Kast op maat

Bereik tot 2799 meubelmakers in Vlaanderen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
Vraag uw offertes aan

Door gebruik te maken van dit formulier ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  U zoekt de juiste vakman voor uw kast op maat

  U wilt een kast op maat laten maken, maar waar vindt u de geschikte vakman voor dit maatwerk? Hoe vindt u een professionele en betrouwbare meubelmaker die actief is in uw regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?
 • 2

  U verstuurt uw offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kan u uw offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele meubelmakers uit uw regio verstuurd. Zo bespaart u veel tijd en moeite!
 • 3

  U vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele meubelmakers die geïnteresseerd zijn in uw opdracht zullen u een offerte toesturen, waarna u rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kan nemen!
2799
Meubelmakers
6
Opdrachten
per maand
12
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor kasten op maat in Vlaanderen

Soort meubel: Badkamermeubel op maat , Buffetkast op maat

Materiaalkeuze: MDF

Start werken: Binnen de 3 maanden

Projectbeschrijving:

Wij hebben aan assistentie flat. Wij zoeken iemand om een kast te maken voor in de badkamer en een wandkast met schuifdeuren in de slaapkamer. Dank u
Arrow
Offerteaanvraag uit Koksijde

Soort meubel: Kast op maat

Materiaalkeuze: Melamine

Start werken: Binnen de 3 maanden

Projectbeschrijving:

Dressing kast met hangers en deels met schappen
Arrow
Offerteaanvraag uit Neeroeteren

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele vakmensen in Vlaanderen. Wanneer u dus uw offerteaanvraag indient, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele vakmensen die gelegen zijn in uw regio en de juiste kwalificaties hebben voor de door u beschreven opdracht.
Dit kan zéér snel gaan... van zodra we uw offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde vakmensen uit uw regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kanidaat stellen voor uw opdracht en contact met u opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens u alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw aanvraag bekijken.
Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel bedrijven interesse tonen in uw offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk uw opdracht zo gedetaileerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben in uw opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens uw contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die uw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige uw contactgegevens zullen krijgen, en u bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.
Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. U bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.
We raden u aan om uw aanvraag zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de vakmensen uit uw regio. Naast de vooropgestelde vragen, en uw contactgegevens, is het belangrijk om uw beschrijving van de opdracht ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Zoekt u een specifieke meubelmaker?

Vind een geschikte meubelmaker in uw buurt

Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval meubelmaker, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer u niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan u uw kast op maat wilt toevertrouwen. Om de juiste keuze te kunnen maken moet u verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die u de beste prijs/kwaliteit voor uw kast op maat garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele meubelmakers uit uw regio. Daarna moet u hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van uw project, hopende dat zij u nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Kasten op maat: uw kast professioneel en op maat laten maken!

Via ons platform geeft u uw offerteaanvraag voor uw kast op maat éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde meubelmakers uit uw omgeving u contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor uw kast op maat snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat u na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. U ontvangt de offertes, u vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan u om te beslissen of u tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heeft u niets te verliezen, in tegendeel... u kan er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog uw offertes aan bij alle professionele meubelmakers uit uw omgeving... Alvast veel succes met uw project!

Vind een geschikte meubelmaker uit uw buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Waarom zou u kiezen voor een kast op maat?

We kunnen ons bijna geen ruimtes inbeelden zonder kasten of één of andere vorm daarvan. Kasten zijn een noodzakelijk onderdeel van onze leef- en werkruimte en we hebben graag dat goede kasten niet alleen goede functionele opbergeigenschappen bezitten, maar dat ze ook nog esthetisch, mooi en aantrekkelijk zijn. Nochtans is het een aanlokkelijke optie, voor jonge samenwonenden of voor beginnende ondernemers, om kant en klare prefab meubelen te kopen in plaats van gedegen kasten op maat te laten maken door een meubelmaker. Het is een begrijpbare keuze maar vaak is een snelle en kantklare oplossing slechts tijdelijk en dringt zich na enkele jaren al een vervanging op. Gewoon omdat zeer voordelige meubelen niet gemaakt zijn om lang te leven. En dit is ook logisch als we bedenken dat een kast op maat vooral het verschil maakt in materiaalkeuze, afwerking, duurzaamheid, gebruiksvriendelijkheid en vooral vakmanschap. Een kast op maat kies je bewust omwille van de nauwgezette professionaliteit waarmee een ervaren meubelmaker jouw droomkast op maat vervaardigt, volledig naar uw wensen qua indeling, materiaal en afwerking. Een vakkundige kast op maat kies je voor het leven. En of het nu gaat over een boekenkast, een kleerkast, een wandkast, een TV meubel, een buffetkast, dressing, een inbouwkast of schuifdeuren, elke kast op maat wordt met dezelfde precisie en liefde voor het vak door uw regionale meubelmaker uitgevoerd. Natuurlijk bepaalt de keuze van het materiaal mee het prijskaartje. Zo heeft u voor uw kast op maat de keuze uit MDF, melamine, laminaat of massief hout of zelfs acrylic stone of composiet als alternatieven. In vergelijking met productiekasten, zijn kasten op maat niet veel duurder. En u hoeft niet na te denken over de afmetingen, een kast op maat past altijd perfect! Een garderobekast op maat, een dressoir op maat of een inbouwkast op maat? Voor een erkende meubelmaker zijn dit kolfjes naar zijn hand en hij staat dan ook garant om uw meubels op maat tot in de puntjes af te werken. Ga daarom voor kwaliteit en vakmanschap! Laat u informeren over de mogelijkheden en de prijzen voor uw kast op maat bij uw regionale meubelmakers!

