Afsluitingen

Bereik tot 1386 tuinaannemers in Vlaanderen.

  • Ontvang tot 3 offertes
  • Gratis & Vrijblijvend
  • U vergelijkt en beslist
Vraag uw offertes aan

Door gebruik te maken van dit formulier ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

  • 1

    U zoekt de juiste vakman voor uw afsluiting

    U wilt een afsluiting of omheining laten plaatsen, maar waar vindt u de geschikte vakman voor uw tuinafsluiting? Hoe vindt u een professionele en betrouwbare tuinaannemer die actief is in uw regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?
  • 2

    U verstuurt uw offerteaanvraag via OffertesOnline.be

    Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kan u uw offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele tuinaannemers uit uw regio verstuurd. Zo bespaart u veel tijd en moeite!
  • 3

    U vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

    Professionele tuinaannemers die geïnteresseerd zijn in uw opdracht zullen u een offerte toesturen, waarna u rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kan nemen!
1386
Tuinaannemers
70
Opdrachten
per maand
66
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor afsluitingen in Vlaanderen

Soort afsluiting: Draadafsluiting

Aantal meter: 82m

Start werken: Binnen de 3 maanden

Projectbeschrijving:

Afsluiting 30 façade en 52m diepte met 4 hoekpalen. Groene kleur. 1,20 meter hoogte met dubbelzijdige poort van 3,5 meter breed.
Arrow
Offerteaanvraag uit Dilsen-Stokkem

Soort afsluiting: Houten schermen

Aantal meter: 32

Start werken: Binnen de 6 maanden

Projectbeschrijving:

Het vervangen van een geplaatste draadafsluiting met klimop door een houten schutting...
Arrow
Offerteaanvraag uit Kalmthout

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele vakmensen in Vlaanderen. Wanneer u dus uw offerteaanvraag indient, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele vakmensen die gelegen zijn in uw regio en de juiste kwalificaties hebben voor de door u beschreven opdracht.
Dit kan zéér snel gaan... van zodra we uw offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde vakmensen uit uw regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kanidaat stellen voor uw opdracht en contact met u opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens u alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw aanvraag bekijken.
Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel bedrijven interesse tonen in uw offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk uw opdracht zo gedetaileerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben in uw opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens uw contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die uw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige uw contactgegevens zullen krijgen, en u bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.
Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. U bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.
We raden u aan om uw aanvraag zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de vakmensen uit uw regio. Naast de vooropgestelde vragen, en uw contactgegevens, is het belangrijk om uw beschrijving van de opdracht ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Vind een geschikte tuinaannemer in uw buurt

Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval tuinaannemer, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer u niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan u uw afsluiting wilt toevertrouwen. Om de juiste keuze te kunnen maken moet u verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die u de beste prijs/kwaliteit voor uw afsluiting garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele tuinaannemers uit uw regio. Daarna moet u hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van uw project, hopende dat zij u nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Afsluitingen: uw afsluiting professioneel laten plaatsen!

Via ons platform geeft u uw offerteaanvraag voor uw afsluiting éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde tuinaannemers uit uw omgeving u contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor uw afsluiting snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat u na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. U ontvangt de offertes, u vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan u om te beslissen of u tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heeft u niets te verliezen, in tegendeel... u kan er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog uw offertes aan bij alle professionele tuinaannemers uit uw omgeving... Alvast veel succes met uw project!

