Vind de beste offerte voor uw carport!

Bereik tot 1402 carport plaatsers in Vlaanderen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
Vraag uw offertes aan

Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  U zoekt de juiste vakman voor uw carport

  U wilt een carport laten plaatsen, maar waar vindt u de geschikte vakman voor uw carport? Hoe vindt u een professionele en betrouwbare carport plaatser die actief is in uw regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?
 • 2

  U verstuurt uw offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kan u uw offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele carport plaatsers uit uw regio verstuurd. Zo bespaart u veel tijd en moeite!
 • 3

  U vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele plaatsers die geïnteresseerd zijn in uw opdracht zullen u een offerte toesturen, waarna u rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kan nemen!
1402
Plaatsers
2
Opdrachten
per maand
8
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor carports in Vlaanderen

Soort carport: Muurcarport

Materiaalkeuze: Hout

Plaatsing: Zelf plaatsen

Start werken: Binnen de 3 maanden

Projectbeschrijving:

Een muurcarport met normale afmetingen voor een gemiddelde gezinswagen.
Offerteaanvraag uit Zonhoven

Soort carport: Muurcarport , Ander type carport

Materiaalkeuze: Aluminium

Plaatsing: Zelf plaatsen

Start werken: Binnen het jaar

Projectbeschrijving:

Een dubbele carport in aluminium
niet vrijstaand maar aanbouw
Offerteaanvraag uit 8730 | Beernem

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele vakmensen in Vlaanderen. Wanneer u dus uw offerteaanvraag indient, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele vakmensen die gelegen zijn in uw regio en de juiste kwalificaties hebben voor de door u beschreven opdracht.
Dit kan zéér snel gaan... van zodra we uw offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde vakmensen uit uw regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kanidaat stellen voor uw opdracht en contact met u opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens u alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw aanvraag bekijken.
Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel bedrijven interesse tonen in uw offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk uw opdracht zo gedetaileerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben in uw opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens uw contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die uw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige uw contactgegevens zullen krijgen, en u bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.
Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. U bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.
We raden u aan om uw aanvraag zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de vakmensen uit uw regio. Naast de vooropgestelde vragen, en uw contactgegevens, is het belangrijk om uw beschrijving van de opdracht ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Zoekt u een specifieke carport plaatser?

Vind een geschikte carport plaatser in uw buurt

Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval carport plaatser, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer u niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan u uw carport wilt toevertrouwen. Om de juiste keuze te kunnen maken moet u verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die u de beste prijs/kwaliteit voor uw carport garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele plaatsers uit uw regio. Daarna moet u hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van uw project, hopende dat zij u nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Carports: uw carport professioneel laten plaatsen!

Via ons platform geeft u uw offerteaanvraag voor uw carport éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde plaatsers uit uw omgeving u contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor uw carport snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat u na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. U ontvangt de offertes, u vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan u om te beslissen of u tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heeft u niets te verliezen, in tegendeel... u kan er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog uw offertes aan bij alle professionele carport plaatsers uit uw omgeving... Alvast veel succes met uw project!

Vind een geschikte plaatser uit uw buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Waarom kiezen voor een carport?

