DAKGOOT HERSTELLEN OF VERVANGEN

Bereik tot 2843 dakwerkers in Vlaanderen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  Zoek je de juiste vakman voor het repareren of vervangen van je dakgoot?

  Je wil een dakgoot laten herstellen of vervangen, maar waar vind je de geschikte vakman voor deze dakwerken? Hoe vind je een professionele en betrouwbare dakwerker die actief is in je regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  Je verstuurt je offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kun je je offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele dakwerkers uit jouw regio verstuurd. Zo bespaar je veel tijd en moeite!

 • 3

  Je vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele dakwerkers die geïnteresseerd zijn in je opdracht, zullen je een offerte toesturen, waarna je rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kunt nemen!

2843
DAKWERKERS
111
Opdrachten
per maand
215
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor dakwerken in Vlaanderen

Soort dakwerken: Dak isolatie

Aantal m²: Zadel dak

Projectbeschrijving: Halfopen bebouwing

Projectbeschrijving:

Controle dak voor zonnepanelen, schouw weg, onderdak en isolatie. Plat dak ook aanwezig daar moet voor Epc ook iets mee gebeuren. Is niet stevig voor panelen maar lekt niet
Arrow
Offerteaanvraag uit Diest

Soort dakwerken: Dak isolatie , Dakraam plaatsen , Overige

Aantal m²: Hellend dak

Projectbeschrijving: Rijwoning

Projectbeschrijving:

Het dak heeft geen onderdak noch isolatie. Steunbalken nog in goede staat. Jaren 60woning.

Is het mogelijk langs te komen om op te meten voor een offerte?
Bedankt
Arrow
Offerteaanvraag uit Gent

Vind een geschikte dakwerker in je buurt

Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval dakwerker, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer je niet over één nacht ijs wilt gaan bij het kiezen van een vakman waaraan je je dakwerken wilt toevertrouwen. Om de juiste keuze te kunnen maken moet je verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die je de beste prijs/kwaliteit voor je dakwerken garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele dakwerkers uit je regio. Daarna moet je hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van jouw uit te voeren werk, hopende dat zij je nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.

Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Dakgoten: laat je dakgoten professioneel herstellen of vervangen!

Via ons platform geef je je offerteaanvraag voor je dakgoot eenmaal in, en laten we de geïnteresseerde dakwerkers uit jouw omgeving jou contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor je dakwerken snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat je na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. Je ontvangt de offertes, je vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan jou om te beslissen of je tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heb je niets te verliezen, in tegendeel... je kunt er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog je offertes aan bij alle professionele dakwerkers uit je omgeving... Alvast veel succes met je project!

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele dakwerkers in Vlaanderen. Wanneer je dus je offerteaanvraag indient, kunnen wij perfect een selectie maken van de professionele vakmensen die gelegen zijn in jouw regio en de juiste kwalificaties hebben voor het door jou beschreven werk.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we je offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde vakmensen uit je regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven je offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor jouw opdracht en contact met je opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens je alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven je aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel bedrijven interesse tonen in je offerteaanvraag, zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk om je opdracht of uit te voeren werk zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van de bedrijven.

De dakwerkers die interesse hebben in jouw opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens je contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die je contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid om zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige je contactgegevens zullen krijgen, en je bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. Je bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden je aan om je aanvraag zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse van de dakwerkers uit jouw regio. Naast de vooropgestelde vragen, en je contactgegevens, is het belangrijk om de beschrijving van je dakwerken ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Vind een geschikte dakwerker uit je buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Mogelijke werken aan een dakgoot