Vind een geschikte tuinaannemer uit uw buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
  • Ontvang tot 3 offertes
  • Gratis & Vrijblijvend
  • U vergelijkt en beslist

Afsluitingen

U geniet van uw eigen stukje grond of tuin en natuurlijk is het niet meer dan logisch dat u uw kostbare eigendom afschermt en koestert. Volgens de wet heeft iedereen dan ook het recht om zijn tuin of eigendom af te sluiten. Het woord tuin komt trouwens van het Germaanse “tun” en dit woord verwijst naar een gevlochten omheining of afsluiting. Mooie, degelijke, groene of functionele afsluitingen omkaderen uw tuin en de keuzemogelijkheden voor omheiningen zijn dan ook zeer verscheiden. Spontaan denken we hierbij aan de gekende tuinschermen, (hard) houten afsluitingen, hekwerken, betonnen afsluitingen, tuinhagen en draadafsluitingen maar tegenwoordig vinden we in het aanbod ook alternatieven zoals steenkorven, draadpanelen, kunsthagen, composietschermen of gevlochten VMD-banden. En ook de metalen hekwerken en hekwerken van ijzeren smeedwerk blijven aanwezig als gracieuze afsluitingen. De meeste tuinaannemers kunnen u een waaier van afsluitingen en omheiningen aanbieden. Het spreekt voor zich dat alle afsluitingen hun voor- en nadelen hebben en dat de ene afsluiting ecologischer en esthetischer zal zijn terwijl een andere afsluiting eerder functioneel, praktisch en voordeliger kan zijn. De keuzes voor de juiste omheining of tuinafsluiting hangt dus af van een aantal factoren zoals de prijs, de lengte van de tuinomheining, de stevigheid, de duurzaamheid, de kleur, de doorzichtbaarheid of de snelle plaatsbaarheid van de tuinafsluiting. Tegenwoordig kiezen mensen soms ook bewust voor een ecologische omheining voor hun tuin door gebruik te maken van natuurlijke afsluitingen. Zo kan een deel van de omheining van uw tuin volledig aangelegd worden door de tuinaannemer met natuurlijke materialen van houten palen met daartussen een muur van losse of gevlochten wilgentenen. Of u kunt gebruik maken van draadgaas of betongaas in uw tuinafsluiting waarop u slingerplanten kunt laten groeien. Maar afsluitingen of omheiningen kunnen natuurlijk ook geplaatst worden vanuit veiligheidsoverwegingen. Indien u geen ongenode gasten wenst, kunt u een gewapende draadafsluiting, een metalen of ijzeren hekwerk plaatsen of gebruik maken van mobiele afsluitingen van Heras of Betafence om uw werf af te schermen. Mogelijkheden genoeg dus om te kiezen voor de afsluitingen of omheiningen die het best passen bij uw plannen. Vraag aan een professionele tuinaannemer naar de verschillende mogelijke toepassingen voor tuinafsluitingen, tuinschermen of omheiningen. Hij zal u begeleiden in uw keuze en uitleggen wat de voordelen van de ene afsluiting zijn ten opzichte van een andere afsluiting. Via offertesonline.be kunt u hier vrijblijvend advies of offertes aanvragen bij één van de vele tuinaannemers uit uw regio!

Mogelijke soorten afsluitingen

Bij de soorten afsluitingen en omheiningen maken we eerst een onderscheid tussen een particuliere afsluiting of een professionele afsluiting. Meestal spreken we bij particuliere afsluitingen of omheiningen over materialen om uw tuin of eigendom af te bakenen. Dit kan met tuinschermen, hekwerken, schuttingen, draadafsluitingen, sierhagen, smeedwerk of houten afsluitingen maar evengoed met een kunststof of betonnen afsluiting. Het zijn meer esthetische en verfijnde afsluitingen die door een tuinaannemer worden geplaatst in functie van uw wensen en van uw woningstijl. Bij bedrijven, gebouwen, fabrieken, stadions of werven komen er meer professionele eisen op het voorplan en kan de esthetische kant van een afsluiting of omheining inboeten in vergelijking met de veiligheid of de doeltreffendheid. Omheiningen voor bijvoorbeeld ambassades, militaire installaties of kerncentrales zullen extra gewapend zijn om indringing tegen te gaan en om de gebouwen optimaal af te schermen. Voor agrarische doeleinden zullen er dan weer eenvoudigere afsluitingen en omheiningen die gebruikt worden met draadafsluitingen of hekwerken die een lagere hoogte hebben en een grotere doorkijk. Het spreekt voor zich dat de gebruikte materialen enorm kunnen verschillen naargelang het type afsluiting of omheining en dat dit voor een groot deel de prijs mee zal bepalen. Kies dus de juiste afsluitingen voor uw project en laat u hier gratis bijstaan door één van de vele regionale tuinaannemers uit uw buurt!

