Je split airco laten plaatsen

Bereik tot 866 installateurs in Vlaanderen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
Vraag uw offertes aan

Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  Zoek je de juiste vakman voor je split airco unit?

  Je wilt een split airco laten plaatsen, maar waar vind je de geschikte vakman voor je airconditioning? Hoe vind je een professionele en betrouwbare installateur die actief is in je regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  Je verstuurt je offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kun je je offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele installateurs uit jouw regio verstuurd. Zo bespaar je veel tijd en moeite!

 • 3

  Je vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele installateurs die geïnteresseerd zijn in je opdracht zullen je een offerte toesturen, waarna je rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kunt nemen!

866
airco installateurs
41
Opdrachten
per maand
64
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor airco installaties in Vlaanderen

Soort werken: Nieuwe airco installatie

Aantal ruimtes: 1 ruimte

Start werken: Binnen de 3 maanden

Projectbeschrijving:

Graag prijs voor een airco plaatsing in onze woonkamer te Kapellen.
Betreft laagbouwwoning zonder verdiep.
Wij wensen koeling in alleen de woonkamer met buiten unit.
Offerteaanvraag uit Kapellen

Soort werken: Airco onderhoud

Aantal ruimtes: 1 ruimte

Start werken: Binnen de 3 maanden

Projectbeschrijving:

We hebben begin dit jaar ons huis gekocht, met airco op de slaapkamer.
Deze werkt niet zo goed meer, afstandsbediening doet het ook niet meer.
Contact via e-mail.
Offerteaanvraag uit Kapellen

Vind een geschikte airco installateur in je buurt

Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval airco installateur, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer je niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan je je airco units wilt toevertrouwen. Om de juiste keuze te kunnen maken, moet je verschillende offertes kunnen vergelijken om zo de vakman te kiezen die je de beste prijs/kwaliteit voor je airco systemen garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van de professionele vakmannen uit je regio. Daarna moet je hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van je project, hopende dat zij je nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.OffertesOnline.be in het leven geroepen.

Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Split airco: laat jouw airco systeem plaatsen door een professional!

Via ons platform geeft je je offerteaanvraag voor je spilt airco met één buitenunit eenmaal in, en laten we de geïnteresseerde installateurs uit je omgeving jou contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van de verschillende offertes voor je split airco snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat je na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. Je ontvangt de offertes, je vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan jou om te beslissen of je tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heb je niets te verliezen, in tegendeel... je kunt er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog je offertes aan bij alle professionals uit jouw omgeving... Alvast veel succes met je project!

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele installateurs in Vlaanderen. Wanneer je dus je offerteaanvraag indient voor het plaatsen van je split airco met buitenunit, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele vakmannen die gelegen zijn in jouw regio en de juiste kwalificaties hebben voor het installeren van je airco systemen.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we je offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde professionals uit jouw regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven je offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor jouw split airco en contact met je opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens je alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven jouw aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel installateurs interesse tonen in je offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk om je airco systeem of je split airco met buitenunit best zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben in je opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens je contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die je contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige je contactgegevens zullen krijgen, en je bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. Je bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden je aan om je opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de installateurs uit je regio. Naast de vooropgestelde vragen, en je contactgegevens, is het belangrijk om de beschrijving van je te installeren airconditioning ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Vind een geschikte airco installateur uit je buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Waarom kiezen voor een split airco?

