Trap schilderen

Bereik tot 2561 schilders in Vlaanderen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  U zoekt de juiste vakman voor het schilderen van uw trap

  U wilt uw trap laten schilderen, maar waar vindt u de geschikte vakman voor deze schilderwerken? Hoe vindt u een professionele en betrouwbare schilder die actief is in uw regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?
 • 2

  U verstuurt uw offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kan u uw offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele schildersbedrijven uit uw regio verstuurd. Zo bespaart u veel tijd en moeite!
 • 3

  U vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele schilders die geïnteresseerd zijn in uw opdracht zullen u een offerte toesturen, waarna u rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kan nemen!
2561
Schilders
69
Opdrachten
per maand
149
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor schilderwerken in Vlaanderen

Soort schilderwerken: Schilderwerken binnen - renovatie

Aantal m²: 15m²

Projectbeschrijving:

Wij willen een houten lambrisering in de traphal laten herschilderen omdat deze na vele jaren te donker is geworden.
Offerteaanvraag uit Schoten

Soort schilderwerken: Schilderwerken binnen - renovatie

Aantal m²: ?

Projectbeschrijving:

Ik zou graag mijn trap laten schilderen die nu in de vernis staat.
Offerteaanvraag uit Waasmunster

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele vakmensen in Vlaanderen. Wanneer u dus uw offerteaanvraag indient, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele vakmensen die gelegen zijn in uw regio en de juiste kwalificaties hebben voor de door u beschreven opdracht.
Dit kan zéér snel gaan... van zodra we uw offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde vakmensen uit uw regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kanidaat stellen voor uw opdracht en contact met u opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens u alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw aanvraag bekijken.
Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel bedrijven interesse tonen in uw offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk uw opdracht zo gedetaileerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben in uw opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens uw contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die uw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige uw contactgegevens zullen krijgen, en u bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.
Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. U bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.
We raden u aan om uw aanvraag zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de vakmensen uit uw regio. Naast de vooropgestelde vragen, en uw contactgegevens, is het belangrijk om uw beschrijving van de opdracht ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Zoekt u een specifiek schildersbedrijf?

Vind een geschikte schilder in uw buurt

Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval schilder, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer u niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan u het schilderen van uw trap wilt toevertrouwen. Om de juiste keuze te kunnen maken moet u verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die u de beste prijs/kwaliteit voor uw schilderwerken garandeerd.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele schilders uit uw regio. Daarna moet u hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van uw project, hopende dat zij u nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

Trap schilderen: uw trap professioneel laten schilderen!

Via ons platform geeft u uw offerteaanvraag voor trap schilderen éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde schilders uit uw omgeving u contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor uw schilderwerken snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat u na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. U ontvangt de offertes, u vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan u om te beslissen of u tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heeft u niets te verliezen, in tegendeel... u kan er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog uw offertes aan bij alle professionele schilders uit uw omgeving... Alvast veel succes met uw project!

Vind een geschikte schilder uit uw buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Trap schilderen: waarom en wat zijn de mogelijkheden?

Iedereen is ervan overtuigd dat een mooie trap een esthetische meerwaarde geeft aan uw woning, ongeacht of hij nu centraal in de living staat of onmiddellijk in de hal staat bij het binnenkomen. Natuurlijk heeft een doorsnee trap , omwille van het intens gebruik, door de jaren heen heel wat te verduren. Het mag dan ook geen verwondering wekken dat een traprenovatie zich om de zoveel jaren opdringt. Vaak kiezen mensen in dit geval radicaal voor een nieuwe trap hetgeen soms helemaal niet nodig is. Bij een traprenovatie zijn er talrijke mogelijkheden om uw trap te renoveren, en dit zowel voor een houten trap als voor andere trappen. Zo hoeft u geen breekwerken uit te voeren of veel geld te spenderen aan een nieuwe trap. Met een traprenovatie wordt uw bestaande trap in zijn glorie hersteld en voorzien van een nieuw en eigentijds kleedje. De traprenovaties die hierbij veruit het beste scoren zijn de renovaties door schilderwerken, mede omdat ze vaak goed betaalbaar zijn. Een trap schilderen met een fraaie en kwalitatieve verf kan een trap volledig van uitzicht doen veranderen. Door het gebruik van de juiste verfkleuren of van een speciale verf met advies van een professionele schilder, kunt u van uw trap een echte eyecatcher maken. Maar daar stoppen de mogelijkheden niet. Bij een houten trap kunt u naast het verven uw trap ook laten vernissen of beitsen om zo de natuurlijke look van uw houten trap in ere te laten herstellen. Of u kunt uw trap slijtvast schilderen met een twee componenten verf of een antislip verf. en alhoewel de meeste traprenovaties grondige schuurwerken vereisen, bestaan er ook oplossingen om een geverniste trap te schilderen zonder dat de trap hoeft geschuurd te worden. Natuurlijk zijn er ook voor metalen trappen, kunststof trappen of stalen trappen verschillende soorten verf met advies voorhanden die uw trap een nieuwe en klassevolle uitstraling geven. Een ervaren en deskundige schilder zal uw trap schilderen met precisie en kennis. Door gebruik te maken van de juiste verfkleuren, verftechnieken en verfmaterialen, maakt hij uw trap weer gebruiksklaar en slijtvast waardoor uw voor de komende twintig jaar weer kunt genieten van een mooie gerenoveerde trap. Wenst u een perfecte traprenovatie aan een redelijke prijs? Door uw trap te laten schilderen door een professionele schilder, hoeft u zich hierover geen zorgen te maken en zult u kunnen genieten van een esthetische en duurzame traprenovatie. Via offertesonline.be kunt u vrijblijvend de erkende schilders uit uw regio contacteren voor offertes en advies!

