Airco laten plaatsen

Bereik tot 823 airco installateurs in Vlaanderen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
Vraag uw offertes aan

Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  U zoekt de juiste vakman voor uw airco

  U wilt airco laten plaatsen, maar waar vindt u de geschikte vakman voor uw airco? Hoe vindt u een professionele en betrouwbare installateur die actief is in uw regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  U verstuurt uw offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kan u uw offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele airco installateurs uit uw regio verstuurd. Zo bespaart u veel tijd en moeite!

 • 3

  U vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele installateurs die geïnteresseerd zijn in uw opdracht zullen u een offerte toesturen, waarna u rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kan nemen!

823
airco installateurs
21
Opdrachten
per maand
44
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor airco installatie in Vlaanderen

Soort werken: Nieuwe airco installatie

Aantal ruimtes: 2 ruimtes

Start werken: Binnen de 3 maanden

Projectbeschrijving:

2 ruimtes koelen (enkel koeling nodig) van redelijk kleine oppervlakte. Nieuwe installatie voor nieuwbouw. Graag offerte verkrijgen ivm de mogelijkheden om airco te installeren. Alvast bedankt!
Offerteaanvraag uit Melsele

Soort werken: Nieuwe airco installatie

Aantal ruimtes: 2 ruimtes

Start werken: Zo snel mogelijk

Projectbeschrijving:

2 airco's (eetkamer en kamer) op multisplit buitenunit.
Japanse fabrikant, Alleen verwarmen indien mogelijk (voor premie).
Momenteel worden alleen houtkachels gebruikt voor verwarming.
Offerteaanvraag uit Gooik

Vind een geschikte airco installateur in uw buurt

Het vinden van de geschikte vakman, in dit geval airco installateur, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer u niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan u uw airco wilt toevertrouwen. U moet verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die u de beste prijs/kwaliteit voor de plaatsing van uw airco garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele airco installateurs uit uw regio. Daarna moet u hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van uw project, hopende dat zij u nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.OffertesOnline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Airco plaatsen: uw airco laten plaatsen door een professionele installateur!

Via ons platform geeft u uw offerteaanvraag voor uw airco éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde airco installateurs uit uw omgeving u contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor uw airco snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat u na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. U ontvangt de offertes, u vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan u om te beslissen of u tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heeft u niets te verliezen, in tegendeel... u kan er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog uw offertes aan bij alle professionele airco installateurs uit uw omgeving... Alvast veel succes met uw project!

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele airco installateurs in Vlaanderen. Wanneer u dus uw offerteaanvraag indient voor uw airco, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele installateurs die gelegen zijn in uw regio en de juiste kwalificaties hebben voor het plaatsen van uw airco.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we uw offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde airco installateurs uit uw regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor het installeren van uw airco en contact met u opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens u alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel airco installateurs interesse tonen in uw offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk uw airco zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben in uw opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens uw contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die uw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige uw contactgegevens zullen krijgen, en u bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. U bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden u aan om uw opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de installateurs uit uw regio. Naast de vooropgestelde vragen, en uw contactgegevens, is het belangrijk om uw beschrijving van de te plaatsen airco ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Vind een geschikte airco installateur uit uw buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Waarom een airco plaatsen?

