COMBIKETELS

Bereik tot 4342 loodgieters in Vlaanderen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  U zoekt de juiste vakman voor een combiketel?

  U wilt een combiketel laten installeren, maar waar vindt u de geschikte vakman voor uw combiketel? Hoe vindt u een professionele en betrouwbare loodgieter die actief is in uw regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  U verstuurt uw offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kan u uw offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele loodgieters uit uw regio verstuurd. Zo bespaart u veel tijd en moeite!

 • 3

  U vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele loodgieters die geïnteresseerd zijn in uw opdracht zullen u een offerte toesturen, waarna u rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kunt nemen!

4342
loodgieters
22
Opdrachten
per maand
22
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor verwarmingsketels in Vlaanderen

Soort werken: Centrale verwarming plaatsen of herstellen

Start werken: Zo snel mogelijk

Projectbeschrijving:

Projectbeschrijving:

Chauffage Kerk

nazicht en onderhoud van verwarming!
Offerteaanvraag uit Deinze

Soort werken: Centrale verwarming plaatsen of herstellen

Start werken: Zo snel mogelijk

Projectbeschrijving:

Projectbeschrijving:

Dag Geert, ik zou een nieuwe brander
willen van het merk ACV : BM 31.
Als het mogelijk is, kom even of ik wil
zelf komen om eens te spreken. Laat iets weten aub. Groetjes Jonny
Offerteaanvraag uit Poelkapelle

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele loodgieters in Vlaanderen. Wanneer u dus uw offerteaanvraag indient voor een combiketel, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele loodgieters die gelegen zijn in uw regio en de juiste kwalificaties hebben om uw combiketel te installeren.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we uw offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde loodgieters uit uw regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor uw combiketel installatie en contact met u opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens u alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel loodgieters interesse tonen in uw offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk om de werken voor uw combiketel zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben in uw opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens uw contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die uw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige uw contactgegevens zullen krijgen, en u bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. U bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden u aan om uw opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de loodgieters uit uw regio. Naast de vooropgestelde vragen, en uw contactgegevens, is het belangrijk om uw beschrijving van uw combiketel installatie ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Zoekt u een specifieke loodgieter?

Vind een geschikte loodgieter in uw buurt

Het vinden van de geschikte vakman, in dit geval loodgieter, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer u niet over één nacht ijs wilt gaan, betreffende het kiezen van een vakman waaraan u uw combiketel installatie wilt toevertrouwen. U moet verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die u de beste prijs/kwaliteit voor het plaatsen van uw combiketel garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele loodgieters uit uw regio. Daarna moet u hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van uw project, hopende dat zij u nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.OffertesOnline.be in het leven geroepen.

Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Combiketels: laat uw combiketel installeren door een professionele loodgieter!

Via ons platform geeft u uw offerteaanvraag voor het installeren van uw combiketel éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde loodgieters uit uw omgeving u contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor uw combiketel installatie snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat u na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. U ontvangt de offertes, u vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan u om te beslissen of u tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heeft u niets te verliezen, in tegendeel... u kan er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog uw offertes aan bij alle professionele loodgieters uit uw omgeving... Alvast veel succes met uw project!

Bent u op zoek naar een loodgieter om een vrijblijvende offerte te maken voor uw combiketel installatie?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Wat is een combiketel?

Een combiketel levert zowel het warm water voor uw  centrale verwarming als het warm water voor uw sanitair (douche, bad, kranen, keuken, ..). Dit in tegenstelling tot een gewone cv ketel die alleen maar zorgt voor de verwarming van uw huis, en waarbij u voor uw warm water gebruik maakt van een boiler of geiser. Bij een combiketel worden beide functies aangestuurd door dezelfde ketel. Combiketels kunnen opgedeeld worden in 3 groepen: doorstromers, ketels met boilers en doorstromers in combinatie met een kleinere ingebouwde boiler. De bekendste merken voor combiketels zijn Vaillant, Bosch, Viessmann, Remeha, Atag, AWB, Junkers en Itho Daalderop.

Het vermogen van een combiketel

Vaak spreekt men over een HR combiketel waarmee het rendement van uw combiketel wordt aangegeven. Het gebruik van een combiketel voor zowel uw verwarming als voor uw warm water wordt echter uitgedrukt in de comfort waarde of de CW klasse. Hoe hoger de CW klasse, hoe langer u verwarming en warm water samen kunt gebruiken. Daar tegenover staat dat een ketel met een hogere waarde, ook een hoger verbruik heeft en dus meer kosten zal hebben. Gelukkig hebben de nieuwe combiketels  geen klassieke cv ketels meer, maar condensatieketels waarbij er meer energie wordt gewonnen en er minder rendement verloren gaat.