DAKGOOT HERSTELLEN

Een goed geplaatste dakgoot gaat enkele decennia mee als ze goed onderhouden wordt. De staat van je dakgoot hangt dan ook nauw samen met de goede werking van je afvoer, maar ook de staat van je dak kan een invloed hebben op je dakgoot. Het ergste wat je kan overkomen is dat je een dakgoot volledig moet laten vervangen. Maar indien je er op tijd bij bent, volstaat het dikwijls om je dakgoot, ongeacht of die van aluminium, zink of kunststof is, te laten herstellen. Een dakgoot repareren is één van de meest uitgevoerde dakwerken en soms zijn kleine herstellingen aan je dak, dakgoot of regenpijp al genoeg om verdere problemen te verhelpen. Vaak zijn vochtproblemen terug te vinden in de goot van je huis. Zo kunnen je afvoerbuizen verstopt zijn waardoor het water blijft staan in je dakgoot. Een houten dakgoot kan door een slechte afwatering gaan rotten of kromtrekken. Bij een zinken dakgoot kunnen de naden ook scheuren en het zink zal ook aangetast worden door corrosie. Houten en zinken dakgoten zijn dan ook gevoelig aan temperatuurschommelingen. Daarom dat je bij een lekkage best zo snel mogelijk je dak laat herstellen en in vele gevallen is het zelfs aangeraden om dit door een ervaren dakwerker te laten uitvoeren. Een professionele dakwerker gaat op zoek naar de oorzaken van de lekkage. Daarbij zal hij je dakgoot, je afvoerbuizen, je dakpannen, en ook de ondersteunende dakstructuur van je goot inspecteren. Omwille van zijn grote ervaring bij dakwerken, zal hij de lekkage of het insijpelend water efficiënt kunnen lokaliseren. Een lek in je goot, een beschadiging van je dakbedekking, gebroken of verschoven dakpannen, scheurtjes in het zink, een losgekomen goot of een verstopte regenpijp? De ervaren dakwerker herkent zeer snel het probleem en hij zal voor het herstellen van de dakgoot, of voor de eventuele andere dakwerken, de juiste diagnose stellen. Bij kleine dakgoot herstellingen kan hij onmiddellijk je dakgoot repareren en zijn er geen grote vervangingen nodig. Door je dakgoot op tijd te laten herstellen, bespaar je zo veel geld uit. Via offertesonline.be kun je vrijblijvend enkele gediplomeerde dakwerkers uit jouw regio contacteren voor offertes en adviezen!

DAKGOOT VERVANGEN

Soms volstaan herstellingen aan je dakgoot niet meer en moet je je dakgoot vervangen. En soms wordt een dakgoot ook vervangen om praktische of esthetische redenen. Bijvoorbeeld wanneer je een zinken dakgoot wilt laten vervangen door een koperen dakgoot of een PVC dakgoot. Het kan ook zijn dat het vervangen van je goot kadert in grotere dakwerken, wanneer je bijvoorbeeld de oude dakpannen laat vervangen door een nieuwe dakbedekking. Welk de reden ook is, bij een dakgoot vervanging horen toch enkele vragen of bedenkingen. Gaat het over een volledige dakgoot vervanging, inclusief de draagstructuur? Is het een goot met bekisting, een vrije goot, mastgoot, zakgoot of kilgoot? En wens je je zinken, houten, PVC, aluminium of koperen dakgoot te vervangen met dezelfde materialen of met andere materialen? Bij twijfel of vragen over de juiste keuze voor je dakgoot vervanging, de bijkomende uit te voeren dakwerken, of de prijs per lopende meter van een PVC, aluminium, zink of koperen dakgoot, is het zeker aangeraden om een professionele dakwerker te contacteren. Een ervaren dakwerker zal eerst een goede analyse maken van je gevraagde dakwerken en kijken welke goten het meest geschikt zijn op het vlak van constructie, duurzaamheid, onderhoud en prijs-kwaliteit. De prijs van een dakgoot kan enorm verschillen qua materialen en/of installatiewerken. Een luxe koperen dakgoot kost beduidend meer dan een PVC of zinken mastgoot en bij een bakgoot met bekisting zal de kost van de werkuren ook veel groter zijn. Laat je op voorhand dus goed informeren. Je kunt daarvoor enkele vergelijkende offertes aanvragen bij de erkende dakwerkers uit jouw regio. Het is gratis en vrijblijvend en ze zullen je graag van dienst zijn!