Mogelijke soorten kasten op maat

Boekenkast op maat laten maken

Boekenkast op maat

Een rijke boekenkast kan kleur en gezelligheid bieden aan uw living of werkruimte. Toch kan het zeer handig zijn om maximaal gebruik te maken van de voorziene ruimte om uw boeken te etaleren. Met een boekenkast op maat heeft u dan ook de keuze om bijvoorbeeld met uw boekenkast de volledige wand te vullen, en de kast te voorzien van schuifdeuren, of om uw boekenkast op maat te laten maken onder uw trap, waarbij u deze ruimte optimaal benut. Welke optie u ook kiest voor uw boekenkast op maat, een goede boekenkast geeft je boeken de nodige aandacht die ze verdienen en dit in een originele en unieke omkadering. U geeft aan uw meubelmaker de gewenste indeling voor uw boekenkast en hij zal geen enkele uitdaging uit de weg gaan om uw boekenkast op maat volledig te integreren in uw woonruimte. Wenst u een boekenkast om maat rond een sierschouw, een gecombineerde boeken- en kunstkast, of een boekenkast die doorloopt naar een andere etage? Elk ontwerp kan besproken en gerealiseerd worden. De talrijke erkende regionale meubelmakers helpen u graag bij het verwezenlijken van uw dromen. U kunt hier informeren naar enkele offertes!

Meer info over boekenkasten

Kleerkast op maat laten maken

Kleerkast op maat

Een kleerkast op maat, stijlvol maar toch voldoende groot en praktisch om alle kleren in op te bergen, is een grote wens voor vele vrouwen en mannen. Gedaan met overvolle en onoverzichtelijke bergruimtes en laden, met een kledingkast of kleerkast op maat bepaalt u zelf de grootte en de indeling van uw kleerkast. Vooral bij het ontbreken van een dressing ruimte, is een goede en handige kleerkast of kledingkast een must om het overzicht te houden over uw talrijke kledingstukken. Een kleerkast op maat kan een losstaande kledingkast zijn of het kan een inbouwkast zijn, die al dan niet doorloopt over de volledige wandlengte. Een inbouwkast biedt u het voordeel om de volledige slaapkamer te vullen met nuttige kastruimte. En voorzien van een nuttige binnenindeling die u samen met uw meubelmaker overeenkomt. Maar een kleerkast of kledingkast kan natuurlijk ook op maat geplaatst worden in uw vestiaire, kantoor of inkomhal. Uw meubelmaker kan bovendien elke kleerkast op maat ook aanpassen aan schuine wanden, doorgangen, smalle ruimte of hoge plafonds. De stijlkeuze voor uw kleerkast op maat bepaalt u zelf. Een strakke witte kleerkast met hoogglanslak, een landelijke eiken kleerkast met schuifdeuren, een eigentijdse Sonoma kledingkast met draaideuren en spiegeldeuren of een meer Scandinavisch getinte kledingkast, de opties voor uw kleerkast op maat zijn talrijk. Laat u inspireren en adviseren door één van de meubelmakers uit uw regio!