Elk jaar, wanneer de temperaturen oplopen en de zomer in het land is, twijfelen vele mensen of ze zich toch geen airconditioning zouden aanschaffen. Het zijn gedachten die vaak opspelen wanneer men weer niet kan slapen omwille van de drukkende warmte of wanneer men bij elke kleine inspanning in huis het zweet voelt parelen. De vraag stelt zich dan ook, “waarom geen airco plaatsen”? Een airco plaatsen is heus niet meer zo uitzonderlijk en onder andere door de klimaatopwarming, zien vele mensen het nut van een goede airco installatie in. Een woning met airconditioning veraangenaamt het leven aanzienlijk tijdens de warme zomermaanden. Niet alleen verhoogt het de productiviteit in huis maar het maakt de leefbaarheid in uw woning ook veel comfortabeler en gezonder. Een airco plaatsen geeft echter niet alleen in de zomer voordelen. De meeste airco installaties kunnen niet alleen verkoelen maar ze kunnen uw kamers ook verwarmen, ventileren, ontvochtigen en zuiveren. Zo kunt u uw kamers met uw airco’s verwarmen tijdens de overgangsmaanden zonder dat u uw hoofdverwarming dient aan te spreken. Ook kunt u de luchtvochtigheid en de zuiverheid van uw binnenlucht beheersen zodat er steeds een gezonde luchtkwaliteit aanwezig is in de woning. De meeste airco’s zijn split airco’s die werken met een buitenunit en één of meerdere binnenunits. In de buitenunit zitten alle stuurelementen van uw airco zoals de compressor, de inverter, de condensor en/of de lucht-luchtwarmtepomp. De buitenunit stuurt de buitenlucht naar de airco’s in uw woning en de unit zorgt anderzijds ook voor uw luchtafvoer. Een split airco biedt vaak ook extra opties aan zoals een automatische klimaatregeling, ingebouwde timers, bewegingsdetectoren, extra zuiveringsopties en interval modussen. Wilt u liever geen vaste airco plaatsen maar slechts sporadisch een bepaalde ruimte af en toe verkoelen, dan is een mobiele airco een mogelijke oplossing. Een mobiele airco kunt u zelf plaatsen terwijl een split airco installatie steeds door een erkende airco installateur moet uitgevoerd worden. Er zijn dus talrijke mogelijkheden om uw woning te voorzien van een op maat afgestelde airconditioning. Ontdek de vele voordelen van een goede airco installatie en laat uw airco plaatsen door een professionele airco installateur uit uw regio. Via OffertesOnline.be kunt u de lokale airco installateurs uit uw regio contacteren voor enkele vrijblijvende offertes! 

airco laten plaatsen

Mogelijke airco werken

airco kopen

Airco kopen

Vooraleer u een airco gaat kopen, moet u eerst bepalen aan welke voorwaarden en verwachtingen uw airco moet voldoen. Wenst u één of meerdere kamers te voorzien van airco en waar in de kamer wilt u uw airco plaatsen? Moeten de airco’s alleen maar verkoelen of moeten ze ook kunnen verwarmen, ontvochtigen, filteren of zuiveren? Zijn er speciale opties die u zeker wilt geïnstalleerd zien in uw airco installatie zoals een automatische klimaatregeling, energiebesparende standen, een intervalmodus voor ‘s nachts, ingebouwde timers of bewegingssensoren? En wat met de bediening, wenst u uw airco’s te kunnen bedienen, ook als u niet thuis bent, via uw smartphone of tablet? Er zijn dus vele opties waarmee u rekening moet houden bij de aankoop van uw vaste airco installatie. Tenzij u slechts in één kamer airco wilt plaatsen en u nog twijfelt tussen een monoblock airco, een single split airco of een mobiele airco? Natuurlijk is het kostenplaatje ook niet onbelangrijk en wilt u uw airco plaatsen aan de beste kwalitatieve prijsaanbiedingen. Het loont dus zeker de moeite om u vooraf goed te informeren over wat de verschillende mogelijkheden voor uw airco installatie zijn. De meeste professionele airco installateurs zullen u correct kunnen informeren en ze bieden vele airco topmerken aan zoals Daikin, Toshiba, Panasonic, Samsung, Tristar en Fujitsu. Vraag gerust enkele vrijblijvende prijsoffertes aan bij de regionale airco installateurs uit uw buurt zodat u een goede vergelijking kunt maken van het aanbod!

