SIERPLEISTER

Bereik tot 1290 stukadoors in Vlaanderen.

  • Ontvang tot 3 offertes
  • Gratis & Vrijblijvend
  • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

  • 1

    Zoek je de juiste vakman voor je pleisterwerken?

    Je wil je gevel of muur laten bepleisteren, maar waar vind je de geschikte vakman voor je pleisterwerken? Hoe vind je een professionele en betrouwbare stukadoor die actief is in jouw regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

  • 2

    Je verstuurt je offerteaanvraag via OffertesOnline.be

    Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kun je je offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele stukadoors uit je regio verstuurd. Zo bespaar je veel tijd en moeite!

  • 3

    Je vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

    Professionele stukadoors die geïnteresseerd zijn in jouw opdracht zullen je een offerte toesturen, waarna je rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kunt nemen!

1290
stukadoors
15
Opdrachten
per maand
20
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor pleisterwerken in Vlaanderen

Soort werken: Pleisteren van plafonds

Start werken: Zo snel mogelijk

Projectbeschrijving:

Projectbeschrijving:

In de woonkamer plafond opnieuw plakken. Appartement verdiep 5 in genk
Offerteaanvraag uit Genk

Soort werken: Pleisteren van buitengevel(s)

Start werken: Zo snel mogelijk

Projectbeschrijving:

Projectbeschrijving:

Beste,
voor waterdichter crepi op achtergevel met gebouw met 4verdiepen
+/-60m²
Contact via e-mail.
Offerteaanvraag uit antwerpen

Vind een geschikte stukadoor in je buurt

Het vinden van de geschikte vakman, in dit geval een stukadoor, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer je niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan je je synthetische of minerale sierpleister wilt toevertrouwen. Je moet verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die je de beste prijs/kwaliteit voor je stucwerk garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele bezetters uit je regio. Daarna moet je hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van je project, hopende dat zij jou nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Bepleistering: laat je stucwerk uitvoeren door een professionele stukadoor!

Via ons platform geeft je je offerteaanvraag voor je pleisterwerken éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde stukadoors uit je omgeving jou contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor de bepleistering van je gevel of binnenmuren snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat je na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. Je ontvangt de offertes, je vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan jou om te beslissen of je tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heb je niets te verliezen, in tegendeel... je kunt er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog je offertes aan bij alle professionele stukadoors uit jouw omgeving... Alvast veel succes met je project!

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele stukadoors in Vlaanderen. Wanneer je dus je offerteaanvraag indient voor je sierpleister, kunnen wij perfect een selectie maken van de professionele stukadoors die gelegen zijn in jouw regio en de juiste kwalificaties hebben voor het aanbrengen van jouw synthetische of minerale pleister.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we je offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde stukadoors uit jouw regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven je offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor de bepleistering van jouw muren of gevels en contact met je opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens je alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven je aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel stukadoors interesse tonen in je offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk om het aanbrengen van je bepleistering zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben voor je soort sierpleister, betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens je contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die jouw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. Je bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden je aan om je opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de stukadoors uit je regio. Naast de vooropgestelde vragen, en je contactgegevens, is het belangrijk om de beschrijving van de plaatsing van je bepleistering zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Vind een geschikte stukadoor uit je buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
  • Ontvang tot 3 offertes
  • Gratis & Vrijblijvend
  • U vergelijkt en beslist

Waarom kiezen voor een sierpleister?