Afsluitingen - Draadafsluiting

Draadafsluiting

Een degelijke draadafsluiting laten plaatsen kan snel en eenvoudig. Met een gewone draadafsluiting kiest u voor een betaalbare omheining die u naderhand open kan laten of die u kan laten begroeien met een slingerplant. Via gebetonneerde palen wordt de draadafsluiting door de tuinaannemer aangebracht rondom uw tuin en strak opgespannen. Maar draadafsluitingen kunnen ook verder uitgebouwd worden. Zo heeft u een draadafsluiting met een verstevigende bovenbuis of heeft u een draadafsluiting met een volledige betonplaat in de grond voor een betere structuur van de omheining. De meer professionele draadafsluitingen kunnen zeer gevarieerd zijn en in een metalen constructie worden verweven met een honingraat, ruit of rechthoekpatroon waarbij de dikte van de draad kan verschillen. De meeste draadafsluitingen kunnen ook gecombineerd worden met afschermdoeken of VDM-banden om een inkijk van buiten af te kunnen schermen. Voor weidelanden en agrarische afsluitingen is de schapendraad of ursus de meest gebruikte draadafsluiting. Deze weideafsluiting van geknoopt gaas biedt een flexibele weerstand en dankzij de kleinere mazen onderaan in de omheining vormen deze afsluitingen een ideale draadafspanning voor kleinere dieren. Vaak wordt er voor weideafsluitingen ook een prikkeldraad geplaatst met alternerende getorste draden. Over het algemeen genomen is een draadafsluiting een betaalbare oplossing die ook voor grotere omheiningen bij tuinen en weides kunnen gebruikt worden. Bij professionele bedrijven worden betere draadafsluitingen van o.a. Betafence, Bekaert of Heras vaak gebruikt voor de afbakening van hun terreinen. Meer informatie over draadafsluitingen kunt u hier bekomen bij enkele erkende tuinaannemers uit uw buurt of omgeving!

Afsluitingen - Draadpanelen

Draadpanelen

Een alternatief voor een gewone draadafsluiting zijn de draadpanelen. Bij deze afsluitingen maakt de tuinaannemer gebruik van voorgefabriceerde draadpanelen van gegalvaniseerde metaaldraad die aan elkaar worden gelast. In tegenstelling tot de meeste draadafsluitingen zijn draadpanelen zeer stevig en kunnen ze in verschillende diktes worden verkregen. Vooral de kwalitatieve draadpanelen bieden een duurzame en levenslange houdbaarheid met weinig tot geen onderhoud. Omwille van die eigenschappen bieden draadpanelen waarde voor hun geld en zijn ze op lange termijn een goede en goedkope investering. De meest voorkomende kleuren voor draadpanelen zijn groen, zwart en antraciet maar andere kleuren zijn ook mogelijk indien gewenst. Afsluitingen met draadpanelen zijn robuust maar ze vereisen wel een stevige verankering door uw tuinaannemer. Vooral de bevestigingen van de panelen op de steunpalen van de omheining moeten van dezelfde hoogwaardige kwaliteit zijn als de draadpanelen zelf. Voor bedrijven die zich willen beveiligen tegen indringing is een stevige verankering van de panelen dan ook een must. Interesse in afsluitingen of omheiningen met draadpanelen? Contacteer enkele lokale tuinaannemers uit uw regio voor vrijblijvende offertes!

