Tuinpoorten

Bereik tot 1185 tuinaannemers in Vlaanderen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
Vraag uw offertes aan

Door gebruik te maken van dit formulier ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  U zoekt de juiste vakman voor uw tuinpoort

  U wilt een tuinpoort laten plaatsen, maar waar vindt u de geschikte vakman voor uw poort? Hoe vindt u een professionele en betrouwbare tuinaannemer die actief is in uw regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?
 • 2

  U verstuurt uw offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kan u uw offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele tuinaannemers uit uw regio verstuurd. Zo bespaart u veel tijd en moeite!
 • 3

  U vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele tuinaannemers die geïnteresseerd zijn in uw opdracht zullen u een offerte toesturen, waarna u rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kan nemen!
1185
Tuinaannemers
5
Opdrachten
per maand
7
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor tuinpoorten in Vlaanderen

Soort tuinpoort: Dubbele draaipoort (manueel)

Materiaalkeuze: Hout

Start werken: Binnen de 6 maanden

Projectbeschrijving:

Ik wil een nieuwe poort plaatsen,omdat mijn buurman een schutting heeft geplaatst.
Geschatte breedte 350cm,over de hoogte twijfel ik nog,150cm of hoogte van de schutting.
Arrow
Offerteaanvraag uit Dilsen

Soort tuinpoort: Enkele draaipoort (manueel)

Materiaalkeuze: Hout

Start werken: Binnen de 3 maanden

Projectbeschrijving:

Ik zoek een tuindeur ter vervanging van mijn oude tuindeur. De afmetingen zijn 95cm op 210cm. Inclusief plaatsing
Contact via e-mail.
Arrow
Offerteaanvraag uit Heist-op-den-Berg

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele vakmensen in Vlaanderen. Wanneer u dus uw offerteaanvraag indient, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele vakmensen die gelegen zijn in uw regio en de juiste kwalificaties hebben voor de door u beschreven opdracht.
Dit kan zéér snel gaan... van zodra we uw offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde vakmensen uit uw regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kanidaat stellen voor uw opdracht en contact met u opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens u alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw aanvraag bekijken.
Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel bedrijven interesse tonen in uw offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk uw opdracht zo gedetaileerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben in uw opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens uw contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die uw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige uw contactgegevens zullen krijgen, en u bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.
Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. U bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.
We raden u aan om uw aanvraag zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de vakmensen uit uw regio. Naast de vooropgestelde vragen, en uw contactgegevens, is het belangrijk om uw beschrijving van de opdracht ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Zoekt u een specifieke tuinaannemer?

Vind een geschikte tuinaannemer in uw buurt

Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval tuinaannemer, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer u niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan u uw tuinpoort wilt toevertrouwen. Om de juiste keuze te kunnen maken moet u verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die u de beste prijs/kwaliteit voor uw tuinpoort garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele tuinaannemers uit uw regio. Daarna moet u hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van uw project, hopende dat zij u nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Tuinpoorten: uw poort professioneel laten plaatsen!

Via ons platform geeft u uw offerteaanvraag voor uw tuinpoort éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde tuinaannemers uit uw omgeving u contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor uw tuinpoort snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat u na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. U ontvangt de offertes, u vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan u om te beslissen of u tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heeft u niets te verliezen, in tegendeel... u kan er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog uw offertes aan bij alle professionele tuinaannemers uit uw omgeving... Alvast veel succes met uw project!

