airco met buitenunit

Bereik tot 823 airco installateurs in Vlaanderen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  U zoekt de juiste vakman voor uw airco

  U wilt een airco met buitenunit laten plaatsen, maar waar vindt u de geschikte vakman voor uw airconditioning? Hoe vindt u een professionele en betrouwbare installateur die actief is in uw regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  U verstuurt uw offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kan u uw offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele airco installateurs uit uw regio verstuurd. Zo bespaart u veel tijd en moeite!

 • 3

  U vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele installateurs die geïnteresseerd zijn in uw opdracht zullen u een offerte toesturen, waarna u rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kan nemen!

823
airco installateurs
21
Opdrachten
per maand
44
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor airco installatie in Vlaanderen

Soort werken: Nieuwe airco installatie

Aantal ruimtes: 2 ruimtes

Start werken: Binnen de 3 maanden

Projectbeschrijving:

2 ruimtes koelen (enkel koeling nodig) van redelijk kleine oppervlakte. Nieuwe installatie voor nieuwbouw. Graag offerte verkrijgen ivm de mogelijkheden om airco te installeren. Alvast bedankt!
Offerteaanvraag uit Melsele

Soort werken: Nieuwe airco installatie

Aantal ruimtes: 2 ruimtes

Start werken: Zo snel mogelijk

Projectbeschrijving:

2 airco's (eetkamer en kamer) op multisplit buitenunit.
Japanse fabrikant, Alleen verwarmen indien mogelijk (voor premie).
Momenteel worden alleen houtkachels gebruikt voor verwarming.
Offerteaanvraag uit Gooik

Vind een geschikte airco installateur in uw buurt

Het vinden van de geschikte vakman, in dit geval airco installateur, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer u niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan u uw airco met buitenunit wilt toevertrouwen. U moet verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die u de beste prijs/kwaliteit voor uw airco met buitenunit garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele airco installateurs uit uw regio. Daarna moet u hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van uw project, hopende dat zij u nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.OffertesOnline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Airco met buitenunit: uw airconditioning laten plaatsen door een professionele installateur!

Via ons platform geeft u uw offerteaanvraag voor uw airco met buitenunit éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde airco installateurs uit uw omgeving u contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor uw airco met buitenunit snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat u na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. U ontvangt de offertes, u vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan u om te beslissen of u tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heeft u niets te verliezen, in tegendeel... u kan er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog uw offertes aan bij alle professionele airco installateurs uit uw omgeving... Alvast veel succes met uw project!

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele airco installateurs in Vlaanderen. Wanneer u dus uw offerteaanvraag indient voor uw airco met buitenunit, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele installateurs die gelegen zijn in uw regio en de juiste kwalificaties hebben voor het plaatsen van airco met buitenunit.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we uw offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde airco installateurs uit uw regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor het installeren van uw airco met buitenunit en contact met u opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens u alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel airco installateurs interesse tonen in uw offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk uw airco zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben in uw opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens uw contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die uw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige uw contactgegevens zullen krijgen, en u bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. U bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden u aan om uw opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de installateurs uit uw regio. Naast de vooropgestelde vragen, en uw contactgegevens, is het belangrijk om uw beschrijving van de te plaatsen airco ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Vind een geschikte airco installateur uit uw buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Waarom kiezen voor een airco met buitenunit?