Afsluitingen - Houten tuinschermen

Houten tuinschermen

Houten schermen vormen nog steeds één van de populairste omheiningen voor tuinen. Ze zijn dan ook verkrijgbaar in diverse uitvoeringen en houtsoorten. De meeste duurzame houten tuinschermen zijn de hardhout schermen. De bekendste tropische hardhouten zijn padouk, merbeau, bankirai of azobé. Het grote voordeel van hardhouten tuinschermen is dat ze niet behandeld hoeven te worden maar de prijzen zijn over het algemeen aan de dure kant. Europese tuinschermen uit hardhout zijn iets minder duurzaam dan de tropische tuinschermen. De meeste gebruikte Europese schermen uit hardhout zijn houten tuinschermen van eik, kastanje of beuk. Er zijn ook zachtere houtsoorten zoals dennenhout die op een ecologische manier verduurd worden. Deze thermowoodplanken hebben dezelfde hardheid als de tropische tuinschermen klasse één. Voor de hardhout tuinschermen is er een geschatte levensduur van zeker 25 jaar. De tuinschermen van zachtere houtsoorten zullen maximum zo’n vijftien jaar meegaan indien ze niet verhard zijn. De prijzen van houten tuinschermen lopen dan ook zeer uiteen. Voor de duurste hardhout tuinschermen kunt u tot 250 euro betalen per scherm. Ga je voor een minder duurzaamheid dan zit je voor de zachte houten tuinschermen aan een basisprijs van vijfentwintig euro per tuinscherm. Voor de plaatsing kan de tuinaannemer gebruik maken van houten of betonnen verankeringspalen. Hou er rekening mee dat zowel de betonnen als de hardhouten palen niet goedkoop zijn en dat ze de prijs van de houten afsluiting nog kunnen opdrijven. Meer inlichtingen over houten afsluitingen met tuinschermen kunt u hier verkrijgen bij de vele professionele tuinaannemers uit uw regio!

Afsluitingen - Betonnen tuinschermen

Betonnen tuinschermen

Betonnen tuinschermen worden nog vaak gebruikt als scheidingsmuren tussen de tuinen en dan komt het beeld van de grijze saaie omheiningen naar boven. Maar de tijd heeft niet stilgestaan en ook bij de betonnen tuinschermen zijn er evoluties doorgevoerd. Zo zijn betonnen afsluitingen decoratiever en kleurrijker geworden en kunt u nu betonnen tuinschermen hebben met reliëfschakeringen maar ook betonnen tuinschermen met een hout look of baksteen look. Afsluitingen met betonnen tuinschermen winnen terug aan terrein omdat het geen onderhoud vraagt en omdat de tuinen ook steeds kleiner worden. Een tuinaannemer zal dan ook dikwijls betonnen tuinschermen plaatsen bij woningen met een moderne of industriële vormgeving waarbij een strakke afsluiting of omheining andere decoratieve eyecatchers meer op de voorgrond zal plaatsen. Betonnen tuinschermen zijn zeer sterk, geluidswerend, windvrij en ze beschermen tegen onkruid. Het prijskaartje ligt wel hoger dan dat van houten tuinschermen. Voor afsluitingen met betonnen tuinschermen kunt u hier terecht bij onze regionale tuinaannemers voor offertes en advies!

Afsluitingen - Kunststof tuinschermen

Kunststof tuinschermen

Niet alleen houten en betonnen afsluitingen zijn populair want ook de kunststof tuinschermen hebben hun plaats opgeëist tussen de omheiningen. Kunststof tuinschermen zijn duurzaam en verkrijgbaar in alle kleuren en imitaties. Zo kunt u perfect een kunststof hekwerk installeren met een hout of beton look. Ook kunt u uw tuinafscheiding variëren door volledig gesloten tuinschermen af te wisselen met halfopen of gevlochten tuinschermen. Kunststof weegt een pak minder dan beton en het is dus gemakkelijk door uw tuinaannemer te plaatsen. Bovendien zijn deze afsluitingen een pak goedkoper dan betonnen of hardhout tuinschermen. De meeste kunststof tuinschermen bestaan uit PVC maar er zijn ook composiet tuinschermen. Composiet is een samenstelling van hout en kunststof. Het wordt vooral gebruikt om tuinschermen een natuurlijke houtuitstraling te geven. Ook op het vlak van onderhoud zijn de kunststof omheiningen zeer interessant want dit is zo goed als verwaarloosbaar. Het kleine minpuntje voor kunststof tuinschermen is dat de schermen wel krasgevoelig zijn. Wenst u meer te weten over kunststof tuinschermen en hun prijs? Contacteer hier enkele van de vele gediplomeerde tuinaannemers uit uw regio!

