DAKHERSTELLINGEN

Bereik tot 531 dakwerkers rond Antwerpen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  Zoek je de juiste vakman voor een dakherstelling?

  Je wilt je dak laten herstellen, maar waar vind je de geschikte vakman voor je dakherstellingen? Hoe vind je een professionele en betrouwbare dakwerker die actief is in de regio rond Antwerpen, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  Je verstuurt je offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kun je je offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele dakwerkers uit de regio rond Antwerpen in Vlaanderen verstuurd. Zo bespaar je veel tijd en moeite!

 • 3

  Je vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele dakwerkers die geïnteresseerd zijn in je opdracht zullen je een offerte toesturen, waarna je rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kunt nemen!

2843
DAKWERKERS
113
Opdrachten
per maand
217
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor dakwerken rond Antwerpen

Soort werken: Dak nieuw aanleggen

Type dak: Punt dak

Type woning: Halfopen bebouwing

Projectbeschrijving:

Volledig nieuw dak + onderdak isolatie,dakgoten,totale afwerking
Offerteaanvraag uit Wuustwezel

Soort werken: Dak reparatie

Type dak: Plat dak

Type woning: Rijwoning

Projectbeschrijving:

Een lek in mijn plat dak epdm
Offerteaanvraag uit Zwijndrecht

Vind een geschikte dakwerker in de buurt van Antwerpen

Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval dakwerker of dakdekker, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer je niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan je je dakherstelling wilt toevertrouwen. Om de juiste keuze te kunnen maken moet je verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die je de beste prijs/kwaliteit voor je dakwerken garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele dakwerkers uit jouw de regio rond Antwerpen. Daarna moet je hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van je dakherstellingen, hopende dat zij jou nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.

Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Dakherstellingen: je dak laten herstellen door een vakman!

Via ons platform geeft je je offerteaanvraag voor je dakherstellingen éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde dakwerkers uit de regio Antwerpen jou contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor je dakwerken snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat je na het verkrijgen van de verschillende dakherstellingen offertes tot niets verplicht bent. Je ontvangt de offertes, je vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan jou om te beslissen of je tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heb je niets te verliezen, in tegendeel... je kunt er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog je offertes aan bij alle professionele dakwerkers rond Antwerpen... Alvast veel succes met je project!

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele dakwerkers uit Antwerpen. Wanneer je dus je offerteaanvraag indient voor je mogelijke dakherstellingen, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele dakwerkers die gelegen zijn rond Antwerpen en de juiste kwalificaties hebben voor de door jou beschreven dakwerken.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we je offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde dakwerkers uit de regio Antwerpen in Vlaanderen. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven je offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor je dakherstellingen en contact met je opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens je alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven je aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen voor jouw dakwerken. Dus afhankelijk van hoeveel dakwerkers interesse tonen in je offerteaanvraag, zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk om je dakwerken zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven rond Antwerpen die interesse hebben in jouw dakherstelling betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens je contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen, diegene zijn die jouw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben voor je dakwerken, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige je contactgegevens zullen krijgen, en je bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. Je bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden je aan om je dakherstelling zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de dakwerkers rond Antwerpen in Vlaanderen. Naast de vooropgestelde vragen, en je contactgegevens, is het belangrijk om je beschrijving van de dakwerken ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Vind een geschikte dakwerker in Antwerpen door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Wat zijn enkele van de mogelijke dakherstellingen?

