VASTE AIRCO KOPEN

Bereik tot 866 installateurs in Vlaanderen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  Zoek je de juiste vakman voor je airco?

  Je wilt een airco kopen, maar waar vind je de geschikte professional voor je airconditioning? Hoe vind je een professionele en betrouwbare specialist die actief is in je regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  Je verstuurt je offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kun je je offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionals uit jouw regio verstuurd. Zo bespaar je veel tijd en moeite!

 • 3

  Je vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele airco plaatsers die geïnteresseerd zijn in je opdracht zullen je een offerte toesturen, waarna je rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kunt nemen!

866
airco installateurs
41
Opdrachten
per maand
64
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor aircosystemen in Vlaanderen

Soort werken: Nieuwe airco installatie

Aantal ruimtes: 1 ruimte

Start werken: Binnen de 3 maanden

Projectbeschrijving:

Graag prijs voor een airco plaatsing in onze woonkamer te Kapellen.
Betreft laagbouwwoning zonder verdiep.
Wij wensen koeling in alleen de woonkamer met buiten unit.
Offerteaanvraag uit Kapellen

Soort werken: Airco onderhoud

Aantal ruimtes: 1 ruimte

Start werken: Binnen de 3 maanden

Projectbeschrijving:

We hebben begin dit jaar ons huis gekocht, met airco op de slaapkamer.
Deze werkt niet zo goed meer, afstandsbediening doet het ook niet meer.
Contact via e-mail.
Offerteaanvraag uit Kapellen

Vind een geschikte airco installateur in je buurt

Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval airco specialist, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer je niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan je de aankoop van je airco installatie wilt toevertrouwen. Om de juiste keuze te kunnen maken, moet je verschillende offertes kunnen vergelijken om zo de vakman te kiezen die je de beste prijs/kwaliteit voor je aircosystemen garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van de professionele vakmannen uit je regio. Daarna moet je hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van je project, hopende dat zij je nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.OffertesOnline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Airconditioning kopen: je vaste airconditioning kopen bij een professionele installateur!

Via ons platform geeft je je offerteaanvraag voor je airco eenmaal in, en laten we de geïnteresseerde vakmannen uit je omgeving jou contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van de verschillende offertes voor je vaste airconditioning snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat je na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. Je ontvangt de offertes, je vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan jou om te beslissen of je tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heb je niets te verliezen, in tegendeel... je kunt er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog je offertes aan bij alle professionals uit jouw omgeving... Alvast veel succes met je project!

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele airco bedrijven in Vlaanderen. Wanneer je dus je offerteaanvraag indient voor een vaste airconditioning, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele vakmannen die gelegen zijn in jouw regio en de juiste kwalificaties hebben voor het installeren van je vaste airconditioning.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we je offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde professionals uit jouw regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven je offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor het installeren van je airco systemen en contact met je opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens je alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven jouw aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel bedrijven interesse tonen in je offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk om de plaatsing van je airconditioning best zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben in je opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens je contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die je contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige je contactgegevens zullen krijgen, en je bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. Je bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden je aan om je opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de vakmannen uit je regio. Naast de vooropgestelde vragen, en je contactgegevens, is het belangrijk om de beschrijving van je te installeren airconditioning ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Vind een geschikte airco installateur uit je buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Waarom kiezen voor een vaste airco?

