airconditioning laten plaatsen

Bereik tot 823 airco installateurs in Vlaanderen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
Vraag uw offertes aan

Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  U zoekt de juiste vakman voor uw airconditioning

  U wilt airconditioning laten plaatsen, maar waar vindt u de geschikte vakman voor uw airco? Hoe vindt u een professionele en betrouwbare installateur die actief is in uw regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  U verstuurt uw offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kan u uw offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele airco installateurs uit uw regio verstuurd. Zo bespaart u veel tijd en moeite!

 • 3

  U vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele installateurs die geïnteresseerd zijn in uw opdracht zullen u een offerte toesturen, waarna u rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kan nemen!

823
airco installateurs
21
Opdrachten
per maand
44
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor airco installatie in Vlaanderen

Soort werken: Nieuwe airco installatie

Aantal ruimtes: 2 ruimtes

Start werken: Binnen de 3 maanden

Projectbeschrijving:

2 ruimtes koelen (enkel koeling nodig) van redelijk kleine oppervlakte. Nieuwe installatie voor nieuwbouw. Graag offerte verkrijgen ivm de mogelijkheden om airco te installeren. Alvast bedankt!
Offerteaanvraag uit Melsele

Soort werken: Nieuwe airco installatie

Aantal ruimtes: 2 ruimtes

Start werken: Zo snel mogelijk

Projectbeschrijving:

2 airco's (eetkamer en kamer) op multisplit buitenunit.
Japanse fabrikant, Alleen verwarmen indien mogelijk (voor premie).
Momenteel worden alleen houtkachels gebruikt voor verwarming.
Offerteaanvraag uit Gooik

Vind een geschikte airco installateur in uw buurt

Het vinden van de geschikte vakman, in dit geval airco installateur, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer u niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan u uw airconditioning wilt toevertrouwen. U moet verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die u de beste prijs/kwaliteit voor uw airconditioning garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele airco installateurs uit uw regio. Daarna moet u hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van uw project, hopende dat zij u nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.OffertesOnline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Airconditioning: uw airco laten plaatsen door een professionele installateur!

Via ons platform geeft u uw offerteaanvraag voor uw airconditioning éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde airco installateurs uit uw omgeving u contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor uw airconditioning snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat u na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. U ontvangt de offertes, u vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan u om te beslissen of u tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heeft u niets te verliezen, in tegendeel... u kan er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog uw offertes aan bij alle professionele airco installateurs uit uw omgeving... Alvast veel succes met uw project!

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele airco installateurs in Vlaanderen. Wanneer u dus uw offerteaanvraag indient voor uw airconditioning, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele installateurs die gelegen zijn in uw regio en de juiste kwalificaties hebben voor het plaatsen van airconditioning.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we uw offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde airco installateurs uit uw regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor het installeren van uw airconditioning en contact met u opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens u alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel airco installateurs interesse tonen in uw offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk uw airco zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben in uw opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens uw contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die uw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige uw contactgegevens zullen krijgen, en u bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. U bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden u aan om uw opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de installateurs uit uw regio. Naast de vooropgestelde vragen, en uw contactgegevens, is het belangrijk om uw beschrijving van de te plaatsen airco ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Vind een geschikte airco installateur uit uw buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Airconditioning: airco of aircooler?

Wanneer we spreken over airconditioning of over een airco installatie dan hebben we het over een geïnstalleerd airco systeem waarbij uw buitenlucht gekoeld wordt via een ingebouwde compressor, inverter, lucht-luchtwarmtepomp en/of condensor. Hierdoor kunt u de binnentemperatuur regelen door deze te verkoelen of zelfs te verwarmen, te filteren en te zuiveren. Een airconditioning heeft dan ook steeds een aan- en afvoer nodig van de buitenlucht voor een optimale werking los of het nu gaat om een alleenstaande monoblock airco of om een split airco. Buiten de mobiele airco’s, die de binnenlucht verkoelen en die vaak als plug and play worden geleverd, worden alle andere airconditioning installaties geplaatst door een airco installateur. De meeste airconditioning systemen werken dan ook met een split airco die bestaat uit één buitenunit en één of meerdere binnenunits. Een gesofisticeerde airconditioning heeft bovendien zeer vele bijkomende opties zoals een automatische klimaatregeling, een bediening via uw smartphone of tablet, ingebouwde timers en bewegingsdetectoren. Afhankelijk van de samenstelling van uw airconditioning installatie, betaalt u al gauw een stevige prijs voor uw airco’s. In tegenstelling tot een airco of airconditioning systeem is een aircooler een vrijstaand en mobiel ventilatiesysteem. Een aircooler vraagt geen installatie en de aanwezige binnenlucht van uw kamer wordt via een koelelement in de aircooler omgeleid. Een aircooler heeft een laag energieverbruik en de prijs van een aircooler is aanzienlijk lager dan voor een airco of airconditioning installatie. Het nadeel van een aircooler is dat de temperatuur niet regelbaar is en dat er een ventilatie nodig is om de verse lucht te kunnen laten circuleren. Een aircooler is daarom goed voor een tijdelijk en beperkt soelaas maar het kan nooit een goede airconditioning benaderen of vervangen. De mogelijkheden voor airconditioning zijn quasi onbeperkt en een goede airco installatie veraangenaamt het leven in uw woning aanzienlijk. Ontdek de vele voordelen van een goede airconditioning bij de erkende airco installateurs uit uw regio en vraag hen naar enkele gratis offertes!