NIEUWE DAKGOOT LATEN PLAATSEN

Indien je voor een nieuwbouw of voor een bestaande woning één of meerdere dakgoten wilt laten plaatsen, is het handig om eerst even de voor- en nadelen te bekijken van de bestaande dakgoten en hun eigenschappen. De meest voorkomende dakgoot, is de rechthoekige bakgoot, met of zonder bekisting en de halfronde mastgoot. Bij een bekiste bakgoot wordt er bij de dakwerken een houten frame gemaakt op de draagmuren van je huis. Deze houten bekisting wordt dan bekleed met roofing, EPDM of zink. Bakgoten kunnen ook hangend, zonder bekisting, aan de muurbalk worden bevestigd.

Mastgoten zijn vrijhangende halfronde hanggoten die door hun vorm een beter afwatering hebben dan bakgoten, maar ze zijn wel minder stevig. De meeste daken in België hebben nog zinken dakgoten mede omdat de prijs van zink de laatste jaren terug gedaald is. Men zal dus vaak terug een zinken dakgoot vervangen of repareren met zink. Een zinken bakgoot of mastgoot kan verschillende diktes hebben en bestaan uit natuurzink of geprepatineerd zink. Een zinken dakgoot is nog altijd een betrouwbare en duurzame investering, maar ze dient wel regelmatig goed onderhouden te worden.

PVC dakgoten zijn zeer licht, makkelijk te monteren en te verkrijgen in verschillende dakgoot PVC kleuren. Deze dakgoten vragen weinig onderhoud, maar zijn wel breukgevoelig en kunnen na een tijd verkleuren. Het zwakke punt van kunststof dakgoten zijn de naden, maar tegenwoordig bestaan er al naadloze goten tot twintig meter.

Aluminium dakgoten zijn een goed alternatief voor de zinken of PVC hanggoten. Ze zijn licht, naadloos en inslag- en krasbestendig. Aluminium dakgoten hebben een lange levensduur en de meeste dakdekkers geven een garantie van tien jaar. Tenslotte zijn er nog de koperen dakgoten die meestal gebruikt worden bij historische of luxe gebouwen. Voor een goede beoordeling over de voor- en nadelen van de verschillende te plaatsen dakgoten en hun prijs, kun je hier vrijblijvend enkele offertes aanvragen bij de lokale dakwerkers uit jouw buurt.!

DAKGOOT REINIGEN

De levensduur van je dakgoot hangt in grote mate af van het onderhoud en de reiniging van de goot. Soms kun je deze reiniging zelf onder handen nemen, maar bij moeilijk te bereiken of hoge dakgoten, laat je deze karwei best uitvoeren door een dakwerker specialist. Een professionele dakwerker of dakdekker reinigt je dakgoot, verwijdert bladeren, mos en aanslag, maakt de toegang van je regenpijp vrij, en inspecteert tegelijkertijd of de draagstructuur van je dakgoot nog in orde is. Indien gewenst, kan de ervaren dakwerker ook bladvangers plaatsen over je afvoerbuizen en regenpijpen. Op die manier voorkom je verstoppingen van de afvoerbuizen en lekkages door stilstaand water in je dakgoot. Je dakwerker zal je dakgoot goed reinigen met een milieuvriendelijk product aan de binnenkant, om mosvorming en aanslag te voorkomen. Maar ook de omlijsting van je dakgoot kan door de dakwerker of dakdekker gereinigd en opgefrist worden. De ervaren dakwerker heeft alle materialen, ladders en reinigingsproducten bij wanneer hij je dakgoot komt onderhouden zodat je geen enkele voorbereiding hoeft te doen. Indien nodig, kan hij preventief je dakgoot herstellen of verbeteren indien het gaat om kleine aanpassingen. Op een mum van tijd zorgt hij ervoor dat al je dakgoten weer in perfecte staat zijn. Indien je graag enkele offertes wilt vergelijken voor een dakgoot reiniging, dan kun je vrijblijvend de regionale dakwerkers contacteren via offertesonline.be.

