Pleisterwerken

Bereik tot 1292 stukadoors in Vlaanderen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
Vraag uw offertes aan

Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  U zoekt de juiste vakman voor uw pleisterwerken

  U wilt uw muur of gevel laten bepleisteren, maar waar vindt u de geschikte vakman voor uw pleisterwerken? Hoe vindt u een professionele en betrouwbare stukadoor die actief is in uw regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?
 • 2

  U verstuurt uw offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kan u uw offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele stukadoors uit uw regio verstuurd. Zo bespaart u veel tijd en moeite!
 • 3

  U vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele stukadoors die geïnteresseerd zijn in uw opdracht zullen u een offerte toesturen, waarna u rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kan nemen!
1292
Stukadoors
13
Opdrachten
per maand
21
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor pleisterwerken in Vlaanderen

Soort werken: Pleisteren op nieuwe of oude muren

Start werken: Binnen de 6 maanden

Projectbeschrijving:

Uitvoeren binnenpleisterwerken.
Contact via e-mail.
Offerteaanvraag uit Wielsbeke

Soort werken: Pleisteren van plafonds

Start werken: Zo snel mogelijk

Projectbeschrijving:

Puntdak met gyproc afwerken
en gelijkvloers plafond afwerken (bestaat uit beton).
Ongeveer 60m² elk.
Offerteaanvraag uit LINT

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele vakmensen in Vlaanderen. Wanneer u dus uw offerteaanvraag indient, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele vakmensen die gelegen zijn in uw regio en de juiste kwalificaties hebben voor de door u beschreven opdracht.
Dit kan zéér snel gaan... van zodra we uw offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde vakmensen uit uw regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kanidaat stellen voor uw opdracht en contact met u opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens u alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw aanvraag bekijken.
Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel bedrijven interesse tonen in uw offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk uw opdracht zo gedetaileerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben in uw opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens uw contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die uw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige uw contactgegevens zullen krijgen, en u bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.
Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. U bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.
We raden u aan om uw aanvraag zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de vakmensen uit uw regio. Naast de vooropgestelde vragen, en uw contactgegevens, is het belangrijk om uw beschrijving van de opdracht ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Zoekt u een specifieke stukadoor?

Vind een geschikte stukadoor in uw buurt

Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval stukadoor, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer u niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan u uw pleisterwerken wilt toevertrouwen. Om de juiste keuze te kunnen maken moet u verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die u de beste prijs/kwaliteit voor uw pleisterwerken garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele stukadoors uit uw regio. Daarna moet u hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van uw project, hopende dat zij u nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Pleisterwerken: uw pleisterwerken professioneel laten uitvoeren!

Via ons platform geeft u uw offerteaanvraag voor uw pleisterwerken éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde stukadoors uit uw omgeving u contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor uw pleisterwerken snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat u na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. U ontvangt de offertes, u vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan u om te beslissen of u tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heeft u niets te verliezen, in tegendeel... u kan er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog uw offertes aan bij alle professionele stukadoors uit uw omgeving... Alvast veel succes met uw project!

Vind een geschikte stukadoor uit uw buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Pleisterwerken

