stucwerk

Bereik tot 1164 stukadoors in Vlaanderen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  U zoekt de juiste vakman voor uw pleisterwerken

  U wilt uw muur, plafond of gevel laten bepleisteren, maar waar vindt u de geschikte vakman voor uw stucwerk? Hoe vindt u een professionele en betrouwbare stukadoor die actief is in uw regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  U verstuurt uw offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kan u uw offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele stukadoors uit uw regio verstuurd. Zo bespaart u veel tijd en moeite!

 • 3

  U vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele stukadoors die geïnteresseerd zijn in uw opdracht zullen u een offerte toesturen, waarna u rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kan nemen!

1164
stukadoors
57
Opdrachten
per maand
53
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor pleisterwerken in Vlaanderen

Soort werken: Pleisteren op nieuwe of oude muren

Start werken: Binnen de 3 maanden

Projectbeschrijving:

uitbreiding (28m² grondoppervlakte) woning, binnenmuren te pleisteren + uitpleisteren ramen.
Offerteaanvraag uit Destelbergen

Soort werken: Pleisteren op nieuwe of oude muren

Start werken: Zo snel mogelijk

Projectbeschrijving:

Beste,
Ik zou er graag een nieuwe muur van omgeveer 6,4m² bepleisteren. En nog twee stukjes van een andere muur met gyproc afwerken. (0,31x2,53m en 1,20x2.53m).
Alvast bedankt,
Offerteaanvraag uit Brussel

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele stukadoors in Vlaanderen. Wanneer u dus uw offerteaanvraag indient voor uw stucwerk, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele stukadoors die gelegen zijn in uw regio en de juiste kwalificaties hebben voor de door u beschreven pleisterwerken.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we uw offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde stukadoors uit uw regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor uw stucwerk en contact met u opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens u alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel stukadoors interesse tonen in uw offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk uw pleisterwerken zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben in uw opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens uw contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die uw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige uw contactgegevens zullen krijgen, en u bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. U bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden u aan om uw opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de stukadoors uit uw regio. Naast de vooropgestelde vragen, en uw contactgegevens, is het belangrijk om uw beschrijving van de pleisterwerken ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Zoekt u een specifieke stukadoor?

Vind een geschikte stukadoor in uw buurt

Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval stukadoor, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer u niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan u uw stucwerk wilt toevertrouwen. Om de juiste keuze te kunnen maken moet u verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die u de beste prijs/kwaliteit voor uw pleisterwerken garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele stukadoors uit uw regio. Daarna moet u hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van uw project, hopende dat zij u nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Stucwerk: uw stucwerk laten uitvoeren door een professionele stukadoor!

Via ons platform geeft u uw offerteaanvraag voor uw stucwerk éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde stukadoors uit uw omgeving u contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor de bepleistering van uw gevel of muur snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat u na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. U ontvangt de offertes, u vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan u om te beslissen of u tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heeft u niets te verliezen, in tegendeel... u kan er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog uw offertes aan bij alle professionele stukadoors uit uw omgeving... Alvast veel succes met uw project!

Vind een geschikte stukadoor uit uw buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Waarom kiezen voor stucwerk?