Wanneer u een airco installatie wenst te plaatsen die voor meerdere kamers of ruimtes moet dienen, dan kiest u best voor een airco met buitenunit. Een airco met buitenunit bestaat, zoals de naam het al zegt, uit een buitenunit en één of meerdere binnenunits. Men noemt deze airco’s ook split airco’s, die nog eens worden onderverdeeld in een single split airco, een dual split airco en een multi split airco. Bij een single split airco stuurt uw airco met buitenunit slechts één binnenunit aan, bij een dual split airco worden er twee binnenunits aangestuurd. Tegenover een alleenstaande binnen airco, heeft een airco met buitenunit verschillende voordelen. Bij een airco met buitenunit zitten de compressor, de inverter en de condensor in uw buitenunit van waaruit ze de luchttoevoer regelen voor de binnenunits. Hierdoor zitten er geen lawaaierige componenten in uw binnen airco’s waardoor ze compacter en geruislozer zijn. Een airco met buitenunit onttrekt de buitenlucht rechtstreeks en via de lucht-luchtwarmtepomp wordt deze lucht verkoeld of verwarmd. Een buitenunit kan hierbij tot acht binnenunits aansturen en dit tot op een afstand van twintig meter. Bijkomend voordeel van een airco met buitenunit is dat u meerdere binnenunits kunt koppelen die verschillen qua grootte, design, vermogen of capaciteiten. Zo heeft u de vrijheid om de binnenunits van uw multi split airco decoratief en functioneel te integreren in uw interieur waarbij u kunt kiezen voor een wandmodel, een vloermodel of een plafondmodel. En tegenwoordig bestaat er ook een ruim gamma aan design airco’s en moderne inbouw airco’s, die perfect passen in een moderne of industriële woningstijl. Met een airco met buitenunit heeft u ook de keuze om uw binnenunits gezamenlijk aan te sturen voor een constante gelijke temperatuur of om ze afzonderlijk aan te sturen. Dankzij de lucht-luchtwarmtepomp kunt u uw vertrekken ook verwarmen en sommige airco toestellen kunnen uw binnenlucht ook zuiveren, ontvochtigen of filteren. Een airco met buitenunit kunt u bedienen met uw smartphone of tablet en indien u bijkomende functies wenst, zoals een automatische klimaatregeling, timers, energiebesparende standen of een aanwezigheidsdetectie dan kunt u dat bespreken met uw airco installateur. Met een airco met buitenunit kiest u voor een aangename beheersing van uw binnentemperatuur Bekijk daarom de vele voordelen van een airco met buitenunit en contacteer de erkende airco installateurs uit uw regio voor enkele vrijblijvende offertes!

airco met buitenunit laten plaatsen

Mogelijke soorten airco met buitenunit

single airco met buitenunit

Single airco met buitenunit

Een airco met buitenunit of split airco bestaat uit een buitenunit, die aan de buitenkant van uw gevel wordt geplaatst, en uit één of meerdere binnenunits. Een single airco met buitenunit heeft slechts één binnenunit die een bepaalde kamer kan verkoelen of verwarmen. Toch biedt deze single airco met buitenunit bijna al de voordelen van een multi split airco, alleen zal uw buitenunit volledig ten dienste staan van uw binnenunit. In tegenstelling tot een vaste monoblock airco of een mobiele airco zitten de compressor en de condensor van uw single airco met buitenunit niet geïnstalleerd in uw binnenunit. Zo heeft u geen geluidshinder van uw binnen airco en kunt u uw toestel ook veel compacter houden. Dankzij de luchtwarmtepomp van uw buitenunit wordt de buitenlucht verkoeld of verwarmd en kunt u de binnentemperatuur van uw kamer regelen. Zo kunt u bijvoorbeeld bepaalde kamers, zoals een eetkamer, kinderkamer of zolderkamer bijkomend verkoelen of verwarmen indien nodig. Voor de binnenunit van uw airconditioning is er de keuze uit verschillende wandmodellen, plafondmodellen en vloermodellen. Ook bestaan er zeer mooie design airco’s of inbouwcassettes voor een strakkere vormgeving. Bijkomende opties, zoals een automatische klimaatregeling, een timer of een bediening via uw smartphone of tablet, worden door sommige airco installateurs ook in de aankoopprijs voorzien. Een airco met buitenunit kan later ook nog uitgebreid worden naar een multi split airco zonder dat u zich een nieuwe buitenunit hoeft aan te schaffen. Ontdek het grote aanbod aan single split airco’s bij de vele regionale airco installateurs uit uw omgeving en contacteer hen voor enkele vrijblijvende offertes! 

multi airco met buitenunit

Multi airco met buitenunit

In tegenstelling tot een single airco met buitenunit, waarbij de buitenunit slechts één binnenunit aanstuurt, maakt een multi airco met buitenunit gebruik van meerdere binnenunits. Zo kan een multi airco met buitenunit of een multi split airco tot acht verschillende binnenunits aansturen. De binnenunits kunt u qua vermogen, geluidsniveau, energiezuinigheid en uitzicht kiezen zodanig dat ze perfect zijn afgestemd op uw verschillende kamers. Zo kunt u voor uw slaapkamer kiezen voor een geluidloze ingebouwde binnenunit in het plafond en voor uw eetkamer of living gaan voor een decoratief wandmodel of voor een design airco. Een multi airco met buitenunit kan daarbij al uw binnenunits synchroon aansturen, zodat uw airconditioning in uw woning overal gelijk is, of u kunt elke binnenunit apart afstellen. De functies van uw airco met buitenunit kunnen tevens zeer divers en uitgebreid zijn. Sommige betere airco installaties kunnen naast het verkoelen ook nog verwarmen, ontvochtigen, filteren of ventileren en zo de luchtkwaliteit in uw woning zuiveren. Ook kunt u timers, automatische klimaatregelingen, bewegingsdetecties of intervalregelingen voorzien voor uw airco toestellen waardoor er ook energiebewust wordt omgesprongen met uw airconditioning. De prijs van uw airco met buitenunit zal dus afhangen van uw keuze op het vlak van energiezuinigheid, comfort, design, vermogen en functionaliteiten. Een airco installatie met een A+++ energielabel mag dan wel meer kosten in aankoop maar dit verschil betaalt zich al snel terug in de energiefactuur. Een airco kopen vraagt dus een goede planning maar met een multi airco met buitenunit kiest u voor een kwaliteitsvolle airconditioning op maat die het leven in uw woning aangenaam zal verbeteren. Bekijk de voordelen van een multi airco met buitenunit bij enkele erkende airco installateurs uit uw regio en vraag naar enkele vrijblijvende offertes of adviezen!