Vind een geschikte tuinaannemer uit uw buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Tuinpoorten

Naast een eigen woning is een mooie tuin is voor vele Belgen één van de meest gekoesterde waarden voor kwaliteitsvol wonen. Een gracieuze tuin kan een heerlijke plek zijn om in te vertoeven op het vlak van rust, gezelligheid en genieten. Een fraaie tuinafsluiting hoort daar natuurlijk ook bij en het benadrukt min of meer uw gehechtheid aan uw tuin. Tuinafsluitingen kunnen gesloten en afschermend zijn of juist eerder een uitnodigende inkijk geven. Er bestaan dan ook talrijke soorten tuinafsluitingen zoals houten, betonnen of kunststof schermen, draadomheiningen, draadpanelen, steenkorven, metalen hekwerken, sierhekwerken of kunsthagen. Een tuinafsluiting is dan ook zoals het woord het zegt een fysieke materiële afsluiting van uw tuin. Maar afsluitingen of omheiningen hebben natuurlijk ook toegangen en poorten nodig. Deze poorten vormen het verlengstuk van uw tuin en dit kunnen tuinpoorten, oprit poorten, hekpoorten of tuindeuren zijn. Zo hebben grote tuinen rondom een woning meestal een poort voor de oprit. Deze poort kan een draaipoort of een schuifpoort zijn en een houten, metalen, aluminium of kunststof poort zijn. Maar ook bij andere tuinvormen treffen we verschillende soorten tuinpoorten aan. Houten poorten in een hekwerk, poorten naast de oprit van het huis, tuindeuren, metalen poorten als deel van een tuinafsluiting met draadpanelen of een smeedijzeren poort als decoratieve blikvanger, het zijn maar enkele van de vele voorbeelden. Tuinpoorten hebben door hun materiaalkeuzes een grote verscheidenheid en afhankelijk van uw gewenste vormgeving kunt u uw tuinpoort perfect integreren in uw woningstijl. Een functionele maar tevens kwalitatieve en aanlokkelijke tuinpoort geeft uw tuinafsluiting het sluitstuk dat het verdient. Tuinaannemers bezitten dan ook een breed gamma aan tuinpoorten die perfect geïntegreerd kunnen worden in uw bestaande tuinafsluiting of aan poorten die deel kunnen uitmaken van een volledig nieuwe tuinafsluiting. Laat u inspireren door de talrijke voorbeelden van tuinpoorten die de erkende tuinaannemers uit uw regio aanbieden. Via offertesonline.be kunt u de tuinaannemers uit uw omgeving contacteren voor alle informatie in verband met tuinpoorten!

Mogelijke soorten tuinpoorten

Draaipoorten

Draaipoorten

De meeste tuinpoorten die toegang geven naar de tuin naast een woning zijn draaipoorten omdat er niet altijd voldoende ruimte is voor een schuifpoort. Een draaipoort kan een enkelvoudige poort omvatten of een dubbele poort en ze wordt vaak op maat gemaakt van de oprit, tussen de woning en de aanpalende buurgrond. Draaipoorten of vleugelpoorten kunnen houten poorten zijn of metalen poorten. Soms worden er ook kunststof of aluminium poorten gebruikt omdat ze voordeliger zijn dan metalen of houten poorten. Bij alleenstaande woningen, villa’s en kastelen worden draaipoorten ook gebruikt als oprit poorten waarbij ze vaak in hetzelfde soort materiaal worden vervaardigd als de tuinafsluiting. De draairichting van draaipoorten gaat meestal in de richting van de woning maar de poort kan ook naar buiten draaien. Gezien het dagelijks gebruik dient een draaipoort minimaal één keer per jaar onderhouden te worden. Draaipoorten kunnen handmatig of automatisch geopend worden. Bij automatische draaipoorten worden de poorten via een digitale code of via magneetbadges geopend. Een digitale draaipoort kan ook met een afstandsbediening vanuit de wagen bediend worden. Voor draaipoorten is een goede verankering van de steunpalen noodzakelijk en wordt er best een egale grond voorzien om krassen en beschadigingen van de poort te voorkomen. Voor meer informatie over draaipoorten kunt u hier terecht bij enkele tuinaannemers uit uw regio!