De naam stucwerk staat voor alle mogelijke vormen van bepleisteren. Bij elke nieuwbouwwoning wordt er stucwerk gebruikt bij de afwerking van de binnenmuren en de plafonds maar ook bij woningrenovaties vormt het stucwerk een belangrijk onderdeel van de renovatiewerken. Stucwerk omvat dan ook vele varianten qua uitvoering, weergave en samenstelling. Zo kan uw stucwerk dienen als een hechtende bezettingslaag, als raapwerk, als sausklare of behangklare pleister, als een sierpleister of als een betonstuc. Decoratief stucwerk kan door de stukadoor spiegelglad afgewerkt worden of hij kan het stucwerk voorzien van een sierpleister met een korrellaag of mooi structuurmotief. Voor vochtige ruimtes zoals een badkamer of een keuken moet het stucwerk dan weer waterafstotend en afwasbaar zijn maar met een betonstuc of een siliconenpleister zit u ook hier gebeiteld. Voor de afwerking kan u met uw stucwerk alle kanten uit: schilderen, behangen of het stucwerk bekleden met stof, hout of kurk; het kan allemaal! Natuurlijk kunt u ook voor een kant en klare, al dan niet gekleurde, pleister kiezen die u nog bijkomend kunt beschermen met een vuil- en vochtwerende coating. Of kiezen voor decoratief structuur stucwerk zoals een Spachelputz, Rustiekputz of Granolputz. Voor elke binnenruimte van kelder, living, slaapkamer tot zolderkamer bestaat er gepast stucwerk waarbij de mogelijkheden op het vlak van decoratie, isolatie, waterbestendigheid en hechtingssterkte kunnen aangepast worden. Maar het stucwerk beperkt zich niet tot de binnenruimte van uw woning. Door het aanbrengen van stucwerk op uw buitenmuren creëert u een elegante en moderne uitstraling voor uw gevel. Een mooie crepi gevel kan uw oude verkleurde, licht beschadigde of aangetaste gevel weer tot leven wekken en u terug het uitzicht geven van een nieuwe woning. En ook bij nieuwbouwwoningen wordt er terug veel stucwerk voorzien in de afwerking van de gevels. Zowel op het vlak van weersbestendigheid als op het vlak van isolatie hebben de gevelbepleisteringen enorme verbeteringen gemaakt. Het feit dat de meeste huizen in de Alpen met decoratief stucwerk bekleed zijn, toont aan dat een gevel bepleisteren zowel elegant als doeltreffend kan zijn. Met kwalitatief stucwerk bent u zowel binnen als buiten verzekerd van een vakkundige, moderne en stijlvolle vormgeving. Ontdek de vele realisatiemogelijkheden voor stucwerk bij uw lokale bezetters uit uw buurt. Via offertesonline.be kunt u de regionale professionele stukadoors uit uw omgeving gratis contacteren voor meer informatie, adviezen of offertes!

Soorten stucwerk

ruw stucwerk

Ruw stucwerk

De meeste pleisters voor uw binnenmuren en plafonds kent u als een gladde en egale afwerkingslaag die u kunt gebruiken voor een verdere afwerking met verf, behang, trimlijnen, hout of kurk. Maar bij de meeste muren of plafonds dient uw stukadoor of bezetter eerst een basislaag van ruw stucwerk aan te brengen om de oneffenheden weg te kunnen werken. Men noemt deze nivellering of voorbereiding van uw eigenlijke definitieve stucwerk het ruw stucwerk of het raapwerk. Voordat een stukadoor begint met het raapwerk zal hij eerst alle vocht-, roet- of roestplekken behandelen of wegwerken met een isoleer- of antiroestproduct. De stukadoor zal daarna beginnen met het raapwerk en hij zal het ruw stucwerk blijven aanvullen totdat de rechtheid van de muur overal gelijk is. Door de pleister af te reien, wordt het overtollige stucwerk verwijderd en gelijkgetrokken. Voor stucwerk dat moet worden aangebracht op gladde betonnen muren, zal de stukadoor de muren eerst behandelen met een hechtende pleister die als basis zal dienen voor de sierpleister. Bij de meeste raapwerk pleisters wordt een bindmiddel toegevoegd, vaak acrylaat, om scheurvorming tegen te gaan. Na het aanbrengen van de raapwerk pleister zal de stukadoor het stucwerk van uw muur of uw plafond een eerste maal fijnschuren. Hierna zal de stukadoor de tweede pleister aanbrengen en het stucwerk sausklaar of behangklaar afwerken. Natuurlijk worden ook alle hoeken en kantjes rond venstertabletten en ramen nog met de nodige precisie afgewerkt. Soms wordt er ook een stucanet geplaatst voor een betere hechting van de afwerkingspleister. Nadat de ruwe stucwerken zijn uitgevoerd, kan er, na de volledige opdroging van de muren of plafonds, verder bepleisterd of bekleed worden met de gekozen afwerking. Het aanbrengen van uw raapwerk pleister kan door uw regionale stukadoor zowel machinaal als manueel uitgevoerd worden. Over het algemeen is een machinale pleister iets voordeliger in prijs dan een manueel aangebrachte pleister. U kunt hier vrijblijvend enkele offertes voor ruw stucwerk aanvragen bij de lokale stukadoors uit uw regio!