Op zoek naar een airco installateur om een vrijblijvende offerte te maken voor uw airco met buitenunit?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Mogelijkheden voor uw airconditioning

airco met buitenunit kopen

Een airco met buitenunit kopen

Vooraleer u een airco met buitenunit koopt, moet u eerst bepalen wat uw verwachtingen zijn voor uw airco installatie. Indien het gaat over meerdere ruimtes of kamers dan is een airco met buitenunit sowieso de aangewezen keuze maar ook voor een enkele kamer zijn er veel voordelen. Een airco met buitenunit of split airco is samengesteld met één buitenunit en één of meerdere, met een maximum van acht, binnenunits. Om de goede werking van uw airconditioning optimaal te benutten, berekent u best eerst het vermogen van elke kamer afzonderlijk. Dit vergemakkelijkt de keuze voor uw binnenunits om een bepaalde ruimte voldoende te kunnen ondersteunen. Natuurlijk is het vermogen van uw airco’s maar één factor waarmee u rekening moet houden. Ook de energiezuinigheid, de functionaliteiten, de vormgeving, het geluidsniveau en de plaatsing zijn belangrijke factoren. En wenst u voor sommige toestellen ook nog bijkomende opties zoals een bewegingsdetectie, een ingebouwde timer, instelbare energiestanden of een automatische klimaatregeling, dan kan dat mee in de offerte worden opgenomen. Dankzij de buitenunit van uw multi split airco wordt de buitenlucht via de lucht-luchtwarmtepomp verwarmd of verkoeld en daarna verdeeld over uw verschillende binnenunits. Via de ondulator in uw buitenunit kunt u verschillende airco modellen aansluiten op uw airco met buitenunit en is het perfect mogelijk om de airconditioning per kamer te personaliseren. Zo kunt u voor uw living kiezen voor een opvallend design model of voor een strakke airco inbouwcassette. En ongetwijfeld zal een geluidloze airco, als wand-of plafondmodel, in uw slaapkamer uw slaapcomfort aangenaam kunnen verlichten tijdens de zomerse zwoele nachten. Met de aankoop van een multi airco met buitenunit kiest u dan ook resoluut voor een gebalanceerde en gesofisticeerde airco installatie die, indien gewenst, ook nog kan verwarmen, ontvochtigen, filteren of ventileren. Laat u daarom voor uw keuze bijstaan door de ervaren airco installateurs uit uw regio of buurt en vraag naar enkele vrijblijvende adviezen of prijsoffertes!

airco met buitenunit installatie

Airco met buitenunit installatie

Een airco met buitenunit installatie bestaat uit een buitenunit en één of meerdere binnenunits die door middel van leidingen met elkaar verbonden zijn. Het is dan ook belangrijk dat de samenstelling en de plaatsing van uw airco met buitenunit op voorhand eerst goed wordt uitgetekend door uw airco installateur. U zult daarbij voor elke kamer of ruimte het juiste vermogen moeten berekenen waaraan uw binnenunits moeten voldoen. Ook zult u uw verschillende binnenunits moeten kiezen qua vorm, energiezuinigheid, geruisloosheid en capaciteit. Na de voorbereiding zal uw airco installateur aan de slag gaan en uw airco met buitenunit minutieus en vakkundig installeren. Meestal wordt de buitenunit van een split airco hierbij aan de gevel bevestigd maar deze buiten airco kan ook, indien gewenst, als vloermodel geplaatst worden op de grond of op uw plat dak. Bij een minimalistische of moderne woningstijl zal de airco installateur ook uw ingebouwde airco’s feilloos wegwerken in uw wanden en plafonds. De airco installateur zal tevens de eventueel bijkomende functies van uw binnenunits, zoals de bewegingsdetectoren, timers, klimaatsensoren en energiebesparende standen installeren en testen. Eenmaal uw airco met buitenunit is geplaatst, kunt u volop genieten van uw nieuwe airconditioning en kunt u uw airco installatie ook eenvoudig bedienen met uw smartphone of tablet. Wenst u meer informatie, adviezen of prijsoffertes voor een airco met buitenunit dan kunt u hier vrijblijvend contact opnemen met de regionale airco installateurs uit uw buurt!

