Multi split airco laten plaatsen

Bereik tot 881 installateurs in Vlaanderen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  Zoek je de juiste vakman voor je split airco unit?

  Je wilt een multi split airco unit laten plaatsen, maar waar vind je de geschikte vakman voor je airconditioning? Hoe vind je een professionele en betrouwbare specialist die actief is in je regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  Je verstuurt je offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kun je je offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele installateurs uit jouw regio verstuurd. Zo bespaar je veel tijd en moeite!

 • 3

  Je vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele installateurs die geïnteresseerd zijn in je opdracht zullen je een offerte toesturen, waarna je rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kunt nemen!

881
airco installateurs
11
Opdrachten
per maand
31
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor aircosystemen in Vlaanderen

Soort werken: Nieuwe airco installatie

Aantal ruimtes: 3 ruimtes

Start werken: Zo snel mogelijk

Projectbeschrijving:

Offerte plaatsing airco in 2 slaapkamers, living + zolder
Arrow
Offerteaanvraag uit Lembeek

Soort werken: Nieuwe airco installatie

Aantal ruimtes: 2 ruimtes

Start werken: Zo snel mogelijk

Projectbeschrijving:

Een in de woonkamer en mischien een in de keuken dat weet ik niet dat is te zien hoe veel het kan verwarmen en mischien nog een andere boiler.
Contact via e-mail.
Arrow
Offerteaanvraag uit Geraardsbergen

Vind een geschikte airco installateur in je buurt

Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval airco installateur, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer je niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan je je multi split buitenunit installatie wilt toevertrouwen. Om de juiste keuze te kunnen maken, moet je verschillende offertes kunnen vergelijken om zo de vakman te kiezen die je de beste prijs/kwaliteit voor je aircosystemen garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van de professionele vakmannen uit je regio. Daarna moet je hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van je project, hopende dat zij je nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.OffertesOnline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Multi split buitenunit airco: laat je airconditioning plaatsen door een professional!

Via ons platform geeft je je offerteaanvraag voor je spilt airco systeem eenmaal in, en laten we de geïnteresseerde installateurs uit je omgeving jou contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van de verschillende offertes voor je split airco systeem snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat je na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. Je ontvangt de offertes, je vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan jou om te beslissen of je tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heb je niets te verliezen, in tegendeel... je kunt er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog je offertes aan bij alle professionals uit jouw omgeving... Alvast veel succes met je project!

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele installateurs in Vlaanderen. Wanneer je dus je offerteaanvraag indient voor het plaatsen van je split airco met 1 buitenunit, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele vakmannen die gelegen zijn in jouw regio en de juiste kwalificaties hebben voor het installeren van je multi split buitenunit airco.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we je offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde professionals uit jouw regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven je offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor multi spilt buitenunit airco en contact met je opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens je alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven jouw aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel installateurs interesse tonen in je offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk om je airco systeem of je split airco met 1 buitenunit best zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben in je opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens je contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die je contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige je contactgegevens zullen krijgen, en je bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. Je bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden je aan om je opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de installateurs uit je regio. Naast de vooropgestelde vragen, en je contactgegevens, is het belangrijk om de beschrijving van je te installeren airconditioning ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Vind een geschikte airco vakman uit je buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Waarom kiezen voor een airco met buitenunit?