Meer info over kleerkasten

TV kast op maat laten maken

Tv kast op maat

Indien we spreken over een TV kast of TV meubel op maat dan hoeft dit meubelstuk zich niet te beperken tot uw TV alleen. In vele gevallen is een TV kast of TV meubel een samengesteld meubelstuk waarin uw TV een centrale plaats bekleedt. Aangezien een TV meubel een belangrijk onderdeel vormt van uw living, wordt er vaak gekozen voor originele en moderne designontwerpen. Niets is zo aangenaam om na een lange werkdag te kunnen ontspannen in een aangename en stijlvolle omgeving. Een TV kast op maat wordt dan ook meestal niet beperkt tot de TV alleen maar kan perfect multifunctioneel gecombineerd worden als wandkast, boekenkast of als een hangende of zwevende framekast. Vooral bij TV meubels of TV kasten overheerst de keuze om iets gedurfder en moderner te gaan door design en multimedia te laten samenvloeien. Bij een TV kast op maat wordt er ook veel gebruik gemaakt van open vakken of zwevende elementen die plaats bieden aan kunstzinnige of decoratieve stukken en/of foto’s. Ook een dressoir op maat met een hangend TV toestel boven de kast, is een veelgebruikte toepassing. Welke mogelijkheden u ook wilt inbouwen in uw TV kast of meubel op maat, uw meubelmaker kan u talloze voorbeelden en creaties tonen die u gegarandeerd zullen helpen bij het kiezen van TV kast. U kunt hier vrijblijvend vragen naar meer advies bij een meubelmaker uit uw regio of buurt!

Meer info over TV kasten

Badkamermeubel op maat laten maken

Badkamermeubel op maat

Een veel voorkomend probleem bij badkamers is dat ze dikwijls, omwille van budgettaire redenen, niet al te groot zijn. Het is dan ook essentieel om de weinige ruimtes waarover u beschikt, zo goed mogelijk in te vullen. Met een badkamermeubel op maat kiest u voor het meest rendabele resultaat waarbij u één of meerdere kastelementen van uw badkamer op maat laat vervaardigen door een deskundige lokale meubelmaker. Met een badkamermeubel op maat heeft u voldoende opbergruimte voor uw badhanddoeken, badjassen, cosmetica- en verzorgingsmiddelen, elektrotoestellen en medicamenten. In combinatie met losse of ingewerkte spiegels, komt een badkamermeubel op maat tegemoet aan al uw wensen. Uw meubelmaker maakt hierbij gebruik van hoogwaardig en duurzaam materiaal dat bestand is tegen de hoge luchtvochtigheid. Een badkamermeubel op maat kan vervaardigd worden als open of gesloten kast, als een hoge, van vloer tot plafond, badkamerkast of als een geheel van hangende of zwevende badkamerkasten. Met een kast op maat kunt u ook bepalen of uw lavabo’s wel of niet worden omsloten door uw badkamermeubel. Elk type badkamermeubel op maat heeft zijn voordelen. Soms is een breed badkamermeubel niet mogelijk en bieden hangende of hoge badkamerkasten een betere oplossing. Voor elke badkamermeubel zijn er talloze materiaal- en kleurkeuzes die geplaatst kunnen worden in synergie met uw badkamerinterieur. Geef uw badkamer een efficiënte en moderne uitstraling en kies voor een badkamermeubel op maat bij één van uw regionale meubelmakers!

Meer info over badkamermeubels

Buffetkast op maat laten maken

Buffetkast op maat

Een buffetkast is een term die we meestal gebruiken voor een kast uit twee delen en die voornamelijk gebruikt wordt om linnen, servies, drank, glazen of andere praktische en seizoensgebonden decoratieve zaken in weg te kunnen bergen. Meestal vinden we een buffetkast terug in de eet- of woonkamer. In tegenstelling tot vroeger zijn de huidige en moderne buffetkasten op maat niet meer zo afgelijnd en beperkend. Een trendy op maat gemaakte buffetkast zal, in overeenstemming met de woningstijl, gebruik maken van functionele elementen zoals duurzame materiaalcombinaties, led verlichting, industriële accenten, glazen kastdeuren, uitspringende of gefreesde handgrepen of van design kleurpanelen. Het grote voordeel van een buffetkast op maat is het feit dat uw buffetkast persoonlijk, uniek en enig is. Bovendien geeft elke op maat gemaakte buffetkast uw leefruimte een extra uitstraling en is een originele maatkast een echte blikvanger voor uw interieur. Qua stijl kunt u met uw buffetkast op maat ook alle kanten uit. U kunt een landelijke, klassieke, luxe, moderne, Scandinavische, industriële of design buffetkast kiezen in eikenhout, teak, noten, grenen, melamine, MDF of laminaat. Ook metaal, staal, glas of recyclagemateriaal kunnen perfect een stijlvol onderdeel of accent bieden aan uw buffetkast op maat. Overweeg de beste oplossing en maak van uw buffetkast een unieke eyecatcher. Voor meer informatie en richtprijzen kunt u hier terecht voor uw lokale meubelmakers uit uw regio!