Controleer de CW klasse van uw combiketel

Comfort Waarde
Verbruik ketel kW
Min liter per minuut
Warm water bad, douche, keuken
CW3
20
10
Niet mogelijk
CW4
25
13
Beperkt mogelijk
CW5
30
16
Langere tijd mogelijk
CW6
> 30
20
Tegelijk mogelijk

Soorten combiketels

DOORSTROOM COMBIKETELS

Bij een doorstroom combiketel is er geen ingebouwde of aparte boiler bij de cv ketel. De ketel verwarmt het water zoals bij een geiser en het duurt dan ook even voor er warm water uit de kraan komt. De prijs voor een cv ketel met doorstromer ligt dan ook lager omdat er geen boiler bij de installatie kosten zit. Een combiketel met doorstromer verbruikt ook minder energie omdat er geen direct warm water moet voorzien worden. Deze cv ketels hebben meestal een CW4  waarde waardoor ze minder warm water per minuut leveren dan cv ketels met een boiler.

Voor -en nadelen doorstroom combiketel:

+ Goedkoopste combiketel

+ Lagere kosten energie

+ Neemt weinig ruimte in beslag

- Minder warm water tijdens piekmomenten

- Wachttijd voor er warm water is

- Meer slijtage van de ketel

COMBIKETELS MET BOILER

Een combiketel met een externe boiler zorgt ervoor dat er steeds een hoeveelheid warm water aanwezig is wanneer je de kraan opendraait. Het aanwezige water in de boiler van uw cv ketel wordt immers constant op temperatuur gehouden. De hoeveelheid direct warm water hangt af van de grootte van de boiler. Wanneer het warm water van de boiler ketel leegloopt, wordt het automatisch weer gevuld. Bij kleinere ketels tot 60 liter is de voorraad warm water dus beperkter en moet het water bij groot gebruik eerst terug verwarmd worden. Grotere boiler ketels, die tot 200 liter kunnen bevatten, hebben dit probleem niet, maar u moet wel genoeg ruimte hebben in huis om de boiler te plaatsen.

Voor -en nadelen combiketel met boiler:

+ Korte wachttijd voor warm water

+ Veel warm water voor direct gebruik (bad, douche)

+ Minder schakelen tussen cv en warm water functie

+ Minder slijtage van de combiketel

- Hogere kosten energie

- Boiler neemt meer ruimte in

- Duurdere installatiekosten

COMBIKETELS MET INGEBOUWDE BOILER

Een combiketel met ingebouwde boiler werkt als een doorstroom HR ketel, maar de ketel kan voor een korte periode toch direct zorgen voor warm water uit de kraan. Dit geeft uw doorstroom HR ketel de tijd die nodig is om het water te verwarmen in de leidingen tussen de ketel en de kraan. Het gaat dan ook om een zeer kleine boiler die meestal achteraan in de combiketel wordt ingebouwd. Alhoewel hij iets groter is dan de gewone doorstroom combiketel, neemt hij weinig plaats in huis.

Voor -en nadelen combiketel met ingebouwde boiler:

+ Direct warm water beschikbaar

+ Boiler zit in de cv ketel

- Beperkte hoeveelheid direct warm water

- Kost meer energie

Bent u op zoek naar een professionele loodgieter uit uw regio om een vrijblijvende offerte te maken voor uw combiketel?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Soorten combiketels op basis van brandstof

GASKETELS

Cv ketels op aardgas of mazout worden nog steeds het meest gebruikt voor de verwarming van een huis. Nieuwe cv ketels op gas zijn kunt u enkel nog verkrijgen als condensatieketels die een hoger rendement hebben dan de gewone gasketels of hoogrendementsketels. Condenserende ketels hebben minder uitstoot, leveren meer vermogen en ze zijn goed te combineren met hernieuwbare energie. Cv ketels op gas zijn goedkoper dan de andere ketels en je hebt geen extra opslag nodig in huis. Als combiketel zorgt een cv ketel op gas ook voor het warm water. Nadeel van aardgas is dat de prijzen kunnen schommelen en dat het niet de meest milieuvriendelijkste brandstof is.

Voordelen cv ketels op aardgas:

Goedkoper dan andere cv ketels

Geen opslag nodig

Combineerbaar met duurzame energie

Populaire brandstof

MAZOUTKETELS

Condensatieketels kunnen ook werken op stookolie of mazout. Mazoutketels worden aangesloten op een aparte mazouttank die nodig is om de stookolie op te slaan. De wetgeving voor de goede werking van nieuwe stookolie tanks voorzien tegenwoordig de aanwezigheid van een lekdetectie, een overvulbeveiliging en een inhoudsmeter. Net zoals condensatieketels op gas, hebben condensatieketels op mazout minder verbruik dan een gewone mazoutketel en leveren ze toch meer vermogen en warmte. Condensatieketels krijgen dan ook een HR Top certificaat voor hun rendement. Het loont dus om uw oude ketel te vervangen door een nieuwe ketel. Niet alleen heeft een nieuwe HR ketel een betere verbranding, de rookgassen worden tevens gerecupereerd om het water van de verwarming voor te verwarmen. Zo gaat er minder energie verloren.

