MUUR SCHILDEREN

Bereik tot 2879 schilders in Vlaanderen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  Zoek je de juiste vakman voor het schilderen van je muur?

  Je wil je muur laten schilderen, maar waar vind je de geschikte vakman voor deze schilderwerken? Hoe vind je een professionele en betrouwbare schilder die actief is in jouw regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  Je verstuurt je offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kun je je offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele schildersbedrijven uit jouw regio verstuurd. Zo bespaar je veel tijd en moeite!

 • 3

  Je vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele schilders die geïnteresseerd zijn in je opdracht zullen jou een offerte toesturen, waarna je rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kunt nemen!

2879
SCHILDERS
59
Opdrachten
per maand
162
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor schilderwerken in Vlaanderen

Soort schilderwerken: Schilderwerken binnen - renovatie

Aantal m²: 60m²

Projectbeschrijving: Zo snel mogelijk

Projectbeschrijving:

De zouden graag de kinderkamer volledig laten schilderen.
Arrow
Offerteaanvraag uit Kruibeke

Soort schilderwerken: Schilderwerken buiten

Aantal m²: 55m²

Projectbeschrijving: Zo snel mogelijk

Projectbeschrijving:

Graag had ik een offerte ontvangen om een zijgevel van ongeveer 55 vierkante meter in antraciet te kaleien. De zijgevel heeft maar 1 raam op de beneden verdieping
Arrow
Offerteaanvraag uit Sint-Amands

Vind een geschikte schilder in je buurt

Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval schilder, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer je niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman, waaraan je het verven van je muur wilt toevertrouwen. Om de juiste keuze te kunnen maken moet je verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die je de beste prijs/kwaliteit voor het schilderen van je muur garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele schilders uit jouw regio. Daarna moet je hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van je project, hopende dat zij jou nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.

Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Muur verven: laat je muur professioneel schilderen!

Via ons platform geef je je offerteaanvraag voor muur verven éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde schilders uit jouw omgeving jou contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor je schilderwerken snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat je na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. Je ontvangt de offertes, je vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan jou om te beslissen of je tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heb je niets te verliezen, in tegendeel... je kunt er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog je offertes aan bij alle professionele schilders uit je omgeving... Alvast veel succes met je project!

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele vakmensen in Vlaanderen. Wanneer je dus je offerteaanvraag indient, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele schilders die gelegen zijn in jouw regio en de juiste kwalificaties hebben voor het schilderen van je muur.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we je offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde vakmensen uit je regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven je offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor je schilderwerken en contact met jou opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens je alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven je aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel schilders interesse tonen in je offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk om je muur verven zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben in je opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens je contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die jouw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige je contactgegevens zullen krijgen, en je bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. Je bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden je aan om je opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de vaklui uit je regio. Naast de vooropgestelde vragen, en je contactgegevens, is het belangrijk om de beschrijving van de klus voor je muren ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Vind een geschikte schilder uit je buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Waarom je muur laten schilderen door een professionele schilder?

