Je wilt airco laten plaatsen, maar waar vind je de geschikte professional voor je airco? Hoe vind je een professionele en betrouwbare specialist die actief is in je regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?
Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kun je je offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionals uit jouw regio verstuurd. Zo bespaar je veel tijd en moeite!
Professionele airco plaatsers die geïnteresseerd zijn in je opdracht zullen je een offerte toesturen, waarna je rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kunt nemen!
Soort werken: Airco onderhoud
Aantal ruimtes: 1 ruimte
Start werken: Zo snel mogelijk
Projectbeschrijving:
Soort werken: Bestaande airco vervangen
Aantal ruimtes: meer dan 3 ruimtes
Start werken: Zo snel mogelijk
Projectbeschrijving:
Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval airco specialist, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer je niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan je je airco wilt toevertrouwen. Om de juiste keuze te kunnen maken, moet je verschillende offertes kunnen vergelijken om zo de installateur te kiezen die je de beste prijs/kwaliteit voor je airco garandeert.
Deze zoektocht begint dus met het vinden van de professionele vakmannen uit je regio. Daarna moet je hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van je project, hopende dat zij je nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.
Daarom hebben wij www.OffertesOnline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!
Airco: je airco laten plaatsen door een professional!
Via ons platform geeft je je offerteaanvraag voor je airco eenmaal in, en laten we de geïnteresseerde vakmannen uit je omgeving jou contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van de verschillende offertes voor je koeling installatie snel en eenvoudig.
En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat je na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. Je ontvangt de offertes, je vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan jou om te beslissen of je tot een samenwerking overgaat.
Met het gebruik van ons platform heb je niets te verliezen, in tegendeel... je kunt er enkel maar bij winnen!
Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog je offertes aan bij alle professionals uit jouw omgeving... Alvast veel succes met je project!
OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele airco bedrijven in Vlaanderen. Wanneer je dus je offerteaanvraag indient voor het plaatsen van je airco, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele vakmannen die gelegen zijn in jouw regio en de juiste kwalificaties hebben voor het installeren van je airconditioners.
Dit kan zéér snel gaan... van zodra we je offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde professionals uit jouw regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven je offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor het installeren van je airco en contact met je opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens je alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven jouw aanvraag bekijken.
Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel bedrijven interesse tonen in je offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk om het plaatsen van je airconditioners best zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.
De bedrijven die interesse hebben in je opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens je contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die je contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.
Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige je contactgegevens zullen krijgen, en je bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.
Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. Je bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.
We raden je aan om je opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de installateurs uit je regio. Naast de vooropgestelde vragen, en je contactgegevens, is het belangrijk om de beschrijving voor de plaatsing van je airco ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.