Een goede airconditioning is een zegen in de warme zomermaanden en vele mensen hebben zich de aanschaf van een airco nog niet beklaagd. Wanneer je jouw woning wilt voorzien van een goede airconditioning die zorgt voor een aangename temperatuur in meerdere kamers van je woning, dan is een split airco daarvoor het meest aangewezen. Een split airco is een samengestelde airconditioning die werkt met één buitenunit en meerdere binnenunits. Je buitenunit, die geplaatst kan worden aan je buitengevel of op je plat dak, bevat de compressor, de inverter en de condensor, die ervoor zorgen dat de lucht via een lucht-lucht warmtepomp wordt aan- en afgevoerd naar jouw units binnen. Bij een multi split airco kun je zo tot acht binnenunits aansturen met één buitenunit. Een split airco heeft daarbij als voordeel dat alle lawaaierige componenten in je buitenunit zitten, in tegenstelling tot de mobiele of monoblock airco’s waar de compressor en condensor in je binnenunit zelf zitten. Men noemt een split airco dan ook een airco met buitenunit. Bijkomend voordeel van zo’n buitenunit is dat je de grootte van je binnenunit daardoor kunt beperken, hetgeen veel meer mogelijkheden biedt om alle airco’s elegant te kunnen integreren in je interieur. Tevens heb je de vrijheid om voor elke kamer een andere binnenunit te kiezen en deze binnenunit volgens vermogen, design, vorm of capaciteit af te stemmen op je voorziene kamer. Een binnenunit kan naast het koelen ook verwarmen, ontvochtigen en de lucht in je ruimte binnen reinigen. Met een split airco kun je er ook voor kiezen of je de temperatuur in al jouw kamers automatisch reguleert of dat je deze regeling per kamer of per ruimte afzonderlijk instelt. Verder kun je elke binnenunit van je split airco ook nog upgraden met bewegingsdetectoren, timers, energiebesparende standen of met aangepaste intervalregelingen voor tijdens de nachten. De verschillende binnenunits van je split airco kunnen zowel als vloermodel, wandmodel, plafondmodel of als inbouwcassette geïntegreerd worden in je interieur zodat er voor elke kamer de meest efficiëntste en esthetische voordelen worden bekomen. Met een split airco kies je voor een totale beheersing van je binnentemperatuur en je luchtkwaliteit. En dit niet alleen tijdens de zeer warme zomerdagen, maar gans het jaar door. Zo kun je je woning koelen of bijkomend verwarmen, zonder dat je je hoofdverwarming dient aan te spreken. Bekijk daarom de vele voordelen van een split airco bij één van de vele lokale airco installateurs uit jouw regio en contacteer hen gerust voor enkele vrijblijvende offertes!

split airco laten plaatsen

Mogelijke soorten split airco's

single split airco

Single split airco

Een split airco bestaat uit één buitenunit en één of meerdere binnenunits. De meest eenvoudige split airco, waarbij er slechts één binnenunit gekoppeld wordt aan de buitenunit, noemt men een single split airco. Een single split airco is vooral ideaal wanneer je bijvoorbeeld slechts één ruimte wenst te voorzien van airconditioning in tegenstelling tot een dual split airco of een multi split airco waarbij er meerdere binnenunits worden gekoppeld aan de buitenunit. Een single split airco is een vaste airco installatie waarbij de buitenunit vast aan de gevel wordt verankerd (kan ook op een plat dak) en waarbij de binnenunit vast geplaatst wordt in de kamer of ruimte. De binnenunit kan hierbij zowel als vloermodel, wandmodel of als plafondmodel geïnstalleerd worden. Het grote voordeel van een split airco is dat de compressor en de condensor van je airconditioning zich bevinden in je buitenunit zodat er geen geluidshinder is in je woning. Tegelijkertijd laat het toe om de binnenunit van jouw single split airco compact te houden zodat de unit sober en esthetisch kan geplaatst worden in overeenstemming met je interieur. Als alternatief kun je je binnenunit zelfs als airco cassette laten inbouwen in je plafond. Bij een single split airco staat de buitenunit volledig ten dienste van jouw binnenunit. Wens je je single split airco, naast het koelen, ook te gebruiken om bijkomend te verwarmen dan kan dit. Ideaal om bijvoorbeeld bepaalde specifieke kamers of ruimtes, zoals een kinderkamer, een zolderkamer of een eetkamer bijkomend te koelen en/of te verwarmen. Een single split airco is goedkoper dan een multi split airco, maar het biedt toch alle comfort die je nodig hebt. Ontdek het grote aanbod aan split airco’s bij jouw regionale airco installateurs uit je omgeving en contacteer hen voor enkele vrijblijvende offertes! 