Wanneer je een vaste airco installatie wenst te installeren die meerdere kamers of ruimtes moet koelen, dan is de plaatsing van een multi split buitenunit de beste oplossing. Een buitenunit airco werkt met één buitenunit en één of meerdere binnenunits. Men noemt deze airco’s ook split airco’s, die nog eens worden onderverdeeld in een single split airco, een dual split airco en een multi split airco. Bij een single split airco stuurt je airco met 1 buitenunit slechts één binnenunit aan, bij een dual split airco heb je 1 buitenunit en twee binnenunits. Tegenover een alleenstaande vaste airco, monoblock airco of mobiele airco die enkel binnen geplaatst wordt, heeft een multi split buitenunit verschillende voordelen. Zo zitten de compressor, de inverter en de condensor in de multi split buitenunits, van waaruit ze de luchttoevoer regelen voor de binnenunits. Hierdoor zitten er geen lawaaierige onderdelen in je binnenunits die daardoor meer compact en geruislozer zijn. Een multi split buitenunit onttrekt rechtstreeks de warme lucht aan de buitenzijde van je woning en via de lucht-lucht warmtepomp wordt deze warme lucht verkoeld. Op 1 buitenunit kunnen hierbij tot acht binnenunits aangesloten worden en dit tot op een afstand van twintig meter. Bijkomend voordeel van een multi split buitenunit is dat je meerdere binnenunits kunt koppelen aan je buitenunit waardoor je elke unit binnen kunt kiezen qua grootte, design, vermogen of capaciteiten. Zo heb je de vrijheid om de binnenunits van je volledige woning decoratief en functioneel te integreren in je interieur en dit met een optimale werking in je verschillende ruimtes. Hierbij kun je elke binnenunit installeren naar je eigen wensen; tegen de wand, op de vloer of als inbouwcassette in je plafond. Tegenwoordig bestaat er een ruim gamma aan design units en moderne inbouw airco’s, die perfect passen in een moderne of industriële nieuwbouw of woningstijl. Met een multi split buitenunit heb je ook de keuze om meerdere binnenunits gezamenlijk te koelen voor een constante gelijke temperatuur, of om elke binnenunit afzonderlijk aan te sturen voor je koeling. Dankzij de lucht-lucht warmtepomp kun je je volledige woning naast het koelen ook verwarmen en sommige units kunnen je binnenlucht ook zuiveren, ontvochtigen of filteren. Een multi split buitenunit kun je met de aangesloten units bedienen met je afstandsbediening, smartphone of tablet. Indien je extra functies wenst, zoals een automatische klimaatregeling, timers, energiebesparende standen of een aanwezigheidsdetectie dan kun je dat bespreken met je koeling installateur. Met een multi split buitenunit kies je voor een aangename beheersing van  je gewenste temperatuur Bekijk daarom de vele voordelen van een multi split buitenunit en contacteer de erkende airco specialisten uit je regio voor enkele vrijblijvende prijsvoorstellen!

airco met buitenunit laten plaatsen

Mogelijke soorten split airco's

single airco met buitenunit

Single split

Een multi split buitenunit airco heeft een afzonderlijke buitenunit, geplaatst aan de buitenzijde van je gevel of op je plat dak, en één of meerdere binnenunits. Een single airco bestaat uit één buitenunit en slechts één binnenunit, die als vaste airco een bepaalde kamer, kantoor of ruimte kan koelen of verwarmen. Toch biedt deze binnenunit, dankzij de aangesloten afzonderlijke buitenunit bijna al de voordelen van een multi split airco. Het verschil is dat je buitenunit volledig ten dienste staat van je binnenunit toestel. In tegenstelling tot een vaste monoblock airco of een mobiele airco, zitten de compressor en de condensor niet in je vaste airco of binnenunit, maar zijn ze geïntegreerd in je buitenunit. Zo zitten alle lawaaierige onderdelen geplaatst in je buitenunit en kun je je binnenunit toestel ook veel compacter houden. Dankzij de warmtepomp van je buitenunit kun je de warme lucht koelen naar de gewenste temperatuur of kun je de koude buitenlucht indien nodig verwarmen. Aangezien je single split airco bestaat uit 1 buitenunit en 1 binnenunit, heb je alle vrijheid om je binnenunit af te stemmen op je slaapkamer, kantoor, zolderruimte of hobbykamer om zo de meest optimale werking te bekomen. Een unit compact tegen je wand, een ingebouwde vaste airco in je plafond, of een design toestel op de vloer onder je raam; voor elke ruimte kies je de voor jou beste oplossing en aangepaste uitvoeringen. Bijkomende opties, zoals een automatische klimaatregeling, een timer of een bediening via je afstandsbediening, smartphone of tablet, worden door sommige airco specialisten ook in de aankoopprijs voorzien. Bekende merken zoals Tristar, Panasonic, Mitsubishi, Samsung, LG, of Daikin hebben vaak ook nog speciale aanbiedingen. Alhoewel een single split unit dient om bepaalde kamers, zoals een eetkamer, kinderkamer of zolderkamer bijkomend te koelen of te verwarmen, kun je je binnen en buitenunit steeds uitbreiden naar een multi split buitenunit airco. De buitenunit hoef je niet meer aan te kopen en je kunt je airconditioning steeds met meerdere binnenunits uitbreiden. Ontdek het grote aanbod aan single split airco’s bij de vele regionale stielmannen uit je omgeving en contacteer hen voor enkele vrijblijvende prijsvoorstellen! 