aircooler airconditioning

Soorten airconditioning werken

airconditioning kopen

Airconditioning kopen

De belangrijkste vraag wanneer u een airconditioning systeem wilt kopen, is aan welke verwachtingen uw airconditioning moet voldoen. Hoeveel kamers wenst u uit te rusten met een airco en wenst u deze kamers alleen maar te koelen of wilt u de lucht van de kamers eventueel ook verwarmen, ontvochtigen en/of zuiveren? Aan welke bijkomende opties moet uw airco installatie voldoen? Moet er een automatische klimaatregeling zijn, moeten uw airco’s voornamelijk ergonomisch en geluidsarm zijn en wenst u uw airconditioning ook buitenshuis te kunnen bedienen? Het zijn allemaal vragen die u best op voorhand overloopt, voor u uw airconditioning laat plaatsen. Ook het uitzicht en het model van uw airco speelt een rol en vele topmerken zoals Daikin, Toshiba, Tristar, Fujitsu, Samsung of Panasonic bieden een uitgebreide keuze aan vloermodellen, wandmodellen, plafondmodellen of inbouw airco’s aan. Laat u dus vooraf goed informeren voor het aankopen van uw airconditioning en contacteer de professionele airco installateurs uit uw regio of buurt voor enkele vrijblijvende adviezen of prijsoffertes!

airconditioning installatie

Airconditioning plaatsen

Nadat u uw airco keuze heeft gemaakt, kan uw airco installateur beginnen met het plaatsen van de airconditioning. Indien elke kamer goed berekend en ingeschat werd, wordt uw airco installatie stap voor stap opgebouwd en krijgt elke ruimte zijn persoonlijke airco. Bij een enkele kamer kan dit een monoblock airco of een single split airco zijn, bij een multi split airco zal de airco installateur alle binnenunits plaatsen volgens de door u gekozen voorwaarden. Zo kunt u in uw slaapkamer een geruisloos wandmodel laten plaatsen met een intervalregeling, terwijl u in uw living een modern design model of een minimalistische inbouw airco kunt laten plaatsen. Uw airco installateur zal uw airconditioning vakkundig installeren waarbij hij alle binnenunits minutieus zal aansluiten op uw buitenunit. Over het algemeen wordt deze buitenunit aan de gevel bevestigd maar evengoed kunt u uw buiten airco op een plat dak laten plaatsen. Na de plaatsing van uw airconditioning wordt de airco installatie door de airco installateur getest en zal hij ook alle bijkomende functies, zoals de bewegingsdetectoren, de energie spaarstanden, de aanwezige turbo’s of de bediening vanaf afstand met uw smartphone of tablet, uitgebreid testen en controleren. Een vaste airco wordt altijd geplaatst door een erkende airco installateur. Men noemt een vaste airco ook een airco zonder afvoerslang omdat de aan- en afvoer van de buitenlucht niet zichtbaar is in uw interieur zoals bij een mobiele airco of een draagbare airco. Voor meer inlichtingen over de plaatsing van uw airconditioning kunt u hier contact opnemen met de lokale airco installateurs uit uw regio. Ze zullen u graag verder helpen!

