Mobiele airco laten plaatsen

Bereik tot 866 airco installateurs in Vlaanderen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
Vraag uw offertes aan

Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  Zoek je de juiste vakman voor je mobiele airconditioner?

  Je wilt een mobiele airco laten plaatsen, maar waar vind je de geschikte vakman voor je airconditioning? Hoe vind je een professionele en betrouwbare installateur die actief is in je regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  Je verstuurt je offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kun je je offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele installateurs uit jouw regio verstuurd. Zo bespaar je veel tijd en moeite!

 • 3

  Je vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele installateurs die geïnteresseerd zijn in je opdracht zullen je een offerte toesturen, waarna je rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kunt nemen!

866
airco installateurs
41
Opdrachten
per maand
64
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor airco's in Vlaanderen

Soort werken: Nieuwe airco installatie

Aantal ruimtes: 1 ruimte

Start werken: Binnen de 3 maanden

Projectbeschrijving:

Graag prijs voor een airco plaatsing in onze woonkamer te Kapellen.
Betreft laagbouwwoning zonder verdiep.
Wij wensen koeling in alleen de woonkamer met buiten unit.
Offerteaanvraag uit Kapellen

Soort werken: Airco onderhoud

Aantal ruimtes: 1 ruimte

Start werken: Binnen de 3 maanden

Projectbeschrijving:

We hebben begin dit jaar ons huis gekocht, met airco op de slaapkamer.
Deze werkt niet zo goed meer, afstandsbediening doet het ook niet meer.
Contact via e-mail.
Offerteaanvraag uit Kapellen

Vind een geschikte installateur in je buurt

Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval airco installateur, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer je niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan je je airco wilt toevertrouwen. Om de juiste keuze te kunnen maken, moet je verschillende offertes kunnen vergelijken om zo de vakman te kiezen die je de beste prijs/kwaliteit voor je klus garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van de professionele vakmannen uit je regio. Daarna moet je hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van je project, hopende dat zij je nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.OffertesOnline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Laat je mobiele airconditioning plaatsen door een professional!

Via ons platform geeft je je offerteaanvraag voor je mobiele airco eenmaal in, en laten we de geïnteresseerde installateurs uit je omgeving jou contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van de verschillende offertes voor je mobiele airco snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat je na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. Je ontvangt de offertes, je vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan jou om te beslissen of je tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heb je niets te verliezen, in tegendeel... je kunt er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog je offertes aan bij alle professionals uit jouw omgeving... Alvast veel succes met je project!

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele installateurs in Vlaanderen. Wanneer je dus je offerteaanvraag indient voor het plaatsen van je mobiele airco, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele vakmannen die gelegen zijn in jouw regio en de juiste kwalificaties hebben voor het installeren van je airconditioner.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we je offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde professionals uit jouw regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven je offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor jouw mobiele airco's en contact met je opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens je alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven jouw aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel installateurs interesse tonen in je offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk om je mobiele airco best zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben in je opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens je contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die je contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige je contactgegevens zullen krijgen, en je bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. Je bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden je aan om je opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de installateurs uit je regio. Naast de vooropgestelde vragen, en je contactgegevens, is het belangrijk om de beschrijving van je te installeren mobiele airconditioner ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Vind een geschikte airco installateur uit je buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Waarom kiezen voor een mobiele airco?