Zowel bij nieuwbouw als bij het verbouwen of renoveren van bestaande woningen vormen de pleisterwerken of bezettingswerken een belangrijk onderdeel van de verbouwing. Binnen in de woning denken we dan vooral aan de egaal gladde afwerking waarbij je binnenmuur of plafond behangklaar of sausklaar door de gespecialiseerde bezetter wordt afgewerkt. Deze gladde pleisters worden vaak nog afgewerkt met verf, behangpapier of een bijkomende bekleding. Maar er bestaan ook talrijke decoratieve pleisters die geen bijkomende afwerking nodig hebben, en die door hun structuur, door hun grove afwerking, kleur of stijl, je wanden letterlijk sieren. Je vakman zal dan je sierpleister afwerken met een korrelstructuur waarbij er kleine korreltjes van steen, marmer of graniet worden toegevoegd in de pleistermengeling. Enkele bekende sierpleisters zijn de Spachelputz, de Rustiekputz en de Granolputz. Enerzijds kan de dikte van de korrel de structuur van je sierpleister bepalen, maar anderzijds kan ook de aanbrengtechniek van de stukadoor de afwerking en het uitzicht van je decoratieve pleister bepalen. Ook voor het plafond bestaan er pleisters zoals een pleister met een gladde afwerking, een schuurwerk sierpleister, of decoratieve sierlijsten die worden verwerkt in de plafondpleistering. Naargelang het soort sierpleister, de technieken, de korreldikte, de verschillende structuren en de materialen die je stukadoor hiervoor gebruikt, zal hij een strakke, rustieke, industriële of romantische uitstraling creëren. Sierpleisters zijn zeer goed te onderhouden en te (her)schilderen. Meestal is het oppervlak wit, maar ze kunnen evengoed worden afgewerkt met een kleurvariant. Kies je voor een sierpleister met structuur of kleur, dan hoef je niet meer te behangen of te schilderen en wordt je stucwerk volledig gebruiksklaar afgeleverd. Daarnaast zijn er ook voor de buitenkant van je woning vele toepassingen om gevels te voorzien van een mooie bepleistering. Zowel bij gevelrenovaties als bij nieuwbouwwoningen wordt de gekende crepi sierpleister vaak gebruikt om de gevel op te fleuren, te herstellen of te moderniseren. Met een minerale sierpleister of synthetische pleister geef je je gevel een mooie stijlvolle en elegante uitstraling die perfect past bij elke mogelijke woningstijl. Bovendien zorgt de pleister voor een goede bescherming en isolatie, waarbij de vorming van algen en mossen, en ook insijpelend vocht, geweerd worden. Een gespecialiseerde gevelwerker zorgt voor een gladde of grove afwerking, naargelang de gekozen soort sierpleister. Ontdek de vele mooie realisaties bij de professionele stukadoors uit je regio. Via offertesonline.be kun je de vertrouwde specialisten contacteren voor enkele gratis offertes!

Soorten sierpleisters

minerale sierpleister

Minerale sierpleister

Een minerale sierpleister is een natuurlijke pleister van zand, cement en kalk waarmee je je gevel of je binnenmuren kunt bepleisteren. Bij een buitengevel wordt een minerale sierpleister op je gevel gespoten of aangebracht in één laag van zo’n twaalf tot vijftien centimeter. Het voordeel van een natuurlijke minerale sierpleister is dat dit ecologisch product dampopen is en dat de gevel na de bezetting goed kan blijven ademen. De minerale pleister is waterwerend en verkrijgbaar in verschillende kleuren waarbij de granulaten en de kleurpigmenten rechtstreeks gemengd worden in de pleisterspecie. Afhankelijk van het soort zand, zullen de dikte en de hoeveelheid van de zandkorrels mee de structuur van je minerale sierpleister bepalen. De stukadoor kan ook een dikke gladde minerale sierpleister aanbrengen en die daarna bewerken met een krasbord, schuurbord of nagelpalet waardoor er een stijlvolle structuur in de minerale krabpleister wordt gecreëerd. Ook bij de binnenmuren kunnen dezelfde technieken worden toegepast en kun je kiezen uit verschillende bestaande structuurpleisters. Een ervaren stukadoor kan ook een minerale sierpleister bewerken met vrij stucwerk. Door gebruik te maken van draaiende of trekkende bewegingen, sjablonen of bijkomende hulpmiddelen, creëert de stukadoor unieke patronen op je wanden. Een vrije stuc vraagt wel een correcte uitvoering en het moet met een bepaalde vaardigheid en snelheid worden uitgevoerd omdat de pleister snel opdroogt. Bij gevels wordt er vaak ook nog een coating aangebracht voor een bijkomende goede bescherming van de gevel tegen vocht, mossen en algen. Voor meer informatie over natuurlijke minerale pleisters en de voordelen van dit ecologisch product, verwijzen we je graag door naar de professionele stukadoors uit jouw regio of buurt voor enkele vrijblijvende adviezen en/of gratis offertes!