multi airco met buitenunit

Multi split

In tegenstelling tot een single split airco met 1 buitenunit en slechts één binnenunit, bestaat een multi split buitenunit uit meerdere binnenunits. Zo kan een multi split airco met 1 buitenunit tot acht verschillende binnenunits aansturen. Je kunt elke binnenunit hierbij afstemmen op de verschillende ruimtes qua uitzicht, uitvoering, energiezuinigheid, geluidsniveau, en merk waardoor je efficiënter kunt koelen of verwarmen met respect voor je interieur. Zo kun je voor je slaapkamer kiezen voor een ingebouwde plaatsing van een geluidloze unit in je plafond, terwijl je voor je eetkamer of living kunt kiezen voor een design uitvoering. Een multi split buitenunit airco kan daarbij al je binnenunits synchroon aansturen, zodat de airconditioning in je woning overal gelijk is. Natuurlijk kun je ook elke binnenunit apart afstellen. Tevens kun je de uitvoering en mogelijkheden van je binnenunit nog uitbreiden. Bij de bekende merken als Toshiba, Panasonic, Honeywell, Daikin, Mitsubishi of LG heb je vaak ook bepaalde functies die standaard in je unit aanwezig zijn. Onder andere bijkomende verwarming, een afstandsbediening, een ingebouwde timer of een automatische klimaatregeling kunnen reeds in je vaste airco vervat zitten. Sommige betere airco installaties kunnen naast het koelen of verwarmen ook nog ontvochtigen, filteren of ventileren en zo de luchtstroom in je woning zuiveren. Verder kun je ook bewegingsdedectoren of intervalfuncties koppelen aan je binnenunit zodat je je airconditioning efficiënter en energiebewust kunt gebruiken. Voor de prijs van je airconditioning spelen er verschillende factoren mee. Zo bepalen de energiezuinigheid, het comfort, het design, het geluidsniveau en de bijkomende functionaliteiten, hoeveel je installatie zal kosten. Een installatie met een A energielabel kost bijvoorbeeld meer in aankoop, maar zorgt wel voor een lagere energiefactuur. Een airco kopen vraagt dus een goede overweging waarbij je de verschillende uitvoeringen best eerst even vergelijkt. Zo kies je een kwaliteitsvolle airconditioning op maat die het leven in je woning aangenaam zal verbeteren. Bekijk de voordelen van een multi split buitenunit bij de erkende airco leveranciers uit jouw regio en vraag naar enkele vrijblijvende offertes of adviezen!

Op zoek naar een airco installateur om een vrijblijvende offerte te maken voor je airconditioning?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Mogelijkheden voor je airconditioning

