Zonneboiler installaties

Bereik tot 4526 zonneboiler installateurs in Vlaanderen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
Vraag uw offertes aan

Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  U zoekt de juiste vakman voor uw zonneboiler

  U wilt een zonneboiler laten installeren, maar waar vindt u de geschikte vakman voor uw zonneboiler installatie? Hoe vindt u een professionele en betrouwbare zonneboiler installateur die actief is in uw regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?
 • 2

  U verstuurt uw offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kan u uw offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele zonneboiler installateurs uit uw regio verstuurd. Zo bespaart u veel tijd en moeite!
 • 3

  U vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele zonneboiler installateurs die geïnteresseerd zijn in uw opdracht zullen u een offerte toesturen, waarna u rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kan nemen!
4526
Zonneboiler installateurs
4
Opdrachten
per maand
5
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor zonneboiler installaties in Vlaanderen

Soort werken: Verwarmingsketel installeren of vervangen

Start werken: Binnen de 3 maanden

Projectbeschrijving:

Het vervangen van mijn oude gasketel door een condensatiegasketel met hoog rendement.
Offerteaanvraag uit Leuven

Soort werken: Zonneboiler installeren of herstellen

Start werken: Binnen de 6 maanden

Projectbeschrijving:

Installatie zonneboiler
Offerteaanvraag uit Meerhout

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele vakmensen in Vlaanderen. Wanneer u dus uw offerteaanvraag indient, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele vakmensen die gelegen zijn in uw regio en de juiste kwalificaties hebben voor de door u beschreven opdracht.
Dit kan zéér snel gaan... van zodra we uw offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde vakmensen uit uw regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kanidaat stellen voor uw opdracht en contact met u opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens u alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw aanvraag bekijken.
Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel bedrijven interesse tonen in uw offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk uw opdracht zo gedetaileerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben in uw opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens uw contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die uw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige uw contactgegevens zullen krijgen, en u bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.
Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. U bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.
We raden u aan om uw aanvraag zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de vakmensen uit uw regio. Naast de vooropgestelde vragen, en uw contactgegevens, is het belangrijk om uw beschrijving van de opdracht ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Zoekt u een specifieke zonneboiler installateur?

Vind een geschikte zonneboiler installateur in uw buurt

Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval zonneboiler installateur, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer u niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan u uw zonneboiler wilt toevertrouwen. Om de juiste keuze te kunnen maken moet u verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die u de beste prijs/kwaliteit voor uw zonneboiler garandeerd.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele zonneboiler installateurs uit uw regio. Daarna moet u hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van uw project, hopende dat zij u nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

Zonneboiler installateur

Via ons platform geeft u uw offerteaanvraag voor uw zonneboiler éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde zonneboiler installateurs uit uw omgeving u contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor uw zonneboiler snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat u na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. U ontvangt de offertes, u vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan u om te beslissen of u tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heeft u niets te verliezen, in tegendeel... u kan er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog uw offertes aan bij alle professionele zonneboiler installateurs uit uw omgeving... Alvast veel succes met uw project!

Vind een geschikte zonneboiler installateur uit uw buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonneboiler vangt aan de hand van zonnecollectoren op het dak ( of in de tuin ) de warmte op die door de zon geproduceerd wordt. Door een speciale vloeistof die constant in beweging is tussen de zonnecollectoren en de warmtewisselaar wordt de warmte getransfereerd naar een opslagvat met water. Dit verwarmd water kan vervolgens gebruikt worden voor onder andere de centrale verwarming, uw sanitair, enzovoorts...

Wat zijn de voordelen van een zonneboiler?

 • U produceert gratis warm water
 • Er bestaan tal van subsidies die uw investering sneller doen terugverdienen
 • Milieuvriendelijk
 • Te combineren met een klassieke boiler

Gedurende de zomermaanden kunnen zonneboilers de gehele productie van warm water verzorgen. In de wintermaanden is een combinatie met een klassieke boiler vereist.