airco installatie

Airco plaatsen

Na de aankoop van uw airco installatie zal de airco installateur uw airco plaatsen in uw woning. De plaatsing van een split airco zal hierbij stap voor stap uitgevoerd worden met de plaatsing van uw buitenunit en uw binnenunits. In de meeste gevallen zal de airco installateur uw buiten airco plaatsen tegen de gevel maar evengoed kan dit op uw plat dak. De gepersonaliseerde binnenunits, die werden gekozen volgens vermogen en vormgeving, worden daarna geïnstalleerd en verbonden met uw buitenunit. Bij een multi split airco is het perfect mogelijk dat er in elke kamer een andere binnenunit wordt geplaatst. Zo kan er een geruisloos wandmodel geplaatst worden in uw slaapkamer en kan er een decoratief design model geplaatst worden in uw living. Ook onzichtbare inbouw airco’s en inbouwcassettes zijn vaak populaire keuzes die vooral in moderne of minimalistische woningstijlen worden toegepast. Uw airco installateur zal dan ook elke airco plaatsen met de grootste vakkundigheid en precisie. Na de plaatsing van uw airco’s, wordt de airco installatie door de airco installateur getest en daarbij zal hij ook alle bijkomende functies, zoals de bewegingsdetectoren, de energie spaarstanden, de aanwezige turbo’s of de bediening vanaf afstand met uw smartphone of tablet, uitgebreid testen en controleren. Elke vaste airco installatie moet sowieso altijd geplaatst worden door een erkende airco installateur, zelfs voor een monoblock airco. Mobiele airco’s, die met een handleiding worden geleverd, mag u wel zelf plaatsen. Kies daarom voor een professionele plaatsing van uw airconditioning en laat uw airco plaatsen door een ervaren airco installateur uit uw regio! 

airco onderhoud

Airco onderhoud

Gemiddeld gaat een vaste airco installatie (alle airco’s zonder afvoerslang) zo’n vijftien jaar mee indien ze goed onderhouden wordt. Aangezien dit onderhoud voor de meeste airco’s verplicht is, en moet uitgevoerd worden door een erkende airco installateur, dient u dus te weten of ook uw airco’s aan deze verplichting moeten voldoen. Het verplicht airco onderhoud hangt af van het gewicht van uw koelelementen. Alle airco’s waarvan de koelelementen drie kilogram of meer wegen, moeten naargelang het gewicht periodiek, jaarlijks, semestrieel of trimestrieel, onderhouden en gecontroleerd worden. Ook de koelvloeistof van uw airco mag u niet zelf vervangen of bijvullen. Daarom dat de meeste airco installateurs een onderhoudscontract aanbieden bij de aankoop van uw airco installatie. Een onderhoudscontract zorgt er niet alleen voor dat uw airco’s reglementair en professioneel op de voorziene tijdstippen worden onderhouden maar ze zijn ook een stuk voordeliger dan wanneer u elk onderhoud apart zou moeten laten uitvoeren. Het feit dat uw airco installateur zijn geprefereerde merken ook zelf levert en onderhoudt, kan de service alleen maar ten goede komen. Bij de meeste mobiele airco’s is een verplicht onderhoud niet van toepassing maar ook hier zult u met een regelmatige reiniging de levensduur van uw airco mobile kunnen verlengen. Voor alle wettelijke verplichtingen in verband met het onderhoud van uw airconditioning, verwijzen we u graag door naar de professionele airco installateurs uit uw regio!

airco reparatie

Airco reparatie

Een goed onderhoud verlengt de levensduur van uw airco maar toch kan het zijn dat uw airco toestellen na verloop van tijd niet meer naar behoren werken. Vaak gaat het dan om een verminderd vermogen door vervuilde filters of door een tekort aan koelvloeistof. Uw airco’s worden ook constant blootgesteld aan vuil, stof, vocht en temperatuurwisselingen. Ook schimmels en bacteriën kunnen uw airco’s aantasten en defecten veroorzaken. Maar soms zijn de defecten iets complexer en moeten er onderdelen vervangen of gereinigd worden. Een slecht of gebrekkig onderhoud kan mettertijd leiden tot een volledige disfunctie van uw airco’s waardoor er lekkages en geurhinder kunnen ontstaan. De meeste reparaties voor airco’s situeren zich qua prijs tussen de tachtig euro, voor kleine reparaties, en de vierhonderd euro, wanneer er stukken van uw airco moeten vervangen worden. Indien de reparatie van uw vaste airco niet kan uitgevoerd worden, moet u de binnenunit of de buitenunit van uw airco vervangen. Gelukkig is dit eerder een uitzondering dan regel. Contacteer enkele lokale airco installateurs uit uw buurt voor al uw vragen in verband met de reparatiemogelijkheden voor uw airconditioning.