Afsluitingen - Hekwerk

Hekwerk

Een afsluiting of omheining met een meer open en decoratieve uitstraling kunt u bekomen door hekwerk te laten plaatsen. Alhoewel het meeste hekwerk gebruik maakt van open delen in de omheining bieden ze toch een stevige afsluiting. Hekwerk is verkrijgbaar in verschillende vormen, kleuren, materialen en hoogtes. Zo heeft u natuurlijke hekwerken met kastanjehout, hekwerken met een mazengaas, metalen hekwerken of decoratieve sierhekwerken. Hekwerken vindt u ook veel terug bij grotere omheiningen waarbij de tuinaannemer op een snelle manier het hekwerk aanbrengt rondom de tuin of weide. Vaak is dit een laag hekwerk in hout met planken, balken of ronde dwarspalen maar het kan ook een draadafsluiting zijn. Bij de metalen afsluitingen gaat het meestal om verticale spijlen die verzinkt zijn en/of een beschermende coatinglaag hebben. Ze kunnen ook voorzien worden van een puntige bovenrand tegen indringing. Metalen hekwerken zijn vooral bij bedrijven en fabrieken een vaak gebruikte afsluiting. Meer informatie over hekwerk afsluitingen of omheiningen kunt u bekomen bij één van de vele tuinaannemers uit uw regio of omgeving.

Afsluitingen - Sierhekwerk

Sierhekwerk

Eén van de meest decoratieve hekwerken is het sierhekwerk. Sierhekwerk bestaat meestal uit behandeld smeedijzer. Door middel van ambachtelijke smeedtechnieken worden uw hekwerken kunstzinnige en decoratieve pareltjes met cirkelmotieven, bloemenpatronen of ingewerkte heraldieksymbolen. Een omheining met een sierhekwerk straalt klasse en kwaliteit uit. Ambachtelijk smeedijzer is niet goedkoop maar het geeft een unieke, gracieuze en tijdloze opwaardering aan uw omheining. Sierhekwerken kunnen ook vervaardigd zijn uit verzinkt staal waardoor ze een enorme stevigheid bieden. Bij de afwerking zal het staal gekleurd worden met een beschermende coatingslaag om te weerstaan tegen regen en wind. De meest voorkomende kleuren voor afsluitingen met sierhekwerken zijn zwart, wit en groen. Decoratief sierhekwerk kan ook perfect gecombineerd worden met poorten of balustrades uit siersmeedijzer. De plaatsing van sierhekwerken vragen wel een vakkundige uitvoering door uw tuinaannemer en een goede verankering. Laat u inspireren door de talrijke mooie voorbeelden van afsluitingen met sierhekwerken. U zult versteld staan van sommige kunstzinnige en artistieke pareltjes. Contacteer hier enkele professionele lokale tuinaannemers uit uw omgeving voor een offerte!