Wanneer je voor thuis of op kantoor een tijdelijke verkoeling zoekt voor de warme en zwoele zomerdagen, zonder dat je daarvoor een volledige airco installatie moet aanschaffen, loont het misschien de moeite om te kiezen voor een mobiele airco. In tegenstelling tot de vaste airco’s, heb je bij een mobiele airco geen installatiekosten en kun je deze airconditioner zonder buitenunit overal plaatsen in je woning. Alhoewel een mobiele airco ook gerekend wordt tot de alleenstaande airco’s of monoblock airco’s, wordt je airconditioning toestel niet vast verankerd en kun je het verplaatsen. Dit kan enerzijds door een verrijdbaar toestel op wieltjes of anderzijds door gebruik te maken van een draagbare airconditioner. Mobiele airco's worden vaak gebruikt voor een kleine ruimte of als extra verkoeling en het vermogen van een mobiele airco ligt doorgaans dan ook lager dan een vaste airco. Het grote voordeel is dat je je mobiele airco overal mee naartoe kunt nemen. Zo kun je je toestel overdag gebruiken in je keuken, bureelruimte of living om hem daarna ‘s nachts te gebruiken in je slaapkamer voor een goede nachtrust. Door je airco te kunnen verplaatsen op wieltjes, heb je dus een grote bewegingsvrijheid, maar tevens kun je je mobiele airco of draagbare airconditioner weer makkelijk opbergen na een warme periode. Een ander, niet onbelangrijk, voordeel is dat je geen duizenden euro’s moet uitgeven aan je airconditioning door het plaatsen van een vaste installatie met één of meerdere airco binnen- en/of buitenunits. Wil je een mobiele airco kopen, dan kan dit al vanaf tweehonderd euro. Voor de betere niet draagbare modellen met een groter vermogen, display, afstandsbediening, een zuinig energielabel en een groot koelvermogen kan dit oplopen tot duizend euro of tot twaalfhonderd euro voor de design toestellen. Een mobiele airco, ook wel airco mobile genoemd, biedt dus zeker enkele voordelen voor wie flexibel of sporadisch gebruik wilt maken van een opbergbaar verkoeling systeem. Bij een mobiele airco moet je nergens boren, hangen er geen logge buitenunits tegen je gevel en hoef je geen grote investeringen te doen. Koelen op maat dus, waarmee je met grote efficiëntie kunt verkoelen wanneer en waar je het wilt. Bekende fabrikanten zoals Inventum, LG, AEG, Tristar, Whirlpool en Honeywell bieden meerdere mobiele airco producten op de markt aan tegen scherpe prijzen. Ontdek de grote variaties aan mobiele airco’s en/of draagbare airco’s bij de vele erkende installateurs uit jouw regio of buurt!

mobiele airco laten plaatsen

Wat zijn de nadelen van een mobiele airco?

Wil je een mobiele airco kopen, houd dan ook rekening met de nadelen. Daar waar er bij een vaste airco, zowel bij de split, multisplit als bij de monoblock airco gebruik wordt gemaakt van geïnstalleerde luchtkokers om de warme lucht of koude lucht aan en af te voeren naar je buitengevel, ga je je mobiele airco gebruiken met een afvoerslang. Bij het koelen, onttrekt je mobiel toestel de warme lucht uit de kamer, maar die warme lucht moet via een flexibele afvoerslang door een raam of deur naar buiten afgevoerd worden. Doordat er langs deze afvoerslang terug warme lucht kan binnenkomen, verliest een mobiele airco een stuk efficiënte koeling en ventilatie. Voor schuiframen bestaan er wel vaste tussenpanelen die één of twee gefabriceerde openingen hebben voor de luchtkokers. Hierdoor werkt het toestel in ideale omstandigheden en zonder verlies en levert het een maximaal koelvermogen. Een mobiele airco werkt steeds als een monoblock unit. Dit wil zeggen dat er gewerkt wordt met een airco zonder buitenunit en dat de compressor rechtstreeks in het toestel zit. Bij een mobiele airco heb je ook meestal een redelijk hoog lawaai van de compressor. Je kunt eventueel kiezen voor een stille mobiele airco, waarvan de hoeveelheid geluid en lawaai sterk verminderd wordt, maar weet dat je voor een lager geluidsniveau meer zult betalen. Kijk daarom bij je aankoop hoeveel geluid je toestel produceert. De beste mobiele airco's hebben een geluidsniveau van 65 db of lager en dan heb je een comfortabele stille mobiele airco die weinig lawaai maakt.  Meestal heeft zo'n stille airco ook een goed energielabel en een laag verbruik, terwijl de meeste mobiele airco's een hoger verbruik hebben. Vaak worden mobiele airco’s gebruikt in een kleine ruimte en zijn grotere ruimtes moeilijker te verkoelen. Toch bieden ze tijdens de warme dagen voldoende koelvermogen om je warme lucht om te zetten in koude lucht als de te koelen ruimte niet te groot is en de gewenste temperatuur binnen de mogelijkheden valt. Er zijn ook vele mooie design modellen verkrijgbaar bij de fabrikant en de topmerken zoals Whirlpool, AEG, Inventum, Tristar, LG of Honeywell, bieden verschillende producten aan met een bijkomende ventilator, verwarmingsfunctie, timer, afstandsbediening, thermostaat of digitale display. Wil je een mobiele airco kopen, overweeg dan eerst op voorhand de voor- en nadelen en vergelijk ook zeker het verbruik, de energieklasse, het thermo comfort en het maximaal koelvermogen. Neem gerust contact op met de vele professionele airco installateurs uit je regio en vraag hen vrijblijvend naar meer informatie, adviezen en/of prijzen!

