Tegelwerken

Bereik tot 1904 tegelzetters in Vlaanderen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
Vraag uw offertes aan

Door gebruik te maken van dit formulier ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  U zoekt de juiste vakman voor uw tegelwerken

  U wilt tegels laten leggen, maar waar vindt u de geschikte vakman voor uw tegelwerken? Hoe vindt u een professionele en betrouwbare tegelzetter die actief is in uw regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?
 • 2

  U verstuurt uw offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kan u uw offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele tegelzetters uit uw regio verstuurd. Zo bespaart u veel tijd en moeite!
 • 3

  U vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele tegelzetters die geïnteresseerd zijn in uw opdracht zullen u een offerte toesturen, waarna u rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kan nemen!
1904
Tegelzetters
8
Opdrachten
per maand
20
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor vloerwerken in Vlaanderen

Soort werken: Tegels plaatsen

Aantal m²: 25m²

Start werken: Zo snel mogelijk

Projectbeschrijving:

Gerenoveerde badkamer moet worden betegeld. Tegels zijn reeds besteld. Alle muren zijn bepleisterd. Op de vloer liggen nog de oude tegels.
Arrow
Offerteaanvraag uit Vlissegem

Soort werken: Tegels plaatsen

Aantal m²: 140m²

Start werken: Binnen de 3 maanden

Projectbeschrijving:

Betegelen van vloer van mijn huis, 100 m².
Betegelen muren badkamer en wc 40 m²
Arrow
Offerteaanvraag uit Maasmechelen

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele vakmensen in Vlaanderen. Wanneer u dus uw offerteaanvraag indient, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele vakmensen die gelegen zijn in uw regio en de juiste kwalificaties hebben voor de door u beschreven opdracht.
Dit kan zéér snel gaan... van zodra we uw offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde vakmensen uit uw regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kanidaat stellen voor uw opdracht en contact met u opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens u alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw aanvraag bekijken.
Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel bedrijven interesse tonen in uw offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk uw opdracht zo gedetaileerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben in uw opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens uw contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die uw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige uw contactgegevens zullen krijgen, en u bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.
Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. U bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.
We raden u aan om uw aanvraag zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de vakmensen uit uw regio. Naast de vooropgestelde vragen, en uw contactgegevens, is het belangrijk om uw beschrijving van de opdracht ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Zoekt u een specifieke tegelzetter?

Vind een geschikte tegelzetter in uw buurt

Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval tegelzetter, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer u niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan u uw tegelwerken wilt toevertrouwen. Om de juiste keuze te kunnen maken moet u verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die u de beste prijs/kwaliteit voor uw tegelwerken garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele tegelzetters uit uw regio. Daarna moet u hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van uw project, hopende dat zij u nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Tegelwerken: uw tegels professioneel laten leggen!

Via ons platform geeft u uw offerteaanvraag voor uw tegelwerken éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde tegelzetters uit uw omgeving u contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor uw tegelwerken snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat u na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. U ontvangt de offertes, u vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan u om te beslissen of u tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heeft u niets te verliezen, in tegendeel... u kan er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog uw offertes aan bij alle professionele tegelzetters uit uw omgeving... Alvast veel succes met uw project!

Vind een geschikte tegelzetter uit uw buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Tegelwerken