Wie houdt van een propere en frisse woning weet, wat hem of haar te doen staat om de zoveel jaar. Het is dan weer tijd om het interieur van jouw huis op te frissen met eigentijdse kleuren en elke verbleekte muur te schilderen met een nieuwe verflaag. Een lastig karwei waarbij, wanneer je gaat schilderen, je weet dat je er enkele dagen of zelfs weken mee zoet bent indien je gans de woning wil aanpakken. Het is tevens de reden waarom vele mensen een plafond of muur verven tijdens een kostbare verlofperiode. Waarom zou je dan niet overwegen om het muur verven over te laten aan een professionele vakman? Een ervaren schilder kan je plafond of muur verven in geen tijd, waardoor je kostbaar verlof blijft behouden voor leukere invullingen. Naast de nieuwe verf, die je toch dient te betalen, zijn het alleen de werkuren van de schilderspecialist die er bovenop komen. Door je muur te laten schilderen, win je niet alleen tijd, maar verkrijg je ook een perfect afgewerkt interieur en dit zowel voor kleine als voor grote oppervlakken. Een professionele vakman maakt er een erezaak van om je binnenmuur of buitenmuur te schilderen met de grootste waarborg en hij zal ervoor zorgen dat geen enkel detail over het hoofd wordt gezien. En tenzij jezelf een begenadigd schilder bent, maakt een professionele specialist bij het muur verven, echt wel het verschil. Zo gebruikt een professional hoogwaardige verven en grondlaag primers die veel langer meegaan dan een gewone soort verf van de bouwmarkt. Door zijn ruime aanbod van kwalitatieve verven, heeft hij voor elke muur of plafond de juiste primers, verf en verfkleuren. Een erkende vakman kan ook de gepaste vinylverf of acrylverf aanbevelen voor je badkamer of keuken. Deze hoogwaardige muur verven beschermen je ondergrond tegen het vocht en condens, en vermijden dat er schimmel- of spoorvorming ontstaat. Ook op het vlak van afwerking zit je met een professionele vakman gebeiteld. Alles wordt proper afgekit en afgetaped en je muur zal mooi glad zijn afgewerkt zonder verticale strepen of blokvorming. Het fraai egaal resultaat laat zich dan ook bewonderen en het interieur van je woning zal weer stralen. Een professionele schilder geeft je een garantie op een modieuze, kwaliteitsvolle en perfecte afwerking met een homogeen kleurresultaat. Bovendien bespaart het je de kostbare tijd en moeite tijdens je vrije dagen. Via offertesonline.be kun je rechtstreeks in contact komen met de professionele schilders uit je regio of omgeving. Ze kunnen je enkele vrijblijvende offertes overmaken voor een correcte keuze of vergelijking!

Wat zijn de mogelijke soorten verf voor het verven van je muur?

VERF VERSCHILLEN

Algemeen kunnen we de verfsoorten opdelen in drie belangrijke groepen: de solventgedragen verfsoorten op basis van oliën, de soorten op basis van water en de minerale verven. Daarnaast zijn er nog de speciale verven zoals magneetverf, betonverf, synthetische verven of epoxy verf. Solventgedragen soorten, of alkyn verven, worden om ecologische redenen echter bijna niet meer toegepast. Het gebruik en de prijs van een bepaalde verfsoort wordt verder bepaald aan de hand van de dekkracht, de vloei en de binding. De dekkracht van een verf wordt gemeten aan het resultaat waarmee een bepaalde ondergrond wordt gedekt. Hoe minder zichtbaar de onderlaag is, hoe groter de dekkracht van de verf. De vloei is de gemakkelijkheid waarmee je de verf egaal kunt aanbrengen bij het muur verven. De binding van een verf bepaalt dan weer de dichtheid, door middel van een aanwezig bindingsmiddel, waardoor je verf meer of minder waterdicht en afwasbaar is. Verder spreken we ook nog over ademende of niet ademende verfsoorten. Dampdoorlatende of ademende verven kunnen condensvocht voorkomen terwijl dit bij gesloten verfsoorten niet het geval is. Toch is het perfect mogelijk om je muren te verven met een verf die zowel waterafstotend als dampdoorlatend is. Als laatste verf parameter is er de matte of glanzende afwerkingslaag. Oplopend spreken we van een matte verf, een zijdeglans, een glans en een hoogglans verf. Matte verven zijn ideaal voor een muur of een plafond, maar ook de zijdeglans verf komt hiervoor in aanmerking. Een glansverf zal meer gebruikt worden in een vochtige ruimte zoals badkamers en keukens, omdat deze verfsoort als afwerkingslaag zeer gemakkelijk afwasbaar is. Hoogglans verven dienen meer voor het schilderen van deuren, ramen en meubels. De meest gebruikte verven zoals latex, vinyl en acrylaat zijn watergedragen verven. Voor alle inlichtingen over verven en grondlaag primers verwijzen we je graag door naar de erkende schilders uit jouw regio!