daklekkage opsporen in @city

Daklekkage opsporen

De meeste dakherstellingen hebben tot doel om je dak volledig waterdicht te houden of om het, bij minder gunstige omstandigheden, terug waterdicht te maken. Regelmatige en periodieke controles kunnen er voor zorgen dat je dakschade beperkt blijft en dat er enkel kleine dakherstellingen moeten uitgevoerd worden. Maar vaak wordt er te lang gewacht of heb je pech en heeft je dak stormschade opgelopen. Meestal gaat de alarmbel pas rinkelen als er vochtproblemen of lekkages opduiken of wanneer het hout van de dakconstructie begint te rotten. Het grootste probleem bij een lek of vochtproblemen is in de meeste gevallen dan ook om de oorzaak te vinden en om de lekkages te lokaliseren. Over het algemeen is een lekkage in een hellend dak veel gemakkelijker op te sporen dan bij een plat dak. Doordat het water steeds de gemakkelijkste weg naar beneden zoekt, kunnen vochtplekken of lekken bij een hellende daken beter gelinkt worden aan de bovenliggende oorzaken en kan men het lek sneller opsporen. Een kapotte of ontbrekende dakpan, een verstopte dakgoot, een slecht gecementeerde nokpan of een aangetaste of verzakte draagbalk kunnen zorgen voor insijpelend water en zo je woning aantasten. Bij platte daken kan het vocht zich ook horizontaal verspreiden en is het lek in je dak moeilijker te lokaliseren. Een professionele dakwerker gaat bij lekkages of vochtproblemen dan ook altijd eerst op zoek naar de mogelijke oorzaken en hij zal de volledige situatie en de staat van je dak grondig bekijken en analyseren. Zo kunnen, naast de overduidelijke lekkages en vochtplekken, aanwezige schimmels, sporen, houtrot, mossen of zoutafzettingen ook wijzen op verborgen vochtproblemen. Het opsporen van een dakschade door vocht moet je dus doordacht en uiterst zorgvuldig laten uitvoeren zodat de vochtproblemen van je dak definitief kunnen verholpen worden. Het is dan ook zeer belangrijk om bij eventuele schade door vochtproblemen zo snel mogelijk in actie te komen. Zo vermijd je een verdere insijpeling van het vocht in je woning of in je dakconstructie. Een periodiek dakonderhoud kan hierbij preventief helpen waardoor je dak in een goede staat blijft. Je kunt het onderhoud van je dak en je dakgoten laten uitvoeren door een professionele dakwerker. Tijdens dit onderhoud gaat de dakdekker tevens de algemene staat van je dak controleren. Op die manier kun je bepaalde verborgen gebreken of schade gevallen vroegtijdig herkennen en aanpakken. Indien nodig kun je dan kleine dakherstellingen laten uitvoeren en bespaar je jezelf grote kosten en veel miserie. Wens je meer te weten over het opsporen van lekkages of over dakherstellingen? Contacteer via offertesonline.be vrijblijvend de professionele dakwerkers uit Antwerpen of omgeving voor enkele gratis offertes!

daklekkage repareren als dakherstelling in @city

Lekkage dak repareren

Vooraleer je een vochtprobleem kunt repareren, moet je het lek eerst lokaliseren en kijken wat de oorzaak is van het vochtprobleem. Zonder de oorzaak weg te nemen, heeft het weinig zin om een dakherstelling uit te voeren. In sommige gevallen gaat het over een slechte cementering, een slecht afwaterende dakgoot, een poreuze roofing of losgekomen zink rond de schoorsteen en is de veroorzaker van je vochtprobleem niet onmiddellijk duidelijk. Wanneer je een dakherstelling laat uitvoeren of je dakgoot laat repareren, is een goede analyse van je vochtprobleem dan ook essentieel. Een goede dakwerker zal eerst de bron van het lek onderzoeken en de dakschade vaststellen. Daarna gaat hij eerst met jou alle opties overlopen waarna jij kunt beslissen of je de dakherstelling wilt laten uitvoeren. Indien het gaat om kleine herstellingen, waarbij er geen bijkomende schade is vastgesteld, kan de dakherstelling zo snel mogelijk uitgevoerd worden. Kapotte dakpannen vervangen, de dakgoot herstellen, de nokpannen terug cementeren, het zink rond de schoorsteen repareren: het zijn allemaal relatief kleine herstellingen om je lekkages te verhelpen. Bij grotere lekkages aan je dak, die reeds bijkomende schade hebben aangericht, dient er vaak een ingrijpende dakherstelling uitgevoerd te worden. In dit geval zijn het dringende herstellingen zodat de schade niet groter kan worden. Dit kan gaan van het vervangen van de dakbedekking, het plaatsen van een nieuwe dakgoot, het vervangen van het onderdak tot het volledig vervangen van je dakconstructie. Een lek in je plat of hellend dak kan dus soms verstrekkende gevolgen hebben en grote kosten met zich meebrengen. Een goed en regelmatig onderhoud van je dak, waarbij de dakconstructie, dakgoten en dakbedekking wordt gecontroleerd, kan het ontstaan van lekkages voorkomen of vroegtijdig ontdekken. Controleer ook of je dak bij hevige rukwinden geen stormschade heeft opgelopen en of je dakbedekking nog in goede staat is. Door een regelmatig onderhoud en controle verleng je de levensduur van je plat of hellend dak en vermijd je dat er grote dakherstellingen moeten uitgevoerd worden. Preventieve dakwerken houden je dak gezond en ze besparen je veel ellende en kosten achteraf. Voor meer inlichtingen over het dichten van lekkages, dakschade herstellingen of dringende herstellingen na een stormschade, kun je hier de erkende dakwerkers jouw regio rond Antwerpen  in Vlaanderen contacteren voor gratis offertes, prijzen en adviezen!