synthetische sierpleister

Synthetische sierpleisters

Een synthetische pleister of siliconen sierpleister is een pleister met een kunsthars basis. Voor een goede hechting wordt er, in tegenstelling tot een minerale sierpleister, steeds gewerkt met een eerste laag van kalkspecie of cement om de sierpleister goed te laten hechten op de muur. Ook een wapeningsnet en/of ondersteunende hoekprofielen kunnen de hechting van je sierpleister nog verstevigen. Een synthetische sierpleister wordt altijd in een dunne laag aangebracht op het oppervlak. Doordat de synthetische pleisters elastisch en zeer licht zijn, bieden ze een zeer goede bescherming tegen barsten en scheurvorming. De meest gekende synthetische sierpleisters zijn de Spachtelputz, waarbij de stukadoor werkt met gebarsten marmerkorrels, de Rustiekputz, waarbij de korrels iets grover zijn en waar je decoratieve pleister iets meer groeven vertoont, en de Granol waarbij er een structuur van boomschors wordt gecreëerd in je synthetische pleister. Maar er bestaan ook nog andere verschillende structuren of producten indien gewenst. Synthetische sierpleisters zijn kras- en stootvast en ze kunnen ook gemakkelijk gereinigd worden. Je kunt deze sierpleisters in het wit of met een gekleurde pigment verkrijgen en de pleisters zijn ook perfect te schilderen indien je dit wenst. Bij gevels genieten de synthetische sierpleisters vaak de voorkeur op de minerale pleisters. Siliconen sierpleisters bieden een uitstekende afweer tegen algen en mossen en ze zijn ook zeer goed bestand tegen slagregens, insijpelend vocht of gure weersomstandigheden. Een synthetische sierpleister kan tevens met een isolatie worden aangebracht op je bestaande of nieuwe gevel. Maar ook zonder extra isolatie, zorgt je gevelbepleistering al voor een bijkomende isolatie, hetgeen goed is voor je energiefactuur. Door toevoeging van gebroken marmerkorrels, kwarts, graniet of carbonvezels, kan je stukadoor je gevel decoreren met een rustieke, romantische, industriële, of een moderne en eigentijdse look. Bekijk de vele mooie voorbeelden van een synthetische sierpleister bij de lokale stukadoors uit jouw regio en vraag prijsvoorstellen voor een gratis vrijblijvend vergelijk!

plafond sierpleister

Plafond stucwerk

Ook plafonds vormen een belangrijk onderdeel van het stucwerk. Meer nog dan bij de binnenmuren, vormt een correcte uitvoering van een sierpleister op het plafond voor elke stukadoor een uitdaging. Het aanbrengen van een sierpleister met vaste structuur kan machinaal gebeuren of manueel. Bij een plafond afwerking wordt er vaak gekozen voor een gladde sierpleister, maar evengoed kun je kiezen voor een plafond met een structuur afwerking of met toegevoegde sierlijsten. Een veelgebruikte sierpleister voor plafonds is de schuurwerk pleister. Bij een geschuurde sierpleister brengt de stukadoor slagen aan in de mortel waarmee hij cirkelvormige structuren bekomt. Hierdoor ontstaat er een schelpachtige schaduw textuur in je sierpleister waardoor het uitzicht van je plafond steeds lijkt te veranderen. Een schuurwerk pleister wordt tijdens de klus best aangebracht door één en dezelfde stukadoor om geen verschillen te krijgen in de structuur van je sierpleister. Een schuurwerk sierpleister kan omwille van zijn isolerende en brandvertragende eigenschappen ook gebruikt worden in badkamers. Natuurlijk kan er voor een plafond ook gekozen worden voor toegevoegd stucwerk waarbij je authentieke sierlijsten, rozetten, of medaillons kunt aanbrengen op of in je sierpleister. Vooral oude herenhuizen bevatten vaak nog mooie sierlijsten in het plafond die de moeite waard zijn om te behouden of te herstellen. Het spreekt voor zich dat een sierpleister voor je plafond met de grootste vakkundigheid moet worden uitgevoerd. Laat de klus voor het aanbrengen van je sierpleister dan ook uitvoeren door een ervaren vakman uit jouw regio en aarzel niet om vrijblijvend prijsvoorstellen aan te vragen!

