Metselwerken

Bereik tot 1015 metsers in Vlaanderen.

  • Ontvang tot 3 offertes
  • Gratis & Vrijblijvend
  • U vergelijkt en beslist
Vraag uw offertes aan

Door gebruik te maken van dit formulier ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

  • 1

    U zoekt de juiste vakman voor uw metselwerken

    U wilt metselwerken laten uitvoeren, maar waar vindt u de geschikte vakman voor uw metselwerken? Hoe vindt u een professionele en betrouwbare metser die actief is in uw regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?
  • 2

    U verstuurt uw offerteaanvraag via OffertesOnline.be

    Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kan u uw offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele metsers uit uw regio verstuurd. Zo bespaart u veel tijd en moeite!
  • 3

    U vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

    Professionele metsers die geïnteresseerd zijn in uw opdracht zullen u een offerte toesturen, waarna u rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kan nemen!
1015
Metsers
5
Opdrachten
per maand
3
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor metselwerken in Vlaanderen

Soort werken: Metsen - Verbouwing of aanbouw

Start werken: Zo snel mogelijk

Projectbeschrijving:

Hulp bij metselwerken verbouwing. Momenteel in de snelbouwfase. Is reeds voor 60 procent afgewerkt. Materiaal beschikbaar.
Arrow
Offerteaanvraag uit Kalken

Soort werken: Metsen - Nieuwbouwwoning

Start werken: Binnen de 3 maanden

Projectbeschrijving:

Gevelsteen lijmen 230m² en fundering 35m maken
Arrow
Offerteaanvraag uit Dilsen-Stokkem

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele vakmensen in Vlaanderen. Wanneer u dus uw offerteaanvraag indient, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele vakmensen die gelegen zijn in uw regio en de juiste kwalificaties hebben voor de door u beschreven opdracht.
Dit kan zéér snel gaan... van zodra we uw offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde vakmensen uit uw regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kanidaat stellen voor uw opdracht en contact met u opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens u alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw aanvraag bekijken.
Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel bedrijven interesse tonen in uw offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk uw opdracht zo gedetaileerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben in uw opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens uw contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die uw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige uw contactgegevens zullen krijgen, en u bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.
Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. U bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.
We raden u aan om uw aanvraag zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de vakmensen uit uw regio. Naast de vooropgestelde vragen, en uw contactgegevens, is het belangrijk om uw beschrijving van de opdracht ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Zoekt u een specifieke metser?

Vind een geschikte metser in uw buurt

Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval metser, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer u niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan u uw metselwerken wilt toevertrouwen. Om de juiste keuze te kunnen maken moet u verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die u de beste prijs/kwaliteit voor uw metselwerken garandeerd.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele metsers uit uw regio. Daarna moet u hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van uw project, hopende dat zij u nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Metselwerken: uw metselwerken professioneel laten uitvoeren!

Via ons platform geeft u uw offerteaanvraag voor uw metselwerken éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde metsers uit uw omgeving u contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor uw metselwerken snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat u na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. U ontvangt de offertes, u vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan u om te beslissen of u tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heeft u niets te verliezen, in tegendeel... u kan er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog uw offertes aan bij alle professionele metsers uit uw omgeving... Alvast veel succes met uw project!

Vind een geschikte metser uit uw buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
  • Ontvang tot 3 offertes
  • Gratis & Vrijblijvend
  • U vergelijkt en beslist