Afsluitingen - Steenkorven

Steenkorven

Sinds enkele jaren vormen steenkorven of schanskorven een veel voorkomend beeld in de straten en zijn ze één van meest vernieuwende omheiningsvormen. Deze gevulde muren zijn trendy afsluitingen die ook vaak worden gebruikt als vormelijke eyecatchers in tuinen en voortuinen. Steenkorven zijn manden of korven van stalen gelaste panelen die aan elkaar bevestigd worden. Sommige panelen zijn gecoat met polyester of zijn van inox terwijl andere panelen in hun verzinkte vorm blijven om zo na een tijd een verroest uiterlijk te krijgen. De opvulling van de schanskorven of steenkorven omheiningen bestaat meestal uit kalksteen, lavasteen, basalt, graniet of een andere keisoort maar ook natuurlijke vullingen zoals boomschors of glas kunnen worden gebruikt. De steenkorven worden bevestigd aan steunpalen zodat ze een stabiele ondersteuning hebben en niet kunnen omvallen. De toepassingen van deze omheiningen zijn talrijk en afhankelijk van de creativiteit van uw tuinaannemer kunt u decoratiewanden, zitbanken, kachels, geïntegreerde brievenbussen of buitentafels laten vervaardigen met ingewerkte of volledige steenkorven. Laat uw fantasie de vrije loop en ontdek de mogelijkheden die afsluitingen met steenkorven of schanskorven u kunnen bieden. Contacteer één van onze erkende tuinaannemers uit uw regio voor een vrijblijvende offerte of voor bijkomend advies. Hij zal u graag verder helpen!

Afsluitingen - Kunsthaag

Kunsthaag

Gewone hagen doen het als tuinafscheiding nog steeds zeer goed en zowel de beukenhaag, taxus en haagbeuk zijn overal zichtbaar aanwezig. Natuurlijk vragen deze natuurlijke tuinafsluitingen hun onderhoud en blijven ze onverminderd groeien. Als alternatief zijn er momenteel kunsthagen op de markt die het uitzicht hebben van een echte haag maar die helemaal gaan onderhoud meer nodig hebben. Een tuinafscheiding met een kunsthaag kan zowel als beklede draadafsluiting verkregen worden of de kunsthaag kan worden bevestigd op reeds bestaande afsluitingen zoals tuinschermen, draadafsluitingen, betonnen afsluitingen of kunststof afsluitingen. Een kunsthaag kunt u op rol krijgen of in kunstmatten die aan elkaar worden geklikt. Het gemakkelijke van een kunsthaag met matjes is dat je het formaat van uw haag perfect kunt bepalen. Zo kunt u bijvoorbeeld op een tuinomheining met betonnen schermen, stroken haag voorzien om het egale uiterlijk van de omheining te breken. U kunt de kunsthagen verkrijgen in verschillende plantvarianten zoals klimop, beuken, conifeer, taxus of buxus. Vooral bij moderne en strakke tuinen wordt er soms gekozen voor kunsthagen als afsluiting in een volledige of gedeeltelijke bedekking. Maar soms gaat het maar om een decoratieve strook van groen die dienst doet als eyecatcher. Verticale graszones uit kunststof worden ook gerekend tot de term kunsthagen en ze worden soms mee verwerkt in gebouwen, muren of tuinomheiningen om de moderne vormgeving te vergroenen. Via offertesonline.be kunt u enkele regionale tuinaannemers contacteren voor meer informatie!

Afsluitingen - VDM schermen

VDM schermen

VDM-banden zijn kunstof banden die, naast de andere afschermdoeken of zeilen, gebruikt worden om tuinafscheidingen of tuinomheiningen met een gaasstructuur of staalmatten dicht te maken. De VDM-band wordt door de mazen geweven zodat de inkijk wordt weggewerkt. In combinatie met een vaste draadafsluiting vormen deze VDM-banden een goedkope oplossing voor uw tuinomheining in plaats van dat u een volledige volle tuinafsluiting zou moeten laten plaatsen. U kunt natuurlijk ook uw bestaande draadomheining op die manier laten verbeteren. De drie meest voorkomende kleuren voor een VDM-band zijn zwart, groen en donkergrijs. De standaard maat van een VDM-band is 190 mm maar er bestaan ook andere maten. Een bijkomend voordeel is dat deze tuinafsluiting, waarbij de staalmatten of de draadnetten bekleed zijn met VDM-banden, onderhoudsvrij is. Voor meer informatie over het gebruik van VDM-banden voor uw (bestaande) draadafsluiting verwijzen we u graag door naar één van onze vele tuinaannemers uit uw omgeving of buurt!