Tegelwerken hebben een waaier aan toepassingen voor binnen en buiten. Binnenshuis zijn tegelwerken bijna in alle vertrekken bruikbaar. Als vloertegels voor livings, eetkamers, keukens, hallen, kelders, veranda’s, garages en slaapkamers of als wandtegels voor badkamers, keukens, douches, toiletten of welnessruimtes. Maar het kan natuurlijk ook een volledige betegeling zijn met zowel vloertegels als wandtegels. De tegelwerken binnen bieden dan ook een zeer ruim gamma aan van tegelsoorten. Zo kunt u gaan voor de klassieke keramische tegels, voor een decoratieve mozaïektegel of eerder kiezen voor een natuurtegel of marmertegel. Ook op het vlak van duurzaamheid, onderhoud en waterbestendigheid heeft u vele keuzemogelijkheden. Een badkamer bijvoorbeeld vereist vaak een geglazuurde tegel met een beschermende coating zodanig dat u er 100% op kan rekenen dat uw vloer en wanden waterbestendig zijn. Voor de tegelwerken buitenshuis denken we in de eerste plaats aan terrassen, tuinpaden of zelfs opritten. De tegelzetter zal hiervoor ook de beste tegels gebruiken die zowel stabiel, betrouwbaar als onderhoudsvriendelijk zijn. Voor buiten tegelwerken wordt er vaak gekozen voor natuurlijke materialen zoals blauwe hardsteen, arduin, graniet of basalt maar ook keramische tegels vormen een veelgebruikte materiaalsoort bij het aanleggen van terrassen. Wenst u aan uw tegelwerken een decoratieve uitstraling te geven dan kunt u uw gading vinden in de vele designvolle patroontegels zoals de Marokkaanse zelligetegeltjes, de Catalaanse hardgebakken terracotta tegels of tegels in mozaïek of glasmozaïek. Alle tegels worden door uw tegelzetter vakkundig geplaatst en afgewerkt met de grootste zorg. Uw professionele regionale tegelzetter kent de specificiteit van uw favoriete terrastegels, vloertegels, wandtegels, badkamertegels of keukentegels en hij zal uw tegels plaatsen volledig naar uw smaak en verwachtingen. Of het nu gaat om een nieuwbouw of om een renovatieproject, dankzij de professionele uitvoering van uw tegelwerken krijgt uw woning de elegante en gracieuze uitstraling die ze verdient. Voor meer informatie of voor een offerte kunt u voor uw tegelwerken terecht bij één van de vele tegelzetters uit uw regio!

Waarom kiezen voor tegels?

Tegelwerken geven uw woning of appartement een nette en degelijke uitstraling zonder dat u daarom aan gezelligheid moet inboeten. Vloeren met vloertegels zijn super gemakkelijk te onderhouden en de tegels kunnen door uw tegelzetter geplaatst worden in alle maten, patronen en kleuren. De mooie keramische vloertegels hebben een geglazuurde toplaag waarbij uw tegels optimaal beschermd worden tegen vocht en slijtage. Bovendien zijn de vloertegels ook perfect combineerbaar met een eventuele vloerverwarming. Vooral in de keuken zijn tegels een zegen wanneer er gekookt moet worden. Vet-, wijn of olievlekken worden zonder problemen verwijderd zonder dat er ook maar iets van de glans verloren gaat. Keukentegels als wandtegels sluiten nauw aan bij de vloertegels en de decoratieve toepassingsmogelijkheden zijn onbeperkt. Of u nu kiest voor een strakke moderne of industriële keuken of voor een eerder mediterraanse of landelijke keuken, uw regionale tegelzetter zal de tegelwerken volledig laten aansluiten op uw woningstijl. Ook voor nieuwe badkamers of voor badkamerrenovaties zijn tegels een meerwaarde en een weldaad voor uw rustbeleving. Uw tegelzetter zal de tegels plaatsen in uw badkamers, rekening houdend met al uw aanwezige sanitaire installaties zoals bad, inloopdouche, toilet, lavabo(s) en leidingen. Vele lokale tegelzetters kunnen ook uw volledige badkamer plaatsen of renoveren inclusief alle sanitaire werken. Maar misschien kiest u voor tegelwerken voor uw garage, terras, opbergruimte, wasplaats of woonruimte? Ook hier zal uw tegelwerker vakkundig te werk gaan bij het plaatsen van uw tegels. Een ervaren tegelzetter is een specialist inzake chapewerken, vloeren en tegels voegen en hij zal elke opdracht met de nodige perfectie uitvoeren. Via een 3D programma zal de tegelzetter met u eerst een projectie maken van de uit te voeren tegelwerken zodat u zich een idee kunt vormen over hoe de tegelwerken er zullen uitzien. Bovendien kunt u hier ook handig spelen met kleuren en patronen in de uitvoeringsweergave zodat uw tegelwerken mooi tegemoet komen aan uw wensen. Op die manier kunt u de gracieuze uitstraling van uw tegelwerken bewonderen. Overtuig uzelf en neem vrijblijvend contact op met de deskundige tegelzetters uit uw buurt of regio!