Meer info over buffetkasten

Halkast op maat laten maken

Halkast op maat

Wanneer u thuis mensen ontvangt, zal het eerste wat ze te zien krijgen van het interieur de halkast zijn. Niet onbelangrijk als u er over nadenkt. Maar toch is het opvallend hoeveel mensen hun hal decoreren met een vergeten, oude, stijlloze of zogenaamd handige kast die totaal geen meerwaarde biedt. Nochtans kan een halkast op maat een echte blikvanger zijn die meteen de toon zet naar de rest van uw interieur. Afhankelijk van uw voorkeur en stijlkeuze, kan uw halkast op maat elegant, decoratief of eerder sober zijn. Maar daarnaast is een halkast op maat ook de beste keuze om de beperkte ruimte zo optimaal mogelijk te benutten naargelang de functie. Indien u jassen, hoeden, sjaals en schoenen wenst op te bergen, dan kunt u best gaan voor een ingebouwde wandbrede halkast op maat met zoveel mogelijk berg- en hangruimte. Wenst u uw halkast meer decoratief of designvol te presenteren dan kunt u dit ook voorleggen aan de meubelmaker en zal hij u verwachtingen tegemoet komen. Bij meer modernere woningen zal men eerder kiezen voor een strakke en sobere halkast en kan er zelfs een halkast op maat gemaakt worden onder of naast de trap. Of wat dacht u van een industriële halkast op maat over de volledige lengte van de wand met een ingewerkt toilet achter de ene deur en een ruime vestiaire achter de andere deur? Kortom, er zijn keuzemogelijkheden genoeg om uw hal een waardevolle upgrade te geven. Wenst u meer te weten over halkasten op maat, neem dan contact op met enkele lokale meubelmakers die in uw regio actief zijn!

Meer info over halkasten

Kast onder schuin dak laten maken

Kast onder schuin dak op maat

Het meest optimale gebruik van een kast op maat verkrijg je door verloren ruimtes onder schuine wanden, onder trappen of in verloren hoeken zo functioneel mogelijk te benutten. Vooral bij zolders of bovenverdiepingen onder het dak is een kast of inbouwkast op maat de ideale oplossing voor uw extra kinderkamer, speelruimte of hobbykamer. Een kast op maat onder een schuin dak biedt u veel opbergvoordelen en bovendien geeft het uw leefruimte een extra stijlvolle uitstraling. Bij een kast op maat onder schuin dak kunt u zowel werken met afgesloten ruimtes, door middel van houten of melamine deuren, of kunt u werken met open ruimtes en legplanken. De kast op maat zal de schuine wand en de contourlijnen onder uw dak naadloos volgen. Uw meubelmaker kan ook een kast op maat onder uw schuin dak maken die tegelijk kast en scheidingswand kan zijn. Zo kunt u de zolderruimte opdelen in twee gelijke kamers en zelfs een ingebouwde deur voorzien. Ook schuine balken of dwarse steunbalken kunnen bij een kast op maat mooi en estetisch zichtbaar of onzichtbaar verwerkt of weggewerkt worden door uw erkende meubelmaker. U zult versteld staan van de diverse creatieve toepassingen die er bestaan van kasten of inbouwkasten op maat onder schuine daken. Laat u inspireren en vraag naar de verschillende toepassingsmogelijkheden door enkele regionale meubelmakers uit uw buurt gratis te contacteren.

Op zoek naar een professionele meubelmaker uit uw regio om een vrijblijvende offerte te maken voor uw kast op maat?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Mogelijke soorten opbergkasten op maat

Maatkast laten maken

Maatkast

Wanneer we over een maatkast spreken, dan hebben we het over een kast die op maat gemaakt wordt door een meubelmaker en die tot op de millimeter voldoet aan alle afmetingen, opbergruimtes, functionaliteiten en stijlelementen waarvoor ze wordt ontworpen. Een maatkast of opbergkast op maat is dan ook uniek en ze is het resultaat van een uiterst zorgvuldige planning, een gedetailleerde tekening, een goede materiaalkeuze en van de vakkundige afwerking door uw meubelmaker. Een maatkast kent vele vormen en toepassingen. Als maatkasten hebben we bijvoorbeeld boekenkasten op maat, kleerkasten op maat, TV kasten op maat, badkamerkasten op maat, dressings op maat of wandkasten en halkasten op maat. Maar ook alle vormen van opbergkasten op maat zoals inbouwkasten of ingemaakte kasten op maat in slaapkamers, onder trappen of onder schuine daken behoren tot de term maatkasten. Een maatkast is dus nooit een pregefabriceerd product maar een opbergkast die tegemoet komt aan de wensen van de klant. Naargelang uw wensen kunt u uw maatkast laten maken als gesloten opbergkast of eerder als een moderne en decoratieve open maatkast. Ook alle mogelijke materialen zoals massief hout, MDF, laminaat, melamine of composiet kunt u overlopen met uw regionale meubelmaker. Hij zal u via een digitaal tekenprogramma of via een 3D weergave een goed beeld kunnen geven van uw toekomstige maatkast. U kunt u hier verder informeren over de vele toepassingen van maatkasten of een offerte aanvragen bij een erkende vakman uit uw regio!

