sierlijsten

Bereik tot 1164 stukadoors in Vlaanderen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  U zoekt de juiste vakman voor uw pleisterwerken

  U wilt sierlijsten laten plaatsen of renoveren, maar waar vindt u de geschikte vakman voor uw pleisterwerken? Hoe vindt u een professionele en betrouwbare stukadoor die actief is in uw regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  U verstuurt uw offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kan u uw offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele stukadoors uit uw regio verstuurd. Zo bespaart u veel tijd en moeite!

 • 3

  U vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele stukadoors die geïnteresseerd zijn in uw opdracht zullen u een offerte toesturen, waarna u rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kan nemen!

1164
stukadoors
57
Opdrachten
per maand
53
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor pleisterwerken in Vlaanderen

Soort werken: Pleisteren op nieuwe of oude muren

Start werken: Binnen de 3 maanden

Projectbeschrijving:

uitbreiding (28m² grondoppervlakte) woning, binnenmuren te pleisteren + uitpleisteren ramen.
Offerteaanvraag uit Destelbergen

Soort werken: Pleisteren op nieuwe of oude muren

Start werken: Zo snel mogelijk

Projectbeschrijving:

Beste,
Ik zou er graag een nieuwe muur van omgeveer 6,4m² bepleisteren. En nog twee stukjes van een andere muur met gyproc afwerken. (0,31x2,53m en 1,20x2.53m).
Alvast bedankt,
Offerteaanvraag uit Brussel

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele stukadoors in Vlaanderen. Wanneer u dus uw offerteaanvraag indient voor uw sierlijsten, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele stukadoors die gelegen zijn in uw regio en de juiste kwalificaties hebben voor de door u beschreven pleisterwerken.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we uw offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde stukadoors uit uw regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor uw sierlijsten en contact met u opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens u alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel stukadoors interesse tonen in uw offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk uw pleisterwerken zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben in uw opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens uw contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die uw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige uw contactgegevens zullen krijgen, en u bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. U bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden u aan om uw opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de stukadoors uit uw regio. Naast de vooropgestelde vragen, en uw contactgegevens, is het belangrijk om uw beschrijving van de pleisterwerken ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Zoekt u een specifieke stukadoor?

Vind een geschikte stukadoor in uw buurt

Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval stukadoor, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer u niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan u uw sierlijsten wilt toevertrouwen. Om de juiste keuze te kunnen maken moet u verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die u de beste prijs/kwaliteit voor uw pleisterwerken garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele stukadoors uit uw regio. Daarna moet u hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van uw project, hopende dat zij u nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Sierlijsten: uw sierlijsten laten plaatsen door een professionele stukadoor!

Via ons platform geeft u uw offerteaanvraag voor uw sierlijsten éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde stukadoors uit uw omgeving u contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor sierlijsten snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat u na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. U ontvangt de offertes, u vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan u om te beslissen of u tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heeft u niets te verliezen, in tegendeel... u kan er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog uw offertes aan bij alle professionele stukadoors uit uw omgeving... Alvast veel succes met uw project!

Vind een geschikte stukadoor uit uw buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Waarom kiezen voor sierlijsten?