MUUR SCHILDEREN MET LATEXVERF

Latexverf wordt het vaakst gebruikt bij grote oppervlakken die weinig te lijden hebben zoals bij een binnenmuur of een plafond. Wanneer je muur of je plafond nog tekenen heeft van hardnekkige vlekken of een roest- of nicotineaanslag, is het beter om andere verven te gebruiken. Latexverf is een emulsieverf op basis van rubber en ze bevat conserveermiddelen tegen schimmels en bacteriën. De meeste latexverven zijn verdunbaar met water en het zijn dan ook zeer gebruiksvriendelijke verven om je muur mee te schilderen. De latexverf werkt niet alleen isolerend en ademend, maar ze droogt ook goed op, waardoor er minder lang moet gewacht worden om de volgende verflaag aan te brengen. Een ander voordeel is dat de gemorste verfspatten op de vloer of de wanden onmiddellijk weer met water kunnen verwijderd worden. Je kunt de latex verf op de muur aanbrengen met een roller of een brede kwast. Voor de randen en hoeken gebruik je best een ronde zachte borstel. In overeenstemming met je ademende latex verf, gebruik je ook best een ademende grondlaag primer. Zo krijg je de beste verf resultaten. Een latex verf kun je reinigen met water, maar ze is minder afwasbaar dan de andere muur verven. Er is ook een groot kleur aanbod en naast het klassieke wit zijn zowat bijna alle kleuren verkrijgbaar. Wil je je muur laten schilderen met latex verf? Neem hier gratis contact op met enkele ervaren lokale schilders uit je buurt voor een offerte!

MUUR SCHILDEREN MET VINYLVERF

Vinylverf is net als latexverf een watergedragen verf. Door de toevoeging van het verhardende polyvinylacetaat en een weekmaker ingrediënt is deze verf waterwerend en toch flexibel. In tegenstelling tot de latexverf is deze verf wel afwasbaar en bestand tegen damp- of condensvocht. De vinylverf heeft ook goede isolerende en ademende eigenschappen. Door de elasticiteit van de verf, is vinylverf ideaal voor ruimtes met temperatuurverschillen zoals badkamers en keukens. Als je je muur in je huis laat schilderen met een vinylverf gaat het prijskaartje wel beduidend hoger liggen dan met een latexverf. Daardoor dat vinyl als verf steeds minder, tenzij voor badkamers, wordt gebruikt en voor grote oppervlakken vervangen wordt door een acrylverf. Voor meer info over muur verven met een vinylverf, verwijzen we je graag door naar onze regionale experten voor verder nodig advies en offertes!

MUUR SCHILDEREN MET ACRYLAATVERF

Een acrylverf is een kwalitatieve latexverf op basis van polymeer. De verf heeft een grote dichtheid waardoor het vuil en stof weinig kans krijgt om zich te hechten. Doordat de verf waterdicht is, kan ze ook goed op buitenmuren, zoals een bakstenen muur, worden toegepast. Een acrylverf kan verdund worden met water, maar de verf heeft wel een snelle droogtijd die niet ongedaan kan gemaakt worden. Verder is de verf goed bestand tegen verkleuring en is ze licht dampdoorlatend. Vooral bij vochtige ruimtes zoals badkamers, keukens en vochtige kelders is acrylverf een geschikte verf om je muur mee te schilderen. Acrylverf is in diverse kleuren verkrijgbaar, maar heeft van nature een zeer licht eigele tint in de witte verflaag. Niet alle acrylverven zijn afwasbaar omdat ze niet alkaliënbestendig zijn, dus vraag vooraf zeker naar de technische gegevens van de verf. Interesse om je muur te laten schilderen met acrylverf? Neem hier contact op met onze ervaren schilders uit je regio voor offertes of verdere informatie!

MUUR SCHILDEREN MET EPOXY VERF

Een epoxy verf wordt, naast de coating van een vloer, ook gebruikt om badkamers te schilderen. Epoxy bevat een thermo hardende kunststof die na uitharding een zeer dichte en sterke dekking geeft als afwerkingslaag. Hierdoor kan er geen vocht doordringen in de muur en worden bacteriën geweerd. Een epoxy verf is alkaliënbestendig, zeer sterk en de verf droogt zeer snel eenmaal ze is aangebracht op de grondlaag of ondergrond waarop je gaat verven. Door het toevoegen van een kleurpigment zijn er meerdere kleuren mogelijk. Epoxy verf wordt vaak toegepast in badkamers met een industrieel interieur. Nadeel van deze verf is dat je je badkamer eerst goed moet verluchten totdat alle schadelijke dampen verdwenen zijn. Een epoxy verf is duurder dan de andere verven, maar de verflaag is wel zo goed als onverslijtbaar. De verf kan zowel met de roller als met een kwast worden aangebracht. Voor meer inlichtingen over het muur verven met een epoxy verf, kun je hier terecht bij enkele lokale experten uit jouw regio!