Elk jaar, wanneer de temperaturen oplopen en de zomer in het land is, twijfelen vele mensen of ze zich toch geen airco zouden aanschaffen om hun woning of kantoor te koelen. Het zijn gedachten die vaak opspelen wanneer men weer niet kan slapen omwille van de drukkende warme lucht, of wanneer men bij elke kleine inspanning in huis het zweet voelt parelen. De vraag stelt zich dan ook, “waarom geen airco installeren”? Een airco installeren is heus niet meer zo uitzonderlijk en onder andere door de klimaatopwarming, zien vele mensen het grote voordeel van een goed aircosysteem in. Een woning koelen tijdens de warme zomermaanden, veraangenaamt het leven aanzienlijk en wanneer je een aangepaste airco laat installeren, heb je steeds de gewenste temperatuur in je woning. Niet alleen verhoogt het de productiviteit in huis, maar het maakt de leefbaarheid in je woning ook veel comfortabeler en gezonder. Een goede airco geeft echter niet alleen in de zomer voordelen. De meeste airco installaties kunnen niet alleen koelen, maar ze kunnen je kamers ook verwarmen, ventileren, ontvochtigen en zuiveren. Zo kun je je kamers bijvoorbeeld verwarmen tijdens de overgangsmaanden zonder dat je je hoofdverwarming gebruikt. Ook kun je de luchtvochtigheid en de zuiverheid van je binnenlucht beheersen, zodat er steeds een gezonde luchtkwaliteit aanwezig is in de woning. De meeste airco systemen zijn split airco’s die werken met één buitenunit en één of meerdere binnenunits. In de buitenunit zitten alle sturende elementen van je airco, zoals de compressor, de inverter, de vacuümpomp, de condensor en/of de lucht-lucht warmtepomp. De buitenunit stuurt de warme buitenlucht naar elke koeling binnenunit in je woning en anderzijds zorgt de buitenunit ook voor de afvoer van de lucht binnen. Dit type airco met één buitenunit en meerdere binnenunits, biedt vaak ook extra opties aan zoals een automatische klimaatregeling, ingebouwde timers, bewegingsdetectoren, extra zuiveringsopties of een interval modus. Wil je liever geen vaste airco laten plaatsen, maar slechts sporadisch een bepaalde ruimte af en toe te koelen, dan kun je een mobiele airco kopen. Het grote voordeel is dat je een mobiele airco zelf kunt plaatsen, terwijl een split airco steeds door een erkende airco specialist moet geïnstalleerd en aangesloten worden. Er zijn dus talrijke mogelijkheden om je woning te voorzien van een op maat afgestelde airconditioning. Ontdek de vele voordelen van een goede airco koeling en laat je airco installeren door een professionele airco plaatser. Via OffertesOnline.be kun je de lokale airco leveranciers uit jouw regio contacteren voor enkele vrijblijvende offertes!
Wil je een airco kopen, dan moet je eerst bepalen aan welke voorwaarden en verwachtingen je airco moet voldoen. Heb je enkel maar voor één kamer airco nodig of wens je meer dan één ruimte te koelen? Bepaal vooraf het aantal units en bekijk de installatiemogelijkheden voor elke binnenunit. Kies je voor een onopvallende inbouw airco in je plafond of heb je liever een design model tegen de wand van de muur? Moeten de units alleen maar koelen of moeten ze ook kunnen verwarmen, ontvochtigen, filteren of zuiveren? Zijn er extra opties die je bij de plaatsing zeker geïnstalleerd wilt zien zoals een automatische klimaatregeling, energiebesparende standen, een intervalmodus voor ‘s nachts, ingebouwde timers of bewegingssensoren? En wat met de bediening, wens je elke binnenunit te kunnen bedienen, ook als je niet thuis bent, via je smartphone of tablet? Wil je een vaste of mobiele airco kopen dan zijn er dus verschillende factoren waarmee je rekening moet houden. Natuurlijk is het kostenplaatje ook niet onbelangrijk. Een goede binnenunit of buitenunit zal weinig energie verbruiken, maar heeft toch het benodigde vermogen om te koelen of te verwarmen. Een stille airco maakt ook weinig of nauwelijks lawaai. Vaak kost een stil en energiezuinig toestel dan ook meer maar dan een gewoon toestel. Maar op lange termijn kun je wel geld besparen. Voor de koeling van een enkele ruimte is het type airco ook belangrijk. Bij een beperkt budget of een sporadische nood aan koeling, ben je met een mobiele airco het voordeligst. Ideaal om je kantoor of je sportruimte bij warme dagen te koelen. Ook een alleenstaande vaste airco, met een plaatsing naast je deur of onder een raam, is goed betaalbaar, al is het aangeraden om een toestel te kiezen met vaste leidingen en roosters voor de rechtstreekse afvoer en aanvoer van de koude lucht of warme lucht. Voor een single split unit moet je al aardig wat meer betalen, maar heb je wel al de voordelen van een buitenunit en een binnenunit. Het loont dus zeker de moeite om je vooraf goed te laten informeren naar de verschillende mogelijkheden voor je airco met of airco zonder buitenunit. De meeste professionele airco leveranciers zullen je graag begeleiden als je hulp nodig hebt bij het kiezen van de juiste buitenunit of binnenunit. Tevens ze bieden ze vele airco topmerken aan zoals Daikin, Toshiba, Panasonic, Samsung, Tristar, Mitsubishi en Fujitsu. Ga snel naar de regionale installateurs uit jouw buurt en vraag een vrijblijvende offerte aan zodat je een goede vergelijking kunt maken van het aanbod!
