Airco installatie

Bereik tot 882 airco installateurs in Vlaanderen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
Vraag uw offertes aan

Door gebruik te maken van dit formulier ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  U zoekt de juiste vakman voor uw airco

  U wilt een airco laten installeren, maar waar vindt u de geschikte vakman voor uw airconditioning? Hoe vindt u een professionele en betrouwbare airco installateur die actief is in uw regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?
 • 2

  U verstuurt uw offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kan u uw offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele airco installateurs uit uw regio verstuurd. Zo bespaart u veel tijd en moeite!
 • 3

  U vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele airco installateurs die geïnteresseerd zijn in uw opdracht zullen u een offerte toesturen, waarna u rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kan nemen!
882
Airco installateurs
16
Opdrachten
per maand
46
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor airco installatie in Vlaanderen

Soort werken: Nieuwe airco installatie

Start werken: Zo snel mogelijk

Projectbeschrijving:

ik ben bij jullie altijd klant geweest (mosselgoren 100 Geel). Ik heb nu een nieuwe woning gekocht te Olen. Graag daar ook airco in de woonkamer en in de slaapkamer.
Arrow
Offerteaanvraag uit olen

Soort werken: Airco onderhoud

Start werken: Zo snel mogelijk

Projectbeschrijving:

Vraagje. Ik heb 2e-hands zwembadverwarming gekocht. Deze heeft 3 dagen gewerkt, maar geeft nu druk storing . Kan jij deze nakijken? Ik woon in Nederlands Putte.
Contact via e-mail.
Arrow
Offerteaanvraag uit putte

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele vakmensen in Vlaanderen. Wanneer u dus uw offerteaanvraag indient, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele vakmensen die gelegen zijn in uw regio en de juiste kwalificaties hebben voor de door u beschreven opdracht.
Dit kan zéér snel gaan... van zodra we uw offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde vakmensen uit uw regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kanidaat stellen voor uw opdracht en contact met u opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens u alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw aanvraag bekijken.
Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel bedrijven interesse tonen in uw offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk uw opdracht zo gedetaileerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben in uw opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens uw contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die uw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige uw contactgegevens zullen krijgen, en u bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.
Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. U bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.
We raden u aan om uw aanvraag zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de vakmensen uit uw regio. Naast de vooropgestelde vragen, en uw contactgegevens, is het belangrijk om uw beschrijving van de opdracht ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Vind een geschikte airco installateur in uw buurt

Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval airco installateur, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer u niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan u uw airco wilt toevertrouwen. Om de juiste keuze te kunnen maken moet u verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die u de beste prijs/kwaliteit voor uw airco garandeerd.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele airco installateurs uit uw regio. Daarna moet u hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van uw project, hopende dat zij u nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

Airco installat::asset('img/info-airco.jpg') }}

Via ons platform geeft u uw offerteaanvraag voor uw airco éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde airco installateurs uit uw omgeving u contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor uw airco snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat u na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. U ontvangt de offertes, u vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan u om te beslissen of u tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heeft u niets te verliezen, in tegendeel... u kan er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog uw offertes aan bij alle professionele airco installateurs uit uw omgeving... Alvast veel succes met uw project!

Vind een geschikte airco installateur uit uw buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Het verschil tussen een airco en een aircooler?

Om alle misverstanden te voorkomen leggen we kort het verschil uit tussen een airco en een aircooler.

Een aircooler is een vrijstaand ventilatiesysteem waarbij de lucht wordt geleid langs een koelelement. Het vergt geen installatie, heeft een laag stroomverbruik en het is een stuk goedkoper dan een airco. Je vindt al aircoolers van minder dan 100 euro. Nadeel van de aircooler is dat de temperatuur niet regelbaar is en dat je ventilatie nodig hebt om verse lucht te laten circuleren.

Een airco is een installatie die geplaatst wordt door een airco specialist. Een airco zorgt, net als bij een auto, voor een aangename verkoeling tijdens de warme zomerdagen maar hij kan ook ruimtes verwarmen bij kouder weer. De airco prijs ligt hoger en hangt af van het type airco dat u aankoopt. De meeste airco’s worden geïnstalleerd met een binnen- en een buitenunit.

Meer info over airconditioning

Mogelijke soorten airco werken

Airco kopen

Een airco kopen

Bij de aanschaf van een airco installatie moet je op voorhand bepalen aan welke verwachtingen jouw airco installatie moet voldoen. Hoeveel kamers wilt u voorzien van airco? Moet de airconditioning alleen zorgen voor koeling of breidt u het gamma uit naar verwarming, luchtreiniging en/of luchtvochtigheid. Aan de hand van deze functies wordt uw airco installatie samengesteld en bijkomend wordt de energieklasse en het geluid (decibels) bepaald naargelang de ruimte waar ze voor dient. De meest voorkomende aircomerken zijn Daikin, Toshiba, Tristar, Fujitsu, Mitsubishi, Panasonic en Carrier. Voor het kiezen van uw airco installatie kan u vrijblijvend meer informatie vragen aan een professionele airco verdeler in uw regio.

