uw monoblock airco laten plaatsen

Bereik tot 807 airco installateurs in Vlaanderen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
Vraag uw offertes aan

Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  U zoekt de juiste vakman voor uw airco

  U wilt een monoblock airco laten plaatsen, maar waar vindt u de geschikte vakman voor uw airconditioning? Hoe vindt u een professionele en betrouwbare installateur die actief is in uw regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  U verstuurt uw offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kan u uw offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele airco installateurs uit uw regio verstuurd. Zo bespaart u veel tijd en moeite!

 • 3

  U vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele installateurs die geïnteresseerd zijn in uw opdracht zullen u een offerte toesturen, waarna u rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kan nemen!

807
airco installateurs
144
Opdrachten
per maand
179
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor airco installatie in Vlaanderen

Soort werken: Bestaande airco vervangen

Aantal ruimtes: 1 ruimte

Start werken: Zo snel mogelijk

Projectbeschrijving:

De airco die ook verwarming geeft in een winkelpand, is defect.
We hadden die graag snel laten vervangen en zoeken een paar offertes.
Regio Haacht
Offerteaanvraag uit Haacht

Soort werken: Nieuwe airco installatie

Aantal ruimtes: meer dan 3 ruimtes

Start werken: Binnen de 6 maanden

Projectbeschrijving:

Wij willen in onze nieuwe woning die we aangekocht hebben een airco installatie plaatsen. Dit willen we in iedere slaapkamer en dan nog de living alsook de keuken.
8700 Tielt
Offerteaanvraag uit Tielt

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele airco installateurs in Vlaanderen. Wanneer u dus uw offerteaanvraag indient voor uw monoblock airco, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele installateurs die gelegen zijn in uw regio en de juiste kwalificaties hebben voor het plaatsen van uw monoblock airco.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we uw offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde airco installateurs uit uw regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor het installeren van uw monoblock airco en contact met u opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens u alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel airco installateurs interesse tonen in uw offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk uw airco zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben in uw opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens uw contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die uw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige uw contactgegevens zullen krijgen, en u bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. U bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden u aan om uw opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de installateurs uit uw regio. Naast de vooropgestelde vragen, en uw contactgegevens, is het belangrijk om uw beschrijving van de te plaatsen airco ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Zoekt u een specifieke airco installateur?

Vind een geschikte airco installateur in uw buurt

Het vinden van de geschikte vakman, in dit geval airco installateur, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer u niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan u uw monoblock airco wilt toevertrouwen. U moet verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die u de beste prijs/kwaliteit voor uw monoblock airco garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele airco installateurs uit uw regio. Daarna moet u hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van uw project, hopende dat zij u nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.OffertesOnline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Monoblock airco: uw monoblock airconditioning laten plaatsen door een professionele installateur!

Via ons platform geeft u uw offerteaanvraag voor uw monoblock airco éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde airco installateurs uit uw omgeving u contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor uw monoblock airco snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat u na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. U ontvangt de offertes, u vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan u om te beslissen of u tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heeft u niets te verliezen, in tegendeel... u kan er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog uw offertes aan bij alle professionele airco installateurs uit uw omgeving... Alvast veel succes met uw project!

Vind een geschikte airco installateur uit uw buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Waarom kiezen voor een monoblock airco?

