pleister

Bereik tot 1164 stukadoors in Vlaanderen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  U zoekt de juiste vakman voor uw pleisterwerken

  U wilt uw muur of gevel laten bepleisteren, maar waar vindt u de geschikte vakman voor uw pleisterwerken? Hoe vindt u een professionele en betrouwbare stukadoor die actief is in uw regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  U verstuurt uw offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kan u uw offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele stukadoors uit uw regio verstuurd. Zo bespaart u veel tijd en moeite!

 • 3

  U vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele stukadoors die geïnteresseerd zijn in uw opdracht zullen u een offerte toesturen, waarna u rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kan nemen!

1164
stukadoors
57
Opdrachten
per maand
53
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor pleisterwerken in Vlaanderen

Soort werken: Pleisteren op nieuwe of oude muren

Start werken: Binnen de 3 maanden

Projectbeschrijving:

uitbreiding (28m² grondoppervlakte) woning, binnenmuren te pleisteren + uitpleisteren ramen.
Offerteaanvraag uit Destelbergen

Soort werken: Pleisteren op nieuwe of oude muren

Start werken: Zo snel mogelijk

Projectbeschrijving:

Beste,
Ik zou er graag een nieuwe muur van omgeveer 6,4m² bepleisteren. En nog twee stukjes van een andere muur met gyproc afwerken. (0,31x2,53m en 1,20x2.53m).
Alvast bedankt,
Offerteaanvraag uit Brussel

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele stukadoors in Vlaanderen. Wanneer u dus uw offerteaanvraag indient voor uw pleister, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele stukadoors die gelegen zijn in uw regio en de juiste kwalificaties hebben voor de door u beschreven pleisterwerken.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we uw offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde stukadoors uit uw regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor het bepleisteren en contact met u opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens u alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel stukadoors interesse tonen in uw offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk uw pleisterwerken zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben in uw opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens uw contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die uw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige uw contactgegevens zullen krijgen, en u bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. U bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden u aan om uw opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de stukadoors uit uw regio. Naast de vooropgestelde vragen, en uw contactgegevens, is het belangrijk om uw beschrijving van de pleisterwerken ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Zoekt u een specifieke stukadoor?

Vind een geschikte stukadoor in uw buurt

Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval stukadoor, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer u niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan u uw pleisterwerken wilt toevertrouwen. Om de juiste keuze te kunnen maken moet u verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die u de beste prijs/kwaliteit voor uw pleisterwerken garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele stukadoors uit uw regio. Daarna moet u hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van uw project, hopende dat zij u nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Pleister: uw pleisterwerken laten uitvoeren door een professionele stukadoor!

Via ons platform geeft u uw offerteaanvraag voor uw pleister éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde stukadoors uit uw omgeving u contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor de bepleistering van uw gevel of muur snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat u na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. U ontvangt de offertes, u vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan u om te beslissen of u tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heeft u niets te verliezen, in tegendeel... u kan er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog uw offertes aan bij alle professionele stukadoors uit uw omgeving... Alvast veel succes met uw project!

Vind een geschikte stukadoor uit uw buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Waarom kiezen voor een pleister?

