MAZOUTKETELS

Bereik tot 4342 loodgieters in Vlaanderen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  U zoekt de juiste vakman voor een mazoutketel?

  U wilt een mazoutketel laten installeren, maar waar vindt u de geschikte vakman voor uw mazoutketel? Hoe vindt u een professionele en betrouwbare loodgieter die actief is in uw regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  U verstuurt uw offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kan u uw offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele loodgieters uit uw regio verstuurd. Zo bespaart u veel tijd en moeite!

 • 3

  U vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele loodgieters die geïnteresseerd zijn in uw opdracht zullen u een offerte toesturen, waarna u rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kunt nemen!

4342
loodgieters
22
Opdrachten
per maand
22
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor verwarmingsketels in Vlaanderen

Soort sanitaire werken: Centrale verwarming plaatsen of herstellen

Start werken: Zo snel mogelijk

Projectbeschrijving:

Projectbeschrijving:

Chauffage Kerk

nazicht en onderhoud van verwarming!
Offerteaanvraag uit Deinze

Soort sanitaire werken: Centrale verwarming plaatsen of herstellen

Start werken: Zo snel mogelijk

Projectbeschrijving:

Projectbeschrijving:

Dag Geert, ik zou een nieuwe brander
willen van het merk ACV : BM 31.
Als het mogelijk is, kom even of ik wil
zelf komen om eens te spreken. Laat iets weten aub. Groetjes Jonny
Offerteaanvraag uit Poelkapelle

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele loodgieters in Vlaanderen. Wanneer u dus uw offerteaanvraag indient voor een mazoutketel, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele loodgieters die gelegen zijn in uw regio en de juiste kwalificaties hebben om uw mazoutketel te installeren.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we uw offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde loodgieters uit uw regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor uw mazoutketel installatie en contact met u opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens u alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel loodgieters interesse tonen in uw offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk om de werken voor uw mazoutketel zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben in uw opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens uw contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die uw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige uw contactgegevens zullen krijgen, en u bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. U bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden u aan om uw opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de loodgieters uit uw regio. Naast de vooropgestelde vragen, en uw contactgegevens, is het belangrijk om uw beschrijving van uw mazoutketel installatie ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Zoekt u een specifieke loodgieter?

Vind een geschikte loodgieter in uw buurt

Het vinden van de geschikte vakman, in dit geval loodgieter, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer u niet over één nacht ijs wilt gaan, betreffende het kiezen van een vakman waaraan u uw mazoutketel installatie wilt toevertrouwen. U moet verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die u de beste prijs/kwaliteit voor het plaatsen van uw mazoutketel garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele loodgieters uit uw regio. Daarna moet u hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van uw project, hopende dat zij u nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.OffertesOnline.be in het leven geroepen.

Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Mazoutketels: laat uw mazoutketel installeren door een professionele loodgieter!

Via ons platform geeft u uw offerteaanvraag voor het installeren van uw mazoutketel éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde loodgieters uit uw omgeving u contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor uw mazoutketel installatie snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat u na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. U ontvangt de offertes, u vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan u om te beslissen of u tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heeft u niets te verliezen, in tegendeel... u kan er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog uw offertes aan bij alle professionele loodgieters uit uw omgeving... Alvast veel succes met uw project!

Bent u op zoek naar een loodgieter om een vrijblijvende offerte te maken voor uw mazoutketel installatie?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Soorten mazoutketels op basis van rendement

CONDENSATIEKETELS

Een condensatieketel op mazout of stookolie zorgt voor een maximaal rendement en een groot warmtecomfort. De condenserende ketel op mazout is zeer zuinig en het toestel levert aanzienlijk meer energie en vermogen dan de gewone mazoutketels. Wenst u een nieuwe ketel op mazout of stookolie , dan zult u wettelijk alleen nog een mazoutcondensatieketel met hoog rendement, een hybride condensatieketel of een energiezuinige combiketel mogen plaatsen. Daartegenover staat dat u meer nuttige warmte krijgt waarbij de energie beter, sneller en milieuvriendelijker wordt omgezet naar uw verwarming. Een nieuwe condensatieketel levert meer vermogen en verbruikt minder, waardoor u op een jaar tot 30 procent kunt besparen op uw energieverbruik. Een condenserende ketel op mazout of stookolie heeft bovendien een lange levensduur en heeft een minimaal onderhoud nodig. 

Hoe werkt een condenserende ketel op mazout?

Een condensatieketel op mazout of stookolie vangt de condensatie, die ontstaat uit de waterdamp van de verbrandingsgassen, op en dit zorgt voor extra energie en warmte. Een condensatieketel kan een aardgas of een stookolie ketel zijn, bij een condensatieketel op aardgas wordt er iets meer condenserende energie, en dus meer warmte, gewonnen.

Voordelen van een condensatieketel op mazout:

Hoog rendement, hoger dan welke nieuwe mazoutketel ook

Laag verbruik voor meer energie

Milieuvriendelijke verwarmen

Weinig onderhoud nodig

HOOGRENDEMENTSKETELS

Een hoogrendementsketel is een ketel die extra rendement haalt door het koude water dat terugkomt voor te verwarmen met de bestaande verbrandingsgassen. Tegenover een klassieke mazoutketel, geeft wekt dit toestel meer warmte en vermogen op. De ecologische evolutie staat echter niet stil, en in de toekomst zullen alle nieuwe mazoutketels, ook de hoogrendementsketels, verboden worden. Enkel het gebruik van een schone of groene energie zullen in de nabije toekomst nog aanvaard worden.

