DEUR SCHILDEREN IN Antwerpen

Bereik tot 527 schilders rond Antwerpen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  U zoekt de juiste vakman voor het schilderen van uw deur?

  U wilt uw deur laten schilderen, maar waar vindt u de geschikte vakman voor deze schilderwerken? Hoe vindt u een professionele en betrouwbare schilder die actief is in Antwerpen, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  U verstuurt uw offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kan u uw offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele schildersbedrijven uit Antwerpen verstuurd. Zo bespaart u veel tijd en moeite!

 • 3

  U vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele schilders die geïnteresseerd zijn in uw opdracht, zullen u een offerte toesturen, waarna u rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kunt nemen!

2773
SCHILDERS
58
Opdrachten
per maand
121
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor schilderwerken rond Antwerpen

Soort schilderwerken: Schilderwerken buiten

Aantal m²: 150 m2

Projectbeschrijving: Binnen de 6 maanden

Projectbeschrijving:

4 gevels bestaande baksteen schilderen in wit goede kwaliteit indien werken goed uitgevoerd zijn aansluitende veranda aluminium in nieuwe kleur zetten
Offerteaanvraag uit Schilde

Soort schilderwerken: Schilderwerken binnen - renovatie

Aantal m²: 28m²

Projectbeschrijving: Binnen de 3 maanden

Projectbeschrijving:

Schilderen van 6 schilderdeuren langs beide kanten + 1 inkomdeur langs de binnenkant + alle omlijstingen.
Offerteaanvraag uit Deurne (Antwerpen)

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele schilders in Antwerpen. Wanneer u dus uw offerteaanvraag indient, kunnen wij perfect een selectie maken van de professionele vakmensen die gelegen zijn in de regio Antwerpen en de juiste kwalificaties hebben voor het door u beschreven werk.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we uw offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde vakmensen uit Antwerpen. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor uw opdracht en contact met u opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens u alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel bedrijven interesse tonen in uw offerteaanvraag, zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk om uw opdracht of uit te voeren werk zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De schilders die interesse hebben in uw opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens uw contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die uw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid om zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige uw contactgegevens zullen krijgen, en u bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. U bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden u aan om uw aanvraag zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse van de schilders in de omgeving van Antwerpen. Naast de vooropgestelde vragen, en uw contactgegevens, is het belangrijk om uw beschrijving van de schilderwerken ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Zoekt u een specifieke Schilder in de regio Antwerpen?

Vind een geschikte schilder in de buurt van Antwerpen

Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval schilder, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer u niet over één nacht ijs wilt gaan bij het kiezen van een vakman waaraan u uw deur schilderen wilt toevertrouwen. Om de juiste keuze te kunnen maken moet u verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die u de beste prijs/kwaliteit voor uw schilderwerken garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele schilders uit de omgeving van Antwerpen. Daarna moet u hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van uw uit te voeren werk, hopende dat zij u nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.

Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Muur schilderen: uw muur professioneel laten schilderen!

Via ons platform geeft u uw offerteaanvraag voor muur schilderen eenmaal in, en laten we de geïnteresseerde schilders rond Antwerpen u contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor uw schilderwerken snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat u na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. U ontvangt de offertes, u vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan u om te beslissen of u tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heeft u niets te verliezen, in tegendeel... u kunt er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog uw offertes aan bij alle professionele schilders uit Antwerpen en omgeving... Alvast veel succes met uw project!

Vind een geschikte schilder uit Antwerpen door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Waarom uw deuren laten schilderen door een professionele schilder?