Het pleisteren van woningen gaat al terug van voor de jaartelling maar toch blijft het gebruik van een pleister voor het (ver)bouwen van woningen nog steeds brandend actueel. Een pleister kan dan ook bijna overal in een woning of appartement gebruikt worden als gefundeerde onderlaag of als een decoratieve afwerkingslaag. Zo kunt u binnenin de woning nagenoeg elke kamer of ruimte bezetten met een gladde pleister of met een ruwere pleister met structuurmotief. Met een vakkundig aangebrachte gladde pleister kunt u qua vormgeving en decoratieve vrijheid alle kanten uit. Een sausklare pleister is, zoals de naam het al zegt, zo glad dat hij onmiddellijk kan geschilderd worden. Maar evengoed kunt u kiezen voor een pleister met een korrelstructuur of voor een speciale pleister met een waaierstructuur of een structuur van boomschors. Daarnaast kan een pleister ook dienen als ondersteunend raapwerk. Met een raapwerk legt de stukadoor een basisbepleistering aan waarbij de pleister dient om de muren te bezetten en om de grootste oneffenheden weg te werken. Naargelang de bekleding kan de pleister hierbij ruw of behangklaar worden afgewerkt. Bij een behangklare pleister moet de pleister voldoende egaal zijn zodat hij kan worden behangen terwijl dit voor een muurbekleding met stof, hout, gyproc of kurk eigenlijk niet nodig is. Natuurlijk kunt u ook uw plafond of uw gevel bepleisteren. Een mooie plafond pleister moet spiegelglad zijn want elke oneffenheid, veeg of blokvorming wordt op een plafond uitvergroot. Het vraagt dan ook veel ervaring en vakmanschap om een plafond feilloos te kunnen pleisteren maar het resultaat is dan ook verbluffend wanneer het perfect gedaan is. En ook met een gevelbepleistering kunt zeer mooie resultaten creëren zowel bij nieuwbouwwoningen als bij gevelrenovaties. Een minerale of synthetische pleister geeft u uw woning een elegante en moderne uitstraling. En met een crepi pleister tovert u uw verbleekte, verouderde of verweerde buitenmuren weer om tot een stralende en moderne gevel die uw woning bijkomend zal beschermen en isoleren. Kortom voor bijna alle verbouw of bouwwerken biedt een pleister een waaier aan mogelijkheden. Via offertesonline.be kunt u de regionale professionele stukadoors uit uw omgeving gratis contacteren voor meer informatie, adviezen of offertes!

Soorten pleisters

pleister als raapwerk

Pleister als raapwerk

De meeste pleisters voor uw binnenmuren en plafonds dienen als een gladde en egale afwerkingsgrondlaag die kan gebruikt worden voor een verdere afwerking met verf, behang, trimlijnen, hout of kurk. Afhankelijk van de oneffenheden van uw muur of plafond dient uw stukadoor of bezetter eerst een ruwe pleister aan te brengen als basislaag. Men noemt deze nivellering of voorbereiding van uw eigenlijke definitieve pleister het raapwerk. Voordat een stukadoor begint met het raapwerk zal hij eerst alle vocht-, roet- of roestplekken behandelen of wegwerken met een isoleer- of antiroestproduct. De stukadoor zal daarna de raapwerk pleister aanbrengen en deze blijven aanvullen totdat de rechtheid van de muur overal gelijk is. Door de pleister af te reien, wordt het overtollige raapwerk verwijderd en gelijkgetrokken. Bij gladde betonnen muren zal de stukadoor de muren eerst behandelen met een hechtende pleister die als basis zal dienen voor de sierpleister. Bij de meeste raapwerk pleisters wordt een bindmiddel toegevoegd, vaak acrylaat, om scheurvorming tegen te gaan. Na het aanbrengen van de raapwerk pleister zal de stukadoor de pleister van uw muur of uw plafond een eerste maal fijnschuren. Hierna zal de stukadoor de tweede pleister aanbrengen en deze pleister sausklaar of behangklaar afwerken. Natuurlijk worden ook alle hoeken en kantjes rond venstertabletten en ramen nog met de nodige precisie afgewerkt. Nadat de pleisterwerken zijn uitgevoerd, kan er, na de volledige opdroging van de muren of plafonds, geschilderd of behangen worden en kunt u de vloer- en deurplinten plaatsen. Het aanbrengen van de raapwerk pleister kan zowel machinaal als manueel uitgevoerd worden. Een machinale pleister is over het algemeen iets voordeliger dan een manueel aangebrachte pleister. U kunt hier vrijblijvend enkele offertes voor raapwerk bepleisteringen aanvragen bij de lokale stukadoors uit uw regio!