Een carport overkapping is eigenlijk een alternatief voor een garage waaronder u uw wagen veilig kunt plaatsen. In tegenstelling tot een garage is een carport een open constructie met een dakbedekking die meestal tegen het huis aan wordt geplaatst maar evengoed kan een carport losstaand worden geïnstalleerd. Een carport zorgt er voor dat uw wagen in de winter minder snel zal aanvriezen zodat u ‘s morgens gemakkelijk kunt vertrekken.Een carport beschermt uw wagen tevens tegen vuil, hagel, neerslag, steentjes, vogelpoep of vallende bladeren. En zelfs wanneer u toch beschikt over een garage, dan biedt een carport toch nog bijkomende voordelen. Carports kunnen dienen voor meerdere doeleinden dan alleen maar om uw wagen veilig weg te stallen. Een carport overkapping kan ook gebruikt worden voor uw fietsen, motors, grasmachines of andere materialen. Of u kunt combineren door te kiezen voor een carport met berging zodat uw wagen en uw materiaal samen beschermd worden onder de overkapping. Andere carports worden ook gebruikt als vaste of losstaande terrasoverkapping waarbij u heerlijk kunt genieten van uw beschermd terras in uw tuin. Met een goede dakbedekking biedt een carport ook een uitstekende zonwerende overkapping waaronder u uw wagen kunt beschermen of waaronder u een barbecue of een party kunt organiseren. Carports kunnen met verschillende materialen samengesteld en gebouwd worden onder andere door gebruik te maken van hout, aluminium, kunststof of metaal. Ook bestaan er verschillende carport buitenbeentjes zoals een mobilhome carport, een dubbele carport, een carport met tuinhuis, fiets carports of een echte terrasoverkapping. De meest gekende carports zijn de carports van Bozarc en hun carport gamma, van een standaard carport tot een carport op maat, is zeer ruim en verscheiden met daarnaast ook een groot aanbod van terrasoverkappingen. Natuurlijk bieden carports niet dezelfde voordelen als garages. Carports kunnen niet afgesloten worden en ze zijn open en dus minder beschermd. Maar carports bieden een goede en goedkope oplossing voor wie geen garage heeft of voor wie zijn garage liever gebruikt als extra woon- of bergruimte. Via offertesonline.be kunt u zich verder laten informeren over de mogelijkheden van carports en terrasoverkappingen en kunt u bij de carport plaatsers uit uw regio vrijblijvend enkele offertes aanvragen!

Mogelijke soorten carports

Aanbouw carport

Aanbouw carport

Met een aanbouw carport creëert u een overkapping die wordt aangebouwd tegen de gevel van uw woning waardoor u slechts langs één zijde gebruik maakt van ondersteunende palen. Enerzijds biedt de gevelmuur reeds een bescherming en een deels bestaande draagstructuur zodat de carport plaatser de overkapping vrij eenvoudig kan bevestigen tegen uw gevel. De meeste carport overkappingen zijn aanbouw carports en ze vormen eigenlijk een esthetisch verlengstuk van uw woning. Afhankelijk van uw woningstijl zal een houten carport of een aluminium carport beter passen bij uw woning maar u kunt ook kiezen voor een overkapping met meerdere materialen. Ook qua vorm kunt heeft u meerdere opties: een opzichtige glooiende overkapping, een rieten dakbedekking of een gesloten zijwand uit glas, het zijn wensen die uw carport plaatser met plezier zal uitvoeren. Een aanbouw carport biedt vele voordelen en geeft u de vrijheid om uw garage in te vullen als fitnessruimte, hobbyruimte, wasplaats of werkplaats. Een professionele aangebouwde carport maakt gebruik van hoogwaardige materialen en het geeft een meerwaarde aan uw woning. Voor meer informatie over aanbouw carports kunt u hier vrijblijvend enkele erkende carport plaatsers uit uw regio contacteren voor offertes en adviezen!

Vrijstaande carport

Vrijstaande carport

Vrijstaande carports kunnen maar hoeven niet tegen de woning aangebouwd te worden. Indien u er de plaats voor heeft dan kan een vrijstaande carport ook meer achteraan uw tuin of oprit geplaatst worden. Vrijstaande carports maken gebruik van een ondersteuning door vier of meerdere draagpalen al naargelang u een enkele carport of een dubbele carport verkiest. De meeste vrijstaande carport overkappingen worden vervaardigd uit aluminium en glas of uit hout maar ook kunststof of stalen carports behoren tot de mogelijkheden. Als dakbedekking voor uw carport kunt u kiezen voor een gebogen carport dak, een zadeldak, een plat dak of een lessenaarsdak. Vrijstaande carports kunnen zowel in standaard afmetingen geleverd worden of vervaardigd worden op maat. U kunt uw overkapping ook voorzien van LED verlichting en elektriciteit zodat u uw carport ook voor andere gelegenheden kunt gebruiken. Carports kunnen in verschillende kleuren bekomen worden en ook wandelementen tegen de wind behoren tot de mogelijkheden. Ook zonnepanelen kunnen door de carport plaatser voorzien worden om bijvoorbeeld uw elektrische wagen te kunnen opladen. Voor meer informatie over de vele toepassingsmogelijkheden met vrijstaande carports, verwijzen we u graag door naar onze gespecialiseerde carport plaatsers uit uw buurt of regio!