Een woning dient om de zoveel tijd opgefrist te worden: de muren en plafonds worden geschilderd, er wordt behangen, de gordijnen worden vervangen of het volledige interieur wordt vernieuwd. Maar eigenaardig genoeg worden deuren vaak niet opgenomen in die geplande werken. Deuren schilderen lijkt de mensen af te schrikken en dikwijls kijken ze er tegenop om hun deuren te verven omdat het een tijdrovend en nauwgezet karwei is. En we moeten het niet onder stoelen of banken steken dat deuren schilderen dan ook geen gemakkelijke klus is. Een deur schilderen vraagt een bepaalde expertise en ervaring. Hoe overschilder ik een geverniste of gebeitste deur, welke verf moet ik gebruiken, wat doe ik met kleine beschadigingen, hoe voorkom ik streepvorming? Een professionele schilder hoeft over deze vragen geen seconde na te denken. Hij weet perfect hoe hij uw deuren vakkundig en doeltreffend kan schilderen met de juiste verftechnieken en de juiste verven. Of het nu gaat over het schilderen van massieve houten deuren, fineerdeuren of over moderne deuren in glas, staal, aluminium of PVC, een ervaren schilder weet er wel raad mee en heeft voor elke deur de aangewezen oplossing. Zo zal hij uw deuren schilderen met een oog voor elk detail. Door het gebruik van correcte schildertechnieken, verfkleuren en materialen, integreert hij uw deuren naadloos in uw interieurstijl. Massieve houten deuren met een natuurlijke houtlook in een landelijke woning? Schuifdeuren, blokdeuren of pivotdeuren in een moderne woning? Uw professionele schilder kan elke uitdaging aan en heeft voor elke deur, ongeacht de vorm, materiaal of samenstelling, de juiste verf om uw deuren te verven. Door uw deuren te laten schilderen door een schilderexpert, geeft u uw woning en uw interieur een esthetische meerwaarde. Een erkende schilder gaat efficiënt en nauwkeurig te werk en het zal u veel moeite en tijd besparen wanneer u uw deuren laat schilderen door een vakman. Via offertesonline.be kunt u vrijblijvend enkele offertes aanvragen bij de vele professionele schilders uit de regio Antwerpen!

Deur schilderen: hoe gaat een schilder te werk?

STAP 1: VOORBEREIDING VAN DE DEUR

Uw professionele schilder zal eerst de voorbereidende werken uitvoeren vooraleer hij uw deuren zal schilderen. Om de deuren perfect te kunnen schilderen zal hij uw deuren en deurlijsten volledig vrijmaken van scharnieren en hengsels. De schilder maakt hiervoor gebruik van een hamer en drevel en hij zorgt er ook voor dat er geen olie- of vetresten op de deur worden gemorst. Indien hij de deuren ter plekke behandelt, zal hij eerst zorgen voor een goede bescherming van het interieur en ook de ruimte goed verluchten. Een andere optie is dat uw schilder de deuren mee neemt naar zijn werkatelier om ze daar te lakken. Nadat de deuren zijn gestript, zal uw schilder de deuren ontvetten met wasbenzine, een synthetische ontvetter of met water en ammoniak. Daarna zal hij de oude verf- of vernislagen verwijderen. De schilder zal deze lagen schuren totdat de glans van de verf weg is zonder dat de volledige verf- of vernislaag weg wordt geschuurd. Door het oude vernis te matteren, blijft er een goede hechting voor de eerste laag van uw verf aanwezig. Het soort vernis, watergedragen of solventgedragen vernis, speelt hierbij geen rol bij het verven. Na het schuren zal de schilder dan de deuren ontstoffen met een stofdoek of stofzuiger. Kleine beschadigingen, krassen of putjes worden, indien nodig, door de schilder met een twee-componenten vulmiddel bijgeplamuurd en weer opgeschuurd. Na al deze voorbereidende werken zijn de deuren klaar om ze te lakken met de eerste grondlaag. Wenst u meer inlichtingen om uw deuren te laten lakken of heeft u vragen over uw type deuren dan kunt u hier onze professionele schilders uit Antwerpen of omgeving gratis contacteren!