De ruwbouw is afgewerkt, het schrijnwerk is geplaatst en eindelijk kunnen de pleisterwerken of de stucwerken beginnen. Bij de afwerking van een woning of appartement vormen de pleisterwerken of stucwerken de uiteindelijke buitenlaag van uw muren plafonds. Met een laag pleister, of een ander soort mortelspecie, worden de muren, plafonds of gewelven bekleed zodat ze, indien nodig, nadien kunnen geschilderd of behangen worden. Het klinkt simpel maar dat is het allerminst. Pleisterwerk of stucwerk is precisiewerk en het vereist het grootste vakmanschap! De taken van een professionele stukadoor omvatten dan ook vele facetten: het bepleisteren van muren en plafonds, Gyproc plaatsen, gevelrenovaties uitvoeren met crepi, werken met minerale, synthetische of kunststofgebonden pleisters, decoratieve sierpleisterwerken aanbrengen, werken met een stucanet, enzovoort. Kortom een stukadoor of bezetter verricht bezettingswerken en pleisterwerken in al zijn vormen en toepassingen. Bij het bepleisteren kan dit gaan om een ruwe bepleistering (raapwerk) voor meer oneffen oppervlakken of om een fijnere bepleistering (pleisterwerk) bij meer effen oppervlakken. En natuurlijk vormt ook het gebruik van gipsplaten, beter gekend als Gyproc platen, een belangrijk onderdeel van de pleisterwerken. Uw stukadoor of bezetter kent alle technieken tot in de puntjes. Of het nu gaat om minerale, natuurlijke pleisterwerken, om pleisterwerken met kunststofpleisters of om het werken met crepi, de erkende stukadoors uit uw regio bezitten de nodige vakkennis om al deze pleisterwerken perfect uit te voeren met een hoge kwaliteitsgarantie. Niet alleen zorgen goede pleisterwerken voor een elegante en strakke afwerking van uw woning, dankzij de bezettingswerken en/of het plaatsen van Gyproc isoleert u uw woning en houdt u het vocht buiten. Voor alle informatie over de mogelijke toepassingen van pleisterwerken voor uw woning of appartement kunt u hier terecht bij één van de vele gediplomeerde stukadoors of bezetters uit uw regio of buurt!

Waarom kiezen voor bepleistering?

Van oudsher werden er reeds pleisterwerken uitgevoerd en het oudste gebruik gaat terug tot circa 9000 jaar voor Christus. Omwille van de isolerende en waterafstotende eigenschappen werd er dan ook doorheen de eeuwen bepleisterd met allerhande soorten materialen zoals leem, kalk, klei, gips en cement. Vandaag worden de pleisterwerken zowel binnen als buiten uitgevoerd. Pleisterwerken met een binnenpleistering geven uw plafonds en muren een egaal, strak en maagdelijk uitzicht waarop daarna alle verdere afwerkingen zoals schilderen of behangen kunnen worden toegepast. Een goede afgewerkte gladde wand heeft niet alleen een esthetische waarde maar bovendien werkt het isolerend en biedt het ook een ideale oplossing bij renovaties en verbouwingen. Nat pleisterwerk kan machinaal worden gespoten of manueel worden aangebracht door de stukadoor of bezetter. Momenteel is het nog altijd de populairste vorm van binnen pleisterwerken omdat het voordeliger is dan gipskarton of Gyproc. Maar ook Gyproc platen blijven een veelgebruikte toepassing bij bepleisteringen. Gyproc platen zijn gemakkelijk te bewerken en het bezetten verloopt droger en properder dan nat pleisterwerk. En indien u uw herenhuis, villa of loft (hernieuwde) grandeur wilt meegeven, dan biedt een sierbepleistering talrijke mogelijkheden voor uw plafond en binnenmuren. Bij de bepleistering van buitenmuren wordt er veel gebruik gemaakt van crepi pleisterwerk bij een gevelrenovatie. Maar ook het cementeren van de gevel, met cement of met een synthetische pleister, kan de staat van uw oude muren verbeteren waardoor deze beter geïsoleerd worden en beter bestand zijn tegen regen en wind. Bovendien worden alle verkleuringen en beschadigingen vakkundig weggewerkt. Zowel voor uw binnen- of buitenafwerking bieden pleisterwerken een elegante en moderne oplossing voor de aankleding van uw woning. Vraag naar enkele offertes bij de ervaren bezetters en stukadoors uit uw omgeving of regio!