Dubbele carport

Dubbele carport

Over het algemeen, indien u maar voor één wagen een overkapping wilt, biedt een standaard carport of een op maat gemaakte carport meer dan voldoende ruimte. Maar indien u twee wagens wilt beschermen met een overkapping dan kunt u kiezen voor een dubbele carport. Een dubbele carport biedt de ruimte voor twee wagen in de lengte of in de breedte. Een dubbele carport in de lengte zorgt ervoor dat u twee wagens achter elkaar kunt plaatsen. Meestal wordt er ook voor een dubbele carport in de lengte gekozen vanwege het plaatsgebrek in de breedte maar ook vanuit esthetisch oogpunt. Een dubbele carport overkapping over de ganse lengte van de zijgevel is dikwijls mooier dan een enkele carport overkapping. Een dubbele carport in de breedte heeft dan weer het voordeel dat de twee wagens onafhankelijk kunnen parkeren en wegrijden en het biedt een grote overdekte ruimte aan die u voor diverse doeleinden kunt gebruiken. Interesse in een dubbele carport overkapping? Vraag hier vrijblijvend naar een offerte bij onze gediplomeerde regionale carport plaatsers!

Carport met berging

Carport met berging

U kunt een carport uitbreiden of opwaarderen door een er een berging aan toe te voegen. Vooral bij vrijstaande carports of bij een terrasoverkapping vormt deze berging een handige toevoeging. Een goede carport met berging beschikt over een afgesloten bergruimte waarin u allerhande materialen zoals fietsen, tuinmateriaal, werkgerief, grasmachines of andere spullen kunt in opbergen. De carport met berging wordt meestal in hetzelfde materiaal gebouwd en een houten carport of aluminium carport met berging vormt dan ook één mooi geheel. Het voordeel van een carport met berging is dat ook de verbindende ruimten worden overkapt zodat u er ook materiaal kunt onder plaatsen. Een carport met berging kan op maat gemaakt worden door de carport plaatser waarbij u het ontwerp van uw carport kunt aanpassen aan de hand van uw wensen. Een carport met een berging aan de zijkant of de achterzijde? Of een carport met berging in U-vorm die u geheel of volledig laat overkappen? In samenwerking met uw carport plaatser kiest u de beste oplossing voor uw carport. Voor voorbeelden van carports met berging kunt u onze regionale carport specialisten contacteren. Ze zullen u verder helpen met adviezen, voorbeelden en offertes!

Carport met tuinhuis

Carport met tuinhuis

Een variant van een carport met berging is een carport met tuinhuis. In de meeste gevallen worden tuinhuis en carport onder hetzelfde dak geplaatst en is hout het favoriete materiaal bij uitstek. De overkapping van een carport met tuinhuis kan een gelijke verdeling zijn met langs de ene zijde het tuinhuis en langs de andere zijde uw carport maar ze kunnen ook in de lengteas aansluiten op elkaar. Het grote voordeel van een carport met tuinhuis is dat u alle spullen netjes kan opbergen in uw tuinhuis en dat er geen materialen, die uw auto kunnen beschadigen, onder uw carport staan. Als dakbedekking voor deze houten carport kunt u gebruik maken van leien, dakpannen, shingles of roofing en de meeste carports met tuinhuis worden afgewerkt met een afwateringssysteem en dakgoten. Een carport met tuinhuis op maat kan door de carport plaatser ook aangepast worden zodat er een open of gesloten fietsenstalling kan worden toegevoegd. Ontdek de mogelijkheden van een carport met tuinhuis bij de talrijke ervaren lokale carport plaatsers uit uw omgeving. U kunt hen hier vrijblijvend contacteren voor enkele vergelijkende offertes!

