DEUR SCHILDEREN

Bereik tot 2879 schilders in Vlaanderen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  Zoek je de juiste vakman voor het schilderen van je deur?

  Je wil je deur laten schilderen, maar waar vind je de geschikte vakman voor dit schilderwerk? Hoe vind je een professionele en betrouwbare schilder die actief is in jouw regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  Je verstuurt je offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kun je je offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele schildersbedrijven uit jouw regio verstuurd. Zo bespaar je veel tijd en moeite!

 • 3

  Je vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele schilders die geïnteresseerd zijn in je opdracht zullen jou een offerte toesturen, waarna je rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kunt nemen!

2879
SCHILDERS
59
Opdrachten
per maand
162
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor schilderwerken in Vlaanderen

Soort schilderwerken: Schilderwerken binnen - renovatie

Aantal m²: 60m²

Projectbeschrijving: Zo snel mogelijk

Projectbeschrijving:

De zouden graag de kinderkamer volledig laten schilderen.
Arrow
Offerteaanvraag uit Kruibeke

Soort schilderwerken: Schilderwerken buiten

Aantal m²: 55m²

Projectbeschrijving: Zo snel mogelijk

Projectbeschrijving:

Graag had ik een offerte ontvangen om een zijgevel van ongeveer 55 vierkante meter in antraciet te kaleien. De zijgevel heeft maar 1 raam op de beneden verdieping
Arrow
Offerteaanvraag uit Sint-Amands

Vind een geschikte vakman in je buurt

Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval schilder, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer je niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman, waaraan je het lakken van je deur wilt toevertrouwen. Om de juiste keuze te kunnen maken moet je verschillende offertes kunnen vergelijken, om zo de beste prijs/kwaliteit te vinden voor het schilderen van je deur.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele schilders uit jouw regio. Daarna moet je hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van je project, hopende dat zij jou nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.

Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Deur verven: laat je deur professioneel schilderen!

Via ons platform geef je je offerteaanvraag voor deur verven éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde schilders uit jouw omgeving jou contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor je schilderwerken snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat je na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. Je ontvangt de offertes, je vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan jou om te beslissen of je tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heb je niets te verliezen, in tegendeel... je kunt er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog je offertes aan bij alle professionele schilders uit je omgeving... Alvast veel succes met je project!

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele vakmensen in Vlaanderen. Wanneer je dus je offerteaanvraag indient voor het lakken van je deur, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele schilders die gelegen zijn in jouw regio en de juiste kwalificaties hebben voor het schilderen van je deur.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we je offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde vakmensen uit je regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven je offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor je schilderwerken en contact met jou opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens je alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven je aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel schilders interesse tonen in je offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk om je deur lakken zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben in je opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens je contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die jouw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige je contactgegevens zullen krijgen, en je bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. Je bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden je aan om je opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de vaklui uit je regio. Naast de vooropgestelde vragen, en je contactgegevens, is het belangrijk om de beschrijving van de klus ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Vind een geschikte vakman uit je buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Waarom je deur(en) laten schilderen door een professionele vakman?