Trap laten schilderen

Welke soorten verf zijn geschikt voor het verven van uw trap?

Voor het schilderen van een houten trap zijn er verschillende verven mogelijk. Bij de meeste schilderwerken voor een traprenovatie wordt de trap eerst geschuurd en bewerkt met een beschermende primer. Daarna zal de schilder een slijtvaste verf gebruiken. Dit kan een zijde- of hoogglans lakverf zijn die verhard wordt met een kunsthars component maar ook matte verven kunnen gebruikt worden om uw trap te renoveren. Een professionele schilder gebruikt doorgaans watergedragen of solventgedragen lakken om een trap te schilderen. Ook een speciale antislip verf of een vloerverf kunnen toegepast worden bij een traprenovatie en is de bestaande verflaag nog goed, dan kunnen deze verven aangebracht worden op de bestaande verflaag. Maar wenst u de houtstructuur van uw trap te behouden of te benadrukken dan kunt u uw trap ook laten schilderen met een transparante vernis of een kleurbeits. Door uw trap te laten schilderen met een transparante vernis verkrijgt uw trap een mooie natuurlijke uitstraling. Voor de bescherming en de duurzaamheid van uw houten trap, wordt er door de schilder wel een verhardende kunsthars component toegevoegd waardoor uw trap slijtvaster wordt. Ook bij een kleurbeits wordt de verf gemengd met een verharder zonder dat de houtstructuur van uw houten trap hierdoor wordt veranderd. Bij metalen trappen gelden andere voorwaarden en hiervoor gebruikt u best een geschikte verf met advies voor het metaal als u het zelf wilt doen. Een goede en kwaliteitsvolle metaalverf bestaat uit drie componenten: een kwalitatieve lak, een primer en een anti-roest component. Is er roest aanwezig dan moet u natuurlijk eerst de roestplekken wegwerken en behandelen, voor u de schilderwerken kunt starten. Bij behandelde en gepoederde metalen trappen volstaat het om de trap vooraf eerst licht te schuren. Indien u uw betonnen trap wilt schilderen, dan gebruikt u best een betonverf met twee componenten. De eerste verf component heeft een basis van acryl- of alkyddispersie en de tweede component bezit epoxyhars voor een extra duurzame verharding. Ook voor kunststof traprenovaties bestaan er gespecialiseerde verven in alle mogelijke kleuren. De keuzes aan mogelijkheden om uw trap te renoveren zijn dus zeer divers maar met de juiste verf en de juiste schilderwerken wordt uw bestaande trap in geen tijd weer een pronkstuk in uw woning. U kunt hier vrijblijvend de professionele schilders uit uw regio of buurt contacteren voor gratis offertes en advies!

Trap laten verven

Hoe gaat een professionele schilder te werk?