Carport voor een camper of caravan

Carport voor een camper of caravan

Een camper en een caravan bieden u op reis of tijdens het weekend een vorm van vrijheid maar eenmaal terug thuis is het niet altijd even gemakkelijk om een geschikte plaats te vinden voor uw camper of caravan. Met een stijlvolle en kwaliteitsvolle carport overkapping kunt u de camper vlak naast uw woning plaatsen en staat hij beschermd tegen regen, hagel, steenslag of vallende objecten. Een carport voor een camper of caravan kan een aanbouw carport overkapping zijn of een vrijstaande carport overkapping zijn. Omwille van de afwijkende afmetingen die campers en caravans hebben wordt er meestal gekozen voor een aluminium frame met een polycarbonaat doorschijnende dakbedekking. Dankzij de gebogen carport is er voldoende ruimte om uw camper of caravan te plaatsen en te beschermen. Dankzij de sterke en heldere eigenschappen van de polycarbonaat koepel is uw carport gewapend voor de toekomst. Wenst u uw carport te voorzien van een wartewerende of een zonwerende dakbedekking dan kan dit ook zonder problemen aangepast worden. Wenst u meer te weten over carports voor campers of caravans? Via offertesonline kunt u gratis enkele carport plaatsers uit uw regio contacteren voor offertes of verdere inlichtingen!

Carport op maat

Carport op maat

Indien u een carport wenst te installeren, is het raadzaam om eerst te kijken of een standaard carport al niet voldoet aan uw vereisten. De meeste standaard carports zijn gemaakt volgens vastgelegde afmetingen. De courante afmetingen voor een standaard carport bedragen zes meter in de lengte, drie meter in de breedte en twee meter twintig in de hoogte. Standaard carports kunt u zelf installeren en een Gamma carport, Makro carport of Brico carport heeft u al tegen zeer voordelige prijzen. Carport plaatsers bieden over het algemeen exclusievere carports aan en de keuze aan materialen, kleuren en design is veel uitgebreider. Bovendien staat de professionele carport plaatser garant voor een perfecte afwerking van uw carport overkapping of terrasoverkapping. Met een op maat gemaakte carport bent u natuurlijk van niets afhankelijk en zijn afmetingen, materialen, kleuren en design geen beperkende factoren. Een carport op maat heeft dan ook een unieke afwerking die harmonieus wordt aangepast aan uw woningstijl. Bovendien geniet u bij oudere woningen van een BTW voordeel en betaalt u maar 6% in plaats van 21%. De carport plaatser biedt ook garanties aan op het materiaal en de plaatsing zodat u bij eventuele mankementen gedekt bent. Voor meer inlichtingen over de voor- en nadelen van standaard en op maat gemaakte carports kunt u gratis onze carports plaatsers uit uw regio of buurt contacteren. Ze zullen u graag van dienst zijn!

Terrasoverkapping

Terrasoverkapping

Vele carport plaatsers beperken zich alleen maar tot carport overkappingen maar ze bieden daarnaast ook een waaier aan terrasoverkappingen aan. Deze terrasoverkappingen worden op dezelfde manier opgebouwd en geplaatst als de carports maar ze worden hier als een aanbouw terrasoverkapping of als een vrijstaande terrasoverkapping geplaatst over uw terras of buitenleefruimte. Een terrasoverkapping wordt meestal in hout, staal of aluminium vervaardigd met een deels of volledige dakbedekking van glas, polycarbonaat of kunststof. Sommige overkappingen hebben een dubbele functionaliteit en ze kunnen zowel als carport of als terrasoverkapping dienen. Het gekende Bozarc carport merk heeft zo meerdere voorbeelden in zijn carport gamma. Terrasoverkappingen zorgen ervoor dat u uw feestjes of sociale contacten in uw tuin kunt laten verlopen onder de beste omstandigheden. Een terrasoverkapping kan geplaatst worden op een bestaand terras met een goede fundering of geplaatst worden met inbegrip van een nog aan te leggen draagvloer. Terrasoverkappingen kunnen in verschillende kleuren en/of vormen geleverd en gemaakt worden en sommige maken door hun unieke en kunstzinnige uitstraling een wezenlijk verschil voor uw buitenbeleving. Laat u hier verrassen door de vele mogelijkheden die een terrasoverkapping u kan bieden. Onze regionale carport plaatsers zullen u graag verder helpen met adviezen en offertes!

Op zoek naar een professionele plaatser uit uw regio om een vrijblijvende offerte te maken voor uw carport?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Heb je een vergunning nodig voor een carport?