Heel veel mensen overwegen een airco aankoop na een zwoele zomer maar toch durven (of kunnen) ze zich geen airco installatie aan te schaffen. Een uitgebreide airco installatie kost aardig wat geld en indien u meerdere ruimtes binnen uw woning wilt verkoelen, dan heeft uw installatie één of meerdere split airco’s of multisplit airco’s nodig. Een split airco of multisplit airco maakt gebruik van een buitenunit die uw binnenunit(s) aanstuurt. Dit biedt meerdere voordelen maar omwille van de complexe installatie kosten deze airco’s al gauw enkele duizenden euro’s. Wenst u echter toch te genieten van een verkoelende ruimte, zonder dat u al te diep in uw geldbuidel moet tasten, dan kunt u eventueel kiezen voor een monoblock airco. Een monoblock airco bestaat alleen maar uit een binnenunit die u vast of mobiel kunt plaatsen in één bepaalde ruimte. U hoeft hierbij dus geen grote installatie onkosten te maken. Uw vaste monoblock airco wordt door een professionele airco installateur bevestigd als vloer-, wand- of plafondmodel op de door uw gekozen plaats. De enige voorwaarde is dat er een aan- en afvoer is van de lucht naar uw buitengevel zodat er een continue luchtcirculatie aanwezig is. Het bijkomend voordeel van een monoblock airco is dat u geen zichtbare buitenunits heeft hangen aan de gevel van uw woning. U kunt de grootte en het vermogen van uw monoblock airco ook afstellen op het voorziene vertrek zodat er steeds voldoende verkoeling is. Indien u liever geen vaste monoblock airco wilt, dan kunt u ook kiezen voor een mobiele airco. Eigenlijk is een mobiele airco ook een monoblock airco, bestaande uit één binnenunit, die u overal in uw woning kunt plaatsen. Met een mobiele airco heeft u geen installatiekosten, verkoelt u de ruimte die u zelf wilt en ook de prijs ligt een stuk lager dan die voor een vaste monoblock airco. De nadelen van een mobiele airco zitten hem in het vermogen en de afvoer. Een mobiele airco heeft minder vermogen dan een vaste monoblock airco en voor de afvoer van uw warme lucht moet u voor uw afvoerslang een opening naar buiten hebben. Maar verder heeft u met een mobiele airco alle vrijheden om ten gepaste tijde uw mobiele monoblock airco boven te halen waar en wanneer u wilt. Met een monoblock airco kiest u voor een prijsbewuste en gerichte verkoeling voor één specifieke ruimte zonder dat er grote installaties aan te pas komen. Zeker wanneer u slechts sporadisch een airco wenst te gebruiken, vormt een monoblock airco de beste keuze. Laat u informeren over de voor- en nadelen van een monoblock airco en contacteer vrijblijvend de airco installateurs uit uw regio voor enkele adviezen of prijsoffertes!

monoblock airco laten plaatsen

Mogelijke werken aan uw airconditioning

monoblock airco kopen

Een monoblock airco kopen

Om te weten of een monoblock airco kopen voor u de voordeligste oplossing is, dient u zich eerst af te vragen hoe vaak u uw airco gaat gebruiken en voor hoeveel vertrekken. Een monoblock airco is, zoals de naam het al zegt, een onafhankelijke airco unit die binnen in de woning wordt geplaatst en die dient om één specifieke ruimte te verkoelen. Bij meerdere ruimtes spreken we over een airco installatie en dan kunt u beter een split airco kopen in plaats van een monoblock airco. Maar indien u slechts één kamer of vertrek wenst te koelen dan kunt u gerust een monoblock airco kopen. Zeker wanneer u uw airco maar sporadisch zou gebruiken bij extreem warme temperaturen. Een monoblock airco is immers een stuk goedkoper dan een split airco of multisplit airco. Zo kunt u bijvoorbeeld een monoblock airco kopen voor uw slaapkamer zodat u, ondanks de drukkende hitte, toch heerlijk kunt slapen in de zomer. Of misschien kan uw ingerichte zolderkamer een beetje verkoeling gebruiken? Qua design zijn de monoblock airco’s er sterk op vooruitgegaan en ook de geluidshinder van de ingebouwde compressor is bij de nieuwe generatie monoblock airco’s nauwelijks te horen. Voor een enkele ruimte kunt u dus zonder problemen een monoblock airco kopen die voldoet aan uw eisen en die u niet veel moet kosten. Bekijk de vele mooie monoblock airco’s bij de erkende airco installateurs uit uw regio en vraag hen vrijblijvend naar meer informatie, adviezen of prijzen!