Vele mensen zitten nog met het idee dat airconditioning slechts nuttig is voor een bepaalde periode en dat airconditioning kopen zeer nadelig is voor hun energiefactuur. Maar het tegendeel is waar en alle airco’s, ook de mobiele airco's, hebben op zeer korte tijd een grote evolutie ondergaan waardoor ze voldoen aan de strenge energienormen van de toekomst. Een vaste airco installatie is vandaag meer dan alleen maar een airconditioning het koelen van je woning. Airconditioning betekent letterlijk het conditioneren van je binnenklimaat en een airco kan dus niet alleen je woning koelen, maar kan je binnenklimaat ook verwarmen, verluchten, filteren, zuiveren en ontvochtigen. Via een lucht-lucht warmtepomp wordt de warme lucht via 1 buitenunit van je vaste airco doorgestuurd naar meerdere binnenunits en wordt je temperatuur binnen geregeld volgens jouw wensen. Voor deze regeling zijn er verschillende mogelijkheden waarbij je binnenunits automatisch of manueel kunt bedienen. Met je airconditioning kun je ook de luchtvochtigheid in je kamer, kantoor of ruimte beheren of je kamer en kantoor verwarmen tijdens de frissere dagen, zonder dat je je hoofdverwarming dient te gebruiken. Je kunt je airconditioning kopen met een standaard energielabel waarvan de kostprijs lager ligt, maar op lange termijn ben je beter af met een superzuinige airco met een A label omdat die een uiterst laag energieverbruik heb. Ook op het vlak van design en besturing hebben de vaste airco installaties een metamorfose ondergaan. Tegenwoordig kun je een vaste airconditioning kopen in alle mogelijke vormen en uitvoeringen, zeker voor een binnenunit. Je kunt daarbij kiezen voor een wandmodel, een toestel tegen het plafond of voor een inbouw airco. Zo kun je kiezen uit de talloze units die je qua design, of grootte, mooi kunt inpassen in je interieur. Daarnaast moet een airco ook functioneel en gebruiksvriendelijk zijn. Een bediening via je afstandsbediening, smartphone of tablet kan perfect en meer en meer mensen zullen bij voorkeur ook een vaste airconditioning kopen die voorzien is van de laatste snufjes zoals een automatische klimaatregeling, een nachtelijke teruglopende intervalregeling, timers, luchtzuivering, zelfsluitende roosters of van bewegingssensoren. Een vaste airconditioning kopen is niet meer zo uitzonderlijk waardoor, onder meer door de klimaatopwarming, vele mensen het nut zien van een goede vaste airco installatie. Ontdek de vele voordelen van een vaste airco en laat je airco plaatsen door een professionele airco installateur uit jouw regio. Via OffertesOnline.be kun je de lokale airco leveranciers contacteren voor enkele vrijblijvende prijsvoorstellen!

vaste airco kopen

Mogelijke werken aan je airconditioning

vaste airco kopen

Airconditioning kopen

Voor een degelijke en energiezuinige airconditioning, kun je best een vaste airconditioning kopen. Een vaste airconditioning, ook wel airco zonder afvoerslang genoemd, wordt steeds vast bevestigd en het kan zowel een alleenstaande airco zijn, een single split, dual split of multi split airco zijn. Daarom is het belangrijk om te bepalen waaraan je vaste airco moet voldoen. Wil je een vaste airconditioning kopen die moet dienen voor meerdere ruimtes of volstaat een alleenstaande vaste airco? Moet je vaste airco installatie alleen maar kunnen koelen of wens je je binnenklimaat ook te verwarmen, te ontvochtigen of te zuiveren? En welke opties wens je te voorzien voor je één of meerdere binnenunits? Een bediening vanop afstand via je smartphone of tablet, ingebouwde timers, aanwezigheidsdetectie, energiebesparende standen of een automatische klimaatregeling? Het zijn maar enkele vragen die best eerst worden beantwoord voor je een vaste airco koopt. Ook het vermogen en het uitzicht van elke binnenunit kun je beter op voorhand bepalen zodat je op een esthetische en energiezuinige manier kunt genieten van je vaste airco installatie. De meeste airco leveranciers bieden een zeer ruim gamma aan van de bekendste airco merken zoals Daikin, Fujitsu, Samsung, Toshiba, Panasonic en Tristar. Vraag gerust enkele vrijblijvende adviezen of prijsoffertes aan bij de regionale airco installateurs uit jouw buurt. Zo kun je door middel van vergelijkende offertes je vaste airconditioning kopen aan de beste voorwaarden!

