AIRCONDITIONING LATEN PLAATSEN

Bereik tot 831 airco installateurs in Vlaanderen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
Vraag uw offertes aan

Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  Zoek je de juiste vakman voor je airco?

  Je wilt airco laten plaatsen, maar waar vind je de geschikte professional voor je airconditioning? Hoe vind je een professionele en betrouwbare specialist die actief is in je regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  Je verstuurt je offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kun je je offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionals uit jouw regio verstuurd. Zo bespaar je veel tijd en moeite!

 • 3

  Je vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele airco plaatsers die geïnteresseerd zijn in je opdracht zullen je een offerte toesturen, waarna je rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kunt nemen!

831
airco installateurs
81
Opdrachten
per maand
152
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor aircosystemen in Vlaanderen

Soort werken: Nieuwe airco installatie

Aantal ruimtes: meer dan 3 ruimtes

Start werken: Zo snel mogelijk

Projectbeschrijving:

Airco in meerdere kamers van het huis gewenst, slaapkamers, zolderkamer, instituut, zolderkamer
Contact via e-mail.
Offerteaanvraag uit Wingene

Soort werken: Nieuwe airco installatie

Aantal ruimtes: 2 ruimtes

Start werken: Binnen de 6 maanden

Projectbeschrijving:

Airco plaatsen op twee kamers.
Offerteaanvraag uit Balen

Vind een geschikte airco installateur in je buurt

Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval airco specialist, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer je niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan je je airco installatie wilt toevertrouwen. Om de juiste keuze te kunnen maken, moet je verschillende offertes kunnen vergelijken om zo de vakman te kiezen die je de beste prijs/kwaliteit voor je aircosystemen garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van de professionele vakmannen uit je regio. Daarna moet je hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van je project, hopende dat zij je nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.OffertesOnline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Airco: laat je airco systeem plaatsen door een professional!

Via ons platform geeft je je offerteaanvraag voor je airco eenmaal in, en laten we de geïnteresseerde vakmannen uit je omgeving jou contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van de verschillende offertes voor je airco installatie snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat je na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. Je ontvangt de offertes, je vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan jou om te beslissen of je tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heb je niets te verliezen, in tegendeel... je kunt er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog je offertes aan bij alle professionals uit jouw omgeving... Alvast veel succes met je project!

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele airco bedrijven in Vlaanderen. Wanneer je dus je offerteaanvraag indient voor het plaatsen van je airco, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele vakmannen die gelegen zijn in jouw regio en de juiste kwalificaties hebben voor het installeren van je airconditioners.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we je offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde professionals uit jouw regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven je offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor het installeren van je airco systemen en contact met je opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens je alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven jouw aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel bedrijven interesse tonen in je offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk om het plaatsen van je airconditioners best zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben in je opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens je contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die je contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige je contactgegevens zullen krijgen, en je bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. Je bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden je aan om je opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de vakmannen uit je regio. Naast de vooropgestelde vragen, en je contactgegevens, is het belangrijk om de beschrijving van je te installeren airco ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Vind een geschikte airco installateur uit je buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Airconditioning: airco of aircooler?

