GEVEL SCHILDEREN

Bereik tot 2879 schilders in Vlaanderen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  Zoek je de juiste vakman voor het schilderen van je gevel?

  Je wil je gevel laten schilderen, maar waar vind je de geschikte vakman voor deze schilderwerken? Hoe vind je een professionele en betrouwbare schilder die actief is in jouw regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  Je verstuurt je offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kun je je offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele schildersbedrijven uit jouw regio verstuurd. Zo bespaar je veel tijd en moeite!

 • 3

  Je vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele schilders die geïnteresseerd zijn in je opdracht, zullen jou een offerte toesturen, waarna je rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kunt nemen!

2879
SCHILDERS
59
Opdrachten
per maand
162
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor schilderwerken in Vlaanderen

Soort schilderwerken: Schilderwerken binnen - renovatie

Aantal m²: 60m²

Projectbeschrijving: Zo snel mogelijk

Projectbeschrijving:

De zouden graag de kinderkamer volledig laten schilderen.
Arrow
Offerteaanvraag uit Kruibeke

Soort schilderwerken: Schilderwerken buiten

Aantal m²: 55m²

Projectbeschrijving: Zo snel mogelijk

Projectbeschrijving:

Graag had ik een offerte ontvangen om een zijgevel van ongeveer 55 vierkante meter in antraciet te kaleien. De zijgevel heeft maar 1 raam op de beneden verdieping
Arrow
Offerteaanvraag uit Sint-Amands

Vind een geschikte schilder in je buurt

Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval schilder, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer je niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan je je gevel schilderen wilt toevertrouwen. Om de juiste keuze te kunnen maken, moet je verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die je de beste prijs/kwaliteit voor je schilderwerken garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele schilders uit jouw regio. Daarna moet je hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van je project, hopende dat zij jou nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.

Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Gevel schilderen: je gevel professioneel laten schilderen!

Via ons platform geef je je offerteaanvraag voor gevel schilderen éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde schilders uit jouw omgeving jou contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor je schilderwerken snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat je na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. Je ontvangt de offertes, je vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan jou om te beslissen of je tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heb je niets te verliezen, in tegendeel... je kunt er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog je offertes aan bij alle professionele schilders uit jouw omgeving... Alvast veel succes met je project!

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele schilders in Vlaanderen. Wanneer je dus je offerteaanvraag indient, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele vakmensen die gelegen zijn in jouw regio en de juiste kwalificaties hebben voor de door jou beschreven opdracht.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we je offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde vakmensen uit je regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven je offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor je opdracht en contact met je opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens je alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven je aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel bedrijven interesse tonen in je offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk je opdracht zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De schilders die interesse hebben in je opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens je contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die je contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige jouw contactgegevens zullen krijgen, en je bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. Je bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden je aan om je aanvraag zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de schilders uit jouw regio. Naast de vooropgestelde vragen, en je contactgegevens, is het belangrijk om de beschrijving van de schilderwerken ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Vind een geschikte schilder uit je buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Je gevel laten schilderen: waarom en wat zijn de mogelijkheden?

Vele oudere woningen zijn nog in goede staat, maar door de jaren heen hebben ze hun glans en hedendaagse frisheid wat verloren. Door je gevel te laten schilderen, kun je nochtans je woning weer een moderne en eigentijdse uitstraling meegeven. Een professionele schilder kan je betonnen, bezette of bakstenen gevel al schilderen op enkele dagen tijd, indien er geen al te grote beschadigingen zijn aan de buitenmuren of de ondergrond. Met een grote precisie en gedetailleerde afwerking, zal hij snel maar efficiënt de muur van je huis schilderen met een hoogwaardige gevelverf. Dankzij de goede ademende en hechtende eigenschappen van de verf, zit je met je geschilderde gevel weer goed voor enkele tientallen jaren. Bovendien verkrijg je, door de gevel van je huis te schilderen, zo ook een meerwaarde voor je woning.

De meeste gebruikte kleur bij het gevel schilderen is een witte buitenmuur verf, maar wens je een andere kleur als gevelverf, dan kan dit ook perfect uitgevoerd worden. Een buitenmuur verf beschermt je gevel tegen de veranderende weersomstandigheden en ze is Uv-bestendig en waterdicht. Je kunt deze verf buiten ook gebruiken bij gevelrenovaties, maar dan moeten eerst de voorbereidende gevelwerken zijn uitgevoerd en moet de ondergrond voldoende stabiel en hechtend zijn.