vaste airco installeren

Een vaste airco plaatsen

Nadat je de aankoop van je vaste airco succesvol hebt afgerond, kan de airco installateur kort daarna beginnen aan de plaatsing van je airco units. Elke vaste airco moet sowieso door een erkende airco installateur geplaatst worden. Voor de plaatsing van een enkele airco zonder buitenunit, is de installatie vrij eenvoudig en dient er een kokerverbinding met roosters in de gevel aangebracht te worden, voor de aan- en afvoer van de buitenlucht, naar je airco unit. Bij een split systeem bestaat de plaatsing uit 1 buitenunit en één of meerdere binnenunits. De plaatsing van een split systeem dient dan ook stap per stap uitgevoerd te worden, te beginnen met de plaatsing van het buitenunit toestel dat buiten aan je gevel of op je plat dak wordt bevestigd. Daarna zal je airco installateur de binnenunits vakkundig en minutieus plaatsen en elke binnenunit verbinden met je buitenunit. Afhankelijk van je voorafgaande keuzes, kan het zijn dat je voor elke kamer een verschillende binnenunit krijgt qua vormgeving, grootte, montage, vermogen, energieverbruik, design, geluidsniveau of uitvoeringen. Elke binnenunit van je vaste airco kan dan ook nog gepersonaliseerd worden met bijkomende opties zoals een automatisering, intervalregelingen, automatische sluitkleppen, bewegingssensoren of een ventilatiefunctie. Na de volledige installatie wordt elke unit nog door de airco installateur uitvoerig getest en gecontroleerd. De controle van je eventuele ingebouwde airco units, dient wel te gebeuren voordat de airco unit in je wand of plafond wordt weggewerkt. Een vaste airco kopen is één zaak, maar een goede plaatsing van je airco units is zeker even belangrijk. Doe daarom beroep op een ervaren installateur uit je regio die je vaste airco installeert met de grootste precisie. Vraag bij meerdere installateurs naar vrijblijvende prijzen en offertes zodat je een goede keuze kunt maken voor jouw koeling installatie! 

onderhoud vaste airco

Onderhoud vaste airco

Meestal kun je een vaste airconditioning kopen met een bijhorend onderhoudscontract dat al dan niet is inbegrepen in de kostprijs bij aankoop. Het voordeel van zo’n onderhoudscontract is dat je airco installateur zijn eigen geplaatste en gekende airco units zal onderhouden en dat er een bepaalde beroepsfierheid aan gekoppeld zit. Met een vast onderhoudscontract ben je bovendien goedkoper gesteld dan met een aparte regeling, zeker indien het gaat over meerdere binnenunits. Vaste airco’s, zowel airco's met als airco's zonder buitenunit, mogen trouwens alleen maar door een erkende airco installateur onderhouden en gecontroleerd worden. Indien de koelelementen van je airco’s meer dan drie kilogram bedragen, is het onderhoud van je units zelfs verplicht en dient  elk toestel, afhankelijk van je installatie, jaarlijks, semestrieel of trimestrieel uitgevoerd te worden. Met een onderhoudscontract wordt je vaste airco professioneel op de voorziene tijdstippen onderhouden, wordt je koelvloeistof aangevuld of vervangen en worden de leidingen en onderdelen van je buitenunit en één of meerdere binnenunits grondig gecontroleerd. Gemiddeld gaat een goed onderhouden vaste airco installatie (alle toestellen zonder afvoerslang en vaste airco's zonder buitenunit) zo’n vijftien jaar mee. Voor alle wettelijke verplichtingen in verband met het onderhoud van je airconditioning, verwijzen we je graag door naar de professionele airco specialisten uit je regio!