DAKGOOT BEKLEDEN

Een dakgoot bekleden kan zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant uitgevoerd worden. Bij de buitenbekleding wordt je dakgoot aangekleed met een kunststof of aluminium omkadering. Met een kunststof dakgootbekleding bescherm je je hout en geef je je dakgoot een gladde en moderne uitstraling. Een kunststof dakgoot bekleding vraagt weinig onderhoud en het is goed te reinigen dankzij het gesloten oppervlak. Ook een aluminium dakgoot bekleding geeft de gevel een van je huis mooie en stijlvolle look. Een aluminium dakgootbekleding geeft je dakgoot een duurzame bescherming tegen corrosie. Door het laten plaatsen van een dakgootbekleding wordt je hout beter beschermd tegen de weersomstandigheden en dankzij de ingebouwde luchtroosters, krijgt het hout toch nog de kans om te ademen. De binnenkant van je dakgoot kan ook (her)bekleed worden met EPDM. EPDM is een synthetisch rubber dat gebruikt wordt om dakgoten weer waterdicht te maken. Het heeft een zeer lange levensduur en wordt vaak met een garantie van tien jaar aangeboden. EPDM is goed bestand tegen zure regen en Uv-straling, en de rubber wordt ook vaak bij platte daken en veranda’s gebruikt. De dakgoot wordt door de dakwerker eerst goed schoon en stofvrij gemaakt waarna hij de goot zal behandelen met een hechtende primer. Daarna zal hij het gewapende EPDM verlijmen in je dakgoot en je dakgoot volledig waterdicht maken. Interesse in een dakgootbekleding voor je dakgoot? Neem contact op met de vele gediplomeerde dakwerkers uit jouw regio voor adviezen en offertes!

AFVOERBUIZEN VERVANGEN

Vaak zorgt een slechte afvoer van het regenwater voor een lekkage in je dakgoot en moet je je dakgoot vervangen of repareren. Meestal komt dit omdat het water niet vlot kan afvloeien. Zo blijft het water staan in je dakgoot en veroorzaakt het corrosie en insijpeling. Daarom is de controle en het onderhoud van je afvoerbuizen net zo belangrijk als je dakgoot zelf. Wanneer er te veel bladeren, compost, vuil of mossen vast komen te zitten in je regenpijpen, ontstaan er opstoppingen en blokkades. De afvoerbuizen beginnen ook te barsten of te eroderen. Het is dan noodzakelijk om je afvoerbuizen te laten vervangen of repareren. De beste oplossing is meestal om afvoerbuizen in hetzelfde materiaal te nemen als je soort dakgoot. Op die manier is er een coherente aansluiting en zullen de materialen niet afstoten. Je kunt voor je afvoerbuizen kiezen tussen aluminium, PVC, zinken of koperen regenpijpen. Aluminium afvoerbuizen zijn zeer duurzaam en inslag- en krasbestendig. PVC regenpijpen zijn zeer goed te reinigen, maar ze zijn wel breukgevoelig en minder geschikt voor het gelijkvloers. Zinken afvoerbuizen blijven nog steeds zeer populair en duurzaam, maar zijn iets meer gevoelig aan corrosie. Om verstoppingen van je regenpijpen te voorkomen, kun je boven je afvoerbuizen bladvangers of bladroosters laten plaatsen. De roosters zullen vermijden dat er takken of bladeren in je regenpijpen terecht komen. Met een goede verzorging van je afvoerbuizen, voorkom je reeds een groot deel van de lekkage oorzaken voor je dakgoot. Je kunt voor het vervangen of repareren van je dakgoot afvoerbuizen hier contact opnemen met je regionale dakdekkers of dakwerkers!