afgewerkt stucwerk

Afgewerkt stucwerk

Er bestaan twee gladde varianten van afgewerkt stucwerk waarbij u kunt kiezen voor een sausklare pleister of een behangklare pleister. Beide stucwerken zijn egaal en glad en ze kunnen verder afgewerkt worden met behangpapier, kurk, hout of andere bekledingsmaterialen. Een sausklare pleister maakt echter het verschil door zijn, tot in de puntjes, afgewerkte gladheid waardoor het stucwerk klaar is om geschilderd te worden. U kunt echter uw spiegelgladde pleister ook gewoon onbehandeld laten als sober decoratief stucwerk. Tevens kunt u er voor kiezen om een decoratieve pleister te laten aanbrengen op uw ruw stucwerk. Een decoratieve pleister is een bewerkte sierpleister die kant en klaar wordt aangebracht en waarvoor u niets meer hoeft te doen. Onder het kant en klaar stucwerk heeft u talrijke keuzevarianten. Zo bestaan er minerale afwerkingspleisters die decoratief en waterafstotend zijn en die u in verschillende kleuren kunt verkrijgen. Ze zijn wel alleen maar te gebruiken indien uw onderliggend stucwerk ook een minerale samenstelling bezit. Anderzijds heeft u verschillende niet minerale sierpleisters. Met een acrylaatgebonden of siliconengebonden sierpleister kunt u uw binnenmuren en plafonds bepleisteren en synthetisch stucwerk heeft het voordeel dat u het gemakkelijk kunt reinigen. Met de Spachelputz, de Rustiekputz of de Granolputz creëert de stukadoor of bezetter decoratieve en rustieke structuren in uw stucwerk zoals een structuur van boomschors of een structuur van waaiervorming. Deze pleisters bezitten een zeer goede doorlaatbaarheid voor waterdamp en ze zijn milieuvriendelijk. Vooral bij badkamers en keukens wordt er vaak gekozen voor stucwerk op basis van siliconen of voor betonstuc. Betonstuc is duurzamer dan de andere stucwerken en het is waterwerend en krasbestendig. Door het hoge prijskaartje zal het gebruik van betonstuc zich echter vaak beperken tot de sanitaire vertrekken. Wenst u meer te weten over decoratief stucwerk? Neem dan hier contact op met de erkende stukadoors uit uw omgeving!

plafond stucwerk

Plafond stucwerk

Ook plafonds vormen een belangrijk onderdeel van het stucwerk. Meer nog dan bij de binnenmuren vormt het aanbrengen van het stucwerk op het plafond voor elke stukadoor een uitdaging om het perfect en vakkundig op te leveren. Net zoals bij de binnenmuren kunt u kiezen voor ruw stucwerk en/of voor afgewerkt stucwerk. Stucwerken voor een plafond kunnen machinaal gebeuren met een spuitpleister of ze kunnen door uw stukadoor manueel uitgevoerd worden. Met de goedkopere spuitpleister wordt er eerst een meslaag aangebracht die alle oneffenheden van het plafond wegwerkt waarna het plafond machinaal wordt glad gemaakt. Natuurlijk kan er op het plafond ook gekozen worden voor een afgewerkt decoratief stucwerk of voor stucwerk met authentieke sierlijsten. Vooral oude herenhuizen bevatten vaak nog mooie sierlijsten in het plafond die de moeite waard zijn om te behouden of te herstellen. Het schuurwerk en de afwerking van het stucwerk vormen een belangrijk deel van uw plafond: het binnenvallend zonlicht zal immers elke oneffenheid, hoe klein ook, ongenadig vastleggen. Het spreekt voor zich dat het stucwerk voor uw plafond met de grootste vakkundigheid moet worden uitgevoerd. Laat het aanbrengen van het stucwerk voor uw plafond uitvoeren dan ook uitvoeren door een ervaren vakman uit uw regio en aarzel niet om enkele vergelijkende adviezen of offertes aan te vragen!