Vele mensen zijn tegenwoordig terug op zoek naar authentieke woningen met karakter. Vooral oude herenhuizen van de jaren dertig staan hoog op het verlanglijstje. De meeste herenhuizen zijn gebouwd in Art Deco stijl waarbij strakke ruimtes worden gecombineerd met frivole sierlijsten, ornamenten, plafondlijsten, rozetten en medaillons. Art Deco huizen stralen klasse, kunst en authenticiteit uit ongeacht of het gaat om een rijwoning, een villa of een kasteel. Met een paar verwerkte sierlijsten in de pleisters van uw plafonds tilt u de decoratieve waarde van uw interieur op en geeft u uw leefruimte een mooie en elegante look mee. Sierlijsten hebben een bepaalde grandeur en zonder te storen sieren ze uw living, slaapkamer, hal of badkamer. Dit is ook de reden waarom gepleisterde sierlijsten en medaillons steeds vaker bij nieuwe woningen aanwezig zijn. Aan de ene kant willen de mensen een moderne en strakke woning met veel ruimte maar aan de andere wensen ze hun praktische ruimtes toch een decoratieve en unieke toets mee te geven. Door het plaatsen van enkele sobere sierlijsten wordt het hoekige uitzicht van de kamers gebroken maar wordt het modern karakter van uw woning toch behouden. De vorm en de stijl van uw sierlijsten kunt u hierbij zelf bepalen. Zo kunt u sobere sierlijsten laten plaatsen tussen het plafond en de muren of kunt u kiezen voor meer uitgesproken sierlijsten met een bloemenmotief of een blokmotief. Ook voor uw plafonds zelf bestaan er fijne en frivole sierlijsten die het zicht van uw plafond subtiel veraangenamen. Gecombineerd met een centraal medaillon in het midden en enkele rozetten op de uw hoeken, creëert u met uw sierlijsten een chic en stijlvol interieur. Een ervaren stukadoor uit uw regio kan u bij uw keuze adviseren en hij weet perfect welke sierlijsten het beste passen bij de stijl van uw woning. Ook bij woningrenovatie kan een professionele stukadoor uw sierlijsten, medaillons en rozetten weer renoveren, kopiëren of vervangen en worden zodat ze weer in hun oude glorie worden hersteld. Laat u inspireren en bekijk de vele mooie sierlijsten realisaties van uw regionale stukadoors. Ze zullen u graag van dienst zijn met vrijblijvende adviezen en offertes!

kiezen voor sierlijsten

Soorten sierlijsten

minerale sierlijsten

Minerale sierlijsten

Tegenwoordig bestaan er meerdere materialen voor het vervaardigen van sierlijsten maar de originele sierlijsten werden en worden nog steeds gemaakt met een minerale pleister van gipsmortel. Sommige pleisterwerken maken daarbij ook gebruik van marmerpoeder of van vezels in hun gipspleister. Bij een oud herenhuis of een huis in Art Deco stijl mag u er zeker van zijn dat uw sierlijsten en ornamenten louter bestaan uit minerale pleisters. Het aanbrengen, restaureren of vervangen van deze sierlijsten is geen sinecure en het vraagt dan ook een grote vakkundigheid omdat de sierlijsten, rozetten en medaillons volledig met de hand moeten afgewerkt worden. De sierlijsten worden wit opgeleverd maar ze kunnen indien gewenst perfect overschilderd worden in een kleur naar keuze. De meeste sierlijsten vindt men terug als doorlopende kroonlijsten tussen het plafond en de wanden maar soms worden er ook decoratieve en fijne sierlijsten aangebracht op het plafond zelf. Vaak dienen deze fijnere sierlijsten om een bijhorend medaillon of een luster extra te accentueren. Bij nieuwe woningen worden minerale sierlijsten niet meer zo vaak gebruikt omdat er goedkopere en gemakkelijkere alternatieven zijn die bovendien reeds voorgevormd zijn. Toch wordt een minerale pleister voor de fijnere sierlijsten en de medaillons nog steeds gevraagd. Wenst u meer te weten over de voor- en nadelen van minerale sierlijsten? Contacteer vrijblijvend de regionale stukadoors uit uw buurt voor meer informatie, adviezen of prijzen!