Na de aankoop van je koeling installatie zal de airco specialist je airco installeren in je woning. De plaatsing van je airco zal hierbij stap voor stap uitgevoerd worden met de plaatsing van je buitenunit en de één of meerdere binnenunits. In de meeste gevallen zal de airco plaatser je buiten airco installeren tegen de muur van je gevel, maar evengoed kan dit op je plat dak. De gepersonaliseerde binnenunits, die werden gekozen volgens vermogen, grootte en vormgeving, worden daarna geïnstalleerd en verbonden via de leidingen met de buitenunit. Bij een multi split is het perfect mogelijk dat er in elke kamer een andere binnenunit wordt geplaatst en aangesloten. Zo kan er een stille airco geplaatst worden tegen het plafond van je slaapkamer en kan er een decoratief design model geplaatst worden tegen de wand van je living. Je hebt ook nog een ander type airco die je als inbouw airco of als inbouwcassette kunt laten installeren. Dit toestel wordt zo goed als onzichtbaar geplaatst, en dit soort airco wordt vooral in moderne of minimalistische woningstijlen toegepast. Je airco specialist zorgt er daarbij voor dat elke airco met de grootste vakkundigheid en precisie geplaatst en aangesloten wordt. Na de plaatsing van alle units, elementen en leidingen, wordt elke buitenunit en binnenunit door de airco technieker getest. Hij zal ook alle bijkomende factoren en functies, zoals de bewegingsdetectoren, de energie spaarstanden, de koelleiding, de vacuümpomp, de aanwezige turbo’s, of de bediening met je afstandsbediening, smartphone of tablet, uitgebreid testen en controleren. Elke vaste airco installatie moet sowieso altijd geplaatst worden door een erkende airco technicus, zelfs voor een alleenstaande vaste airco. Een mobiele airco, die met een handleiding wordt geleverd, mag wel zelf geplaatst worden. Kies daarom voor een professionele plaatsing van je airconditioning waarbij je je airco laat installeren door een ervaren airco installateur uit jouw regio!
Gemiddeld gaat een vaste airco installatie (airco zonder afvoerslang) zo’n vijftien jaar mee indien ze goed onderhouden wordt. Aangezien dit onderhoud voor een vaste airco verplicht is, ook voor een vaste airco zonder buitenunit, moet dit uitgevoerd worden door een erkende airco installateur. Het verplicht airco onderhoud hangt af van het gewicht van je koelelementen. Alle airconditioners waarvan de koelelementen drie kilogram of meer wegen, moeten naargelang het gewicht periodiek, jaarlijks, semestrieel of trimestrieel, onderhouden en gecontroleerd worden. Ook de vloeistof van de koeling mag je niet zelf vervangen of bijvullen. Daarom dat de meeste airco leveranciers een onderhoudscontract aanbieden bij de aankoop van je airco installatie. Een onderhoudscontract zorgt er niet alleen voor dat elke buitenunit en binnenunit reglementair en professioneel op de voorziene tijdstippen worden onderhouden, maar ze zijn ook het voordeligst. Het feit dat je airco installateur zijn geprefereerde merken ook zelf levert en onderhoudt, kan de service alleen maar ten goede komen. Bij de meeste mobiele airco’s is een verplicht onderhoud niet van toepassing, maar ook hier kun je met een regelmatige reiniging de levensduur van je airco verlengen. Zorg ervoor dat je toestel, welk type airco je ook hebt, in optimale omstandigheden kan koelen of verwarmen door het regelmatig te onderhouden. Het zal je ook op lange termijn geld besparen. Voor alle wettelijke verplichtingen in verband met het onderhoud van je airconditioning, verwijzen we je graag door naar de professionele airco leveranciers uit jouw regio!