Metselwerken

De Vlaming is geboren met een baksteen in zijn maag! Deze uitdrukking is er niet zomaar gekomen en ze benadrukt de grote voorliefde die mensen in Vlaanderen hebben om te bouwen of te verbouwen. Vooral metselwerken blijven de meest populaire bouwkeuze en dit zowel voor een nieuwbouw, een aanbouw als voor een bouwrenovatie. Meestal denken we bij metselwerken in de eerste plaats aan de fundamentele ruwbouw maar metselwerken omvatten veel meer. Denken we maar aan de soorten metselwerk met snelbouwstenen, natuurstenen, gevelstenen of cellenbeton. Of aan de toepassingen voor het metselen van binnen- en buitenmuren, schouwen, scheidingsmuren, garages, tuinhuizen of decoratiemuren. En omdat de beschikbare bouwgronden steeds schaarser worden, merken we dat er ook bij verbouwingen en renovaties heel wat metselwerk komt kijken. Vooral bij oudere woningen met kleine kamers en vertrekken is het trendy om deze te verbouwen tot moderne woningen met brede en open ruimtes met veel lichtinval. Maar zulke metselwerken zijn niet zonder gevaar omdat er vaak essentiële draagmuren moeten vervangen worden en er dus zeer zorgvuldig moet verbouwd worden. Een professionele metselaar of metser houdt dan ook rekening met deze risico’s en hij bereidt al uw metselwerken voor op al de noden van een moderne woning. Daarnaast renoveert een metselaar uw oud voegwerk, beschadigde of gebarsten gevels, vochtige muren of kan hij uw woning voorzien van nieuwe voorgevels. Bij een nieuwbouw zal het metselwerk vooral de ruwbouw omvatten. Naargelang de gekozen woningstijl kan dit modern, klassiek, cottage, mediterraan, pastorij of eigentijds zijn. Natuurlijk kunt u de keuze voor uw gevelsteen qua soort en kleur volledig zelf bepalen en ook of de metselaar uw stenen moet voegen met gewone mortel, dunbedmortel of lijmmortel. Vooral bij deze laatste twee voegmethodes is een goede metseltechniek van groot belang. Natuurlijk komen er ook ecologische en isolerende belangen bij kijken die de EPC en/of EPB waarde van uw woning mee kunnen verlagen. Verder heeft u bij kwalitatieve metselwerken een goede keuze nodig van de juiste materialen. Indien bijvoorbeeld de mortel niet is afgesteld op de zachtheid of hardheid van de steen kan de mortel verpulveren of beginnen te drijven. Sommige keuzes zijn dus essentieel voor uw metselwerken en ze bepalen mee de levensduur voor uw nieuwbouw woning, renovatie of aanbouw. Via offertesonline.be kunt u de professionele metselaars of metsers in uw regio contacteren voor vrijblijvende offertes of advies!

Mogelijke soorten metselwerken

Nieuwbouw metsen

Nieuwbouw metsen

Bij een nieuwbouw of ruwbouw woning bestaat de opbouw van de metselwerken uit een binnenmuur, een spouw en een buitenmuur of buitengevel. Een metselaar zal de binnenmuur meestal metselen met dragende snelbouwblokken van cellenbeton, kalkzandsteen, keramiek of beton, die elk hun specifieke eigenschappen hebben. De meest gebruikte snelbouwblokken bij metselwerken voor een nieuwbouw zijn de rode klei bakstenen van negen, veertien of negentien centimeter hoogte. Op de binnenmuur wordt er dan isolatie bevestigd die bestaat uit dikke en verharde isolatieplaten van PIR, polystyreen of glaswol. Tussen de isolatie en de buitengevel van de ruwbouw wordt er een spouw voorzien die zorgt voor een goede luchtcirculatie en die verhindert dat er vocht binnendringt in de binnenmuren. Het precisiewerk bij nieuwbouw metselwerken is het metselen van de buitenmuur. De meest populaire metselwerken bij een ruwbouw blijven die met de klassieke baksteen. Via een gekozen metselverband, zal de metselaar of metser de bakstenen rij per rij waterpas metselen en de rijen vakkundig voegen. Een ervaren metselaar zal de ruwbouw metselwerken afwerken volgens plan en met eerbied voor het gekozen materiaal. Aangezien er grote verschillen zijn tussen de soorten stenen is een degelijke materiaalkennis noodzakelijk bij het metselen. Voor meer poreuze stenen zal de metser een andere mortel moeten gebruiken dan bij niet-poreuze stenen. En aangezien een nieuwbouw levenslang moet dienen, is even de tijd nemen voor een juiste en doordachte keuze geen overbodige luxe. Maak de juiste kwalitatieve en prijsbewuste keuze voor uw nieuwbouw of ruwbouw. Vraag hier enkele offertes aan bij de erkende metsers en metselaars uit uw regio! U kunt er alleen maar bij winnen!