multi split airco

Multi split airco

Een multi split airco bestaat uit één buitenunit en meerdere binnenunits. In tegenstelling tot de single split unit, waar de buitenunit slechts één binnenunit aanstuurt, zal de buitenunit van een multi split airconditioning systeem dus twee of meerdere binnenunits aansturen. Indien er binnen maar twee units aanwezig zijn, spreekt men ook vaak van een dual split airco. Het grote voordeel van een multi split airco is dat je verschillende binnen airco’s kan koppelen aan één buitenunit waardoor je verschillende vertrekken of kamers kunt koelen, zelfs indien sommige ruimtes twintig meter verwijderd zijn van je buitenunit. Een ander voordeel is dat je voor je airconditioning in elke ruimte een ander type binnenunit kunt gebruiken die het best past bij het interieur van de kamer. Zo kun je bijvoorbeeld in de slaapkamer een functioneel plafondmodel plaatsen terwijl je in je living kunt kiezen voor een elegante binnenunit tegen de wand. Een goede buitenunit van een split airco is geschikt om acht binnenunits aan te sturen. Door het gebruik van een ondulator, wordt het vermogen van je airco aangepast aan de omstandigheden waardoor je op een spaarzame en milieuvriendelijke manier je woning kunt koelen of verwarmen. De prijs van een split airco zal dan ook voornamelijk afhangen van het vermogen van je airco, de energiezuinigheid, het geluidsniveau en de bijkomende opties zoals een design afwerking of een aanwezigheidsdetectie. Met een split airco kies je voor een uitgewerkte airconditioning op maat die het leven in je woning aangenaam zal verbeteren in alle omstandigheden. Bekijk de vele voordelen van een multi split airco en ontdek de verschillende units van de bekende merken zoals Samsung, Panasonic, Tristar, Daikin, LG of Honeywell. Vraag naar een vrijblijvende offerte bij de vele airco installateurs uit jouw regio of omgeving!

Op zoek naar een airco installateur om een vrijblijvende offerte te maken voor je split airco?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Mogelijkheden voor je airconditioning

split airco kopen

Een split airco kopen

Wanneer je airconditioning wilt laten plaatsen in je woning, dien je eerst te bepalen welke airconditioners je voorkeur wegdragen. Ga je een split airco kopen met twee of meerdere binnenunits, of volstaat een monoblock airco of een single split airco voor jou? Veel hangt af waarvoor je airco moet dienen. Wens je slechts één ruimte te koelen of wens je een airconditioning die kan functioneren in meerdere kamers of vertrekken? Indien het slechts gaat over één kamer, dan heb je de keuze tussen een mobiele airco, een alleenstaande monoblock airco of een single split airco. Met een mobiele of een vaste monoblock airco, werkt je airco zonder buitenunit en zitten de condensor en compressor in je binnenunit airco ingebouwd. Dit heeft als voordeel dat je een compacte airco hebt, zonder een onesthetische buitenunit aan je gevel, die geschikt is en volledig autonoom werkt voor je voorziene vertrek. Ook de prijs van een alleenstaande airco is een stuk goedkoper. Het nadeel van deze airco’s is dat ze meer lawaai maken omwille van de ingebouwde compressor in de binnenunit en dat er een goede aan- en afvoer nodig is voor de luchttoevoer. Bij een single split airco is er wel een buitenunit aanwezig waardoor je kunt kiezen voor een kleinere en elegante unit die zo goed als geruisloos kan koelen. Daarnaast kun je een split airco kopen die multifunctioneel is met een buitenunit en meerdere binnenunits. Met een multi split airco koop je een airco die meerdere kamers in je woning kan koelen of verwarmen. Alle airco’s kunnen hierbij afzonderlijk, gezamenlijk of geautomatiseerd aangestuurd worden en ook de grootte, het design en het vermogen van de units binnen kunnen per kamer aangepast worden. Een airco kopen vraagt dus wel enkele bewuste overwegingen. Indien je meerdere kamers wilt voorzien van airconditioning dan is een split airco zeker het meest geschikt en de beste oplossing, maar de prijzen voor deze airco systemen liggen hoger. Heb je hulp nodig bij het kiezen van jouw airconditioning? Laat je bijstaan door onze ervaren airco installateurs uit jouw regio of buurt en vraag naar een vrijblijvende advies of offerte!