Mogelijke toepassingen voor tegels

Vloertegels

Vloertegels

Het allerbelangrijkste bij het vloeren zijn de chapewerken. De tegelzetter zal bij de tegelwerken eerst een chape leggen die als onderlaag zal dienen voor uw vloertegels. Een chape is een cementgebonden zandmengsel dat dient als dekvloer. De chape wordt aangebracht op een dragende (beton)vloer en wordt daarna verhoogd tot de gewenste hoogte en volledig waterpas getrokken. Daarna moet de chape uitharden en dit kan wel even duren vooraleer de tegelzetter de tegels kan plaatsen. Soms wordt er een verhardingsmiddel toegevoegd om de chape sneller te laten verharden of wordt er een vezelwapening toegevoegd voor een stevigere kwaliteit. Bij een vloerverwarming met grote oppervlakken zijn dilatatievoegen noodzakelijk om krimpscheuren te voorkomen. Eénmaal de chapewerken zijn uitgehard, kan de tegelzetter beginnen met het verlijmen van de vloertegels op de chape. Een vloertegel of plavuis is meestal keramisch of van natuursteen maar er bestaan ook kunststof vloertegels. De vloertegels worden gelegd in de tegelvloer op systematische wijze of volgens een bepaald patroon. Ongeacht het legpatroon moeten de tegels bij de tegelwerken naadloos op elkaar aansluiten en worden ze gescheiden door gelijke voegen. Dikwijls wordt er bij het tegels voegen, gebruik gemaakt van voegkruisjes of tegelkruisjes. Aangezien vloertegels zeer slijtvast moeten zijn, wordt er vaak een extra beschermende coating aangebracht op de keramische tegels en de voegen. De tegelwerken voor uw vloeren vereisen dan ook een groot vakmanschap en een goed aangelegde tegelvloer is dan ook slijtvast, duurzaam, kleurbestendig en waterwerend. Voor het vloeren van uw vloertegels kunt u hier terecht voor enkele offertes van professionele tegelzetters uit uw regio of omgeving.

Wandtegels

Wandtegels

Wandtegels worden vaak gebruikt op plaatsen waarbij de wand beschermd moet worden tegen vocht of damp of tegen spetters van water, vet of andere vloeistoffen. De meeste tegelwerken met wandtegels vindt men dan ook terug in badkamers, keukens, toiletten of zwembaden. Wandtegels worden door de tegelzetter gelijmd tegen de wand en ze zijn te verkrijgen in diverse kleuren en motieven. Om een duurzame betegeling te bekomen, is het van groot belang dat u de juiste tegellijm kiest. Zo zult u bijvoorbeeld een andere kleefmortel nodig hebben voor vochtige ruimtes, zoals badkamers en doucheruimtes, dan voor lokalen met drogere binnenmuren. Ook kunt u bij het plaatsen van vochtbestendige wandtegels nog een extra waterdichtheidsmembraam inwerken in uw lijm om waterinfiltraties tegen te gaan en/of uw tegels nog te behandelen met een waterafstotende coating beschermlaag. Ook bij keuken wandtegels zal uw tegelzetter deze technieken in acht nemen bij het plaatsten van de keukentegels. Soms wordt er bij keukentegels ook een kunststoflaag aangebracht om uw wand nog gladder en kras- en stootbestendiger te maken. Naast de keramische, al dan niet geglazuurde, wandtegels, kunt u ook kiezen voor natuursteen tegels (graniet, kwartsiet, basalt, leisteen,…), marmeren tegels of voor specifieke tegels zoals Marokkaanse, Portugese of Catalaanse tegels. Ook tegelwerken met mozaïek motieven kunnen perfect verwezenlijkt worden. In moderne huizen of woningen met een industriële vormgeving worden wandtegels ook meer en meer gebruikt in andere vertrekken zoals de slaapkamer, de hal, de eetkamer of zelfs de living. Voor alle mogelijke tegelwerken met wandtegels kunt u hier adviezen en prijzen verkrijgen via uw lokale tegelzetters!