airco met buitenunit onderhoud

Airco onderhoud

Een goede airco met buitenunit moet regelmatig onderhouden worden en dit onderhoud moet steeds uitgevoerd worden door een erkende airco installateur of koeltechnicus. Hetzelfde geldt voor het bijvullen of het vervangen van het koelwater van uw airco’s. Bij de meeste airco’s met buitenunit is het onderhoud verplicht. Vanaf dat uw koelelementen van uw airco’s een gewicht hebben van drie kilogram of meer, hangt er een verplicht onderhoud aan vast dat jaarlijks, semestrieel of trimestrieel kan zijn. Nu, niet getreurd want een goed onderhoud is essentieel voor de goede werking van uw airco installatie. Zonder onderhoud riskeert u dat uw filters verstopt raken of dat er schimmels en bacteriën ontstaan die de goede werking van uw airco met buitenunit kunnen hypothekeren. Vaak verminderen de koelcapaciteiten van uw airco’s of ontstaan er lekken in uw leidingen of koelelementen. Een erkende airco installateur zal tijdens het onderhoud niet alleen uw airco’s onderhouden maar hij zal ook uw koelvloeistof nakijken en bijvullen en tevens uw airco installatie controleren. De meeste airco installateurs bieden bij uw aankoop ook een optioneel onderhoudscontract aan. Met dit contract worden de onderhoudsbeurten vastgelegd volgens de voorziene regelgeving die van toepassing is op uw airco met buitenunit installatie. De prijs van een onderhoudscontract is bovendien goedkoper dan wanneer u de onderhoudsbeurten telkens apart moet aanvragen. Met een regelmatig onderhoud van uw airco met buitenunit verlengt u gegarandeerd de levensduur van uw airconditioning en houdt u uw energiefactuur laag. Voor verdere vragen over een airco onderhoud verwijzen we u graag door naar de erkende airco installateurs uit uw regio. U kunt ze hier vrijblijvend contacteren voor meer informatie, adviezen of prijzen!

airco met buitenunit reparatie

Airco reparatie

In principe komen er bij een goed en regelmatig onderhoud weinig tot geen reparaties voor en zit u met een airco met buitenunit gebeiteld voor zo’n goede vijftien jaar. Maar omdat uw airco met buitenunit continue wordt blootgesteld aan stof, vuiligheid, vocht en temperatuurwisselingen, zijn occasionele mankementen nooit helemaal uitgesloten. Vaak gaat het om kleine defecten, zoals een vervuilde filter, te weinig koelvloeistof of een verstopte leiding, die door de airco installateur snel verholpen kunnen worden. Uitzonderlijk moeten er ook essentiële onderdelen vervangen worden zoals de compressor of de condensor. Bij deze grotere reparaties zal er een kostenanalyse gemaakt worden zodat u de reparatiekosten op voorhand kunt inschatten. Zo vermijdt u dat u voor oudere airco’s onnodige kosten moet maken en dat een nieuwe airco kopen voordeliger is in bepaalde gevallen. Gelukkig zijn deze grote reparaties meer uitzondering dan regel en zijn de meeste airco’s met buitenunit betrouwbare toestellen. De bekendste merken, zoals LG, Daikin, Toshiba, Fujitsu en Samsung, staan daarbij ook vaak garant voor een goede service en nazorg. Dankzij een regelmatig onderhoud worden schimmels en bacteriën vermeden en wordt de goede werking van uw airco met buitenunit ondersteund. Met een goed onderhoud vermijdt u zo dat uw airco gerepareerd moet worden. U kunt de erkende airco installateurs voor reparaties aan uw airco met buitenunit uit uw regio hier contacteren voor enkele vrijblijvende adviezen of prijsoffertes!

Vind een geschikte airco installateur uit uw buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Hoe bepaal ik het vermogen van mijn airco met buitenunit?