pleister als afwerking

Pleister als afwerking

Een sausklare of behangklare pleister kunt verder afwerken met verf, behangpapier, kurk, hout of andere materialen. Of u kunt uw sausklare pleister gewoon onbehandeld laten als een gladde witte pleister. Maar evengoed kunt u een decoratieve pleister laten aanbrengen op uw raapwerk. Een decoratieve pleister is een bewerkte sierpleister die kant en klaar wordt aangebracht en waar u niets meer voor hoeft te doen. Bij deze afwerkingspleisters heeft u talrijke keuzevarianten. Zo bestaan er minerale afwerkingspleisters die decoratief en waterafstotend zijn en die u in verschillende kleuren kunt verkrijgen. Ze zijn wel alleen maar te gebruiken indien uw onderliggende raapwerk pleister ook een minerale grondlaag bezit. Anderzijds heeft u verschillende niet-minerale sierpleisters. Met een acrylaatgebonden of siliconengebonden sierpleister kunt u uw binnenmuren en plafonds bepleisteren en deze pleisters bieden het voordeel dat u ze gemakkelijk kunt reinigen. Met de spachelputz, een pleister met gebroken witte marmerkorrels, de rustiekputz of de granolputz creëert de stukadoor of bezetter decoratieve en rustieke structuren in uw pleister zoals een structuur van boomschors of een structuur van waaiervorming. Deze pleisters bezitten een zeer goede doorlaatbaarheid voor waterdamp en ze zijn milieuvriendelijk. Alhoewel wit de basiskleur is, kunnen er speciale kleuren in de pleisters verwerkt worden. Vooral bij badkamers en keukens wordt er vaak gekozen voor een afgewerkte pleister of voor een beton pleister. Een beton pleister is duurzamer dan andere pleisters en het is waterwerend en krasbestendig. Wenst u meer te weten over decoratieve afwerkingspleisters? Neem dan hier contact op met de erkende stukadoors uit uw omgeving!

plafond pleister

Plafond pleister

Ook plafonds vormen een belangrijk onderdeel van de pleisterwerken. Meer nog dan bij de binnenmuren vormt het aanbrengen van een pleister op het plafond voor elke stukadoor een uitdaging om hem perfect en vakkundig op te leveren. Net zoals bij de binnenmuren kunt u kiezen voor een grondlaag pleister of voor een afgewerkte pleister. De pleisterwerken voor een plafond kunnen machinaal gebeuren met een spuitpleister of ze kunnen door uw stukadoor manueel uitgevoerd worden. Met de goedkopere spuitpleister wordt er eerst een meslaag aangebracht die alle oneffenheden van het plafond wegwerkt waarna het plafond machinaal wordt glad gemaakt. Natuurlijk kan er op het plafond ook gekozen worden voor een afgewerkte decoratieve pleister of voor een pleister met een authentieke sierlijst. Vooral oude herenhuizen bevatten vaak nog mooie sierlijsten in het plafond die de moeite waard zijn om te behouden of te herstellen. Ook het schuurwerk en de afwerking van uw plafond pleister verdienen de nodige aandacht en nauwkeurigheid want het binnenvallend zonlicht legt elke oneffenheid, hoe klein ook, ongenadig vast. Laat het aanbrengen van de pleister voor uw plafond uitvoeren door een ervaren vakman uit uw regio en aarzel niet om enkele vergelijkende adviezen of offertes aan te vragen!

