PLAFOND SCHILDEREN

Bereik tot 2824 schilders in Vlaanderen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  U zoekt de juiste vakman voor het schilderen van uw plafond?

  U wilt uw trap laten schilderen, maar waar vindt u de geschikte vakman voor deze schilderwerken? Hoe vindt u een professionele en betrouwbare schilder die actief is in uw regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  U verstuurt uw offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kan u uw offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele schildersbedrijven uit uw regio verstuurd. Zo bespaart u veel tijd en moeite!

 • 3

  U vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele schilders die geïnteresseerd zijn in uw opdracht zullen u een offerte toesturen, waarna u rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kan nemen!

2824
SCHILDERS
39
Opdrachten
per maand
129
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor schilderwerken in Vlaanderen

Soort schilderwerken: Schilderwerken binnen - nieuwbouw

Aantal m²: 60m²

Projectbeschrijving: Zo snel mogelijk

Projectbeschrijving:

Ik zou graag mijn kamer willen schilderen. Ik zou de bruine wand in mijn slaapkamer wit willen schilderen en een witte muur zou ik vervolgens in het heel licht blauw willen schilderen.
Offerteaanvraag uit Gentbrugge

Soort schilderwerken: Schilderwerken binnen - renovatie

Aantal m²: 12m²

Projectbeschrijving: Zo snel mogelijk

Projectbeschrijving:

Door waterschade moet de muur van de trap naar 1 verdieping en een muurtje op de 1 verdieping opnieuw geverfd worden
Offerteaanvraag uit Wortegem

Vind een geschikte schilder in uw buurt

Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval schilder, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer u niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan u uw schilderwerken wilt toevertrouwen. Om de juiste keuze te kunnen maken moet u verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die u de beste prijs/kwaliteit voor het schilderen van uw plafond garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele schilders uit uw regio. Daarna moet u hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van uw project, hopende dat zij u nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.

Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Plafond schilderen: uw plafond professioneel laten schilderen!

Via ons platform geeft u uw offerteaanvraag voor uw schilderwerken éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde schilders uit uw omgeving u contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor het schilderen van uw plafond snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat u na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. U ontvangt de offertes, u vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan u om te beslissen of u tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heeft u niets te verliezen, in tegendeel... u kan er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog uw offertes aan bij alle professionele schilders uit uw omgeving... Alvast veel succes met uw project!

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele vakmensen in Vlaanderen. Wanneer u dus uw offerteaanvraag indient, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele schilders die gelegen zijn in uw regio en de juiste kwalificaties hebben voor de door u beschreven opdracht.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we uw offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde schilders uit uw regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor uw opdracht en contact met u opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens u alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel bedrijven interesse tonen in uw offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk uw opdracht zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De schilders die interesse hebben in uw opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens uw contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die uw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige uw contactgegevens zullen krijgen, en u bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. U bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden u aan om uw aanvraag zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de schilders uit uw regio. Naast de vooropgestelde vragen, en uw contactgegevens, is het belangrijk om uw beschrijving van uw opdracht ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Vind een geschikte schilder uit uw buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Waarom uw plafond laten schilderen door een professionele schilder?

Wie zijn woning graag fris en modern houdt, weet dat het schilderen van muren en plafonds een taak is die om de zoveel jaren terug komt. Het is een lastige uit te voeren werk waarbij vooral het plafond schilderen vaak een uitdaging en beproeving vormt, en het behoort dan ook tot de moeilijkste taken van schilderwerken. Door het binnenvallend zonlicht worden alle kleine oneffenheden of schildersstrepen immers ongenadig uitvergroot. Het is dus van groot belang om het voorafgaandelijk werk en het egaal glad schuren van het plafond met de nodige aandacht en nauwkeurigheid uit te voeren. Een plafond schilderen vereist dan ook de nodige kennis en ervaring en in de meeste gevallen is het raadzaam om het verven van uw plafond te laten uitvoeren door een ervaren schilder. Een professionele schilder maakt er een erezaak van om uw plafond te schilderen met de grootste zorg en vakkundigheid waarbij geen enkel detail over het hoofd wordt gezien. De ervaren schilder zorgt niet alleen voor de perfecte voorbereiding van uw plafond, maar hij zal ook de allerbeste verven en primers gebruiken om uw plafond te schilderen. De keuzes voor juiste primers, verven en verfkleuren worden dan ook volledig afgestemd op de te schilderen ruimte. Alleen door het gebruik van de juiste verf en de juiste borstel, verfrol of materialen, zorgt de schilder ervoor dat u kunt rekenen op een perfect resultaat. Het spreekt voor zich dat de schilder voor een plafond van een badkamer, keuken of vochtige kelder een verf zal gebruiken die waterafstotend is. Door gebruik te maken van een hoogwaardige verf, beschermt hij uw plafonds en muren tegen het condensvocht of de kookdampen zodat er geen schimmel- of spoorvorming ontstaat in de ruimte. Een professionele schilder heeft dan ook een ruim en uiteenlopend aanbod van kwalitatieve verven. Afhankelijk van de intensiteit en de omgeving waaraan uw plafond wordt blootgesteld, zal uw schilder de keuze maken voor een latex verf, vinyl verf, acryl verf, renovatieverf of een epoxy verf. Vele van deze verven hebben ook een breed gamma aan verfkleuren waaruit u kunt kiezen. Een erkende schilder beheerst zijn vak en door zijn bekwame schildertechnieken is hij gewapend om elk glad, reliëf, sier of gebogen plafond te schilderen. Door zijn professionaliteit zal hij op korte tijd uw plafond verven zodat de ongemakken en het tijdverlies worden beperkt tot het minimum. En tenzij u zelf een ervaren schilder bent, maakt een professionele schilder echt wel het verschil en zit u voor jaren weer gebeiteld met uw strakke, moderne en duurzaam geschilderde plafonds en muren. Via offertesonline.be kunt u rechtstreeks in contact komen met de professionele schilders uit uw regio of omgeving. Ze zullen u vrijblijvend hun offertes overmaken zodat u kunt vergelijken en kiezen!