Badkamertegels

Badkamertegels

Een badkamer vormt de plaats bij uitstek om al de voordelen van tegelwerken tot hun recht te laten komen. Een mooie decoratieve badkamer heeft klasse en een elegante maar tegelijk functionele uitstraling. Naast het esthetische moet de badkamer natuurlijk ook voldoen aan alle hoge eisen van een hedendaagse en moderne badkamer. Zo vormen een inloopdouche, een wandcloset met softclose zitting, een losstaand retro bad, een jaccuzi of een Turks stoombad, meer en meer één van de vaste items die een badkamer opwaarderen tot een plaats van rust en ontspanning. Het hoeft geen betoog dat een kwaliteitsvolle badkamertegel hierbij een groot verschil kan maken. Met een elegante en esthetische badkamertegel bepaalt u de uitstraling van uw badkamer. En of u nu kiest voor een sobere strakke uitvoering of voor een meer decoratieve afwerking van uw badkamer tegelwerken, door het gebruik van de juiste tegels geeft u uw badkamer een hoogwaardig cachet mee. Tegelwerken voor badkamers vereisen daarom ook een duurzame en solide vakkundigheid . Met de juiste lijmkeuze, het toevoegen van een waterdichtheidsmembraam, het gebruik van geglazuurde tegels en het aanbrengen van een beschermende coating van kunststof op de tegels en de voegen, geeft de tegelzetter uw badkamer een hoge leefbaarheidsgarantie mee. De badkamertegels worden door de tegelzetter naadloos geplaatst, gevoegd en afgekit, volledig volgens het patroon van uw wensen. De keuze van de badkamertegels qua kleuren, motieven en duurzaamheid kunt u op voorhand overlopen met uw lokale tegelzetter en via een 3D programma kunt u de verschillende opties voor uw tegelwerken bekijken. Zo kunt u bijvoorbeeld ook gebruik maken van smalle siertegels om uw badkamertegels te pimpen. Of kunt u het effect eens bekijken van mozaïekvormige tegelmat toepassingen bij uw tegelwerken. Vele tegelzetters bieden kant en klare badkamers of badkamerrenovaties aan, inclusief de loodgieterswerken en de sanitaire afwerking. Voor badkamer tegelwerken vraagt u dan ook best eerst de mening van de specialisten uit uw regio! Deze lokale tegelzetters zullen u met plezier verder helpen!

Keukentegels

Keukentegels

Vroeger waren wandtegels bij keukens de regelmaat en die trend lijkt stilaan terug te komen. Vele moderne woningen en appartementen hebben terug functionele en designvolle keukentegels in hun keuken verwerkt. In tegenstelling tot inox of metaal hebben keukentegels toch nog meer een decoratieve en gezellige uitstraling. Bovendien zijn deze tegels ook zeer onderhoudsvriendelijk en duurzaam, hetgeen ook nodig is in een keuken. Het veelvuldig contact met vetten, oliën en ander vloeistoffen tijdens het koken of het eten, maken dat uw keuken één van de bedrijvigste plaatsen is van uw woning. Een degelijke en kwaliteitsvolle wandbetegeling is dan ook broodnodig. Zowel natuurstenen tegels als geglazuurde keramische tegels kunnen gebruikt worden als keukentegels omwille van hun beschermende en waterbestendige eigenschappen. Dankzij een coating van kunststof worden uw tegels en voegen extra behandeld tegen een mogelijke indringing van natuurlijke of chemische vloeistoffen. Tegelijkertijd kunt u uw spatwand ook een eigentijdse look meegeven en zo de centrale plaats van uw keuken nog benadrukken. Qua keukentegels kunt u modern gaan met strakke witte of zwarte glanzende keukentegels of eerder landelijk gaan met handgeglazuurde tegels uit Engeland of Portugal. Ook op het vlak van afmetingen heeft u de vrije keuze. Prefereert u liever de kleine Marokkaanse zelligetegeltjes of gaat u voor de grote Spaanse porcelanosa tegels? Kortom, een klassevolle keuken verdient de bijhorende kwalitatieve en professionele afwerking die uw keuken in het midden van de belangstelling plaatst. U kunt er op vertrouwen dat uw erkende tegelzetter uw tegelwerken tot in de puntjes behartigt en uw keukentegels plaatst met de grootste vakkundigheid en zorg. Vraag hier enkele voorbeelden en offertes aan bij de tegelzetters uit uw regio!

