Muur schilderen

Bereik tot 2628 schilders in Vlaanderen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  U zoekt de juiste vakman voor het schilderen van uw muur

  U wilt uw muur laten schilderen, maar waar vindt u de geschikte vakman voor deze schilderwerken? Hoe vindt u een professionele en betrouwbare schilder die actief is in uw regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?
 • 2

  U verstuurt uw offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kan u uw offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele schildersbedrijven uit uw regio verstuurd. Zo bespaart u veel tijd en moeite!
 • 3

  U vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele schilders die geïnteresseerd zijn in uw opdracht zullen u een offerte toesturen, waarna u rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kan nemen!
2628
Schilders
113
Opdrachten
per maand
238
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor schilderwerken in Vlaanderen

Soort schilderwerken: Schilderwerken binnen - renovatie

Aantal m²: 52 m²

Projectbeschrijving:

Herschilderen van muren, plafond en plinten in het wit.
Offerteaanvraag uit Merelbeke

Soort schilderwerken: Schilderwerken binnen - renovatie , Schilderwerken buiten

Aantal m²: 15, 22 m²

Projectbeschrijving:

Voordeur, achterdeur en garagepoort
Inkomhal : muur langs trap van 3,5 op 6 hoog bijschilderen
En houten trap: treden bijwerken
Offerteaanvraag uit Zoutleeuw

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele vakmensen in Vlaanderen. Wanneer u dus uw offerteaanvraag indient, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele vakmensen die gelegen zijn in uw regio en de juiste kwalificaties hebben voor de door u beschreven opdracht.
Dit kan zéér snel gaan... van zodra we uw offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde vakmensen uit uw regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kanidaat stellen voor uw opdracht en contact met u opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens u alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw aanvraag bekijken.
Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel bedrijven interesse tonen in uw offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk uw opdracht zo gedetaileerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben in uw opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens uw contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die uw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige uw contactgegevens zullen krijgen, en u bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.
Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. U bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.
We raden u aan om uw aanvraag zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de vakmensen uit uw regio. Naast de vooropgestelde vragen, en uw contactgegevens, is het belangrijk om uw beschrijving van de opdracht ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Zoekt u een specifiek schildersbedrijf?

Vind een geschikte schilder in uw buurt

Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval schilder, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer u niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan u het schilderen van uw muur wilt toevertrouwen. Om de juiste keuze te kunnen maken moet u verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die u de beste prijs/kwaliteit voor uw schilderwerken garandeerd.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele schilders uit uw regio. Daarna moet u hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van uw project, hopende dat zij u nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

Muur schilderen: uw muur professioneel laten schilderen!

Via ons platform geeft u uw offerteaanvraag voor muur schilderen éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde schilders uit uw omgeving u contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor uw schilderwerken snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat u na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. U ontvangt de offertes, u vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan u om te beslissen of u tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heeft u niets te verliezen, in tegendeel... u kan er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog uw offertes aan bij alle professionele schilders uit uw omgeving... Alvast veel succes met uw project!

Vind een geschikte schilder uit uw buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Waarom uw muur laten schilderen door een professionele schilder?

