CONDENSATIEKETELS

Bereik tot 4342 loodgieters in Vlaanderen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  U zoekt de juiste vakman voor een condensatieketel?

  U wilt een condensatieketel laten installeren, maar waar vindt u de geschikte vakman voor uw condensatieketel? Hoe vindt u een professionele en betrouwbare loodgieter die actief is in uw regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  U verstuurt uw offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kan u uw offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele loodgieters uit uw regio verstuurd. Zo bespaart u veel tijd en moeite!

 • 3

  U vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele loodgieters die geïnteresseerd zijn in uw opdracht zullen u een offerte toesturen, waarna u rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kunt nemen!

4342
loodgieters
22
Opdrachten
per maand
22
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor verwarmingsketels in Vlaanderen

Soort werken: Centrale verwarming plaatsen of herstellen

Start werken: Zo snel mogelijk

Projectbeschrijving:

Projectbeschrijving:

Chauffage Kerk

nazicht en onderhoud van verwarming!
Offerteaanvraag uit Deinze

Soort werken: Centrale verwarming plaatsen of herstellen

Start werken: Zo snel mogelijk

Projectbeschrijving:

Projectbeschrijving:

Dag Geert, ik zou een nieuwe brander
willen van het merk ACV : BM 31.
Als het mogelijk is, kom even of ik wil
zelf komen om eens te spreken. Laat iets weten aub. Groetjes Jonny
Offerteaanvraag uit Poelkapelle

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele loodgieters in Vlaanderen. Wanneer u dus uw offerteaanvraag indient voor een condensatieketel, kunnen wij perfect een selectie maken van de professionele loodgieters die gelegen zijn in uw regio en de juiste kwalificaties hebben om uw condensatieketel te installeren.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we uw offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde loodgieters uit uw regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor uw condensatieketel installatie en contact met u opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens u alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel loodgieters interesse tonen in uw offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk om de werken voor uw condensatieketel zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben in uw opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens uw contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die uw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige uw contactgegevens zullen krijgen, en u bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. U bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden u aan om uw opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de loodgieters uit uw regio. Naast de vooropgestelde vragen, en uw contactgegevens, is het belangrijk om uw beschrijving van uw condensatieketel installatie ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Zoekt u een specifieke loodgieter?

Vind een geschikte loodgieter in uw buurt

Het vinden van de geschikte vakman, in dit geval loodgieter, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer u niet over één nacht ijs wilt gaan, betreffende het kiezen van een vakman waaraan u uw condensatieketel installatie wilt toevertrouwen. U moet verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die u de beste prijs/kwaliteit voor het plaatsen van uw condensatieketel garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele loodgieters uit uw regio. Daarna moet u hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van uw project, hopende dat zij u nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.OffertesOnline.be in het leven geroepen.

Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Condensatieketels: laat uw condensatieketel installeren door een professionele loodgieter!

Via ons platform geeft u uw offerteaanvraag voor het installeren van uw condensatieketel éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde loodgieters uit uw omgeving u contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor uw condensatieketel installatie snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat u na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. U ontvangt de offertes, u vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan u om te beslissen of u tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heeft u niets te verliezen, in tegendeel... u kan er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog uw offertes aan bij alle professionele loodgieters uit uw omgeving... Alvast veel succes met uw project!

Bent u op zoek naar een loodgieter om een vrijblijvende offerte te maken voor uw condensatieketel installatie?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Hoe werken condenserende ketels?

Een condensatieketel op gas vangt de condensatie die ontstaat uit de waterdamp van de verbrandingsgassen op en dit zorgt voor extra energie en warmte. Dankzij de condensatietechniek gaan er bij de verbranding minder vrijgekomen rookgassen via de schoorsteen verloren. De rookgassen die voornamelijk bestaan uit waterdamp, worden gewonnen en terug omgezet in energie. Via een warmtewisselaar wordt de stoom gekoeld waarbij gewonnen energie wordt gebruikt om het koude verwarmingswater voor te verwarmen. Daarna stroomt het warme water door de ketel waar het verder verwarmt tot de gewenste temperatuur. Door de bovenste bijkomende verbranding van de rookgassen en de condens van de waterdamp, wordt de extra warmte omgezet in meer rendement. Ketels op stookolie werken volgens hetzelfde principe, Ze zijn iets duurder in aankoop, maar ze gaan langer mee dan de ketels op gas.

Soorten condensatieketels op basis van brandstof

GASKETELS

Een condensatieketel op aardgas zorgt voor een maximaal rendement en een groot warmtecomfort. De condenserende ketel op gas is zeer zuinig en het toestel levert aanzienlijk meer energie en vermogen dan een gewone gasketel. Wenst u een nieuwe gasketel, dan zult u wettelijk alleen nog een gascondensatieketel,  een hybride ketel of een combiketel mogen plaatsen. Daartegenover staat dat u meer rendement krijgt waarbij de energie beter, sneller en milieuvriendelijker wordt omgezet naar uw verwarming. Een nieuwe condensatieketel op gas levert meer vermogen en verbruikt minder waardoor u op een jaar tot 30 procent kunt besparen op uw energieverbruik. Een condenserende ketel op gas heeft bovendien een lange levensduur en heeft een minder onderhoud nodig dan een condenserende ketel op stookolie.

Voordelen van een gascondensatieketel:

Hoog rendement

Laag verbruik voor meer warmte en energie

Milieuvriendelijke verwarming

Weinig onderhoud nodig

Rechtstreekse aardgas aansluiting

Doorgaans zijn deze condensatieketels op gas iets goedkoper dan mazoutketels.