Op zoek naar een airco installateur om een vrijblijvende offerte te maken voor het plaatsen van uw airco?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Soorten airco's

monoblock airco

Monoblock airco

Een uitgebreide airco installatie kost aardig wat geld en indien uw airco alleen maar dient om één bepaalde ruimte te verkoelen, is de aankoop van een split airco misschien net van het goede teveel. Ook al gaat het om een single split airco met één buitenunit en slechts één binnenunit. In sommige gevallen is het dan beter om te kiezen voor de goedkoopste airco zonder afvoerslang en laat u beter een monoblock airco plaatsen. Een monoblock airco verzorgt uw airconditioning voor één ruimte zonder dat er een buitenunit aan te pas komt. Uw monoblock airco wordt daarbij door de airco installateur vast geïnstalleerd op de door u gekozen plaats. Vaak zal men de monoblock airco plaatsen net onder of boven een raam maar dit is geen must. In tegenstelling tot een mobiele airco, werkt uw monoblock airco met een directe kokerverbinding in uw gevel waardoor hij wordt gecatalogeerd als een vaste airco zonder afvoerslang. Bij een monoblock airco zitten uw compressor en uw condensor mee ingebouwd in uw airco waardoor uw airco iets groter is dan de meeste airco binnenunits. Hierdoor is een monoblock airco minder geluidloos dan de andere binnenunits maar bij de huidige airco toestellen is dit verschil eerder miniem. Omwille van de gunstige prijs is een monoblock airco voor een enkele kamer dan ook zeer gegeerd. Bekijk de decoratieve monoblock airco’s bij uw lokale airco installateurs uit uw regio en laat uw monoblock airco plaatsen door een ervaren specialist! 

single split airco

Single split airco

Een single split airco is de meest eenvoudige airco met buitenunit omdat er maar één binnenunit wordt gekoppeld aan de buitenunit. Maar waarom zouden we in dit geval dan niet de goedkopere monoblock airco plaatsen? Beide airco’s hebben hun voor- en nadelen. Net zoals bij een multi split airco wordt de airconditioning van een single split airco aangestuurd door een buitenunit die zich aan uw gevel bevindt. In deze buitenunit zitten alle stuurelementen vervat die de werking van uw airco regelen zoals de compressor, de condensor, de inverter en/of de luchtwarmtepomp. Doordat al de lawaaierige onderdelen in uw buitenunit zitten, worden uw keuzes voor uw binnenunit aanzienlijk vergroot en komen er meer compactere, decoratieve en geluidloze airco modellen in aanmerking. Bijkomend voordeel is dat u met uw single split airco nog alle mogelijkheden openhoudt om uw installatie nadien nog uit te breiden met meerdere binnenunits. Zo biedt een single split airco alle voordelen van een volwaardige airco installatie en behoudt u alle opties voor de toekomst. Vraag vrijblijvend enkele offertes aan voor een single split airco bij de regionale airco installateurs uit uw omgeving en laat uw single split airco plaatsen door een vakman met ervaring!