gevel bepleisteren

Gevelpleister

De meeste gevelpleisters worden grotendeels toegepast bij gevelrenovaties maar ook bij nieuwe woningen zijn gevelbepleisteringen momenteel zeer in trek. De belangrijkste eigenschappen van een goede pleister voor uw gevelrenovatie of gevelbepleistering zijn duurzaamheid, mos- en algenwerend zijn, waterdoorlatend zijn en bestand zijn tegen de atmosferische invloeden. Maar daarnaast moet een pleister voor uw gevel ook mooi en esthetisch overkomen. De meest goedkoopste gevelrenovatie is om uw gevel te laten cementeren. Door het aanbrengen van een dunne of dikke pleister van cement maakt u uw gevel weerbestendig en mooi egaal. De muur blijft ademen en u kunt er desgewenst nog een kleurtje of een decoratief patroon in laten verwerken. Een ander veel voorkomende pleister bij gevelrenovaties of nieuwbouw is een crepi bepleistering. Alhoewel wit de standaardkleur is voor een crepi pleister, is deze pleister verkrijgbaar in verschillende kleuren. Bij een crepi pleisterwerk kunt u ook kiezen voor een minerale pleister, een synthetische pleister met siliconen of een kunstharsgebonden pleister. Of u kunt resoluut kiezen voor een decoratieve sierpleister met een korrelstructuur van kwarts of marmer. Welke optie u ook kiest, vooraleer hij uw gevel zal bepleisteren, zal de stukadoor uw gevel eerst voorbereiden. Dit gebeurt altijd door het aanbrengen van een (hechtings-)onderlaag die dikwijls voorzien wordt van een wapeningsgaas. Dankzij dit gaas zal de pleister zich beter hechten aan uw buitenmuur. Vooral bij gevelrenovaties waarbij de gevels licht beschadigd, verkleurd of poreus zijn, vormen gevelpleisters de ideale en meest goedkope oplossing om uw gevel te laten bezetten. Gezien de vele mogelijkheden is het raadzaam om u eerst te laten informeren bij de vele professionele regionale stukadoors en bezetters uit uw omgeving!

Op zoek naar een stukadoor om een vrijblijvende offerte te maken voor uw pleisterwerken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Mogelijke soorten pleisters

spuitpleister

Spuitpleister

De goedkoopste pleister bij pleisterwerken is de spuitpleister. Deze pleister wordt als het ware op de muur of het plafond gespoten waardoor het aanzienlijk scheelt in tijd en werkuren die een stukadoor nodig heeft om de ruimtes te bezetten. Met een spuitpleister heeft u twee opties voor uw pleisterwerk: een volledige witte spuitpleister of een gekleurde spuitpleister. Verder bevat de spuitpleister een korrelstructuur die kan worden aangepast naargelang de gewenste dikte. Wat niet weg neemt dat u ook met een gespoten pleister een vrij gladde ondergrond kunt bekomen die kan gebruikt worden voor alle verdere behandelingen. Bij de machinale pleisterwerken zal de stukadoor de pleister spuiten in twee lagen. Eerst zal hij de meslaag aanbrengen die de oneffenheden wegwerkt van het plafond of de muur. Als deze laag droog is, zal de stukadoor de afkorrellaag aanbrengen die wit of gekleurd kan zijn. De pleister is gemakkelijk te overschilderen maar heeft wel als nadeel dat je alles moet bedekken vanwege de damp of de lekken van de spackspuit. Meer informatie over deze manier van pleisterwerken vindt u bij één van de vele gediplomeerde stukadoors uit uw regio!

behangklare pleister

Behangklare pleister

Bij de afwerkingen van de pleisterwerken spreken we over twee gladde afwerkingen, behangklaar en sausklaar. Bij een behangklare pleister zorgt de stukadoor ervoor dat de tweede pleisterlaag zodanig verfijnd en glad wordt aangebracht dat er kan behangen worden op uw muur. De behangklare pleister is iets goedkoper omdat het stucwerk net iets minder verfijnd is als bij een sausklare pleister. Doordat uw stukadoor op routine de gladde bezetting kan aanbrengen, moet hij minder letten op de zeer minieme poriën in het behangklaar pleisterwerk. Beslist u later om toch de muur verf- of sausklaar te maken dan kan uw stukadoor dit met een fijne laag verder bijwerken. Offertes voor behangklaar pleisterwerk kunt u hier aanvragen bij de erkende stukadoors of bezetters in uw buurt!

