Soort werken: Verwarmingsketel onderhoud
Start werken: Zo snel mogelijk
Projectbeschrijving:
Soort werken: Verwarmingsketel onderhoud
Start werken: Binnen de 3 maanden
Projectbeschrijving:
Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval loodgieter, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer u niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan u uw verwarmingsketel wilt toevertrouwen. Om de juiste keuze te kunnen maken moet u verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die u de beste prijs/kwaliteit voor uw verwarmingsketel garandeerd.
Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele loodgieters uit uw regio. Daarna moet u hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van uw project, hopende dat zij u nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.
Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!
Via ons platform geeft u uw offerteaanvraag voor uw verwarmingsketel éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde loodgieters uit uw omgeving u contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor uw verwarmingsketel snel en eenvoudig.
En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat u na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. U ontvangt de offertes, u vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan u om te beslissen of u tot een samenwerking overgaat.
Met het gebruik van ons platform heeft u niets te verliezen, in tegendeel... u kan er enkel maar bij winnen!
Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog uw offertes aan bij alle professionele loodgieters uit uw omgeving... Alvast veel succes met uw project!
Een gastketel maakt gebruikt van aardgas om uw woning te verwarmen. Gasketels kunnen aangesloten worden op het aardgasnetwerk of op een propaantank. Doorgaans zijn deze CV-ketels iets goedkoper dan mazoutketels.
Meer info over gasketelsEen mazoutketel maakt gebruik van stookolie om uw woning te verwarmen. Mazoutketels worden aangesloten op een aparte mazouttank, die regelmatig bijgevuld moet worden. De uitstoot van deze CV-ketels ligt iets hoger dan bij gasketels.
Meer info over mazoutketelsEen condensatieketel zorgt voor een maximaal rendement en een groot warmtecomfort. Een condenstatieketel vangt de waterdamp in de verbrandingsgassen op aan de hand van condensatie en zorgt zo voor extra warmte waardoor je tot 11 percent kunt besparen op uw energiefactuur. Condensatieketels zijn er zowel voor aardgas, als ook voor mazout.
Meer info over condensatieketelsEen warmtepomp haalt ongeveer 80 percent van zijn energie uit de omgeving (grond, grondwater, lucht), wat niet enkel goed is voor het milieu maar ook voor uw energiefactuur. Een warmtepomp is qua investering heel wat duurder dan andere verwarmingsketels, maar doordat u veel bespaart op uw energiefactuur verdient u deze investering op lange termijn terug.
Meer info over warmtepompenEen zonneboiler gaat aan de hand van zonnecollectoren de energie van de zon gebruiken om uw sanitair water te verwarmen. Deze zonnecollectoren worden meestal op het dak geïnstalleerd. Tijdens de zomermaanden kunnen zonneboilers de volledige productie van warm water voorzien, maar in de winter is ondersteuning van een traditionele boiler aangeraden.
Meer info over zonneboilersEen CV-ketel dient, zoals de naam doet vermoeden, enkel voor de centrale verwarming van uw woning. Klassieke CV-ketels zorgen dus niet voor sanitair warm water. Combiketels daarentegen doen dit wel. Combiketels kunnen zowel uw radiatoren als uw warm water voeden.
Meer info over CV-ketelsEen combiketel verwarmd zowel het water voor uw centrale verwarming, als ook het water voor uw sanitair. (douche, kranen,...) Combiketels kunnen opgedeeld worden in 3 groepen: doorstromers, ketels met boilers & doorstromers in combinatie met een kleinere boiler.
Meer info over combiketelsWanneer u een verwarmingsketel laat installeren dan moet u rekening houden met 2 variabelen binnen de kostprijs. Enerzijds is er de kostprijs van de materialen die gebruikt zullen worden voor uw verwarmingsketel, en anderzijds is er de arbeidskost van de loodgieter(s) zelf.
Gezien de arbeidskost een groot deel van de totaalprijs bepaald, is het belangrijk dat u meerdere offertes opvraagt bij verschillende professionele loodgieters uit uw regio.
In de onderstaande tabellen vindt u richtprijzen voor het installeren van een verwarmingsketel. Gelieve er rekening met te houden dat deze prijzen voor de installatie van verwarmingsketels erg uiteenlopend kunnen zijn afhankelijk van het merk, de materiaalkeuze, de gekozen loodgieter, oppervlakte van de woning,...
Momenteel kan u profiteren van verschillende subsidies en premies waardoor de prijzen voor uw verwarmingsketel fors lager kunnen uitkomen. De Vlaamse overheid geeft verschillende premies voor werken aan uw verwarmingsketel:
Wanneer u wilt weten op welke premies u mogelijks recht heeft kan u altijd de premiezoeker van de Vlaamse Overheid raadplegen: