Plafond schilderen

Bereik tot 2628 schilders in Vlaanderen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  U zoekt de juiste vakman voor het schilderen van uw plafond

  U wilt uw plafond laten schilderen, maar waar vindt u de geschikte vakman voor deze schilderwerken? Hoe vindt u een professionele en betrouwbare schilder die actief is in uw regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?
 • 2

  U verstuurt uw offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kan u uw offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele schildersbedrijven uit uw regio verstuurd. Zo bespaart u veel tijd en moeite!
 • 3

  U vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele schilders die geïnteresseerd zijn in uw opdracht zullen u een offerte toesturen, waarna u rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kan nemen!
2628
Schilders
113
Opdrachten
per maand
238
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor schilderwerken in Vlaanderen

Soort schilderwerken: Schilderwerken binnen - renovatie

Aantal m²: 6 binnendeuren incl kozijnen

Projectbeschrijving:

6 binnendeuren incl kozijnen schilderen (hout)
Offerteaanvraag uit Leuven

Soort schilderwerken: Schilderwerken binnen - renovatie

Aantal m²: 15 m2

Projectbeschrijving:

Er werd nieuwe keuken geplaatst en plafond en muren moeten geverfd worden. Evenals de plinten van deuren. Terras moet ook geverfd worden.
Offerteaanvraag uit Boom

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele vakmensen in Vlaanderen. Wanneer u dus uw offerteaanvraag indient, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele vakmensen die gelegen zijn in uw regio en de juiste kwalificaties hebben voor de door u beschreven opdracht.
Dit kan zéér snel gaan... van zodra we uw offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde vakmensen uit uw regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kanidaat stellen voor uw opdracht en contact met u opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens u alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw aanvraag bekijken.
Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel bedrijven interesse tonen in uw offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk uw opdracht zo gedetaileerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben in uw opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens uw contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die uw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige uw contactgegevens zullen krijgen, en u bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.
Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. U bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.
We raden u aan om uw aanvraag zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de vakmensen uit uw regio. Naast de vooropgestelde vragen, en uw contactgegevens, is het belangrijk om uw beschrijving van de opdracht ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Zoekt u een specifiek schildersbedrijf?

Vind een geschikte schilder in uw buurt

Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval schilder, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer u niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan u het schilderen van uw plafond wilt toevertrouwen. Om de juiste keuze te kunnen maken moet u verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die u de beste prijs/kwaliteit voor uw schilderwerken garandeerd.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele schilders uit uw regio. Daarna moet u hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van uw project, hopende dat zij u nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

Plafond schilderen: uw plafond professioneel laten schilderen!

Via ons platform geeft u uw offerteaanvraag voor plafond schilderen éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde schilders uit uw omgeving u contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor uw schilderwerken snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat u na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. U ontvangt de offertes, u vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan u om te beslissen of u tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heeft u niets te verliezen, in tegendeel... u kan er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog uw offertes aan bij alle professionele schilders uit uw omgeving... Alvast veel succes met uw project!

Vind een geschikte schilder uit uw buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Waarom uw plafond laten schilderen door een professionele schilder?

Wie zijn woning graag fris en modern houdt, weet dat het schilderen van muren en plafonds een taak is die om de zoveel jaren terug komt. Het is een lastige taak waarbij vooral het plafond schilderen vaak een uitdaging en beproeving vormt. Een plafond schilderen behoort dan ook tot de moeilijkste taken van schilderwerken. Door het binnenvallend zonlicht worden alle kleine oneffenheden of schildersstrepen immers ongenadig uitvergroot. Het is dus van groot belang om het voorafgaandelijk afwerken en het egaal glad schuren van het plafond met de nodige aandacht en nauwkeurigheid uit te voeren. Een plafond schilderen vereist dan ook de nodige kennis en ervaring en in de meeste gevallen is het raadzaam om het verven van uw plafond te laten uitvoeren door een ervaren schilder. Een professionele schilder maakt er een erezaak van om uw plafond te schilderen met de grootste zorg en vakkundigheid waarbij geen enkel detail over het hoofd wordt gezien. De ervaren schilder zorgt niet alleen voor de perfecte voorbereiding van uw plafond, maar hij zal ook de allerbeste verven en primers gebruiken om uw plafond te schilderen. De keuzes voor juiste primers, verven en verfkleuren worden dan ook volledig afgestemd op de te schilderen ruimte. Het spreekt voor zich dat de schilder voor plafonds van badkamers, keukens of vochtige kelders een verf zal gebruiken die waterafstotend is. Door gebruik te maken van een hoogwaardige verf, beschermt hij uw plafonds en muren tegen het condensvocht of de kookdampen zodat er geen schimmel- of spoorvorming ontstaat. Een professionele schilder heeft dan ook een ruim en uiteenlopend aanbod van kwalitatieve verven. Afhankelijk van de intensiteit en de omgeving waaraan uw plafond wordt blootgesteld, zal uw schilder de keuze maken voor een latexverf, vinylverf, acrylverf, renovatieverf of een epoxy verf. Vele van deze verven hebben ook een breed gamma aan verfkleuren waaruit u kunt kiezen. Een erkende schilder beheerst zijn vak en door zijn bekwame schildertechnieken is hij gewapend om elk glad, reliëf, sier of gebogen plafond te schilderen. Door zijn professionaliteit zal hij op korte tijd uw plafond verven zodat de ongemakken en het tijdverlies worden beperkt tot het minimum. En tenzij u zelf een ervaren schilder bent, maakt een professionele schilder echt wel het verschil en zit u voor jaren weer gebeiteld met uw strakke, moderne en duurzaam geschilderde plafonds en muren. Via offertesonline.be kunt u rechtstreeks in contact komen met de professionele schilders uit uw regio of omgeving. Ze zullen u vrijblijvend hun offertes overmaken zodat u kunt vergelijken en kiezen!

Plafond laten schilderen

Hoe gaat een professionele schilder te werk?

Voorbereiding: plafond verven

1. Voorbereiding van het plafond

Wilt u uw plafond laten schilderen door een professionele schilder, dan zal die eerst de structuur en de staat van uw plafond komen bekijken. Gaat het om een plafond met een afgewerkte bepleistering, een grondlaag bepleistering of een spuitpleister? Is het plafond glad en sausklaar of moeten er eerst nog pleisterwerken uitgevoerd worden om de kleine oneffenheden, scheurtjes en gaatjes weg te werken als voorbereiding voor het plafond schilderen? Of gaat het over een plafond van gipsplaten, MDF of beton? Om deze vragen te beantwoorden is het dus belangrijk dat de schilder een zicht heeft op de uit te voeren schilderwerken voor uw plafond. Daarna zal de schilder eerst de muren strippen van alle verlichtingselementen en de ruimte, met de eventuele aanwezige meubels, afdekken met een beschermende plastic folie en schilderstape. Vervolgens zal hij starten met de voorbereidende werken, waarbij hij uw plafond zal schuren en afwerken zodat uw plafond volledig egaal en spiegelglad is, klaar om te sausen of te schilderen. Bij een industriële vormgeving is dit niet nodig en zal de schilder de structuur van het betonnen plafond schilderen met een aangepaste betonverf. Vertoont uw plafond sporen of kringen van nicotine, roest, schimmels of roet dan brengt de schilder eerst een dekkende isolatielaag aan nadat hij de plekken heeft schoongemaakt.

Plafond schilderen met een hechtende primer

2. Plafond schilderen met een hechtende primer

Na de voorbereidende werken is het plafond sausklaar en kan er geschilderd worden. Afhankelijk van de ruimte en de gekozen verf, zal de schilder eerst de onderlaag of primer aanbrengen. Door het plafond te schilderen met een hechtende primer zorgt hij ervoor dat de verf zich nadien goed kan vastzetten op de onderlaag. De professionele schilder zal steeds een primer kiezen die overeenstemt met de gekozen afwerkingsverf. Zo zal hij bijvoorbeeld een glad betonnen plafond schilderen met een sterke hechtende primer die daarna kan dienen als basis voor de betonverf. Zal hij het plafond schilderen met een latexverf, vinylverf of acrylaatverf dan kiest hij voor een watergedragen primer met dezelfde ademende en waterwerende kwaliteiten. Afhankelijk van de porositeit van het plafond zal de schilder het plafond schilderen met één of twee grondlagen. Bij badkamers met poreuze plafonds moet er mogelijk nog eerst een beschermlaag worden aangebracht voor de schilder het plafond kan primeren. Indien u niet zeker bent van de juiste verf dan kunt u altijd verf met advies bekomen bij uw lokale schilder uit uw regio.