nadelen mobiele airco
Op zoek naar een airco installateur om een vrijblijvende offerte te maken voor je mobiele airco?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Mogelijke werken aan je airconditioning

mobiele airco plaatsen

Een mobiele airco plaatsen

De meeste mobiele airco’s kun je kant en klaar kopen en via een eenvoudige handleiding kun je ze zelf monteren. Een mobiele airco plaatsen is dan ook niet zo moeilijk en meestal komt er geen installateur aan te pas, tenzij er een installatie service in de aankoop vervat zit. Bij sommige mobiele airco’s, die gebruik maken van een aanvoer en afvoerbuis, wordt er een standaard montagepaneel voorzien dat je kunt plaatsen tussen je schuifraam. Hierdoor vermijd je dat er warme lucht binnenstroomt wanneer je de afvoerslang van je mobiele airco door je raam naar buiten moet steken. Een andere mogelijkheid is om je mobiele toestel te plaatsen onder het raam en dat je werkt met een aangebrachte vaste koker naar de buitengevel, die je bij niet gebruik ook kunt afsluiten. Indien je mobiele airco steeds op een vaste plaats blijft staan, dan is een monoblock airco, zonder wieltjes en die je niet moet verplaatsen, soms voordeliger. Hou ook rekening met de beschikbaarheid van een stopcontact, dicht bij de plaats waar je je mobiele airco wenst te gebruiken. De plaatsing en besturing van een mobiele airco, vraagt geen al te grote technische ervaring en de meeste toestellen hebben een afstandsbediening. Laat je bij twijfel bijstaan door één van de vele erkende airconditioning installateurs uit je regio of omgeving. Ze zullen je graag adviseren en hun ervaring met jou delen!

mobiele airco onderhouden

Airco onderhoud

Zoals bij elke airco installatie moet ook een mobiele airco regelmatig onderhouden worden, ongeacht of het een grote mobiele airco, een draagbare of een mini airco is. Een onderhoud van een airco of het bijvullen van de vloeistof om te koelen dient steeds uitgevoerd te worden door een erkende airco installateur. Voor airco’s met een koelmiddel dat zwaarder weegt dan drie kilogram is een trimestrieel, semestrieel of jaarlijks onderhoud zelfs verplicht. Een slecht onderhoud van je mobiele airco kan leiden tot verstopte filters, een dalend koelvermogen of tot een defect aan je toestel. Ook kunnen er schimmels en bacteriën ontstaan die de goede werking van je airconditioning kunnen hinderen en je gezondheid kunnen aantasten. Afhankelijk van je mobiele airco, moet je toch zeker een onderhoud om de één à twee jaar laten uitvoeren om je maximaal koelvermogen te behouden. Bij dit onderhoud controleert de koeltechnieker de goede werking van je toestel, de staat van je leidingen, de filters, je vloeistof om te koelen en je koelvermogen. De filters en de airco worden daarbij ineens gereinigd en de vloeistof wordt weer bijgevuld of vervangen. Indien gewenst, kun je bij de aankoop van je mobiele unit een bijkomend onderhoudscontract afsluiten. Met dit contract wordt  je mobiele of draagbare airco jaarlijks nagekeken en onderhouden door jouw airco installateur. De prijzen van een onderhoudscontract liggen vaak een stuk lager dan wanneer je een occasioneel onderhoud zou laten uitvoeren. Een regelmatig airco onderhoud zorgt bovendien niet alleen voor een goede koelfunctie en verbruik, maar het houdt ook je energiefactuur laag. Voor verdere vragen over een airco onderhoud verwijzen we je graag door naar de erkende airco installateurs uit je regio. Je kunt ze hier vrijblijvend contacteren voor meer informatie, adviezen of prijzen!