Schuifpoorten

Schuifpoorten

Indien u niet beperkt bent in ruimte dan kunt u een schuifpoort overwegen in plaats van een draaipoort. Een schuifpoort is vooral handig om ruimte te sparen die u met een draaipoort niet zou hebben voor en achter de poort. Meestal is een schuifpoort een automatische poort en wordt ze omkaderd door een profiel dat verankerd is in de grond en dat aansluit op de tuinafsluiting. In principe kunnen alle materiaalsoorten gebruikt worden voor deze poorten maar metalen of aluminium schuifdeuren worden het vaakst geplaatst. Een erkende tuinaannemer zal zeker ook houten schuifpoorten kunnen aanbieden maar deze poorten worden dan meestal ondersteund door een metalen omkadering of draagconstructie. Vooral het vlot functioneren van een automatische schuifpoort, via een stabiele openings- en sluitingsgeleiding, is van groot belang. Hierbij kunt u kiezen voor een schuifpoort op rails of voor een vrijdragende schuifpoort waarbij de poort over de grond zweeft. Een schuifpoort wordt aangedreven door een schuifpoortmotor die zowel monofasig als driefasig kan zijn. Bij zwaardere schuifpoorten in staal is een sterkere motor voor uw poort dan ook aangeraden. Interesse voor schuifpoorten? Contacteer één van de vele professionele tuinaannemers uit uw regio voor enkele offertes!

Klassieke tuinpoorten in een tuinafsluiting

Klassieke tuinpoorten in een tuinafsluiting

Zowel bij voortuinen, achtertuinen of bij tuinafscheidingen worden er in de tuinafsluitingen tuinpoorten geplaatst die volledig passen binnen het concept van de omheining. Veelal zal de tuinpoort dezelfde hoogte en vorm hebben als de tuinafsluiting of het tuinhek. Bijvoorbeeld bij een draadafsluiting met bovenbaar zal de tuinaannemer ook de tuinpoort integreren in de afsluiting met dezelfde vorm en materialen. Of bij een tuinafsluiting met hardhout schermen kan dit een houten tuindeur zijn van hetzelfde hardhout. De tuinpoort kan dubbel of enkelvoudig zijn. Ook kan een tuindeur voor voetgangers perfect gecombineerd worden met een dubbele draaideur voor de wagens. Voor domeinen en weidelanden bestaan klassieke tuinpoorten vaak over standaard maten en moeten ze niet speciaal op maat vervaardigd worden. Denken we maar aan de vaste tuinpoorten in parken, op tennisvelden of bij agrarische akkers. De prijs van deze tuinpoorten is dan ook een stuk voordeliger dan de op maat gemaakte tuinpoorten. Via onze regionale tuinaannemers kunt u enkele offertes vrijblijvend aanvragen!

Automatische poorten

Automatische poorten

Vele tuinpoorten worden tegenwoordig geautomatiseerd. Vooral voor opritten zijn automatische poorten geen luxe meer maar eerder standaard. Zowel bij de dubbele draaipoorten als bij de schuifpoorten maken automatische poorten het leven aangenamer en gebruiksvriendelijker. Via uw afstandsbediening opent u geruisloos uw poort, die voorzien is van een elektromechanisch of elektrohydraulisch motorsysteem en rijdt u zonder zorgen binnen. Nadat u bent binnengereden sluit de poort zich weer automatisch slotvast. U kunt naast een afstandsbediening met digitale code ook kiezen voor magneetbadges waarmee u de automatische poort kunt openen. De magneetpalen of klavierpalen naast de toegangspoort kunnen door uw tuinaannemer ook nog uitgebreid worden met parlo- en videofonie voor een veiligere toegangscontrole. Voor automatische tuinpoorten geldt de regel dat hoe zwaarder en groter de poort is, hoe zwaarder de motor moet zijn. Een stalen schuifdeur zal dus meer motorkracht vereisen dan een automatische poort van aluminium. Bij draaipoorten wordt er een lineaire motor geplaatst op elke vleugel zodat beide poorten apart kunnen geopend worden hetgeen ook zorgt voor een betere sluiting van de poort. De meeste automatische poorten bezitten ook een bewegingsdetector zodat de poort tot stilstand komt bij een nieuwe doorgang. Naast de grote poorten kunnen ook kleinere tuinpoorten geautomatiseerd worden en door uw tuinaannemer voorzien worden van een afstandsbediening. Voor de liefhebbers van domotica is het geen probleem om de poort ook met uw GSM te kunnen bedienen. Voor prijsoffertes en meer informatie kunt u één van onze gediplomeerde tuinaannemers uit uw buurt of omgeving gratis contacteren.