Pleisterwerken: toepassingen nat pleisterwerk

Pleisterwerken - Binnenmuur als ondergrond

Binnenmuren als ondergrond

De meeste toepassingen van pleisterwerken op binnenmuren en plafonds dienen als een gladde en egale afwerkingsgrondlaag die kan gebruikt worden voor een verdere afwerking met verf, behang, trimlijnen, hout of kurk. Afhankelijk van de oneffenheden in de muur of het plafond zal uw stukadoor of bezetter onmiddellijk fijn kunnen bepleisteren of zal hij eerst het ruwe raapwerk moeten uitvoeren voor het met een tweede laag te bepleisteren. Voor het pleisteren zullen eerst ook alle vocht-, roet- of roestplekken moeten behandeld worden met een isoleer- of antiroestproduct. Bij gladde betonnen muren zal de stukadoor of bezetter eerst de muren behandelen met een hechtingslaag. Aan de grondpleister wordt meestal een bindmiddel toegevoegd, vaak acrycaat, die de scheurvorming zal tegengaan. Na de bepleistering zal de stukadoor de muren of het plafond fijnschuren totdat deze spiegelglad en egaal zijn. De muren en het plafond zijn nu sausklaar of behangklaar. Natuurlijk worden ook alle hoeken en kantjes rond venstertabletten en ramen nog met de nodige precisie afgewerkt. Nadat de pleisterwerken zijn uitgevoerd, kan er, na de volledige opdroging van de muren en plafonds, geschilderd of behangen worden en kunt u de vloer- en deurplinten plaatsen. Het aanbrengen van de grondpleister kan zowel machinaal als manueel uitgevoerd worden. Machinaal spuiten is iets voordeliger dan het manueel bepleisteren. U kunt hier vrijblijvend offertes aanvragen bij de lokale stukadoor uit uw regio!

Pleisterwerken - Binnenmuur als afwerking

Binnenmuren als afwerking

Pleisterwerken met een afgewerkte bepleistering kunnen nog decoratief bewerkt worden maar ze kunnen ook onbekleed blijven. Als afwerkingspleister heeft u talrijke keuzevarianten. Er bestaan minerale afwerkingspleisters die decoratief en waterafstotend zijn en die u in bepaalde kleurvarianten kunt verkrijgen. Ze zijn wel alleen maar te gebruiken indien uw pleisterwerken ook een minerale grondlaag bezitten. Anderzijds heeft u verschillende sierpleisters. Met een acrylaatgebonden of siliconengebonden sierpleister kunt u ook uw binnenmuren en plafonds bepleisteren. Met de spachelputz, een pleister met gebroken witte marmerkorrels, de rustiekputz of granolputz creëert de stukadoor of bezetter decoratieve en rustieke structuren zoals een structuur van boomschors of een structuur van waaiervorming. Deze pleisterwerken bezitten een zeer goede doorlaatbaarheid voor waterdamp en zijn milieuvriendelijk. Alhoewel wit de basiskleur is, kunnen er speciale kleuren in verwerkt worden. Vooral bij badkamers en keukens wordt er vaak gekozen voor afgewerkte pleisterwerken of voor een betonpleistering. Een betonstuc is duurzamer dan andere stucwerken en het is waterwerend en krasbestendig. Natuurlijk staat het u ook vrij om uw afwerkingspleister onbehandeld te laten en hem als puur witte muur of plafond te behouden. Meer informatie over de verschillende afwerkingen voor uw pleisterwerken kunt u aanvragen bij de professionele stukadoors uit uw omgeving!

Pleisterwerken - Plafonds

Plafonds

Ook plafonds vormen een belangrijk onderdeel van de pleisterwerken. Meer nog dan bij de binnenmuren vormt het bepleisteren van het plafond voor de stukadoor een uitdaging om alles perfect en vakkundig op te leveren. Net zoals bij de binnenmuren kunt u kiezen voor een grondlaag bepleistering of voor een afgewerkte bepleistering. De pleisterwerken voor een plafond kunnen machinaal gebeuren met een spuitpleister of ze kunnen door uw stukadoor manueel uitgevoerd worden. Met de goedkopere spuitpleister wordt er eerst een meslaag aangebracht die alle oneffenheden van het plafond wegwerkt waarna het plafond machinaal wordt glad gemaakt. Natuurlijk kan er op het plafond ook gekozen worden voor een afgewerkte sierpleister of voor een decoratieve sierlijst. Vooral oude herenhuizen bevatten vaak nog mooie sierlijsten in het plafond die de moeite waard zijn om te behouden of te herstellen. Ook het schuurwerk en de afwerking van de pleisterwerken aan uw plafond verdienen de nodige aandacht en nauwkeurigheid want het binnenvallend zonlicht legt elke oneffenheid, hoe klein ook, ongenadig vast. Laat het stucwerk voor uw plafond uitvoeren door een ervaren vakman uit uw regio en aarzel niet om een advies of een offerte aan te vragen.