airconditioning onderhoud

Airconditioning onderhoud

De gemiddelde levensduur van een vaste airco (airco zonder afvoerslang) bedraagt tussen de twaalf en zestien jaar. De belangrijkste voorwaarde voor een goed werkende airconditioning is een regelmatig onderhoud. Voor de meeste airco installaties is een periodiek onderhoud door een erkende airco installateur trouwens verplicht en dit onderhoud is afhankelijk van het gewicht van uw koelelementen. Ook voor het bijvullen of het vervangen van uw koelvloeistof moet u een airco installateur of een koeltechnicus onder de arm nemen. Sommige airco installateurs bieden, bij het plaatsen van uw airconditioning, onderhoudscontracten aan die vaak voordeliger zijn dan wanneer u steeds een apart onderhoud moet laten uitvoeren. Het geeft u ook de zekerheid dat uw onderhoud reglementair en professioneel wordt uitgevoerd door de leverancier waarvan uw airco toestellen afkomstig zijn. Bij de meeste mobiele airco’s is een verplicht onderhoud niet van toepassing maar ook hier zult u met een regelmatige reiniging de levensduur van uw airco mobile kunnen verlengen. Voor alle wettelijke verplichtingen in verband met het onderhoud van uw airconditioning, verwijzen we u graag door naar de professionele airco installateurs uit uw regio!

airconditioning reparatie

Airconditioning reparatie

Een goed onderhoud verlengt de levensduur van uw airconditioning maar toch kan het zijn dat uw airco toestellen na verloop van tijd niet meer naar behoren werken. Vaak gaat het dan om een verminderd vermogen door vervuilde filters of door een tekort aan koelvloeistof. Uw airconditioning wordt ook constant blootgesteld aan vuil, stof, vocht en temperatuurwisselingen. Ook schimmels en bacteriën kunnen uw airco’s aantasten en defecten veroorzaken. Maar soms zijn de defecten iets complexer en moeten er onderdelen vervangen of gereinigd worden. Een slecht of gebrekkig onderhoud kan mettertijd leiden tot een volledige disfunctie van uw airconditioning waardoor er lekkages en geurhinder kunnen ontstaan. De meeste reparaties situeren zich qua prijs tussen de tachtig euro, voor kleine reparaties en de vierhonderd euro, wanneer er stukken van uw airco moeten vervangen worden. Indien de reparatie van uw vaste airco zonder afvoerslang niet kan uitgevoerd worden, moet u de binnenunit of de buitenunit van uw airco vervangen. Gelukkig is dit eerder een uitzondering dan regel. Contacteer enkele lokale airco installateurs uit uw buurt voor al uw vragen in verband met de reparatiemogelijkheden voor uw airconditioning.

Op zoek naar een airco installateur om een vrijblijvende offerte te maken voor uw airconditioning?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Soorten airconditioning

monoblock airconditioning

Monoblock airco

Een uitgebreide airconditioning installatie kost aardig wat geld en indien uw airco alleen maar dient om één bepaalde ruimte te verkoelen, is de aankoop van een split airco misschien net van het goede teveel. Ook al gaat het om een single split airco met één buitenunit en slechts één binnenunit. In sommige gevallen is het dan beter om te kiezen voor de goedkoopste airco zonder afvoerslang en te kiezen voor een monoblock airco. Een monoblock airco verzorgt uw airconditioning voor één ruimte zonder dat er een buitenunit aan te pas komt. Uw monoblock airco wordt daarbij door de airco installateur vast geïnstalleerd op de door u gekozen plaats. Vaak wordt een monoblock onder of boven een raam geplaatst maar dit is geen must. In tegenstelling tot een mobiele airco, werkt uw monoblock airco met een directe kokerverbinding in uw gevel en is het dan ook een airco zonder afvoerslang. Bij een monoblock airco zitten uw compressor en uw condensor mee ingebouwd in uw airco waardoor uw airconditioning toestel iets groter is dan de meeste airco binnenunits. Hierdoor is een monoblock airco minder geluidloos dan de andere binnenunits maar bij de huidige airco toestellen is dit verschil eerder miniem. Omwille van de gunstige prijzen is een monoblock airco dan ook gegeerd als vaste airconditioning voor een enkele kamer. Voor meer informatie over een monoblock airco, kunt u hier terecht bij de regionale airco installateurs uit uw directe omgeving!

single split airconditioning

Single split airconditioning

Een single split airconditioning is de meest eenvoudige airco met buitenunit omdat er maar één binnenunit wordt gekoppeld aan de buitenunit. Maar waarom zouden we in dit geval dan niet kiezen voor de goedkopere monoblock airco? Net zoals bij een multi split airco wordt de airconditioning van uw single split airco aangestuurd langs uw buitenunit. In deze buitenunit zitten alle stuurelementen vervat die de werking van uw airco regelen zoals de compressor, de condensor, de inverter en/of de luchtwarmtepomp. Doordat al de lawaaierige onderdelen in uw buitenunit zitten, kunt u uw binnenunit compacter en geluidlozer houden. Bijkomend voordeel is dat u met uw split airconditioning nog alle mogelijkheden openhoudt om uw installatie nadien nog uit te breiden met meerdere binnenunits. Op esthetisch vlak valt een compacte binnen airco ook beter te integreren in uw interieur als wand- of plafondmodel en ook een inbouwcassette vormt hierbij geen probleem. Zo biedt een single split airco alle voordelen van een volwaardige airconditioning en behoudt u alle opties voor de toekomst. Ontdek het grote aanbod aan split airco’s bij uw regionale airco installateurs uit uw omgeving en contacteer hen voor enkele vrijblijvende offertes! 