roofing herstellen bij plat dak in @city

Roofing herstellen van platte daken

De meest gebruikte dakbedekkingen voor platte daken zijn roofing (bitumen) of EPDM. Roofing heeft doorgaans genomen een levensduur van 25 tot 30 jaar. Op termijn kan een roofing dakbedekking poreus en broos worden door de Uv-straling en door de jarenlange blootstelling aan de koude en warme temperaturen. Indien je roofing niet meer in goede staat is, moet je je volledig dakbedekking laten vervangen. Maar soms kan de roofing, door een slechte hechting aan het dakbeschot, de isolatie of de chape, ook al eerder los komen of kunnen er blazen ontstaan. Wanneer deze blazen scheuren, ontstaan er vochtinsijpelingen, komen er lekkages in je roofing en loop je ernstige dakschade op. Wil je je de roofing van je dak laten herstellen, doe dit dan tijdig want anders zit je met bijkomende schade en kosten. Daarnaast kan het betreden van een roofing dakbedekking op platte daken eveneens schade toebrengen aan de structuur van het bitumen. Vooral de hoeken, bogen en afvoeren van platte daken zijn gevoelig aan alle soorten druk en spanning. Contacteer daarom bij kleine scheurtjes of blazen tijdig een ervaren dakwerker. Hij zal deze kleine dakwerken en herstellingen zo snel mogelijk uitvoeren en de scheurtjes met een vloeibare coating terug waterdicht maken. Tevens zal hij bij de herstellingen ook een elastisch wapeningsvlies onder de coating plaatsen om verder scheurvorming tegen te gaan en om de coating nog te verstevigen. Bij grote scheuren of beschadigde roofing stukken, wordt er een nieuwe roofing laag aangebracht over de bestaande roofing. Dit gebeurt door middel van koudlijm of door de roofing te branden. Ook hier is het gebruik van een wapeningsvlies of een glaslinnen band aangeraden voor een betere versteviging van de herstellingen. Dakherstellingen voor platte daken met een vloeibare coating kunnen de roofing voor een tijd volledig opwaarderen, maar het grote nadeel van deze coating is dat het niet beloopbaar is. Het correct plaatsen of uitvoeren van een roofing dakherstelling is het moeilijkste onderdeel van een bitumen dak. Meestal ligt een slechte plaatsing of herstelling aan de basis van latere lekken. Indien je niet vertrouwd bent met het juist aanbrengen van roofing op platte daken, laat je dit best over aan een professionele vakman. Wens je meer te weten over roofing herstellen bij platte daken, de prijzen van een dakherstelling of over de voordelen van EPDM? Neem contact op met enkele regionale dakwerkers uit Antwerpen of omgeving voor een paar gratis offertes!

