DAKRAAM PLAATSEN

Bereik tot 2841 dakwerkers in Vlaanderen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  Zoek je de juiste vakman voor je dakraam?

  Je wil een dakraam plaatsen, maar waar vind je de geschikte vakman voor je dakraam? Hoe vind je een professionele en betrouwbare dakwerker die actief is in jouw regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  Je verstuurt je offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kun je je offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele dakwerkers uit jouw regio verstuurd. Zo bespaar je veel tijd en moeite!

 • 3

  Je vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele dakwerkers die geïnteresseerd zijn in je opdracht zullen jou een offerte toesturen, waarna je rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kunt nemen!

2841
DAKWERKERS
107
Opdrachten
per maand
207
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor dakwerken in Vlaanderen

Soort werken: Dak reparatie

Type dak: Plat dak

Type woning: Rijwoning

Projectbeschrijving:

Nieuwe toplaag
Arrow
Offerteaanvraag uit Deurne

Soort werken: Dakgoot plaatsen

Type dak: Hellend dak

Type woning: Vrijstaande woning

Projectbeschrijving:

Dakgoot lekt, dichten of nieuwe hangen
Contact via e-mail.
Arrow
Offerteaanvraag uit Balen

Vind een geschikte dakwerker in je buurt

Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval dakwerker, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer je niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan je het plaatsen van je dakraam of dakvenster wilt toevertrouwen. Om de juiste keuze te kunnen maken moet je verschillende offertes kunnen vergelijken, om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die je de beste prijs/kwaliteit voor de plaatsing van je dakraam of dakvenster garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele dakwerkers uit je regio. Daarna moet je hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van je project, hopende dat zij jou nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Je dakraam professioneel laten plaatsen!

Via ons platform geef je je offerteaanvraag voor het plaatsen van je nieuw dakraam of dakvenster éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde dakwerkers uit je omgeving jou contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor je dakwerken snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat je na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. Je ontvangt de offertes, je vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan jou om te beslissen of je tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heb je niets te verliezen, in tegendeel... je kunt er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog je offertes aan bij alle professionele dakwerkers uit je omgeving... Alvast veel succes met je project!

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele dakwerkers in Vlaanderen. Wanneer je dus je offerteaanvraag indient voor het plaatsen van je dakraam, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele dakwerkers die gelegen zijn in jouw regio en de juiste kwalificaties hebben voor de door jou beschreven dakwerken.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we je offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde dakwerkers uit jouw regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven je offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor je nieuw dakraam en contact met jou opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens je alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven je aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel dakwerkers interesse tonen in je offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk om de plaatsing van je dakraam zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben in je opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens jouw contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die je contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige jouw contactgegevens zullen krijgen, en je bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. Je bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden je aan om je opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de dakwerkers uit je regio. Naast de vooropgestelde vragen, en je contactgegevens, is het belangrijk om de beschrijving voor het plaatsen van je dakraam ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Vind een geschikte dakwerker uit je buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Waarom een dakraam plaatsen?