airco met buitenunit kopen

Een split airco kopen

Vooraleer je een airco met buitenunit koopt, moet je eerst bepalen wat je verwacht van je airco installatie. Indien je verschillende ruimtes of kamers wilt koelen, of verwarmen, is een split airco sowieso de aangewezen keuze, maar ook voor een enkele kamer zijn er veel voordelen. Wil je maar één kamer sporadisch koelen tijdens de heetste dagen, dan ben je in principe met een mobiele airco of monoblock airco ook al geholpen. Maar het nadeel van mobiele airco's is dat er veel energie verloren gaat via de slang van de afvoer. Met een single split airco, met een binnen en buitenunit, zit de aanvoer en afvoer vast geplaatst aan je buitenunit en heb je wel een optimaal rendement. Daarnaast heb je de multi split airco die met één buitenunit tot acht binnenunits kan aansturen. Om de goede werking van een split airconditioning optimaal te benutten, bereken je best eerst de te koelen ruimte van elke kamer afzonderlijk. Dit vergemakkelijkt de keuze voor de uitvoeringen en de capaciteit van je binnenunits om een bepaalde ruimte voldoende te kunnen ondersteunen. Natuurlijk is het vermogen van je airco’s maar één factor waarmee je rekening moet houden. Ook de energiezuinigheid, de functionaliteiten, de vormgeving, het geluidsniveau en de plaatsing vormen verschillende factoren die je keuze mee bepalen. En wens je voor sommige units ook nog bijkomende opties zoals een bewegingsdetectie, een ingebouwde timer, instelbare energiestanden of een automatische klimaatregeling, dan kan dat mee in de offerte worden opgenomen. Het grote voordeel van een buitenunit is dat de warme lucht van buiten via de warmtepomp en de warmtewisselaar wordt verkoeld en deze koeling wordt over je verschillende binnenunits verspreid. Via de ondulator in je buitenunit kunnen er verschillende binnenunit modellen aangesloten worden en is het perfect mogelijk om de airconditioning per kamer te personaliseren. Zo kun je voor je living kiezen voor een opvallende design unit of voor een strakke airco inbouwcassette. En ongetwijfeld zal een geluidloze airco, als wand-of plafondmodel, in je slaapkamer je slaapcomfort aangenaam kunnen verlichten tijdens de zomerse zwoele nachten. Met de aankoop van een multi split kies je resoluut voor een gebalanceerde en gesofisticeerde airco installatie die, indien gewenst, ook nog kan verwarmen, ontvochtigen, filteren of ventileren. Laat je daarom voor je keuze bijstaan door de ervaren airco specialisten uit je regio of buurt en vraag naar enkele vrijblijvende adviezen of prijsoffertes!

airco met buitenunit installatie

Je split airco installatie

Een split installatie bestaat uit één buitenunit en één of meerdere binnenunits die door middel van leidingen aangesloten zijn op de buitenunit. Het is dan ook belangrijk dat de samenstelling en de plaatsing van je split airconditioning op voorhand eerst goed wordt uitgetekend door je airco installateur. Je zal daarbij voor elke kamer of ruimte het juiste vermogen moeten berekenen waaraan je binnenunits moeten voldoen. Ook zal je je verschillende binnenunits moeten kiezen qua vorm, energiezuinigheid, geruisloosheid en capaciteit. Na de voorbereiding zal je airco installateur aan de slag gaan en elke binnen en buitenunit minutieus en vakkundig installeren. Meestal wordt de buitenunit  aan de buitenzijde van de gevel geplaatst, maar de unit kan, indien gewenst, ook als vloermodel geplaatst worden op de grond of op je plat dak. Bij een nieuwbouw, of bij een minimalistische of moderne woningstijl, zal de airco installateur ingebouwde airco’s feilloos wegwerken in je wanden en plafonds. Je specialist zal tevens de eventueel bijkomende functies en bediening van je binnenunits, zoals de bewegingsdetectoren, timers, klimaatsensoren en energiebesparende standen installeren en testen. Eenmaal je split airco is geplaatst, kun je volop genieten van je nieuwe airconditioning en kun je de bediening van je vaste airco installatie ook eenvoudig installeren op je smartphone of tablet. Wens je meer betrouwbare info, adviezen of prijsoffertes voor je split airco? Ga snel naar je regionale airco leveranciers uit je buurt en contacteer hen voor de beste prijs kwaliteit voorwaarden!