EPDM herstellen bij plat dak in @city

EPDM HERSTELLEN VAN PLATTE DAKEN

Platte daken met een EPDM dakbedekking hebben een gemiddelde levensduur van 50 jaar wat zeer goed is in vergelijking met de meeste andere dakbedekkingen. In principe kunnen er geen gaatjes ontstaan in uw EPDM dakbedekking en moeten er geen EPDM herstellingen uitgevoerd worden. Door de hoge elasticiteit en ponsweerstand, zelfs bij een dikte van slechts 1,15 millimeter, heeft het EPDM een grote drukweerstand en grote waterdichtheid. Daardoor is de EPDM dakbedekking ook perfect beloopbaar en uiterst geschikt voor het onderhoud van je zonnepanelen of airco’s. Toch kan er altijd schade optreden indien er puntige of zware voorwerpen zouden vallen op het EPDM, bijvoorbeeld door collaterale stormschade. Op zich is dit geen probleem en kun je de dakschade aan je EPDM bedekking herstellen met een nieuw laagje EPDM. Via een semi-gevulkaniseerde kleeflaag, wordt de EPDM laag aangebracht over het gaatje waarbij het, via een chemische reactie, een homogene verbinding maakt met je onderliggende EPDM laag. Na de herstelling heb je terug een volledige waterdichte afsluiting. Je kunt EPDM ook gebruiken bij andere dakwerken waarbij het EPDM ook perfect over een bestaand roofing dak kan worden gelegd. Bij een dakherstelling van een koud plat dak, dat enkel van binnenuit geïsoleerd is, moet er door de dakdekker eerst nog een bijkomende isolatie en een dampscherm voorzien worden onder de EPDM bekleding. EPDM is dus zeer betrouwbaar voor alle dakwerken aan platte daken en alle dakherstellingen kunnen door een vakman snel en efficiënt verholpen worden. Heb je nog vragen over dakwerken of dakherstellingen met EPDM of wens je meer informatie? Contacteer via offertesonline.be de lokale dakwerkers rond Antwerpen en vraag naar een vrijblijvende offerte of advies!

dakpannen vervangen als dakherstelling in @city

Dakpannen vervangen

De levensduur van dakpannen op hellende daken is niet onbeperkt en ze moeten na een bepaalde tijd, die varieert tussen de 15 en 50 jaar naargelang het soort dakpannen, vervangen worden. Vele kwalitatieve keramische dakpannen zoals de koramic dakpannen, Wienerberger dakpannen, of Pottelberg dakpannen zullen langer meegaan dan de gewone dakpannen, tegelpannen of betonnen dakpannen. Natuurlijk speelt ook het onderhoud van je hellend dak een rol: dakpannen waarop mossen en schimmels vrij spel hebben, zullen sneller aan efficiëntie inboeten dan goed onderhouden dakpannen. Ook de manier waarop de dakpannen voorafgaandelijk werden behandeld, door ze te engoberen of te verglazen, heeft invloed op de levensduur. Indien je alle dakpannen gaat vervangen, loont het zeker de moeite om eerst te kijken welke dakpannen de beste garantie bieden op een duurzame dakbedekking. Op zich is het vervangen van dakpannen geen groot werk indien de dakconstructie en het onderdak nog in goede staat zijn. Worden enkel de dakpannen vervangen dan is vooral de staat van de tengellatten en panlatten belangrijk. Maar op zich kan een professionele dakwerker de tengel- en panlatten ook vrij snel vervangen. Bij dringende herstellingen, bijvoorbeeld bij stormschade, kunnen de losgekomen of weggewaaide dakpannen ook best zo snel mogelijk door een vakman vervangen worden en kan hij zien of er eventueel bijkomende schade is. Bestaan de dakwerken bij hellende daken enkel uit het vervangen van alle platte of golvende dakpannen, dan kan een bekwame en erkende dakwerker de dakpannen vervangen binnen het tijdsbestek van een dag. Voor hellende daken met tegelpannen of natuurlijke leien neemt dit aanzienlijk meer tijd in beslag. Voor alle dakwerken, dakpannen, leien of andere dakbedekkingen kun je vrijblijvend enkele gratis offertes opvragen bij de regionale dakwerkers uit de onmiddellijke omgeving van Antwerpen. 