Dakramen zijn niet meer weg te denken in het huidige straatbeeld. Vroeger werden een dakraam of velux raam esthetisch als storend ervaren voor het uitzicht, maar dat is gelukkig verleden tijd. De vele voordelen van een dakraam of velux raam in een dakhelling hebben de meeste mensen dan ook overtuigd. Dankzij de groeiende tendens om de ruimte van zolders meer en meer te gaan invullen als volwaardige leefruimtes met veel daglicht, zitten de verschillende soorten dakramen in de lift. Bij een dakraam denken we daarbij in de eerste plaats aan het gekende velux raam. Een velux raam heeft zijn sporen doorheen de jaren meer dan verdiend en het aanbod aan velux dakramen is dan ook zeer groot. Met de plaatsing van een velux raam, creëer je een aangename ruimte onder je dakhelling die kan dienen als bijkomende slaapkamer, hobbykamer, werkkamer, speelkamer of studiekamer. Met een velux dakraam of dakvenster dat je kunt openen, komt er ook frisse lucht binnen waarmee je je zolder kunt verluchten.  Een velux raam zorgt tevens voor een goede ventilatie en voorkomt condensvocht aan de onderkant van je dakbedekking. Maar ook andere merken zoals de Fakro dakramen hebben een uitgebreid gamma aan bestaande ramen en lichtsystemen. Naast een dakraam of dakvenster zijn er ook nog andere mogelijkheden om het daglicht binnen te laten onder je dakhelling of dakbedekking. Zo vormen dakkapellen, balkon dakramen en lichttunnels voor mooie en veelzijdige alternatieven. En ook voor leefruimtes onder de dakbedekking van een plat dak zijn er goede lichtinval toepassingen waarbij dakkoepels en lichtstraten zorgen voor een open beleving. Een dakraam plaatsen biedt dus vele voordelen. Met de plaatsing van een velux dakraam transformeer je je donkere en ondergewaardeerde ruimte van je zolder om tot een hippe en trendy leefruimte. Laat je inspireren en ontdek de talrijke mogelijkheden die er zijn om je zolder te renoveren met een velux raam of Fakro dakvenster. Via offertesonline.be kun je gratis de erkende dakwerkers uit jouw regio contacteren voor offertes, inspiraties of adviezen!

Mogelijke soorten dakramen voor een hellend dak

velux dakraam plaatsen

Velux dakraam

Het oudste gekende dakraam type is zonder twijfel het velux dakraam. De eerste versies van het Deense velux raam dateren al van voor 1950 en het feit dat velux ramen ook nu nog altijd de beste punten scoren, bewijst hun deugdelijkheid. De naam velux werd bewust gekozen als een samenstelling van de letters VE voor ventilatie en het Latijnse woord LUX voor licht. Daarnaast is velux ook de uitvinder van het bekende tuimelraam. Door al zijn ervaringen gebruikt velux voor zijn verschillende soorten dakramen dan ook zeer hoogwaardige materialen. Verder biedt een velux dakraam meerdere opties aan voor de plaatsing en de afwerking. Een velux dakraam of dakvenster is verkrijgbaar in aluminium, kunststof of in verduurzaamd hout. Naast de vaste velux dakramen, biedt het merk ook nog tuimelramen, uitstapvensters, uitzetvensters en valramen aan. Je kunt een velux raam ook nog verder combineren met verscheidene aanvullende attributen. Een zonnescherm, een verduisterend scherm of een muggengaas? Het zijn leuke en nuttige toevoegingen die je tegen een kleine meerprijs kunt verkrijgen. Zo heeft velux een hele voorraad van mooie verduisteringsschermen die je hobbykamer, slaapkamer of kinderkamer kunnen decoreren. Dankzij de kwaliteitsvolle zijgeleiders kun je je velux schermen zonder problemen of haperingen bedienen en kun je het binnenvallend daglicht aangepast regelen. Kies op die manier het scherm dat het beste past bij jouw velux dakraam en kies bijkomend voor een manuele of elektrische bediening van je velux schermen. Een velux raam kan ook perfect gecombineerd worden met rolluiken, rolgordijnen of jaloezieën. Via intelligente sensoren, die de temperatuur, luchtvochtigheid en het CO² niveau van de ruimte onder je dakbedekking meten, kun je je elektrische velux dakramen automatisch laten openen of sluiten, of ze bedienen via een app. De veelzijdige velux ramen bieden dus waar voor hun geld, ook al zijn de prijzen voor velux ramen iets duurder dan de meeste andere merken. Voor meer inlichtingen over de plaatsing van een velux dakraam kun je hier contact opnemen met onze professionele dakwerkers uit jouw buurt of regio!   