stucwerk voor gevels

Stucwerk voor gevels

Stucwerk voor gevels wordt het vaakst toegepast bij gevelrenovaties maar ook bij nieuwe woningen zit het stucwerk momenteel in de lift. De belangrijkste eigenschappen waaraan uw stucwerk moet voldoen bij een gevelrenovatie of een gevelbepleistering is dat de gevelpleister duurzaam, dampopen en mos- en algenwerend is. Verder moet het stucwerk bestand zijn tegen alle mogelijke atmosferische invloeden en moet het waterbestendig zijn. Maar daarnaast moet een gevelpleister ook mooi en esthetisch overkomen. De meest goedkoopste gevelrenovatie is om uw gevel te laten cementeren. Door het aanbrengen van een dunne of dikke pleister van cement maakt u uw gevel weerbestendig en mooi egaal. De muur blijft ademen en u kunt er desgewenst nog een kleurtje of een decoratief patroon in laten verwerken. Een ander veel voorkomende pleister bij een gevelrenovatie of een nieuwbouw is een crepi bepleistering. Alhoewel wit de standaardkleur is voor crepi stucwerk, is deze pleister verkrijgbaar in verschillende kleuren. Bij crepi stucwerk kunt u ook kiezen voor een minerale pleister, een synthetische pleister met siliconen of een kunstharsgebonden pleister. Of u kunt resoluut kiezen voor een decoratieve sierpleister met een korrelstructuur van kwarts of marmer. Welke optie u ook kiest, vooraleer hij uw gevel gaat bepleisteren, zal de stukadoor uw gevel eerst voorbereiden. Bij een synthetische pleister gebeurt dit altijd door het aanbrengen van een (hechtings-)onderlaag die dikwijls voorzien wordt van een wapeningsgaas. Dankzij dit gaas zal het stucwerk zich beter hechten aan uw buitenmuur. Vooral bij gevelrenovaties waarbij de gevels licht beschadigd, verkleurd of poreus zijn, vormt stucwerk de ideale en meest goedkope oplossing om uw gevel te laten bezetten. Gezien de vele mogelijkheden is het raadzaam om u eerst te laten informeren bij de vele professionele regionale stukadoors en bezetters uit uw omgeving!

Op zoek naar een stukadoor om een vrijblijvende offerte te maken voor uw stucwerk?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Mogelijke soorten stucwerk

stucwerk spuitpleister

Spuitpleister

De goedkoopste pleister bij stucwerk is de spuitpleister. Deze pleister wordt als het ware op de muur of het plafond gespoten waardoor het aanzienlijk scheelt in tijd en werkuren die een stukadoor nodig heeft om de ruimtes te bezetten. Met een spuitpleister heeft u twee opties voor uw stucwerk: een volledige witte spuitpleister of een gekleurde spuitpleister. Verder bevat de spuitpleister een korrelstructuur die kan worden aangepast naargelang de gewenste dikte. Dit neemt niet weg dat u ook met een gespoten pleister een vrij gladde ondergrond kunt bekomen die kan gebruikt worden voor alle verdere behandelingen. Bij machinaal stucwerk zal de stukadoor de pleister spuiten in twee lagen. Eerst zal hij de meslaag aanbrengen die de oneffenheden wegwerkt van het plafond of de muur. Als deze laag droog is, zal de stukadoor de afkorrellaag aanbrengen die wit of gekleurd kan zijn. Het gespoten stucwerk is gemakkelijk te overschilderen maar heeft wel als nadeel dat je alles moet bedekken vanwege de damp of de lekken van de spackspuit. Meer informatie over deze manier van pleisterwerken vindt u bij één van de vele gediplomeerde stukadoors uit uw regio!

behangklaar stucwerk

Behangklaar stucwerk

Bij de afwerking van stucwerk spreken we over twee gladde afwerkingen, behangklaar en sausklaar. Bij behangklaar stucwerk zorgt de stukadoor ervoor dat de tweede pleisterlaag zodanig verfijnd en glad wordt aangebracht dat er kan behangen worden op uw muur. Behangklaar stucwerk is iets goedkoper omdat het stucwerk net iets minder verfijnd is als bij sausklaar stucwerk. Doordat uw stukadoor op routine de gladde bezetting kan aanbrengen, moet hij minder letten op de zeer minieme poriën in het behangklaar stucwerk. Beslist u later om toch de muur verf- of sausklaar te maken dan kan uw stukadoor dit met een fijne laag verder bijwerken. Offertes voor behangklaar stucwerk kunt u hier aanvragen bij de erkende stukadoors of bezetters in uw buurt!