monoblock airco plaatsen

Een monoblock airco plaatsen

Een vaste monoblock airco plaatsen, is op zich niet heel moeilijk. Een handige doe-het-zelver zal er dan ook weinig problemen mee hebben. Natuurlijk kunt u de installatie ook overlaten aan een ervaren airco installateur die dagelijks airco installaties plaatst. Een professionele installateur zal uw monoblock airco plaatsen met de nodige vakkennis en precisie zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over de installatie en de werking van uw airco. Bij een vaste monoblock airco dienen er luchtcirculatie kokers geïnstalleerd te worden tussen uw airco en uw buitengevel. Op die manier komt er verse lucht binnen en wordt de warme lucht afgevoerd. Voor een goede werking is het dus aangeraden om uw vaste monoblock airco zo dicht mogelijk te plaatsen bij een gevel. Het voordeel van een monoblock airco is dat er enkel twee roostertjes zichtbaar zullen zijn aan de buitenzijde van uw gevel en u dus geen buitenunit hoeft te installeren. Verder kunt u een monoblock airco plaatsen als vloermodel, wandmodel of als plafondmodel al naargelang uw interieur. Vaak zal men een monoblock airco plaatsen boven of onder een raam om esthetische redenen maar er bestaan genoeg decoratieve monoblock airco’s die op een elegante manier op een andere plaats kunnen ingepast worden. Ontdek de verschillende airco’s bij de professionele airco installateurs uit uw regio en laat uw monoblock airco plaatsen door een ervaren specialist!

onderhoud monoblock airco

Airco onderhoud

Een goede monoblock airco gaat gemiddeld zo’n 12 à 14 jaar mee indien hij goed onderhouden wordt. Zonder een regelmatig onderhoud zal uw monoblock airco minder koelen of zullen er bepaalde onderdelen van de airco sneller slijten. De meest voorkomende mankementen bij een slecht onderhouden airco zijn versleten kogellagers, een slecht draaiende ventilator, te weinig koelvloeistof, waterlekken of een defecte compressor. U moet trouwens voor alle airco’s, die uitgerust zijn met meer dan 3 Kg koelmiddel, een verplicht onderhoud laten uitvoeren door een erkende koeltechnicus. Maar ook indien uw monoblock airco niet zoveel koelelementen bevat, is een jaarlijks onderhoud en/of een controle aangewezen. Tijdens dit onderhoud worden uw filters gereinigd en vermijdt u dat bacteriën zich kunnen nestelen in uw toestel. U kunt voor uw airco onderhoud werken met een onderhoudscontract waarbij uw airco installateur één keer per jaar uw monoblock airco komt controleren en reinigen. Een onderhoudscontract kost niet zoveel en met een regelmatig airco onderhoud, houdt u uw energiefactuur laag. Voor verdere vragen over een airco onderhoud verwijzen we u graag door naar de erkende airco installateurs uit uw regio. U kunt ze hier vrijblijvend contacteren voor meer informatie, adviezen of prijzen!

reparatie monoblock airco

Airco reparatie

Indien uw monoblock airco, ondanks een goed onderhoud, niet meer werkt dan moet hij hersteld worden. Soms gaat het maar om kleine reparaties, zoals een verstopte filter, een gescheurde leiding of een tekort aan koelvloeistof, maar het kan ook zijn dat er essentiële onderdelen van uw monoblock airco moeten vervangen worden zoals de compressor, de koelelementen of de condensor. Sommige kleine airco reparaties zullen door de airco installateur binnen het half uur kunnen verholpen worden maar voor de grootste reparaties mag u rekenen op een halve dag arbeid, vooral wanneer er essentiële stukken moeten worden vervangen. En wanneer er, voor een bepaalde reparatie, eerst koelvloeistof moet verwijderd worden, dan heeft dit uiteraard ook zijn weerslag op de werkuren. In uitzonderlijke gevallen dient u zelfs de volledige unit te vervangen maar gelukkig komt dit zelden voor. Het onderhoud van uw monoblock airco en het vervangen van de koelvloeistof dient verplicht uitgevoerd te worden door een erkende airco installateur. Vermijd daarom beschadigingen aan uw airco en laat het onderhoud over aan de erkende specialisten. Voor alle airco reparaties kunt u terecht bij de gediplomeerde airco installateurs uit uw omgeving of regio. Ze zullen u graag van dienst zijn!

Op zoek naar een airco installateur om een vrijblijvende offerte te maken voor uw monoblock airco?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Hoe bepaal ik het vermogen van mijn monoblock airco?