kunststof sierlijsten

Kunststof sierlijsten

Sierlijsten zitten duidelijk weer in de lift. Zowel als kroonlijsten, wandlijsten, kaderlijsten als plafondlijsten vormen de sierlijsten een decoratieve finishing touch bij vele moderne woningen. Maar niet alleen bij moderne woningen, ook bij gerenoveerde woningen worden er vaak sierlijsten aangebracht om te woning met een modern kleedje te pimpen. De keuze aan sierlijsten is dan ook zeer ruim en eigentijds. Daar waar er vroeger gewerkt werd met stucwerk en de sierlijsten werden gepleisterd, gaat men voor de huidige sierlijsten resoluut voor meer praktische materialen zoals hout en kunststof. Onder de kunststof sierlijsten is het aanbod zeer groot zowel qua sierlijsten, rozetten, guirlandes of medaillons. De goedkoopste sierlijsten zijn vervaardigd uit polystyreen. Deze polystyreenlijsten zijn zeer licht maar de sierlijsten hebben het nadeel dat ze weinig stootbestendig en indrukbaar zijn. Ook de egale vormgeving van deze sierlijsten wordt vaak als een beperking gezien. De sierlijsten van polyurethaan zijn duurder in aanschaf maar ze bieden een waaier aan van vormen en verwerkingen. Bovendien zijn deze sierlijsten quasi onbreekbaar en waterbestendig en lijken ze sprekend op de natuurlijke gipspleisters. Een ideale tussenoplossing qua prijs zijn de sierpleisters van duropolymer. Net als de polyurethaanlijsten zijn deze sierlijsten uiterst stootbestendig dankzij de hoge dichtheid van het materiaal. Alle kunststof sierlijsten worden door middel van een verlijming aangebracht op uw plafond of muren. De kunststof sierlijsten kunnen ook met een kleurtint verkregen worden maar meestal is wit de standaard kleur. Ontdek het ruime gamma aan sierlijsten uit kunststof bij de vele professionele stukadoors uit uw regio!

plafond sierlijsten

Plafond sierlijsten

De meeste sierlijsten worden als kroonlijsten aangebracht tussen het plafond en de muren. Alhoewel sierlijsten in de eerste plaats een decoratieve functie hebben kunnen ze ook praktisch gebruikt worden om bijvoorbeeld minder aantrekkelijke factoren zoals voeglijnen, barstjes of materiaalverschillen te overbruggen. Maar een decoratieve sierlijst in een moderne woning kan evengoed een uitsparing bevatten waarin u uw sfeervol indirect licht kunt laten installeren. Decoratieve plafond sierlijsten komen zeer goed tot hun recht indien ze worden aangepast aan de woningstijl. Soms dragen sobere sierlijsten de voorkeur, vooral bij strakke moderne of industriële woningen, en soms is het passend om meer versierde sierlijsten te gebruiken bij rustieke, romantische of landelijke woningen. Sierlijsten zijn verkrijgbaar met verschillende decoratieve patronen gaande van eenvoudige bloemmotieven tot ingewikkelde Keltische of Renaissance motieven. Naast de meestal bredere hoeklijsten bestaan er ook fijnere plafond sierlijsten die op het plafond zelf een stijlvolle lijn uittekenen. Vaak worden deze sierlijsten gebruikt ter ondersteuning van het medaillon in het midden van uw plafond of van een decoratieve luster. Maar er bestaan ook 3D sierlijsten die, al dan niet met een verspringend plafondniveau, een meer ruimtelijke vormgeving bieden. Vaak vormen sierlijsten een samenhangend geheel waarbij de kroonlijsten samen met de fijne plafond sierlijsten en de medaillons gecombineerd worden,. Verder kunt u de hoeken van uw sierlijsten nog voorzien van guirlandes of rozetten of gebruik maken van speciale booglijsten bij verspringende muren zoals bij een schoorsteen. Laat u inspireren door de vele regionale stukadoors uit uw directe omgeving en vergelijk hun offertes!