Een woning dient om de zoveel tijd opgefrist te worden: de muren en plafonds worden geschilderd, er wordt behangen, de gordijnen worden vervangen of het volledige interieur wordt vernieuwd. Maar eigenaardig genoeg worden deuren vaak niet opgenomen in die geplande werken. Een deur verven lijkt de mensen af te schrikken en dikwijls kijken ze er tegenop om hun deuren te schilderen omdat het een tijdrovend en nauwgezet karwei is. En we moeten het niet onder stoelen of banken steken dat een deur verven geen gemakkelijke klus is. Een deur verven vraagt een bepaalde expertise en ervaring. Hoe verwijder ik oude verflagen, welke primer, schuurpapier of afplaktape gebruik ik best, hoe overschilder ik een geverniste of gebeitste deur, gebruik ik een lakverf met hoogglans of zijdeglans, wat doe ik met kleine beschadigingen of oneffenheden aan het oppervlak, of hoe voorkom ik strepen? Een schilderexpert hoeft over deze vragen geen seconde na te denken. Hij weet perfect hoe hij elke deur vakkundig en doeltreffend kan schilderen met de juiste verftechnieken en de juiste lakken. Of het nu gaat over het schilderen van massieve houten deuren, fineerdeuren of over moderne deuren in glas, staal, aluminium of PVC,  een ervaren specialist weet er wel raad mee en heeft voor elke deur het aangewezen en mooiste resultaat. Hij zal je deur verven met een oog voor elk detail. Door het gebruik van correcte schildertechnieken, de juiste lak, verfkleuren en materialen, integreert hij je deur naadloos in je interieurstijl. Massieve houten binnendeuren met een natuurlijke houtlook in een landelijke woning? Schuifdeuren, blokdeuren of pivotdeuren in een moderne woning? Je professionele schilder kan elke uitdaging aan en heeft voor elke deur, ongeacht de vorm, materiaal of samenstelling, de juist gekozen verf. Wanneer je het schilderen overlaat aan een schilderexpert, vormt elke binnendeur in je woning een esthetische meerwaarde. De erkende vakmannen gaan efficiënt en nauwkeurig te werk, bovendien zal het je veel moeite en tijd besparen. Laat daarom je deur verven door een gediplomeerde vakman. Via offertesonline.be kun je vrijblijvend enkele offertes aanvragen bij de vele professionele schilders uit jouw regio!

Deur lakken: hoe gaat een schilderexpert te werk?

STAP 1: VOORBEREIDING VAN DE DEUR

Je professionele schilder zal eerst de voorbereidende werken uitvoeren vooraleer hij je binnendeur zal schilderen. Om de deur perfect te kunnen lakken of schilderen zal hij je binnendeur en deurlijst volledig vrijmaken van scharnieren en hengsels. De vakman maakt hiervoor gebruik van een hamer en drevel en hij zorgt er ook voor dat er geen olie- of vetresten op de binnendeur worden gemorst. Indien hij de binnendeur ter plekke behandelt, zal hij eerst zorgen voor een goede bescherming van het interieur en ook de ruimte goed verluchten. Een andere optie is dat de binnendeur mee wordt genomen naar het werkatelier om ze daar te lakken. Nadat de de deur is gestript, zal je schilder de binnendeur ontvetten met wasbenzine, een synthetische ontvetter of ze ontvetten met water en ammoniak. Daarna zal hij de oude verflagen verwijderen. De schilder zal deze lagen droog schuren met schuurpapier of nat schuren met waterproof schuurpapier. Hij doet dit totdat de glans van de oude verflagen weg is, zonder dat de volledige verflaag of vernislaagweg wordt weggeschuurd. Door de oude lagen lak of vernis te matteren en het oppervlak deels te schuren, blijft er een goede hechting voor de eerste laag van je lak aanwezig. Het soort lak of vernis, watergedragen verf of solventgedragen verf, speelt geen rol bij het schilderen. Na het schuren zal hij dan de deur ontstoffen met een vochtige doek, vochtige spons of met de stofzuiger. Kleine beschadigingen, oneffenheden, krassen of putjes worden na het schuren, indien nodig, door de schilder met een twee-componenten vulmiddel bijgeplamuurd en weer opgeschuurd. Na al deze voorbereidende werken is de deur klaar om ze te lakken met de eerste laag primer als grondlaag. Hij zal daarbij steeds een grondverf of primer aanbrengen die is afgestemd op de gekozen solventgedragen of watergedragen lakken!