Voordelen van een condenserende ketel op mazout:

Meer rendement en warmte productie

Ideaal voor woningen zonder gasaansluiting

Bespaar door zelf het tijdstip te bepalen wanneer de mazouttank wordt gevuld

Minder afhankelijk van de fluctuerende energie prijzen

Minder kans op ontploffingsgevaar

CV KETELS OP ELEKTRICITEIT

Het is ook mogelijk om gebruik te maken van een elektrische cv ketel voor uw verwarming, maar vaak zijn deze ketels in verbruik te kostelijk. Daarom dat elektrische ketels vaak worden gebruikt met hernieuwbare energiebronnen zoals zonnepanelen, warmtepompen of andere hybride systemen. Vaak wordt een nieuwe cv ketel op elektriciteit dan ook enkel gebruikt als tijdelijke oplossing of voor zeer kleine woningen. Een elektrische boiler, die enkel zorgt voor het warm water van het sanitair in huis, komt men vaker tegen. Toch zullen elektrische ketels de huidige ketels, die werken met fossiele brandstoffen zoals gas en stookolie, in de toekomst vervangen. Door de hernieuwbare energie, zal er meer vermogen opgewekt worden en zal een kleinere elektrische ketel volstaan in huis.

Voordelen elektrische ketels:

Ideaal met hernieuwbare energie

Geen fossiele brandstof

Geen afvoer nodig

HERNIEUWBARE ENERGIE

Hoelang fossiele brandstoffen nog zullen aanvaard worden, is koffiedik kijken. Maar dat ze ooit zullen verdwijnen als energiebron voor uw verwarming en warm water, is een zekerheid die er ooit aankomt. Daarom dat het gebruik van alternatieve, milieuvriendelijke en hernieuwbare energie momenteel in de lift zit en in volle ontwikkeling. Zonnepanelen, windturbines, biomassa, warmtepompen, zonneboilers of microwarmte-krachtkoppeling, het aanbod aan energiezuinige alternatieven wordt alleen maar groter. Vaak zijn dit type energiebronnen of ketels nog duur in aankoop, maar ongetwijfeld zullen de prijzen betaalbaarder worden.

Voordelen duurzame energie:

Geen fossiele brandstoffen

Laag energieverbruik

Milieuvriendelijk en ecologisch

Lange levensduur

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor combiketels?

HOE WORDT DE PRIJS VOOR COMBIKETELS BEPAALD?

De prijs voor combiketels wordt bepaald aan de hand van het vermogen, het type ketel en de installatiekosten. Een nieuwe combiketel op gas of stookolie is het goedkoopst en ook het meest gebruikt. Bij een doorstroom combiketel is er geen aparte boiler aanwezig waardoor deze ketels minder kosten dan de combiketels met boiler. Ook de energie kosten zitten lager. Wanneer u uw ketel combineert met een bijkomende groene energiebron, of u kiest resoluut voor hernieuwbare energie, dan kunnen de prijzen stevig oplopen. Toch is het aanwenden van groene energie de toekomst en zal het gebruik van fossiele brandstoffen langzaam uitdoven.

In de onderstaande tabellen vindt u richtprijzen voor het installeren van een combiketel. Gelieve er rekening met te houden dat deze prijzen voor de installatie van verwarmingsketels erg uiteenlopend kunnen zijn afhankelijk van het merk, de materiaalkeuze, de gekozen loodgieter, oppervlakte van de woning,.. Vraag vrijblijvend naar enkele offertes bij de installateurs of loodgieters uit uw regio.

RICHTPRIJZEN VERWARMINGSKETELS

Soort verwarmingsketel
Gemiddelde prijs
Combiketel
€ 800 tot € 5500
Condensatieketel gas
€ 2000 tot € 5000
Condensatieketel mazout
€ 3000 tot € 5500
Zonneboiler
€ 4500 tot € 6500
Warmtepomp
€ 8000 tot € 16000
Bent u op zoek naar een professionele loodgieter uit uw regio om de prijs voor uw combiketel te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
4342 loodgieters in uw regio!

Vergelijk offertes voor uw Verwarmingsketels

Na het ontvangen van deze offertes bent u tot niets verplicht, enkel beter ingelicht.

U heeft dus niets te verliezen...