STAP 2: DEUR SCHILDEREN MET EEN HECHTENDE PRIMER

Na de voorbereidende werken zal de schilder de deur voorzien van een grondlaag. Indien de deur ook ramen heeft, moeten deze eerst afgeplakt worden voor de primer wordt aangebracht. Uw schilder zal de deur schilderen van binnen naar buiten en de deur schilderen in de nerfrichting. Op die manier heeft de verf een mooie vloeiing en dekking. Voor een optimaal resultaat zal de schilder de deuren steeds verticaal schilderen. Ook de bovenkant en de onderkant van de deur worden geschilderd om een kromtrekking van de deur door vocht te voorkomen. Het is belangrijk dat er hierbij geen druppelvorming is want anders kunnen de deuren klemmen. De schilder zal meestal twee grondlagen schilderen en de deuren na het verven lichtjes terug opschuren. De verf moet wel droog zijn want als de verf nog nat is, komt de onderliggende grondlaag terug los. Aangezien bijna alle deuren geverfd worden met watergedragen verven, is de droogtijd echter beperkt en kan er na het schuren weer geschilderd worden. Toch moet u er rekening mee houden dat het schuren, verven en het drogen, als de verf nog nat is, van uw deuren de nodige tijd in beslag neemt en dat de schilder de deuren niet in één dag kan schilderen. Maakt u gebruik van bepaalde verfkleuren dan kunt u een primer kiezen in dezelfde verfkleur als de verf die u gebruikt voor de afwerking. Bij houten deuren kunt u de deuren laten schilderen met een transparante vernis of een kleurvernis die de houtstructuur goed zichtbaar laat. Voor meer informatie of offertes verwijzen we u graag door naar de professionele lokale schilders uit Antwerpen!

STAP 3: DEUR SCHILDEREN MET DE AFWERKINGSVERF

Nadat de deuren volledig zijn voorbereid met de onderlaag, kan uw schilder de deur schilderen met de afwerkingsverf. De meest gebruikte verf hiervoor is een acrylverf op basis van water. Deze verf heeft ademende en waterafstotende eigenschappen zodat u uw deuren goed kunt onderhouden. Synthetische solventgedragen verven worden binnenshuis niet meer toegepast omwille van ecologische en gezondheidsredenen. Voor uw afwerking kunt u kiezen voor een matte verf of voor een zijdeglans verf. Omdat een matte verf moeilijker te onderhouden is, zal men men meestal kiezen voor een satijn lak. Deze verven zijn watergedragen verven maar door een toevoeging bieden ze een goede bescherming en worden uw deuren krasvast of slijtvast geschilderd. Sommige satijn verven bieden ook een matte uitstraling bij een rechte aanblik op uw deur. Voor de buitendeuren kunt u kiezen voor een acrylverf of voor een solventgedragen verf. Om uw metalen deuren te laten schilderen, gebruikt u best een goede kwalitatieve metaalverf met een anti-roest component. Overweegt u om uw deuren laten schilderen door een ervaren en vakkundige schilder? Vraag hier gratis enkele offertes aan bij de regionale schilder experten uit Antwerpen!

Bent u op zoek naar een professionele schilder uit Antwerpen om een vrijblijvende offerte te maken voor uw schilderwerken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Mogelijke verfsoorten voor het schilderen van uw deur

VERF VERSCHILLEN

Algemeen kunnen we de verfsoorten opdelen in drie belangrijke groepen: de solventgedragen verven op basis van oliën, de verven op basis van water en de minerale verven. Daarnaast zijn er nog de speciale verven zoals magneetverf, betonverf, synthetische verven of epoxy verf. Solventgedragen verven, of alkydverven, worden om ecologische redenen tegenwoordig echter bijna niet meer toegepast. Het gebruik en de prijs van een bepaalde verfsoort wordt verder bepaald aan de hand van de dekkracht, de vloei en de binding. De dekkracht van een verf wordt gemeten aan het resultaat waarmee een bepaalde ondergrond wordt gedekt. Hoe minder zichtbaar de onderlaag is, hoe groter de dekkracht van de verf. De vloei is de gemakkelijkheid waarmee je de verf egaal kunt aanbrengen bij het deuren schilderen. De binding van een verf bepaalt dan weer de dichtheid van uw verf, door middel van een aanwezig bindingsmiddel, waardoor uw verf meer of minder goed waterdicht en afwasbaar is. Verder spreken we ook nog over ademende of niet ademende verven. Dampdoorlatende of ademende verven kunnen condensvocht voorkomen terwijl dit bij gesloten verven niet het geval is. Toch is het perfect mogelijk om uw deuren te verven met een verf die zowel waterafstotend als dampdoorlatend is. Als laatste verf parameter is er de matte of glanzende afwerking. Oplopend spreken we van een matte verf, een zijdeglans verf, een glansverf en een hoogglans verf. Matte verven zijn ideaal voor muren en plafonds maar ook de zijdeglans verf komt hiervoor in aanmerking. Een glansverf zal meer gebruikt worden in badkamers en keukens en is zeer gemakkelijk afwasbaar. Voor het schilderen van deuren en ramen gebruikt een professionele schilder meestal een satijn verf met een krasvaste of slijtvaste toevoeging. Op die manier zijn de deuren beschermd tegen beschadigingen, krassen of stoten. Voor alle inlichtingen over verven en primers verwijzen we u graag door naar de erkende schilders uit de regio Antwerpen!