STAP 2: DEUR VERVEN MET EEN HECHTENDE PRIMER

Na de voorbereidende werken zal de schilder je binnendeur voorzien van een grondlaag of primer. Indien de deur ook ramen heeft, zal hij deze afplakken met afplaktape, vooraleer de grondlaag of primer wordt aangebracht. Hij zal dan zal de deur lakken met verticale banen in de nerfrichting en van binnen naar buiten. Door de grondverf te schilderen in verticale banen, heeft de grondverf een mooie vloeiende dekking en verkrijg je het mooiste resultaat. Hij zal ook de bovenkant en onderkant van de binnendeur schilderen met de grondverf of primer om een kromtrekking van de deur door vocht te voorkomen. Het is belangrijk dat er hier bij het aanbrengen van de grondverf of primer geen druppelvorming is, want anders kunnen de binnendeuren klemmen. De schilderexpert zal meestal je binnendeur schilderen met twee lagen grondverf en de binnendeuren na het lakken van elke laag primer terug lichtjes schuren met fijn schuurpapier. Het is belangrijk dat de grondverf droog is, want als de grondverf nog nat is, komt de onderliggende grondlaag terug los. Aangezien bijna alle binnendeuren geverfd worden met watergedragen verf, is de tijd tot wanneer de primer of grondverf goed droog is vrij beperkt en kan er na het schuren weer geschilderd worden. Hou er dus rekening mee dat het schuren, het drogen van de primer en het lakken van je binnendeuren de nodige tijd in beslag neemt en dat de schilderexpert de binnendeuren soms niet in één dag kan schilderen. Indien je watergedragen lakken met een bepaalde verfkleur voor de afwerking hebt gekozen, dan kan je vakman ook een grondverf of primer aanbrengen met dezelfde verfkleur. Bij houten binnendeuren kun je de deuren laten lakken met een transparante vernis of een kleurvernis die de houtstructuur goed zichtbaar laat. Voor meer informatie of offertes verwijzen we je graag door naar de professionele lokale schilders uit jouw regio!

STAP 3: DEUR LAKKEN MET DE AFWERKINGSVERF

Na het aanbrengen van de grondlaag op de binnendeuren, kan de schilder je binnendeur schilderen met de afwerkingsverf. De meest gebruikte verf hiervoor is een acrylverf op basis van water. Deze verf heeft ademende en waterafstotende eigenschappen zodat je je binnendeuren nadien goed kunt onderhouden. Synthetische solventgedragen lakken worden binnenshuis niet meer toegepast omwille van ecologische en gezondheidsredenen. Voor de afwerking van je binnendeuren kun je kiezen voor een matte verf, een zijdeglans verf of hoogglans verf. Omdat een matte verf moeilijker te onderhouden is, zal men men meestal kiezen voor een satijn lak. Dit zijn watergedragen lakken die door een toevoeging een goede bescherming bieden en die het oppervlak van je binnendeuren krasvast en slijtvast maken. Sommige watergedragen lakken bieden ook een matte uitstraling bij een rechte aanblik op je deur. Voor de buitendeuren kun je kiezen voor een acrylverf of voor een solventgedragen verf. Om metalen binnendeuren of buitendeuren te laten schilderen, gebruik je best een goede kwalitatieve metaalverf met een anti-roest component. 

Ben je op zoek naar een professionele schilder uit je regio om een vrijblijvende offerte te maken voor je schilderwerk?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Mogelijke verfsoorten voor het schilderen van je deur