Meer info over maatkasten

Inbouwkast op maat laten maken

Inbouwkasten op maat

De meest bekende inbouwkast op maat is waarschijnlijk de dressing op maat die reeds bij vele woningen een verlengstuk vormt van de slaapkamer of badkamer. Maar een inbouwkast op maat of is meer dan dat. Met een inbouwkast op maat benut u optimaal de verloren ruimtes in hoeken, onder trappen en schuine wanden. Of u gebruikt de volledige wand zonder verlies van nutteloze ruimtes in hoogte of breedte. Inbouwkasten op maat zijn uiterst praktisch en functioneel en ze kunnen ook zeer decoratief of designvol worden toegevoegd aan uw verschillende vertrekken en kamers. Met deze specifieke vorm van houtbewerking, zal uw meubelmaker uw hoeken en schuine wanden zodanig creatief invullen, dat ze u extra bergruimte bieden achter een mooie afwerking. Voor een inbouwkast op maat zal uw meubelmaker eerst gedetailleerd uw voorziene ruimte komen opmeten en uittekenen. Hierbij wordt tevens overlegd of de inbouwkast op maat vooral functioneel moet zijn als opbergkast of dat de kast eerder een decoratieve functie krijgt. Een opbergkast op maat zal eerder werken met afgesloten compartimenten terwijl een decoratieve inbouwkast op maat, zoals onze dressing op maat, eerder gebruik zal maken van open compartimenten. De prijzen kunnen hierbij dan ook verschillen omdat niet alle inbouwkasten op maat het duurste hout vereisen. Zo kan de prijs van een opbergkast op maat bij een zolder een stuk goedkoper gemaakt worden dan bijvoorbeeld een design inbouwkast op maat in een slaapkamer of kantoorruimte. Voor alle mogelijke uitvoeringen, toepassingen en prijzen voor inbouwkasten op maat, kunt u vrijblijvend enkele offertes aanvragen bij een erkende regionale meubelmaker.

Meer info over inbouwkasten

Ingemaakte kast op maat laten maken

Ingemaakte kast op maat

Eigenlijk is een ingemaakte kast op maat hetzelfde als een inbouwkast op maat. Maar terwijl een inbouwkast op maat ook tegen een wand of hoek kan geplaatst worden, zal een ingemaakte kast op maat altijd een reeds bestaande inspringende ruimte benutten en opvullen. Zo gaat er geen ruimte verloren en kan de ingemaakte kast op maat, dienst doen als opbergkast op maat bij nissen, onbruikbare ruimtes onder trappen, onder schuine zolderwanden of bij opbergruimtes. De ingemaakte kast kan hierbij de anders nutteloze ruimte geheel of gedeeltelijk opvullen. Soms kan dit leiden tot verrassende resultaten wanneer u deze verborgen vertrekken openbaart en u uw opbergkasten op maat toont aan uw gasten. Een ingemaakte kast op maat biedt u bovendien alle mogelijkheden om uw materiaal en rommel weg te bergen uit het zicht van iedereen. Zo is deze opbergkast op maat niet alleen praktisch, maar geeft ze uw woning of appartement ook een verzorgde en onberispelijke uitstraling. Verder kunt u de afwerking van uw ingemaakte kast op maat bespreken met uw lokale meubelmaker. Zo kunt u kiezen of uw de opbergkast op maat zo discreet mogelijk wil weergeven door deuren met een duwsysteem te gebruiken of eerder gaat voor een praktische of decoratieve weergave met schuifdeuren op maat of voor massieve deuren met sierlijke handvaten. Vraag gerust naar meer informatie bij enkele meubelmakers uit uw regio!

Meer info over ingemaakte kasten

Wandkast op maat laten maken

Wandkast op maat

Eén van de meest gebruikte toepassingen van een opbergkast op maat is de wandkast. Of u nu beschikt over een grote of een kleine slaapkamer, living, eetkamer, zolder of bureel, een wandkast op maat vult perfect en naadloos de voorziene ruimte in waarover u wilt beschikken. Zo kan u de volledige wand benutten van hoek tot hoek en van vloer tot plafond of slechts een partieel deel hiervan gebruiken. Met een wandkast op maat bepaalt u zelf de afmetingen, opbergruimtes en functionaliteiten van uw wandkast en creëert u de ideale maatkast van uw dromen. Naargelang de functie van uw wandkast op maat kunt u bij de afwerking kiezen voor massief hout, laminaat of melamine, kunt u werken met gesloten of open compartimenten of kunt u de kleur en de glansweergave aanpassen of veranderen. Volledig in overeenstemming met de stijl of de eigenheid van uw woning of werk- en leefruimte. Een wandkast op maat kan bijvoorbeeld een open combinatie zijn waarin uw TV, boeken en souveniers een prominente plaats bekleden of het kan een wandkast zijn in uw slaapkamer die volledig afgewerkt is met moderne draaideuren of schuifdeuren en die uw wand volledig benut. U kunt uw volledige wandkast op maat bovendien ook kiezen in de kleur die overeenkomt met de kleur van uw kamer. Een wandkast op maat van de muurlengte heeft ook het grote voordeel dat u niet hoeft te kuisen naast, onder of boven de kast. Aan welke kwaliteiten moet uw wandkast op maat voldoen? En bent u zeker dat uw wandkast tegemoet komt aan al uw wensen? Door vooraf even te overleggen met een meubelmaker uit uw regio, kunt u uw ideeën concretiseren en verfijnen. U kunt er alleen maar bij winnen. Vraag vrijblijvend informatie bij een erkende vakman uit uw buurt!