Pleisterwerken - Gevel laten bepleisteren

Gevelwerken

Pleisterwerken voor gevels worden vaak toegepast bij gevelrenovaties maar ook bij nieuwe woningen worden er pleisterwerken gedeeltelijk of volledig ingepland. De belangrijkste eigenschappen van een goede gevelrenovatie of gevelpleistering zijn duurzaamheid, mos- en algenvrij zijn, waterdoorlatend zijn en bestand zijn tegen de atmosferische invloeden. Maar daarnaast moet een gevelpleistering ook mooi en esthetisch overkomen. De meest goedkoopste gevelrenovatie is uw gevel laten cementeren. Door het aanbrengen van een dunne of dikke laag cement maakt u uw gevel weerbestendig en mooi egaal. De muur blijft ademen en u kunt er desgewenst nog een kleurtje of een decoratief patroon in laten verwerken. Een ander veel voorkomend pleisterwerk bij gevelrenovaties of nieuwbouw is een crepi bepleistering. Alhoewel wit de standaardkleur is voor crepi, is het verkrijgbaar in verschillende kleuren. Ook kunt u bij crepi pleisterwerken kiezen voor een minerale pleister, een synthetische pleister met siliconen of een kunstharsgebonden pleister.Of u kunt resoluut kiezen voor een decoratieve gevelrenovatie door gebruik te maken van een sierpleister met korrelstructuur. Welke optie u ook kiest, vooraleer uw gevel bepleisterd wordt, zal de stukadoor of bezetter eerst uw gevel voorbereiden. Dit gebeurt altijd door het aanbrengen van een (hechtings-)onderlaag die dikwijls voorzien wordt van een wapeningsgaas. Dankzij dit gaas zal de bepleistering zich beter hechten aan uw buitenmuur. Vooral bij gevelrenovaties waarbij de gevels beschadigd, verkleurd of poreus zijn, vormen pleisterwerken de ideale en meest goedkope oplossing om uw gevel te laten bezetten. Gezien de vele mogelijkheden is het raadzaam om u eerst te informeren bij de vele professionele regionale stukadoors en bezetters uit uw omgeving!

Meer info over gevelbepleistering

ONTDEK MEER OVER ANDERE SOORTEN PLEISTERWERKEN VIA VOLGENDE PAGINA'S:

Op zoek naar een professionele stukadoor uit uw regio om een vrijblijvende offerte te maken voor uw pleisterwerk?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Mogelijke soorten pleisters

Spuitpleister techniek

Spuitpleister

De goedkoopste pleister bij pleisterwerken is de spuitpleister. De pleister wordt als het ware op de muur of het plafond gespoten en het scheelt dan ook aanzienlijk in tijd en werkuren die een bezetter of een stukadoor nodig heeft om de ruimtes te bezetten. Met een spuitpleister heeft u twee opties voor uw pleisterwerk: een volledige witte spuitpleister of een gekleurde spuitpleister. De spuitpleister bevat een korrelstructuur die kan worden aangepast naargelang de gewenste dikte. Toch kunt u ook met de spuitpleister een vrij gladde ondergrond bekomen die kan gebruikt worden voor alle verdere behandelingen. Bij de machinale pleisterwerken zal de stukadoor de pleister spuiten in twee lagen. Eerst zal hij de meslaag aanbrengen die de oneffenheden wegwerkt van het plafond of de muur. Als deze laag droog is, zal de stukadoor de afkorrellaag aanbrengen die wit of gekleurd kan zijn. De pleister is gemakkelijk te overschilderen maar heeft wel als nadeel dat je alles moet afdekken vanwege de damp of de lekken van de spackspuit. Meer informatie over deze manier van pleisterwerken vindt u bij één van de vele gediplomeerde stukadoors uit uw regio!