airco met buitenunit onderhoud

Airco onderhoud

Een goede airco met buitenunit moet regelmatig onderhouden worden en dit onderhoud moet steeds uitgevoerd worden door een erkende airco installateur of koeltechnicus. Hetzelfde geldt voor het bijvullen of het vervangen van het koelmiddel van je airco’s. Bij de meeste split airco’s is het onderhoud verplicht. Vanaf dat je koelelementen van je airco’s een gewicht hebben van drie kilogram of meer, hangt er een verplicht onderhoud aan vast dat jaarlijks, semestrieel of trimestrieel kan zijn. Nu niet getreurd, want een goed onderhoud is essentieel voor de goede werking van je installatie. Zonder onderhoud riskeer je dat je filters verstopt raken of dat er schimmels en bacteriën ontstaan, die de goede werking van je binnen en buitenunit kunnen hypothekeren. Vaak verminderen de koelcapaciteiten van je airco’s of ontstaan er barsten in je leidingen of lekt er koelmiddel uit je koelelementen. Een erkende airco installateur zal tijdens het onderhoud niet alleen je airco’s onderhouden, maar hij zal ook je koelvloeistof nakijken en bijvullen en tevens je airco installatie controleren. De meeste installateurs bieden bij je aankoop ook een optioneel onderhoudscontract aan. Met dit contract worden de onderhoudsbeurten vastgelegd volgens de voorziene regelgeving die van toepassing is op jouw installatie. De prijs van een onderhoudscontract is bovendien goedkoper dan wanneer je de onderhoudsbeurten telkens apart moet aanvragen. Met een regelmatig onderhoud van je airconditioning verleng je gegarandeerd de levensduur van multi split buitenunit airco en hou je je energiefactuur laag. Voor verdere vragen over een airco onderhoud verwijzen we je graag door naar de erkende vakmannen uit je regio. Je kunt ze hier vrijblijvend contacteren voor meer informatie, adviezen of prijzen!

airco met buitenunit reparatie

Airco reparatie

In principe komen er bij een goed en regelmatig onderhoud weinig tot geen reparaties voor en zit je met een airco met buitenunit gebeiteld voor zo’n goede vijftien jaar. Maar omdat je buitenunit en binnenunit continue worden blootgesteld aan stof, vuiligheid, vocht en temperatuurwisselingen, zijn occasionele mankementen nooit helemaal uitgesloten. Vaak gaat het om kleine defecten, zoals een vervuilde filter, te weinig koelmiddel of een verstopte luchtstroom leiding, die door de airco installateur snel verholpen kunnen worden. Uitzonderlijk moeten er ook essentiële onderdelen vervangen worden zoals de compressor, ondulator of de condensor. Bij deze grotere reparaties zal er een kostenanalyse gemaakt worden zodat je de reparatiekosten op voorhand kunt inschatten. Zo vermijd je dat je voor oudere airco’s onnodige kosten moet maken en dat een nieuwe airco kopen voordeliger is in bepaalde gevallen. Gelukkig zijn deze grote reparaties meer uitzondering dan regel en zijn de meeste airco’s met buitenunit betrouwbare airco's. De bekendste merken, zoals LG, Daikin, Toshiba, Fujitsu, Mitsubishi, Panasonic en Samsung, staan daarbij ook vaak garant voor een goede service en nazorg. Dankzij een regelmatig onderhoud worden schimmels en bacteriën vermeden en wordt de goede bediening en werking van je airco met buitenunit ondersteund. Je kunt de erkende airco reparateurs uit je regio hier contacteren voor enkele vrijblijvende adviezen of prijsoffertes!

Vind een geschikte airco installateur uit je buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Hoe bepaal ik het vermogen van mijn airco met buitenunit?

Om te berekenen hoe sterk je toestel moet kunnen koelen, dien je eerst het volume van je verschillende ruimtes of kamers te bepalen. Dit doe je door de lengte, de breedte en de hoogte van je kamer met elkaar te vermenigvuldigen. Daarnaast speelt ook de isolatiefactor een rol. Is je kamer en je huis goed geïsoleerd dan zal de globale isolatiewaarde of de K-waarde lager liggen dan bij een slecht geïsoleerde woning. Een goede isolatiefactor heeft een K-waarde van K30 of K40, waarden van K50 of hoger hebben een slechte isolatiefactor. Om het koelvermogen van je airco met buitenunit te berekenen, moet je de inhoud van je ruimte, kantoor of kamer vermenigvuldigen met je K-waarde. Het vermogen van elke airco wordt uitgedrukt in kW (kilowatt). Een goed geïsoleerde kamer van bijvoorbeeld 25 m³ zal toekomen met een koelvermogen tussen de 1 en de 2,5 kW. Voor een slecht geïsoleerde kamer van 60 m² zal je al een binnenunit met een koelvermogen van 5 kW nodig hebben. Indien je twijfelt dan kun je je berekening altijd laten uitvoeren door een erkende installateur uit je regio. Hij zal je tevens de meest geschikte binnenunit per kamer kunnen voorstellen aan de beste prijs/kwaliteit!

