uw mobiele airco laten plaatsen

Bereik tot 807 airco installateurs in Vlaanderen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
Vraag uw offertes aan

Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  U zoekt de juiste vakman voor uw airco

  U wilt een mobiele airco laten plaatsen, maar waar vindt u de geschikte vakman voor uw airconditioning? Hoe vindt u een professionele en betrouwbare installateur die actief is in uw regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  U verstuurt uw offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kan u uw offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele airco installateurs uit uw regio verstuurd. Zo bespaart u veel tijd en moeite!

 • 3

  U vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele installateurs die geïnteresseerd zijn in uw opdracht zullen u een offerte toesturen, waarna u rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kan nemen!

807
airco installateurs
144
Opdrachten
per maand
179
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor airco installatie in Vlaanderen

Soort werken: Bestaande airco vervangen

Aantal ruimtes: 1 ruimte

Start werken: Zo snel mogelijk

Projectbeschrijving:

De airco die ook verwarming geeft in een winkelpand, is defect.
We hadden die graag snel laten vervangen en zoeken een paar offertes.
Regio Haacht
Offerteaanvraag uit Haacht

Soort werken: Nieuwe airco installatie

Aantal ruimtes: meer dan 3 ruimtes

Start werken: Binnen de 6 maanden

Projectbeschrijving:

Wij willen in onze nieuwe woning die we aangekocht hebben een airco installatie plaatsen. Dit willen we in iedere slaapkamer en dan nog de living alsook de keuken.
8700 Tielt
Offerteaanvraag uit Tielt

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele airco installateurs in Vlaanderen. Wanneer u dus uw offerteaanvraag indient voor uw mobiele airco, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele installateurs die gelegen zijn in uw regio en de juiste kwalificaties hebben voor het plaatsen van uw mobiele airco.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we uw offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde airco installateurs uit uw regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor het installeren van uw mobiele airco en contact met u opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens u alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel airco installateurs interesse tonen in uw offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk uw airco zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben in uw opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens uw contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die uw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige uw contactgegevens zullen krijgen, en u bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. U bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden u aan om uw opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de installateurs uit uw regio. Naast de vooropgestelde vragen, en uw contactgegevens, is het belangrijk om uw beschrijving van de te plaatsen airco ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Zoekt u een specifieke airco installateur?

Vind een geschikte airco installateur in uw buurt

Het vinden van de geschikte vakman, in dit geval airco installateur, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer u niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan u uw mobiele airco wilt toevertrouwen. U moet verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die u de beste prijs/kwaliteit voor uw mobiele airco garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele airco installateurs uit uw regio. Daarna moet u hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van uw project, hopende dat zij u nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.OffertesOnline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Mobiele airco: uw mobiele airconditioning laten plaatsen door een professionele installateur!

Via ons platform geeft u uw offerteaanvraag voor uw mobiele airco éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde airco installateurs uit uw omgeving u contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor uw mobiele airco snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat u na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. U ontvangt de offertes, u vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan u om te beslissen of u tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heeft u niets te verliezen, in tegendeel... u kan er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog uw offertes aan bij alle professionele airco installateurs uit uw omgeving... Alvast veel succes met uw project!

Vind een geschikte airco installateur uit uw buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Waarom kiezen voor een mobiele airco?