Meer info over wandkasten

Schuifdeurkast op maat laten maken

Schuifdeurkast op maat

Een schuifdeurkast op maat is de beste keuze wanneer u plaats wilt besparen. U verliest geen extra ruimte met het openen van de deuren en deze opbergkast op maat is dan ook een vrij populaire keuze in vele slaapkamers. De schuifdeurkast op maat is zowel praktisch als onderhoudsvriendelijk. Het biedt enorme opbergmogelijkheden en door het gebruik van de gesloten schuifdeuren voorkomt u stofvorming in uw schuifdeurkast. Een schuifdeurkast op maat is echter niet beperkt tot de slaapkamer. Ook in eetkamers, livings of kantoorruimtes vormen schuifdeurkasten op maat een handige en verstandige keuze. Dit kan als een functionele ongecompliceerde sobere opbergkast of als een elegante en kunstzinnige schuifdeurkast op maat die uw interieur een smaakvolle uitstraling geeft. Naargelang uw wensen kunt u hierbij kiezen voor een afwerking in massief hout, MDF, melamine of een combinatie van materialen met verwerkte glas- spiegel- of metaalelementen. Een schuifdeurkast op maat is zeer toegankelijk en modern en kan ook als toepassing gebruikt worden bij een dressing op maat. Ook bedrijven kiezen vaak voor de praktische en overzichtelijke voordelen van een schuifdeurkast op maat. Ontdek zelf deze vele voordelen en vraag enkele offertes aan bij één van de vele meubelmakers uit uw regio!

Meer info over schuifdeurkasten

Dressing op maat laten maken

Dressing op maat

Het staat steevast op het verlanglijstje van vrouwen die er nog geen hebben maar ook mannen zijn tegenwoordig overtuigd van één van de meest populaire opbergkasten op maat: de dressing! Een mooie geordende ruimte die veel plaats biedt om al je kleding en schoenen, netjes gesorteerd en geëtaleerd en getructureerd in op te bergen. Een dressing op maat benut een kleine of grote ruimte, zo optimaal en aangenaam mogelijk zodat u in alle rust en comfort uw kleding kunt kiezen en u zich kunt omkleden. Bij een dressing op maat wordt dan ook alles tot in de puntjes verzorgt. In deze luxe opbergkast op maat zijn er talrijke lades, hangruimtes, legplanken of zelfs apothekerskasten aanwezig om al uw hemden, kostuums, jurken, kleedjes, schoenen, riemen, lingerie, kousen, dassen en juwelen ordelijk te kunnen opbergen. Een dressing op maat is dan ook echt vakwerk en een kwaliteitsvolle dressing ontwerpen en vervaardigen is een uitdaging voor elke gediplomeerde meubelmaker. Over elk detail wordt nagedacht en stukje per stukje zal de meubelmaker uw dressing op maat uitwerken opdat elke ruimte zo functioneel mogelijk wordt ingevuld. Maar een dressing op maat is ook beleving en de meubelmaker zal dan ook oog hebben voor de aangepaste verlichting, spiegelelementen, comfortabele zitplaatsen of zelfs voor een verborgen kluisruimte voor uw juwelen. Van alle opbergkasten op maat is de dressing op maat zeker de meest complexe telg onder de maatkasten en geen enkele voorgefabriceerde dressing kan tippen aan de unieke dressing die met zoveel vakkundigheid en duurzaamheid op maat door uw lokale meubelmaker wordt gemaakt. Kies daarom voor originaliteit en degelijkheid en neem vrijblijvend contact op met een meubelmaker uit uw regio of buurt!