Raapwerk techniek

Raapwerk

Over het algemeen spreken we bij het bezetten van muren en plafonds over pleisterwerken maar dit dekt niet gans de lading. Pleisterwerk is eigenlijk het aanbrengen van de afwerking of de tweede laag op de onderlaag waarbij het fijnere pleisterwerk, zoals behangklaar en sausklaar, wordt aangebracht. De eerste grondlaag die de meeste oneffenheden en niveauverschillen wegwerkt, noemt men het raapwerk. Bij het raapwerk wordt de pleister aangebracht op ruwe ondergronden of op muren en plafonds met scheuren en gaten. De stukadoor zal hierbij de pleister blijven aanvullen totdat de rechtheid van de muur overal gelijk is. Door de pleister af te reien, wordt het overtollige raapwerk verwijderd en gelijkgetrokken. De prijs van het raapwerk zal dan ook afhangen van de hoeveelheid pleister dat gebruikt zal worden door de stukadoor of bezetter. Offertes voor raapwerk kunt u gratis bekomen bij een ervaren stukadoor uit uw omgeving of buurt.

Pleisterwerk

Pleisterwerk

Alhoewel we vaak pleisterwerk zien als de verzamelnaam van alle pleisterwerken, slaat de term pleisterwerk eigenlijk alleen maar op de afwerking van het pleisteren. Eerst wordt er een raapwerk pleister aangebracht om de muren of de plafonds te effenen en daarna zal de stukadoor de bezetting afwerken met het pleisterwerk. Dit pleisterwerk kan een behangklaar of sausklaar pleisterwerk zijn of het kan ook een sierpleister zijn. Pleisterwerken worden algemeen manueel uitgevoerd maar kunnen soms ook machinaal afgewerkt worden. Afhankelijk van de nabehandeling kan het pleisterwerk gebruikt worden als ondergrond of kan het volledig afgewerkt opgeleverd worden zodat het niet meer moet behandeld worden nadien. Voor alle info en prijzen in verband met pleisterwerken kunt u terecht bij onze regionale stukadoors!

Meer info over pleister
Behangklare muren

Behangklaar

Bij de afwerkingen van de pleisterwerken spreken we over twee gladde afwerkingen, behangklaar en sausklaar. Bij een behangklaar pleisterwerk zorgt de stukadoor of de bezetter ervoor dat de tweede pleisterlaag zodanig verfijnd en glad wordt dat er kan behangen worden op uw muur. Het behangklaar pleisterwerk is iets goedkoper omdat het stucwerk net iets minder verfijnd is als bij het sausklaar pleisterwerk. Doordat uw stukadoor op routine de gladde bezetting kan aanbrengen, moet hij minder letten op de zeer minieme poriën in het behangklaar pleisterwerk. Beslist u later om toch de muur verf- of sausklaar te maken dan kan uw stukadoor dit met een fijne laag verder bijwerken. Offertes voor behangklaar pleisterwerk kunt u hier aanvragen bij de erkende stukadoors of bezetters in uw buurt!

Sausklare muren

Sausklaar

De meeste gladde afwerking bij pleisterwerken noemt men sausklaar pleisterwerk. Sausklaar betekent dat de muur perfect egaal glad is en klaar is om te schilderen nadat de muur is opgedroogd. De bezetting sausklaar kan als ondergrond dienen voor uw schilderwerken maar ze kan ook afgewerkt worden met een beschermingslaag indien u de muren onbehandeld wit wilt laten. Sausklaar pleisterwerk gebeurt altijd manueel en het zal dus duurder uitvallen dan een machinale spuitpleister. Omwille van de perfecte afwerking van uw muur of plafond zal uw stukadoor ook langer bezig zijn met het sausklaar maken van de bezetting dan met een behangklaar pleisterwerk. Meer vragen over de prijs van dit stucwerk of de mogelijkheden kunt u vrijblijvend bekomen via één van de professionele stukadoors in uw regio!