reparatie vaste airco

Reparatie vaste airco

Met een regelmatig onderhoud verleng je de levensduur van elke airco, los of het gaat over een binnenunit of buitenunit. Maar toch gebeurt het af en toe dat je airco units niet meer naar behoren werken. Dit kan meerdere oorzaken hebben. In een vochtige omgeving kunnen schimmels en bacteriën je toestel of unit aantasten. Daarnaast wordt elke unit ook constant blootgesteld aan vuil, stof, vocht en temperatuurschommelingen, zeker als afzonderlijke buitenunit die niet dezelfde bescherming geniet als een binnenunit. Ook het niet tijdig bijvullen van je koelvloeistof kan leiden tot een verminderd koelvermogen van je airco units. Zonder het juiste koelvermogen, zal je energieverbruik stijgen, zeker wanneer je je woning maximaal wilt koelen. In het slechtste geval ontstaan er disfuncties bij een aantal units en moeten er bepaalde toestel onderdelen vervangen worden. Je kunt daarom best een vaste airconditioning kopen met een gekoppeld onderhoudscontract. Niet alleen is dit contract goedkoper, het geeft je de beste garanties om defecten aan je buitenunit of binnenunits te voorkomen. Zeker als je weet dat de prijzen voor een airco reparatie zich situeren tussen de tachtig euro, voor kleine reparaties en de vierhonderd euro voor grote reparaties. Zeer uitzonderlijk dien je de volledige binnen- of buitenunit vroegtijdig te vervangen. Het is dan ook belangrijk dat je, wanneer je merkt dat je binnenunit mindere prestaties levert, zo snel mogelijk je vaste airco laat repareren of onderhouden. Zo bespaar je grotere reparatiekosten. Heb je problemen met je toestel of levert je toestel niet het juiste koelvermogen? Wacht dan niet te lang en ga snel op zoek naar de oorzaak. Contacteer je lokale installateurs uit je buurt voor al je reparaties of onderhoud uitvoeringen voor je airco en vraag gerust naar enkele vrijblijvende prijsvoorstellen.

Op zoek naar een airco installateur om een vrijblijvende offerte te maken voor je vaste airco?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Mogelijke soorten vaste airco’s

monoblock airco

Monoblock airco

Indien je maar één ruimte wilt koelen, of verwarmen, dan biedt een alleenstaande vaste airco een mogelijke oplossing. Een monoblock airco is een enkele airco zonder buitenunit, die via buiten kokers rechtstreeks in verbinding staat met je gevel. Hierdoor valt dit toestel ook onder de benaming airco zonder afvoerslang, in tegenstelling tot een mobiele airco die wel met een afvoerslang werkt. We spreken dus over één binnenunit die onafhankelijk kan functioneren. Een alleenstaand toestel is bovendien voordeliger dan een single airco, met één buitenunit en één binnenunit, omdat het toestel geen gebruik maakt van een buitenunit. Het nadeel is dat je toestel minder compact is dan een binnenunit van een split systeem omdat alle stuurelementen, zoals de compressor, ventilator en de condensor, in je binnenunit zitten. Vroeger was het geluid ook hinderlijk door de lawaaierige onderdelen, maar tegenwoordig maken de meeste alleenstaande airco's geen lawaai meer en werken ze nagenoeg geluidloos. Voor de montage kun je best je airco laten plaatsen net onder of boven een raam omwille van de optimale koeling, maar dit is geen vaste regel. Omwille van de gunstige kostprijs is deze airco erg gegeerd voor één ruimte of kamer. Maar voor meerdere ruimtes, ongeacht of dit grote of kleine ruimtes zijn, is een airconditioning met één buitenunit en meerdere binnenunits de beste oplossing. Bekijk de vele decoratieve monoblock airco’s bij de lokale airco leveranciers uit jouw regio en vraag naar enkele vergelijkende prijsoffertes! 