Wanneer we spreken over een airco installatie dan hebben we het over een geïnstalleerd airco systeem waarbij de koeling van de buitenlucht gebeurt via een ingebouwde compressor, inverter, lucht-lucht warmtepomp en/of condensor. Hierdoor kun je de binnentemperatuur regelen door deze te koelen, te verwarmen, te filteren en te zuiveren. Een airco heeft dan ook steeds een aan- en afvoer nodig van de buitenlucht voor een optimale werking, los of het nu gaat om een alleenstaande airco of om een split airco. Buiten de mobiele airco’s, die de binnenlucht koelen en die vaak als plug and play worden geleverd, worden alle andere airco installaties geplaatst door een airco specialist. De meeste systemen werken dan ook met een split unit airco die bestaat uit één buitenunit en één of meerdere binnenunits. Een gesofisticeerd aircosysteem heeft bovendien zeer vele verschillende opties zoals een automatische klimaatregeling, een bediening via je infrarood afstandsbediening, smartphone of tablet, ingebouwde timers en/of bewegingsdetectoren. Afhankelijk van de samenstelling van je installatie, betaal je al gauw een stevige prijs voor de betere airco producten. In tegenstelling tot een airco is een aircooler een vrijstaand en mobiel ventilatiesysteem. Een aircooler vraagt geen installatie en de aanwezige lucht in de binnenruimte van je kamer wordt door de ventilator via een koelelement in de aircooler omgeleid. Een aircooler heeft een laag energieverbruik en de prijs voor een aircooler is aanzienlijk lager dan voor een airco installatie. Het nadeel van een aircooler is dat de temperatuur niet regelbaar is en dat er een ventilatie nodig is om de verse lucht te kunnen laten circuleren. Een aircooler is daarom goed voor een tijdelijke en beperkte koeling, maar het kan nooit een goed aircosysteem benaderen of vervangen. Bij een airco zijn de mogelijkheden en verschillende opties quasi onbeperkt en een goede airco veraangenaamt het leven in je woning aanzienlijk. Ontdek de vele voordelen van een goede airco bij de erkende airco plaatsers uit jouw regio en vraag hen naar enkele gratis offertes!

aircooler airconditioning

Mogelijke airco services

airconditioning kopen

Airco kopen

Wil je een airco kopen dan is de belangrijkste vraag aan welke verwachtingen je systeem moet beantwoorden. Hoeveel kamers wens je uit te rusten met een airco en wens je deze kamers, naast koelen, eventueel ook te verwarmen met een ingebouwde verwarmingsfunctie? Aan welke verschillende opties moet je airco installatie voldoen? Zoek je een energiezuinige airco met een A energielabel? Moet er een automatische klimaatregeling zijn, een ingebouwde timer, een extra ventilator of inverter, een infrarood afstandsbediening, en hoe sterk moet het vermogen zijn van je warmtepomp? Het zijn allemaal vragen die je best op voorhand overloopt, voor je je airco systemen laat plaatsen. Naast al deze extra accessoires vormt ook het geluidsniveau een belangrijke factor. Voor je slaapkamer kies je best een unit met stille modus zodat je geen problemen hebt met het inslapen tijdens de warme zomerdagen en je de dag uitgerust kunt beginnen. Verder is ook het uitzicht belangrijk. Er zijn zeer veel aanbiedingen op de markt en topmerken zoals Daikin, Olimpia splendid, Toshiba, Tristar, Fujitsu, Samsung of Panasonic bieden een uitgebreide keuze aan vloermodellen, wandmodellen, plafondmodellen of inbouw airco’s aan. Laat je dus vooraf goed informeren voor het aankopen van je koeling installatie en contacteer de professionele airco specialisten uit je regio of buurt voor enkele vrijblijvende adviezen of prijsoffertes!

airconditioning installatie

Airco plaatsen

Nadat je je airco keuze hebt gemaakt, kan je airco plaatser beginnen met het plaatsen van de producten. Indien elke kamer goed berekend en ingeschat werd, wordt je airco installatie stap voor stap opgebouwd en wordt in elke ruimte de bijhorende unit aangesloten. Wens je alleen maar één kamer te koelen, dan kan dit een vaste airco zonder buitenunit of een single split airco met buitenunit zijn. Indien het gaat over een multi split airco dan zal de plaatser alle binnenunits en producten plaatsen volgens de door jou gekozen voorwaarden. Voor je slaapkamers kunnen dit geruisloze wandmodellen zijn met een intervalregeling, terwijl je in je living een modern design model of een inbouw airco in het plafond kunt plaatsen. Ook voor kantoren bestaan er moderne airconditioners die zeer minimalistisch in elk kantoor kunnen aangesloten worden. Je airco technicus zal je units vakkundig installeren waarbij alle binnenunits minutieus worden aangesloten op je buitenunit. Over het algemeen wordt deze buitenunit aan de buitenzijde van je gevel bevestigd, maar evengoed kun je je buiten airco op je plat dak oppervlakte laten plaatsen. Na de plaatsing van alle apparatuur wordt de airco installatie door de airco plaatser getest en zal hij ook al de verschillende opties en de extra functies, zoals de bewegingsdetectoren, de  functie om te verwarmen, de spaarstanden voor je energieverbruik, de aanwezige turbo’s of de bediening met je afstandsbediening, smartphone of tablet, uitgebreid testen en controleren. Een vaste airco moet altijd geplaatst en aangesloten worden door een erkende airco installateur. Men noemt een vaste airco ook een airco zonder slang omdat de aan- en afvoer niet zichtbaar is in je interieur in vergelijking met een mobiele airco of een draagbare airco. Voor meer inlichtingen over de plaatsing van je airconditioners kun je hier contact opnemen met de lokale airco specialisten uit jouw regio. Ze zullen je graag verder helpen!