sausklaar stucwerk

Sausklaar stucwerk

De meeste gladde afwerking bij pleisterwerken noemt men sausklaar stucwerk. Sausklaar betekent dat de muur perfect egaal glad is en klaar is om te schilderen nadat de muur is opgedroogd. Sausklaar stucwerk kunt u enerzijds overschilderen maar anderzijds kunt u uw witte muren ook voorzien van een transparante en beschermende coatingslaag. Sausklaar stucwerk gebeurt altijd manueel en het zal dus duurder uitvallen dan een machinale spuitpleister. Omwille van de perfecte afwerking van uw muur of plafond zal uw stukadoor ook langer bezig zijn met het sausklaar maken van uw stucwerk dan met een behangklaar stucwerk. Meer vragen over de prijs en de mogelijkheden van dit stucwerk kunt u vrijblijvend bekomen via één van de professionele stukadoors uit uw regio!

stucwerk sierpleisters

Sierpleisters

In plaats van te kiezen voor een gladde stucwerk afwerking, kunt u ook kiezen voor een sierpleister als pleisterafwerking. Bij de sierpleisters zijn er verschillende mogelijkheden om uw muren en/of plafonds te voorzien van een decoratieve afwerking. Meestal wordt er bij het stuken een korrel gebruikt en wordt er een structuur verwerkt in uw stucwerk. De meest voorkomende sierpleisters zijn Spachelputz, waarbij de stukadoor werkt met gebarsten marmerkorrels, Rustiekputz of barokpleister, waarbij de korrel iets groffer is en uw stucwerk meer groeven vertoont en de Granolputz waarbij er een structuur van boomschors wordt gecreëerd in uw stucwerk. Bij buitenmuren is de bekendste variant de crepi pleister. Sierpleisters zijn zeer goed te onderhouden en te schilderen en u kunt de pleister reeds vooraf mengen met een kleurvariant. Een sierpleister biedt het voordeel dat u nadien niet meer hoeft te behangen of te schilderen en dat u een kant en klaar stucwerk krijgt afgeleverd. Ontdek de verschillende mogelijkheden van sierpleisters bij één van de vele bezetters in uw omgeving of regio!  

stucwerk cementpleister

Cementpleister

Cementeren wordt vaak gebruikt om buitenmuren te bepleisteren en het heeft het voordeel dat het zeer snel kan uitharden en dat de muur blijft ademen. Bij een buitenmuur kan een cementpleister aangebracht worden in een dunne laag, met het behoud van het zicht op de voegen, of in een dikke pleisterlaag. Een goede gecementeerde muur beschermt uw woning ook tegen de weersinvloeden. U kunt bij een cementpleister ook kiezen voor een kleurvariant of een decoratieve structuur zodat uw gevel een moderne en elegante uitstraling krijgt. En bovendien is het cementeren van de gevel één van de goedkoopste stucwerken voor buitengevels. Soms wordt het cementeren ook binnen gebruikt maar heeft het iets meer beperkingen dan bijvoorbeeld het gewone stucwerk of de betonstuc. Voor offertes met betrekking tot het cementeren van muren kunt u hier enkele deskundige stukadoors vrijblijvend contacteren.

schuurwerk stucwerk

Schuurwerk stucwerk

Bij geschuurd stucwerk wordt er gewerkt met een cirkelvormige schaduwwerking. Door middel van slagen aan te brengen in de mortel geeft de stukadoor het stucwerk een gedraaide en soms schelpachtige textuur mee. Een schuurwerk pleister wordt alleen maar aangebracht door één bezetter om geen verschillen te krijgen in de structuur van het stucwerk. Alhoewel een schuurwerk pleister voornamelijk wordt toegepast op plafonds, kan het ook op muren gebruikt worden. Het voordeel van geschuurd stucwerk is dat het uitzicht steeds verrast wanneer het licht valt op het stucwerk. Door de onderliggende beschermlaag is een schuurwerk pleister isolerend en brandvertragend en de pleister kan ook gebruikt worden in natte ruimtes zoals badkamers. Schuurwerk is een zeer specifieke stucwerk toepassing en het vraagt dan ook een ervaren bezetter om de klus te klaren. Vraag vrijblijvend naar de offertes van de lokale stukadoors uit uw buurt!