fakro dakraam plaatsen

Fakro dakraam

Als trendsetter en marktleider hebben de velux dakramen een groot deel van hun huidige cliënteel gewonnen door hun naambekendheid. De term velux dakraam of dakvenster wordt daarom soms verkeerdelijk gebruikt voor alle dakramen, maar natuurlijk dekt dit niet de volle lading. Onder andere merken zoals Fakro, Ventiview, Nordag en Luxtra zijn voorname spelers op dakramen markt. Fakro dakramen hebben zich op korte tijd weten op te werken als één van de belangrijkste concurrenten voor de Velux dakramen. Wil je een dakraam plaatsen, dan zit je bij Fakro meer dan goed, zowel voor de montage als voor de plaatsing. Naast de verschillende soorten dakramen, biedt Fakro ook een uiteenlopend gamma aan van nieuwe balkonvensters, lichttunnels en lichtkoepels. Een Fakro dakraam wordt, net zoals een velux dakraam, vervaardigd uit hoogwaardig hout, aluminium of kunststof. De Fakro dakramen zijn in meerdere maten en kleuren verkrijgbaar en ze kunnen ook geplaatst worden met verduisteringsschermen, rolluiken, zonneschermen of rolgordijnen. Een Fakro dakraam kan zowel manueel of elektronisch bediend worden en het raam kan ook voorzien worden van een automatisch ventilatiesysteem. Door de lagere prijzen per raam, is een Fakro dakraam dan ook een te duchten concurrent voor het velux dakraam. Interesse in een Fakro dakraam? Maak via offertesonline.be contact met enkele ervaren lokale dakwerkers uit jouw regio voor een paar vrijblijvende prijsoffertes!

tuimelraam plaatsen

Tuimelraam plaatsen

Wil je de ruimte of zolder onder je dakpannen of dakbedekking optimaal benutten, dan kies je best voor een dakraam dat je kunt openen. Naast de lichtinval heb je dan de mogelijkheid om je ruimte te verluchten en te ventileren. Het is dan ook logisch dat de meest gekozen dakramen tevens tuimelramen zijn. Alhoewel een tuimelraam is uitgevonden door Velux, bieden ook de andere dakraam merken zoals Fakro en Luxtra tuimelramen aan als dakraam. Een tuimelraam of wentelend dakraam scharniert rond een centrale as waardoor het een draairadius heeft van 180 graden. Door deze grote draaicapaciteit kun je zeer gemakkelijk je Fakro of velux dakraam reinigen zonder al te veel moeite. De meeste dakramen zijn ook voorzien van een ventilatieklep zodat je de kamer kunt verluchten zonder dat het dakraam moet openstaan. Om veiligheidsredenen wordt de hendel van je velux dakraam of dakvenster steeds bovenaan geplaatst. Zo biedt het een extra bescherming voor kleine kinderen en heb je meer manoeuvreerruimte onder je dakraam. Een alternatief voor een tuimelraam is een innovatief uitzet tuimelvenster. Bij een uitzet tuimelvenster combineer je twee functies in één dakraam waarbij je je dakraam 180 graden kunt laten tuimelen in het midden, als je dakraam kunt laten uitzetten onderaan. Voor meer informatie over Velux, Fakro of Luxtra tuimelramen kun je hier op onze website de professionele dakwerkers uit je onmiddellijke regio contacteren!

balkonraam plaatsen

Balkonvenster plaatsen

Een balkonvenster is een speciale velux dakraam variant waarbij er soort mini balkon aan je dakraam wordt geplaatst zonder dat je echt buiten staat, maar je toch een balkon uitzicht hebt. Bij het balkonvenster is het dakvenster voorzien van twee velux uitzetramen die naar boven en naar voor worden uitgezet. Het onderste uitzetraam doet daarbij dienst als balustrade en waarbij het dakraam wordt verankerd aan de zijbalustrade. Zo kun je optimaal genieten van de omgeving en het uitzicht, en lijkt het alsof je op een klein balkonnetje staat. Het spreekt voor zich dat het balkonvenster bij de montage groot en laag genoeg moet zijn. Ideaal is dat de balustrade van het geopende onderste dakraam ongeveer een hoogte heeft die zich situeert tussen je bekken en je borst wanneer je op je zoldervloer staat. Balkonvensters kunnen op maat gemaakt worden of geplaatst worden met standaard afmetingen. Deze dakramen kunnen zowel in hout, aluminium of kunststof uitgevoerd worden. Voor meer info over balkonvensters als dakraam, kun je hier vrijblijvend contact opnemen met onze regionale dakwerkers uit jouw buurt!