airconditioning onderhoud

Airco onderhoud

De gemiddelde levensduur van een vaste airco (airco zonder slang) bedraagt tussen de twaalf en zestien jaar. De belangrijkste voorwaarde voor een goed werkende airconditioner is een regelmatig onderhoud. Voor de meeste soorten airco installaties is een periodiek onderhoud door een erkende airco installateur trouwens verplicht en dit onderhoud is afhankelijk van het gewicht van de elementen die zorgen voor je koeling. Ook voor het bijvullen of het vervangen van je koelvloeistof, moet je een airco installateur of een koeltechnicus onder de arm nemen. Niet alleen zorgt een regelmatig onderhoud voor een beter energieverbruik, het vermijdt ook dat er condens ontstaat en er zich bacteriën of schimmels kunnen ontwikkelen. Sommige airco merken bieden, bij het plaatsen van je aircosystemen, onderhoudscontracten aan die vaak voordeliger zijn dan wanneer je steeds een apart onderhoud moet laten uitvoeren. Het geeft je ook de zekerheid dat je onderhoud reglementair en professioneel wordt uitgevoerd door de leverancier waarvan je airco units afkomstig zijn. Bij de meeste verplaatsbare airco’s is een verplicht onderhoud niet van toepassing, maar ook hier zal je door je airconditioner regelmatig te laten reinigen, de levensduur van je airco mobile kunnen verlengen. Voor alle wettelijke verplichtingen in verband met het onderhoud van je airconditioner, verwijzen we je graag door naar de professionele airco leveranciers uit jouw regio!

airconditioning reparatie

Airco reparatie

Een goed onderhoud verlengt de levensduur van je airconditioners, maar toch kan het zijn dat je airco units na verloop van tijd niet meer naar behoren werken. Vaak gaat het dan om een verminderd vermogen door vervuilde filters, een defecte afstandsbediening of door een tekort aan koelvloeistof. Op zich zijn dit kleine mankementen die soms pas bij een controle of bij het reinigen worden opgemerkt. Maar airco's worden ook constant blootgesteld aan vuil, stof, vocht en temperatuurwisselingen. Na een tijd kunnen schimmels en bacteriën zich ontwikkelen en je airco’s aantasten en defecten veroorzaken. Soms zijn de defecten iets complexer en moeten er onderdelen zoals de warmtepomp, compressor, condensor of inverter vervangen worden. Een slecht of gebrekkig onderhoud kan mettertijd leiden tot een volledige disfunctie waardoor er lekkages en geurhinder kunnen ontstaan. De meeste reparaties situeren zich qua prijs tussen de tachtig euro, voor kleine reparaties en de vierhonderd euro indien er stukken of producten van je airco moeten vervangen worden. Indien de reparatie niet kan uitgevoerd worden, moet je de unit vervangen. Is je unit al redelijk oud, vraag dan zeker eerst naar de prijs. Indien je een warmtepomp of compressor moet vervangen, kan het in vergelijking vaak beter zijn om je oude unit te vervangen door een nieuwe die is uitgerust met een beter energielabel. Zo bespaar je ook in je energieverbruik. Gelukkig zijn grote reparaties eerder een uitzondering dan regel. Neem contact op met enkele lokale airco reparateurs uit je buurt indien je problemen hebt met jouw airconditioner. Wacht niet tot het te laat is!