Voorbereiding: trap schuren en dan schilderen

1. Voorbereiding trap schilderen

Een professionele schilder zal altijd werken met respect naar de klant en zijn woning toe. Bij de schilderwerken zal hij dan ook eerst alles afplakken met schilderstape en zal hij de objecten beschermen met een plastic folie. Daarna zal hij de houten trap ontdoen van de oude verf-, beits, vernis- of olielagen. Wanneer alle resten zijn verwijderd wordt de trap verder opgeschuurd en worden de eventuele kleine gaatjes en scheurtjes terug opgevuld. Bij een metalen traprenovatie zal de schilder eerst kijken of er roestvorming is en de roest verwijderen. Indien de trappen zich bevinden in de woning, en ze reeds waren voorbehandeld met een poedercoating, dan volstaat het om de trap licht te schuren. Als laatste voorbereiding, voor de aanvang van de schilderwerken, zal de schilder de trap stofzuigen en schoonmaken met een vochtige doek zodat de trap stof- en vetvrij is.

Grondverf aanbrengen op trap

2. Grondverf aanbrengen

Na het schuren kan de schilder beginnen met de eigenlijke schilderwerken. Eerst zal hij de trap schilderen met een grondlaag verf of primer. Meestal zal men de trap schilderen met meerdere grondverf lagen waarbij de trap na elke laag weer lichtjes wordt opgeschuurd. Op die manier bekomt men een goede dekking en hechting van de verf op de houten trap. Indien u gebruikt wilt maken van een kleurbeits in combinatie met een transparante vernis dan zal de beits al eerste worden aangebracht na de voorbereidende schilderwerken. Een trap schilderen van metaal verloopt min of meer hetzelfde als bij een houten trap. Ook hier wordt een primer verf aangeraden als grondlaag tenzij u onmiddellijk een drie-componenten metaalverf gebruikt. Indien u niet zeker bent vraag dan naar een verf met advies bij één van de erkende lokale schilders uit uw regio.

Trap schilderen met de afwerkingslaag

3. Trap schilderen met de afwerkingslaag

Al laatste stap zal de professionele schilder de trap schilderen met een hoogwaardige afwerkingslaag door deze in één of meerdere lagen aan te brengen. Wilt u op een duurzame manier uw trap renoveren dan is het zeer belangrijk om een goede kwalitatieve en slijtvaste verf te gebruiken. De meest aangeraden verven zijn een zijdeglans verf of een vloercoating verf. Doordat een houten trap van nature uit gevoelig is voor slijtage, zal de schilder een componenten verf gebruiken met een verhardende kunstharslaag zodat uw trap gewapend is tegen intensief gebruik. Indien u uw trap laat vernissen, zal de schilder meerdere lagen vernis aanbrengen en deze gelijkmatig spreiden zonder strepen of oneffenheden. Ook in vernis verven zitten verhardende componenten die u trap kras- en stootbestendig maken. Bij metalen trappen gebruikt u best een metaalverf die een anti-roest bestand bevat. De verfkleuren van deze metaal verven zijn wel beperkter in aanbod maar ze bieden toch nog voldoende keuzemogelijkheden. Beschikt u over een betonnen trap dan laat u deze trap best schilderen met een speciale betonverf. Indien u meer inlichtingen wenst over de verschillende schilderwerken voor traprenovaties, kunt u via deze pagina enkele professionele schilders uit uw regio contacteren voor offertes, vragen en advies!

Bent u op zoek naar een professionele schilder uit uw regio om een vrijblijvende offerte te maken voor uw schilderwerken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Wat zijn de andere mogelijkheden voor traprenovatie?

Trap zandstralen

Trap zandstralen

Tegenwoordig kunt u uw trap laten zandstralen in plaats van uw trap volledig te moeten schuren. Niet alleen bespaart u zo veel tijd en moeite maar kunt u ook moeilijke trapleuningen en balustrades professioneel laten behandelen. Een trap renoveren door deze te zandstralen kan nogal bruusk lijken maar eigenlijk moeten we eerder spreken over luchtgommen in plaats van over zandstralen. De zandkorreltjes bij het luchtgommen zijn immers zo klein dat ze, onder een gecontroleerde druk, uw houten trap haarfijn stralen. Ideaal om naast de grote oppervlakken ook al de hoeken, gaatjes en sierornamenten van uw te renoveren trap professioneel mee af te werken. Op die manier komt ook de natuurlijke kleur van het hout weer tevoorschijn zodat u het daarna kunt afwerken met een beschermende afwerkingslaag. Ook metalen of stalen trappen komen in aanmerking voor deze alternatieve traprenovatie. Wenst u meer informatie over een traprenovatie door middel van luchtgommen? Via offertesonline.be kunt u vrijblijvend de professionele luchtgommers en schilders uit uw buurt of omgeving contacteren voor enkele gratis offertes!