vermogen airco met buitenunit

Energieklasse, geluid en functies

Net zoals bij andere apparaten hebben aircotoestellen een energielabel (EPDB) gaande van G naar A en is dit label op de airco’s in Europa verplicht. Een airco met een A  label is het meest energiezuinige toestel en het zal je energiefactuur aanzienlijk verlagen. Bovendien is het ook beter voor het milieu. Daarnaast zijn er ook nog het aantal decibels die worden geproduceerd door je airco toestel. Afhankelijk van het soort type airco, zal je airco met buitenunit minder of meer decibels produceren. Bij een airco met buitenunit systeem, wordt het geluid van de binnenunits gereduceerd omdat de compressor mee geïntegreerd is in je buitenunit. De huidige generatie airconditioning systemen zijn veel stiller geworden en ze maken zo goed als geen geluid meer bij het koelen van de lucht. Ook bij de buitenunits van een split airco zijn er tegenwoordig stille toestellen die weinig decibels produceren. Qua functies heb je bij de verschillende airco’s meerdere opties en mogelijkheden. Zo kunnen bepaalde airco’s naast het koelen van je ruimte, deze ook nog bevochtigen, ontvochtigen, ventileren, filteren of verwarmen. Ook de bediening van je airco installatie via je wifi, je smartphone of via je domoticasysteem behoort tot de mogelijkheden. Bekijk of overleg de verschillende opties en mogelijkheden met je airco installateur uit je regio. Hij zal je met alle plezier verder helpen. 

functies airco met buitenunit

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor een airco met buitenunit?

HOE WORDT DE PRIJS VOOR JE SPLIT AIRCO BEPAALD?

Met een multi split airco kun je meerdere ruimtes koelen, terwijl een mobiele airco of een enkele vaste airco slechts één ruimte kan koelen. Een split airco werkt met één buitenunit en één of meerdere binnenunits. De prijzen voor een split airco, zelfs voor een single split airco, liggen dus hoger dan voor een monoblock airco of mobiele airco. De andere parameters voor de prijs zijn de verschillende stijlen en uitvoeringen van de units, het energieverbruik, de geluidshinder, het design en de installatiekosten. Vooral voor een binnenunit zijn er talloze producten in omloop, en elk product heeft verschillende groottes, designs en vormen die tegen je wand of plafond, in de vloer, of als inbouwcassette kunnen geplaatst worden. Ingebouwde inverters, een stille modus, een ingebouwde ventilator, en functies zoals ontluchten of verluchten, kunnen de prijs van je toestel verder verhogen. Anderzijds zorgt een toestel met een inverter en een laag energieverbruik dan weer voor een lagere energiefactuur. Het is dus aangeraden om te kiezen voor een airconditioning die het best beantwoord aan jouw verwachtingen. Vergelijk de prijzen van dezelfde producten door verschillende gratis offertes aan te vragen bij de erkende installateurs uit jouw regio en bestel dan pas het product!

Prijzen airco's

Soort airco
Richtprijs
Single split airco
vanaf € 1250
Dual split airco
vanaf € 2000
Multi airco met buitenunit
vanaf € 2800
Extra binnenunit
vanaf € 800
Gewoon onderhoud
€ 130
Groot onderhoud
€ 150 - € 180
Onderhoudscontract per jaar
€ 90 - € 150
Kleine reparatie
vanaf € 80
Reparatie en vervangen kleine stukken
€ 140 - € 190
Reparatie en vervangen grote stukken
€ 250 - € 500

Premies

Airco's die voorzien zijn voorzien van een lucht/lucht-warmtepomp die ook kan verwarmen, komen in aanmerking voor de verbouwpremie van de Vlaamse Overheid. Warmtepompen werken met hernieuwbare energie en ze kunnen ook gecombineerd worden met andere groene energiebronnen. De voorwaarden tot het bekomen van de premie, kun je vinden op onderstaande link. Hier kun je zien of je in aanmerking komt voor de premie en kun je ook de "Mijn Verbouwpremie" invullen.

Premies warmtepompen


Op zoek naar een airco installateur om de prijs voor je airco met buitenunit te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
881 airco installateurs in uw regio!