sausklare pleister

Sausklare pleister

De meeste gladde afwerking bij pleisterwerken noemt men sausklaar pleisterwerk. Sausklaar betekent dat de muur perfect egaal glad is en klaar is om te schilderen nadat de muur is opgedroogd. De sausklare pleister kan als ondergrond dienen voor uw schilderwerken maar ze kan ook afgewerkt worden met een beschermingslaag indien u de muren onbehandeld wit wilt laten. Sausklaar pleisterwerk gebeurt altijd manueel en het zal dus duurder uitvallen dan een machinale spuitpleister. Omwille van de perfecte afwerking van uw muur of plafond zal uw stukadoor ook langer bezig zijn met het sausklaar maken van uw pleister dan met een behangklaar pleisterwerk. Meer vragen over de prijs en de mogelijkheden van dit stucwerk kunt u vrijblijvend bekomen via één van de professionele stukadoors uit uw regio!

sierpleisters

Sierpleisters

In plaats van te kiezen voor een gladde afwerking, kunt u ook kiezen voor een sierpleister als pleisterafwerking. Bij de sierpleisters zijn er verschillende mogelijkheden om uw muren en/of plafonds te voorzien van een decoratieve afwerking. Meestal wordt er bij het pleisteren een korrel gebruikt en wordt er een structuur verwerkt in uw pleister. De meest voorkomende sierpleisters zijn Spachelputz, waarbij de stukadoor werkt met gebarsten marmerkorrels, Rustiekputz of barokpleister, waarbij de korrel iets groffer is en de pleister meer groeven vertoont en de Granol waarbij er een structuur van boomschors wordt gecreëerd in het pleisterwerk. Bij buitenmuren is de bekendste variant de crepi pleister. Sierpleisters zijn zeer goed te onderhouden en te schilderen en u kunt de pleister reeds vooraf mengen met een kleurvariant. Een sierpleister biedt het voordeel dat u nadien niet meer hoeft te behangen of te schilderen en dat u een kant en klaar pleisterwerk krijgt afgeleverd. Ontdek de verschillende mogelijkheden van sierpleisters bij één van de vele bezetters in uw omgeving of regio!  

cementpleister

Cementpleister

Cementeren wordt vaak gebruikt om buitenmuren te bepleisteren en het heeft het voordeel dat het zeer snel kan uitharden en dat de muur blijft ademen. Bij een buitenmuur kan een cementpleister aangebracht worden in een dunne laag, met het behoud van het zicht op de voegen, of in een dikke pleisterlaag. Een goede gecementeerde muur beschermt uw woning ook tegen de weersinvloeden. U kunt bij een cementpleister ook kiezen voor een kleurvariant of een decoratieve structuur zodat uw gevel een moderne en elegante uitstraling krijgt. En bovendien is het cementeren van de gevel één van de goedkoopste pleisterwerken voor buitengevels. Soms wordt het cementeren ook binnen gebruikt maar heeft het iets meer beperkingen dan bijvoorbeeld het gewone pleisterwerk of de betonstuc. Voor offertes met betrekking tot het cementeren van muren kunt u hier enkele deskundige stukadoors vrijblijvend contacteren.

schuurwerk pleister

Schuurwerk pleister

Bij een schuurwerk pleister wordt er gewerkt met een cirkelvormige schaduwwerking. Door middel van slagen aan te brengen in de mortel geeft de stukadoor de pleister een gedraaide en soms schelpachtige textuur mee. Een schuurwerk pleister wordt alleen maar aangebracht door één bezetter om geen verschillen te krijgen in de structuur van het pleisterwerk. Alhoewel een schuurwerk pleister voornamelijk wordt toegepast op plafonds, kan het ook op muren gebruikt worden. Het voordeel van een schuurwerk pleister is dat het uitzicht steeds verrast wanneer het licht valt op het pleisterwerk. Door de onderliggende beschermlaag is een schuurwerk pleister isolerend en brandvertragend en de pleister kan ook gebruikt worden in natte ruimtes zoals badkamers. Schuurwerk is een zeer specifieke toepassing van pleisterwerken en het vraagt dan ook een ervaren bezetter om de klus te klaren. Vraag vrijblijvend naar de offertes van de lokale stukadoors uit uw buurt!