Een goed onderhoud verlengt de levensduur van je airco, maar toch kan het zijn dat je airco toestellen na verloop van tijd niet meer naar behoren werken. Vaak gaat het dan om een verminderd vermogen door vervuilde filters, verstopte leidingen of door een tekort aan koelvloeistof. Je airco wordt, ongeacht of het een binnenunit of buitenunit is, constant blootgesteld aan vuil, stof, vocht en temperatuurwisselingen. Een slecht of gebrekkig onderhoud kan hierbij mettertijd leiden tot een volledige ontregeling van je airco’s waardoor er lekkages en geurhinder kunnen ontstaan. Schimmels en bacteriën kunnen je airco aantasten en zo disfuncties of een verminderde koude lucht capaciteit veroorzaken. De levensduur van je airco hangt af van een goed onderhoud waardoor je defecten kunt vermijden. Bij complexe defecten moeten er vaak onderdelen vervangen of gereinigd worden. Het is aangeraden om bij grote reparaties eerst een bestek te vragen en te bekijken of een energiezuinige nieuwe airco kopen niet voordeliger is. De meeste reparaties voor airco’s situeren zich qua prijs tussen de tachtig euro, voor kleine reparaties, en de vierhonderd euro, wanneer er stukken van je airco moeten vervangen worden. Indien de reparatie van je vaste airco niet kan uitgevoerd worden, moet je de binnenunit of de buitenunit van je airco vervangen. Gelukkig is dit eerder een uitzondering dan regel. Contacteer enkele lokale airco installateurs uit je buurt voor al je vragen in verband met de reparatiemogelijkheden voor je airconditioning.
Een uitgebreide airco installatie kost aardig wat geld en indien je airco alleen maar dient om één bepaalde ruimte te koelen, is de aankoop van een multi split, of zelfs een single split met één buitenunit een één binnenunit, misschien net van het goede teveel. Je kunt dan beter een alleenstaande airco kopen, en kiezen voor een airco zonder buitenunit. Een monoblock airco kan immers één ruimte van je woning koelen, zonder dat er een buitenunit aan te pas komt. Je monoblock airco wordt daarbij door de airco installateur vast geïnstalleerd op de door jou gekozen plaats. Vaak kiest men voor de meest aangewezen plaatsing tegen de muur of wand, net onder of boven een raam, maar dit is geen must. In tegenstelling tot een mobiele airco, werkt deze alleenstaande vaste airco met een directe kokerverbinding in je gevel om de warme lucht, of koude lucht, via de aan- en afvoer te regelen. Omdat er geen afvoerslang via het raam of deur wordt gebruikt, wordt het toestel gecatalogeerd als een vaste airco zonder afvoerslang. Bij een monoblock airco zitten de compressor en de condensor mee ingebouwd in het product, waardoor je airco iets groter is en meer volume inneemt dan de meeste andere airco binnenunits. Hierdoor is deze airco minder geluidloos dan een andere binnenunit, maar bij de huidige airco toestellen is dit verschil eerder miniem. Omwille van de gunstige prijs is een monoblock airco voor een enkele kamer of ruimte dan ook zeer gegeerd. Bekijk het grote assortiment aan mono airconditioners bij de lokale airco leveranciers uit je regio en vraag naar enkele vrijblijvende offertes!
Een single split is de meest eenvoudige airco met buitenunit omdat er maar één binnenunit wordt gekoppeld aan één buitenunit. Maar waarom zouden we in dit geval dan niet de goedkopere airco zonder buitenunit plaatsen? Elk type airco heeft zijn voor- en nadelen. Net zoals bij een multi split wordt de airconditioning van een single split aangestuurd door één buitenunit die zich aan de muur van je gevel bevindt. In deze buitenunit zitten alle stuurelementen vervat die de werking van je airco regelen zoals de compressor, de condensor, de inverter en/of de lucht warmtepomp. Doordat al de lawaaierige onderdelen in je buitenunit zitten, worden je keuzes voor je binnenunit aanzienlijk vergroot en komen er meer compactere, decoratieve en geluidloze airco modellen in aanmerking, met een zichtbare plaatsing tegen je wand of plafond, of volledig ingewerkt als inbouw airco. Bijkomend voordeel is dat je met je single split nog alle mogelijkheden openhoudt voor de plaatsing van meerdere binnenunits. Zo biedt een single split alle voordelen van een volwaardige airco installatie en behoud je alle opties voor de toekomst. Vraag vrijblijvend enkele offertes aan voor een single split airconditioner bij de regionale airco installateurs uit je omgeving en laat de plaatsing van je single split uitvoeren door een vakman met ervaring!