MUUR SCHILDEREN MET STRUCTUURVERF

Tenslotte kun je ook je muur verven of laten verven met een structuurverf. Bij een structuurverf worden er korrels, in fijne of grove vorm, toegevoegd aan je verf. Door deze korrels, en door gebruik te maken van een speciale roller of blok kwast, gaat de schilderspecialist het oppervlak verven met een patroon. Het geeft je muur een verfijnd of grof esthetisch effect mee. Een ander voordeel van structuurverf is dat de ondergrond of de grondlaag van je muur niet volledig egaal glad of sausklaar moet zijn. Door je muur te laten schilderen met een structuur muurverf, camoufleer je de aanwezige kleine oneffenheden van de ondergrond. Het nadeel van een structuurverf is dat er weinig ruimte is tot verandering nadien. Je kunt de muur overschilderen, maar als je terug een egaal eindresultaat wilt, of je muur wilt bekleden met behang, dan moet je de verf eerst verwijderen. Interesse om je muur te laten schilderen met structuurverf? Vraag hier naar enkele offertes bij je regionale schilders!

Ben je op zoek naar een professionele vakman uit je regio om een vrijblijvende offerte te maken voor je schilderwerken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Muur verven: hoe gaat een schilder te werk?

STAP 1: VOORBEREIDING VAN DE MUUR

Bij een eerste afspraak zal je professionele schilder komen kijken naar je woning en zal hij de staat, de ondergrond en de structuur van je te schilderen muur bekijken. Bij een bepleisterde muur zal hij kijken of de muur al sausklaar is om hem direct te kunnen verven. Bij een muur van gipsplaten of MDF zal hij eveneens de staat en de afwerking van de muur opmeten. Daarna zal hij starten met de voorbereidende werken. De schilder zal er eerst voor zorgen dat de meubels en de aanwezige objecten worden beschermd met plastic folie of schilderdoeken. Natuurlijk is het aangeraden om de meubels zelf eerst preventief te verwijderen. Ook alle vijzen, nagels en afdekplaatjes van het elektrisch circuit worden verwijderd of afgeplakt met afplaktape. Zijn er nog oude niet overschilderbare verflagen aanwezig, dan zal hij ervoor zorgen dat die eerst worden verwijderd. Vervolgens zal de schilderspecialist de ondergrond van je muur glad schuren met schuurpapier en de oneffenheden, zoals kleine gaten, scheuren of minieme beschadigingen opvullen met een vulmiddel. Ook bij een muur van Gyproc of MDF zorgt hij eerst voor een goed egaal resultaat. Nadat de muur volledig is gerestaureerd, wordt hij een laatste maal zachtjes met schuurpapier opgeschuurd en gestofzuigd. De muur is nu sausklaar. Bij een muur die sterke sporen bevat van nicotine, roest of roet, zal de schilder eerst een dekkende isolatielaag aanbrengen op het oppervlak nadat hij de muur heeft schoongemaakt. Daarna zal hij, afhankelijk van de ondergrond en de hechting, de juiste verf kiezen om de muur mee te verven. Aan de hand van de gekozen muurverf en kleur, kiest hij ook tegelijk de bijpassende primer als hechtende grondlaag. Een grondlaag primer voor een gepleisterde muur is bijvoorbeeld niet hetzelfde als een grondlaag primer voor een ondergrond van een Gyproc muur. Ook bevatten sommige grondlaag primers al een dekkende isolatielaag om vlekken en sporen te weren. Een muur van een badkamer vraagt iets meer aandachtig werk waarbij vooraf de porositeit van de muur goed wordt bekeken. In bepaalde gevallen is het nodig om een extra hechting te plaatsen op de ondergrond, vooraleer je je muur kunt schilderen. Een goede voorbereiding vormt dus een belangrijk onderdeel van het werk. Wens je meer informatie over de voorbereidingen die nodig zijn om je muur te schilderen? Neem hier vrijblijvend contact met enkele deskundige schilders uit jouw regio!