Als u een carport wilt laten plaatsen dan zijn er een aantal wettelijke bepalingen waaraan u moet voldoen. In overeenstemming met de strengere bouwvoorschriften bouwt u niet zomaar een carport. Indien het gaat over een vrijstaande carport, niet groter dan 40m², niet hoger dan drie en een halve meter en op voldoende afstand van de perceelgrens, dan hoeft u geen vergunning aan te vragen. Let op, ook andere bijgebouwen zoals tuinhuisjes of serres worden meegerekend in die 40m². Heeft u een serre van 15m² dan mag uw carport niet meer dan 25m² bedragen. Voor vrijstaande carports die zich bevinden op beschermd gebied, archeologische sites, erfgoedlandschappen of waar er bouwbeperkingen zijn met betrekking tot de stads- en dorpsgezichten, dient er wel een bouwvergunning aangevraagd te worden. Voor aanbouw carports gelden ongeveer dezelfde voorwaarden maar meestal heeft u hier een meldingsplicht voor uw aanbouw. Indien uw carport niet groter is dan 40m², niet hoger is dan vier meter, de perceelgrenzen worden gerespecteerd en de aanbouw de functie van uw woning niet verandert, dan volstaat het dat u een melding doet bij uw gemeente of district. Ook hier worden uw andere bestaande bijgebouwen mee opgenomen in de voorziene limiet van 40m². Voor alle andere aanbouw carports heeft u een stedenbouwkundige vergunning nodig omdat we dan spreken over een wezenlijke aanbouw of over een wijziging van de funderingen. Als u bijvoorbeeld een deur laat plaatsen in uw zijgevel die leidt naar uw carport, dan brengt u een wijziging aan in één van de draagmuren van uw woning en dan moet er een bouwvergunning aangevraagd worden.Een goede professionele carport plaatser kan u zeker de nodige adviezen en aanbevelingen geven zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Ook voor terrasoverkappingen gelden er min of meer dezelfde regels en meestal volstaat ook hier een meldingsplicht. Indien u meer details wenst te bekomen over de wetgeving voor carports of terrasoverkappingen dan kunt u hier gratis contact opnemen met uw regionale carport plaatsers voor meer informatie!

Vergunning voor carport

Carport laten plaatsen of zelf bouwen?

Carport prijzen kunnen zeer uiteenlopend zijn en dit is afhankelijk van de materialen die er worden gebruikt maar ook of u een carport op maat laat maken, een carport bouwpakket gebruikt of uw carport helemaal zelf bouwt. Een carport door een carport plaatser op maat laten maken zal u meestal meer kosten dan wanneer u uw carport zelf plaatst. De goedkoopste oplossing is om een carport bouwpakket te kopen en dit zelf te plaatsen. Makro carports, Brico carports of Gamma carports kunt u al verkrijgen vanaf vijfhonderd euro indien u kiest voor een houten carport bouwpakket. De meeste bieden ook een beperkt aanbod van aluminium carports aan maar die carport prijzen liggen een stuk hoger. Natuurlijk kunt u ook zelf uw carport vervaardigen maar weet dat deze optie meestal veel duurder uitkomt in vergelijking met een carport bouwpakket. Zo dient u uw steunpalen, steunbalken, stutbalken en draagbalken allemaal op maat te maken en ook uw dak vakkundig af te werken met multiplex platen, dakleer en shingles. Een goede afwatering hellingsgraad is hierbij ook een belangrijke vereiste en omdat hout leeft, is een er ook een goede waterdichte verankering nodig op uw zijgevel indien u niet met waterlekken wilt geconfronteerd worden. Een carport zelf bouwen kost veel tijd en moeite terwijl u met een carport bouwpakket goedkoper gesteld bent en alle materialen op maat in handen heeft. Bij een eenvoudig vrijstaande carport zult u meestal ook minder installatieproblemen hebben dan bij een aanbouw carport. Met een carport op maat kiest u langs de andere kant voor een iets duurdere oplossing maar u krijgt hiervoor wel een unieke carport met garantie op het materiaal en de plaatsing. Ook op het vlak van materiaalgebruik biedt een carport op maat oneindig meer mogelijkheden en kunt u de carport overkapping geheel volgens uw woningstijl laten ontwerpen. Laat u op voorhand informeren over de mogelijkheden en de prijzen van een zelf te maken carport, een carport bouwpakket of een carport op maat. U kunt vrijblijvend enkele offertes aanvragen bij de ervaren carport plaatsers uit uw regio!