Meer info over airco kopen
Een airco laten plaatsen

Een airco plaatsen

Voor het plaatsen van een airco installatie moeten we eerst bepalen welke airco-systemen voor u het meest aangewezen zijn. De meest voorkomende airco’s zijn wandmodellen, plafondmodellen, cassettemodellen, satellietmodellen en vloermodellen. De meeste van deze binnenunits vereisen ook een buitenunit maar de prijs voor het plaatsen van verschillende binnen airco’s ligt niet zo ver uit elkaar, behalve het vloermodel dat een duurder prijskaartje heeft. Verder is het ook belangrijk dat u bepaalt hoe groot het koelvermogen moet zijn om voor elke ruimte het juiste klimaat te voorzien. Voor het plaatsen van het juiste type airconditioning, kunt u met uw airco installateur de verschillende mogelijkheden en systemen overlopen om een zo efficiënt mogelijk gebruik van uw aircosysteem te bekomen.

Meer info over airco plaatsen
Het onderhoud van een airco

Airco onderhoud

De gemiddelde levensduur voor een airco installatie ligt tussen de 12 en 16 jaar. Een regelmatig onderhoud van uw airconditioner verlengt de levensduur en voorkomt dure reparaties. Bij sommige types van airco’s (meer dan 3 Kg koelmiddel) zijn er verplichte controles en onderhoudnazichten maar een regelmatig onderhoud van eender welk type airco geeft nog altijd de beste garantie voor een feilloze werking van uw toestellen. Bij een onderhoud worden de compressoren en ventilatoren gecontroleerd en worden de filters en units gereinigd. Zo voorkomt u koellekken, bacteriën en een hoog energieverbruik. Via uw airco verdeler in uw buurt kunt u snel en eenvoudig een afspraak maken of vragen naar meer uitleg over een onderhoudscontract.

Een airco laten repareren

Airco reparatie

Indien je airco niet meer naar behoren werkt, moet hij gerepareerd worden. Dit kunnen kleine herstellingen zijn of meer ingrijpende herstellingen wanneer er bepaalde units of koelelementen moeten vervangen worden. De meeste voorkomende storingen zijn verstopte filters, te weinig koelmiddel, een verstopte condensor, lekkage of defecte onderdelen. De reparatiekosten die een airco installateur dan dient uit te voeren variëren van 80 tot 400 euro indien er geen volledige binnenunits of buitenunits dienen te vervangen worden.

Een airco vervangen

Een airco vervangen

Na gemiddeld 12 tot 16 jaar zal uw airco aan vervanging toe zijn. Laat u voor de vervanging van uw airconditioning goed informeren door een airco specialist uit uw regio. De nieuwste aircosystemen hebben vele technische vooruitgang geboekt en u kunt bijvoorbeeld kiezen voor een installatie met een energiezuinige warmtepomp of voor een airco met wifi connectie. Een moderne airco zorgt eveneens voor een goede luchtfiltering en controleert de luchtvochtigheid. En naargelang de behoefte kan u kiezen voor een mobiele airco, een eenvoudige split airco of voor een meer gebalanceerde multi split airco. Aan u de keuze!

Op zoek naar een professionele installateur uit uw regio om een vrijblijvende offerte te maken voor uw airconditioning?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Mogelijke soorten airco's

Single split airco

Single split airco

Eén van de meeste gebruikte aircosystemen is het single split systeem waarbij één binnenunit wordt aangesloten op één buitenunit. Deze oplossing is ideaal indien je maar één ruimte wenst te koelen. Je kunt ook meerdere ruimtes koelen met dit systeem maar dan heb je telkens een extra buitenunit nodig voor elke aanwezige binnenunit. Een single split airco is in prijs voordeliger dan een multi split airco. Het grote voordeel van split airco’s is dat de compressor en de condensor vervat zitten in de buitenunit en dat de lawaaihinder binnen minimaal is. Bovendien zijn de binnenunits veel compacter en nemen zij niet te veel plaats in.

Meer info over split airco's
Multi split airco

Multi split airco

Het grote voordeel van een multi split airco is zijn flexibiliteit waarbij je met één buitenunit meerdere binnenunits kunt verbinden. Ook kun je verschillende binnenunits combineren op functionaliteit en vormgeving. Zo kan je perfect kiezen voor een plafondmodel in de ene ruimte en een wandmodel in de andere ruimte met een aanpasbaar klimaat per type airco. Multi split airco’s zijn duurder dan de single split of monoblock airco’s en vergen een meer complexe installatie. Je kan ook de keuze maken om enkel te koelen of om ook een verwarming eigenschap toe te voegen.