Sierpleister muur

Sierpleister

In plaats van te kiezen voor een gladde afwerking, kunt u ook kiezen voor een sierpleister als pleisterwerk. Bij de sierpleisters zijn er verschillende mogelijkheden om uw muren en/of plafonds te voorzien van een decoratieve afwerking. Meestal wordt er bij het pleisteren een korrel gebruikt en wordt er een structuur verwerkt in het pleisterwerk. De meest voorkomende sierpleisters zijn Spachelputz, waarbij de stukadoor werkt met gebarsten marmerkorrels, Rustiekputz of barokpleister, waarbij de korrel iets groffer is en de pleister meer groeven vertoont en de Granol waarbij er een structuur van boomschors wordt gecreëerd in het pleisterwerk. Bij buitenmuren is de bekendste variant de crepi pleister. Sierpleister zijn zeer goed te onderhouden en te schilderen maar u kunt ze reeds vooraf laten pleisteren met een kleurvariant. Een sierpleister biedt het voordeel dat u nadien niet meer hoeft te behangen of te schilderen en dat u een kant en klaar pleisterwerk krijgt afgeleverd. Ontdek de verschillende mogelijkheden van sierpleisters bij één van de vele bezetters in uw omgeving of regio!

Meer info over sierpleister
Muur cementeren

Cementeren

Cementeren wordt ook vaak gebruikt om buitenmuren te bepleisteren en heeft het voordeel dat het zeer snel kan uitharden en dat de muur blijft ademen. Bij een buitenmuur kan het cement aangebracht worden in een dunne laag, met het behoud van het zicht op de voegen, of in een dikke laag. Een goede gecementeerde muur beschermt uw woning ook tegen de weersinvloeden. U kunt bij het cementeren ook kiezen voor een kleurvariant of een decoratieve structuur zodat uw gevel een moderne en elegante uitstraling krijgt. En bovendien is het cementeren van de gevel één van de goedkoopste pleisterwerken voor buitengevels. Soms wordt het cementeren ook binnen gebruikt als pleisterwerk maar heeft het iets meer beperkingen dan bijvoorbeeld het gewone pleisterwerk of de betonstuc. Voor offertes met betrekking tot het cementeren van muren kunt u hier enkele deskundige stukadoors vrijblijvend contacteren.

Schuurwerk bepleistering

Schuurwerk

Bij een schuurwerk bepleistering wordt er gewerkt met een cirkelvormige schaduwwerking. Door middel van slagen aan te brengen in de mortel geeft de stukadoor het pleisterwerk een gedraaide en soms schelpachtige textuur mee. Schuurwerk wordt alleen maar uitgevoerd door één bezetter om geen verschillen te krijgen in de structuur van het pleisterwerk. Alhoewel schuurwerk voornamelijk wordt toegepast op plafonds, kan het ook op muren gebruikt worden. Het voordeel van een schuurwerk pleister is het steeds veranderende en verrassende uitzicht wanneer het licht valt op het pleisterwerk. Door de onderliggende beschermlaag is schuurwerk isolerend en brandvertragend en kan het ook gebruikt worden in natte ruimtes zoals badkamers. Schuurwerk is een zeer specifieke toepassing van pleisterwerken en het vraagt dan ook een ervaren bezetter om de klus te klaren. Vraag vrijblijvend naar de offertes van uw lokale stukadoors uit uw buurt!

Betonstuc op muur

Betonstuc

Een vrij populaire en strakke vorm van pleisterwerken is de betonstuc. Met dit stucwerk worden de muren met betonstuc bepleisterd en krijgen ze een strak en tijdloos uitzicht. Betonstuc is waterdicht en kras- en vuilbestendig doordat er een coating wordt aangebracht op het pleisterwerk. Het oppervlak is glad en naadloos en het kan in talloze kleuren verkregen worden. De prijs is niet goedkoop maar de plaatsing is dan ook niet eenvoudig. Een betonstuc laat u best door een ervaren stukadoor vakkundig plaatsen want het pleisterwerk vereist een perfecte hechting op uw muur. Langs de andere kant heeft u met een betonstuc wel een slijtvaste en waterdichte bepleistering en is het niets voor niets één van de favoriete pleistertoepassingen voor badkamers en keukens. Het is zo degelijk dat zelfs de werkbladen van de keuken kunnen vervaardigd worden door beton stucwerk. Interesse in betonstuc? Neem gerust contact op met een vakman stukadoor uit uw regio!