Plafond schilderen met de afwerkingsverf

3. Plafond schilderen met de afwerkingsverf

Nadat de primer is aangebracht en is opgedroogd, kan de schilder het plafond schilderen met één of twee afwerkingslagen. Zo kan hij het plafond schilderen met een matte of zijdeglans latexverf of kan hij het plafond schilderen met een hoogwaardige acrylaatverf. De schilder zal hierbij efficiënt maar snel te werk gaan en de juiste verftechnieken gebruiken voor de verschillende plafonds. Door zijn ervaring en vakkennis zullen er geen strepen of druppelrestanten te zien zijn op het plafond. Bij badkamers en/of keukens zal uw professionele schilder een waterbestendige verf gebruiken. Dit kan een vinylverf zijn, een acrylaatverf zijn, met een waterafstotende polyurethaan coating of een epoxy verf. De voordelen van deze verven zijn dat ze waterbestendig en waterafstotend zijn en dat u ze ook kunt schrobben om ze schoon te maken. Dankzij de beschermende coating blijft uw plafond mooi en intact ondanks de dagelijkse blootstelling aan waterdampen en vocht. Een plafond schilderen vraagt bekwaamheid en zorgvuldigheid en een ervaren schilder maakt er dan ook een erezaak van uw plafond tot in de puntjes af te werken! Voor offertes en/of advies kunt u hier enkele van uw regionale schilders contacteren!

Bent u op zoek naar een professionele schilder uit uw regio om een vrijblijvende offerte te maken voor uw schilderwerken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Sierplafond laten schilderen

Vele oudere herenhuizen beschikken nog over sierplafonds met reliëf- of boogmotieven. Deze plafonds zijn soms echte pareltjes en ze moeten dan ook met de nodige precisie behandeld worden en met respect voor het oorspronkelijk stucwerk. Zijn de sierpleisters beschadigd dan moeten ze eerst gerestaureerd worden voor er kan geschilderd worden. Maar vaak kunnen kleine oneffenheden of beschadigingen al hersteld worden met een renovatieverf. De schilder kan daarna het plafond schilderen en de sierelementen accentueren door gebruik te maken van verschillende wittinten of andere verfkleuren. Op die manier verkrijgt het plafond zijn grandeur terug van weleer. Wenst u meer informatie over de mogelijke schilderwerken om een sierplafond te schilderen? Neem dan hier vrijblijvend contact op met enkele ervaren en erkende schilders uit uw regio!

Plafond laten schilderen

Wat zijn de mogelijke verfsoorten voor het verven van uw plafond?

Verf verschillen

Algemeen kunnen we de verfsoorten opdelen in drie belangrijke groepen: de solventgedragen verven op basis van oliën, de verven op basis van water en de minerale verven. Daarnaast zijn er nog de speciale verven zoals magneetverf, betonverf, synthetische verven of epoxy verf. Solventgedragen verven, of alkydverven, worden om ecologische redenen echter bijna niet meer toegepast. Het gebruik en de prijs van een bepaalde verfsoort wordt verder bepaald aan de hand van de dekkracht, de vloei en de binding. De dekkracht van een verf wordt gemeten aan het resultaat waarmee een bepaalde ondergrond wordt gedekt. Hoe minder zichtbaar de onderlaag is, hoe groter de dekkracht van de verf. De vloei is de gemakkelijkheid waarmee je de verf egaal kunt aanbrengen bij het plafond schilderen. De binding van een verf bepaalt dan weer de dichtheid van uw verf, door middel van een aanwezig bindingsmiddel, waardoor uw verf meer of minder waterdicht en afwasbaar is. Verder spreken we ook nog over ademende of niet ademende verven. Dampdoorlatende of ademende verven kunnen condensvocht voorkomen terwijl dit bij gesloten verven niet het geval is. Toch is het perfect mogelijk om uw plafond te verven met een verf die zowel waterafstotend als dampdoorlatend is. Als laatste verf parameter is er de matte of glanzende afwerking. Oplopend spreken we van een matte verf, een zijdeglans verf, een glansverf en een hoogglans verf. Matte verven zijn ideaal voor muren en plafonds maar ook de zijdeglans verf komt hiervoor in aanmerking. Een glansverf zal meer gebruikt worden in badkamers en keukens en is zeer gemakkelijk afwasbaar. Hoogglans verven dienen meer voor het schilderen van deuren en meubels. De meest gebruikte verven zoals latex, vinyl en acrylaat zijn watergedragen verven. Voor alle inlichtingen over verven en primers verwijzen we u graag door naar de erkende schilders uit uw regio!