stucwerk betonstuc

Betonstuc

Een vrij populaire en strakke vorm onder de pleisters is de betonstuc. Met dit stucwerk worden de muren met betonstuc bepleisterd en krijgen ze een strak en tijdloos uitzicht. Betonstuc is waterdicht en kras- en vuilbestendig doordat er een coating wordt aangebracht op het stukwerk. Het oppervlak is glad en naadloos en het kan in talloze kleuren verkregen worden. De prijs is niet goedkoop maar de plaatsing is dan ook niet eenvoudig. Een betonstuc laat u best vakkundig door een ervaren stukadoor plaatsen want het stucwerk vereist een perfecte hechting op uw muur. Langs de andere kant heeft u met een betonstuc wel een slijtvaste en waterdichte bepleistering en is het niets voor niets één van de favoriete stucwerk toepassingen voor badkamers en keukens. Het is zo degelijk dat zelfs de werkbladen van de keuken kunnen vervaardigd worden uit beton stucwerk. Interesse in betonstuc? Neem gerust contact op met een vakman stukadoor uit uw regio!

Hoe gaat een stukadoor te werk?

planning stucwerk

Planning en bestek

Bij het zoeken naar de juiste stucwerken voor uw woning, appartement, gevel, badkamer of bedrijf bespreekt u best eerst met uw stukadoor de mogelijkheden die het best passen bij uw type stucwerk. Zo vereist een badkamer een specifieke waterwerende pleister zoals betonstuc en kan het bij een living eerder opportuun zijn om te kiezen voor een gladde pleister of een sierpleister. De stukadoor of bezetter kan met u vooraf ongebonden de beste toepassingen overlopen die voldoen aan uw wensen. Indien deze afspraken duidelijk zijn, zal de stukadoor zijn offerte met de geraamde kosten en werkuren voorleggen waarbij u kunt beslissen om de stucwerken te laten uitvoeren. Natuurlijk is de prijs onderhevig aan de grootte van de oppervlakte, het soort materiaal, de moeilijkheidsgraad van het soort stucwerk en de werkuren die nodig zijn voor het karwei. Van zodra de overeenkomst is bereikt, kan de stukadoor aan het werk gaan.

voorbereiding stucwerk

Voorbereiding

Voor een stukadoor begint te pleisteren, moet de ruimte eerst vrij gemaakt worden zodat er niets beschadigd kan worden. Zeker bij een spuitpleister, waar er neveldamp en vloeistoffen kunnen vrijkomen, is een volledige lege ruimte de beste oplossing. Daarna zal de bezetter de muren of de plafonds pleisterklaar maken. Dit betekent dat hij eerst alle verf en behang zal verwijderen en dat hij de pleisterwand stof- en vetvrij zal maken. Bij sommige muurstructuren kan het ook nodig zijn dat er een beschermingslaag moet worden aangebracht of dat er een stucanet wordt aangebracht voor een betere hechting van het stucwerk. Dikwijls is dit afhankelijk van de poreusheid van de pleisterwand en het is dan ook belangrijk dat deze eerst grondig wordt gecontroleerd. Soms is het ook aangeraden om bij oneffenheden een primer te gebruiken om scheuren in het stucwerk te voorkomen. Van zodra de muur of het plafond pleisterklaar is, kan de stukadoor beginnen met het raapwerk en pleisterwerk.