Trap bekleden

Trap bekleden

Een trap schilderen mag dan wel veruit de populairste traprenovatie zijn maar tegenwoordig wordt er ook vaak voor gekozen om een trap te renoveren door middel van een nieuwe trapbekleding. En alhoewel een loper of een tapijt ook in het gamma horen van een trapbekleding, dekt een trapbekleding een veel grotere lading en toepassingsgebied. Naast het tapijt dat vooral gewild is om de warme en geluiddempende eigenschappen, kunt u uw trap ook laten bekleden met vinyl, marmoleum, kunststof of kurk. Bij deze traprenovaties wordt de bekleding dan gelijmd of genageld op uw trap. Maar u kunt uw trap ook renoveren door andere materiaalsoorten te gebruiken op uw trap. Zo kunt u uw trap renoveren met een bekleding van hout, composiet, rubber, natuursteen of (plexi) glas. Meestal bekleedt men bij deze traprenovaties slechts een deel van de trap, vaak de treden, en dienen er toch enkele voorbereidende aanpassingen te gebeuren. Dit in tegenstelling tot een trap over trapbekleding waarbij deze aanpassingen niet nodig zijn. Interesse om uw trap te bekleden? Ontdek de mooie voorbeelden en realisaties van enkele professionele schilders uit uw regio en vraag naar hun expertise. Het zal u zeker inspireren!

Trap over trap

Trap over trap

Met een trap over trap, ook wel een overzettrap genoemd, hoeft u uw trap niet af te breken, te schuren of voorafgaandelijk voor te bereiden. Bij deze traprenovatie wordt er een volledige nieuwe trap geplaatst over uw oude trap. Aan de hand van overzettreden en stootborden wordt uw oude trap bekleed met hout, natuursteen, tegels of kunststof. Het belangrijkste werk bij een overzettrap is de nauwkeurige opmeting van uw te renoveren trap. Daarna worden de overzettreden verankerd op uw bestaande trap en worden alle eventuele randen en stootborden mee bekleed. Het resultaat is verbluffend en gelijkwaardig aan een nieuwe trap. Bij een afwerking met hout wordt de trap nog behandeld met een beschermende en verhardende vernislaag. Een trap over trap wordt vaak gebruikt als traprenovatie bij beschadigde of versleten trappen of bij koude trappen uit beton. Voor meer info en offertes verwijzen we u graag door naar de gediplomeerde regionale schilders uit uw directe omgeving!

Bent u op zoek naar een professionele schilder uit uw regio om een vrijblijvende offerte te maken voor uw schilderwerken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Gemiddelde trap schilderen kosten

Hoe wordt de prijs voor trap schilderen bepaald?

Wanneer u uw trap laat schilderen dan moet u rekening houden met 2 variabelen binnen de kostprijs. Enerzijds is er de kostprijs van de materialen die gebruikt zullen worden voor uw schilderwerken, en anderzijds is er de arbeidskost van de schilder(s) zelf.

Gezien de arbeidskost een groot deel van de totaalprijs bepaald, is het belangrijk dat u meerdere offertes opvraagt bij verschillende professionele schilders uit uw regio.

Wat de arbeidskosten betreft mag u rekenen op een kost van ongeveer € 40-80 per uur.

Prijzen houten trap schilderen

Soort schilderwerken
Gemiddelde prijs
Open treden
€ 15 - € 20 per trede
Gesloten treden
€ 15 - € 20 per trede
Trapleuning
€ 15 - € 20 per m²
Vernissen
€ 15 - € 20 per trede
Beitsen
€ 20 - € 25 per trede

Prijzen metalen trap schilderen

Soort schilderwerken
Gemiddelde prijs
Treden
€ 25 - € 40 per trede
Trapleuning
€ 25 - € 40 per m²

Prijzen betonnen trap schilderen

Soort schilderwerken
Gemiddelde prijs
Treden
€ 35 - € 50 per trede

Prijzen voor andere mogelijke traprenovaties

Soort werken
Gemiddelde prijs
Trap zandstralen
€ 20 - € 50 per m²
Trap over trap
€ 85 - € 140 per trede
Trapbekleding hout
€ 30 - € 90 per trede
Trapbekleding rubber
€ 40 - € 60 per trede
Trapbekleding glas
€ 50 - € 100 per trede
Trapbekleding natuursteen
vanaf € 50 per trede
Bent u op zoek naar een professionele schilder uit uw regio om de prijs voor uw schilderwerken te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
2561 schilders in uw regio!

Vergelijk offertes voor uw Schilderwerken

Na het ontvangen van deze offertes bent u tot niets verplicht, enkel beter ingelicht.

U heeft dus niets te verliezen...