Wie houdt van een propere en frisse woning weet, wat hem of haar te doen staat om de zoveel jaar. Het is dan weer tijd om het interieur op te frissen met eigentijdse verfkleuren en de verbleekte muren te schilderen met nieuwe verven. Een lastig karwei waarbij u enkele dagen of zelfs weken mee zoet bent indien u al uw muren wilt schilderen. Dit is dan ook de reden waarom vele mensen hun muren schilderen tijdens een verlofperiode. Maar waarom zou u niet overwegen om muren te laten schilderen door een professionele schilder? Een ervaren schilder kan uw muren schilderen in geen tijd waardoor u uw kostbaar verlof blijft u behouden voor leukere invullingen. Naast de verf, die u toch dient te betalen, zijn het alleen de werkuren van de schilder die er bovenop komen. Door uw muren te laten schilderen, wint u niet alleen tijd maar verkrijgt u ook een perfect afgewerkt interieur. Een professionele schilder maakt er een erezaak van om uw muren te schilderen met de grootste zorg waarbij geen enkel detail over het hoofd wordt gezien. En tenzij u zelf een begenadigd schilder bent, maakt een professionele schilder, bij het muren schilderen, echt wel het verschil. Een professionele schilder maakt gebruik van hoogwaardige verven en primers die veel langer meegaan dan een gewone verf van de bouwmarkt. Door zijn ruime aanbod van kwalitatieve verven, gebruikt hij de juiste primers, verven en verfkleuren voor elke ruimte of muur. Een erkende schilder kan ook de gepaste vinylverf of acrylverf aanbevelen voor uw badkamer of keuken. Deze hoogwaardige verven beschermen uw muren tegen vocht en condens en vermijden dat er schimmel- of spoorvorming ontstaat. Ook op het vlak van afwerking zit u met een professionele schilder gebeiteld. Alles wordt proper afgekit en afgetaped en uw muren zullen mooi egaal en glad zijn afgewerkt zonder strepen of blokvorming. Het resultaat laat zich dan ook bewonderen en het interieur van uw woning zal weer stralen. Uw muren laten schilderen door een professionele schilder geeft u een garantie op een modieuze, kwaliteitsvolle en perfecte afwerking. Bovendien bespaart het u de kostbare tijd en moeite tijdens uw vrije dagen. Via offertesonline.be kunt u rechtstreeks in contact komen met de professionele schilders uit uw regio of omgeving. Ze kunnen u enkele offertes overmaken voor een vrijblijvende keuze of vergelijking!

Muur laten schilderen

Wat zijn de mogelijke verfsoorten voor het verven van uw muur?

Verf verschillen

Algemeen kunnen we de verfsoorten opdelen in drie belangrijke groepen: de solventgedragen verven op basis van oliën, de verven op basis van water en de minerale verven. Daarnaast zijn er nog de speciale verven zoals magneetverf, betonverf, synthetische verven of epoxy verf. Solventgedragen verven, of alkydverven, worden om ecologische redenen tegenwoordig echter bijna niet meer toegepast. Het gebruik en de prijs van een bepaalde verfsoort wordt verder bepaald aan de hand van de dekkracht, de vloei en de binding. De dekkracht van een verf wordt gemeten aan het resultaat waarmee een bepaalde ondergrond wordt gedekt. Hoe minder zichtbaar de onderlaag is, hoe groter de dekkracht van de verf. De vloei is de gemakkelijkheid waarmee je de verf egaal kunt aanbrengen bij het muur schilderen. De binding van een verf bepaalt dan weer de dichtheid van uw verf, door middel van een aanwezig bindingsmiddel, waardoor uw verf meer of minder waterdicht en afwasbaar is. Verder spreken we ook nog over ademende of niet ademende verven. Dampdoorlatende of ademende verven kunnen condensvocht voorkomen terwijl dit bij gesloten verven niet het geval is. Toch is het perfect mogelijk om uw muren te verven met een verf die zowel waterafstotend als dampdoorlatend is. Als laatste verf parameter is er de matte of glanzende afwerking. Oplopend spreken we van een matte verf, een zijdeglans verf, een glansverf en een hoogglans verf. Matte verven zijn ideaal voor muren en plafonds maar ook de zijdeglans verf komt hiervoor in aanmerking. Een glansverf zal meer gebruikt worden in badkamers en keukens en is zeer gemakkelijk afwasbaar. Hoogglans verven dienen meer voor het schilderen van deuren en meubels. De meest gebruikte verven zoals latex-, vinyl- en acrylverf zijn watergedragen verven. Voor alle inlichtingen over verven en primers verwijzen we u graag door naar de erkende schilders uit uw regio!