onderlaag stucwerk

Onderlaag

In de meeste gevallen zal de stukadoor of bezetter een onderlaag aanbrengen van gipsmortel of kalkspecie. Deze laag werkt vochtregulerend waarbij de laag het vocht kan opnemen en het ook weer kan afstaan. Indien er grotere oneffenheden zijn, zal de stukadoor een raaplaag aanbrengen. Deze raaplaag zorgt ervoor dat de gaten worden opgevuld en dat de muur of het plafond 100% waterpas komt te liggen. Een goede bezetter kan men dan ook meestal afmeten aan zijn perfecte en kaarsrechte stucwerken. Het raapwerk kan dienen voor alle kamers, zowel voor vochtige vertrekken zoals badkamers en kelders, als voor de bekledingen van muren rond een open haard. Bij het uitrapen zal de bezetter met de raapspaan het ruwe stucwerk aanbrengen tot de gewenste dikte en het daarna afreien met een rei. Afhankelijk van de dikte van het raapwerk zal de raaplaag dienst kunnen doen als enkele onderlaag of moeten er eventueel nog twee pleisterlagen worden aangebracht door de stukadoor bij de afwerking.

afwerking stucwerk

Afwerkingslaag

Na het afreien en het gladstrijken van de onderlaag kan de afwerkingslaag geplaatst worden nadat de onderlaag is opgedroogd. Afhankelijk van de overeengekomen keuze, zal de bezetter de pleister aanbrengen. Dit kan een fijne sausklare pleister zijn, gereed om te schilderen, een iets minder gladde behangklare pleister zijn die kan behangen worden of het kan een sierpleister zijn. Een sierpleister kan een korrelstructuur bevatten, schuurmotieven hebben of een veeg textuur bezitten. Natuurlijk behoort een duurzame en moderne betonstuc of een latex afwerking ook tot de mogelijkheden. Hoe dan ook zal de stukadoor ook alle kleine hoeken en kanten rond deuren en vensters mee bepleisteren bij de definitieve afwerking. Bij sommige keuzes is de afwerking ook afgerond en gebruiksklaar en hoeft er geen verdere behandeling met verf of behang uitgevoerd te worden. Bij deze stucwerken wordt de afwerkingslaag vaak voorzien van een duurzame coating waardoor uw stucwerk bestand is tegen vocht, vuil en beschadigingen. Welke afwerking u ook kiest, vraag gerust offertes bij enkele professionele stukadoors. Een goede stukadoor of bezetter zal u een lange garantie aanbieden op zijn stucwerken en via de forums of de mond-tot-mond reclame kunt u een goede keuze maken voor een gedegen vakman uit uw regio.  

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor stucwerk?

HOE WORDT DE PRIJS VOOR stucwerk BEPAALD?

Wanneer u pleisterwerken laat uitvoeren dan moet u rekening houden met 2 variabelen binnen de kostprijs. Enerzijds is er de kostprijs van de materialen die gebruikt zullen worden voor het stucwerk, en anderzijds is er de arbeidskost van de stukadoor(s) zelf.

Gezien de arbeidskost een groot deel van de totaalprijs bepaald, is het belangrijk dat u meerdere offertes opvraagt bij verschillende professionele stukadoors uit uw regio.

Wat de arbeidskosten betreft mag u rekenen op een kost van ongeveer € 30-50 per uur.

Prijzen stucwerk

Soort stucwerk
Gemiddelde prijs
Wit spuitpleister
€ 5 - € 15 m²
Gekleurde spuitpleister
€ 7 - € 15 m²
Behangklaar stucwerk
€ 8 - € 15 m²
Behangklaar stucwerk plafond
€ 13 - € 18 m²
Sausklaar stucwerk
€ 8 - € 15 m²
Sausklaar stucwerk plafond
€ 14 - € 22 m²
Sierpleister
€ 15 - € 70 m²
Manueel raapwerk
€ 15 - € 28 m²
Cementeren
€ 25 - € 80 m²
Betonstuc
€ 20 - € 80 m²
Schuurwerk stucwerk
€ 15 - € 25 m²
Gevelpleister crepi
€ 40 - € 90 m²
Op zoek naar een stukadoor uit uw regio om de prijs voor uw stucwerk te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
1164 stukadoors in uw regio!

Vergelijk offertes voor uw Pleisterwerken

Na het ontvangen van deze offertes bent u tot niets verplicht, enkel beter ingelicht.

U heeft dus niets te verliezen...