Afsluitingen - Gevlochten tuinschermen

Gevlochten tuinschermen

Indien de biodiversiteit u genegen is dan is een gevlochten tuinscherm misschien iets voor u. Een natuurlijkere tuinafsluiting bestaat er niet en het hoeft geen verwondering dat deze omheiningen al van oudsher gebruikt werden. Een gevlochten tuinscherm bestaat uit gevlochten takken van zo’n twee tot vijf centimeter doorsnede die rond of tussen houten palen worden verweven. Aangezien deze takken een grote buigzaamheid moeten hebben, gebruikt men bijna uitsluitend wilgentakken. Het knotwilghout is soepel te gebruiken en het is ecologisch recupereerbaar wanneer jaarlijks de knotwilgen moeten gesnoeid worden om de wilgen niet te laten scheuren onder het gewicht van hun uitgegroeide takken. De enige andere houtsoort die voor een gevlochten tuinscherm zou kunnen dienen is de hazelaar maar meestal is dit een uitzondering. In tegenstelling tot wat u zou vermoeden, behoeft een natuurlijk gevlochten tuinscherm weinig onderhoud. Wanneer de tuinaannemer de wilgentakken weeft, zijn deze nog jong en soepel waardoor ze gemakkelijk te behandelen zijn. Als de takken zijn uitgedroogd worden ze bovendien steviger maar behouden ze voldoende buigzaamheid zodat ze niet zullen breken. Een gevlochten tuinscherm gaat tientallen jaren mee en deze natuurlijke tuinafsluiting heeft een zeer voordelige prijs. Tegenwoordig zijn er ook al kant en klare gevlochten tuinschermen verkrijgbaar maar een doorlopend gevlochten scherm is toch net dat tikje authentieker. Een gevlochten tuinscherm van natuurlijke materialen past zowel bij een landelijke als moderne stijl. Meer informatie over deze natuurlijke tuinafsluitingen kunt u bekomen bij onze regionale tuinaannemers!

Op zoek naar een professionele tuinaannemer uit uw regio om een vrijblijvende offerte te maken voor uw afsluiting?
  • Ontvang tot 3 offertes
  • Gratis & Vrijblijvend
  • U vergelijkt en beslist

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor afsluitingen?

Hoe wordt de prijs voor afsluitingen bepaald?

Wanneer u uw afsluiting laat plaatsen dan moet u rekening houden met 2 variabelen binnen de kostprijs. Enerzijds is er de kostprijs van de materialen die gebruikt zullen worden voor uw afsluiting, en anderzijds is er de arbeidskost van de tuinaannemer(s) zelf.

Gezien de arbeidskost een groot deel van de totaalprijs bepaald, is het belangrijk dat u meerdere offertes opvraagt bij verschillende professionele tuinaannemers uit uw regio.

Wat de arbeidskosten betreft mag u rekenen op een kost van ongeveer € 15 per lopende meter.

Afsluitingen

Type afsluiting
Gemiddelde prijs
Houten tuinschermen
vanaf € 25 per lm
Betonnen basisschermen
vanaf € 40 per lm
Betonnen decoratieschermen
vanaf € 90 per lm
Draadafsluiting
vanaf € 15 per lm
Draadafsluiting met bovenbuis
vanaf € 25 per lm
Draadpanelen
vanaf € 25 per lm
Kunststof schermen
vanaf € 80 per lm
Gevlochten tuinscherm
vanaf € 50 per lm
Sierhekwerk
vanaf € 80 per lm
Kunsthagen
vanaf € 35 per m²
Op zoek naar een professionele tuinaannemer uit uw regio om de prijs voor uw afsluiting te ontdekken?
  • Ontvang tot 3 offertes
  • Gratis & Vrijblijvend
  • U vergelijkt en beslist
1386 tuinaannemers in uw regio!