nokpannen cementeren als dakherstelling in @city

Nokpannen cementeren

Nokpannen vormen de afsluiting van je dakpannen en je dak. Deze speciale halfronde dakpannen dekken het pannendak af en ze steunen op de bovenste balk van je dakconstructie die de ruiter wordt genoemd. Nokpannen worden door middel van overlapping bevestigd op het pannendak en vaak vernageld via een spijkergat op de ruiter. Meestal worden ze dan nog bijkomend vastgemetseld op de eerste rij dakpannen. Maar soms kunnen je nokpannen na verloop van tijd loskomen. Dit kan door de werking van het hout zijn of door de weersomstandigheden. Niet zelden zijn het de nokpannen die bij een stormschade moeten vervangen worden. Een goede bevestiging van je nokpannen is dan ook essentieel en door al je nokpannen te cementeren, zorg je voor stevige verankering van je dakpannen. Een professionele vakman gaat bij een dakherstelling dan ook bij voorkeur een elastische kunststof dakmortel gebruiken die het krimpen en het uitzetten van het hout mee opvangt waardoor er minder kans is op schade. Bij meer uitgebreide dakwerken, waarbij alle dakpannen worden vervangen, zullen de nokpannen om esthetische redenen mee vervangen worden. Het cementeren van je nokpannen kan door een dakwerker op enkele uren uitgevoerd worden indien er geen vorsten beschadigd zijn. Voor meer informatie en prijzen over het cementeren of vervangen van je nokpannen verwijzen we je graag door naar onze deskundige dakwerkers rond Antwerpen. 

schoorsteen herstellen in @city

Schoorsteen herstellen

Een derde van alle woningbranden ontstaat door een slecht werkende schouw of schoorsteen. Vaak worden schouw herstellingen vergeten wanneer het gaat over een dakonderhoud of een dakherstelling. Nochtans is een goed werkende en beschermde schouw zeer belangrijk. Voegen of bakstenen die poreus zijn kunnen lekkages veroorzaken in je schouw waardoor er vocht in de gas- of houtkachel terecht komt. Dit kan levensgevaarlijk zijn, zeker wanneer het rookkanaal slecht doortrekt en er bijkomend koolmonoxide kan gevormd worden in de woning. Dringende schouw herstellingen dienen dan ook best zo snel mogelijk uitgevoerd te worden en het uitstellen van het herstellen van je schoorsteen doe je best niet te lichtzinnig. Bovendien vragen deze dakherstellingen ook geen grote breekwerken en meestal moet een vakman eerder kleine herstellingen uitvoeren. Indien het enkel gaat over losse of poreuze voegen, kunnen die zeer gemakkelijk door de dakwerker uitgefreesd en vervangen worden. De dakwerker kan de schoorsteen ook herstellen door alle losse of aangetaste bakstenen te vervangen en in te metselen. Naderhand zal de dakwerker de herstelde schoorsteen behandelen met een waterdichte coating die de voegen en bakstenen zal beschermen tegen neerslag en wind. Als alternatief kunt je de schoorsteen door je vakman ook laten bezetten met een waterdichte pleister wanneer bijvoorbeeld ook de gevel reeds op die manier bezet is geweest. Bijkomend kun je de herstelling van je schoorsteen nog uitbreiden met een nieuwe dakplaat en een vogelwerend gaas waardoor je schouw een volledig afgewerkte bescherming geniet. Sommige gespecialiseerde dakwerkers bieden ook een inwendige tubering aan in je schouw. Wens je meer te weten over dakherstellingen voor schoorstenen of schouwen. Contacteer de erkende dakwerkers uit je onmiddellijke omgeving rond Antwerpen en vraag naar een vrijblijvende offerte!