mobiele airco herstellen

Airco reparatie

Indien je mobiele airco ondanks een goed onderhoud niet meer werkt, moet hij hersteld worden. Soms gaat het maar om kleine reparaties, zoals een verstopte filter, een gescheurde leiding of een tekort aan vloeistof die dient om te koelen, maar het kan ook zijn dat er essentiële onderdelen van je mobiele airco moeten vervangen worden zoals de compressor, de thermostaat, de timer, de afstandsbediening of besturing, de koelelementen of de condensor. Indien het gaat om kleine reparaties aan je mobiele airco, kunnen die meestal binnen het half uur door jouw airco installateur opgelost worden. Voor een meer uitgebreide reparatie, waarbij er eventueel ook stukken moeten vervangen worden, kan dit uitlopen tot enkele uren arbeid. Bij een draagbare mobiele airco of een mini airco vraag je best eerst een kostenprognose aan om te bepalen of een herstelling de moeite loont. Bij grotere mobiele airco’s, die duurder zijn in aankoop, stelt deze vraag tot reparatie zich veel minder. Zoals bij alle airconditioning toestellen, kun je de kosten vermijden door je mobiele airco regelmatig te onderhouden. Let wel op want de meeste airco toestellen met een groot koelvermogen moeten onderhouden worden door een erkende airco installateur. Dit geldt eveneens voor het vervangen van de vloeistof in je koelelementen. Laat daarom het onderhoud en de reparaties van je mobiele airco uitvoeren door een gediplomeerde airco installateur uit jouw omgeving of regio. Je kunt de erkende airco installateurs hier contacteren voor enkele vrijblijvende adviezen of offertes!

Vind een geschikte airco installateur uit je buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Hoe bepaal ik het vermogen van mijn mobiele airco?

Om te berekenen hoe sterk het koelvermogen moet zijn van je mobiele airco, dien je eerst het volume van je ruimte of kamer te bepalen. Dit doe je door de lengte, de breedte en de hoogte van je kamer met elkaar te vermenigvuldigen. Daarnaast speelt ook de isolatiefactor een rol. Is je kamer en je huis goed geïsoleerd, dan zal de globale isolatiewaarde of de K-waarde lager liggen dan bij een slecht geïsoleerde woning. Een goede isolatiefactor heeft een K-waarde van K30 of K40, waarden van K50 of hoger hebben een slechte isolatiefactor. Om het maximaal koelvermogen van je mobiele airco, je draagbare airco of je mini airco te berekenen, moet je de inhoud van je ruimte of kamer vermenigvuldigen met je K-waarde. Het vermogen van je airco wordt uitgedrukt in kW (kilowatt). Soms spreekt men ook van een btu waarde en 1 watt is ongeveer 3,41 btu, Een goed geïsoleerde kamer van bijvoorbeeld 25 m³ zal toekomen met een koelvermogen tussen de 4000 tot 7000 btu, een gemiddeld geïsoleerde kamer tussen de 7000 btu en 9000 btu, en voor een slecht geïsoleerde kamer zal je al een koelvermogen tussen de 9000 btu en 12000 btu nodig hebben. In de onderstaande tabel kun je de isolatieklassen en hun vermogen bekijken. Bij twijfel kun je je berekening altijd laten uitvoeren door een erkende airco installateur uit jouw regio. Hij zal je tevens de meest geschikte mobiele airco’s kunnen voorstellen aan de beste prijs/kwaliteit!

Vermogen airconditioners

Isolatieklasse
10 m² (25 m³)
25 m² (62,5 m³)
50 m² (125 m³)
K30
435 - 655 W
1095 - 1640 W
2190 - 3280 W
K40
875 - 1095 W
2190 - 2735 W
4375 - 5470 W
K50
1310 - 1530 W
3280 - 3830 W
6565 - 7655 W

Aan de hand van je maximum oppervlakte, je volume en de isolatieklasse kun je het vermogen berekenen voor je ruimte. Voor grotere ruimtes die goed geïsoleerd zijn, kun je soms minder vermogen nodig hebben dan voor een kleine ruimte. 