Terrastegels

Terrastegels

De meeste toepassingen van buiten tegelwerken vinden we terug bij de terrassen. Het terras vormt een verlengstuk van uw woning en vaak is het ook geïntegreerd in het tuinontwerp. Terrastegels bepalen dan ook voor een groot deel het uitzicht van uw terras. Afhankelijk van uw woning en uw tuin, kan uw terras een moderne, landelijke, klassieke of mediterrane vorm en uitstraling hebben. Een terrastegel wordt dus meestal eerst doelbewust en weloverwogen gekozen voor de tegelwerken starten. Het is dus raadzaam om vooraf met uw tegelzetter te overleggen welke tegels best aanleunen bij uw woningstijl. Aan de hand van deze stijl kunt u dan bepalen of u een terrastegel uit natuursteen wenst of eerder kiest voor een keramische terrastegel. Natuurstenen terrastegels zoals, leisteen, blauwe hardsteen, basalt of graniet zijn veel gebruikte buitentegels alhoewel we deze natuursoorten ook vaak bij binnen tegelwerken aantreffen. Natuurstenen geven uw terras een natuurlijke en authentieke uitstraling. Een gebouchardeerde en gevlamde graniettegel of een vulkanische basalttegel geven uw terras een minimalistisch en strak design. Maar ook de Belgische blauwe hardsteen of de Vietnamese hardsteenvariant geven uw terras een tijdloos uitzicht mee. Anderzijds kunt u ook met de keramische kleistenen alle richtingen uit. Deze tegels kunt u in alle vormen en kleuren verkrijgen en laten leggen door uw tegelzetter. Zo kunt u voor strak en modern gaan met grote betonlook tegels, voor frivool mediterraans met kleurrijke decoratieve siertegels of voor een retrolook met patroontegels. Keramische terrastegels zijn volkeramische tegels die op hoge temperaturen worden gebakken. Door deze natuurlijke gres eigenschappen zijn de terrastegels schok- en krasbestendig en zijn de tegels ook vorstbestendig. Uw lokale tegelzetter zal deze terrastegels ook voorzien van een beschermende coating tegen groenaanslag. De tegelwerken voor uw terras kunnen ook perfect geprojecteerd worden via een digitaal of 3D programma zodat u zich een idee kunt vormen over de juiste keuze voor uw terrastegels. Vraag gratis enkele ideeën aan en hun kostprijs bij één van de gediplomeerde tegelzetters uit uw regio of omgeving!

Mozaïektegels

Mozaïektegels

Momenteel is het zeer trendy om mozaïektegels te gebruiken bij allerhande binnen tegelwerken. Zowel bij keukens, badkamers, toiletten of halvertrekken, worden mozaïektegels verwerkt als decoratieve en kunstzinnige tegeltoepassingen. Het handmatig leggen van mozaïektegels vraagt veel precisiewerk van de tegelzetter en het is dan ook niet de meest voordeligste oplossing. Maar tegenwoordig worden er vaak tegelmatten gebruikt met een mozaïektegel look. De mozaïektegeltjes zijn hierbij reeds op een gaas gekleefd wat het plaatsen aanzienlijk vergemakkelijkt. De meest mozaïektegels zijn samengesteld uit zeer kleine tegeltjes in dezelfde glanzende of matte kleur. Maar ze kunnen evengoed een kleurenmix zijn van lichtere en donkere kleurtinten. Vaak worden mozaïektegels gebruikt in keuken en badkamer tegelwerken. In de badkamer kunnnen de mozaïektegels gebruikt worden om bepaalde eyecatchers in de ruimte te benadrukken, zoals de inloopdouche of het Turks stoombad, maar ook als vloerbetegeling kunnen ze perfect dienen. Bij de keukens wordt de mozaïektegel vaak geplaatst als decoratieve spatwand boven het kookfornuis. Mozaïektegels kunnen zowel keramisch zijn of van natuursteen zijn. Een variant die momenteel ook veel gebruikt wordt door de tegelzetter is de glasmozaïektegel. Glasmozaïek wordt geproduceerd door het smelten van glas op mallen. Doordat ze gemakkelijk te plaatsen zijn en ze te verkrijgen zijn in verschillende kleuren, worden ze vaak gebruikt op ronde muren of wanden. Maar decoratief kunnen ze praktisch in alle ruimtes als onderdeel van uw tegelwerken gebruikt worden. Ook mozaïektegels kunnen door uw tegelzetter voorzien worden van een extra beschermende coating. Voor meer informatie over het gebruik van mozaïek in uw tegelwerken kunt u hier enkele tegelzetters uit uw regio contacteren!