multi split airco

Multi split airco

Wilt u een airco plaatsen met meerdere toestellen dan spreken we van een multi split airco. Een multi split airco bestaat uit een buitenunit en meerdere binnenunits. De buitenunit van uw split airco wordt daarbij geplaatst aan uw buitengevel of op uw plat dak. In uw buiten airco zitten de compressor, de lucht-luchtwarmtepomp, de condensor en de inverter van uw airco installatie die zorgen voor de aan- en afvoer van de binnen- en buitenlucht naar uw binnen airco’s. Een buitenunit van een multi split airco kan maximum acht binnenunits aansturen en dit tot op een afstand van twintig meter. Ruim voldoende dus om een doorsnee woning te voorzien van een uitgebreide airconditioning. Een ander pluspunt is dat u voor elke kamer een aparte binnenunit kunt kiezen die het best tegemoet komt aan het interieur en de grootte van uw kamer. Zo kunt u het vermogen, de energiezuinigheid, de vorm, de capaciteiten en het design van uw airco per kamer bepalen. Het is dus perfect mogelijk om voor uw eetkamer of living te kiezen voor een onopvallende ingebouwde airco of eerder voor een opvallende decoratief design model. Of u kunt een geruisloze airco plaatsen in uw slaapkamer met een afnemende intervalregeling voor een ideale nachtrust. Bijkomende opties, zoals een automatisering, timers, bewegingsdetectie of energiebesparende standen, kunnen eveneens door uw airco installateur voorzien worden. U kunt ook een gesofisticeerde airco plaatsen die niet alleen kan verkoelen maar die uw kamers ook kan verwarmen, filteren, ontvochtigen en zuiveren. Zo heeft u steeds een aangename en gezonde binnenlucht. Bekijk daarom de vele voordelen van een multi split airco en vraag naar enkele vrijblijvende offertes bij de airco installateurs uit uw regio of omgeving!

mobiele airco

Mobiele airco

Een mobiele airco biedt een alternatief voor wie geen vaste airco in huis wil maar toch een verkoeling kan gebruiken tijdens de heetste dagen. Een mobiele airco kan zo een tijdelijk soelaas bieden en een bepaalde kamer aangenaam verkoelen zodat de temperatuur terug draaglijk is. Een mobiele airco wordt tijdens de zwoele nachten vaak gebruikt in slaapkamers of tijdens de dag in de leefruimte. Het grootste voordeel van een mobiele airco is dan ook dat u uw airco overal kan plaatsen waar nodig. Geen installatiekosten, geen vaste bevestigingen, geen storende buitenunits aan uw gevel. Een mobiele airco haalt u tevoorschijn wanneer het nodig is en u kunt hem na gebruik weer makkelijk opbergen. Wenst u dus sporadisch of flexibel gebruik te maken van een verkoelende airconditioning dan biedt een mobiele airco, of airco mobile, een gepaste oplossing. De prijs van een mobiele airco hangt voornamelijk af van de energiezuinigheid maar de prijzen liggen een stuk lager dan voor een vaste airco. Een mobiele airco maakt wel iets meer lawaai dan een airco met buitenunit omdat de stuurelementen rechtstreeks in uw airco zitten. Ook moet de warme lucht met een afvoerslang naar buiten kunnen langs een raam of langs een andere opening terwijl dit bij een vaste airco zonder afvoerslang niet nodig is. Naast de volwaardige mobiele airco’s bestaan er ook nog draagbare airco’s en aircoolers die echter een beperkt vermogen hebben. Deze kleinere airco’s zijn reeds vanaf honderd euro verkrijgbaar. Ontdek de grote variaties aan mobiele airco’s en/of draagbare airco’s bij de vele erkende airco installateurs uit uw regio of buurt!

Vind een geschikte airco installateur uit uw buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Hoe bepaal ik het vermogen van mijn airco?