dakkapel plaatsen

Dakkapel plaatsen

Met een dakkapel verlicht en verlucht je niet alleen je zolder, maar bijkomend vergroot je met een dakkapel de ruimte en het uitzicht van je nieuwe slaapkamer, hobbykamer, speelkamer of man cave. Met een dakkapel creëer je dus niet alleen een grotere nuttige oppervlakte onder je pannen, maar heb je ook meer loop- en werkruimte onder je schuin dak. Dankzij de grote dakramen in je dakkapel krijg je een heldere en frisse open zolder waar het heerlijk vertoeven is. Het plaatsen van dakkapel  kan op twee manieren uitgevoerd worden. Of je kiest voor een volledige op maat gemaakte dakkapel waarbij jouw extra wensen mee worden opgenomen in het bestek en je vrij bent qua afmetingen; of je kiest voor een kant-en-klare prefab dakkapel waarbij de dakkapel in zijn geheel door een kraan geplaatst wordt op jouw dak. Het voordeel van een prefab dakkapel is dat de plaatsing op één dag kan gedaan worden terwijl er voor de montage en de plaatsing van een op maat gemaakte dakkapel meerdere dagen nodig zijn. Bij een op maat gemaakte dakkapel heb je een vrije materiaalkeuze en kies je zelf je soort dakraam, kozijn en zijwang, terwijl dit bij een standaard prefab dakkapel niet altijd het geval is. Prefab dakkapellen worden vaak ook vervaardigd uit polyester omwille van de stevige en lichte structuureigenschappen. Voor sommige nieuwe dakkapellen is een vergunning nodig. Om te weten of je een vergunning nodig hebt, neem je best contact op met jouw gemeente. Een dakkapel laat je best door een ervaren dakwerker plaatsen. Hij zal met de grootste zorg jouw dakkapel plaatsen en ze waterdicht op je dakpannen afwerken. Een dakkapel verruimt niet alleen je woning, maar het geeft je woning ook een mooie meerwaarde. Interesse in een dakkapel plaatsing? Neem contact op met enkele professionele dakwerkers uit jouw regio voor vrijblijvende offertes en adviezen!

Op zoek naar een dakwerker uit je regio om een vrijblijvende offerte te maken voor het plaatsen van je dakraam?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Mogelijke soorten dakramen voor een plat dak

dakkoepel plaatsen

Dakkoepel

Op een plat dak of een veranda kun je ook een dakraam plaatsen, maar in dit geval spreken we dan eerder over een dakkoepel. Er bestaan verschillende soorten dakkoepels zoals ronde koepels, vlakke koepels, reliëf koepels of piramide koepels. Wanneer je een dakkoepel laat monteren let dan wel op de materiaalkeuze voor je dakvenster, want je hebt een groot verschil qua, sterkte, prijs en helderheid. Met een glazen dakkoepel kies je voor een elegante en decoratieve look, maar weet dat een glazen koepel vrij duur is en zeker niet de beste punten scoort op sterkte en veiligheid. Acrylaat dakkoepels zijn veruit het voordeligst en ze zijn te verkrijgen van een hele heldere transparante uitvoering tot een ondoorzichtige maar licht doorlatende witte opaal montage. De prijzen voor meer of minder transparant uitzicht maakt geen verschil, maar voor je privacy kan een ondoorzichtige dakvenster mogelijk wel het verschil maken. Een acrylaat koepel is wel vijftien keer sterker dan een glazen koepel, maar met een polycarbonaat koepel zit je pas echt gebeiteld, want deze dakkoepel is maar liefst tweehonderd keer zo sterk. Ook een polycarbonaat koepel kan qua uitzicht zowel transparant als ondoorzichtig zijn. Deze dakkoepels hebben wel duurdere prijzen, maar op het vlak van sterkte en veiligheid zit je gegarandeerd goed. De isolatiewaarden van dakkoepels hangen voornamelijk af van het aantal lagen. Hoe meer lagen je laat monteren in je koepel, hoe hoger de isolatiewaarde zal zijn. Voor meer informatie over het plaatsen van dakkoepels op een plat dak, kun je hier enkele van onze gediplomeerde dakwerkers contacteren!