betonstuc

Betonstuc

Een vrij populaire en strakke vorm onder de pleisters is de betonstuc. Met dit stucwerk worden de muren met betonstuc bepleisterd en krijgen ze een strak en tijdloos uitzicht. Betonstuc is waterdicht en kras- en vuilbestendig doordat er een coating wordt aangebracht op de pleister. Het oppervlak is glad en naadloos en het kan in talloze kleuren verkregen worden. De prijs is niet goedkoop maar de plaatsing is dan ook niet eenvoudig. Een betonstuc laat u best vakkundig door een ervaren stukadoor plaatsen want de pleister vereist een perfecte hechting op uw muur. Langs de andere kant heeft u met een betonstuc wel een slijtvaste en waterdichte bepleistering en is het niets voor niets één van de favoriete pleister toepassingen voor badkamers en keukens. Het is zo degelijk dat zelfs de werkbladen van de keuken kunnen vervaardigd worden uit beton stucwerk. Interesse in betonstuc? Neem gerust contact op met een vakman stukadoor uit uw regio!

Hoe gaat een stukadoor te werk?

planning

Planning en bestek

Bij het zoeken naar de juiste pleisterwerken voor uw woning, appartement, gevel, badkamer of bedrijf bespreekt u best eerst met uw stukadoor de mogelijkheden die het best passen bij uw type pleisterwerk. Zo vereist een badkamer een specifieke waterwerende pleister zoals betonstuc en kan het bij een living eerder opportuun zijn om te kiezen voor een gladde pleister of een sierpleister. De stukadoor of bezetter kan met u vooraf ongebonden de beste toepassingen overlopen die voldoen aan uw wensen. Indien deze afspraken duidelijk zijn, zal de stukadoor zijn offerte met de geraamde kosten en werkuren voorleggen waarbij u kunt beslissen om de pleisterwerken te laten uitvoeren. Natuurlijk is de prijs onderhevig aan de grootte van de oppervlakte, het soort materiaal, de moeilijkheidsgraad van het soort pleisterwerk en de werkuren die nodig zijn voor het karwei. Van zodra de overeenkomst is bereikt, kan de stukadoor aan het werk gaan.

voorbereiding

Voorbereiding

Voor een stukadoor begint te pleisteren, moet de ruimte eerst vrij gemaakt worden zodat er niets beschadigd kan worden. Zeker bij een spuitpleister, waar er neveldamp en vloeistoffen kunnen vrijkomen, is een volledige lege ruimte de beste oplossing. Daarna zal de bezetter de muren of de plafonds pleisterklaar maken. Dit betekent dat hij eerst alle verf en behang zal verwijderen en dat hij de pleisterwand stof- en vetvrij zal maken. Bij sommige muurstructuren kan het ook nodig zijn dat er een beschermingslaag moet worden aangebracht of dat er een stucanet wordt aangebracht voor een betere hechting van de bepleistering. Dikwijls is dit afhankelijk van de poreusheid van de pleisterwand en het is dan ook belangrijk dat deze eerst grondig wordt gecontroleerd. Soms is het ook aangeraden om bij oneffenheden een primer te gebruiken om scheuren in het pleisterwerk te voorkomen. Van zodra de muur of het plafond pleisterklaar is, kan de stukadoor beginnen met het raapwerk en pleisterwerk.