spachtelputz sierpleister

Spachtelputz sierpleister

Een Spachtelputz sierpleister is een kunstharsgebonden pleister waarin fijne steen- of marmerkorreltjes verwerkt zijn. Hierdoor krijgt je sierpleister een deels gladde en een deels gestructureerde textuur mee. De fijnheid van de Spachtelputz sierpleister kun je zelf bepalen aan de hand van de korrels die een dikte hebben van een halve tot drie millimeter. Een Spachtelputz behoort samen met de Rustiekputz tot de populairste sierpleisters voor je binnen- en buitenmuren. De decoratieve sierpleister is kras- en stootvast, is makkelijk te reinigen en de pleister is in verschillende trendy kleuren verkrijgbaar. Door de elasticiteit van het kunsthars is een Spachtelputz sierpleister zeer goed bestand tegen scheurvorming, hetgeen vooral bij het pleisteren van gevels van groot belang is. Een Spachtelputz pleister wordt steeds aangebracht in verschillende lagen waarbij de eerste laag zorgt voor een goede en stabiele hechting van je pleister op het oppervlak. Wens je later toch een ander kleur pigment voor je sierpleister, dan kun je de Spachtelputz pleister zonder problemen overschilderen. Met een Spachtelputz sierpleister kies je resoluut voor een fijne, decoratieve en beschermende sierpleister. Je kunt hier de regionale stukadoors of een gespecialiseerde gevelwerker uit je buurt contacteren en hen gratis vragen naar hun gangbare Spachtelputz sierpleister prijs. 

rustiekputz sierpleister

Rustiekputz sierpleister

Net als de Spachtelputz sierpleister is de Rustiekputz sierpleister een veelgebruikte bepleistering voor gevels en binnenmuren. De Rustiekputz is eveneens een kunstharsgebonden sierpleister met een korreldikte tussen de één en twee millimeter. De stukadoor zal de Rustiekputz aanbrengen met een spaan en tijdens het vegen worden er naast de korrelstructuur ook kleine groeven gemaakt in het oppervlak van de Rustiekputz sierpleister. Deze fijne textuur geeft je gevel of muren een rustieke, unieke en elegante uitstraling mee. Vandaar dat de Rustiekputz, die soms ook Barokputz wordt genoemd, vaak wordt toegepast bij moderne woningen. Alhoewel de korreldikte soms kleiner kan zijn dan bij een Spachtelputz, geven de kleine groeven een iets ruwere structuur aan je Rustiekputz sierpleister. Een Rustiekputz pleister is in verschillende kleuren verkrijgbaar, maar je kunt de pleister ook schilderen in een kleur naar keuze. De sierpleister is zeer gemakkelijk schoon te maken met wat lauw warm water en een borstel en de pleister biedt ook een goede bescherming tegen stoten of krassen. Voor meer info over een Rustiekputz sierpleister verwijzen we je graag door naar de erkende stukadoors uit je regio of omgeving! Vraag vrijblijvend prijsvoorstellen zodat je de beste prijs-kwaliteit kunt ontdekken.

granolputz sierpleister

Granolputz sierpleister

Een Granolputz sierpleister was vooral in de zeventiger en tachtiger jaren erg in trek maar sinds kort merken we dat de Granol als minerale of synthetische sierpleister weer aan populariteit wint. In tegenstelling tot de Spachtelputz en de Rustiekputz sierpleisters heeft de Granol sierpleister een grove afwerking met putjes en groeven. De stukadoor kan een Granol aanbrengen in een waaiervorm door draaiende bewegingen te maken of hij kan het stucwerk verticaal aanbrengen waarbij de verticale groefjes doen denken aan een boomschors structuur. De Granolputz sierpleister heeft een unieke en authentieke weergave die zeer goed past in landelijke woningen, maar die ook als blikvanger kan dienen tussen de gladde muren bij een moderne woning. Bovendien is Granol makkelijk te schilderen en indien je nadien toch een gladde pleister wilt dan kan de Granol sierpleister ook snel terug gepleisterd worden. Heb je interesse in een Granol sierpleister? Contacteer hier de professionele stukadoors uit jouw regio of buurt en ontvang vrijblijvend prijsvoorstellen of adviezen!