Meer info over dressings

ONTDEK MEER OVER ANDERE SOORTEN KASTEN VIA VOLGENDE PAGINA'S:

Op zoek naar een professionele meubelmaker uit uw regio om een vrijblijvende offerte te maken voor uw kast op maat?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Mogelijke soorten materialen voor uw kast op maat

MDF als materiaal voor een kast op maat

MDF

De goedkoopste materiaalsoort om uw kast op maat te laten maken is MDF. MDF zijn gedroogde houtvezels die door middel van hars geperst en verbonden worden. Het voordeel MDF, naast de prijs, is dat het zeer goed te bewerken is en dat het in allerlei vormen kan gefreesd worden. MDF heeft een goede stabiliteit en door de fijne vezelstructuur versplintert het niet. Kasten op maat met MDF panelen zijn zeer gemakkelijk te schilderen en vooral MDF met lakdraagfolie lenen zich uitstekend om afgewerkt te worden met hoogglans of zijdeglans. Het nadeel van MDF is dat de planken onder hoog gewicht na verloop van tijd kunnen gaan doorhangen, bijvoorbeeld bij een boekenkast. Soms kunt u MDF ook combineren met massief hout of melamine. Meer informatie over maatkasten in MDF kunt u hier vinden bij enkele regionale meubelmakers.

Laminaat als materiaal voor een kast op maat

Laminaat

Bij laminaat denken we in de eerste plaats aan vloeren met een laminaat vloer als alternatief voor een parket vloer. Maar ook bij kasten op maat wordt er gebruik gemaakt van laminaat. Zo kunnen maatkasten vervaardigd worden uit gelamineerd hout waarvoor verschillende houtsoorten zoals Grenen, Meranti, Douglas, Ceder of Lariks kunnen gebruikt worden. Laminaat is als kunststof goed bestand tegen brand en vocht omdat de buitenlaag wordt voorzien van een isolerende laag. Soms wordt laminaat daardoor ook bij buitenconstructies toegepast. Laminaat lijkt qua uiterlijk op massief hout en het heeft ook goede constructie draageigenschappen. Laminaat is verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren en uw kast op maat kan een perfecte nabootsing zijn van een massieve houten maatkast. Bovendien is laminaat zeer onderhoudsvriendelijk omdat het vuil niet kan doordringen. Het nadeel van laminaat is dat het iets gevoeliger is voor krassen. Toch is laminaat een zeer goede en voordelige keuze voor uw kast op maat. Laat u overtuigen over de mogelijkheden van laminaat en vraag enkele offertes bij één van uw regionale meubelmakers!

Melamine als materiaal voor een kast op maat

Melamine

Melamine is een basisgrondstof die wordt gebruikt voor melaminehars of melamine coatings. Bij kasten op maat en maatkasten wordt melamine voornamelijk gebruikt als deurpanelen of wandafwerkingen. Net als laminaat is melamine een kunststoflaag die met hars wordt geperst op een MDF of spaanplaat. De dikte van melamine is dunner dan laminaat maar qua afwerking en uitzicht zien ze er eigenlijk exact hetzelfde uit. Melamine wordt zeer veel gebruikt bij keukenkasten op maat of bij wandkasten en badkamerkasten op maat vanwege de grote toepassingsmogelijkheden op het gebied van kleur, gladheid en hoogglans. Het is zeer onderhoudsvriendelijk en het biedt een zeer moderne look. Bij een beperkt budget is de combinatie van een opbergkast op maat van MDF voor de binnenruimte en melamine voor de buitenafwerking de beste oplossing. Melamine deuren kunnen zowel draaideuren, push deuren of schuifdeuren op maat zijn. U kunt hier enkele van de meubelmakers in uw regio contacteren voor meer informatie.

Massief hout als materiaal voor een kast op maat

Massief hout

Met massief hout kiest u voor de duurste oplossing maar tevens voor een tijdloze en duurzame oplossing voor uw kasten op maat. De meest gebruikte houtsoort bij massieve kasten op maat is eik in al zijn vormen en kleuren. Maar ook beuk, noten, olmen, teak of hardhout kan gebruikt worden voor het vervaardigen van uw wandkast, keukenkast, inbouwkast of boekenkast op maat. Massief hout kan, naargelang uw wensen, geolied gebeitst of geborsteld worden om een meer specifieker effect weer te geven. Een ander voordeel van massief hout is dat u niet gebonden bent aan diktes of bewerkingen zodat u ook allerhande reliëfmotieven kan verwerken in uw maatkast of meubel op maat. Met massief hout wordt er nauwgezet gekozen voor de mooiste stukken hout van de boom en deze zuivere materialen stralen dan ook klasse uit. De meeste professionele meubelmakers werken bewust met massief hout dat gewonnen wordt uit duurzaam bosbeheer. Stel gerust uw vraag naar meer informatie of naar een offerte aan de lokale meubelmakers uit uw regio!

Op zoek naar een professionele meubelmaker uit uw regio om een vrijblijvende offerte te maken voor uw kast op maat?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Welke factoren bepalen de prijs van een kast op maat?