afreien onderlaag

Onderlaag

In de meeste gevallen zal de stukadoor of bezetter een onderlaag aanbrengen van gipsmortel of kalkspecie. Deze laag werkt vochtregulerend waarbij de laag het vocht kan opnemen en het ook weer kan afstaan. Indien er grotere oneffenheden zijn, zal de stukadoor een raaplaag aanbrengen. Deze raaplaag zorgt ervoor dat de gaten worden opgevuld en dat de muur of het plafond 100% waterpas komt te liggen. Een goede bezetter kan men dan ook meestal afmeten aan zijn perfecte en kaarsrechte pleisterwerken. Het raapwerk kan dienen voor alle kamers, zowel voor vochtige vertrekken zoals badkamers en kelders, als voor de bekledingen van muren rond een open haard. Bij het uitrapen zal de bezetter met de raapspaan de raaplaag aanbrengen tot de gewenste dikte en ze daarna afreien met een rei. Afhankelijk van de dikte van het raapwerk zal de raaplaag dienst kunnen doen als enkele onderlaag of moeten er eventueel nog twee pleisterlagen worden aangebracht door de stukadoor bij de afwerking.

afwerken pleister

Afwerkingslaag

Na het afreien en het gladstrijken van de onderlaag kan de afwerkingslaag geplaatst worden nadat de onderlaag is opgedroogd. Afhankelijk van de overeengekomen keuze, zal de bezetter de pleister aanbrengen. Dit kan een fijne sausklare pleister zijn, gereed om te schilderen, een iets minder gladde behangklare pleister zijn die kan behangen worden of het kan een sierpleister zijn. Een sierpleister kan een korrelstructuur bevatten, schuurmotieven hebben of een veeg textuur bezitten. Natuurlijk behoort een duurzame en moderne betonstuc of een latex afwerking ook tot de mogelijkheden. Hoe dan ook zal de stukadoor ook alle kleine hoeken en kanten rond deuren en vensters mee bepleisteren bij de definitieve afwerking. Bij sommige keuzes is de afwerking ook afgerond en gebruiksklaar en hoeft er geen verdere behandeling met verf of behang uitgevoerd te worden. Bij deze pleisterwerken wordt de afwerkingslaag vaak voorzien van een duurzame coating waardoor uw pleister bestand is tegen vocht, vuil en beschadigingen. Welke afwerking u ook kiest, vraag gerust offertes bij enkele professionele stukadoors. Een goede stukadoor of bezetter zal u een lange garantie aanbieden op zijn pleisterwerken en via de forums of de mond-tot-mond reclame kunt u een goede keuze maken voor een gedegen vakman uit uw regio.

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor pleister?

HOE WORDT DE PRIJS VOOR pleister BEPAALD?

Wanneer u pleisterwerken laat uitvoeren dan moet u rekening houden met 2 variabelen binnen de kostprijs. Enerzijds is er de kostprijs van de materialen die gebruikt zullen worden voor het bepleisteren, en anderzijds is er de arbeidskost van de stukadoor(s) zelf.

Gezien de arbeidskost een groot deel van de totaalprijs bepaald, is het belangrijk dat u meerdere offertes opvraagt bij verschillende professionele stukadoors uit uw regio.

Wat de arbeidskosten betreft mag u rekenen op een kost van ongeveer € 30-50 per uur.

Prijzen pleister

Soort pleister
Gemiddelde prijs
Wit spuitpleister
€ 5 - € 15 m²
Gekleurde spuitpleister
€ 7 - € 15 m²
Behangklare pleister
€ 8 - € 15 m²
Behangklare pleisterk plafond
€ 13 - € 18 m²
Sausklare pleister
€ 8 - € 15 m²
Sausklare pleister plafond
€ 14 - € 22 m²
Sierpleister
€ 15 - € 70 m²
Manueel raapwerk
€ 15 - € 28 m²
Cementeren
€ 25 - € 80 m²
Betonstuc
€ 20 - € 80 m²
Schuurwerk pleister
€ 15 - € 25 m²
Gevelpleister crepi
€ 40 - € 90 m²
Op zoek naar een stukadoor uit uw regio om de prijs voor uw pleister te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
1164 stukadoors in uw regio!

Vergelijk offertes voor uw Pleisterwerken

Na het ontvangen van deze offertes bent u tot niets verplicht, enkel beter ingelicht.

U heeft dus niets te verliezen...