Wanneer u een tijdelijke verkoeling zoekt voor tijdens de warme en zwoele zomerdagen, zonder dat u daarvoor een volledige airco installatie moet aanschaffen, loont het misschien de moeite om te kiezen voor een mobiele airco. In tegenstelling tot de vaste airco’s, heeft u bij een mobiele airco geen installatiekosten en kunt u deze airco zonder buitenunit overal plaatsen in uw woning. Alhoewel een mobiele airco ook gerekend wordt tot de alleenstaande airco’s of monoblock airco’s, wordt uw airconditioning toestel niet vast verankerd en blijft het mobiel. Dit kan door gebruik te maken van een verrijdbare mobiele airco of door gebruik te maken van een draagbare airco. De beweegbaarheid van een mobiele airco heeft natuurlijk zijn beperkingen en de capaciteit en het vermogen van een mobiele airco liggen doorgaans dan ook lager dan een vaste airco. Maar anderzijds kunt u uw mobiele airco overal mee naartoe nemen. Zo kunt u uw mobiele airco overdag gebruiken in uw keuken, bureelruimte of living om hem daarna ‘s nachts te gebruiken in uw slaapkamer voor een goede nachtrust. Wanneer uw airco mobiel is, heeft u dus niet alleen een grote bewegingsvrijheid maar tevens kunt u uw mobiele airco of draagbare airco makkelijk weer opbergen na een warme periode. Een ander, niet onbelangrijk, voordeel is dat u geen duizenden euro’s moet uitgeven aan uw airconditioning door het plaatsen van een vaste airco installatie met één of meerdere airco binnen- en/of buitenunits. Een draagbare airco of mini airco heeft u reeds vanaf tweehonderd euro, voor de niet draagbare energiezuiniger modellen met een groter vermogen kan dit oplopen tot duizend euro of tot twaalfhonderd euro voor de design toestellen. Een mobiele airco, ook wel airco mobiel of airco mobile genoemd, biedt dus zeker enkele voordelen voor wie flexibel of sporadisch gebruik wilt maken van een opbergbaar airconditioning systeem. Bij een mobiele airco moet u nergens boren, hangen er geen logge buitenunits tegen uw gevel en hoeft u geen grote investeringen te doen. Airco op maat dus, wanneer u het wilt en waar u het wilt. Ontdek de grote variaties aan mobiele airco’s en/of draagbare airco’s bij de vele erkende airco installateurs uit uw regio of buurt!

mobiele airco laten plaatsen

Wat zijn de nadelen van een mobiele airco?

Naast de vele voordelen heeft een mobiele airco zeker ook zijn nadelen. Daar waar er bij een vaste airco, zowel bij de split airco, multisplit airco als bij de monoblock airco gebruik wordt gemaakt van geïnstalleerde luchtkokers om de lucht aan en af te voeren naar uw buitengevel, heeft een mobiele airco geen rechtstreekse aanvoer of afvoer. Een mobiele airco onttrekt de warme lucht uit de kamer maar die moet via een afvoerbuis of slang via een raam of deur naar buiten afgevoerd worden. Doordat er zo terug warme lucht kan binnenkomen, verliest een mobiele airco een stuk van zijn efficiëntie. Voor sommige schuiframen bestaan er wel tussenpanelen die één of twee gefabriceerde openingen hebben voor de luchtkokers, waardoor er toch geen verlies is. Een mobiele airco is tevens een monoblock airco. Dit wil zeggen dat er gewerkt wordt met een airco zonder buitenunit en dat de compressor rechtstreeks in het toestel zit. Een mobiele airco of airco mobile is dan ook niet geluidloos en bij de aankoop kunt u best kijken hoe groot de decibelwaarden van uw mobiele airco zijn. Ook het energieverbruik van een mobiele airco ligt vaak hoger dan dat van een vaste airco en dat verdient dus ook uw aandacht wanneer u een mobiele airco wilt kopen. Mobiele airco’s hebben vele mooie design modellen die u op het eerste zicht zullen bekoren maar vaak zijn dit ook de zwaarste toestellen en zijn ze door hun gewicht moeilijk verplaatsbaar. Er zijn dus wel wat nadelen wanneer u de aanschaf van een mobiele airco overweegt en het loont zeker de moeite om op voorhand de voor- en nadelen van een mobiele airco met elkaar te vergelijken. Neem gerust contact op met de vele professionele airco installateurs uit uw regio en vraag hen vrijblijvend naar meer informatie, adviezen en/of prijzen!

nadelen mobiele airco
Op zoek naar een airco installateur om een vrijblijvende offerte te maken voor uw mobiele airco?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Mogelijke werken aan uw airconditioning

mobiele airco plaatsen

Een mobiele airco plaatsen

De meeste mobiele airco’s kunt u kant en klaar kopen en via een eenvoudige handleiding kunt u ze zelf monteren. Een mobiele airco plaatsen is dan ook niet zo moeilijk en meestal komt er geen airco installateur aan te pas, tenzij er een installatie service in de aankoop vervat zit. Bij sommige mobiele airco’s, die gebruik maken van een aanvoer en afvoerbuis, wordt er een standaard montagepaneel voorzien dat u kan plaatsen tussen uw schuifraam. Hierdoor kunt u vermijden dat er warme lucht binnenstroomt wanneer u de afvoerbuis van uw mobiele airco door uw raam naar buiten moet steken. Een andere mogelijkheid is om uw mobiele airco te plaatsen onder het raam en dat u werkt met een aangebrachte vaste koker naar de buitengevel die u bij niet gebruik ook kunt afsluiten. Maar indien uw mobiele airco toch steeds op een vaste plaats blijft staan, dan is een monoblock airco soms voordeliger. Hou er, om esthetische redenen, ook rekening mee dat er een stopcontact aanwezig moet zijn, dicht bij de plaats waar u uw mobiele airco wenst te gebruiken. Een mobiele airco plaatsen, vraagt geen al te grote technische ervaring maar bij twijfel kunt u zich gerust laten bijstaan door één van de vele erkende airco installateurs uit uw regio of omgeving. Ze zullen u graag adviseren en hun ervaring met u delen!