Muur schilderen met latexverf

Muur schilderen met latexverf

Latexverf wordt het vaakst gebruikt bij grote oppervlaktes die weinig te lijden hebben zoals binnenmuren en plafonds. Wanneer uw muren nog tekenen hebben van roest- of nicotineaanslag is het beter om andere verven te gebruiken. Latexverf is een emulsieverf op basis van rubber en ze bevat conserveermiddelen tegen schimmels en bacteriën. De meeste latexverven zijn verdunbaar met water en het zijn dan ook zeer gebruiksvriendelijke verven om uw muren mee te schilderen. De latexverf werkt niet alleen isolerend en ademend maar ze droogt ook vrij snel op, waardoor er minder lang moet gewacht worden om de volgende laag aan te brengen. Een ander voordeel is dat de gemorste verf onmiddellijk weer met water kan verwijderd worden. Als primer gebruikt u ook best een ademende primer als onderlaag in overeenstemming met uw ademende latexverf. Een latexverf kunt u reinigen met water maar ze is minder afwasbaar dan de andere muurverven. Wilt u uw muren laten schilderen met latexverf? Neem hier gratis contact op met enkele ervaren lokale schilders uit uw buurt voor een offerte!

Muur schilderen met vinylverf

Muur schilderen met vinylverf

Vinylverf is net als latexverf een watergedragen verf. Door de toevoeging van het verhardende polyvinylacetaat en een weekmaker ingrediënt is deze verf waterwerend en toch flexibel. In tegenstelling tot de latexverf is deze verf wel afwasbaar en bestand tegen damp- of condensvocht. De vinylverf heeft ook goede isolerende en ademende eigenschappen. Door de elasticiteit van de verf, is vinylverf ideaal voor ruimtes met temperatuurverschillen zoals badkamers en keukens. Als u uw muren laat schilderen met een vinylverf zal het prijskaartje wel beduidend hoger liggen dan met een latexverf. Daardoor dat vinyl als verf steeds minder, tenzij voor badkamers, wordt gebruikt en vervangen wordt door een acrylverf. Voor meer info om uw muren te schilderen met een vinylverf, verwijzen we u graag door naar onze regionale schilder experten voor verdere adviezen en offertes!

Muur schilderen met acrylaatverf

Muur schilderen met acrylaatverf

Een acrylverf is een kwalitatieve latexverf op basis van polymeer. De verf heeft een grote dichtheid waardoor het vuil en stof weinig kans krijgt om zich te hechten. Doordat de verf waterdicht is, kan ze ook op buitenmuren worden toegepast. Een acrylverf kan verdund worden met water maar de verf heeft wel een snelle droogtijd die niet ongedaan kan gemaakt worden. Verder heeft de verf weinig verkleuring en is ze licht dampdoorlatend. Vooral bij vochtige ruimtes zoals badkamers, keukens en vochtige kelders is acrylverf een geschikte verf om uw muren mee te schilderen. Acrylverf is in diverse verfkleuren verkrijgbaar maar heeft van nature een zeer licht eigele kleurtint. Niet alle acrylverven zijn afwasbaar omdat ze niet alkaliënbestendig zijn, dus vraag vooraf zeker naar de technische gegevens van de verf. Interesse om uw muren te laten schilderen met acrylverf? Neem hier contact op met onze ervaren schilders uit uw regio voor offertes of verdere informatie!

Muur schilderen met epoxy verf

Muur schilderen met epoxy verf

Een epoxy verf wordt, naast vloercoating, ook gebruikt om badkamers te schilderen. Epoxy bevat een thermohardende kunststof die na uitharding een zeer dichte en sterke dekking heeft. Hierdoor kan er geen vocht doordringen en worden bacteriën geweerd. Een epoxy verf is alkaliënbestendig, zeer sterk en de verf droogt zeer snel. Door het toevoegen van een kleurpigment zijn er meerder verfkleuren mogelijk. Epoxy verf wordt vaak toegepast in badkamers met een industrieel interieur. Nadeel van deze verf is dat u uw badkamer voldoende moet verluchten totdat alle schadelijke dampen verdwenen zijn. Een epoxy verf is duurder dan de andere verven maar de verf is wel zo goed als onverslijtbaar. Voor meer inlichtingen om uw muren te laten schilderen met een epoxy verf, kunt u hier terecht bij enkele lokale schilder experten uit uw regio!