crepi sierpleister

Crepi sierpleister

Het bepleisteren van gevels is weer helemaal in en niet alleen bij gevelrenovaties. Ook bij nieuwbouwwoningen worden gevels gedeeltelijk of volledig bepleisterd omwille van de strakke en stijlvolle uitstraling. Door de jaren heen zijn de pleisters voor een gevel dan ook sterk geëvolueerd. Daar waar men vroeger de gevel bepleisterde met leem, klei, stro, gips en kalk, gebruikt men nu hoogwaardige en kwalitatieve gevelpleisters. De meest gekende pleister voor een gevel is de crepi sierpleister. Een crepi sierpleister is een decoratieve minerale of synthetische pleister die kan toegepast worden op allerhande buitengevels. Deze elegante en meestal fijn of ruw gekorrelde pleister wordt door de gespecialiseerde gevelwerker aangebracht op je nieuwe of bestaande gevel. Door de strakke en professionele afwerking, krijgt de gevel van je woning met een crepi sierpleister een mooie en moderne look. Dit neemt echter niet weg dat een crepi bekleding ook kan gebruikt worden bij een gevel van rustieke of klassieke woningen. De combinatie van landelijke of rurale bouwstijlen met een ingewerkte crepi sierpleister, geeft een woning juist een authentieke uitstraling mee. Hoofdzakelijk zal men voor deze woningen een witte crepi kiezen voor de gevel of kiezen voor zachte pasteltinten. Bij moderne woningen zal men naast de witte crepi sierpleister, vaker kiezen voor meer uitgesproken gevel kleuren of grijstinten. Soms worden er ook deeltjes kwarts of marmer verwerkt in je crepi sierpleister voor een unieke en industriële afwerking. Je hebt dus meerder keuzes en in principe kan een crepi bekleding op elke gevel worden aangebracht indien er geen grote beschadigingen, scheuren of vocht problemen zijn. Een crepi sierpleister geeft een goede bescherming voor je buitenmuren tegen slagregens, hagel, wind en andere weersomstandigheden. Een crepi gevel is bestand tegen vervuiling, algen en mossen en insijpelend vocht. Een crepi sierpleister zorgt ook voor isolatie. Op die manier voorkom je koudebruggen en heb je een bijkomende isolatie voor de gevel van je woning, ook als er al een bestaande isolatie of spouw is. Wil je je huis nog meer isoleren dan kan er ook eerst nog isolatie aangebracht worden op je gevel en wordt de crepi aangebracht op de isolatie. Met een beter geïsoleerde gevel, zal je energiefactuur dan ook gevoelig dalen. Voor gevelrenovaties vormt een crepi sierpleister een ideale en goedkope oplossing voor het bezetten van je buitenmuren en de gevel van je woning zal weer stralen als nooit tevoren! Een gespecialiseerde gevelwerker zorgt voor een correcte uitvoering van de klus en biedt je een mooie gevel aan met een lange garantie. Contacteer hier de betrouwbare specialisten voor een crepi gevel uit je regio en vraag hen naar enkele gratis offertes!

Op zoek naar een stukadoor om een vrijblijvende offerte te maken voor je sierpleister?
  • Ontvang tot 3 offertes
  • Gratis & Vrijblijvend
  • U vergelijkt en beslist

Hoe gaat een bezetter te werk?

planning sierpleister

Planning en bestek

Voor alle pleisterwerken voor je woning, appartement of gevel, is het best dat je eerst samenzit met je professionele bezetter om samen de uit te voeren pleisterwerken te bespreken. Bij een bezettingswerk voor een living zal er eerder gekozen worden voor een sausklare pleister of sierpleister terwijl een badkamer vooral een waterafstotende of slijtvaste bezetting nodig heeft zoals een Tadelakt of betonstuc bezetting. Volledig naar je wensen en mogelijkheden zal de bezetter overlopen welke pleister het meest geschikt is. Moet de pleister een gladde of ruwe afwerking hebben, gaat je voorkeur uit naar een synthetische pleister of eerder naar een minerale krabpleister, die als ecologisch product is samengesteld uit micro organismen, of moet er bijkomende isolatie voorzien worden indien het gaat om het bepleisteren van je gevel? Natuurlijk zal de prijs onderhevig zijn aan de grootte van de oppervlakte, het soort materiaal, de moeilijkheidsgraad van het soort pleisterwerk en de werkuren die nodig zullen zijn voor de klus. Indien de afspraken duidelijk zijn en de offerte van de bezetter, met de kost van materialen en werkuren, je aanstaat, kun je hem de werken toevertrouwen en wordt er een werkplanning gemaakt.