mobiele airco onderhouden

Airco onderhoud

Zoals bij elke airco installatie moet ook uw mobiele airco regelmatig onderhouden worden, ongeacht of het een grote mobiele airco is, een draagbare airco is of een mini airco. Een onderhoud van een airco of het bijvullen van de koelvloeistof dient steeds uitgevoerd te worden door een erkende airco installateur. Voor airco’s met een koelmiddel dat zwaarder weegt dan drie kilogram is een trimestrieel, semestrieel of jaarlijks onderhoud zelfs verplicht. Een slecht onderhoud van uw mobiele airco kan leiden tot verstopte filters, een dalende koelcapaciteit of tot een defect aan uw toestel. Ook kunnen er schimmels en bacteriën ontstaan die de goede werking van uw airconditioning en uw gezondheid kunnen hinderen. Afhankelijk van uw mobiele airco moet u toch zeker om de één à twee jaar een onderhoud laten uitvoeren. Bij dit onderhoud controleert de koeltechnieker de goede werking van uw toestel, de staat van uw leidingen, de filters en de toestand van uw koelvloeistof. De filters en de airco worden daarbij ineens gereinigd en de koelvloeistof wordt weer bijgevuld of vervangen. Indien gewenst, kunt u bij de aankoop van uw mobiele airco een bijkomend onderhoudscontract afsluiten. Met dit contract wordt uw mobiele of draagbare airco jaarlijks nagekeken en onderhouden door uw airco installateur. De prijzen van een onderhoudscontract liggen een stuk lager dan wanneer u een occasioneel onderhoud zou laten uitvoeren en met een regelmatig airco onderhoud, houdt u uw energiefactuur laag. Voor verdere vragen over een airco onderhoud verwijzen we u graag door naar de erkende airco installateurs uit uw regio. U kunt ze hier vrijblijvend contacteren voor meer informatie, adviezen of prijzen!

mobiele airco herstellen

Airco reparatie

Indien uw mobiele airco, ondanks een goed onderhoud, niet meer werkt dan moet hij hersteld worden. Soms gaat het maar om kleine reparaties, zoals een verstopte filter, een gescheurde leiding of een tekort aan koelvloeistof, maar het kan ook zijn dat er essentiële onderdelen van uw mobiele airco moeten vervangen worden zoals de compressor, de koelelementen of de condensor. Indien het gaat om kleine reparaties aan uw mobiele airco, kunnen die meestal binnen het half uur door uw airco installateur opgelost worden. Voor een meer uitgebreide reparatie, waarbij er eventueel ook stukken moeten vervangen worden, kan dit uitlopen tot enkele uren arbeid. Wanneer u een draagbare mobiele airco of een mini airco wilt laten herstellen, vraag dan ook best eerst een kostenprognose aan uw airco installateur om te bepalen of een herstelling de moeite loont. Bij grotere mobiele airco’s, die duurder zijn in aankoop, stelt deze vraag tot reparatie zich veel minder. Zoals bij alle airconditioning toestellen, kunt u de kosten vermijden door uw mobiele airco regelmatig te onderhouden. Let wel op want de meeste airco toestellen moeten onderhouden worden door een erkende airco installateur. Dit geldt eveneens voor het vervangen van de koelvloeistof. Laat daarom het onderhoud en de reparaties voor uw mobiele airco uitvoeren door een gediplomeerde airco installateur uit uw omgeving of regio. U kunt de erkende airco installateurs hier contacteren voor enkele vrijblijvende adviezen of offertes!

Vind een geschikte airco installateur uit uw buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Hoe bepaal ik het vermogen van mijn mobiele airco?