VERF VERSCHILLEN

Algemeen kunnen we de verfsoorten opdelen in drie belangrijke groepen: de solventgedragen verf op basis van oliën, verf op basis van water en minerale verf. Daarnaast zijn er nog de speciale soorten verf zoals magneetverf, betonverf, synthetische verf of epoxy verf. Solventgedragen verf, of alkydverf, worden om ecologische redenen tegenwoordig bijna niet meer toegepast. Het gebruik en de prijs van een bepaalde verfsoort wordt verder bepaald aan de hand van de dekkracht, de vloei en de binding. De dekkracht van een verf wordt gemeten aan het resultaat waarmee een bepaalde ondergrond wordt gedekt. Hoe minder zichtbaar de ondergrond is, hoe groter de dekkracht van de verf. De vloei is de gemakkelijkheid waarmee je de verf egaal kunt aanbrengen bij het schilderen. De binding van een verf bepaalt dan weer de dichtheid van je verf, door middel van een aanwezig bindingsmiddel, waardoor je verf meer of minder goed waterdicht en afwasbaar is. Verder spreken we ook nog over een ademende of niet ademende verf. Een dampdoorlatende of ademende verf kan condensvocht voorkomen terwijl dit bij een gesloten verf niet het geval is. Toch kun je perfect je binnendeur schilderen met een verf die zowel waterafstotend als dampdoorlatend is. Als laatste verf parameter is er de matte of glanzende afwerking van de lakverf. Oplopend spreken we van een matte verf, een zijdeglans verf, een glansverf en een hoogglans verf. Matte verf is ideaal voor muren en plafonds, maar ook de zijdeglans verf komt hiervoor in aanmerking. Een glansverf zal meer gebruikt worden in badkamers en keukens en is zeer gemakkelijk afwasbaar. Voor het schilderen van je deur gebruikt je vakman meestal een satijn lak met een krasvaste of slijtvaste toevoeging. Op die manier is je deur beschermd tegen beschadigingen, krassen of stoten. Voor alle inlichtingen over de verschillende soorten verf en primers, verwijzen we je graag door naar de erkende schilders uit je regio!

ACRYLVERF

Een acrylverf is een kwalitatieve latexverf op basis van polymeer. De verf heeft een grote dichtheid waardoor het vuil en stof weinig kans krijgt om zich te hechten op het oppervlak. Doordat de verf waterdicht is, kun je ze ook op buitenmuren aanbrengen. Een acrylverf kan verdund worden met water, maar de snelle tijd waarin de verf droog wordt kan niet verminderd worden. Verder heeft de verf weinig verkleuring en is ze licht dampdoorlatend. Acrylverf is in diverse verfkleuren verkrijgbaar, maar heeft van nature een zeer licht eigele kleurtint. De meest gebruikte acrylverf is satijn lak met een keuze voor zijdeglans lak of glansverf. Een glansverf is beter bestand tegen vocht en condens en is dus beter geschikt voor je badkamer. Niet alle acrylverven zijn afwasbaar omdat ze niet alkaliënbestendig zijn, dus vraag vooraf zeker naar de technische gegevens van de verf of lak. Interesse om je binnendeuren te laten schilderen met acrylverf? Neem hier contact op met onze ervaren schilders uit je regio voor offertes of verdere informatie!

BEITS VERF

Een beits verf of vernis beschermt je hout tegen externe invloeden en het kleurt ook je houten binnendeuren. Bij het beitsen van je binnendeuren brengt je vakman een transparante of dekkende beits aan waarbij de structuur van het hout zichtbaar blijft. Als je je deur schildert met een lak of vernis, dan wordt het oppervlak van je deur gedekt. Bij het beitsen zal de lak of vernis ook doordringen in je houten binnendeuren. De meest gebruikte beitsen zijn op basis van watergedragen lak of vernis, maar je kunt ook een beits verf gebruiken op basis van olie. Een transparante beits voedt en beschermt je binnendeuren, terwijl een kleurbeits bijkomend je houtnerven zal kleuren. Een beits kan in verschillende verfkleuren verkregen worden, maar binnen zal men toch vaak gaan voor een lichte beits of voor een beits met een natuurlijke houtkleur variant. Het is zeer belangrijk om de binnendeuren goed te ontvetten en ze glad te schuren met fijn schuurpapier. Zorg daarna dat je deuren stof- en vetvrij zijn voor je ze laat schilderen met een beits verf. Een beits lak of vernis kan door de schilder aangebracht worden met een kwast, roller, borstel, verfspuit, doek of spons. Hij zal de beits op de meest aangewezen manier aanbrengen voor een mooi eindresultaat. Interesse om je binnendeuren te laten schilderen met beits verf? Neem hier contact op met de ervaren lokale schilders uit je regio voor vrijblijvende offertes en advies!