dakgoot herstellen in @city

Dakgoot herstellen

Goed werkende dakgoten zijn zeer belangrijk voor de levensduur van je dak en woning. Een dakgoot zorgt ervoor dat het water snel zijn weg vindt naar de afvoerbuizen zodat het geen schade kan aanrichten aan je dakstructuur en je gevels. Een goed en regelmatig onderhoud van je dakgoten vormt daarbij de eerste prioriteit, want zo blijven je dakgoten in een goede staat. Niet alleen vrijwaar je zo de goede afwatering, maar daarnaast controleer ook op regelmatige tijdstippen de actuele staat van je dakgoten. Door deze controles zal je verstoppingen van je afvoerbuizen, stilstaand water in je dakgoot of kleine scheurtjes sneller opmerken. Bij een tijdige vaststelling van deze gebreken verklein je het gevaar op lekkages, scheurvorming, houtrot of vochtinsijpelingen en kun je je dakgoot herstellen zonder dat er grote dakherstellingen moeten uitgevoerd worden. Bijkomend voordeel is dat kleine dakgoot herstellingen door een ervaren dakwerker of vakman zeer snel aangepakt kunnen worden. Zo kan hij onder andere alle scheurtjes in het zink van je dakgoot vakkundig herstellen, het hout van je bakgoot onderhouden, een nieuwe dakgootbekleding aanbrengen, je EPDM of bitumen dakgoot repareren of je afvoerbuizen vrij maken. Allemaal herstellingen die beste garantie geven op een lang leven van je dakgoten. Bij een dakonderhoud zal een erkende dakwerker ook de staat en de levensduur van je dakgoot controleren. Zo zal hij bij een houten dakgoot kijken of de houten bakgoot nog in goede staat is en of de dakgootbekleding geen gebreken vertoont. Met gepast stijl- en regelwerk kan hij daarbij, indien nodig, je houten dakgoot herstellen, behandelen of verstevigen. Ook bij het zink van je dakgoten kunnen beschadigde of gescheurde stukken hersteld worden indien de scheuren niet te groot zijn. Bepaalde stukken zoals de expansiebanden, kopschotten of binnen- en buitenhoeken kunnen hierbij ook vervangen worden. Een professionele dakwerker heeft voor een dakherstelling steeds een speciale reparatiekit bij om dakgoten te herstellen. Het belangrijkste bij een zinken dakgoot herstelling is dat het water vlekkeloos kan afvloeien omdat stilstaand water de corrosie van het zink in de hand werkt. Dakwerken waarbij de vakman zinken en koperen dakgoten moet herstellen, zijn niet bepaald goedkoop en een snelle preventieve dakgoot reparatie kan je ook hier vele kosten besparen. Voor PVC dakgoten zijn de mogelijkheden voor een herstelling minimaal en wanneer je tijdens je dakwerken een gebarsten of gebroken PVC dakgoot wilt herstellen, zal je meestal de volledige dakgoot moeten vervangen. Voor meer info over de mogelijkheden voor het herstellen van dakgoten, kun je hier de regionale dakwerkers uit de regio Antwerpen in Vlaanderen  contacteren. Vergelijk de prijzen aan de hand van enkele gratis offertes!