Mogelijke materialen voor carports

Houten carport

Houten carport

Een houten carport is zowel bij aanbouw carports als bij vrijstaande carports een veel gebruikte overkapping. Ook een dubbele carport met twee wagen naast elkaar of achter elkaar geeft geen problemen en hout laat zich gemakkelijk bewerken voor alle vormen en ontwerpen. Vele houten carports worden vervaardigd uit behandeld dennenhout uit Noord-Europa. Maar kiest u voor een meer duurzame houten carport dan zijn hardhouten carports uit eik, padoek, merbau of thermowood een betere keuze. Een carport uit hout leent zich ook uitstekend indien u kiest voor een carport met berging of voor een carport met tuinhuis. Voor het dak van een houten carport is er de keuze voor shingles, dakpannen, EPDM, acrylglas of polycarbonaat afhankelijk of u kiest voor een zadeldak, lessenaarsdak of een plat dak. Met een houten carport kiest u voor een carport met een natuurlijke warme uitstraling. Voor meer informatie over een carport uit hout kunt u onze gediplomeerde carport plaatsers uit uw regio of buurt vrijblijvend contacteren!

Metalen carport

Metalen carport

Metalen carports hebben zeer goede eigenschappen op het vlak van stevigheid en duurzaamheid. Door deze stevigheid heeft een metalen carport een zeer goede draagkracht en kan het dus alle dakvarianten moeiteloos ondersteunen. Een zadeldak met dakpannen of een volwaardig plat dak met EPDM, roofing of met een kiezel bedekking, vormt dan ook geen enkel probleem. Wenst u in plaats van een sobere metalen carport een meer sierlijke overkapping dan kunt u opteren voor een carport uit smeedijzer. Vooral bij landelijke en klassieke woningen biedt een smeedijzeren carport een artistieke meerwaarde. Door de elegante en sierlijke boogmotieven, bloemenpatronen of heraldische symbolen maakt u van uw smeedijzeren carport een echt juweeltje. Metalen en smeedijzeren carports zijn niet goedkoop en hun prijsklasse ligt hoger dan bij de andere carports. Ook op het vlak van onderhoud moet u de metalen carports, indien ze niet behandeld zijn met een beschermende poedercoating, regelmatig onderhouden en schilderen. Voor adviezen en offertes voor metalen carports overkappingen verwijzen we u graag door naar onze professionele carport bouwers uit uw regio!

Aluminium carport

Aluminium carport

De meeste moderne carports zijn samengesteld uit aluminium en polycarbonaat waarbij er een strakke esthetisch lijn wordt aangehouden. Een aluminium carport beschikt dan ook over enkele mooie troeven: aluminium is licht en sterk, het vraagt praktisch geen onderhoud en het leent zich uitstekend voor een minimale vormgeving met een maximale lichtinval. Door het gebruik van het sterke polycarbonaat of acrylglas, wordt uw wagen optimaal beschermd tegen regen, hagel, vallende steentjes en vuiligheid. Bovendien kunt u uw dak een mooie gebogen vorm geven en de koepel laten voorzien van een zonwerende laag. Een aluminium carport kunt u in verschillende kleuren verkrijgen en ook qua design zijn er heel wat mogelijkheden zodat u de trotse bezitter zult zijn van een originele en duurzame carport overkapping. Meer inlichtingen en offertes voor carports in aluminium kunt u verkrijgen bij onze regionale carport plaatsers uit uw buurt. Ze zullen u graag van dienst zijn!

Op zoek naar een professionele plaatser uit uw regio om een vrijblijvende offerte te maken voor uw carport?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Hoe gaat een carport plaatser te werk?

1. Kennismaking

Indien u een carport op maat wilt laten maken dan is het belangrijk om een goede professionele carport plaatser te vinden die uw wensen kan verwezenlijken en die met u een carport ontwerpt waar u zich volledig in kunt vinden. De eerste kennismaking is dus zeer belangrijk en tijdens deze kennismaking zal de carport plaatser uit uw regio eerst luisteren naar uw plannen en verwachtingen. Hierna zal de carport plaatser de mogelijkheden overlopen en u, aan de hand van talrijke voorbeelden en materialen, enkele voorstellen aanbieden. Bij deze kennismaking is het belangrijk dat zowel u als de carport plaatser er een goed gevoel aan overhouden en dat er een vertrouwensband wordt opgebouwd. De carport plaatser zal u enkele offertes overmaken en indien het ontwerp en de offerte u bevallen dan kan er een overeenkomst worden afgesloten.