Alternatieven:

Naast de condensatieketel op mazout zijn er ook nieuwe alternatieven voor uw ketel of hoogrendementsketel. Deze alternatieven zijn een warmtepomp, een condenserende warmte-luchtgenerator (enkel voor industriële verwarming of verwarming van kerken), een hybride warmtepomp op stookolie of een microwarmte-krachtkoppeling. Vaak leveren deze alternatieve ketels of pompen een hoger rendement en soms kunnen ze naast warmte in uw huis ook nog zorgen voor warm water of elektriciteit. De prijs ligt wel een stuk duurder dan voor de condenserende nieuwe mazoutketels. Is uw ketel aan vervanging toe, dan zijn er vele rendabele alternatieven. Laat u goed informeren welke mazoutketels voor u het best geschikt zijn en vraag enkele offertes of advies bij de erkende installateurs uit uw regio.


Soorten mazoutketels op basis van toepassing

CV KETELS

Een CV ketel dient, zoals de naam doet vermoeden, enkel voor de centrale verwarming van uw woning en dus niet voor het warm water. Een CV ketel kan een oude ketel op mazout zijn, een hoogrendementsketel of een condensatieketel zijn. Nieuwe mazoutketels en hoogrendementsketels worden echter niet meer op het net toegelaten omwille van de verstrengde Europese wetgeving. Condenserende ketels op aardgas, elektriciteit of stookolie blijven de meest gebruikte toestellen om te verwarmen, maar meer en meer wordt de consument aangestuurd om gebruik te maken van groene energie via warmtepompen, zonneboilers, biomassa of hybride systemen. Wilt u een ketel die zowel zorgt voor het warm water in uw keuken en badkamer, als voor het verwarmen van uw huis, dan spreken we over een combiketel.  

COMBIKETELS

Een combiketel op mazout of stookolie levert warm water voor uw sanitair (douche, bad, kranen, keuken, ..) en warm water voor uw centrale verwarming. Combiketels kunnen opgedeeld worden in 3 groepen: doorstromers, ketels met boilers en doorstromers in combinatie met een kleinere ingebouwde boiler.

Bij een doorstromer wordt het water van uw nieuwe mazoutketel pas verwarmd als er vraag naar is. Je moet hier dus even wachten op uw warm water en bij een groot water gebruik, kunnen er temperatuurschommelingen zijn. Anderzijds wordt er minder energie verbruikt en op een jaar kun je heel wat uitsparen.

Een combiketel met ingebouwde boiler zorgt ervoor dat er steeds warm water aanwezig is in de boiler. Zo heb je overal direct watertoegang, zonder dat je moet wachten. De doorstromer van de ketel zorgt verder voor het verwarmen van uw water en centrale verwarming. Nadeel is dat er constant vermogen wordt geleverd om het water in de boiler te verwarmen.

Daarnaast is er ook nog de combiketel met aparte boiler. Het water van de boiler wordt verwarmd door de cv ketel op mazout en je hebt snel toegang tot je warm water zonder temperatuurschommelingen. Deze combiketel bestaat dus uit twee toestellen zodat je voldoende ruimte moet voorzien voor de plaatsing. 

ONTDEK DE ANDERE VERWARMINGSYSTEMEN OP VOLGENDE PAGINA'S

Bent u op zoek naar een professionele loodgieter uit uw regio om een vrijblijvende offerte te maken voor uw mazoutketel?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor mazoutketels?

HOE WORDT DE PRIJS VOOR EEN MAZOUTKETEL BEPAALD?

De prijs voor mazoutketels wordt bepaald aan de hand van het vermogen, het type ketel en de installatiekosten. Zo is een condensatieketel op stookolie ietsje duurder in aankoop, maar door het hoger rendement en het lager verbruik toch voordeliger. Wanneer u uw nieuwe ketel combineert met een bijkomende groene energiebron, dan kunnen de prijzen stevig oplopen. Toch is het aanwenden van groene energie de toekomst en zal het gebruik van fossiele brandstoffen langzaam uitdoven.

In de onderstaande tabellen vindt u richtprijzen voor het installeren van een ketel op stookolie. Gelieve er rekening met te houden dat deze prijzen voor de installatie van verwarmingsketels erg uiteenlopend kunnen zijn afhankelijk van het merk, de materiaalkeuze, de gekozen loodgieter, oppervlakte van de woning,.. Vraag vrijblijvend naar enkele offertes bij de stookolie installateurs uit uw regio.

GASKETEL LATEN PLAATSEN

Soort gasketel
Gemiddelde prijs
Combiketel
€ 800 tot € 2500
Hybride cv ketel
€ 5500 tot € 12000
Condensatieketel
€ 2500 tot € 5500
Warmtepomp (lucht-water)
€ 8000 tot € 12000

PREMIES

Wanneer u investeert in een energiezuinige ketel of verwarming, dan kunt u in aanmerking komen voor de verwarming premies. Dit kunnen premies zijn van de Vlaamse overheid die meetellen voor de totaalrenovatiepremie, premies van de leverancier of premies voor groene energie (warmtepomp, zonneboiler, warmtepompboiler). De voorwaarden kunt u terug vinden op de pagina van de overheid.

Premies voor verwarming

Premie nieuwe gasinstallatie

Bent u op zoek naar een professionele loodgieter uit uw regio om de prijs voor uw mazoutketel te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
4342 LOODGIETERS in uw regio!

Vergelijk offertes voor uw Verwarmingsketels

Na het ontvangen van deze offertes bent u tot niets verplicht, enkel beter ingelicht.

U heeft dus niets te verliezen...