Afmetingen

Los van de materiaalkeuze voor massief hout, MDF, laminaat of melamine, zal de grootte van uw gewenste kast op maat voor een belangrijke prijsfactor zorgen. Hoe hoger, breder of dieper uw maatkast zal zijn, hoe duurder het prijskaartje. Toch kan bijvoorbeeld een wandkast of ingemaakte kast over de volledige lengte van de muur goedkoper zijn dan bijvoorbeeld een kleinere losstaande wandkast of buffetkast op maat. Ook de indeling, de vormgeving en het aantal compartimenten speelt mee in de prijs. Rechte gelijkvormige vakken zijn nu eenmaal gemakkelijker te vervaardigen en te plaatsen dan maatkasten met ongelijke, in- of uitspringende of meer gedetailleerde vakken. De prijs zal dus vooral ook afhangen van de hoeveel materiaal er nodig is om uw kast op maat te maken. Maar met de juiste afmetingen zet u wel de eerste stap voor een juiste prijsberekening door de meubelmaker en kunt u daarna de andere invullingen met elkaar vergelijken.

Materiaalkeuze

Ook de materiaalkeuze zal zeker meespelen bij de prijsberekening van uw kast op maat. Alhoewel sommige materiaalprijzen vergelijkbaar zijn, gaan we er toch vanuit dat MDF en melamine, of een combinatie hiervan, goedkoper zullen zijn dan bijvoorbeeld laminaat of massief hout. Bij massief hout heb je dan weer het soort hout dat doorslaggevend zal zijn voor de prijs. Een massief grenen kast zal aanzienlijk goedkoper zijn dan een maatkast in Franse eik. Ook de afwerking van het materiaal zal de prijs van een kast op maat of een opbergkast op maat mee bepalen. Vooral bij meer decoratieve kasten op maat kunnen de bijkomende materialen zoals glas, metaal, inox of spiegels de prijs opdrijven. Indien u kiest voor kwaliteit en duurzaamheid dan zal dit zich ook weerspiegelen in de prijs. De prijzen van de verschillende materialen voor uw maatkasten kan hier aanvragen bij een erkende meubelmaker bij u in de regio of buurt.

Indeling

Niet alleen de afmetingen en de materiaalkeuze zijn prijsbepalend maar ook de indeling van uw kast op maat. Het spreekt voor zich dat een recht op recht maatmeubel met een aantal gelijke deelvakken veel minder werk, materiaal en precisie vraagt dan een volledige uitgewerkte dressing op maat waarbij er talloze gedetailleerde opbergruimtes, legplanken, lades, schuifdeuren, hangruimtes, juwelen boxen of andere speciale voorzieningen aanwezig moeten zijn. Hoe meer afwijkend of origineler uw indeling zal zijn, hoe hoger de kostprijs van uw kast op maat zal zijn. Het komt er dus op aan om uw indeling van uw maatkast zo functioneel en prijsbewust mogelijk te plannen of te laten ontwerpen door uw meubelmaker. Maar de meeste erkende meubelmakers kunnen u met een digitaal tekenprogramma of een 3D weergave, een perfecte simulatie geven van de prijs indien u uw indeling van uw kast op maat op enkele punten aanpast. Ga dus niet te overhaast te werk en laat u goed inlichten door uw lokale meubelmaker die u hierbij graag zal helpen!

Op zoek naar een professionele meubelmaker uit uw regio om een vrijblijvende offerte te maken voor uw kast op maat?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor kast op maat?

Hoe wordt de prijs voor kast op maat bepaald?

Wanneer u kast op maat laat maken dan moet u rekening houden met 2 variabelen binnen de kostprijs. Enerzijds is er de kostprijs van de materialen die gebruikt zullen worden voor uw kast op maat, en anderzijds is er de arbeidskost van de meubelmaker(s) zelf.

Gezien de arbeidskost een groot deel van de totaalprijs bepaald, is het belangrijk dat u meerdere offertes opvraagt bij verschillende professionele meubelmakers uit uw regio.

Wat de arbeidskosten betreft mag u rekenen op een kost van ongeveer € 40-60 per uur.

Kasten op maat

Soort maatkast
Gemiddelde prijs
Wandkast
€ 1500 - € 6000
Inbouwkast
€ 1500 - € 4000
Halkast
€ 400 - € 3000
Buffetkast
€ 800 - € 4500
TV kast
€ 350 - € 3000
Dressing
€ 700 - € 6000
Kleerkast
€ 500 - € 4500
Schuifdeurkast
€ 1000 - € 4500
Op zoek naar een professionele meubelmaker uit uw regio om de prijs voor uw kast op maat te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
2799 meubelmakers in uw regio!