Meer info over split unit airco's
Monoblock airco

Monoblock airco

We spreken van een monoblock airco indien er geen gebruik wordt gemaakt van een buitenunit. Deze airco wordt voornamelijk gebruikt voor het koelen van één ruimte. Het voordeel van deze airco is dat hij makkelijk te plaatsen is in de ruimte en dat hij zowel functioneel als esthetisch is. Het nadeel van dit type airco is de lawaaihinder omdat de compressor zich rechtstreeks bevindt in de monoblock airco. Meestal zijn de monoblock airco’s vast gemonteerd maar er bestaan ook mobiele varianten die we dan eerder catalogeren onder de mobiele airco’s. Uw airco installateur kan u perfect adviseren of een monoblock airco voor u de beste oplossing is.

Meer info over monoblock airco's
Mobiele airco

Mobiele airco

Een mobiele airco is een gemakkelijke oplossing om tijdelijk en waar u het wilt een bepaalde ruimte te koelen. De koeltechniek werkt niet met een buitenunit en de verkoeling werkt ook minder doeltreffend dan wanneer u gebruikt maakt van een split airco. Bovendien moet je ook een afvoerslang voorzien om te warmte af te voeren naar buiten en heb je meer lawaaihinder. Gebruik je echter een airco maar sporadisch om bij warme dagen de ruimte te koelen, dan is de goedkopere mobiele airco de perfecte keuze.

Meer info over mobiele airco's
Op zoek naar een airco installateur uit uw regio om een vrijblijvende offerte te maken voor uw airconditioning?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Hoe bepaal ik het vermogen van mijn airco?

Om te bepalen hoe sterk het vermogen moet zijn van uw airco, moet je eerst de inhoud bepalen van de ruimtes die je wenst te voorzien van airconditioning. Je berekent de ruimte door de hoogte, de breedte en de lengte van de kamer te vermenigvuldigen. Afhankelijk van de structuur en de isolatiewaarde van de ruimte (aantal ramen, goede of slechte isolatie, indeling ruimte) bepaal je daarna uw isolatiefactor die meestal wordt bepaald op 30, 40 of 50 met deze laatste als minst gunstige factor. Om het koelvermogen (uitgedrukt in Watt) te bepalen voor een ruimte vermenigvuldig je de inhoud van je ruimte met de isolatiefactor. Zo bekom je het koelvermogen van de binnenunit voor de bepaalde ruimte. Uw regionale airco installateur kan samen met u de juiste berekening maken voor uw airco installatie op uw maat.

Airconditioning: energieklasse, geluid & functies

Net zoals bij andere apparaten hebben aircotoestellen een energielabel (EPDB) gaande van G naar A en is dit label op de airco’s in Europa verplicht. Een airco met een A label is het meest energiezuinige toestel en het zal uw energiefactuur aanzienlijk verlagen. Bovendien is het ook beter voor het milieu.

Afhankelijk van het soort type airco, zal uw airco-systeem minder of meer decibels produceren. Mobiele of monoblock airco’s zullen meer geluid maken omdat de compressors mee ingebouwd zitten in het toestel. Werkt u met een split systeem dan wordt het geluid van de binnenunits gereduceerd omdat de compressor mee geïntegreerd is in een buitenunit. De huidige generatie airconditioning systemen zijn veel stiller geworden en maken minder geluid bij het koelen van de lucht.

Bij een airco denken we in de eerste plaats aan koelingstechniek maar buiten het koelen kan een airco ook verwarmen, bevochtigen, ontvochtigen, filteren en ventileren. En kunt u zelfs uw airco installatie bedienen via Wifi. Bekijk of overleg de verschillende opties en mogelijkheden met uw airco specialist en installateur uit uw regio. Hij zal u met alle plezier verder helpen.

Meer info over airco's met buitenunit

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor een airco installatie?

Hoe wordt de prijs voor airco bepaald?

Wanneer u airco laat installeren dan moet u rekening houden met 2 variabelen binnen de kostprijs. Enerzijds is er de kostprijs van de materialen die gebruikt zullen worden voor uw airco, en anderzijds is er de arbeidskost van de airco installateur(s) zelf.

Gezien de arbeidskost een groot deel van de totaalprijs bepaald, is het belangrijk dat u meerdere offertes opvraagt bij verschillende professionele airco installateurs uit uw regio.

Wat de arbeidskosten betreft mag u rekenen op een kost van ongeveer € 30-50 per uur.

Airco installatie

Soort airco
Gemiddelde prijs
Single split airco
€ 1350 - € 2000
Multi split airco
€ 2200 - € 3000
Airco zonder buitenunit
€ 1300 - € 2500
Mobiele airco
€ 450 - € 750
Op zoek naar een professionele airco installateur uit uw regio om de prijs voor uw airco te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
882 airco installateurs in uw regio!