Hoe gaat een professionele schilder te werk?

1. VOORBEREIDING VAN HET PLAFOND

Wanneer u uw plafond laat schilderen door een professionele schilder, dan zal die eerst de ruimte en de structuur en staat van uw plafond komen bekijken. Gaat het om een plafond met een afgewerkte bepleistering, een grondlaag bepleistering of een spuitpleister? Is het plafond glad en sausklaar of moeten er eerst nog pleisterwerken uitgevoerd worden om de kleine oneffenheden, scheurtjes en gaatjes weg te werken als voorbereiding voor het werk? Of gaat het over een plafond van gipsplaten, MDF of beton? Om deze vragen te beantwoorden is het dus belangrijk dat de schilder een zicht heeft op de uit te voeren schilderwerken voor uw plafond. Zorg ervoor dat de ruimte leeg is voor de schilder met zijn werk zal starten. De schilder zal dan eerst de muren strippen van alle verlichtingselementen en de ruimte, met de eventuele aanwezige meubels, en de vloer afdekken met een beschermende plastic folie en schilderstape. Vervolgens zal hij starten met het voorbereidend werk, waarbij hij uw plafond zal schuren en afwerken zodat uw plafond volledig egaal en spiegelglad is, klaar om te sausen of te schilderen. Bij een industriële vormgeving is dit niet nodig en zal de schilder de structuur van het betonnen plafond verven met een aangepaste verf voor beton. Vertoont uw plafond sporen of kringen van nicotine, roest, schimmels of roet dan brengt de schilder eerst een dekkende isolatielaag aan nadat hij de plekken heeft schoongemaakt.

2. PLAFOND SCHILDEREN MET EEN HECHTENDE PRIMER

Na het voorbereidend werk is het plafond sausklaar en kan er geschilderd worden. Afhankelijk van de ruimte en de gekozen verf, zal de schilder eerst de onderlaag of primer aanbrengen. Door het plafond te schilderen met een hechtende primer zorgt hij ervoor dat de verf zich nadien goed kan vastzetten op de onderlaag. De professionele schilder zal steeds een primer kiezen die overeenstemt met de gekozen verf voor de afwerking. Zo zal hij bijvoorbeeld voor een glad betonnen plafond een sterke hechtende primer gebruiken die daarna kan dienen als basis voor de betonverf. Voor het gebruik van een latex verf, vinyl verf of acrylaat verf, zal hij kiezen voor een watergedragen primer met dezelfde ademende en waterwerende kwaliteiten als de verf omdat dit het beste resultaat geeft. Afhankelijk van de porositeit van het plafond zal de schilder dan één of twee grondlagen aanbrengen. Bij badkamers met poreuze plafonds moet er mogelijk nog eerst een beschermlaag worden aangebracht voor de schilder het plafond kan primeren. Wenst u het werk zelf te doen, dan kunt u voor het gebruik van de juiste primer, verf, verfrol of voor het beste resultaat, beroep doen op een lokale schilder uit uw regio.