Gyproc gipsplaten

Pleisterwerken met Gyproc platen

Naast het nat pleisterwerk bestaan er de gekende toepassingen met gips platen of gipskarton die vaak ook wel Gyproc platen worden genoemd. Gyproc heeft een groot gamma aan kant en klare gipsplaten die u kunt gebruiken voor het bekleden van uw muren en plafonds. Het gips hoeft niet meer gemaakt te worden en u kunt de Gyproc platen kiezen die het best bij uw project passen. Naast de gewone witte gipsplaat kunt u immers ook kiezen voor de isolerende Gyproc platen of voor de vochtwerende groene Gyporc platen. De gipsplaten zijn bovendien ideaal te combineren met gipspleister bij speciale vormen of bij in- of uitspringende hoeken en kanten. Een ander voordeel van Gyproc platen is dat u valse wanden en plafonds kunt creëren. Zo kan het verlagen van een plafond, met Gyproc platen, aardig bijdragen tot een vermindering van de energiefactuur. De mogelijkheden op het vlak van gladheid, waterdichtheid, brandwerendheid of isolatie zijn zeer uiteenlopend en ze kunnen, in combinatie met andere afgestemde materialen, sterk uiteenlopen qua duurzaamheid en prijs. Maar omwille van de voorgevormde gipsplaten, is het gebruik van Gyproc bij pleisterwerken zeer handig en werkt het snel. Vraag voor enkele offertes voor pleisterwerken met Gyproc aan de vakkundige stukadoors of bezetters uit uw omgeving!

ONTDEK MEER OVER ANDERE SOORTEN PLEISTERWERKEN VIA VOLGENDE PAGINA'S:

Op zoek naar een professionele stukadoor uit uw regio om een vrijblijvende offerte te maken voor uw pleisterwerken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Hoe gaat een stukadoor te werk?

Pleisterwerken planning

Planning en bestek

Bij het zoeken naar de juiste pleisterwerken voor uw woning, appartement, gevel, badkamer of bedrijf bespreekt u best eerst met uw stukadoor de mogelijkheden die het best passen bij uw type pleisterwerk. Zo vereist een badkamer een specifieke waterwerende pleister zoals betonstuc en kan het bij een living eerder opportuun zijn om te kiezen voor een gladde pleister of een sierpleister. De stukadoor of bezetter kan met u vooraf ongebonden de beste toepassingen overlopen die voldoen aan uw wensen. Indien deze afspraken duidelijk zijn, zal de stukadoor zijn offerte van de geraamde kosten en werkuren voorleggen waarbij u kunt beslissen om de pleisterwerken te laten uitvoeren. Natuurlijk is de prijs onderhevig aan de grootte van de oppervlakte, het soort materiaal, de moeilijkheidsgraad van het soort pleisterwerk en de werkuren die nodig zijn voor het karwei. Van zodra de overeenkomst is bereikt, kan de stukadoor aan het werk gaan.

Pleisterwerken voorbereiding

Voorbereiding

Voor een stukadoor begint te pleisteren, moet de ruimte eerst vrij gemaakt zodat er niets beschadigd kan worden. Zeker bij een spuitpleister, waar er neveldamp en vloeistoffen kunnen vrijkomen, is een volledige lege ruimte de beste oplossing. Daarna zal de bezetter de muren of de plafonds pleisterklaar maken. Dit betekent dat hij eerst alle verf en behang zal verwijderen en dat hij de pleisterwand stof- en vetvrij zal maken. Bij sommige muurstructuren kan het ook nodig zijn dat er een beschermingslaag moet worden aangebracht of dat er een stucanet wordt aangebracht voor een betere hechting van de bepleistering. Dikwijls is dit afhankelijk van de poreusheid van de pleisterwand en het is dan ook belangrijk dat deze eerst grondig wordt gecontroleerd. Soms is het ook aangeraden om een primer te gebruiken bij oneffenheden om scheuren in het pleisterwerk te voorkomen. Van zodra de muur of het plafond pleisterklaar is, kan de stukadoor beginnen met het raapwerk en pleisterwerk.