Plafond schilderen met latexverf

Latexverf

Latexverf wordt het vaakst gebruikt bij grote oppervlaktes die weinig te lijden hebben zoals binnenmuren en plafonds. Wanneer uw muren nog tekenen hebben van roest- of nicotineaanslag is het beter om andere verven te gebruiken. Latexverf is een emulsieverf op basis van rubber en ze bevat conserveermiddelen tegen schimmels en bacteriën. De meeste latexverven zijn verdunbaar met water en het zijn dan ook zeer gebruiksvriendelijke verven om uw plafond mee te schilderen. De latexverf werkt niet alleen isolerend en ademend maar ze droogt ook vrij snel op, waardoor er minder lang moet gewacht worden om de volgende laag aan te brengen. Een ander voordeel is dat de gemorste verf onmiddellijk weer met water kan verwijderd worden. Als primer gebruikt u ook best een ademende primer als onderlaag in overeenstemming met uw ademende latexverf. Een latexverf kunt u reinigen met water maar ze is minder afwasbaar dan de andere plafond verven. Wilt u uw plafond laten schilderen met latexverf? Neem hier gratis contact op met enkele ervaren lokale schilders uit uw buurt voor een offerte!

Plafond schilderen met vinylverf

Vinylverf

Vinylverf is net als latexverf een watergedragen verf. Door de toevoeging van het verhardende polyvinylacetaat en een weekmaker ingrediënt is deze verf waterwerend en toch flexibel. In tegenstelling tot de latexverf is deze verf wel afwasbaar en bestand tegen damp- of condensvocht. De vinylverf heeft ook goede isolerende en ademende eigenschappen. Door de elasticiteit van de verf, is vinylverf ideaal voor ruimtes met temperatuurverschillen zoals badkamers en keukens. Als u uw plafond laat schilderen met een vinylverf zal het prijskaartje wel beduidend hoger liggen dan met een latexverf. Daardoor dat vinyl als verf steeds minder wordt gebruikt, tenzij voor badkamers, en vervangen wordt door een acrylaatverf. Voor meer info om uw plafond te schilderen met een vinylverf, verwijzen we u graag door naar onze regionale schilder experten voor verdere adviezen en offertes!

Plafond schilderen met acrylaatverf

Acrylaatverf

Een acrylaatverf is een kwalitatieve latexverf op basis van polymeer. De verf heeft een grote dichtheid waardoor het vuil en stof weinig kans krijgt om zich te hechten. Doordat de verf waterdicht is, kan ze ook op buitenmuren worden toegepast. Een acrylaatverf kan verdund worden met water maar de verf heeft wel een snelle droogtijd die niet ongedaan kan gemaakt worden. Verder heeft de verf weinig verkleuring en is ze licht dampdoorlatend. Vooral bij vochtige ruimtes zoals badkamers, keukens en vochtige kelders is acrylaatverf een geschikte verf om uw plafonds mee te schilderen. Acrylaat is in diverse verfkleuren verkrijgbaar maar heeft van nature een zeer licht eigele kleurtint. Niet alle acrylaatverven zijn afwasbaar dus vraag vooraf zeker naar de technische gegevens van de verf. Interesse om uw plafonds te laten schilderen met acrylaatverf? Neem hier contact op met onze ervaren schilders uit uw regio voor offertes of verdere informatie!

Bent u op zoek naar een professionele schilder uit uw regio om een vrijblijvende offerte te maken voor uw schilderwerken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Gemiddelde plafond schilderen kosten

Hoe wordt de prijs voor plafond schilderen bepaald?

Wanneer u uw plafond laat schilderen dan moet u rekening houden met 2 variabelen binnen de kostprijs. Enerzijds is er de kostprijs van de materialen die gebruikt zullen worden voor uw schilderwerken, en anderzijds is er de arbeidskost van de schilder(s) zelf.

Gezien de arbeidskost een groot deel van de totaalprijs bepaald, is het belangrijk dat u meerdere offertes opvraagt bij verschillende professionele schilders uit uw regio.

Wat de arbeidskosten betreft mag u rekenen op een kost van ongeveer € 40-80 per uur.

Prijzen plafond schilderen

Soort schilderwerken
Gemiddelde prijs
Plafond schilderen
€ 10 - € 15 per m²
Latexverf
€ 8 - € 15 per liter
Vinylverf
€ 15 - € 40 per liter
Acrylaatverf
€ 12 - € 35 per liter
Epoxy verf
€ 20 - € 50 per liter
Bent u op zoek naar een professionele schilder uit uw regio om de prijs voor uw schilderwerken te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
2628 schilders in uw regio!

Vergelijk offertes voor uw Schilderwerken

Na het ontvangen van deze offertes bent u tot niets verplicht, enkel beter ingelicht.

U heeft dus niets te verliezen...