split airco installatie

Split airco installatie

De naam split airco betekent dat je airco units opgesplitst zijn en bestaan uit één buitenunit en één of meerdere binnenunits. Men noemt deze airconditioning ook een airco met buitenunit. De twee simpelste split airco systemen zijn de single split airco, met één buitenunit en één binnenunit en de dual split airco die één buitenunit en twee binnenunits heeft. Vaak volstaan deze split airco systemen om een klein appartement of ruimte te koelen of te verwarmen. Voor grotere woningen wordt er doorgaans gekozen voor een multi split airco die doorheen de ganse woning kan gebruikt worden. Hierbij is het belangrijk dat eerst het gewenst vermogen wordt berekend om te bepalen hoeveel binnenunits je zal nodig hebben voor je split airco. Deze berekening dient te gebeuren per afzonderlijke kamer. Je kunt je hier ook laten bijstaan door je airco specialist als je hulp nodig hebt. Aan de hand van deze berekeningen, kun je daarna de keuze van je verschillende binnenunits vastleggen. Airco binnenunits hebben een ruim gamma aan wandmodellen, vloermodellen, plafondmodellen of inbouwcassettes, allen met hun voordelen en nadelen. De belangrijkste factoren voor een goede split airco installatie zijn het energielabel van je airco units, het vermogen, het design, het geluidsniveau en de efficiënte plaatsing. Ook bijkomende opties zoals een automatisering, een bewegingsdetectie of de bediening vanaf afstand via je smartphone, kunnen een invloed hebben op je keuze. Split airco systemen bieden dus heel wat mogelijkheden en de prijzen voor een airconditioning hangen dan ook af van je wensen en/of eisen. Wens je meer informatie, adviezen of prijsoffertes voor split airco’s, dan kun je hier vrijblijvend contact opnemen met de regionale airco installateurs uit jouw buurt!

split airco onderhoud

Airco onderhoud

Een goede split airco moet regelmatig onderhouden worden en dit onderhoud moet steeds uitgevoerd worden door een erkende airco installateur of koeltechnicus. Hetzelfde geldt voor het bijvullen of het vervangen van het koelwater. De tijdstippen voor dit onderhoud worden vastgelegd aan de hand van je koelelementen. Zo moeten de airco’s van je airconditioning, waarvan de koelelementen zwaarder wegen dan drie kilogram, minimum één keer per jaar gecontroleerd en onderhouden worden. Voor zwaardere airco’s kan het zelfs gaan om een semestrieel of trimestrieel onderhoud. Indien je split airco systemen niet onderhouden worden, dan hypothekeer je de goede werking van je airco's en kunnen er defecten ontstaan aan je filters, leidingen, koelelementen, compressor, of aan je condensor, met een dalende of niet werkende koelcapaciteit tot gevolg. Bijkomend kunnen er schimmels en bacteriën ontstaan die zich nestelen in je airco en die de gezondheid kunnen schaden. Tijdens het onderhoud zal de airco installateur je airco units nakijken en de filters en leidingen reinigen. Ook zal hij de koelvloeistof bijvullen of vervangen indien nodig. Bij de meeste airco installateurs kun je je split airco kopen met een bijhorend onderhoudscontract. Dit contract zorgt ervoor dat alle toestellen van je split airco reglementair en op tijd worden onderhouden. De prijs van een onderhoudscontract is bovendien goedkoper dan wanneer je de onderhoudsbeurten telkens apart moet aanvragen. Met een regelmatig onderhoud van je split airco, verleng je de levensduur van je airconditioning en hou je je energiefactuur laag. Voor verdere vragen over een airco onderhoud verwijzen we je graag door naar de erkende airco installateurs uit jouw regio. Je kunt ze hier vrijblijvend contacteren voor meer informatie, prijzen, of voor een gratis offerte!