VERNIS VERF

Je kunt je binnendeuren ook laten vernissen. Bij het vernissen wordt er een chemische verf gebruikt om het hout, of andere materialen, te beschermen tegen vocht, licht en schimmels. Het is een transparante verf waardoor de tekening van het hout behouden blijft. De verf of lak is ook in verschillende transparante verfkleuren verkrijgbaar waarbij het een grote invloed kan hebben op de eindafwerking. Het is dan ook best dat je dit eerst uittest op een klein oppervlak of op een gelijkaardige houtsoort. Vele vernislakken zijn verkrijgbaar in een houttint, of zijn kleurloos om de originele houtkleur te bewaren alhoewel er steeds een verdonkering zal optreden. Vernis kan ook versterkt worden met een verhardende component op basis van hars waardoor trappen en deuren beter beschermd zijn tegen vuil, krassen, druk en vocht. Voor het schilderen van binnendeuren gebruik je best een watergedragen lak of een vernis lak op basis van olie. Vernis op basis van olie vloeit veel mooier uit, is flexibeler en heeft een zelfherstellend vermogen, maar droogt zeer traag. Een vernis verf kan ook aangebracht worden op een bestaande grondlaag of afwerkingslaag. Je kunt de vernis zowel met de roller, kwast of borstel aanbrengen. Voor meer info om je binnendeuren te laten vernissen, verwijzen we je graag door naar onze erkende schilders uit jouw regio voor offertes en adviezen!

Buitendeuren

Je buitendeur vormt het visitekaartje naar je woning, ongeacht of het gaat over een neutrale witte deur of over een kleurrijke toegangsdeur. Meer dan bij een binnendeur krijgt het oppervlak van een buitendeur heel wat te verduren. Je wil dan ook een buitendeur die niet alleen mooi oogt, maar die ook lange tijd beschermd is tegen weersomstandigheden, vuil en krassen. Het schilderen van een buitendeur is dan ook niet eenvoudig, zeker wanneer je een strak resultaat verwacht zonder strepen of zichtbare verfspatten.

Je schilderspecialist zal je buitendeur met de grootste zorg schilderen volgens een bepaald stappenplan:

 • Stap 1: Eerst zal hij het vuil verwijderen en de deur ontvetten. Daarna zal hij de oude lagen schuren in verticale richting met schuurpapier korrel 150-180 en het stof verwijderen met een vochtige doek. Ook zal hij de eventuele houtrot en oneffenheden behandelen en deze daarna terug opschuren.
 • Stap 2: Wanneer de buitendeur volledig geschuurd en stofvrij is, zal hij de grondlaag lak of primer aanbrengen. Wanneer de grondlaag droog is, wordt deze met fijn schuurpapier terug lichtjes opgeschuurd. Doorgaans gebruikt de specialist een alkyd grondlaag omdat men in de meeste gevallen een houten buitendeur zal lakken met een alkydverf. Bij lichte kleurtinten is een witte primer of grondlaag aangewezen, bij donkere kleuren zal de expert een grijze primer aanbrengen.
 • Stap 3: Tenslotte zal hij de deur schilderen met twee lagen hoogglans verf. Na het lakken van de eerste afwerkingslaag zal hij de deur terug lichtjes schuren wanneer deze droog is en daarna de tweede laag lak aanbrengen. Grote oppervlakken worden geschilderd met een roller, voor de hoeken en kantjes zal de schilderexpert een nieuwe kwast gebruiken.
Buitendeur schilderen
Vind een geschikte schilder uit je buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Gemiddelde prijs voor het schilderen van een deur

HOE WORDT DE PRIJS VOOR DEUR SCHILDEREN BEPAALD?