2. Carport ontwerpen

De carport plaatser zal u een voorontwerp tonen van uw carport overkapping en aan de hand van dit voorontwerp kunnen er verdere aanpassingen gedaan worden aan het design, de materiaalkeuze en de kleuren. Via een digitaal 3D programma of via foto’s en tekeningen wordt uw carport project zo verfijnd tot het gewenste resultaat. De carport plaatser zal u ook adviseren bij de bouwkundige voorschriften en aanvragen voor zover die van toepassing zijn op uw aanbouw carport of vrijstaande carport.Nadien zal de carport plaatser het definitieve ontwerp voorleggen en kunnen de werkzaamheden gestart worden.

3. Voorbereidende werken

Het is noodzakelijk dat een volwaardige carport, of het nu een houten carport, aluminium carport of metalen carport is, gebouwd wordt op een degelijke ondersteunende fundering. Is deze niet aanwezig dan moet u deze eerst laten aanleggen of dit mee laten opnemen in de voorbereidende werken van uw carport plaatser. Nadien zal de carpoort plaatser de verschillende elementen en materialen voor uw carport vervaardigen en voorbereiden in zijn werkatelier. Hou er rekening mee dat dit wel een bepaalde tijd in beslag neemt omdat alles op maat wordt gemaakt. Nadat alle voorbereidende werken voor uw carport overkapping zijn afgewerkt kan de carport plaatser overgaan tot de eigenlijke plaatsing van uw carport.

4. Plaatsing en afwerking

Na de voorbereidende werken en de vervaardiging van de carport onderdelen in het werkatelier, zal de carport plaatser uw carport bij u thuis plaatsen als aanbouw carport of als vrijstaande carport. Hij zal de startprofielen en de funderingsankers aanbrengen die de basis vormen van uw draagframe. Naargelang het een houten carport, aluminium carport of metalen carport betreft, kunnen deze profielen en ankers variëren. Vervolgens zal de carport plaatser de draagstructuur aanbrengen via steunpalen, draagbalken, stutbalken of via voorgevormde draagprofielen. Voor een aluminium carport kan dit zeer basic en beperkt zijn, bij een houten carport of een smeedijzeren carport kunnen meer complexe en uitgebouwd constructies toepasselijk zijn. De gesloten of doorzichtige dakbedekking wordt daarna vakkundig aangebracht en als laatste zal de carport plaatser de details afwerken zoals de dakgoten, verlichting, stopcontacten of bijkomende zijwanden indien dit zo voorzien was. Carports die geleverd en geplaatst worden door een erkende carport plaatser genieten van een garantie op het materiaal en de plaatsing. Vaak varieert een garantie tussen de vijf tot tien jaar al hangt dit ook af van de materiaalkeuze.

Op zoek naar een professionele plaatser uit uw regio om een vrijblijvende offerte te maken voor uw carport?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor carports?

Hoe wordt de prijs voor carports bepaald?

Wanneer u uw carport laat plaatsen dan moet u rekening houden met 2 variabelen binnen de kostprijs. Enerzijds is er de kostprijs van de materialen die gebruikt zullen worden voor uw carport, en anderzijds is er de arbeidskost van de carport plaatser(s) zelf.

Gezien de arbeidskost een behoorlijk deel van de totaalprijs bepaald, is het belangrijk dat u meerdere offertes opvraagt bij verschillende professionele plaatsers uit uw regio.

Wat de arbeidskosten betreft mag u rekenen op een kost van ongeveer € 30-60 per uur.

Carports

Type carport
Gemiddelde prijs
Bouwpakket hout
vanaf € 500
Bouwpakket aluminium
vanaf € 1000
Aanbouw carport hout
vanaf € 1500
Aanbouw carport aluminium
vanaf € 2000
Aanbouw carport metaal
vanaf € 2500
Vrijstaande carport hout
vanaf € 2000
Vrijstaande carport aluminium
vanaf € 2500
Vrijstaande carport metaal
vanaf € 3000
Dubbele carport
vanaf € 2400
Terrasoverkapping
vanaf € 1500
Carport met berging of tuinhuis
vanaf € 2500
Op zoek naar een professionele plaatser uit uw regio om de prijs voor uw carport te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
1402 carport plaatsers in uw regio!