ACRYLVERF

Een acrylverf is een kwalitatieve latexverf op basis van polymeer. De verf heeft een grote dichtheid waardoor het vuil en stof weinig kans krijgt om zich te hechten. Doordat de verf waterdicht is, kan ze ook op buitenmuren worden toegepast. Een acrylverf kan verdund worden met water maar de verf heeft wel een snelle droogtijd die niet ongedaan kan gemaakt worden. Verder heeft de verf weinig verkleuring en is ze licht dampdoorlatend. Acrylverf is in diverse verfkleuren verkrijgbaar maar heeft van nature een zeer licht eigele kleurtint. De meest gebruikte acrylverf is satijn verf met een keuze voor zijdeglans verf of glansverf. Een glansverf is beter bestand tegen vocht en condens en is dus geschikt voor uw badkamer. Niet alle acrylverven zijn afwasbaar omdat ze niet alkaliënbestendig zijn, dus vraag vooraf zeker naar de technische gegevens van de verf. Interesse om uw deuren te laten schilderen met acrylverf? Neem hier contact op met onze ervaren schilders uit de regio Antwerpen voor offertes of verdere informatie!

BEITS VERF

Een beits verf beschermt uw hout tegen externe invloeden en het kleurt ook uw houten deuren. Met het beitsen van uw deuren brengt de schilder een transparante of dekkende beits verf aan waarbij de structuur van het hout zichtbaar blijft. Als u uw deuren laat schilderen met lak of vernis dan worden uw deuren gedekt met deze verven. Bij het beitsen zal de verf ook doordringen in de houten deuren. De meest gebruikte beitsen zijn op basis van water maar u kunt ook een beits verf gebruiken op basis van olie. Een transparante beits voedt en beschermt uw deuren terwijl een kleurbeits bijkomend uw houtnerven zal kleuren. Een beits kan in verschillende verfkleuren verkregen worden maar binnen zal men toch vaak gaan voor een lichte beits of voor een beits met een natuurlijke houtkleur variant. Het is zeer belangrijk om de deuren goed glad te schuren en om ze stof- en vetvrij te maken voor u uw deuren laat schilderen met een beits verf. Een beits verf kan door de schilder aangebracht worden met een kwast, verfspuit, doek of spons. Interesse om uw deuren te laten schilderen met beits verf? Neem hier contact op met de ervaren lokale schilders uit Antwerpen voor vrijblijvende offertes en advies!

VERNIS VERF

U kunt uw deuren ook laten schilderen met vernis. Vernis is een chemische verf die gebruikt wordt om het hout, of andere materialen, te beschermen tegen vocht, licht en schimmels. Het is een transparante verf waardoor de tekening van het hout behouden blijft. De verf is ook in verschillende transparante verfkleuren verkrijgbaar waarbij het een grote invloed kan hebben op de eindafwerking. Het is dan ook best dat u dit eerst uittest op een kleine oppervlakte of op een gelijkaardige houtsoort. Vele vernis verven zijn verkrijgbaar in een houttint of zijn kleurloos om de originele houtkleur te bewaren alhoewel er steeds een verdonkering zal optreden. Vernis kan ook versterkt worden met een verhardende component op basis van hars waardoor trappen en deuren beter beschermd zijn tegen vuil, krassen, druk en vocht. Voor het schilderen van binnendeuren gebruikt u best een watergedragen vernis verf of een vernis verf op basis van olie. Vernis op basis van olie vloeit veel mooier uit, is flexibeler en heeft een zelfherstellend vermogen maar droogt zeer traag. Een vernis verf kan ook aangebracht worden op een bestaande onderlaag of afwerkingslaag. Voor meer info om uw deuren te laten schilderen met een vernis verf, verwijzen we u graag door naar onze erkende schilders uit Antwerpen voor offertes en adviezen!