3. PLAFOND SCHILDEREN MET DE AFWERKINGSVERF

Nadat de primer is aangebracht en is opgedroogd, kan de schilder het plafond schilderen met één of twee afwerkingslagen. Zo kan hij het plafond verven met een matte of zijdeglans latex verf of kan hij op uw plafond een hoogwaardige acrylaat verf aanbrengen met de verfrol. De schilder zal hierbij efficiënt maar snel te werk gaan en de juiste verftechnieken gebruiken voor de verschillende plafonds. Door zijn ervaring en vakkennis zullen er geen strepen of druppelrestanten te zien zijn en ook de randen zullen perfect afgewerkt zijn. Bij badkamers en/of keukens zal uw professionele schilder een waterbestendige verf gebruiken. Dit kan een vinyl verf zijn, een acrylaat verf zijn, met een waterafstotende polyurethaan coating, of een epoxy verf zijn. De voordelen van deze verven zijn dat ze waterbestendig en waterafstotend zijn en dat u ze ook kunt schrobben om ze schoon te maken. Dankzij de beschermende coating blijft uw plafond mooi en intact ondanks de dagelijkse blootstelling aan waterdampen en vocht. Een plafond schilderen vraagt bekwaamheid en zorgvuldigheid en het resultaat moet foutloos zijn. Een ervaren schilder maakt er dan ook een erezaak van om zijn werk aan uw plafond tot in de puntjes af te werken! Voor offertes en/of advies kunt u hier enkele van uw regionale schilders contacteren!

Bent u op zoek naar een professionele schilder uit uw regio om een vrijblijvende offerte te maken voor uw schilderwerken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Sierplafond laten schilderen

Vele oudere herenhuizen beschikken nog over sierplafonds en randen met reliëf- of boogmotieven. Deze plafonds zijn soms echte pareltjes en ze moeten dan ook met de nodige precisie behandeld worden, met respect voor het oorspronkelijk stucwerk. Zijn de sierpleisters beschadigd dan moeten ze eerst gerestaureerd worden voor er kan geschilderd worden. Maar vaak kunnen kleine oneffenheden of beschadigingen al hersteld worden met een renovatieverf. De schilder kan daarna het plafond verder afwerken en de sierelementen accentueren door gebruik te maken van verschillende wittinten of andere verfkleuren. Het resultaat is dat uw ornamenten of medaillons van uw plafond hun grandeur terug krijgen van weleer. Wenst u meer informatie over de mogelijke schilderwerken om een sierplafond te schilderen? Neem dan hier vrijblijvend contact op met enkele ervaren en erkende schilders uit uw regio en zorg ervoor dat uw sierplafond weer schittert als nooit tevoren!

Wat zijn de mogelijke verfsoorten voor het verven van uw plafond?

VERF VERSCHILLEN

Algemeen kunnen we de verfsoorten opdelen in drie belangrijke groepen: de solventgedragen verven op basis van oliën, de verven op basis van water en de minerale verven. Daarnaast zijn er nog de speciale verven zoals magneetverf, betonverf, synthetische verven of epoxy verf. Solventgedragen verven, of alkyd verven, worden om ecologische redenen echter bijna niet meer toegepast. Het gebruik en de prijs van een bepaalde verfsoort wordt verder bepaald aan de hand van de dekkracht, de vloei en de binding. De dekkracht van een verf wordt gemeten aan het resultaat waarmee een bepaalde ondergrond wordt gedekt. Hoe minder zichtbaar de onderlaag is, hoe groter de dekkracht van de verf. De vloei is de gemakkelijkheid waarmee je de verf egaal kunt aanbrengen met een borstel of een verfrol. De binding van een verf bepaalt dan weer de dichtheid van uw verf, door middel van een aanwezig bindingsmiddel, waardoor uw verf meer of minder waterdicht en afwasbaar is. Verder spreken we ook nog over ademende of niet ademende verven. Dampdoorlatende of ademende verven kunnen condensvocht voorkomen terwijl dit bij gesloten verven niet het geval is. Toch is het perfect mogelijk om uw plafond te verven met een verf die zowel waterafstotend als dampdoorlatend is. Als laatste verf parameter is er de matte of glanzende afwerking. Oplopend spreken we van een matte verf, een zijdeglans verf, een glansverf en een hoogglans verf. Matte verven zijn ideaal voor muren en plafonds maar ook de zijdeglans verf komt hiervoor in aanmerking. Een glansverf zal meer gebruikt worden in een vochtige ruimte zoals badkamers en keukens, omdat deze verf zeer gemakkelijk afwasbaar is. Hoogglans verven dienen meer voor het schilderen van deuren en meubels. De meest gebruikte verven zoals latex, vinyl en acrylaat zijn watergedragen verven. Voor alle inlichtingen over verven en primers verwijzen we u graag door naar de erkende schilders uit uw regio!