Op zoek naar een professionele tuinaannemer uit uw regio om een vrijblijvende offerte te maken voor uw tuinpoort?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Mogelijke materialen voor tuinpoorten

Houten poorten

Houten poorten

Houten poorten zijn nog altijd enorm populair bij tuinafsluitingen. Een houten tuinpoort bezit een natuurlijke en warme uitstraling en de poorten zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten. Tropisch of Europees hardhout geeft aan de houten tuinpoort een grote duurzaamheid en stevigheid en ze kunnen door de tuinaannemer vervaardigd worden uit padoek, merbeau, bankirai, eik, kastanje of uit andere hardhout soorten. Ook zachtere houtsoorten kunnen gebruikt worden voor uw tuinpoorten maar ze moeten dan wel geïmpregneerd en verhard worden met een beschermende coating. Houten tuinpoorten sluiten naadloos aan bij houten tuinschermen of houten tuinafsluitingen maar ook in combinatie met metalen tuinafsluitingen of poorten heeft u met hout mooie en gracieuze resultaten. Omdat hout zeer gemakkelijk te bewerken is, kan een houten tuinpoort tegemoet komen aan elke vormgeving. Het voordeel van hout is dat het minder duur is dan staal of ijzer en dat een houten tuinpoort eenvoudig te herstellen is. Maar houten tuinpoorten vragen net als alle houten hekken wel een regelmatig onderhoud zodat het hout optimaal beschermd blijft. Qua vormgeving kunnen de poorten door uw tuinaannemer gemaakt worden uit planken, panelen, spijlen of kan hij vol hout combineren met een decoratieve bovenboord. Ontdek de mogelijkheden van houten poorten en vraag vrijblijvende enkele prijsoffertes bij de vele ervaren tuinaannemers uit uw regio!

Metalen poorten

Metalen poorten

Metalen poorten bieden dankzij hun sterk materiaal zeer solide en duurzame poorten aan. Ook op het vlak van vormgeving is metaal gemakkelijk te bewerken en het leent zich uitstekend tot allerhande designmogelijkheden. Een metalen poort kan dan ook klassiek, landelijk, Art Deco of strak en modern zijn. Voor oprit poorten zal de tuinaannemer vaak gebruik maken van bakstenen pilaren die de metalen poorten ondersteunen en die het metaal ook een extra cachet geven. Bij tuinafsluitingen met metalen tuinhekken of een draadomheining wordt een metalen tuinpoort over het algemeen met hetzelfde materiaal ingewerkt in de tuinafsluiting. Aangezien metalen poorten kunnen roesten dienen ze op voorhand behandeld te worden door het metaal te verzinken, te metalliseren of te poederlakken. De meeste tuinaannemers zullen dan ook vaak voor hun metalen tuinpoorten een anti-roest garantie geven. Door deze beschermende laag hebben metalen poorten weinig onderhoud nodig. U kunt uw poort natuurlijk ook volledig artistiek invullen door bij uw tuinaannemer te kiezen voor een smeedijzeren poort. Sierpoorten zijn tijdloos en uniek en door de vele ingewerkte decoratieve patronen creëert u voor uw woning een statische en vorstelijke inkom. Metalen poorten kunnen verkregen worden in bijna alle kleuren en kunnen harmonieus overeenstemmen met de kleuren van uw ramen en deuren. Over het algemeen zijn metalen tuinpoorten duurder dan houten poorten en betaalt u voor een ambachtelijke sierpoort meer dan voor een strakke metalen poort. Voor meer informatie over metalen poorten kunt u hier één van onze regionale tuinaannemers contacteren.