Op zoek naar een airco installateur om een vrijblijvende offerte te maken voor je airco's?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Soorten airco's

monoblock airconditioning

Monoblock airco

Een uitgebreide airco installatie kost aardig wat geld en indien je airco alleen maar dient om één kamer te koelen, is de aankoop van een split airco misschien net van het goede teveel, ook al gaat het om een single split airco met één buitenunit en slechts één binnenunit. In sommige gevallen is het dan beter om te kiezen voor de goedkoopste airconditioner zonder slang en te kiezen voor een monoblock airco. Deze airco is speciaal uitgerust om één te koelen ruimte te ondersteunen zonder dat er een buitenunit aan te pas komt. De vaste airco wordt daarbij door de airco plaatser vast geïnstalleerd op de door jou gekozen plaats. Vaak wordt de unit onder of boven een raam geplaatst, maar dit is geen must. In tegenstelling tot een mobiele airco, werkt deze airco met een directe buizen verbinding in de buitenzijde van je gevel. Doordat de compressor en de condensor mee ingebouwd zitten, is deze airconditioner iets groter in vergelijking met de meeste airco binnenunits. Hierdoor is deze alleenstaande vaste airco minder geluidloos dan de andere binnenunits, al is bij de beste airco's dit verschil eerder miniem. Omwille van de gunstige prijzen is deze vaste airco dan ook gegeerd als airconditioner voor een enkele kamer. Voor meer informatie over een monoblock airco, kun je hier terecht bij de regionale airco leveranciers uit jouw directe omgeving!

single split airconditioning

Single split airco

Een single split is het meest eenvoudige koeling systeem omdat je maar één buitenunit en één binnenunit gebruikt. Maar waarom zouden we in dit geval dan niet kiezen voor de goedkopere alleenstaande vaste airco? De reden is simpel. Net zoals bij een multi split airco, is een single split airco uitgerust met een buitenunit. In deze buitenunit zitten alle stuurelementen vervat die de werking van je airco regelen zoals de compressor, de condensor, de inverter en/of de lucht warmtepomp. Doordat al de lawaaierige onderdelen in je buitenunit zitten, kun je elke binnenunit compacter en geluidlozer houden. Bijkomend voordeel is dat je met je single split nog alle mogelijkheden openhoudt om je installatie nadien nog uit te breiden met meerdere binnenunits. Op esthetisch vlak valt een compacte binnen airco ook beter te integreren in je interieur, als wand model boven of onder je raam, als plafond model, of als inbouwcassette. Bovendien zijn er ook verschillende opties verkrijgbaar zoals een bediening via je afstandsbediening, smartphone of tablet, bijkomende verwarming, bewegingsdetectoren en een intervalregeling. Op de markt zijn er meerdere single splits verkrijgbaar en bij de bekende merken zoals Panasonic, Tristar, LG, Samsung, Mitsubishi, Daikin of Honeywell vind je meerdere producten met een goed energielabel. Met een single split heb je alle voordelen van een volwaardige airco en behoud je alle opties voor de toekomst. Ontdek het grote aanbod aan split airco’s en neem contact op met je regionale airco leveranciers uit je omgeving voor enkele vrijblijvende offertes! 

multi split airconditioning

Multi split

Een multi split bestaat uit één buitenunit en meerdere binnenunits. Zo kan één buitenunit tot acht verschillende binnenunits aansturen en dit tot op een afstand van twintig meter. Het grote voordeel van een multi split airco is dat je binnenunits niet gelijk hoeven te zijn en dat ze qua uitzicht, vermogen, energiezuinigheid en design gerust van elkaar mogen verschillen. Ideaal dus wanneer je je airco's op maat wilt waarbij je per kamer en per interieurstijl verschillende opties kunt bepalen. Zo kun je voor je slaapkamer een energiezuinige geluidloze airco voorzien met een afnemende intervalregeling, zodat de koeling, of de verwarming, stelselmatig afneemt gedurende de nacht. Voor je living kun je dan weer een krachtige design airco voorzien die elegant zijn plaats opeist in je interieur. Dankzij je buitenunit kun je zo de beste airco kiezen voor elke kamer. Aangezien al je stuurelementen, zoals de compressor, inverter, condensor en lucht warmtepomp in je buitenunit zitten, is je keuze voor decoratieve en functionele binnenunits onbeperkt en heb je alle vrijheid om vloermodellen, wandmodellen plafondmodellen of inbouwcassettes te voorzien voor je koeling systeem. Ook bijkomende opties, zoals een automatisering, timers, afstandsbediening, verwarming, bewegingsdetectie of energiebesparende standen, kunnen door je airco leverancier voorzien worden. De betere airco's op de markt zijn uitgerust met een zeer goed energielabel en ze kunnen je ruimte niet alleen koelen of verwarmen, maar ook ontvochtigen, ventileren of zuiveren. Wil je een multi split airco kopen, dan ben je bij onze gediplomeerde airco specialisten aan het juiste adres. Maak de vergelijking door enkele vrijblijvende offertes aan te vragen!