Pleisterwerken onderlaag

Onderlaag

In de meeste gevallen zal de stukadoor of bezetter een onderlaag aanbrengen van gipsmortel of kalkspecie. Deze laag werkt vochtregulerend waarbij de laag het vocht kan opnemen en het ook weer kan afstaan. Indien er grotere oneffenheden zijn, zal de stukadoor een raaplaag aanbrengen. Deze raaplaag zorgt ervoor dat de gaten worden opgevuld en dat de muur of het plafond 100% waterpas komt te liggen. Een goede bezetter kan men dan ook meestal afmeten aan zijn perfecte en kaarsrechte pleisterwerken. Het raapwerk kan dienen voor alle kamers, zowel voor vochtige vertrekken zoals badkamers en kelders, als voor de bekledingen van muren rond een open haard. Bij het uitrapen zal de bezetter met de raapspaan de raaplaag aanbrengen tot de gewenste dikte en ze daarna afreien met een rei. Afhankelijk van de dikte van het raapwerk zal de raaplaag dienst kunnen doen als enkele onderlaag of moeten er eventueel nog twee pleisterlagen worden aangebracht door de stukadoor bij de afwerking.

Pleisterwerken afwerkingslaag

Afwerkingslaag

Na het afreien en het glad strijken van de onderlaag kan de afwerkingslaag geplaatst worden nadat de onderlaag is opgedroogd. Afhankelijk van de overeengekomen keuze, zal de bezetter het pleisterwerk aanbrengen. Dit kan een fijn sausklaar pleisterwerk zijn, gereed om te schilderen, een iets minder glad behangklaar pleisterwerk zijn dat kan behangen worden of hij brengt een sierpleister aan. Deze sierpleister kan een korrelstructuur bevatten, schuurmotieven hebben of een veeg textuur. Natuurlijk behoort een duurzame en moderne betonstuc of een latex afwerking ook tot de mogelijkheden. Hoe dan ook zal de stukadoor ook alle kleine hoeken en kanten rond deuren en vensters mee bepleisteren bij de definitieve afwerking. Bij sommige keuzes is de afwerking ook afgerond en gebruiksklaar en hoeft er geen verdere behandeling met verf of behang uitgevoerd te worden. Bij deze pleisterwerken wordt de afwerkingslaag vaak voorzien van een duurzame coating waardoor het pleisterwerk bestand is tegen vocht, vuil en beschadiging. Welke afwerking u ook kiest, vraag gerust offertes bij enkele professionele stukadoors. Een goede stukadoor of bezetter zal u een lange garantie aanbieden op zijn pleisterwerken en via deze website kan u in contact komen met een gedegen vakman uit uw regio.

Op zoek naar een professionele stukadoor uit uw regio om een vrijblijvende offerte te maken voor uw pleisterwerken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor pleisterwerken?

Hoe wordt de prijs voor pleisterwerken bepaald?

Wanneer u pleisterwerken laat uitvoeren dan moet u rekening houden met 2 variabelen binnen de kostprijs. Enerzijds is er de kostprijs van de materialen die gebruikt zullen worden voor uw pleisterwerken, en anderzijds is er de arbeidskost van de stukadoor(s) zelf.

Gezien de arbeidskost een groot deel van de totaalprijs bepaald, is het belangrijk dat u meerdere offertes opvraagt bij verschillende professionele stukadoors uit uw regio.

Wat de arbeidskosten betreft mag u rekenen op een kost van ongeveer € 30-50 per uur.

Pleisterwerken

Soort pleisterwerken
Gemiddelde prijs
Wit spuitpleister
€ 5 - € 15 per m²
Gekleurd spuitpleister
€ 7 - € 15 per m²
Behangklaar (wand)
€ 8 - € 15 per m²
Behangklaar (plafond)
€ 13 - € 18 per m²
Sausklaar (wand)
€ 8 - € 15 per m²
Sausklaar (plafond)
€ 14 - € 22 per m²
Sierpleister
€ 15 - € 70 per m²
Manueel raapwerk
€ 15 - € 28 per m²
Cementeren
€ 25 - € 80 per m²
Betonstuc
€ 20 - € 80 per m²
Schuurwerk
€ 15 - € 25 per m²
Gevelpleister crepi
€ 40 - € 90 per m²
Op zoek naar een professionele stukadoor uit uw regio om de prijs voor uw pleisterwerken te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
1292 stukadoors in uw regio!