single split airco

Single split

Met een single split systeem kun je, net zoals met een alleenstaande vaste airco, één enkele kamer koelen of verwarmen. Van alle airco’s is een single split de meest eenvoudigste vaste airco met één buitenunit en maar één binnenunit. Waarom zou je dan niet kiezen voor het goedkopere monoblock toestel waarvan de installatiekosten een stuk lager liggen? Beide vaste airco’s hebben hun voor- en nadelen. De voordelen van een single split zijn dat al je stuurelementen, zoals de compressor, de lucht-lucht warmtepomp, de inverter en de condensor, in 1 buitenunit zitten. Hierdoor kun je kiezen voor een veel compactere binnen airco, die bovendien veel minder lawaai maakt dan een monoblock. Het aanbod aan decoratieve en energiezuinige airco modellen is dan ook veel groter en je kun je binnenunit in verschillende uitvoeringen laten plaatsen als vloer-, plafond-, of wandmodel. Ook een inbouw airco in je wand of plafond behoort tot de mogelijkheden zodat je binnenunits niet opmerkelijk zichtbaar zijn thuis in je interieur of op kantoor. Bijkomend voordeel is dat je met je single split nog alle mogelijkheden openhoudt om het aantal units uit te breiden, en je per bijkomende binnenunit minder installatiekosten hebt wanneer je een bijkomende vaste airco installeert. Zo heeft je single split alle voordelen van een volwaardige airco installatie waarbij je alle opties voor de toekomst behoudt. Wil je graag meer betrouwbare info over een single split installatie, neem dan contact op met je regionale airco installateurs uit je omgeving.

multi split airco

Multi split

Een uitgebreide vaste airco met 1 buitenunit noemt men een multi split. Een multi split installatie bestaat uit één buitenunit en tot acht binnenunits die tot op een afstand van twintig meter kunnen aangestuurd worden. De binnenunits van je aircosysteem kunnen daarbij allemaal verschillend zijn qua design, vermogen, energiezuinigheid, functies of geruisloosheid. Hierdoor kun je kiezen voor een op maat geplaatste airco die voldoet aan al je wensen en die perfect past in je interieur. Zo kun je bijvoorbeeld bij een moderne living kiezen voor een ingebouwde airco in het plafond of een design airco tegen de wand , terwijl je voor je slaapkamer dan weer een energiezuinige en geluidloze airco zonder storend lawaai kunt voorzien met een intervalregeling. Een multi split kopen, die beantwoordt aan al je verschillende factoren en opties, vraagt eerst wel enig opzoekwerk. Met je multi split kun je meerdere ruimtes koelen en een krachtige buitenunit kan meerdere binnenunits aansturen. Je moet ook bepalen welk type airco best past bij elke kamer. Sommige binnenunits kunnen niet alleen koelen, maar ook verwarmen, zuiveren, ventileren en ontvochtigen indien je dit wenst. Via een automatisering kun je de warme lucht van buiten in meerdere ruimtes koelen op dezelfde temperatuur en de luchtvochtigheid in je binnenlucht aanpassen en controleren. Zo is er steeds een aangenaam en gezond binnenklimaat in je woning. Ook bijkomende opties zoals energiezuinige standen, timers of aanwezigheidssensoren kunnen aan je binnenunits gekoppeld worden, net zoals een afstandsbediening via je smartphone of tablet. Bekijk de vele voordelen van een multi split airco en vraag naar enkele vrijblijvende offertes bij de vele airco installateurs uit jouw regio of omgeving. 

Liever een mobiele airco kopen?