Een alternatief voor het gevel schilderen is om de gevel van je huis te kaleien. Bij het kaleien van je gevel, wordt er verf van minerale grondstoffen op basis van kalk aangebracht op je buitenmuur. Kaleien is dan ook de meest milieuvriendelijke manier om je gevel te verven. Een andere goedkope oplossing om je gevel te schilderen is om spuitkurk te gebruiken als verf voor je muur. Spuitkurk is een decoratieve elastische gevelverf op basis van kurk en oliën, en deze gevelverf is momenteel erg in trek. Via offertesonline.be kun je de verschillende mogelijkheden voor gevel schilderen vergelijken. Je kunt dit doen door vrijblijvend offertes en advies aan te vragen bij enkele erkende schilders uit je regio of buurt. Ze zullen je graag verder helpen!

Schilderen gevel: welke soorten verf zijn geschikt?

DAMPOPEN GEVELVERF OP BASIS VAN ACRYLAAT

Voor het schilderen van je gevel gebruikt de schilder een verf op basis van acrylaat omdat deze verven waterdichte en ademende eigenschappen hebben. Ze zorgen ervoor dat er geen water van buiten naar binnen kan, maar dat het vocht in je muur, en van je baksteen, indien nodig wel van binnen naar buiten kan. Een goede ademende buitenmuurverf voorkomt vochtproblemen en vooral bij een geïsoleerde spouwmuur is dit zeer belangrijk. Een gevelverf van acrylaat kun je ook verkrijgen met een siliconen toevoeging waardoor de gevelverf op het vlak van waterdichtheid nog beter scoort. Interesse om de muur van je gevel te schilderen met een dampopen gevelverf op basis van acrylaat? Contacteer onze ervaren lokale schilders uit jouw buurt voor meer informatie of advies.

HYBRIDE GEVELVERF

Je kunt je gevel ook verven met een hybride gevelverf. Deze muurverf maakt gebruik van hydrofiele siliconenhars en heeft, net als de acrylaat gevelverf, een hoge resistentie tegen vocht en een uitstekende Uv-bestendigheid. Door de hoge flexibiliteit is deze muurverf ook geschikt tegen alle weersomstandigheden. Hybride en acrylaat gevelverven hebben ook de hoogste waarden op het vlak van waterdampdoorlaatbaarheid zodat het vocht uit je bakstenen muur kan verdampen. Een hybride verf is dus ook een uitstekende muurverf om je gevel mee te schilderen. Voor meer informatie over gevels schilderen met een hybride buitenmuur verf, kun je hier onze professionele schilders uit je regio contacteren.

SILICAAT GEVELVERF

Ook een silicaatverf wordt vaak gebruikt om gevels en bakstenen muren te schilderen. Deze gevelverf is een minerale verfsoort die kaliwaterglas gebruikt als bindmiddel. Door deze bijzondere samenstelling heeft deze silicaat gevelverf zeer duurzame en weerbestendig eigenschappen. Alhoewel de waterdichtheidswaarde van deze verf iets minder scoort dan de acrylaat en hybride muurverven, kan deze gevelverf een levensduur van meer dan vijftig jaar doorstaan. Een muur van je huis schilderen met een silicaatverf is dus een investering die loont! Voor meer info over de mogelijkheden van een silicaatverf bij het gevel schilderen, verwijzen we je graag door naar de vele professionele schilders in je nabije omgeving of regio!

BUITENMUUR SCHILDEREN MET KALKPLEISTER

Een buitenmuur schilderen met kalkpleister, noemt men eigenlijk kaleien. Het is een eeuwenoude techniek die wordt gebruikt om een gevel of een muur te schilderen. Vooral bij landelijke en klassieke woningen laat men vaak de gevels schilderen met kalkpleister, vanwege de authentieke en natuurlijke uitstraling. Het kaleien van gevels gebeurt met een minerale kalkverf en het is ideaal om je gevel te renoveren met een decoratieve toevoeging. Eén van de eigenschappen van kaleien is dat de zuigkracht van de gevelsteen of baksteen mee de kleur bepaalt van de kalei. Een gevel kaleien heeft meerdere voordelen. Door te kaleien kan de schilder kleine oneffenheden of beschadigingen van de ondergrond corrigeren omdat de gevelverf in een dikke laag wordt aangebracht op de gevelmuur. Bij het gevel kaleien wordt ook een blokborstel gebruikt, deze is nodig omdat er zo grove patronen kunnen worden aangebracht op je muur. Het kaleien van je gevel zorgt ervoor dat je huis een rustieke uitstraling krijgt waarbij alle eigenschappen van de waterdichtheid en waterdampdoorlaatbaarheid goed worden gerespecteerd. Wens je meer te weten over het kaleien van gevels? Vraag gerust advies en enkele vrijblijvende offertes aan bij de regionale schilders uit jouw buurt!