Muur schilderen met structuurverf

Muur schilderen met structuurverf

U kunt uw muren laten schilderen met een structuurverf. Bij een structuurverf worden er korrels, in fijne of grove vorm, toegevoegd aan uw verf. Door deze korrels, en door gebruik te maken van een speciale verfrol of blokkwast, kan de schilder de muren verven met een effect patroon. Het geeft uw muren een verfijnd of grof esthetisch effect mee. Een ander voordeel van structuurverf is dat de muur niet volledig egaal glad of sausklaar moet zijn. Door uw muur te laten schilderen met een structuur muurverf, camoufleert u de aanwezige kleine oneffenheden. Het nadeel van een structuurverf is dat er weinig ruimte is tot verandering nadien. U kunt de muren overschilderen maar als u een terug een effen muur wilt of u muur wilt behangen, dan moet de verf eerst verwijderd worden. Interesse om uw muren te laten schilderen met structuurverf? Vraag hier naar enkele offertes bij uw regionale schilders!

Bent u op zoek naar een professionele schilder uit uw regio om een vrijblijvende offerte te maken voor uw schilderwerken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Muur schilderen: hoe gaat een schilder te werk?

Voorbereiding muur verven

1. Voorbereiding van de muur

Bij een eerste afspraak zal uw professionele schilder komen kijken naar uw woning en zal hij de staat en de structuur van uw te schilderen muren bekijken. Bij bepleisterde muren zal hij kijken of de muren al sausklaar zijn om ze direct te kunnen verven. Bij muren van gipsplaten of MDF zal hij eveneens de staat en de afwerking van de muren opmeten. Daarna zal de schilder starten met de voorbereidende werken. Hiervoor zal de schilder de meubels en de aanwezige objecten beschermen met plastic folie of schildersdoeken. Ook alle vijzen, nagels en afdekplaatjes van het elektrisch circuit worden verwijderd of afgeplakt met schilderstape. Zijn er nog oude niet overschilderbare verflagen aanwezig, dan zal hij die eerst verwijderen. Vervolgens zal uw schilder de muren glad schuren en de oneffenheden, zoals gaatjes, scheuren of kleine beschadigingen, opvullen met een vulmiddel. Nadat de muur volledig is gerestaureerd, wordt hij terug lichtjes opgeschuurd en gestofzuigd. De muur is nu sausklaar. Bij muren die sterke sporen bevatten van nicotine, roest of roet, zal de schilder eerst een dekkende isolatielaag aanbrengen nadat hij de muren heeft schoongemaakt. Daarna zal de schilder, afhankelijk van de ondergrond en de hechting, de juiste verf kiezen om de muren te verven. Aan de hand van de gekozen muurverf, kiest hij ook tegelijk de bijpassende primer. Een primer voor een gepleisterde muur is bijvoorbeeld niet hetzelfde als een primer voor een Gyproc muur. Ook bevatten sommige primers al een dekkende isolatielaag om vlekken en sporen te weren. Muren laten schilderen in uw badkamer vraagt iets meer aandacht waarbij vooraf de porositeit van de muren wordt bekeken. In bepaalde gevallen is het nodig om een extra hechting te plaatsen vooraleer u uw muren kunt schilderen. Wenst u meer informatie over de voorbereidingen die nodig zijn om uw muur te laten schilderen? Neem hier vrijblijvend contact met enkele deskundige schilders uit uw regio!