Mobiele airco

Mobiele airco's: voor- en nadelen

Een mobiele airco biedt een alternatief voor wie geen vaste airco in huis wil, maar toch een verkoeling kan gebruiken thuis of op kantoor tijdens de heetste dagen. Een mobiele airco kan zo een tijdelijk soelaas bieden en een bepaalde kamer of kleinere ruimtes aangenaam koelen, zodat de temperatuur terug draaglijk is. Een mobiele airco wordt tijdens de zwoele nachten vaak gebruikt in slaapkamers of tijdens de dag in de leefruimte of het kantoor. Het grootste voordeel van dit type airco is dan ook dat je je airco overal kan plaatsen waar je hem nodig hebt. Geen installatiekosten, geen vaste bevestigingen, geen leidingen, geen storende units buiten aan je gevel. Een mobiele airco is steeds verplaatsbaar en je haalt je mobiel toestel tevoorschijn wanneer het nodig is en je bergt het weer op na gebruik. Wanneer je dus sporadisch of flexibel gebruik wenst te maken van een verkoelende airconditioning, dan biedt een mobiele airco, die enkel bestaat uit één binnenunit, een gepaste oplossing. De kostprijs voor een mobiele airco hangt voornamelijk af van de energiezuinigheid, maar de prijzen liggen een stuk lager dan voor een vaste airco. Een mobiele airco maakt daarbij wel iets meer lawaai dan een airco met buitenunit omdat de stuurelementen rechtstreeks in je airco zitten. Ook moet de warme lucht met een afvoerslang naar buiten kunnen langs een raam, deur of langs een andere opening, terwijl dit bij een vaste airco zonder afvoerslang niet nodig is. Naast de volwaardige mobiele airco’s bestaan er ook nog draagbare airco’s en aircoolers die ook zeer makkelijk verplaatsbaar zijn.  Vaak hebben deze toestellen echter een beperkt vermogen en maken ze meer lawaai. Bij een aircooler wordt de warme buitenlucht niet omgezet in koude lucht, maar zorgt de ingebouwde ventilator voor verkoeling. Je kunt al een kleine mobiele airco kopen voor minder dan honderd euro. Maar voor de betere airco's hou je best rekening met een hogere kostprijs. Ontdek de grote variaties aan mobiele airco’s en/of draagbare airco’s bij de vele erkende airco leveranciers uit jouw regio!

Vind een geschikte airco installateur uit je buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Hoe bepaal ik het vermogen van mijn vaste airco?

Om te berekenen hoe sterk het vermogen moet zijn van je vaste airco, dien je eerst het volume van je ruimtes of kamers te bepalen. Dit doe je door de lengte, de breedte en de hoogte van je kamer met elkaar te vermenigvuldigen. Daarnaast speelt ook de isolatiefactor een rol. Is je kamer en je huis goed geïsoleerd dan zal de globale isolatiewaarde of de K-waarde lager liggen dan bij een slecht geïsoleerde woning. Een goede isolatiefactor heeft een K-waarde van K30 of K40, waarden van K50 of hoger hebben een slechte isolatiefactor. Om het koelvermogen van je vaste airco te berekenen, moet je de inhoud van je ruimte of kamer vermenigvuldigen met je K-waarde. Het vermogen van elke airco wordt uitgedrukt in kW (kilowatt). Een goed geïsoleerde kamer van bijvoorbeeld 25 m³ zal toekomen met een koelvermogen tussen de 1 en de 2,5 kW. Voor een slecht geïsoleerde kamer van 60 m³ zal je al een binnenunit met een koelvermogen van 5 kW nodig hebben. Indien je twijfelt en je hebt hulp nodig, dan kun je de berekening altijd laten uitvoeren door een erkende airco installateur uit je regio. Hij zal je tevens de meest geschikte airconditioning installatie kunnen voorstellen aan de beste prijs/kwaliteit!

vermogen bepalen vaste airco

Energieklasse, geluid en functies

Net zoals bij andere apparaten hebben aircotoestellen een energielabel (EPDB) gaande van G naar A en is dit label op de airco’s in Europa verplicht. Een airco met een A label is het meest energiezuinige toestel en het zal je energiefactuur aanzienlijk verlagen. Bovendien is het ook beter voor het milieu. Daarnaast zijn er ook nog het aantal decibels die worden geproduceerd door je airco toestel. Afhankelijk van het soort type airco, zal je airconditioning minder of meer lawaai produceren. Bij een vaste airco met buitenunit, wordt het geluid van de binnenunits gereduceerd omdat de compressor mee geïntegreerd is in je buitenunit. De huidige generatie airconditioning systemen zijn veel stiller geworden en ze maken zo goed als geen geluid meer bij het koelen van de lucht. Ook bij de buitenunits van een split airconditioning zijn er tegenwoordig stille toestellen die weinig decibels produceren. Qua functies heb je bij de verschillende vaste airco’s meerdere opties en mogelijkheden. Zo kunnen bepaalde vaste airco’s naast het koelen van je ruimte, deze ook nog bevochtigen, ontvochtigen, ventileren, filteren of verwarmen. Ook het bedienen van je airco installatie via je afstandsbediening, wifi, smartphone of via je domoticasysteem behoort tot de mogelijkheden. Bekijk of overleg de verschillende opties en mogelijkheden met een airco installateur uit je regio. Hij zal je met alle plezier verder helpen. Zo kun je je airco aanschaffen aan de beste voorwaarden!