Wil je een airco kopen met meerdere binnenunits, dan spreken we van een multi split airco. Een multi split bestaat uit één buitenunit en meerdere binnenunits. De buitenunit van je split airco wordt daarbij geplaatst aan de muur van je buitengevel of op je plat dak. In je buitenunit zitten de compressor, de lucht-luchtwarmtepomp, de condensor en de inverter van je airco installatie, die zorgen het koelen van de warme lucht en voor de aan- en afvoer naar je binnen airco’s. Een buitenunit van een multi split airco kan zo maximum acht binnenunits aansturen en dit tot op een afstand van twintig meter. Ruim voldoende dus om een doorsnee woning te voorzien van een uitgebreide airconditioning. Een ander pluspunt is dat je voor elke kamer een aparte binnenunit kunt kiezen, die het best tegemoet komt aan het interieur en de grootte van je kamer of ruimte. Zo kun je het vermogen, de energiezuinigheid, de vorm, de capaciteiten en het design van je airco per kamer bepalen. Het is dus perfect mogelijk om voor je eetkamer of living te kiezen voor een onopvallende ingebouwde airco of eerder te kiezen voor een opvallende decoratief design model boven of onder een raam. Voor je slaapkamer kan een geruisloze airco met een afnemende intervalregeling dan weer zorgen voor een ideale nachtrust. Elk type airco heeft zijn specifieke voordelen en in het assortiment van de binnenunits is de keuze zeer groot en divers. Alles hangt af van je wat je zelf wenst en als je in je keuze hulp nodig hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen met een ervaren specialist uit je buurt. Bijkomende opties, zoals een automatisering, timers, bewegingsdetectie of energiebesparende standen, kunnen eveneens door je airco installateur voorzien worden. Je kunt ook kiezen voor de plaatsing van een gesofisticeerde airco die niet alleen kan verkoelen, maar die je kamers ook kan verwarmen, filteren, ontvochtigen of zuiveren. Zo heb je steeds een aangename en gezonde binnenlucht. Bekijk daarom de vele voordelen van een multi split airco en vraag naar enkele vrijblijvende offertes bij de airco installateurs uit je buurt of omgeving!
Een mobiele airco biedt een alternatief voor wie geen vaste airco in huis wil, maar toch een verkoeling kan gebruiken tijdens de heetste dagen. Een mobiele airco kan zo een tijdelijk soelaas bieden en een bepaalde kamer of ruimte aangenaam verkoelen zodat de temperatuur terug draaglijk is. Een mobiele airco wordt tijdens de zwoele nachten vaak gebruikt in slaapkamers of tijdens de dag in de leefruimte. Het grootste voordeel van dit type airco is dan ook dat je je airco overal kan plaatsen waar je hem nodig hebt. Geen installatiekosten, geen vaste bevestigingen, geen leidingen, geen storende buitenunits aan je gevel. Een mobiele airco haal je tevoorschijn wanneer het nodig is en berg je weer op na gebruik. Wanneer je dus sporadisch of flexibel gebruik wenst te maken van een verkoelende airconditioning, dan biedt een mobiele airco, of airco mobile, een gepaste oplossing. De prijs van een mobiele airco hangt voornamelijk af van de energiezuinigheid, maar de prijzen liggen een stuk lager dan voor een vaste airco. Een mobiele airco maakt daarbij wel iets meer lawaai dan een airco met buitenunit omdat de stuurelementen rechtstreeks in je airco zitten. Ook moet de warme lucht met een afvoerslang naar buiten kunnen langs een raam of langs een andere opening, terwijl dit bij een vaste airco zonder afvoerslang niet nodig is. Naast de volwaardige mobiele airco’s bestaan er ook nog draagbare airco’s en aircoolers die echter een beperkt vermogen hebben om de warme lucht om te zetten in koude lucht. Je kunt deze kleine airco kopen voor minder dan honderd euro. Ontdek de grote variaties aan mobiele airco’s en/of draagbare airco’s bij de vele erkende airco installateurs uit jouw regio of buurt!