Om te berekenen hoe sterk het vermogen moet zijn van uw airco met buitenunit, dient u eerst het volume van uw ruimtes of kamers te bepalen. Dit doet u door de lengte, de breedte en de hoogte van uw kamer met elkaar te vermenigvuldigen. Daarnaast speelt ook de isolatiefactor een rol. Is uw kamer en uw huis goed geïsoleerd dan zal de globale isolatiewaarde of de K-waarde lager liggen dan bij een slecht geïsoleerde woning. Een goede isolatiefactor heeft een K-waarde van K30 of K40, waarden van K50 of hoger hebben een slechte isolatiefactor. Om het koelvermogen van uw airco met buitenunit te berekenen, moet u de inhoud van uw ruimte of kamer vermenigvuldigen met uw K-waarde. Het vermogen van elke airco wordt uitgedrukt in kW (kilowatt). Een goed geïsoleerde kamer van bijvoorbeeld 25 m³ zal toekomen met een koelvermogen tussen de 1 en de 2,5 kW. Voor een slecht geïsoleerde kamer van 60 m² zult u al een binnenunit met een koelvermogen van 5 kW nodig hebben. Indien u twijfelt dan kunt u uw berekening altijd laten uitvoeren door een erkende airco installateur uit uw regio. Hij zal u tevens de meest geschikte airco met buitenunit kunnen voorstellen aan de beste prijs/kwaliteit!

vermogen airco met buitenunit

Energieklasse, geluid en functies

Net zoals bij andere apparaten hebben aircotoestellen een energielabel (EPDB) gaande van G naar A en is dit label op de airco’s in Europa verplicht. Een airco met een A (+++) label is het meest energiezuinige toestel en het zal uw energiefactuur aanzienlijk verlagen. Bovendien is het ook beter voor het milieu. Daarnaast zijn er ook nog het aantal decibels die worden geproduceerd door uw airco toestel. Afhankelijk van het soort type airco, zal uw airco met buitenunit minder of meer decibels produceren. Bij een airco met buitenunit systeem, wordt het geluid van de binnenunits gereduceerd omdat de compressor mee geïntegreerd is in uw buitenunit. De huidige generatie airconditioning systemen zijn veel stiller geworden en ze maken zo goed als geen geluid meer bij het koelen van de lucht. Ook bij de buitenunits van een split airco zijn er tegenwoordig stille toestellen die weinig decibels produceren. Qua functies heeft u bij de verschillende airco’s meerdere opties en mogelijkheden. Zo kunnen bepaalde airco’s naast het koelen van uw ruimte, deze ook nog bevochtigen, ontvochtigen, ventileren, filteren of verwarmen. Ook het bedienen van uw airco installatie via uw wifi, uw smartphone of via uw domoticasysteem behoort tot de mogelijkheden. Bekijk of overleg de verschillende opties en mogelijkheden met uw airco installateur uit uw regio. Hij zal u met alle plezier verder helpen. 

functies airco met buitenunit

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor een airco met buitenunit?

HOE WORDT DE PRIJS VOOR uw airco met buitenunit BEPAALD?

Wanneer u een airco met buitenunit laat plaatsen dan moet u rekening houden met 2 variabelen binnen de kostprijs. Enerzijds is er de kostprijs van de materialen die gebruikt zullen worden voor uw airco, en anderzijds is er de arbeidskost van de airco installateur(s) zelf.

Gezien de arbeidskost een groot deel van de totaalprijs bepaald, is het belangrijk dat u meerdere offertes opvraagt bij verschillende professionele airco installateurs uit uw regio. 

Wat de arbeidskosten betreft mag u rekenen op een kost van ongeveer € 30-60 per uur.

Prijzen airco met buitenunit

Soort airco
Richtprijs
Single airco met buitenunit
vanaf € 1250
Dual airco met buitenunit
vanaf € 2000
Multi airco met buitenunit
vanaf € 2800
Extra binnenunit
vanaf € 800
Gewoon onderhoud
€ 130
Groot onderhoud
€ 150 - € 180
Onderhoudscontract per jaar
€ 90 - € 150
Kleine reparatie
vanaf € 80
Reparatie en vervangen kleine stukken
€ 140 - € 190
Reparatie en vervangen grote stukken
€ 250 - € 500
Op zoek naar een airco installateur om de prijs voor uw airco met buitenunit te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Zoekt u een specifieke airco installateur?

823 airco installateurs in uw regio!

Vergelijk offertes voor uw Airco

Na het ontvangen van deze offertes bent u tot niets verplicht, enkel beter ingelicht.

U heeft dus niets te verliezen...