Om te berekenen hoe sterk het vermogen moet zijn van uw monoblock airco, dient u eerst het volume van uw ruimte of kamer te bepalen. Dit doet u door de lengte, de breedte en de hoogte van uw kamer met elkaar te vermenigvuldigen. Daarnaast speelt ook de isolatiefactor een rol. Is uw kamer en uw huis goed geïsoleerd dan zal de globale isolatiewaarde of de K-waarde lager liggen dan bij een slecht geïsoleerde woning. Een goede isolatiefactor heeft een K-waarde van K30 of K40, waarden van K50 of hoger hebben een slechte isolatiefactor. Om het koelvermogen van uw monoblock airco te berekenen, moet u de inhoud van uw ruimte of kamer vermenigvuldigen met uw K-waarde. Het vermogen van uw airco wordt uitgedrukt in kW (kilowatt). Een goed geïsoleerde kamer van bijvoorbeeld 25 m³ zal toekomen met een koelvermogen tussen de 1 en de 2,5 kW. Voor een slecht geïsoleerde kamer van 60 m² zult u al een koelvermogen van 5 kW nodig hebben. Indien u twijfelt dan kunt u uw berekening altijd laten uitvoeren door een erkende airco installateur uit uw regio. Hij zal u tevens de meest geschikte monoblock airco’s kunnen voorstellen aan de beste prijs/kwaliteit!

vermogen monoblock airco

Energieklasse, geluid en functies

Net zoals bij andere apparaten hebben aircotoestellen een energielabel (EPDB) gaande van G naar A en is dit label op de airco’s in Europa verplicht. Een airco met een A label is het meest energiezuinige toestel en het zal uw energiefactuur aanzienlijk verlagen. Bovendien is het ook beter voor het milieu. Daarnaast zijn er ook nog het aantal decibels die worden geproduceerd door uw airco toestel. Afhankelijk van het soort type airco, zal uw airco-systeem minder of meer decibels produceren. Mobiele of monoblock airco’s zullen meer geluid maken omdat de compressors mee ingebouwd zitten in het toestel. Werkt u met een split systeem, dan wordt het geluid van de binnenunits gereduceerd omdat de compressor mee geïntegreerd is in uw buitenunit. De huidige generatie airconditioning systemen zijn veel stiller geworden en ze maken minder geluid bij het koelen van de lucht. Ook bij de monoblock airco’s zijn er tegenwoordig stille toestellen die weinig decibels produceren. Qua functies heeft u bij de verschillende airco’s meerdere opties en mogelijkheden. Zo kunnen bepaalde airco’s naast het koelen van uw ruimte deze ook nog bevochtigen, ontvochtigen, ventileren, filteren of verwarmen. Ook het bedienen van uw airco installatie via uw wifi, uw smartphone of via uw domoticasysteem behoort tot de mogelijkheden. Bekijk of overleg de verschillende opties en mogelijkheden met uw airco installateur uit uw regio. Hij zal u met alle plezier verder helpen.  

energieklasse monoblock airco
Vind een geschikte airco installateur uit uw buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor een monoblock airco?

HOE WORDT DE PRIJS VOOR uw monoblock airco BEPAALD?

Wanneer u een monoblock airco laat plaatsen dan moet u rekening houden met 2 variabelen binnen de kostprijs. Enerzijds is er de kostprijs van de materialen die gebruikt zullen worden voor uw monoblock airco, en anderzijds is er de arbeidskost van de airco installateur(s) zelf.

Gezien de arbeidskost een groot deel van de totaalprijs bepaald, is het belangrijk dat u meerdere offertes opvraagt bij verschillende professionele airco installateurs uit uw regio. 

Wat de arbeidskosten betreft mag u rekenen op een kost van ongeveer € 30-60 per uur.

Prijzen monoblock airco

Soort airco
Richtprijs
Mobiele airco
vanaf € 250
Monoblock airco
vanaf € 1100
Koelvloeistof bijvullen
€ 60 - € 80
Gewoon onderhoud
€ 130
Groot onderhoud
€ 150 - € 180
Onderhoudscontract per jaar
€ 90 - € 150
Kleine reparatie
vanaf € 80
Reparatie en vervangen kleine stukken
€ 140 - € 190
Reparatie en vervangen grote stukken
€ 250 - € 500
Op zoek naar een airco installateur om de prijs voor uw monoblock airco te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
807 airco installateurs in uw regio!

Vergelijk offertes voor uw Airco

Na het ontvangen van deze offertes bent u tot niets verplicht, enkel beter ingelicht.

U heeft dus niets te verliezen...