multi split airconditioning

Multi split airconditioning

Een multi split airconditioning bestaat uit een buitenunit en meerdere binnenunits. Zo kan één buitenunit tot acht verschillende binnenunits aansturen en dit tot op een afstand van twintig meter. Het grote voordeel van een multi split airco is dat uw binnenunits niet gelijk hoeven te zijn en dat ze qua uitzicht, vermogen, energiezuinigheid en design gerust van elkaar mogen verschillen. Ideaal dus wanneer u een airconditioning op maat wilt waarbij u per kamer en per interieurstijl uw keuzes kunt bepalen. Zo kunt u voor uw slaapkamer een energiezuinige geluidloze airco voorzien met een afnemende intervalregeling, zodat de verkoeling, of de verwarming, stelselmatig afneemt gedurende de nacht. Voor uw living kunt u dan weer een krachtige design airco voorzien die elegant zijn plaats opeist in uw interieur. Aangezien al uw stuurelementen, zoals de compressor, inverter, condensor en luchtwarmtepomp in uw buitenunit zitten, wordt uw keuze voor decoratieve en functionele binnenunits niet beperkt en heeft u alle vrijheid om vloermodellen, wandmodellen plafondmodellen of inbouwcassettes te voorzien voor uw airconditioning systeem. Ook bijkomende opties, zoals een automatisering, timers, bewegingsdetectie of energiebesparende standen, kunnen door uw airco installateur voorzien worden. De betere airconditioning installaties kunnen niet alleen uw ruimtes verkoelen maar ze kunnen uw kamers ook verwarmen, ontvochtigen, of zuiveren zodat u steeds de gewenste binnenlucht kunt regelen. Bekijk de vele voordelen van een multi split airconditioning en vraag naar enkele vrijblijvende offertes bij de vele airco installateurs uit uw regio of omgeving!

mobiele airconditioning

Mobiele airconditioning

Wanneer u een tijdelijke verkoeling zoekt voor de warme, zwoele zomerdagen, zonder dat u daarvoor een volledige airco installatie moet aanschaffen, loont het misschien de moeite om te kiezen voor een mobiele airco. In tegenstelling tot een vaste airconditioning, heeft u bij een mobiele airco geen installatiekosten en kunt u deze airco zonder buitenunit overal plaatsen in uw woning. Een mobiele airco wordt dus niet vast bevestigd. Hierdoor kunt u uw airconditioning verplaatsen naar de gewenste ruimte en kunt u uw mobiele airco na gebruik weer gemakkelijk opbergen. U hoeft dus niet te boren en u hoeft ook geen buitenunit te plaatsen tegen uw gevel. Wenst u dus sporadisch of flexibel gebruik te maken van een verkoelende airconditioning dan biedt een mobiele airco, of airco mobile, een gepaste oplossing. Zo kunt u uw mobiele airco overdag gebruiken in uw keuken, bureelruimte of living om hem daarna ‘s nachts te gebruiken in uw slaapkamer voor een goede nachtrust. Een mobiele airco is reeds tegen een zeer voordelige prijs te krijgen al is dit wel gekoppeld aan de energiezuinigheid van uw airco. Als alleenstaande airco heeft een mobiele airco natuurlijk ook zijn beperkingen. Doordat de stuurelementen in de airco zitten, zal uw mobiele airco niet zo geruisloos zijn als een vaste airco en zal hij ook minder vermogen hebben. Ook zult u voor de afvoer van uw warme lucht een afvoerslang moeten gebruiken dit in tegenstelling tot een airco zonder afvoerslang. Maar de prijs van een mobiele airco maakt dan weer veel goed en de draagbare airco’s zijn al vanaf tweehonderd euro verkrijgbaar. Ontdek dus de grote variaties aan mobiele airco’s en/of draagbare airco’s bij de vele erkende airco installateurs uit uw regio of buurt!

Vind een geschikte airco installateur uit uw buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Hoe bepaal ik het vermogen van mijn airconditioning?