lichtstraat plaatsen

Lichtstraat

Een lichtstraat is, zoals de naam het al zegt, een lange koepel of dakvenster in je plat dak langs waar het buitenlicht binnenvalt. Een lichtstraat kan uit één stuk vervaardigd worden maar dikwijls is het een aaneenschakeling van meerdere dakramen. Lichtstraten worden vaak geplaatst boven veranda’s, serres of oranjerieën. De montage frame of kozijn voor een lichtstraat bestaat meestal uit aluminium, kunststof, hout of in mindere mate uit smeedijzer. Voor de beglazing kun je kiezen uit glas, acrylaat of polycarbonaat. Omwille van de isolatienormen is het aangeraden om hoogrendementsglas te nemen bij een glazen lichtstraat en om meerdere lagen te gebruiken bij een acrylaat of een polycarbonaat lichtstraat. Qua vormgeving kun je voor je lichtstraat kiezen voor een zadeldak uitzicht, een schilddak uitzicht of voor een lessenaarsdak. Maak dat er wel een hellingsgraad is van minstens 15° voor een goede afwatering van je lichtstraat. Een degelijke nieuwe lichtstraat vergroot je ruimtegevoel, geeft een optimale benutting van de natuurlijke lichtinval en het veraangenaamt het binnenklimaat. Een lichtstraat geeft je vertrek en klassevolle uitstraling, maar de prijs ligt dan ook een stuk hoger dan voor een dakraam of dakkoepel. Vergelijk en leg alle beste opties voor je lichtstraat naast elkaar. Contacteer je lokale dakwerkers voor enkele vrijblijvende offertes en prijzen!

lichttunnel plaatsen

Lichttunnel

Een lichttunnel kun je het beste omschrijven als een transport dakraam waarbij het daglicht, via een hoog reflecterende aluminium buis en een aangepast element aan de onderkant van het plafond, wordt getransporteerd naar een niet direct onder het dak liggende ruimte. Deze periscoop-achtige dakraam montage en plaatsing wordt meestal uitgevoerd bij woonruimtes, badkamers, wc’s of andere vertrekken waar er geen rechtstreeks dakvenster, koepel of lichtstraat kan geplaatst worden. Door gebruik te maken van spiegels en reflecterende wanden, wordt het daglicht doelgericht afgeleid en gestuurd naar de gewenste ruimte. Een lichttunnel geeft zo niet alleen indirect daglicht aan je ruimte, maar vaak ogen lichttunnels ook nog zeer modern, stijlvol en catchy. Gecombineerd met opvallende en creatieve plafondelementen, kun je met een nieuwe lichttunnel zeer innovatieve resultaten bekomen. De bekende merken als Velux en Fakro hebben dan ook verscheidene lichttunnel ontwerpen zitten tussen hun dakramen. Sommige lichttunnels hebben bepaalde standaard maten, maar de meeste lichttunnels worden op maat door de Velux of Fakro dakwerker geplaatst. Wens je meer te weten over de plaatsing van lichttunnels? Via offertesonline.be kun je vrijblijvend enkele regionale dakwerkers van uit je omgeving contacteren voor prijsoffertes of advies!