Op zoek naar een professionele tegelzetter uit uw regio om een vrijblijvende offerte te maken voor uw tegelwerk?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Tegels: mogelijke materialen

Keramische tegels

Keramische tegels

Keramische tegels worden nog steeds het meest gebruikt bij binnen tegelwerken. De tegels kunnen zowel geglazuurd als ongeglazuurd geplaatst worden. Geglazuurde keramische vloer- en wandtegels hebben een beschermende en gekleurde bovenlaag waardoor ze slijtvaster zijn dan niet-geglazuurde keramische tegels. Door de geglazuurde toplaag verkrijgt de tegel een gehard en waterbestendig oppervlak wat maakt dat de geglazuurde keramische tegel perfect geschikt is voor tegelwerken in vochtige ruimtes zoals badkamers. Bovendien bieden keramische glazuurtegels u een ruime keuze op het vlak van patronen, designs en kleuren. Niet-gelazuurde keramische tegels zijn kwetsbaarder omdat ze niet geglazuurd en dus poreuzer zijn maar daar tegenover bieden ze wel een meer natuurlijke uitstraling. Keramische tegels kunnen ook als volkeramische terrastegel buiten gebruikt worden. In dit geval zijn de keramische terrastegels gebakken onder zeer hoge temperatuur en zijn ze vorst-, kras-, en stootbestendig. Tegenwoordig zijn er ook vele keramische tegels met een natuursteen look waarbij het verschil met een echte natuursteen amper te merken is. Tegelwerken die door een tegelzetter zijn uitgevoerd met keramische tegels zijn aanzienlijk goedkoper dan tegelwerken met natuursteen tegels. Ook zijn keramische wandtegels voordeliger dan vloertegels omdat ze een minder dikte hebben dan vloertegels. Door het aanbrengen van een kunststof coating kunt u uw tegels en voegen nog bijkomend laten beschermen tegen aanslag en slijtage. Keramische tegels laten alle opties open voor uw tegelwerken. De professionele tegelzetters uit uw regio zullen u graag vrijblijvend enkele offertes voor keramische tegelwerken overmaken! U kunt hen op deze pagina contacteren.

Natuursteen tegels

Natuursteen tegels

Het grote voordeel van natuursteen tegels is hun duurzaamheid en hun authentieke uitstraling. Alhoewel er tegenwoordig vele keramische tegels zijn die nauwelijks te onderscheiden zijn van echte natuursteen tegels, bieden tegelzetters de natuursteen nog aan als een moderne en gracieuze tegel voor vloeren en wanden waarbij elke tegel een uniek uitzicht heeft. Een natuursteen tegel is natuurlijk volkleurig waardoor de slijtage minder zal opvallen dan bij een keramische tegel. De meest gekende natuursteen tegels zijn de Belgische hardsteen tegel, de Vietnamese blauwe steen tegel, de graniettegel, de basalttegel, de kalksteen tegel of de marmeren tegel. Voor de binnen tegelwerken worden vele van deze natuursteen tegels verzoet of gepolijst zodat ze een zeer gladde afwerking krijgen. Sommige natuursteen tegels zijn iets poreuzer dan andere en ze vragen dan ook een beschermende impregnatie. Voor een moderne en strakke woning wordt er meestal gekozen voor een kalksteen tegel, een blauwe hardsteen tegel, een basalttegel of een niet-gepolijste graniettegel. Al deze natuursteen tegels zijn ook perfect als vloer beloopbaar en krijgen na verloop van tijd door een goed onderhoud een mooie natuurlijke patina. Andere natuursteentegels zijn dan weer beter geschikt als wandtegels. Zo kunnen marmeren tegels een decoratieve meerwaarde geven aan uw badkamer maar is het minder geschikt als vloertegel vanwege het delicaat onderhoud. Het is belangrijk dat u voor uw tegelwerken weet welke natuursteen het best past bij uw interieur en dat u de gebruiksfrequentie van de natuursteen tegel in acht neemt. Zo kiest u voor een druk belopen natuursteen vloertegel beter voor een verzoete gladde afwerking in plaats van voor een gepolijste afwerking. Tegelwerken met een verzoete natuursteen tegel zijn minder slipgevoelig en onderhoudsvriendelijker terwijl een gepolijste natuursteen tegel dan weer beter tot zijn recht komt als wandtegel. Laat u zeker grondig informeren naar de natuursteen tegel die uw voorkeur weg draagt voor uw tegelwerken. Een ervaren tegelzetter kan u alle voor- en nadelen van elk soort uitleggen en hij zal u adviseren bij de best functionele en elegantste keuze. Vraag vrijblijvende informatie aan de specialisten uit uw regio! Het zal u verkeerde keuzes en geld besparen!