split airco reparatie

Airco reparatie

Indien je split airco, ondanks een goed onderhoud niet meer werkt, moet hij hersteld worden. Soms gaat het maar om kleine reparaties, zoals een verstopte filter, een gescheurde leiding of een tekort aan koelvloeistof, maar het kan ook zijn dat er essentiële onderdelen van je split airco moeten vervangen worden zoals de compressor, de koelelementen of de condensor. Indien het gaat om kleine reparaties aan je airco, kunnen die meestal binnen het half uur door je airco installateur opgelost worden. Voor een meer uitgebreide reparatie, waarbij er eventueel ook stukken in de buitenunit of binnenunit moeten vervangen worden, kan dit oplopen tot enkele uren. Vraag bij grote reparaties aan je airco installateur wat de herstelling juist zal inhouden en vraag ook voor een kostenprognose zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Vooral bij kleinere binnenunits is het soms beter om een nieuwe airco te kopen dan veel geld uit te geven aan een verouderd toestel. Gelukkig zijn grote reparaties meer uitzondering dan regel en zijn de meeste split airco's betrouwbare toestellen. Grote A merken zoals Tristar, Panasonic, Dalkin, Toshiba, Fujitsu, LG of Samsung hebben dezelfde stukken uit hun voorraad leverbaar en ze staan garant voor een goede service en nazorg. Een regelmatig onderhoud verlaagt de kans op mankementen en het verbetert het optimaal gebruik van je toestel. Het onderhoud en de reparaties voor een split airco moeten steeds uitgevoerd worden door een gediplomeerde airco installateur. Je kunt hier de erkende airco installateurs voor airco reparaties uit je regio contacteren voor enkele vrijblijvende adviezen of offertes!

Vind een geschikte airco installateur uit je buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Hoe bepaal ik het vermogen van mijn split airco?

Om te berekenen hoe sterk het vermogen moet zijn van je split airco, dien je eerst het volume van je ruimtes of kamers te bepalen. Dit doe je door de lengte, de breedte en de hoogte van je kamer met elkaar te vermenigvuldigen. Daarnaast speelt ook de isolatiefactor een rol. Is je kamer en je huis goed geïsoleerd, dan zal de globale isolatiewaarde of de K-waarde lager liggen dan bij een slecht geïsoleerde woning. Een goede isolatiefactor heeft een K-waarde van K30 of K40, waarden van K50 of hoger hebben een slechte isolatiefactor. Om het koelvermogen van je split airco te berekenen, moet je de inhoud van je ruimte of kamer vermenigvuldigen met je K-waarde. Het vermogen van elke airco wordt uitgedrukt in kW (kilowatt). Een goed geïsoleerde kamer van bijvoorbeeld 25 m³ zal toekomen met een koelvermogen tussen de 1 en de 2,5 kW. Voor een slecht geïsoleerde kamer van 60 m² zal je al een binnenunit met een koelvermogen van 5 kW nodig hebben. Heb je hulp nodig of twijfel je, vraag dan aan je regionale installateur om de berekening te laten uitvoeren. Hij zal je tevens de units kunnen voorstellen die het meest geschikt en dit aan de beste prijs kwaliteit verhouding!