MAZOUTKETELS

Condensatieketels kunnen ook werken op stookolie of mazout. Mazoutketels worden aangesloten op een aparte mazouttank die nodig is om de stookolie op te slaan. De wetgeving voor de goede werking van nieuwe stookolie tanks voorzien tegenwoordig de aanwezigheid van een lekdetectie, een overvulbeveiliging en een inhoudsmeter. Net zoals condensatieketels op gas, hebben condensatieketels op mazout minder verbruik dan een gewone mazoutketel en leveren ze toch meer energie en warmte. Condensatieketels krijgen dan ook een HR Top certificaat voor hun rendement. Het loont dus om uw oude ketel te vervangen door een nieuwe ketel. Niet alleen heeft een nieuwe ketel een betere verbranding, de rookgassen worden tevens gerecupereerd om het water van de verwarming voor te verwarmen. Zo gaat er minder energie verloren.

Voordelen van een condenserende ketel op mazout:

Meer rendement en warmte productie 

Ideaal voor woningen zonder gasaansluiting

Bespaar door zelf het tijdstip te bepalen wanneer de mazouttank wordt gevuld

Minder afhankelijk van de fluctuerende energie prijzen

Minder kans op ontploffingsgevaar

Soorten condensatieketels op basis van toepassing

CV KETELS

Een CV ketel dient, zoals de naam doet vermoeden, enkel voor de centrale verwarming van uw woning en dus niet voor het warm water. Een CV ketel kan een oude ketel op gas of mazout zijn, een hoogrendementsketel of een condensatieketel zijn. Nieuwe  hoogrendementsketels worden echter niet meer op het net toegelaten omwille van de verstrengde Europese wetgeving. Condenserende ketels op gas, elektriciteit of stookolie blijven de meest gebruikte toestellen om te verwarmen, maar meer en meer wordt de consument aangestuurd om gebruik te maken van groene energie via warmtepompen, zonneboilers, biomassa of hybride systemen. Wilt u een ketel die zowel zorgt voor het warm water in uw keuken en badkamer, als voor het verwarmen van uw huis, dan spreken we over een combiketel.  

COMBIKETELS

Een combiketel levert warm water voor uw sanitair (douche, bad, kranen, keuken, ..) en warm water voor uw centrale verwarming. Combiketels kunnen opgedeeld worden in 3 groepen: doorstromers, ketels met boilers en doorstromers in combinatie met een kleinere ingebouwde boiler.

Bij een doorstromer wordt het water van uw nieuwe ketel pas verwarmd als er vraag naar is. Je moet hier dus even wachten op uw warm water en bij een groot water verbruik, kunnen er temperatuurschommelingen zijn. Anderzijds wordt er minder energie verbruikt en op een jaar kun je heel wat uitsparen.

Een combiketel met ingebouwde boiler zorgt ervoor dat er steeds warm water aanwezig is in de boiler. Zo heb je overal direct toegang tot het water, zonder dat je moet wachten. De doorstromer van de ketel zorgt verder voor het verwarmen van uw water en centrale verwarming. Nadeel is dat er constant vermogen wordt geleverd om het water in de boiler te verwarmen.

Daarnaast is er ook nog de combiketel met aparte boiler. Het water van de boiler wordt verwarmd door de cv ketel en je hebt snel toegang tot je warm water zonder temperatuurschommelingen. Deze combiketel bestaat dus uit twee toestellen zodat je voldoende ruimte moet voorzien voor de plaatsing. 

Bent u op zoek naar een professionele loodgieter uit uw regio om een vrijblijvende offerte te maken voor uw condensatieketel?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor condensatieketels?

HOE WORDT DE PRIJS VOOR EEN CONDENSATIEKETEL BEPAALD?

De prijs voor condensatieketels wordt bepaald aan de hand van het vermogen, het type ketel en de installatiekosten. Zo is een condensatieketel op mazout iets duurder in aankoop en geeft hij iets minder rendement. Anderzijds gaat een ketel op mazout langer mee en bepaal je zelf wanneer je je stookolie aankoopt. Heb je geen mazouttank, dan moet je wel nog rekenen op een bijkomende investering. Wanneer u uw ketel combineert met een bijkomende groene energiebron, dan kunnen de prijzen stevig oplopen. Toch is het aanwenden van groene energie de toekomst en zal het gebruik van fossiele brandstoffen langzaam uitdoven.

In de onderstaande tabellen vindt u richtprijzen voor het installeren van een condensatieketel. Gelieve er rekening met te houden dat deze prijzen voor de installatie van verwarmingsketels erg uiteenlopend kunnen zijn afhankelijk van het merk, de materiaalkeuze, de gekozen loodgieter, oppervlakte van de woning,.. Vraag vrijblijvend naar enkele offertes bij de installateurs uit uw regio.

CONDENSATIEKETEL LATEN PLAATSEN

Soort verwarmingsketel
Gemiddelde prijs
Combiketel
€ 800 tot € 2500
Condensatieketel gas
€ 2000 tot € 5000
Condensatieketel mazout
€ 3000 tot € 5500

PREMIES

Wanneer u investeert in een energiezuinige ketel of verwarming, dan kunt u in aanmerking komen voor de verwarming premies. Dit kunnen premies zijn van de Vlaamse overheid die meetellen voor de totaalrenovatiepremie, premies van de gasleverancier of premies voor groene energie (warmtepomp, zonneboiler, warmtepompboiler). De voorwaarden kunt u terug vinden op de pagina van de overheid.

Premies voor verwarming

Premie nieuwe gasinstallatie

Bent u op zoek naar een professionele loodgieter uit uw regio om de prijs voor uw condensatieketel te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
4342 LOODGIETERS in uw regio!

Vergelijk offertes voor uw Verwarmingsketels

Na het ontvangen van deze offertes bent u tot niets verplicht, enkel beter ingelicht.

U heeft dus niets te verliezen...