BUITENMUUR SCHILDEREN MET SPUITKURK

Spuitkurk is tegenwoordig een veel toegepaste gevelverf die wordt gebruikt om gevels te schilderen. Deze gevelverf bestaat uit een mengeling van kurk, acrylaathars, pigmenten en oliën. Net zoals bij het gevel kaleien, wordt er hier gebruik gemaakt van ecologische en natuurlijke materialen. Spuitkurk wordt door de schilder als emulsie gespoten op je gevel of je bakstenen. De ramen en deuren worden hiervoor door de schilders eerst zorgvuldig afgeplakt en beschermd. Deze gevelverf is waterafstotend, brandwerend en geluiddempend. De uiterste lichte kurklaag beschermt je woning tegen alle mogelijke weertypes en is zeer goed bestand tegen scheuren of barsten. Door de gevel te spuiten in plaats van de gevel te schilderen, is deze schildermethode veel sneller dan de andere schilderwerken, waardoor de iets duurdere prijs wordt gedrukt. Spuitkurk is verkrijgbaar in verschillende korreldiktes en kleuren.  Het is milieuvriendelijk en het geeft een bijkomende isolatie aan je woning. Je schilder zal je, naargelang de ondergrond van de muur van je huis, advies geven over de verschillende spuitkurken die goed zijn voor je gevel. Vraag vrijblijvend advies naar de voor- en nadelen die buitenmuren schilderen met spuitkurk je te bieden hebben door enkele gediplomeerde schilders uit jouw regio te contacteren .

Ben je op zoek naar een professionele schilder uit je regio om een vrijblijvende offerte te maken voor je schilderwerken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Hoe gaat een professionele schilder te werk?

STAP 1: VOORBEREIDING SCHILDEREN GEVEL

Voor hij je gevel gaat schilderen, zal een professionele schilder eerst de staat van je buitenmuren onderzoeken. Je kunt bijna alle gevels schilderen behalve wanneer de vochtigheidsgraad van de gevel hoger is dan vijf procent. In dit geval is de ondergrond van je muur te verzadigd en heeft het gevel verven geen zin. Daarna zal de schilder de eventuele kleine beschadigingen, zoals scheurtjes, verpoederde of losse voegen, gaatjes of oneffenheden wegwerken. Is dit gebeurd dan wordt de gevel, indien nodig, schoongemaakt door de aanslag en mosvorming te verwijderen van je bakstenen. Sommige professionele schilders maken hiervoor gebruik van stoom om de muur van je huis goed te reinigen. Tenslotte zal de schilder de gevel stofvrij maken voor hij zal starten met het gevel schilderen,  de ramen en deuren afplakken.

STAP 2: GRONDVERF AANBRENGEN OP DE BUITENMUUR

Na het herstellen en reinigen van de gevel en de ondergrond, kan de schilder beginnen met de buitenmuren te verven. Hij zal eerst de gevel schilderen met een grondverf of primer. Deze primer zorgt ervoor dat er een goede hechting is op je buitenmuren. Het is belangrijk om hier de meest geschikte primer te gebruiken, die goed past bij jouw type baksteen. Poreuze buitenmuren hebben een andere muurverf nodig als grondlaag dan compactere buitenmuren. Een goed hechtend fixeermiddel in de primer verf behoort tot de basisvoorwaarden die nodig zijn om de levensduur van je gevel schilderwerken te verhogen. Het aanbrengen van een primer voorkomt ook de kans op spanningen in de gevelverf. Afhankelijk van je buitenmuren, zal de schilder je gevel schilderen met één of twee onderlagen. Voor verder advies over welke primer het best geschikt is om je gevel te schilderen, verwijzen we je graag door naar onze regionale schilders uit jouw regio!

STAP 3: SCHILDEREN GEVEL MET DE AFWERKINGSLAAG

Al laatste stap zal de professionele schilder de gevel schilderen met een hoogwaardige afwerkingslaag door deze in één of meerdere lagen aan te brengen. De meeste gebruikte muurverven om je gevel te schilderen zijn acrylaatverf, silicaatverf en hybride verf. Als alternatieven kun je je gevel laten schilderen met spuitkurk, of kun je je gevel kaleien. Al deze gevelverven hebben zeer goede tot uitstekende waterdichte en waterdampdoorlatende eigenschappen. De schilder zal je gevel verven met een oog voor elk detail en aangepast aan het type bouwmateriaal van je buitenmuren. Voor bijna alle soorten muurverven beschikt je professionele schilder over een ruim aanbod aan verfkleuren, waarmee hij je buitenmuren kan schilderen. Houd er wel rekening mee dat verf voor een buitenmuur best wordt aangebracht tussen de tien en vijfentwintig graden opdat de gevelverf goed zou kunnen hechten en drogen. Vraag ook na in je gemeente of er beperkingen zijn om je buitenmuren te schilderen, het bespaart je problemen achteraf. Contacteer hier onze erkende regionale schilders voor enkele vrijblijvende offertes of advies!