wand sierlijsten

Wand sierlijsten

De meeste sierlijsten zijn plafond sierlijsten maar ook wand sierlijsten duiken terug op in vele interieurs. Een wand sierlijst kan een doorlopende sierlijst zijn langs uw muur die u al dan niet kunt vervolledigen met een lambrisering maar sierlijsten kunnen ook voorkomen in een cassettemotief waarbij ze een 3D-effect creëren op uw wanden. Een andere veel gebruikte toepassing is om uw plafond en/of wand sierlijsten te combineren met bijhorende sieromkadering van uw deuren. Ook voor het benadrukken van bepaalde eyecatchers zoals spiegels, schilderijen, beelden of wandlampen bieden wand sierlijsten een attractieve toevoeging. Een decoratieve wandlijst kunt u ook herhalen of weergeven op uw deuren. Net zoals bij de kroonlijsten en de plafond sierlijsten kunnen uw wand sierlijsten sober of met een uitgebreid patroon aangepast worden aan uw woningstijl. Zo kunt u badkamer opfleuren met een sierlijst waarvan de hoeken een bloemmotief hebben of kunt u voor uw wandlampen eerder sobere boog sierlijsten voorzien. De meeste wand sierlijsten blijven wit of worden mee geschilderd in de kleur van uw wand maar indien het iets excentrieker mag dan kunt u uw sierlijst nog accentueren met een andere kleurvariatie. Voor meer informatie over het gebruik van decoratieve sierlijsten in uw interieur verwijzen we u graag door naar de professionele stukadoors uit uw regio!

rozetten en medaillons

Rozetten en medaillons

Vele oudere woningen van het begin van de eeuw bezitten nog mooie sierlijsten en ornamenten in hun bouwstijl en interieur. Vaak hadden deze ornamenten of rozetten nog een geschiedkundige of heraldische betekenis. Maar ook de romantiek was nooit ver weg bij deze Art Deco stijl. Medaillons werden voornamelijk gebruikt in de plafonds en vaak dienden ze om de majestueuze lusters extra te bewieroken. Meestal werden er gekrulde motieven gebruikt en werden er bloemen, planten of fruit in verwerkt. Ook wand medaillons met een beeld of een kunstzinnig object werden soms gebruikt om een inkomhal of een kabinet op te smukken. Tegenwoordig worden de medaillons meer aangepast aan de moderne bouwstijlen en zijn er meer hedendaagse patronen van alle kunstvormen beschikbaar. Rozetten zijn over het algemeen kleiner dan medaillons en ze worden vaak gebruikt op de hoeken van kroonlijsten. Bij oudere woningen zijn deze rozetten en medaillons nog vervaardigd uit stucwerk maar tegenwoordig zijn ze ook verkrijgbaar uit een kunststof pleisterimitatie. Medaillons, en rozetten worden soms ook geschilderd in fijne pasteltinten waardoor er een extra artistieke of romantische toets wordt meegegeven aan uw interieur. Voor meer info over de mogelijkheden van medaillons en rozetten kunt u hier vrijblijvend contact opnemen met de erkende stukadoors uit uw regio!

Op zoek naar een stukadoor om een vrijblijvende offerte te maken voor uw sierlijsten?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor sierlijsten?

HOE WORDT DE PRIJS VOOR sierlijsten BEPAALD?

Wanneer u pleisterwerken laat uitvoeren dan moet u rekening houden met 2 variabelen binnen de kostprijs. Enerzijds is er de kostprijs van de materialen die gebruikt zullen worden voor de sierlijsten, en anderzijds is er de arbeidskost van de stukadoor(s) zelf.

Gezien de arbeidskost een groot deel van de totaalprijs bepaald, is het belangrijk dat u meerdere offertes opvraagt bij verschillende professionele stukadoors uit uw regio.

Wat de arbeidskosten betreft mag u rekenen op een kost van ongeveer € 30-50 per uur.

Prijzen sierlijsten

Soort sierlijst
Gemiddelde prijs
Minerale sierlijsten
€ 15 - € 60 per lopende meter
Sierlijst van polystyreen
€ 5 - € 15 per lopende meter
Sierlijst van polyrethaan
€ 15 - € 40 per lopende meter
Sierlijst van duropolymer
€ 8 - € 15 per lopende meter
Medaillons
vanaf € 20
Rozetten
€ 10 - € 30
Op zoek naar een stukadoor uit uw regio om de prijs voor uw sierlijsten te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
1164 stukadoors in uw regio!

Vergelijk offertes voor uw Pleisterwerken

Na het ontvangen van deze offertes bent u tot niets verplicht, enkel beter ingelicht.

U heeft dus niets te verliezen...