Muren verven met een hechtende primer

2. Muren verven met een hechtende primer

Na de voorbereidende werken zijn de muren sausklaar en kan de schilder de muren schilderen. Afhankelijk van de muren zal de schilder de primer aanbrengen in één of twee lagen. Een primer zorgt voor een eerste dekkingslaag en zorgt ook voor een goede hechting van uw muurverf. De professionele schilder zal steeds een primer kiezen die overeenstemt met de gekozen muurverf. Gebruikt hij voor de muren van uw keuken of uw badkamer een acrylverf dan zal een primer kiezen met dezelfde ademende en waterwerende eigenschappen als de acrylverf. Niet dampopen primers gebruikt men voornamelijk voor verven die ook niet dampopen zijn. Bij badkamers met poreuze muren moet er mogelijk nog eerst een sterke hechtingslaag worden aangebracht voor de schilder de muren kan schilderen met een primer. Indien u niet zeker bent van de juiste verf of primer dan kunt u altijd verf met advies bekomen bij uw lokale schilder uit uw regio!

Muren verven met de afwerkingsverf

3. Muren verven met de afwerkingsverf

Na het aanbrengen en drogen van de primer zal de schilder de muren schilderen met de gekozen muurverf. Afhankelijk van de ruimte kunt u uw muren laten schilderen met een glans, zijdeglans of matte verf. Zijn de kamers droog dan wordt er meestal gekozen voor een latexverf. Bij veelgebruikte ruimtes of muren die in aanraking komen met vocht of condens, gebruikt u beter een acrylverf of een vinylverf. De voordelen van een verf op basis van acryl of vinyl is dat ze waterbestendig en waterafstotend is, zodanig dat u uw muren schoon kunt schrobben. Vooral bij badkamers is de keuze van de juiste verf zeer belangrijk. Een acrylverf of vinylverf voor een badkamer bevat een waterafstotende polyurethaan coating waardoor het vocht en de dampen niet kunnen doordringen in uw muren. Als alternatief kan de schilder ook een epoxy verf aanbrengen. Welke muren u ook laat schilderen, een ervaren schilder weet waarmee hij bezig is, zijn keuzes en werkwijzen zijn dan ook doordacht en professioneel. Door het gebruik van de juiste verven, materialen en verftechnieken zal hij efficiënt en snel uw muren schilderen. Met de ervaring en vakkennis van uw schilder zullen er geen strepen, druppels of blokvorming te zien zijn en zal uw muurverf overal egaal en glad zijn. U hoeft dus geen binnenvallend zonlicht te vrezen waardoor de kleine foutjes dikwijls worden uitvergroot. Een ervaren schilder zal uw muren met de nodige zorg schilderen en ze tot in de puntjes afwerken! Voor offertes en/of advies kunt u hier enkele van uw regionale schilders contacteren!

Bent u op zoek naar een professionele schilder uit uw regio om een vrijblijvende offerte te maken voor uw schilderwerken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Gemiddelde muur schilderen kosten

Hoe wordt de prijs voor muur schilderen bepaald?

Wanneer u uw muur laat schilderen dan moet u rekening houden met 2 variabelen binnen de kostprijs. Enerzijds is er de kostprijs van de materialen die gebruikt zullen worden voor uw schilderwerken, en anderzijds is er de arbeidskost van de schilder(s) zelf.

Gezien de arbeidskost een groot deel van de totaalprijs bepaald, is het belangrijk dat u meerdere offertes opvraagt bij verschillende professionele schilders uit uw regio.

Wat de arbeidskosten betreft mag u rekenen op een kost van ongeveer € 40-80 per uur.

Prijzen plafond schilderen

Soort schilderwerken
Gemiddelde prijs
Muur laten schilderen
€ 10 - € 15 per m²
Latexverf
€ 8 - € 15 per liter
Vinylverf
€ 15 - € 40 per liter
Acrylaatverf
€ 12 - € 35 per liter
Epoxy verf
€ 20 - € 50 per liter
Structuurverf latex
€ 15 - € 25 per liter
Bent u op zoek naar een professionele schilder uit uw regio om de prijs voor uw schilderwerken te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
2628 schilders in uw regio!

Vergelijk offertes voor uw Schilderwerken

Na het ontvangen van deze offertes bent u tot niets verplicht, enkel beter ingelicht.

U heeft dus niets te verliezen...