Binnenmuren metsen

Binnenmuren metsen

Het meeste gebruikte materiaal voor binnenmuren bij metselwerken zijn de snelbouwstenen. Deze worden gebruikt zowel bij een nieuwbouw of ruwbouw, als bij renovaties van de binnenmuren bij bestaande woningen. De meest gekende snelbouwsteen voor metselwerken is de geperforeerde rode kleibaksteen die door hun gewicht gemakkelijk te gebruiken zijn. Doordat de stenen gaten hebben, kan de lucht circuleren waardoor er een betere isolatie wordt bekomen. Voor dragende binnenmuren in een ruwbouw worden alleen de formaten van veertien en negentien centimeter gebruikt. Maar snelbouwstenen voor binnenmuren kunnen ook uit andere materialen bestaan zoals kalkzandsteen, betonstenen en gipsblokken. Afhankelijk van de keuze zullen de snelbouwstenen voor uw binnenmuren minder of meer isolerende, akoestische of druksterke eigenschappen hebben. Vaak zal een extra isolerende snelbouwsteen poreuzer zijn door de schuimstructuur waardoor hij aan druksterkte zal verliezen. Ook bij het metselen zijn er verschillen. Zo zullen cellenbetonblokken (Ytong) verlijmd worden bij het metselen terwijl snelbouw bakstenen met mortel zullen gemetseld worden. Binnenmuren worden bij een ruwbouw als eerste op de fundering geplaatst waarna de isolatie, spouw en gevelmuur wordt toegevoegd. Bij renovaties wordt er onderscheid gemaakt tussen dragende en niet dragende binnenmuren. Sommige dragende gemeenschappelijke muren bij rijhuizen mogen niet bestaan uit holle steenstructuren omwille van de brandveiligheid. De meeste binnenmuren bij metselwerken die dragende functies hebben, bestaan meestal uit drukbestendige bouwmaterialen. Voor meer informatie over metselwerken voor binnenmuren bij een nieuwbouw of een renovatie kunt u terecht bij de gediplomeerde metselaars uit uw buurt of omgeving!

Gevelmuren metsen

Gevelmuren metsen

De gevelmuur of buitenmuur is eigenlijk de decoratieve buitenkant van uw woning. Tegenwoordig bestaan er vele gevelbekledingen maar een gemetselde gevelmuur is nog altijd de meest toegepaste uitvoering. De meestvoorkomende stenen voor metselwerken zijn het Waalformaat, het Amstelformaat en het Maasformaat maar er bestaan talrijke andere varianten zoals het boerke of de Boomse baksteen. De verschillen zitten meestal in het formaat, de dichtheid en de kleur van de steen. Zo is het langsteenformaat momenteel een veel gebruikte steen bij het metselen. De meeste stenen voor metselwerken bieden tegenwoordig een beperkte breedte aan van 65 of 70 mm. Deze vernieuwing is er voornamelijk gekomen om meer ruimte vrij te maken voor isolatiemateriaal en om meer binnenruimte te creëren. Vooral bij kleinere huizen, zoals rijhuizen, is wat extra ruimte mooi meegenomen. Voor het voegen kan de metselaar werken met de klassieke voegmortel, dunmetselen of de stenen verlijmen. Bij het langsteenformaat wordt er meestal verlijmd of dungemetseld om de nadruk te leggen op de steen en niet op de voeg. Bij het metselen is het uiterst belangrijk dat de schone kant van de steen zich bevindt aan de buitenzijde en niet besmeurd is met specie. Bij een nieuwbouw of ruwbouw worden de stenen volgens het gekozen metselverband gemetseld. Ook kan er een kleurenschakeling in de gevel worden weergegeven. Voor meer inlichtingen over metselwerken voor gevelmuren kunt u beroep doen onze professionele metsers of metselaars uit uw regio! Ze zullen u graag verder helpen en u enkele offertes aanbieden.

Aanbouw metsen

Aanbouw metsen

Met een aanbouw aan uw bestaande woning kunt u de woning nuttig vergroten en gebruik maken van al de voordelen die een aanbouw kan bieden. Een aanbouw kan dienen als garage, veranda, opbergruimte, tuinhuis of een effectieve uitbreiding zijn van uw bestaande leefruimte. Het grote verschil met een echte veranda is dat een aanbouw gebruik maakt van een constructie van volle muren met daarin de ramen en deuren terwijl een veranda overwegend glaselementen heeft. Een belangrijke deel van de aanbouw zullen de metselwerken zijn. Het metselen kan volledig aansluiten bij de bestaande woning of het kan juist contrasterend zijn door bijvoorbeeld een moderne nieuwbouw te metselen aan een eerder landelijke woning. Het klinkt misschien raar maar er zijn oneindig mooie voorbeelden van een perfecte bouwstijl sharing. Afhankelijk van het soort aanbouw, kan dit een volledige aanbouw zijn met binnenmuren, isolatie, spouw en buitenmuren of kan dit voor bepaalde metselwerken alleen een behandelde snelbouw aanbouw zijn. Maar sommige aanbouwen zijn vaak ook moderne en decoratieve pareltjes die de waarde van de woning aardig verhogen. Wenst u meer te weten over de mogelijkheden van aanbouw metselwerken? Contacteer één van de vele regionale metselaars voor een offerte of voor meer informatie!