Aluminium poorten

Aluminium poorten

Alhoewel aluminium ook een metaal is, vermelden we de aluminium poorten apart omdat ze door hun lichtere gewicht ook een veelgevraagde categorie vormen onder de tuinpoorten en automatische poorten. Het gewicht van een aluminium poort tegenover een metalen poort is dan ook drie maal kleiner. Vooral bij automatische schuifdeuren wordt er vaak gekozen voor een aluminium poort omdat deze tuinpoorten veel minder weerstand bieden voor de motor. Maar ook bij andere tuinpoorten wordt een aluminium poort vaak gekozen voor de lichtheid en de talrijke kleurmogelijkheden. Aluminium poorten zijn gemakkelijk te bewerken en ze zijn niet gevoelig voor roestvorming. Voor het onderhoud volstaat een gewone wasbeurt om de poort weer proper te maken. Aluminium poorten worden zeer vaak gebruikt bij een moderne en strakke woningstijl. Een tuinaannemer kan de aluminium poort volledig aanpassen naar uw wensen en werken met grote eigentijdse panelen, met hekwerk uitzicht, boogmotieven, hout look imitaties of andere toepassingen. De poorten van aluminium zijn niet goedkoop maar door hun sterkte, gewicht, onderhoud en levensduur zijn ze zeker een goede investering voor langere tijd. Neem hier contact op met de vele tuinaannemers uit uw regio voor offertes of advies!

Kunststof poorten

Kunststof poorten

Met kunststof poorten zit u veruit het voordeligst. Een kunststof poort is budgetvriendelijk maar qua stevigheid moet het wel onderdoen vergeleken met een metalen, een houten of een aluminium poort naargelang het soort kunststof u gebruikt. De meest gebruikte kunststof tuinpoorten worden door de tuinaannemer geleverd in PVC of composiet. Op het gebied van onderhoud zijn kunststof poorten onderhoudsvriendelijk en gemakkelijk te reinigen. Ook qua afwerking biedt een kunststof poort vele mogelijkheden zowel op vorm als op kleurgebied. Tuinpoorten van PVC en composiet zijn duurzaam en hebben geen last van corrosie of verbleking. Het nadeel van een kunststof tuinpoort is dat het krasgevoelig is en dat het herstellen van de poort moeilijker is. Aangezien kunststof tuinpoorten lichter in gewicht zijn dan metalen of hardhouten tuinpoorten, kunnen ze dus ook perfect gebruikt worden als automatische schuifpoorten of draaipoorten. Graag maar informatie over een tuinpoort uit kunststof? Neem dan hier contact op met onze lokale tuinaannemers uit uw buurt voor een offerte of voor meer inlichtingen!

Op zoek naar een professionele tuinaannemer uit uw regio om een vrijblijvende offerte te maken voor uw tuinpoort?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor tuinpoorten?

Hoe wordt de prijs voor tuinpoorten bepaald?

Wanneer u uw tuinpoort laat plaatsen dan moet u rekening houden met 2 variabelen binnen de kostprijs. Enerzijds is er de kostprijs van de materialen die gebruikt zullen worden voor uw tuinpoort, en anderzijds is er de arbeidskost van de tuinaannemer(s) zelf.

Gezien de arbeidskost een groot deel van de totaalprijs bepaald, is het belangrijk dat u meerdere offertes opvraagt bij verschillende professionele tuinaannemers uit uw regio.

Wat de arbeidskosten betreft mag u rekenen op een kost van ongeveer € 30-60 per uur.

Tuinpoorten

Type tuinpoort
Gemiddelde prijs
Houten looppoort
vanaf € 300
Houten draaipoort
vanaf € 1500
Houten schuifpoort
vanaf € 3000
Metalen looppoort
vanaf € 250
Metalen draaipoort
vanaf € 1200
Metalen schuifpoort
vanaf € 2500
Aluminium poorten
vanaf € 2000
Sierpoorten
vanaf € 1400
Automatische poorten
vanaf € 1000
Op zoek naar een professionele tuinaannemer uit uw regio om de prijs voor uw tuinpoort te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
1185 tuinaannemers in uw regio!