Bij een gevel sierpleister moet de stukadoor eerst de staat van je gevel bekijken. Zo zal hij kijken of er al dan niet te herstellen beschadigingen of scheuren zijn, zal hij kijken of de gevel een goede isolatie heeft en ook controleren of er geen problemen van opstijgend of insijpelend vocht zijn. Een professionele stukadoor doet dit niet om je op kosten te jagen, maar juist om je investering te vrijwaren van eventueel latere onaangename verrassingen. Daarna beslis je samen welke werken er dienen uitgevoerd te worden voor het bepleisteren van je gevel en aan de hand van deze afspraken zal de stukadoor een bestek opmaken. Voldoet het bestek aan je wensen en aan je budget dan kan de overeenkomst bezegeld worden. Het is in ieders belang dat er op voorhand goede afspraken worden gemaakt met wederzijds respect.  

voorbereiding sierpleister

Voorbereiding

Voor een stukadoor begint met de binnen pleisterwerken, moet de ruimte eerst vrij gemaakt worden zodat er niets beschadigd kan worden. Daarna zal de bezetter de muren of de plafonds bezettingsklaar maken. Dit betekent dat hij eerst alle verf en behang zal verwijderen en dat hij de bezettingswand stof- en vetvrij zal maken. Bij sommige wand- en plafondstructuren kan het ook nodig zijn dat er een bijkomende laag ter bescherming en versteviging moet worden aangebracht of dat er een stucanet wordt aangebracht voor een betere hechting van de bezetting. In de meeste gevallen is het ook aangeraden om bij oneffenheden primer producten te gebruiken om scheuren in je sierpleister te voorkomen. Van zodra het voorbereidend werk voor de muur of het plafond  klaar is, kan de stukadoor beginnen met het raapwerk en pleisterwerk.

Bij een gevel zal de stukadoor eerst de kleine scheurtjes of barstjes in je gevel herstellen en ook de losse voegen en stenen opvullen of vervangen. Daarna zal de stukadoor de vensterbladen indien nodig aanpassen en deze te voorzien van verhoogde randen. Hierdoor wordt het water afgeleid naar het midden van je vensterblad en kan het niet in contact komen met je gevel sierpleister. Om te vermijden dat het pleisterwerk in contact komt met de grond, wordt er ook best gewerkt met een plint aan de onderzijde van je gevel. Dit kan een blauwe steen zijn, een gevelrand in beton of een donkere gevelsteen zijn. Afzuigkappen en ventilatieroosters dienen soms ook aangepast te worden in functie van de dikte van je bepleistering.  

onderlaag sierpleister

Onderlaag

De stukadoor zal je binnenmuren eerst voorzien van een basislaag. Deze basislaag heeft vochtregulerende en dampopen eigenschappen waarbij de laag het vocht kan opnemen en het vocht ook weer kan afstaan. Bij grote niveauverschillen of oneffenheden, zal de bezetter eerst een raaplaag aanbrengen. Deze raaplaag zorgt ervoor dat de gaten worden opgevuld en dat de muur of het plafond 100% waterpas komt te liggen. Bij het uitrapen zal de bezetter met de raapspaan de raaplaag aanbrengen tot de gewenste dikte en ze daarna afreien met een rei. Afhankelijk van de dikte van het raapwerk zal de raaplaag dienst kunnen doen als eerste laag voor de verschillende afwerkingslagen of moeten er eventueel twee raaplagen worden aangebracht door de stukadoor.