Muren voegen

Muren voegen

Een belangrijk onderdeel van de metselwerken zijn de voegen. Bij renovaties van gevels kunnen slechte, verzande of door vocht doorgezakte voegen de oorzaak zijn van scheuren of barsten in uw gevel. Vooral bij oudere huizen bestaan de voegen alleen maar uit zand en kalk, zonder een toevoeging van cement. Door de weersomstandigheden en de zwakkere sterkte van deze speciemengsels verliezen de oude voegen hun waarde. Een ervaren metselaar kan uw gevelmuren terug verstevigen door de oude voegen uit te slijpen en ze daarna terug op te voegen met een hechtende en waterafstotende mortelspecie. De metser zal eerst de staat van de gevel bekijken en eventuele scheuren en/of barsten behandelen waarbij hij ook de beschadigde gevelstenen zal vervangen. Daarna zal hij de voegen tot een diepte van twee centimeter uitslijpen en de gevel borstelen en afspoelen. Daarna zal de metser beginnen te voegen met een voorbereide mortel. Dit kan gewone cementmortel zijn maar het kan ook een kant-en-klare gekleurde voegmortel zijn. Het voegen zal door de metselaar uitgevoerd worden volgens de gekozen voegmethode. Dit kan een platvol gladde voeg zijn, een terugliggende voeg, een verdiepte voeg of een geborstelde voeg zijn. Ook de verticale voegen zullen worden gevoegd en als laatste zal de metser met een zachte borstel de resten van de mortel verwijderen. Het resultaat van deze metselwerken kunnen het uitzicht van uw gevel totaal veranderen en uw woning een nieuwe en verfrissende look geven. U kunt hier enkele offertes aanvragen voor voegrenovaties bij de vele erkende metselaars uit uw omgeving of buurt!

Renovatie buitenmuren

Renovatie buitenmuren

Renoverende metselwerken voor uw gevelmuur kunnen zeer uiteenlopend zijn. Uw muur kan scheuren of barsten bevatten, de voegen kunnen los zitten, er kunnen verkleuringen zijn of u wenst gewoon uw woning energievriendelijker maken door beter te isoleren. Bij grote gebreken in uw gevels kunt u best beroep doen op een specialist want grote barsten of scheuren kunnen meerdere oorzaken hebben. Een zwakke fundering, te poreuze stenen, slecht voegwerk of vochtproblemen, ze kunnen allemaal aan de oorzaak liggen van de gebreken. Een professionele metselaar kan de meeste van deze gebreken in het metselwerk aanpakken. Soms kunnen plaatselijke metselwerken soelaas brengen of kunt u uw buitenmuur laten behandelen tegen vocht maar in het slechtste geval kunt u een bepaalde gevel beter opnieuw laten metselen. Ook indien u uw woning grondig wilt laten isoleren, is een afbouw van de buitenmuur vaak de doeltreffendste oplossing. Het laat de metselaar toe om een kwalitatieve isolatie aan te brengen op uw binnenmuren waarna de spouw wordt voorzien en de metser de façade terug zal metselen. Bij een dikke isolatie of bij volle muren kunt u gebruik maken van de Eco-brick of een andere baksteen met een geringe breedte waarbij u meer tussenruimte krijgt om te isoleren. Voor renovatie metselwerken aan uw buitenmuren kunt u hier terecht voor enkele offertes bij de ervaren metser of metselaars uit uw regio!