Populairste materialen voor dakramen

De meest gebruikte materialen voor de plaatsing van nieuwe dakramen zijn hout, aluminium, kunststof of een combinatie van deze soorten. Dennenhout wordt nog veel gebruikt bij velux dakramen, maar tegenwoordig worden de houten velux en/of Fakro ramen voorzien van een kunststof omhulling rond het kozijn. Het voordeel van kunststof, vergeleken met hout, is dat het zo goed als geen onderhoud nodig heeft. Door de aangebrachte coating van polyurethaan op je kozijn, wordt het hout beschermd en zijn je velux dakramen weerbestendig. Voor de buitenprofielen van je dakramen wordt er doorgaans aluminium gebruikt bij de montage omwille van de grote draagsterkte van dit materiaal. Ook voor dakkoepels en lichtstraten wordt aluminium vaak gebruikt omdat er grotere overspanningen verwezenlijkt kunnen worden. De meeste velux dakramen zijn ook voorzien van hoogrendementsglas om te voldoen aan de ergonomische normen. Om veiligheidsredenen worden velux dakramen ook voorzien van een inbraakbeveiliging en van inbraakwerend glas. De materiaalkeuze voor je dakramen is dus zeer uitgebreid en divers. Via onze regionale dakwerkers kun je je laten informeren over de mogelijkheden en de prijzen van de populairste dakraam materialen!

Gemiddelde kostprijs dakraam plaatsen

DAKRAAM PLAATSEN? HOE WORDT DE PRIJS BEPAALD?

De kosten voor de plaatsing van een dakraam, velux dakvenster of andere dakvenster varianten omvatten de plaatsing, het materiaal en de arbeidskosten. Een velux dakraam plaatsen is op zich niet zo moeilijk en de montage kan vrij vlug uitgevoerd worden. Bij een dakkapel of een lichttunnel zullen er meerdere dagen nodig zijn voor de installatie. Indien er bijkomend nog een deel van de dakconstructie of de pannen moeten vervangen worden, dan kan dit de prijs verhogen. Ook de materiaalkost voor het type velux, dakvenster, kozijn, koepel of balkonraam hangt grotendeels af van het gekozen materiaal. PVC is hier een stuk goedkoper dan hout of aluminium. Bij een het plaatsen van een dakkapel heb je in sommige gevallen ook een vergunning nodig, waardoor de prijzen iets hoger liggen. Vraag dus zeker een offerte aan bij meerdere dakwerkers en maak dan de juiste keuze volgens je budget. Een professionele dakwerker zet je nieuw volledig afgewerkt type dakvenster volgens de afgesproken prijs. Via offertesonline.be kun je de erkende dakwerkers uit jouw regio contacteren!

prijs dakwerken

Prijzen dakraam plaatsen

Soort dakraam
Prijs
Velux dakraam
vanaf € 300
Fakro dakraam
vanaf € 180
Luxtra dakraam
vanaf € 150
Ventiview dakraam
vanaf € 170
Dakkapel op maat
vanaf € 4000
Dakkapel prefab
vanaf € 3000
Dakkapel polyester
vanaf € 4300
Dakkoepel
vanaf € 800
Dakkoepel elektrisch
vanaf € 1400
Lichtstraat
vanaf € 1200

Premies

Indien de plaatsing van een dakraam, lichtstraat, lichtkoepel of lichttunnel kadert in een verbeterde dakrenovatie, dan kun dit eventueel in aanmerking komen voor de verbouwpremie van de Vlaamse Overheid. Voorwaarde is dat er de energie-efficiëntie van je dak wordt verbeterd. Via onderstaande link kun je kijken of je eventueel aanspraak kunt maken op deze premie.

Premie dakrenovatie

Op zoek naar een dakwerker uit je regio om een vrijblijvende offerte te maken voor het plaatsen van je dakraam?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
2841 dakwerkers in uw regio!