onderhoud dak om dakherstellingen te voorkomen in @city

Onderhoud dak

Vele dakherstellingen kunnen voorkomen worden door een goed en periodiek dakonderhoud. Indien je geen hoogtevrees hebt, kun je dit zelf uitvoeren, maar je kunt hiervoor ook een professionele dakwerker of vakman inschakelen. Een erkende dakwerker onderhoudt niet alleen je dak, je dakbedekking, dakgoot en afvoerbuizen, maar hij voert tegelijkertijd een algemene controle van je dak uit. Zo onderschept hij al snel toekomstige of ontluikende lekkages en voorkomt hij grotere dringende dakherstellingen. Verder kan een erkende vakman je dakbedekking ontmossen en reinigen. Door alle invloeden van pollutie, zure regen, allergenen, stof en bladeren wordt je dakbedekking aangetast, waardoor er voedingsbodems ontstaan voor bacteriën en schimmels en je dak al vlug zijn glans en bescherming verliest. Bij een onderhoud zal de dakwerker ook je dakgoten reinigen en onderhouden en de afwatering van je dak controleren op de goede werking. Ook de zinken aanhechtingen rond je dakkapellen of je velux ramen worden mee gecontroleerd. De meeste dakwerkers bieden ook periodieke dak onderhoudscontracten aan met verschillende formules waarbij ze je dak controleren, reinigen, ontmossen en/of hercoaten. Met een goed dakonderhoud blijft je dak gezond en voorkom je een onvoorziene dakherstelling. Wil je de prijzen weten voor een dakonderhoud, dakreiniging of dak coating? Contacteer hier rechtstreeks de regionale dakwerkers rond Antwerpen voor een vrijblijvende offerte!

Gemiddelde prijzen dakherstellingen

HOE WORDT DE PRIJS VOOR EEN DAKHERSTELLING BEPAALD?

De prijzen voor een dakherstelling kunnen zeer uiteenlopend zijn. Kleine dakherstellingen zoals dakgoot herstellingen, het vervangen van beschadigde dakpannen of leien, het cementeren van de nokpannen, het herstellen van de schoorsteen of het repareren van een bitumen of EPDM dakbedekking, kunnen dezelfde dag nog gedaan worden en de prijzen voor deze dakherstellingen vallen doorgaans wel mee. Bij een grote dakherstelling zoals het plaatsen of het vervangen van de dakisolatie, het herstellen van de dakconstructie of het opsporen en herstellen van dringende vochtproblemen, kunnen kosten voor je dakherstelling snel oplopen. Bij dringende dakwerken doe je er goed aan om niet hals-over-kop de eerste de beste dakwerker onder de arm te nemen. Neem even de tijd en zoek een professionele en ervaren vakman die kwaliteit levert voor je geld. Vergelijk de prijzen voor je dakwerken en bespaar door meerdere offertes aan te vragen bij de verschillende dakwerkers rond Antwerpen in Vlaanderen. 

prijs dakwerken

Prijzen dakherstellingen

Soort werken
Gemiddelde prijzen per m²
Prijs dakwerker
€ 35 - 50
Bitumen/roofing dak
€ 40 - 55
EPDM dak
€ 30 - 75
Nokvorsten vervangen en cementeren
vanaf € 40 per lopende meter
Keramische dakpannen
€ 30 - 55
Betonnen dakpannen
€ 25 - 40
Kleine dakgoot herstellingen
€ 30 - € 60 per uur
Dak ontmossen
€ 10 - 15
Dakreiniging
€ 10 - 20
Dakreiniging + coating
€ 25 - 45

PREMIES

Voor alle eigenaars van een woning, appartement of bedrijfsgebouw die tijdens een verbouwing een investering doen om de energie-efficiëntie van het gebouw te verbeteren, bestaat er de nieuwe verbouwpremie van de Vlaamse Overheid. Deze verbouwpremie vervangt alle voorgaande premies en je kunt deze premie aanvragen via het online loket op de website van de Overheid. Indien er bij je dakherstellingen dus bijkomende investeringen worden gedaan voor een verbeterde dakisolatie, dan kom je mogelijk in aanmerking voor de premie. Je vraagt dan 'Mijn Verbouwpremie' aan en je kunt via de simulator vooraf kijken of je aan de voorwaarden voldoet. Via onderstaande link kom je automatisch op de juiste pagina voor het aanvragen van de premie.

Premies dakisolatie


Op zoek naar een dakwerker rond Antwerpen om een vrijblijvende offerte te maken voor je dakherstellingen?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Zoekt u een specifieke dakwerker in de regio Antwerpen?

531 dakwerkers rond Antwerpen!