Op zoek naar een professionele tegelzetter uit uw regio om een vrijblijvende offerte te maken voor uw tegels?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Mogelijke soorten natuursteen tegels

Blauwe hardsteen tegels

Blauwe hardsteen tegels

De bekendste natuursteen tegel is de blauwe hardsteen tegel of Arduin tegel. Naast de gekende Belgische en Ierse hardsteen, die steeds moeilijker te verkrijgen zijn, heb je tegenwoordig verschillende Aziatische varianten die door een leek niet te onderscheiden zijn. De blauwe hardsteen tegel heeft een blauwgrijze kleur en kan in elk interieurtype gebruikt worden, zowel binnen als buiten. De blauwe hardsteen tegel kan toegepast worden als vloertegel voor keukens, livings, terrassen maar kan ook dienen als trapbetegeling. De blauwe hardsteen tegel voor buiten tegelwerken is iets ruwer en vorst- en slipbestendig. Voor binnengebruik wordt de blauwe natuursteen meestal gezoet, gepolijst of geschuurd en kan de tegel een lichtere, donkere of zwarte uitstraling meekrijgen. De blauwe natuursteen tegel is een superieure en tijdloze natuursteen tegel die met de jaren alleen maar mooier wordt. Vraag enkele offertes aan bij een tegelzetter uit uw regio!

Graniet tegels

Granieten tegels

Een natuursteen tegel in graniet is net zoals de blauwe hardsteen tegel uniek. Maar een tegel van graniet is altijd gevlamd of gespikkeld, een egale kleur heeft deze natuursteen tegel niet. Toch heeft een natuursteen tegel van graniet vele voordelen. De tegel is verkrijgbaar in verschillende kleuren en graniet wordt aanzien als de hardste variant onder de natuurstenen tegels. Dit maakt dan ook dat een tegel van graniet goed te onderhouden is en goed bestand is tegen krassen en vlekken. Een natuursteen tegel van graniet kan zowel gebruikt worden als vloertegel of als wandtegel. Gepolijst of gezoet is een tegel van graniet een duurzame en doordachte keuze voor uw badkamer, keuken, living, eetkamer, welnessruimte of terras. Vraag aan uw lokale tegelzetter naar al de mogelijkheden van tegelwerken met graniet. U zult versteld staan!

Basalt tegels

Basalt tegels

Basalt is een vulkanisch stollingsgesteente dat gevormd wordt door de stolling van lava. Een natuursteen tegel van basalt heeft over het algemeen een zwarte of grijze kleur en is net als graniet een vrij harde natuursteen tegel. Een basalt tegel wordt bij tegelwerken vaak buiten gebruikt omwille van de uitstekende slijtbestendigheid en zijn weervastheid. Voor tegelwerken buiten zal een basalt tegel ruwer geboucheerd of gefrijnd afgewerkt worden. Bij de binnen tegelwerken zal de tegelzetter de basalt tegels verzoeten of patineren. Een basalt natuursteen tegel leent zich uitstekend om gebruikt te worden in moderne woningen met een minimalistische of industriële uitstraling of in badkamers. Voor meer info kunt u terecht bij onze lokale tegelzetters!

Marmere tegels

Marmeren tegels

Natuurstenen uit marmer werden al gebruikt in de oudheid en het is één van de meest luxueuze natuurstenen. Een natuursteen tegel uit marmer heeft mooie lichtkleurige varianten. Marmer is zachter dan graniet, basalt of hardsteen maar toch kan een marmer natuursteen tegel zowel binnen als buiten gebruikt worden. Bij binnen tegelwerken kunt u marmer gebruiken als vloertegel of als wandtegel. Voor vloeren vragen uw marmer tegels wel een regelmatig onderhoud met een beschermend product om de kleur van het marmer te behouden. Als wandtegels zijn ze perfect te gebruiken in badkamers, keukens en inkomhallen. Door natuurstenen tegels van marmer te gebruiken geeft u uw woning een extra cachet en elegantie mee. Wilt u ook genieten van deze prachtige natuurtegel? Vraag vrijblijvend advies en bijkomende informatie bij één van de vele professionele tegelzetters uit uw omgeving!