Wanneer je je deur laat schilderen dan moet je rekening houden met 2 variabelen binnen de kostprijs. Enerzijds is er de kostprijs van de materialen en de verf of lak die gebruikt zullen worden voor het schilderwerk, en anderzijds is er de arbeidskost van de schilder(s) zelf.

Een volle deur vraagt minder arbeidsintensieve handelingen dan een deur met ramen of reliëfmotieven. Ook bij het schuren van de deur en het verwijderen van de onderliggende grondlaag of oude verflagen, kunnen er grote verschillen zijn al naargelang de hechting van de onderliggende laag grondverf. 

Verder speelt de kwaliteit en de duurzaamheid van de gekozen primer, vernis, verf of lak ook een rol in de prijs. Een duurzame en kwalitatieve verf gaat langer mee en biedt een betere bescherming aan voor je deur, maar vaak zijn deze lakken ook duurder. Een verf met een kleur kost doorgaans ook iets meer dan een witte verf. Wil je zelf je verf of lak aankopen, bekijk dan eerst goed wat je nodig hebt en laat je op voorhand goed informeren over de verf, lak, primer en kleur die je wenst te gebruiken.

Vergelijk de prijzen door hier vrijblijvend enkele offertes aan te vragen bij de erkende schilder uit je nabij omgeving. Zo kun je de beste prijs-kwaliteit zoeken voor jouw schilderwerk.

PRIJZEN DEUR SCHILDEREN

Soort schilderwerken
Gemiddelde prijs
Binnendeur schilderen
€ 100 - € 120 per deur
Binnendeur en kozijn schilderen
€ 120 - € 140 per deur
Voordeur schilderen
€ 120 - € 140 per deur
Voordeur en kozijn schilderen
€ 130 - € 170 per deur
Deur reinigen
€ 6 - € 8 per m²
Deur schuren
€ 6 - € 8 per m²
Deur plamuren
€ 8 - € 10 per m²
Acrylverf
€ 15 - € 25 per liter
Vernis
€ 15 - € 25 per liter
Beits
€ 20 - € 30 per liter

Met een goede voorbereiding kun je besparen

We geven enkele tips waarmee je kunt besparen op de kosten. Met een goede voorbereiding kun je zelf al enkele taken uitvoeren zodat de vakman dit niet meer hoeft te doen.

 • Haal de deur uit de scharnieren en plaats ze ergens waar ze voor weinig hinder zorgt. Zo kan de vakman je deur direct schilderen zonder dat hij al teveel meubelen of materiaal moet verwijderen of afplakken met afplaktape. Is de deur uit de scharnieren, dan kun je daarna ook de scharnieren reeds verwijderen en ontvetten, net als de deurklinken. Je hoeft dan ook niets af te plakken voor het schilderen.
 • Ontvet je houten deur goed met water en een ontvettingsmiddel. Vooral de bovenkant en onderkant van jouw houten deur bevat huidvet door het vele openen en sluiten van de deur. Schuur het hout van je deur daarna licht af met schuurpapier in de verticale richting van de houtnerf. Gebruik hiervoor eerst grof schuurpapier voor de eerste laag en schuur het hout in een volgende stap met fijn schuurpapier. Voor het grof schuurpapier gebruik je best korrel P150, voor het licht schuurpapier korrel P240.
 • Ontstof vervolgens je deur goed met een zachte borstel. Zitten er ramen in je deur, dan kun je deze zorgvuldig afplakken met schilderstape. Zo kan de schilder je deuren schilderen zonder tijdsverlies.
 • Na het schilderen verwijder je de tape als de verf nog nat is. Is alles droog dan kun je jouw deuren terug monteren en installeren.
Ben je op zoek naar een professionele schilder uit je regio om de prijs voor je schilderwerken te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
2879 Schilders in uw regio!