LATEX VERF

Latex verf wordt het vaakst gebruikt bij grote oppervlaktes die weinig te lijden hebben zoals binnenmuren en plafonds. Wanneer uw muren nog tekenen hebben van roest- of nicotineaanslag is het beter om andere verven te gebruiken. Latex verf is een emulsieverf op basis van rubber en ze bevat conserveermiddelen tegen schimmels en bacteriën. De meeste latex verven zijn verdunbaar met water en het zijn dan ook zeer gebruiksvriendelijke verven om uw plafond mee te schilderen. De latex verf werkt niet alleen isolerend en ademend maar ze droogt ook vrij snel op, waardoor er minder lang moet gewacht worden om de volgende laag aan te brengen.  Een ander voordeel is dat de gemorste verf onmiddellijk weer met water van de vloer kan verwijderd worden. U kunt de latex verf aanbrengen met een verfrol of Gebruik ook best een ademende primer als onderlaag in overeenstemming met uw ademende latex verf. Zo verkrijgt u het beste resultaat. Een latex verf kunt u reinigen met water maar ze is minder afwasbaar dan de andere plafond verven. Wilt u uw plafond laten schilderen met latex verf? Neem hier gratis contact op met enkele ervaren lokale schilders uit uw buurt voor een offerte!

VINYL VERF

Vinyl verf is net als latex verf een watergedragen verf. Door de toevoeging van het verhardende polyvinylacetaat en een weekmaker ingrediënt is deze verf waterwerend en toch flexibel. In tegenstelling tot de latex verf is deze verf wel afwasbaar en bestand tegen damp- of condensvocht. De vinyl verf heeft ook goede isolerende en ademende eigenschappen. Door de elasticiteit van de verf, is vinyl verf ideaal voor ruimtes met temperatuurverschillen zoals badkamers en keukens. Als u uw plafond laat schilderen met een vinyl verf zal het prijskaartje wel beduidend hoger liggen dan met een latex verf. Daardoor dat vinyl als verf steeds minder wordt gebruikt, tenzij voor badkamers, en vervangen wordt door een acrylaat verf. Voor meer informatie over een vinyl verf en het gebruik ervan, verwijzen we u graag door naar onze regionale schilder experten voor verdere adviezen en offertes!

ACRYLAAT VERF

Een acrylaat verf is een kwalitatieve latexverf op basis van polymeer. De verf heeft een grote dichtheid waardoor het vuil en stof weinig kans krijgt om zich te hechten op de oppervlakte en in de randen. Doordat de verf waterdicht is, kan ze ook voor het werk op buitenmuren worden toegepast. Een acrylaat verf kan verdund worden met water, maar de verf heeft wel een snelle droogtijd die niet ongedaan kan gemaakt worden. Verder heeft de verf weinig verkleuring en is ze licht dampdoorlatend. De verf kan zowel met een verfrol als met een borstel worden aangebracht. Vooral voor een vochtige ruimte zoals een badkamer, keukens of vochtige kelder, is acrylaat verf de geschikte verf om uw plafonds mee te schilderen. Acrylaat is in diverse verfkleuren verkrijgbaar maar heeft van nature een zeer licht eigele kleurtint, hetgeen een kleine invloed kan hebben op het beoogde resultaat bij witte schilderwerken. Niet alle acrylaat verven zijn ook afwasbaar dus vraag vooraf zeker naar de technische gegevens van de verf. Interesse om uw plafonds te laten schilderen met acrylaat verf? Neem hier contact op met onze ervaren schilders uit uw regio voor offertes of verdere informatie!

Bent u op zoek naar een professionele schilder uit uw regio om een vrijblijvende offerte te maken voor uw schilderwerken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Gemiddelde kosten plafond schilderen

HOE WORDT DE PRIJS BEPAALD?

Wanneer u uw plafond laat schilderen dan moet u rekening houden met 2 variabelen binnen de kostprijs. Meestal gelden de algemene voorwaarden dat in de prijs, voor uw schilderwerken, de kostprijs van de materialen en de arbeidskost die de schilder moet leveren om het werk uit te voeren, vervat zitten.

Gezien de arbeidskost een groot deel van de totaalprijs bepaalt, is het belangrijk dat u meerdere offertes opvraagt bij verschillende professionele schilders uit uw regio. Zorg ervoor dat u dus een goede prijs/kwaliteit bekomt voor uw schilderwerken.


Wat de arbeidskosten betreft mag u rekenen op een kost van ongeveer € 35-60 per uur.

PRIJZEN PLAFOND SCHILDEREN

Soort schilderwerken
Gemiddelde prijs
Plafond schilderen
€ 10 - € 15 per m²
Latex verf
€ 8 - € 15 per liter
Vinyl verf
€ 15 - € 40 per liter
Acrylaat verf
€ 12 - € 35 per liter
Epoxy verf
€ 20 - € 50 per liter
Bent u op zoek naar een professionele schilder uit uw regio om de prijs voor uw schilderwerken te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Zoekt u een specifieke Schilder?

2824 Schilders in uw regio!

Vergelijk offertes voor uw Schilderwerken

Na het ontvangen van deze offertes bent u tot niets verplicht, enkel beter ingelicht.

U heeft dus niets te verliezen...