Kalksteen tegels

Kalksteen tegels

Een natuursteen tegel uit kalksteen heeft een grote keuze aan kleuren. Aangezien kalksteen een gesteente is van stoffelijke organismen uit de zee heeft een kalksteen tegel een grote verscheidenheid qua uitzicht, juist omwille van de fossiele resten. De meest voorkomende kleuren bij kalksteen tegelwerken zijn wit, beige, geel, rood of bruin. Door de kalksteen tegel te verzoeten, krijgt de kalksteen tegel een kleurverrijking en een warme uitstraling. Een natuursteen tegel uit kalksteen is vrij poreus en het is aangeraden om de natuursteen te laten impregneren. Een kalksteen tegel past perfect in een woning met een modern en strak interieur. Voor buiten tegelwerken kunt u alleen enkele harde varianten van kalksteen tegels gebruiken voor uw terras. Wenst u te weten of kalksteen natuurtegels passen in uw voorziene tegelwerken? De ervaren tegelzetters uit uw regio zullen u met plezier het antwoord bieden op deze vraag!

Composiet tegels

Composiet tegels

Composiet hoort op het eerste zicht niet thuis in de familie van natuurstenen. Nochtans is composiet een samenstelling van natuurlijke vermalen gesteentes, zoals marmer, graniet of basalt, met een kunststof matrix of harssoort die de materialen bindt en versterkt. Gekende thermoharders die gebruikt worden bij composiet natuursteen tegels zijn epoxy en polyester. Daardoor bieden tegelwerken met composiet een grote variëteit aan mogelijkheden. Zowel de maat als de kleur kunnen gekozen worden in volledige overeenstemming met uw interieur. Zo kunt u kiezen voor een mozaïek van zwarte composiet tegeltjes voor uw keukenwand of kunt u één of twee grote composiet tegels plaatsen voor een meer strakke uitvoering. In tegenstelling tot de andere natuurstenen tegels, hebben composiet tegels een geringe dikte waardoor ze zeer gemakkelijk kunnen aangebracht worden. Een natuursteen tegel van composiet komt het best tot zijn recht als gepolijste tegel. Hierdoor zijn de tegels beter bestand tegen krassen en vlekken. Ontdek de mogelijkheden van composiet bij uw erkende tegelzetters uit uw buurt of regio!

Leisteen tegels

Leisteen tegels

Meestal denken we bij een leisteen in de eerste plaats aan een dakbedekking maar leistenen bevatten ook een ruim aanbod aan tegelwerk toepassingen. Een natuursteen tegel uit leisteen heeft een ruwe uitstraling en de leisteen tegel past dan ook perfect bij elke klassieke of moderne woning. De meest voorkomende kleuren zijn beige, groen, grijs of zwart. Deze natuursteen tegel is weerbestendig en neemt geen water op. Bovendien is een leisteen tegel een goede warmtegeleider en wordt hij veel gebruikt bij vloerverwarmingen. Leisteen tegelwerken hebben een goede prijs-kwaliteitsverhouding en kunnen zowel binnen, als vloer- en wandtegel, als buiten voor terrassen gebruikt worden. Een leisteen tegel laat je best in zijn ruwe vorm want een gepolijste leisteen is gevoelig voor krassen. Door zijn waterwerende eigenschappen is een natuursteen tegel van leisteen ook perfect voor alle tegelwerken in badkamers en vochtige ruimtes. Laat u adviseren door een professionele tegelzetter uit uw regio bij een keuze voor leisteen tegels!

Op zoek naar een professionele tegelzetter uit uw regio om een vrijblijvende offerte te maken voor uw tegels?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor tegelwerken?

Hoe wordt de prijs voor tegelwerken bepaald?

Wanneer u tegelwerken laat uitvoeren dan moet u rekening houden met 2 variabelen binnen de kostprijs. Enerzijds is er de kostprijs van de materialen die gebruikt zullen worden voor uw tegelwerken, en anderzijds is er de arbeidskost van de tegelzetter(s) zelf.

Gezien de arbeidskost een groot deel van de totaalprijs bepaald, is het belangrijk dat u meerdere offertes opvraagt bij verschillende professionele tegelzetters uit uw regio.

Wat de arbeidskosten betreft mag u rekenen op een kost van ongeveer € 40-120 per uur.

Tegelwerken

Soort tegelwerken
Gemiddelde prijs
Keramische tegels
€ 15 - € 40 per m²
Blauwe hardsteen
€ 60 - € 110 per m²
Graniet
€ 70 - € 100 per m²
Marmer
€ 65 - € 110 per m²
Leisteen
€ 40 - € 65 per m²
Basalt
€ 42 - € 60 per m²
Kalksteen
€ 35 - € 75 per m²
Op zoek naar een professionele tegelzetter uit uw regio om de prijs voor uw tegelwerken te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
1904 tegelzetters in uw regio!