mobiele airconditioning

Mobiele airco

Wanneer je een tijdelijke koeling zoekt voor de warme zomerdagen, zonder dat je daarvoor een volledige airco installatie moet aanschaffen, loont het misschien de moeite om te kiezen voor een mobiele airco. In tegenstelling tot een vaste airco, heb je bij een mobiele airco geen installatiekosten en kun je deze airco zonder buitenunit overal plaatsen in je woning. Een mobiele airco wordt dus niet vast bevestigd. Hierdoor kun je je airco verplaatsen naar de gewenste ruimte en je airco na gebruik weer gemakkelijk opbergen. Je hoeft bij dit product dus niet te boren en je hoeft ook geen buitenunit te plaatsen tegen de buitenzijde van je gevel. Wanneer je dus maar sporadisch en bij grote warmte een extra airco gebruikt als koeling, biedt een mobiele airco, of airco mobile, de gepaste oplossing. Zo kan je mobiele airco overdag zorgen voor de koeling van je keuken, kantoor of living, om hem daarna ‘s nachts te gebruiken in je slaapkamer voor een goede nachtrust. Een mobiele airco is reeds tegen een zeer voordelige prijs te krijgen, al is dit wel gekoppeld aan het energielabel van je airco. Hoe zuiniger het product, hoe hoger de prijs. Als alleenstaande airco heeft een mobiele airco natuurlijk ook zijn beperkingen. Doordat de stuurelementen in de airco zitten, zal je mobiele airco niet zo geruisloos zijn als een vaste airco en zal hij ook minder vermogen hebben. Ook zal je voor de afvoer van je warme lucht een afvoerslang moeten gebruiken, dit in tegenstelling tot een airco zonder afvoerslang. Maar de prijs van een mobiele airco maakt dan weer veel goed en de draagbare airco’s zijn al vanaf tweehonderd euro verkrijgbaar. Ontdek dus de grote variaties aan verplaatsbare airco’s en/of draagbare airco’s bij de vele erkende airco plaatsers uit jouw regio of buurt!

Vind een geschikte airco installateur uit je buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Hoe bepaal ik het vermogen van mijn airco?

Om te berekenen hoe sterk het koeling vermogen moet zijn van je aircosysteem, dien je eerst het volume van je ruimtes of kamers te bepalen. Dit doe je door de lengte, de breedte en de hoogte van je kamer met elkaar te vermenigvuldigen. Daarnaast speelt ook de isolatiefactor een rol. Is je kamer en je huis goed geïsoleerd dan zal de globale isolatiewaarde of de K-waarde lager liggen dan bij een slecht geïsoleerde woning. Een goede isolatiefactor heeft een K-waarde van K30 of K40, waarden van K50 of hoger hebben een slechte isolatiefactor. Om het koeling vermogen van je airco te berekenen, moet je de inhoud van je ruimte of kamer vermenigvuldigen met je K-waarde. Het vermogen van elke airco wordt uitgedrukt in kW (kilowatt). Een goed geïsoleerde kamer van bijvoorbeeld 25 m³ zal toekomen met een koelvermogen tussen de 1 en de 2,5 kW. Voor een slecht geïsoleerde kamer van 60 m³ zal je al een binnenunit met een koelvermogen van 5 kW nodig hebben. Indien je twijfelt dan kun je je berekening altijd laten uitvoeren door een erkende airco specialist uit je regio. Hij zal je tevens de meest geschikte airco installatie kunnen voorstellen aan de beste prijs/kwaliteit!