Bij een gevelbepleistering met een synthetische sierpleister wordt er altijd een onderlaag aangebracht. Dit kan een basispleister zijn of een cementlaag. Ook zal de stukadoor tijdens de klus een wapeningsnet en hoekprofielen plaatsen ter versteviging van je pleister. Bij een gevelpleistering met isolatie worden eerst de isolatieplaten worden aangebracht. Nadat de basislaag of de isolatie is geplaatst, zal de stukadoor een primer aanbrengen die zal dienen als hechtende laag voor je uiteindelijke synthetische pleister. Bij een synthetische pleister bestaat het pleisteren van je gevel dus steeds uit drie lagen. Wens je meer informatie over de samenstelling van de verschillende gevelpleisters, dan kun je via onderstaand formulier vrijblijvend enkele professionele stukadoors uit jouw regio contacteren! 

afwerking sierpleister

Afwerking met de sierpleister

Na het afreien en het gladstrijken van de onderlaag van je binnenmuren of plafonds kan de sierpleister geplaatst worden nadat de onderlaag zichtbaar is opgedroogd. Afhankelijk van de overeengekomen keuze, zal de stukadoor dan de sierpleister aanbrengen met de nodige technieken en strijkbewegingen. In de meeste gevallen hoeft een decoratieve sierpleister niet verder behandeld te worden, maar soms wordt er nog een beschermende transparante coating toegevoegd als afwerking.

Het afwerken van een gevel met een sierpleister gebeurt nadat de isolatie, de basislaag, het wapeningsnet en de hechtingslaag werden aangebracht. De stukadoor zal dan de synthetische sierpleister of crepi pleister aanbrengen op je gevel volgens de door jou gekozen structuur en kleur. In tegenstelling tot een synthetische pleister wordt een minerale pleister in één laag op de gevel gespoten, zonder basislaag. Een minerale crepi pleister heeft daarom een dikkere afwerkingslaag van zo’n tien tot vijftien millimeter. Vaak wordt een minerale pleister of een gecementeerde muur op het einde van de klus nog behandeld met een waterwerende coating die tevens vervuiling, en algen en mossen weert. Welke afwerking je ook kiest, vraag gerust een paar gratis offertes aan een aantal verschillende aannemers. Een goede stukadoor of gespecialiseerde gevelwerker zorgt voor een correcte uitvoering en hij zal je een lange garantie aanbieden op zijn sierpleisters. Via de forums of de mond tot mond reclame kun je zo een goede keuze maken voor een gedegen vakman uit jouw regio.   

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor een sierpleister?

HOE WORDT DE PRIJS VOOR EEN SIERPLEISTER BEPAALD?

De kostprijs voor pleisterwerken wordt berekend per vierkante meter en op zich zijn er geen al te grote verschillen tussen de gebruikte materialen voor binnenwanden en plafonds. Een bepleistering voor een gevel kost wel een stuk meer omdat het hier om de buitengevel gaat die moet bestand zijn tegen alle mogelijke weersomstandigheden, vocht en vervuiling. Het is belangrijk om op voorhand te weten wat er allemaal in de sierpleister prijs vervat zit. Soms is het ook beter om een totaalprijs voor de klus af te spreken die vastligt. Zo vermijd je bijkomende kosten achteraf. Maak via het onderstaand formulier een gratis vrijblijvend vergelijk tussen de verschillende offertes die je zal toekrijgen en maak daarna een bewuste keuze na contact met de geïnteresseerde stukadoors uit je omgeving. Het kan je aardig wat besparen!

Prijzen sierpleister

Soort sierpleister
Gemiddelde prijs
Spachtelputz sierpleister
€ 20 - € 30 m²
Rustiekputz sierpleister
€ 20 - € 30 m²
Granolputz sierpleister
€ 20 - € 25 m²
Schuurwerk sierpleister
€ 15 - € 25 m²
Crepi sierpleister gevel
€ 40 - € 90 m²
Manueel raapwerk
€ 15 - € 28 m²
Op zoek naar een stukadoor uit je regio om de prijs voor je sierpleister te ontdekken?
  • Ontvang tot 3 offertes
  • Gratis & Vrijblijvend
  • U vergelijkt en beslist

Zoekt u een specifieke stukadoor?

1290 stukadoors in uw regio!

Vergelijk offertes voor uw Pleisterwerken

Na het ontvangen van deze offertes bent u tot niets verplicht, enkel beter ingelicht.

U heeft dus niets te verliezen...