Renovatie binnenmuren

Renovatie binnenmuren

De meest gevraagde binnenrenovaties bij metselwerken zijn gericht op het ruimer en moderner maken van de woning. Daar waar er vroeger in oudere woningen veel scheidingen waren tussen de vertrekken, wenst men vandaag ruime open en dooreenlopende vertrekken met veel lichtinval en strak design. Bij een renovatie van uw binnenmuren is het vooral belangrijk dat er geen dragende muren onvakkundig worden verwijderd. U kunt dit nakijken op uw bouwplannen of, indien u deze niet meer heeft, u laten bijstaan door een architect of een gediplomeerde metselaar. Hou er rekening mee dat u voor het wegnemen van draagmuren een architect of bouwkundige moet raadplegen en dat u een bouwvergunning moet aanvragen. Bij het verwijderen van een draagmuur zal de metser altijd de bovenliggende vloer eerst onderstutten voor zijn metselwerken. Dit stutten dient overdacht en vakkundig uitgevoerd worden. Daarna kunnen de overbruggingen door middel van stalen balken worden uitgevoerd. Voor andere binnenmuren zijn de metselwerken eenvoudiger. Meestal zal men voor de binnenmuren een snelbouwsteen gebruiken. Dit kan de klassieke geperforeerde baksteen zijn maar u kunt ook gebruik maken van cellenbeton, kalkzandsteen of van thermisch isolerende snelbouwstenen. De meeste thermische stenen bieden door hun schuimstructuur een goede isolatie aan waardoor ze iets minder druksterkte hebben en ook cellenbeton zoals Ytong bieden een goede isolatie. Kalkzandstenen of silicaatstenen hebben dan weer een grote draagsterkte waardoor ze ook een goede akoestische isolatie bieden. Met uw renovatie metselwerken kunt u dus alle kanten op om uw interieur te verbouwen en aan te passen aan de noden van een moderne woning. U kunt hier een van de vele professionele metselaars uit uw regio contacteren voor een vrijblijvende offerte!

Op zoek naar een professionele metser uit uw regio om een vrijblijvende offerte te maken voor uw metselwerken?
  • Ontvang tot 3 offertes
  • Gratis & Vrijblijvend
  • U vergelijkt en beslist

Mogelijke soorten materialen

Snelbouw baksteen

Snelbouw baksteen

Voor alle binnen metselwerken wordt er gebruik gemaakt van snelbouwstenen. De meest gebruikte snelbouwsteen tijdens het metselen is de rode geperforeerde baksteen die u kunt verkrijgen in drie formaten: de platte snelbouw baksteen van 9 cm, de halfhoge van 14 cm en de hoge baksteen van 19 cm. Voor dragende muren mogen alleen de twee grootste formaten gebruikt worden. De bouwblokken zijn vervaardigd uit gebakken aarde en als binnenmuren worden ze achteraf gepleisterd of bekleed. Tegenwoordig volgen deze snelbouw bakstenen ook de ecologische evolutie en bezitten ze thermische varianten. De gebakken aarde wordt vervaardigd met een schuimstructuur waardoor de lucht circuleert in de ingesloten luchtbelletjes. Metselen met deze thermische bakstenen is iets duurder maar het zal u later geld besparen in uw energiefactuur. Voor een offerte kunt u hier gratis een aanvraag richten aan de erkende metsers uit uw omgeving!

Cellenbeton

Cellenbeton

Eén van de voordelen van metselen met cellenbeton blokken is dat het grote bouwstenen zijn die toch zeer licht wegen. Ze bestaan in verschillende afmetingen en worden steeds meer gebruikt voor bedrijven, sportclubs maar ook particulier. De Ytong blokken zijn de bekendste cellenbeton blokken die worden gebruikt bij metselwerken. De blokken hebben een tand- en groefverbinding plus handige handgrepen waardoor het snel en makkelijk metselen is voor de metselaar. Ytong blokken of andere cellenbeton blokken worden altijd verlijmd en ze hebben zeer goede isolerende eigenschappen. Een ander voordeel van Ytong blokken voor de metselaar is dat de blokken gemakkelijk kunnen verzaagd worden. Op zich is metselen met cellenbeton blokken of Ytong niet duurder dan de gewone snelbouw baksteen maar u bespaart wel op de manuren van de metser. Voor alle voor- en nadelen van metselwerken met cellenbeton kunt u hier contact opnemen met uw regionale metselaars!