Ben je op zoek naar een professionele schilder uit je regio om een vrijblijvende offerte te maken voor je schilderwerken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Gevel schilderen kosten

HOE WORDT DE PRIJS VOOR GEVEL SCHILDEREN BEPAALD?

Wanneer je je gevel laat schilderen, heb je enerzijds de kostprijs van de materialen die gebruikt zullen worden voor je schilderwerken, en anderzijds is er de arbeidskost van de schilder(s) zelf.

Duurzame en kwalitatieve verven en materialen kosten meestal meer, maar ze bieden doorgaans een langdurige bescherming aan je baksteen en gevel. Wanneer je een spuitkurk verf gebruikt, is de prijs van de verf hoger, maar zullen de arbeidskosten lager zijn omdat het spuiten sneller kan uitgevoerd worden. De prijs van de verf wordt steeds weergegeven per vierkante meter.

Omdat de prijzen voor schilderwerken nogal kunnen verschillen is het belangrijk dat je een advies en eventueel meerdere offertes opvraagt bij verschillende professionele schilders uit je regio. Raadpleeg zeker ook de reviews van de schilders. Zo kun je de beste prijs-kwaliteit aanbiedingen vergelijken zonder dat je voor verrassingen komt te staan.

PRIJZEN GEVEL SCHILDEREN

Soort schilderwerken
Gemiddelde prijs
Gevel schilderen met acrylaatverf
€ 15 - € 30 per m²
Gevel schilderen met silicaatverf
€ 15 - € 30 per m²
Gevel schilderen met hybride verf
€ 20 - € 40 per m²
Gevel schilderen met spuitkurk
€ 40 - € 60 per m²
Gevel kaleien
€ 25 - € 40 per m²
Gevel verven met een primer
€ 15 - € 30 per m²

Premies

Wanneer je het schilderen van je gevel combineert met een verbeterde muurisolatie van je gevel, kun je in aanmerking komen voor de verbouwpremie van de Vlaamse overheid. Alle energie-efficiënte investeringen worden door deze premie ondersteund, en de premie vervangt de voorgaande gecombineerde premies. Via onderstaande link kun je kijken of je in aanmerking komt voor de "Mijn Verbouwpremie". Niet alleen kun je via de simulator nagaan welke premie je kunt aanvragen, maar ook kijken op welk premiebedrag je recht hebt.

Premie muurisolatie

Hoe kun je besparen op je schilderwerken?

Enkele tips en adviezen om te besparen op het verven van je gevel.

Indien je de herstellingen aan je gevel zelf kunt uitvoeren, bespaar je op de arbeidskosten van de schilder. Dit kan door zelf de beschadigde voegen en scheuren te herstellen. Ook een beschadigde of poreuze baksteen kan vervangen worden. Alvorens de schilder kan verven, moet de gevel stof- en vetvrij zijn. Het reinigen van de gevel kun je eventueel zelf uitvoeren met een hogedruk reiniger. 

Vergelijk op voorhand enkele schilders uit je regio en vraag hen naar vrijblijvend advies en offertes. Zo kun je de prijzen vergelijken en kijken welke schilder het voordeligst is. Hou er wel rekening mee dat de prijs niet de enige parameter is. Ook de kwaliteit van het materiaal en het geleverde werk zijn zeker zo belangrijk. Lees daarom zeker ook de reviews van de klanten en laat je informeren over de tevredenheid van eerdere uitgevoerde schilderwerken. Dit neemt misschien iets meer tijd in beslag, maar voor een goede prijs/kwaliteit beoordeling is dit wel nodig.

Indien je zelf de verven aankoopt, kan dit voordeliger zijn. Let echter wel op dat het de juiste verven en primers zijn, die geschikt zijn voor je type gevel. Check dit zo nodig ook met je schilder. Vele professionele schilders vertrouwen enkel de eigen kwalitatieve verven en aanvaarden geen zelf aangekochte verf.

Vind een geschikte schilder uit je buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
2879 Schilders in uw regio!