Om te berekenen hoe sterk het vermogen moet zijn van uw airco, dient u eerst het volume van uw ruimtes of kamers te bepalen. Dit doet u door de lengte, de breedte en de hoogte van uw kamer met elkaar te vermenigvuldigen. Daarnaast speelt ook de isolatiefactor een rol. Is uw kamer en uw huis goed geïsoleerd dan zal de globale isolatiewaarde of de K-waarde lager liggen dan bij een slecht geïsoleerde woning. Een goede isolatiefactor heeft een K-waarde van K30 of K40, waarden van K50 of hoger hebben een slechte isolatiefactor. Om het koelvermogen van uw airco te berekenen, moet u de inhoud van uw ruimte of kamer vermenigvuldigen met uw K-waarde. Het vermogen van elke airco wordt uitgedrukt in kW (kilowatt). Een goed geïsoleerde kamer van bijvoorbeeld 25 m³ zal toekomen met een koelvermogen tussen de 1 en de 2,5 kW. Voor een slecht geïsoleerde kamer van 60 m² zult u al een binnenunit met een koelvermogen van 5 kW nodig hebben. Indien u twijfelt dan kunt u uw berekening altijd laten uitvoeren door een erkende airco installateur uit uw regio. Hij zal de meest geschikte airco plaatsen aan de beste prijs/kwaliteit!

vermogen airco

Energieklasse, geluid en functies

Net zoals bij andere apparaten hebben aircotoestellen een energielabel (EPDB) gaande van G naar A en is dit label op de airco’s in Europa verplicht. Een airco met een A (+++) label is het meest energiezuinige toestel en het zal uw energiefactuur aanzienlijk verlagen. Bovendien is het ook beter voor het milieu. Daarnaast zijn er ook nog het aantal decibels die worden geproduceerd door uw airco toestel. Afhankelijk van het soort type airco, zal uw airconditioning minder of meer decibels produceren. Bij een airco met buitenunit systeem, wordt het geluid van de binnenunits gereduceerd omdat de compressor mee geïntegreerd is in uw buitenunit. De huidige generatie airconditioning systemen zijn veel stiller geworden en ze maken zo goed als geen geluid meer bij het koelen van de lucht. Ook bij de buitenunits van een split airco zijn er tegenwoordig stille toestellen die weinig decibels produceren. Qua functies heeft u bij de verschillende airco’s meerdere opties en mogelijkheden. Zo kunnen bepaalde airco’s naast het koelen van uw ruimte, deze ook nog bevochtigen, ontvochtigen, ventileren, filteren of verwarmen. Ook het bedienen van uw airco installatie via uw wifi, uw smartphone of via uw domoticasysteem behoort tot de mogelijkheden. Bekijk of overleg de verschillende opties en mogelijkheden met uw airco installateur uit uw regio. Hij zal u met alle plezier verder helpen. 

energieklasse airco

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor het plaatsen van airco?

HOE WORDT DE PRIJS VOOR airco plaatsen BEPAALD?

Wanneer u uw airco laat plaatsen dan moet u rekening houden met 2 variabelen binnen de kostprijs. Enerzijds is er de kostprijs van de materialen die gebruikt zullen worden voor uw airco, en anderzijds is er de arbeidskost van de airco installateur(s) zelf.

Gezien de arbeidskost een groot deel van de totaalprijs bepaald, is het belangrijk dat u meerdere offertes opvraagt bij verschillende professionele airco installateurs uit uw regio. 

Wat de arbeidskosten betreft mag u rekenen op een kost van ongeveer € 30-60 per uur.

Prijzen airco

Soort airco
Richtprijs
Mobiele airco
vanaf € 250
Monoblock airco
vanaf € 1100
Single airco split unit
vanaf € 1250
Dual airco split unit
vanaf € 2000
Multi airco split unit
vanaf € 2800
Extra binnenunit
vanaf € 800
Koelvloeistof bijvullen
€ 60 - € 80
Gewoon onderhoud
€ 130
Groot onderhoud
€ 150 - € 180
Onderhoudscontract per jaar
€ 90 - € 150
Kleine reparatie
vanaf € 80
Reparatie en vervangen kleine stukken
€ 140 - € 190
Reparatie en vervangen grote stukken
€ 250 - € 500
Op zoek naar een airco installateur om de prijs voor het plaatsen van uw airco te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Zoekt u een specifieke airco installateur?

823 airco installateurs in uw regio!

Vergelijk offertes voor uw Airco

Na het ontvangen van deze offertes bent u tot niets verplicht, enkel beter ingelicht.

U heeft dus niets te verliezen...