vermogen mobiele airco

Energieklasse, geluid en functies

Net zoals bij andere apparaten wordt de energieklasse op aircotoestellen weergegeven met een energielabel (EPDB) gaande van energieklasse G naar energieklasse A en is dit label op de airco’s in Europa verplicht. Een airco met een energieklasse A  is het meest energiezuinige toestel en het zal je energiefactuur aanzienlijk verlagen. Bovendien is het ook beter voor het milieu. Daarnaast zijn er ook nog het aantal decibels die worden geproduceerd door je airco toestel. Afhankelijk van het soort type airco, zal je airco-systeem minder of meer decibels produceren. Ook de beste mobiele airco zal nog een zoemend geluid produceren, maar vaak is dit lager dan 65 db en is dit vergelijkbaar met het geluid van een koelkast. Mobiele of monoblock airco’s zullen sowieso meer geluid maken omdat de compressors mee ingebouwd zitten in het toestel. Werk je met een split systeem, dan wordt het geluid van de binnenunit gereduceerd omdat de compressor mee geïntegreerd is in je buitenunit. De huidige generatie airconditioning systemen zijn wel veel stiller geworden en ze maken minder geluid bij het koelen van de lucht. Ook bij de monoblock en mobiele airco’s zijn er tegenwoordig stille toestellen die weinig decibels produceren en die je ook in een slaapkamer kunt gebruiken. Qua functies heb je bij de verschillende airco’s meerdere opties en mogelijkheden. Zo kunnen bepaalde airco’s naast het koelen van je ruimte deze ook nog bevochtigen, ontvochtigen, ventileren of filteren. Ook kunnen ze via een verwarmingsfunctie instaan voor de verwarming van je ruimte. Voor de bediening gebruik je de afstandsbediening maar via de wifi en je smartphone of via je domoticasysteem, kun je je toestel ook bedienen. Bekijk of overleg de verschillende opties en mogelijkheden met je airco installateur uit uw regio. Hij zal je met alle plezier verder helpen. 

functies mobiele airco
Vind een geschikte airco installateur uit je buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor een mobiele airconditioner?

HOE WORDT DE PRIJS VOOR EEN MOBIELE AIRCO BEPAALD?

De prijs voor je mobiele airco hangt af van verschillende factoren zoals het maximaal koelvermogen, het energielabel, het geluidsniveau, de mogelijkheid om warme lucht te genereren en het merk. Bijkomende aspecten zoals een afstandsbediening, een timer, een digitale display, een verstelbare uitblaasrichting, een ventilatie functie of een design uitvoering kunnen de prijs bijkomend verhogen. De beste mobiele airco is bij voorkeur krachtig genoeg, maakt niet teveel lawaai, heeft een laag verbruik en zorgt dus voor meer dan alleen maar een frisse bries. Indien je het enkel zeer plaatselijk koel wilt hebben, dan kan een goedkopere draagbare of mini airco al volstaan. Veel hangt dus af van wat je van je toestel verwacht.

Het aanbod aan mobiele airco's is groot en de meeste topmerken zoals Inventum, Tristar, LG, Honeywell, Whirlpool of AEG bieden een ruim aanbod aan, zowel voor vaste airconditioners als airco's die je via wieltjes kunt verplaatsen. Ontdek het aanbod bij de vele erkende installateurs uit je regio en vergelijk de prijzen. Vraag vrijblijvend enkele offertes zodat je de beste prijs vindt voor jouw airconditioner. 

Prijzen mobiele airco

Soort airco
Richtprijs
Mini airco
vanaf € 80
Draagbare airco
vanaf € 150
Mobiele airco
vanaf € 250
Koelvloeistof bijvullen
€ 60 - € 80
Gewoon onderhoud
€ 130
Groot onderhoud
€ 150 - € 180
Onderhoudscontract per jaar
€ 90 - € 120
Kleine reparatie
vanaf € 80
Op zoek naar een airco installateur om de prijs voor je mobiele airco te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Zoekt u een specifieke airco installateur?

866 airco installateurs in uw regio!

Vergelijk offertes voor uw Airco

Na het ontvangen van deze offertes bent u tot niets verplicht, enkel beter ingelicht.

U heeft dus niets te verliezen...