STAP 2: MUUR SCHILDEREN MET EEN HECHTENDE PRIMER

Na de goede voorbereiding is je muur sausklaar en kan de schilder de muur verven. Afhankelijk van de muur, een bakstenen muur of een gepleisterde binnenmuur, zal hij de grondlaag primer in één of twee lagen op de ondergrond van de muur aanbrengen. Een primer zorgt voor een eerste grondlaag op de ondergrond waarop de muurverf achteraf kan geschilderd worden met een goede hechting. De professionele vakman zal steeds een grondlaag primer kiezen die overeenstemt met de gekozen muurverf, kleur en ondergrond. Gebruikt hij voor de muur van je keuken of je badkamer een acrylverf, dan zal hij een grondlaag primer kiezen met dezelfde ademende en waterwerende eigenschappen als de acrylverf. Bij niet dampopen muur verven gebruikt hij voornamelijk grondlaag primers die ook niet dampopen zijn als specifieke grondlaag. Bij badkamers met poreuze muren moet er mogelijk nog eerst een sterkere hechtingslaag worden aangebracht voor hij de muren kan schilderen met een grondlaag primer. Na het primeren met de verfroller en kwast worden alle naden, randen en hoeken nog afgekit voor een egaal resultaat. Het voorbereidend werk en het aanbrengen van de primer wordt daarbij met evenveel zorg aangepakt als de afwerkingslaag. Ben je  niet zeker van de correcte verf of primer, dan kun je vooraf altijd verf met advies bekomen bij de lokale vakman uit je regio!

STAP 3: MUUR SCHILDEREN MET DE AFWERKINGSVERF

Na het aanbrengen van de onderlaag en drogen van de primer, zal de schilder de muur verven met de gekozen muurverf. De muur moet goed droog zijn, want als de verf nog nat is, kan dit een invloed hebben op het afgeleverde werk. Afhankelijk van de ruimte, kun je je muur verven met een glans, zijdeglans of matte verf. Zijn de kamers droog, dan wordt er meestal gekozen voor een latexverf. Bij veelgebruikte ruimtes of muren die in aanraking komen met vocht of condens, gebruik je beter een acrylverf of een vinylverf. Het voordeel van een verf op basis van acryl of vinyl is dat ze waterbestendig en waterafstotend is, zodat je je nieuwe muren schoon kunt schrobben. Vooral bij badkamers is de keuze van de juiste verf met een goede hechting zeer belangrijk. Een acrylverf of vinylverf voor een badkamer bevat tevens een waterafstotende polyurethaan coating waardoor het vocht en de dampen niet kunnen doordringen in je muren. Als alternatief kan de vakman ook je pleisterwerk schilderen door het aanbrengen van een waterdichte epoxy verf. Welke muren je ook laat schilderen, een ervaren schilderspecialist weet waarmee hij bezig is en hij zal zijn werk afstemmen op wat je nodig hebt. Ook qua kleur kan hij je professioneel en doordacht helpen bij je keuzes. Door het gebruik van de juiste verf, kleur, materiaal en verftechniek, zal hij efficiënt en snel je muur verven. Zo krijgen je geschilderde muren een mooi eindresultaat en een schitterend homogeen kleurresultaat,  Met de ervaring en de vakkennis van je schilder zullen er geen verticale strepen, druppels of blokvorming te zien zijn en zal de afwerkingslaag overal egaal en glad zijn. Je hoeft dus geen binnenvallend zonlicht te vrezen waardoor de kleine foutjes dikwijls worden uitvergroot. Een ervaren stielman werkt steeds met nodige zorg wanneer hij je muur gaat schilderen en hij zal je binnenmuur, of buitenmuur, tot in de puntjes afwerken! Voor gratis offertes en/of adviezen kun je hieronder enkele van jouw regionale schilders contacteren!

Vind een geschikte vakman uit je buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

DIY: stappenplan om zelf je muur te schilderen

Als je zelf je muur gaat schilderen schilderen, dan doe je dit best door een stappenplan te volgen. Zo bereik je het beste resultaat en het geeft de meeste garantie op een goede bescherming en duurzaamheid van je gepleisterde of bakstenen muur. Gebruik hierbij steeds de juiste producten en bekijk welke verfproducten geschikt zijn voor je soort muur. Laat je daarom, voor het kiezen van de juiste primer of verf, eventueel bijstaan door een professionele vakman voor tips en adviezen. Sommige verfsoorten bevatten speciale componenten die kunnen zorgen voor een langere bescherming en levensduur van je muur. Hieronder vind je een algemeen stappenplan dat kan toegepast worden voor het schilderen van je muur, nadat het voorafgaandelijk schuurwerk werd uitgevoerd.