Om te berekenen hoeveel airco vermogen je nodig hebt, dien je eerst het volume van je ruimte of kamer te bepalen. Dit doe je door de lengte, de breedte en de hoogte van je kamer met elkaar te vermenigvuldigen. Daarnaast speelt ook de isolatiefactor een rol. Is je kamer en je huis goed geïsoleerd, dan zal de globale isolatiewaarde of de K-waarde lager liggen dan bij een slecht geïsoleerde woning. Een goede isolatiefactor heeft een K-waarde van K30 of K40, waarden van K50 of hoger hebben een slechte isolatiefactor. Om het koelvermogen van je airco te berekenen, moetje de inhoud van je ruimte of kamer vermenigvuldigen met je K-waarde. Het vermogen van elke airco wordt uitgedrukt in kW (kilowatt). Een goed geïsoleerde kamer van bijvoorbeeld 25 m³ zal toekomen met een koelvermogen tussen de 1 en de 2,5 kW. Voor een slecht geïsoleerde kamer van 60 m³ zal je al een binnenunit met een koelvermogen van 5 kW nodig hebben. Bij twijfel kun je de berekening altijd laten uitvoeren door een erkende airco installateur uit je regio. Hij zal de meest geschikte airco voorstellen aan de beste prijs/kwaliteit!
Net zoals bij andere apparaten hebben aircotoestellen een energielabel (EPDB) gaande van G naar A en is dit label op de airco’s in Europa verplicht. Een airco met een A label zal het minst energie verbruiken en het zal je energiefactuur tegenover een standaard unit aanzienlijk verlagen. Bovendien is het ook beter voor het milieu. Daarnaast zijn er ook nog het aantal decibels die worden geproduceerd door je airco toestel. Afhankelijk van het soort type airco, zal je airconditioning minder of meer decibels produceren. Bij een airco met buitenunit systeem, wordt het geluid van elke binnenunit gereduceerd omdat de compressor mee geïntegreerd is in je buitenunit. De huidige generatie airconditioning systemen zijn veel stiller geworden en ze maken zo goed als geen geluid meer bij het koelen van de lucht. Ook bij de buitenunits van een split airco zijn er tegenwoordig stille toestellen die weinig decibels produceren. Qua functies heb je bij de verschillende airco’s meerdere opties en mogelijkheden. Zo kunnen bepaalde airco’s naast het koelen van je ruimte, deze ook nog bevochtigen, ontvochtigen, ventileren, filteren of verwarmen. Ook het bedienen van je airco installatie via je afstandsbediening, je wifi, je smartphone of via je domoticasysteem behoort tot de mogelijkheden. Bekijk of overleg de verschillende opties en mogelijkheden met de airco installateur uit jou regio. Hij zal je met alle plezier verder helpen.
De prijs voor airconditioners hangt af van verschillende factoren. Met een multi split kun je meerdere ruimtes koelen, terwijl een mobiele airco of een enkele vaste airco slechts één ruimte kan koelen. Elke split airco werkt met één buitenunit en één of meerdere binnenunits. De prijzen voor een split airco, zelfs voor een single split, liggen daarom hoger dan voor een alleenstaande vaste of mobiele airco. De andere parameters voor de prijs zijn de verschillende stijlen en uitvoeringen van de units, het energieverbruik, de geluidshinder, het design en de installatiekosten. Vooral voor een binnenunit zijn er talloze producten in omloop, en elk product heeft verschillende groottes, designs en vormen die tegen je wand of plafond, in de vloer, of als inbouwcassette kunnen geplaatst worden. Ingebouwde inverters, een stille modus, een ingebouwde ventilator, en functies zoals verwarmen, ventileren, ontluchten of verluchten, kunnen de prijs van je toestel verder verhogen. Anderzijds zorgt een unit met een inverter met zijn laag energieverbruik dan weer voor een lagere energiefactuur. Het is dus aangeraden om te kiezen voor een airco die het best beantwoord aan jouw verwachtingen. Vergelijk de prijzen van dezelfde producten door verschillende gratis offertes aan te vragen bij de erkende leveranciers uit jouw regio. Reken ook uit hoeveel energie je kunt besparen door te investeren in een zuiniger toestel en bestel dan pas het product!
Indien je airco's werken met een lucht/lucht-warmtepomp, kunnen ze in aanmerking komen voor een premie. Een investering in een warmtepomp wordt aanzien als een energie-Efficiënte en duurzame hernieuwbare energie waarvoor je de verbouwpremie van de Vlaamse Overheid kunt aanvragen. Via het online loket van "Mijn verbouwpremie" kun je je aanvraag indienen, en op de site van de overheid vind je alle informatie met betrekking tot de voorwaarden, het bedrag en de toepassingen. Via onderstaande link kom je rechtstreeks op de website van de Overheid.