Kalkzandsteen

Kalkzandsteen

Kalkzandsteen of silicaatsteen is een uit kalk en zand samengestelde kunststeen. Door ongebluste kalk intensief met kalk te vermengen krijgt men een mengsel dat daarna geperst wordt tot steenvorm waarbij deze vorm onder stoomdruk ook nog eens wordt verhard. Kalkzandstenen hebben een volle structuur en ze kunnen zowel in kleine als in zeer grote maten geleverd worden. Omwille van hun hardheid geven deze stenen een uitstekende akoestische isolatie aan uw metselwerken en bezitten ze ook een zeer goede draagkracht. Kalkzandstenen nemen ook de warmte in uw woning op en geven die daarna weer langzaam af. Metselen met kalkzandstenen wordt veel gebruikt in appartementen omwille van de geluiddempende eigenschappen. U kunt ook vellingblokken gebruiken voor uw metselwerken. Vellingblokken hebben schuine kanten en passen op elkaar zodat er alleen maar gelijmd moet worden. Metselen met vellingblokken kan u één of twee schone wanden opleveren die enkel nog dungepleisterd moeten worden. Ze worden vaak gebruikt bij metselwerken voor sporthallen, showrooms en bedrijfshallen maar ook in huis voor een aanbouw of verbouw. Interesse in metselwerken met kalkzandstenen? Contacteer enkele van onze gediplomeerde metselaars voor gratis offertes!

Gipsblokken

Gipsblokken

Voor niet dragende binnenmuren kunt u gebruik maken van gipsblokken voor uw metselwerken. Gipsblokken zijn vervaardigd uit massief stucgips en de blokken worden gebruikt voor niet dragende muren in woningen, kantoren, schoolgebouwen of aanverwanten. In vergelijking met de dunnere Gyproc platen behoeven gipsblokken geen draagconstructie en worden ze in halfsteensverband geplaatst door de metselaar. Bij metselwerken wordt er standaard gekozen voor de witte gipsblokken die vallen onder de dunne scheidingswanden en die in verschillende formaten kunnen geplaatst worden. Maar er bestaan ook rode gipsblokken die een hogere dichtheid hebben voor een betere isolatie en blauwe waterafstotende gipsblokken voor natte ruimtes als keukens en badkamers. Het voordeel van metselen met gipsblokken is dat de muren snel te bouwen zijn door het grote formaat. Door de dunnere wanden ontstaat er meer effectieve ruimte. De muren van gipsblokken kunnen ook weer gemakkelijk herbruikt worden en de gipsblokken zijn ook uitstekende brandvertragers. Meer informatie over metselen met gipsblokken en/of de prijs kunt u bekomen bij onze lokale metselaars uit uw buurt.

Mortelspecie

Mortelspecie

Bij de klassieke snelbouwstenen en de meeste gevelstenen zal men mortelspecie gebruiken voor het metselen. Mortelspecie is een fijn betontype dat dient om bakstenen met elkaar te verbinden maar wordt ook gebruikt om te tegelen, te stukadoren en te voegen. In tegenstelling tot vroeger, waar men alleen maar zand en kalk gebruikte in de mortel, bevatten de huidige mortels cement waardoor ze zelfs sterker zijn als de bouwstenen zelf. Door additieven toe te voegen kan de mortelspecie meer waterdicht, hechter of gekleurd zijn. Het is echter van groot belang dat u de juiste mortelspecie gebruikt voor het metselen van uw gevelstenen om een verdamping of een drijven van de specie te voorkomen. Sommige bakstenen slorpen door hun poreusheid het water op terwijl andere varianten dan weer zeer weinig vocht absorberen. Een ervaren metser of metselaar uit uw regio zal u hierbij graag advies geven.

Dunbedmortel

Dunbedmortel

Momenteel zijn dunbedmortels en lijmmortels bezig aan een steile opgang binnen de metselwerken. Vooral bij woningen met een moderne look geniet een dunbedmortel de voorkeur. Vele metselaars springen dan ook mee op de kar om te metselen met dunnere species om zo de steen meer tot zijn recht te laten komen. Meestal wordt er bij een dunbedmortel ook niet meer gevoegd. Het verschil met een gewone mortel is dat de dunbedmortel slechts een voegdikte heeft van vijf tot acht millimeter tegenover de klassieke voeg van één tot anderhalve centimeter. Het voordeel van het metselen met dunbedmortel tegenover lijmmortel komt vooral bij meer grillige stenen naar boven. Dunbedmortel kan ook qua hechting en waterdichtheid verbeterd worden door het toevoegen van additieven in het mengsel. Metselen met dunbedmortel vraagt wel een grotere precisie van uitvoering van uw metselaar en een meer nauwkeurige afwerking. Meer weten over de voor- en nadelen van metselwerken met een dunbedmortel? Neem contact op met enkele professionele metselaars uit uw regio!