vermogen split airco

Energieklasse, geluid en functies

Net zoals bij andere apparaten hebben aircotoestellen een energielabel (EPDB) gaande van G naar A en is dit label op de airco’s in Europa verplicht. Een airco met een A label is het meest energiezuinige toestel en het zal je energiefactuur aanzienlijk verlagen. Bovendien is het ook beter voor het milieu. Daarnaast zijn er ook nog het aantal decibels die worden geproduceerd door je airco binnenunit. Afhankelijk van het soort type airco, zal de binnenunit van je split airco minder of meer decibels produceren. Bij split airco systemen, wordt het geluid van elke binnenunit gereduceerd omdat de compressor mee geïntegreerd is in je buitenunit. De huidige generatie airconditioning systemen zijn veel stiller geworden en ze maken zo goed als geen geluid meer bij het koelen van de warme lucht. Ook bij de buitenunits van een split airco zijn er tegenwoordig stille toestellen die weinig decibels produceren. Qua functies heb je bij de verschillende airco systemen meerdere opties en mogelijkheden. Zo kunnen bepaalde airco’s naast het koelen van je ruimte, deze ook nog bevochtigen, ontvochtigen, ventileren, filteren of verwarmen. Ook het bedienen van je airco units via je wifi, je smartphone of via je domoticasysteem behoort tot de mogelijkheden. Bekijk of overleg de verschillende opties en mogelijkheden met de airco installateur uit jouw regio. Hij zal je met alle plezier verder helpen.  

functies split airco

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor een split airco?

HOE WORDT DE PRIJS VOOR EEN SPLIT AIRCO BEPAALD?

Met een split airco kun je meerdere ruimtes koelen, terwijl een mobiele airco enkel één ruimte kan koelen. Een split airco werkt met één buitenunit en één of meerdere binnenunits. De prijzen voor een split airco, zelfs voor een single split airco, liggen dus hoger dan voor een monoblock airco of mobiele airco. De andere parameters voor de prijs zijn de verschillende stijlen en uitvoeringen van de units, het energieverbruik, de geluidshinder, het design en de installatiekosten. Vooral voor een binnenunit zijn er talloze producten in omloop, en elk product heeft verschillende groottes, designs en vormen die tegen je wand of plafond, in de vloer, of als inbouwcassette kunnen geplaatst worden. Ingebouwde inverters, een stille modus, een ingebouwde ventilator, en functies zoals ontluchten of verluchten, kunnen de prijs van je toestel verder verhogen. Anderzijds zorgt een toestel met een inverter en een laag energieverbruik dan weer voor een lagere energiefactuur. Het is dus aangeraden om te kiezen voor een airconditioning die het best beantwoord aan jouw verwachtingen. Vergelijk de prijzen van dezelfde producten door verschillende gratis offertes aan te vragen bij de erkende installateurs uit jouw regio en bestel dan pas het product!

Prijzen split airco

Soort airco
Richtprijs
Single split airco
vanaf € 1250
Dual split airco
vanaf € 2000
Multi split airco
vanaf € 2800
Extra binnenunit
vanaf € 800
Gewoon onderhoud
€ 130
Groot onderhoud
€ 150 - € 180
Onderhoudscontract per jaar
€ 90 - € 150
Kleine reparatie
vanaf € 80
Reparatie en vervangen kleine stukken
€ 140 - € 190
Reparatie en vervangen grote stukken
€ 250 - € 500

Premies

Split airco's die voorzien zijn voorzien van een lucht/lucht-warmtepomp die ook kan verwarmen, komen in aanmerking voor de verbouwpremie van de Vlaamse Overheid. Warmtepompen werken met hernieuwbare energie en ze kunnen daarnaast ook nog gecombineerd worden met andere groene energiebronnen. De voorwaarden tot het bekomen van de premie, kun je vinden op onderstaande link. Hier kun je zien of je in aanmerking komt voor de premie en kun je ook de "Mijn Verbouwpremie" invullen.

Premies warmtepompen


Op zoek naar een airco installateur om de prijs voor je split airco te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Zoekt u een specifieke airco installateur?

866 airco installateurs in uw regio!

Vergelijk offertes voor uw Airco

Na het ontvangen van deze offertes bent u tot niets verplicht, enkel beter ingelicht.

U heeft dus niets te verliezen...