Om te berekenen hoe sterk het vermogen moet zijn van uw mobiele airco, dient u eerst het volume van uw ruimte of kamer te bepalen. Dit doet u door de lengte, de breedte en de hoogte van uw kamer met elkaar te vermenigvuldigen. Daarnaast speelt ook de isolatiefactor een rol. Is uw kamer en uw huis goed geïsoleerd dan zal de globale isolatiewaarde of de K-waarde lager liggen dan bij een slecht geïsoleerde woning. Een goede isolatiefactor heeft een K-waarde van K30 of K40, waarden van K50 of hoger hebben een slechte isolatiefactor. Om het koelvermogen van uw mobiele airco, uw draagbare airco of uw mini airco te berekenen, moet u de inhoud van uw ruimte of kamer vermenigvuldigen met uw K-waarde. Het vermogen van uw airco wordt uitgedrukt in kW (kilowatt). Een goed geïsoleerde kamer van bijvoorbeeld 25 m³ zal toekomen met een koelvermogen tussen de 1 en de 2,5 kW. Voor een slecht geïsoleerde kamer van 60 m² zult u al een koelvermogen van 5 kW nodig hebben. Indien u twijfelt dan kunt u uw berekening altijd laten uitvoeren door een erkende airco installateur uit uw regio. Hij zal u tevens de meest geschikte mobiele airco’s kunnen voorstellen aan de beste prijs/kwaliteit!

vermogen mobiele airco

Energieklasse, geluid en functies

Net zoals bij andere apparaten hebben aircotoestellen een energielabel (EPDB) gaande van G naar A en is dit label op de airco’s in Europa verplicht. Een airco met een A label is het meest energiezuinige toestel en het zal uw energiefactuur aanzienlijk verlagen. Bovendien is het ook beter voor het milieu. Daarnaast zijn er ook nog het aantal decibels die worden geproduceerd door uw airco toestel. Afhankelijk van het soort type airco, zal uw airco-systeem minder of meer decibels produceren. Mobiele of monoblock airco’s zullen meer geluid maken omdat de compressors mee ingebouwd zitten in het toestel. Werkt u met een split systeem, dan wordt het geluid van de binnenunits gereduceerd omdat de compressor mee geïntegreerd is in uw buitenunit. De huidige generatie airconditioning systemen zijn veel stiller geworden en ze maken minder geluid bij het koelen van de lucht. Ook bij de monoblock en mobiele airco’s zijn er tegenwoordig stille toestellen die weinig decibels produceren. Qua functies heeft u bij de verschillende airco’s meerdere opties en mogelijkheden. Zo kunnen bepaalde airco’s naast het koelen van uw ruimte deze ook nog bevochtigen, ontvochtigen, ventileren, filteren of verwarmen. Ook het bedienen van uw airco installatie via uw wifi, uw smartphone of via uw domoticasysteem behoort tot de mogelijkheden. Bekijk of overleg de verschillende opties en mogelijkheden met uw airco installateur uit uw regio. Hij zal u met alle plezier verder helpen. 

functies mobiele airco
Vind een geschikte airco installateur uit uw buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor een mobiele airco?

HOE WORDT DE PRIJS VOOR uw mobiele airco BEPAALD?

Wanneer u een mobiele airco laat plaatsen dan moet u rekening houden met 2 variabelen binnen de kostprijs. Enerzijds is er de kostprijs van de materialen die gebruikt zullen worden voor uw mobiele airco, en anderzijds is er de arbeidskost van de airco installateur(s) zelf.

Gezien de arbeidskost een groot deel van de totaalprijs bepaald, is het belangrijk dat u meerdere offertes opvraagt bij verschillende professionele airco installateurs uit uw regio. 

Wat de arbeidskosten betreft mag u rekenen op een kost van ongeveer € 30-60 per uur.

Prijzen mobiele airco

Soort airco
Richtprijs
Mini airco
vanaf € 80
Draagbare airco
vanaf € 150
Mobiele airco
vanaf € 250
Koelvloeistof bijvullen
€ 60 - € 80
Gewoon onderhoud
€ 130
Groot onderhoud
€ 150 - € 180
Onderhoudscontract per jaar
€ 90 - € 120
Kleine reparatie
vanaf € 80
Op zoek naar een airco installateur om de prijs voor uw mobiele airco te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
807 airco installateurs in uw regio!

Vergelijk offertes voor uw Airco

Na het ontvangen van deze offertes bent u tot niets verplicht, enkel beter ingelicht.

U heeft dus niets te verliezen...