Lijmmortel

Lijmmortel

Net zoals dunbedmortel heeft de lijmmortel zijn intrede in de metselwerken niet gemist. Lijmmortel wordt gebruikt bij egale en gladde steensoorten zoals cellenbeton stenen, kalkzandstenen of snelbouw bakstenen voor binnenmuren maar is ook zeer geschikt voor buitengevels waar er langsteenformaat bakstenen worden gebruikt. Net als bij de dunbedmortel is het een esthetische metselmethode om de muur een egaler uitzicht te geven in één kleur. Bij het metselen met lijmmortel bekomt men een dunne voeg van drie tot zes millimeter. Metselwerk met lijmmortel is iets duurder dan gewone metselwerken maar neemt minder tijd in beslag indien u een erkende metser met lijmervaring heeft. Vooral voor binnenmuren geeft een verlijmde muur met gipsblokken of cellenbeton een zeer glad resultaat en kan deze muur, naargelang het doeleinde, nog dungepleisterd worden. Bovendien werkt het properder dan gewone mortel en is er minder risico op vorstschade of scheurvorming. Metselen met lijmmortel vraagt wel een zeer goede vakkennis van de metselaar en niet iedere metser zal deze keuze kunnen aanbieden. Laat u goed informeren indien uw metselwerken wilt laten uitvoeren met lijmmortel. Voor informatie en prijzen kunt u vrijblijvend enkele professionele metselaars contacteren!

Op zoek naar een professionele metser uit uw regio om een vrijblijvende offerte te maken voor uw metselwerken?
  • Ontvang tot 3 offertes
  • Gratis & Vrijblijvend
  • U vergelijkt en beslist

Mogelijke metselverbanden

Het metselen zal, zowel bij binnen- als buitenmuren, steeds gebeuren volgens een bepaald metselverband. Dit kan een halfsteensverband zijn, een klezoorverband, een koppenverband, Vlaams verband, kettingverband, staand verband of kruisverband zijn. Bij een halvesteen gevelmuur zal men meestal metselen in een halfsteensverband, waarbij de steen per halve steen verspringt of in een klezoorverband waarbij de steen verspringt per klezoor en er zo zigzaglijnen ontstaan. Voor volle of dikkere muren zal men eerder een staand- of kruisverband gebruiken omdat ze een betere vergrijping hebben in het metselwerk. Voor binnenmuren is het halfsteensverband het meest gebruikte metselverband omdat het in vele gevallen ook gaat om een niet-zichtbare snelbouwmuur. Vraag advies voor het juiste metselverband aan een erkende metselaar uit uw regio!

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor metselwerken?

Hoe wordt de prijs voor metselwerken bepaald?

Wanneer u metselwerken laat uitvoeren dan moet u rekening houden met 2 variabelen binnen de kostprijs. Enerzijds is er de kostprijs van de materialen die gebruikt zullen worden voor uw metselwerken, en anderzijds is er de arbeidskost van de metser(s) zelf.

Gezien de arbeidskost een groot deel van de totaalprijs bepaald, is het belangrijk dat u meerdere offertes opvraagt bij verschillende professionele metsers uit uw regio.

Wat de arbeidskosten betreft mag u rekenen op een kost van ongeveer € 40 tot € 60 per m².

Metselwerken

Soort metselwerken
Gemiddelde prijs
Gevel bakstenen
€ 30 - € 60 per m²
Snelbouw baksteen
€ 8 - € 30 per m²
Thermische baksteen
€ 15 - € 35 per m²
Cellenbeton
€ 20 - € 35 per m²
Kalkzandstteen
€ 15 - € 30 per m²
Op zoek naar een professionele metser uit uw regio om de prijs voor uw metselwerken te ontdekken?
  • Ontvang tot 3 offertes
  • Gratis & Vrijblijvend
  • U vergelijkt en beslist
1015 metsers in uw regio!