vermogen airconditioning

Energieklasse, geluid en functies

Net zoals bij andere apparaten hebben aircotoestellen een energielabel (EPDB) gaande van G naar A en is dit label op de airco’s in Europa verplicht. Een airco met een A label is het meest energiezuinige toestel en het zal je energiefactuur aanzienlijk verlagen. Bovendien is het ook beter voor het milieu. Daarnaast zijn er ook nog het aantal decibels die worden geproduceerd door je airco toestel. Afhankelijk van het soort type airco, zal je aircotoestel minder of meer decibels produceren. Bij een airco met buitenunit systeem, wordt het geluid van de binnenunits gereduceerd omdat de compressor en warmtepomp mee geïntegreerd zijn in je buitenunit. De huidige generatie aircosystemen zijn veel stiller geworden en ze maken zo goed als geen geluid meer bij het koelen of verwarmen van de lucht. Ook bij de buitenunits van een split airco zijn er tegenwoordig stille toestellen die weinig decibels produceren. Qua functies heb bij de meeste airco’s ook verschillende opties en mogelijkheden. Zo kunnen bepaalde airco’s naast het koelen van je ruimte, deze ook nog bevochtigen, ontvochtigen, ventileren, filteren of verwarmen. Ook het bedienen van je airco installatie via een afstandsbediening, je wifi, je smartphone of via je domoticasysteem behoort tot de mogelijkheden. Zo behoud je een goede controle van je binnenlucht. Bekijk of overleg de verschillende opties en mogelijkheden met je airco leverancier uit je regio. Hij zal je met alle plezier verder helpen. 

energieklasse airconditioning

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor airco's?

HOE WORDT DE PRIJS VOOR AIRCO BEPAALD?

Met een multi split airco kun je meerdere ruimtes koelen, terwijl een mobiele airco of een enkele vaste airco slechts één ruimte kan koelen. Een split airco werkt met één buitenunit en één of meerdere binnenunits. De prijzen voor een split airco, zelfs voor een single split airco, liggen daarom hoger dan voor een monoblock of mobiele airco. De andere parameters voor de prijs zijn de verschillende stijlen en uitvoeringen van de units, het energieverbruik, de geluidshinder, het design en de installatiekosten. Vooral voor een binnenunit zijn er talloze producten in omloop, en elk product heeft verschillende groottes, designs en vormen die tegen je wand of plafond, in de vloer, of als inbouwcassette kunnen geplaatst worden. Ingebouwde inverters, een stille modus, een ingebouwde ventilator, en functies zoals verwarmen, ventileren, ontluchten of verluchten, kunnen de prijs van je toestel verder verhogen. Anderzijds zorgt een unit met een inverter en een laag energieverbruik dan weer voor een lagere energiefactuur. Het is dus aangeraden om te kiezen voor een airco die het best beantwoord aan jouw verwachtingen. Vergelijk de prijzen van dezelfde producten door verschillende gratis offertes aan te vragen bij de erkende leveranciers uit jouw regio en bestel dan pas het product!

Prijzen airconditioning

Soorten airco
Richtprijs
Mobiele airco
vanaf € 250
Monoblock airco
vanaf € 1100
Single airco split unit
vanaf € 1250
Dual airco split unit
vanaf € 2000
Multi airco split unit
vanaf € 2800
Extra binnenunit
vanaf € 800
Koelvloeistof bijvullen
€ 60 - € 80
Gewoon onderhoud
€ 130
Groot onderhoud
€ 150 - € 180
Onderhoudscontract per jaar
€ 90 - € 150
Kleine reparatie
vanaf € 80
Reparatie en vervangen kleine stukken
€ 140 - € 190
Reparatie en vervangen grote stukken
€ 250 - € 500
Op zoek naar een airco specialist om de prijs voor je airco te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Zoekt u een specifieke airco installateur?

831 airco installateurs in uw regio!

Vergelijk offertes voor uw Airco

Na het ontvangen van deze offertes bent u tot niets verplicht, enkel beter ingelicht.

U heeft dus niets te verliezen...