energieklasse vaste airco
Vind een geschikte airco installateur uit je buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor een vaste airco?

HOE WORDT DE PRIJS VOOR AIRCO BEPAALD?

De prijs voor airco hangt af van verschillende factoren. Met een multi split kun je meerdere ruimtes koelen, terwijl een mobiele airco of een enkele vaste airco slechts één ruimte kan koelen. Elk split systeem werkt met één buitenunit en minstens één binnenunit of meerdere binnenunits. De prijzen voor een airco met buitenunit, zelfs voor een single split, liggen daarom hoger dan voor een alleenstaande vaste of mobiele airco. De andere parameters voor de prijs zijn de verschillende stijlen en uitvoeringen van de units, het energieverbruik, de geluidshinder, het design en de installatiekosten. Vooral voor een binnenunit zijn er talloze producten in omloop, en elk product heeft verschillende groottes, designs en vormen die tegen je wand of plafond, in de vloer, of als inbouwcassette kunnen geplaatst worden. Ingebouwde inverters, een stille modus, een ingebouwde ventilator, en functies zoals verwarmen, ventileren, ontluchten of verluchten, kunnen de prijs van je toestel verder verhogen. Anderzijds zorgt een unit met een inverter met zijn laag energieverbruik dan weer voor een lagere energiefactuur. Het is dus aangeraden om te kiezen voor een airco die het best beantwoord aan jouw verwachtingen. Vergelijk de prijzen van dezelfde producten door verschillende gratis offertes aan te vragen bij de erkende leveranciers uit jouw regio. Reken ook uit hoeveel energie je kunt besparen door te investeren in een zuiniger toestel en bestel dan pas het product!

Prijzen vaste airco

Soort vaste airco
Richtprijs
Monoblock airco
vanaf € 1100
Single airco split unit
vanaf € 1250
Dual airco split unit
vanaf € 2000
Multi airco split unit
vanaf € 2800
Extra binnenunit
vanaf € 800
Koelvloeistof bijvullen
€ 60 - € 80
Gewoon onderhoud
€ 130
Groot onderhoud
€ 150 - € 180
Onderhoudscontract per jaar
€ 90 - € 150
Kleine reparatie
vanaf € 80
Reparatie en vervangen kleine stukken
€ 140 - € 190
Reparatie en vervangen grote stukken
€ 250 - € 500

Premies

Gewone airco's komen niet in aanmerking voor premies, behalve indien ze werken met een lucht/lucht-warmtepomp. Een investering in een warmtepomp wordt aanzien als een energie-Efficiënte en duurzame hernieuwbare energie waarvoor je de verbouwpremie van de Vlaamse Overheid kunt aanvragen. Via het online loket van "Mijn verbouwpremie" kun je je aanvraag indienen, en op de site van de overheid vind je alle informatie met betrekking tot de voorwaarden, het bedrag en de toepassingen. Via onderstaande link kom je rechtstreeks op de website van de Overheid.

Premies warmtepompen

Op zoek naar een airco installateur om de prijs voor je vaste airco te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Zoekt u een specifieke airco installateur?

866 airco installateurs in uw regio!

Vergelijk offertes voor uw Airco

Na het ontvangen van deze offertes bent u tot niets verplicht, enkel beter ingelicht.

U heeft dus niets te verliezen...