Om te berekenen hoe sterk het vermogen moet zijn van uw airconditioning, dient u eerst het volume van uw ruimtes of kamers te bepalen. Dit doet u door de lengte, de breedte en de hoogte van uw kamer met elkaar te vermenigvuldigen. Daarnaast speelt ook de isolatiefactor een rol. Is uw kamer en uw huis goed geïsoleerd dan zal de globale isolatiewaarde of de K-waarde lager liggen dan bij een slecht geïsoleerde woning. Een goede isolatiefactor heeft een K-waarde van K30 of K40, waarden van K50 of hoger hebben een slechte isolatiefactor. Om het koelvermogen van uw airconditioning te berekenen, moet u de inhoud van uw ruimte of kamer vermenigvuldigen met uw K-waarde. Het vermogen van elke airco wordt uitgedrukt in kW (kilowatt). Een goed geïsoleerde kamer van bijvoorbeeld 25 m³ zal toekomen met een koelvermogen tussen de 1 en de 2,5 kW. Voor een slecht geïsoleerde kamer van 60 m² zult u al een binnenunit met een koelvermogen van 5 kW nodig hebben. Indien u twijfelt dan kunt u uw berekening altijd laten uitvoeren door een erkende airco installateur uit uw regio. Hij zal u tevens de meest geschikte airconditioning installatie kunnen voorstellen aan de beste prijs/kwaliteit!

vermogen airconditioning

Energieklasse, geluid en functies

Net zoals bij andere apparaten hebben aircotoestellen een energielabel (EPDB) gaande van G naar A en is dit label op de airco’s in Europa verplicht. Een airco met een A (+++) label is het meest energiezuinige toestel en het zal uw energiefactuur aanzienlijk verlagen. Bovendien is het ook beter voor het milieu. Daarnaast zijn er ook nog het aantal decibels die worden geproduceerd door uw airco toestel. Afhankelijk van het soort type airco, zal uw airconditioning minder of meer decibels produceren. Bij een airco met buitenunit systeem, wordt het geluid van de binnenunits gereduceerd omdat de compressor mee geïntegreerd is in uw buitenunit. De huidige generatie airconditioning systemen zijn veel stiller geworden en ze maken zo goed als geen geluid meer bij het koelen van de lucht. Ook bij de buitenunits van een split airco zijn er tegenwoordig stille toestellen die weinig decibels produceren. Qua functies heeft u bij de verschillende airco’s meerdere opties en mogelijkheden. Zo kunnen bepaalde airco’s naast het koelen van uw ruimte, deze ook nog bevochtigen, ontvochtigen, ventileren, filteren of verwarmen. Ook het bedienen van uw airco installatie via uw wifi, uw smartphone of via uw domoticasysteem behoort tot de mogelijkheden. Bekijk of overleg de verschillende opties en mogelijkheden met uw airco installateur uit uw regio. Hij zal u met alle plezier verder helpen. 

energieklasse airconditioning

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor airconditioning?

HOE WORDT DE PRIJS VOOR uw airconditioning BEPAALD?

Wanneer u airconditioning laat plaatsen dan moet u rekening houden met 2 variabelen binnen de kostprijs. Enerzijds is er de kostprijs van de materialen die gebruikt zullen worden voor uw airco, en anderzijds is er de arbeidskost van de airco installateur(s) zelf.

Gezien de arbeidskost een groot deel van de totaalprijs bepaald, is het belangrijk dat u meerdere offertes opvraagt bij verschillende professionele airco installateurs uit uw regio. 

Wat de arbeidskosten betreft mag u rekenen op een kost van ongeveer € 30-60 per uur.

Prijzen airconditioning

Soort airconditioning
Richtprijs
Mobiele airco
vanaf € 250
Monoblock airco
vanaf € 1100
Single airco split unit
vanaf € 1250
Dual airco split unit
vanaf € 2000
Multi airco split unit
vanaf € 2800
Extra binnenunit
vanaf € 800
Koelvloeistof bijvullen
€ 60 - € 80
Gewoon onderhoud
€ 130
Groot onderhoud
€ 150 - € 180
Onderhoudscontract per jaar
€ 90 - € 150
Kleine reparatie
vanaf € 80
Reparatie en vervangen kleine stukken
€ 140 - € 190
Reparatie en vervangen grote stukken
€ 250 - € 500
Op zoek naar een airco installateur om de prijs voor uw airconditioning te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Zoekt u een specifieke airco installateur?

823 airco installateurs in uw regio!

Vergelijk offertes voor uw Airco

Na het ontvangen van deze offertes bent u tot niets verplicht, enkel beter ingelicht.

U heeft dus niets te verliezen...