Vind een geschikte schilder uit Antwerpen door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Gemiddelde prijs deuren schilderen

HOE WORDT DE PRIJS VOOR DEUR SCHILDEREN BEPAALD?

Wanneer u uw deur laat schilderen dan moet u rekening houden met 2 variabelen binnen de kostprijs. Enerzijds is er de kostprijs van de materialen en de verf of lak die gebruikt zullen worden voor uw schilderwerken, en anderzijds is er de arbeidskost van de schilder(s) zelf.

Volle deuren vragen minder arbeidsintensieve handelingen dan deuren met ramen of reliëfmotieven. Ook in het schuren van de deuren en het verwijderen van de onderliggende grondlaag, kunnen er grote verschillen zijn al naargelang de hechting van de onderliggende laag grondverf. 

Verder speelt de kwaliteit en de duurzaamheid van de gekozen primer, vernis, verf of lak ook een rol in de prijs. Een duurzame en kwalitatieve verf gaat langer mee en biedt een betere bescherming aan uw deuren, maar vaak zijn deze verven ook duurder. Een verf met een kleur kost doorgaans ook iets meer dan een witte verf. Wil je zelf je verf of lak aankopen, bekijk dan eerst goed wat je nodig hebt en laat je op voorhand goed informeren over de verf, lak, primer en kleur die je wenst te gebruiken.

De gemiddelde arbeidskosten voor een schilder bedragen ongeveer € 35-60 per uur.

PRIJZEN DEUR SCHILDEREN

Soort schilderwerken
Gemiddelde prijs
Binnendeur schilderen
€ 100 - € 120 per deur
Binnendeur en kozijn schilderen
€ 120 - € 140 per deur
Voordeur schilderen
€ 120 - € 140 per deur
Voordeur en kozijn schilderen
€ 130 - € 170 per deur
Deur reinigen
€ 6 - € 8 per m²
Deur schuren
€ 6 - € 8 per m²
Deur plamuren
€ 8 - € 10 per m²
Acrylverf
€ 15 - € 25 per liter
Vernis
€ 15 - € 25 per liter
Beits
€ 20 - € 30 per liter

Met een goede voorbereiding kun je besparen

We geven enkele tips waarmee je kunt besparen op de kosten. Met een goede voorbereiding  kun je zelf al enkele taken uitvoeren zodat de schilder dit niet meer hoeft te doen.

 • Haal de deur uit de scharnieren en plaats ze ergens waar ze voor weinig hinder zorgt. Zo kan de schilder de deuren schilderen zonder dat hij al teveel meubelen of materiaal moet verwijderen of afplakken. Is de deur uit de scharnieren, dan kun je daarna ook de scharnieren reeds verwijderen en ontvetten, net als de deurklinken. Je hoeft dan ook niets af te plakken voor het schilderen.
 • Ontvet je houten deur goed met water en een ontvettingsmiddel. Vooral de bovenkant en onderkant van jouw houten deur bevat huidvet door het vele openen en sluiten van de deur. Schuur het hout van je deuren daarna licht af met schuurpapier in de richting van de houtnerf. Gebruik hiervoor eerst grof schuurpapier voor de eerste laag en schuur het hout in een volgende stap met fijn schuurpapier. Voor het grof schuurpapier gebruik je best korrel P150, voor het licht schuurpapier korrel P240.
 • Ontstof vervolgens je deur goed met een zachte borstel. Zitten er ramen in je deur, dan kun je deze zorgvuldig afplakken met schilderstape. Zo kan de schilder je deuren schilderen zonder tijdsverlies.
 • Na het schilderen verwijder je de tape als de verf nog nat is. Is alles droog dan kun je jouw deuren terug monteren en installeren.
Bent u op zoek naar een professionele schilder uit Antwerpen om de prijs voor uw schilderwerken te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
527 Schilders rond Antwerpen!

Vergelijk offertes voor uw Schilderwerken

Na het ontvangen van deze offertes bent u tot niets verplicht, enkel beter ingelicht.

U heeft dus niets te verliezen...