 • Stap 1: Verwijder de meubels, lusters en de gordijnen en zorg ervoor dat je ruimte vrij is voor je begint aan de klus. Bescherm de vloer met karton of plastic en plak het vast. Plak de randen van je vloer of plafond af met een brede afplaktape op enkele millimeters van je muur. Voer het afplakken met de afplaktape nauwkeurig uit en neem voldoende tijd voor het afplakken.
 • Stap 2: Na het afplakken met de afplaktape kun je beginnen schilderen. Begin altijd eerst te verven met de grondlaag primer. Neem een ronde borstel of kwast en schilder eerst de hoeken en randen nauwkeurig. Verdeel daarna je muur in denkbeeldige vlakken van 1m op 1m. Strijk de verf gelijkmatig met de roller uit op de grote oppervlakken en gebruik voldoende verf. Kijk tijdens het schilderen naar het daglicht, zo zie je beter de details zoals strepen, druppels of vuil. Verdeel de verf gelijkmatig, eerst verticaal en daarna gekruist horizontaal. Schilder het volgende vlak en overlap één rolbreedte terwijl de verf nog nat is. Herhaal dit voor de andere vlakken en laat daarna de verf goed drogen.
 • Stap 3: Na het drogen kun je de eindlaag of afwerkingslaag aanbrengen met de roller en kwast op dezelfde wijze als de grondlaag. Met een goed dekkende verfsoort kan dit soms in één keer, maar meestal zal je een paar keer, meestal 2, moeten schilderen. Als laatste dien je de afplaktape nog te verwijderen. 


Gemiddelde kosten muur schilderen

HOE WORDT DE PRIJS VOOR MUUR VERVEN BEPAALD?

Laat je je muur verven dan moet je rekening houden met 2 variabelen binnen de kostprijs van het uit te voeren werk. Enerzijds is er de kostprijs van de materialen die gebruikt zullen worden voor je schilderwerken, en anderzijds is er de arbeidskost van de schilders zelf.

Natuurlijk speelt de grootte en de complexiteit van de opdracht of het werk een belangrijke rol. Grote oppervlakken, zonder al teveel ramen, deuren, hoeken of kantjes, zijn bijvoorbeeld soms makkelijker te schilderen met een roller zonder al teveel tijdsverlies. Sausklare muren vergen ook veel minder voorbereidend werk tegenover muren waarvan de ondergrond nog geëgaliseerd of voorbereid moet worden. Het bepaalt voor een groot deel de arbeidskosten en de uren die je vakman gaat nodig hebben om het werk uit te voeren. 

De kwaliteit en de duurzaamheid van de verf kan de prijs ook bepalen. Een duurzame en kwalitatieve verf gaat langer mee en biedt een betere bescherming aan je muren, maar vaak zijn deze verven ook duurder. Een verf met een kleur kost doorgaans ook iets meer dan een witte verf. Indien je zelf de verf wilt aankopen, bekijk dan eerst goed wat je nodig hebt en laat je op voorhand goed informeren over de verf, primer en kleur die je wenst te gebruiken. De prijs van een verf of primer wordt steeds berekend per vierkante meter.

Gezien de arbeidskost een groot deel van de totaalprijs bepaald, is het belangrijk dat je een advies en eventueel meerdere offertes opvraagt bij verschillende professionele schilders uit je regio.PRIJZEN MUUR SCHILDEREN

Soort schilderwerken
Gemiddelde prijs
Muur laten schilderen
€ 10 - € 15 per m²
Latexverf
€ 8 - € 15 per liter
Vinylverf
€ 15 - € 40 per liter
Acrylaatverf
€ 12 - € 35 per liter
Epoxy verf
€ 20 - € 50 per liter
Structuurverf latex
€ 15 - € 25 per liter
Ben je op zoek naar een professionele schilder uit je regio om een vrijblijvende offerte te krijgen voor je schilderwerken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
2879 Schilders in uw regio!