Hoe werkt een zonneboiler

Mogelijke soorten zonneboiler installaties

Zonneboiler - standaard installatie

Standaard zonneboiler

De standaard zonneboiler bestaat uit een zonnecollector en een opslagvat, waarbij het warm water wordt opgepompd in het opslagvat en verwarmd wordt via warmtewisselaar die aangedreven wordt door de zonnnecollector. Best te gebruiken in combinatie met een klassieke boiler.

Zonneboiler - compacte installatie

Compacte zonneboiler

Bij een compacte zonneboiler wordt er geen gebruik gemaakt van een opslagvat omdat het leidingwater hier rechstreeks verwarmd wordt in de zonnecollector. Hou er rekening met dat u bij deze zonneboiler, net zoals bij de standaard installatie, een naverwarmer nodig zal hebben.

Zonneboiler - combi installatie

Zonneboiler combi

Wanneer u uw centrale verwarming wilt aansluiten op uw zonneboiler dan kiest u best voor de combi installatie waarbij u de zonneboiler combineert met een CV-ketel. Het voordeel hierbij is dat uw warm water en centrale verwarming gescheiden kunnen blijven en uw gehele sanitair hiermee voorzien kan worden.

ONTDEK OOK MEER OVER ANDERE SOORTEN LOODGIETERIJ VIA VOLGENDE PAGINA'S:

Bent u op zoek naar een professionele zonneboiler installateur uit uw regio?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor de installatie van een zonneboiler?

Hoe wordt de prijs voor een zonneboiler installatie bepaald?

Wanneer u zonneboiler laat installeren dan moet u rekening houden met 2 variabelen binnen de kostprijs. Enerzijds is er de kostprijs van de materialen die gebruikt zullen worden voor uw zonneboiler installatie, en anderzijds is er de arbeidskost van de zonneboiler installateur(s) zelf.

Gezien de arbeidskost een groot deel van de totaalprijs bepaald, is het belangrijk dat u meerdere offertes opvraagt bij verschillende professionele zonneboiler installateurs uit uw regio.

In de onderstaande tabellen vindt u richtprijzen voor het installeren van uw zonneboiler. Gelieve er rekening met te houden dat deze prijzen voor een zonneboiler installatie erg uiteenlopend kunnen zijn afhankelijk van het type zonneboiler, de materiaalkeuze, het merk van zonneboiler, enzovoorts...

Prijzen zonneboiler installaties

Volume zonneboiler
Prijsschatting
150 liter
€ 2500 - 3500
250 liter
€ 4000 - 6000
300 liter
€ 5000 - 7000

Wat is de terugverdientijd van een zonneboiler?

De terugverdientijd van een zonneboiler is gezien de kostprijs van de installatie iets wat u moet bekijken op de lange termijn. Deze terugverdientermijn is overigens moeilijk in te schatten gezien dit per type zonneboiler kan verschillen, alsook afhankelijk is van uw verbruik. Rekeninghoudend met de premies waarop u beroep kan doen wordt ruw geschat dat de installatie van uw zonneboiler terugverdiend wordt op een termijn van vijftien jaar.

Premies & Subsidies

Momenteel kan u profiteren van verschillende subsidies en premies waardoor de prijzen voor uw zonneboiler fors lager kunnen uitkomen.
De Vlaamse overheid en de netbeheerders geven verschillende premies voor zonneboiler installaties:

 • De Vlaamse verbeteringspremie
 • De Vlaamse energielening
 • Netbeheerder - premie voor een zonneboiler
 • Netbeheerder - totaalrenovatiebonus (BENO-pass)

Wanneer u wilt weten op welke premies u mogelijks recht heeft kan u altijd de premiezoeker van de Vlaamse Overheid raadplegen:

www.premiezoeker.be

Bent u op zoek naar een professionele zonneboiler installateur uit uw regio om de prijs voor uw zonneboiler te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
4526 zonneboiler installateurs in uw regio!