Ben je op zoek naar een professionele dakwerker uit je regio om een vrijblijvende offerte te maken voor je dakwerken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Mogelijke materialen bij werken aan je dakgoot

HOUTEN DAKGOOT VERVANGEN OF REPAREREN

Bij houten dakgoten zijn de staat van het hout en de dakgootbekleding van primordiaal belang bij lekkages. Vaak vormen ze de oorzaak van een water lekkage hoewel andere factoren, zoals het dak, de dakbedekking of de afvoerbuizen hier ook wel een rol in kunnen spelen. Bij een houten dakgoot moet het hout geïmpregneerd zijn zodat het hout niet kan rotten of aangetast worden door houtworm. Natuurlijk blijft een houten dakgoot niet eeuwig beschermd, maar een lekkage kan de levensduur van je houten bakgoot wel aanzienlijk verkorten. Vaak gaat het niet alleen over het hout van je bakgoot maar gaat het ook over het hout van je dak oversteek of van je dakrand. Het is daarom zeer belangrijk om eerst al de dakwerken te inspecteren, voor je je dakgoot laat herstellen. Moet de dakwerker alleen de bekleding van je dakgoot repareren, dan kan dit meestal snel uitgevoerd worden. Indien de houten draagconstructies zijn aangetast, dringen er zich grotere herstellingswerken of dakwerken op. Bij kleine ingrepen kan een  professionele dakwerker de problemen op tijd detecteren  en je houten dakgoot herstellen. Met het nodige stijl- en regelwerk zal hij de houten bakgoot repareren, behandelen of verstevigen. Ook de dakgootbekleding of dak oversteek kan hij over het algemeen makkelijk herstellen, zonder dat er een nieuwe dakgoot aan te pas komt. Indien de houtstructuur toch te veel is aangetast, zal je de dakgoot dienen te vervangen en loont het de moeite om een zinken of PVC dakgoot te overwegen. Voor meer inlichtingen over het herstellen van een houten dakgoot, verwijzen we je graag door naar enkele lokale dakwerkers uit jouw buurt!

ZINKEN DAKGOOT HERSTELLEN OF VERVANGEN

Ook een zinken dakgoot is geen eeuwig leven beschoren, ondanks het stevige en duurzame materiaal. Door corrosie en temperatuurschommelingen kunnen bepaalde delen van de zinken goot scheuren of beschadigd raken. Bij dakwerken aan een zinken dakgoot kan het hierbij gaan over een zinken dakgoot in een houten bekisting of over een volledige zinken hanggoot. Indien de beschadigingen aan het zink niet te groot zijn, kan de dakwerker deze beschadigde stukken per meter herstellen of vervangen. De professionele dakwerker heeft hiervoor een reparatiekit voor zinkwerken waarmee hij bepaalde stukken, zoals binnen- en buitenhoeken, expansiebanden, kopschotten of beugels, kan repareren. Ook losse naden van je zinken goot kunnen weer gelijmd of hersteld worden. Je laat deze dakwerken of zinkwerken best zo snel mogelijk uitvoeren zodat het zink van je dakgoot niet verder kan scheuren of kromtrekken. Andere aandachtspunten van een zinken dakgoot zijn een goede afwatering en de coherente overgang van het zink op andere materialen. Water dat niet wegvloeit, bevordert immers de corrosievorming en vele lekkages bij een zinken dakgoot ontstaan bij het aanhechtingspunt op de afvoerbuizen. Zinken dakwerken zijn zeker niet goedkoop qua prijs en een regelmatige reiniging en controle van je dakgoten, kan je hierbij veel ellende besparen. Indien je je zinken dakgoot wilt laten nakijken of laten herstellen, neem dan contact op met de vele professionele dakwerkers uit je regio. Je kunt hier vrijblijvend enkele  offertes aanvragen!

DAKGOOT PVC HERSTELLEN OF VERVANGEN

In tegenstelling tot een houten of zinken dakgoot kunnen PVC dakgoten meestal niet hersteld worden, behalve indien het gaat om de draagstructuur waarop je dakgoot rust of om de bevestigingsbeugels. Een PVC dakgoot heeft vele voordelen op het vlak van onderhoud, weersbestendigheid, prijs en kleurkeuze. De nadelen van PVC dakgoten zijn dat het materiaal breukgevoelig is en dat de goten na verloop van tijd kunnen verkleuren. Meestal wordt een PVC dakgoot dan ook in zijn volledigheid vervangen bij schade of om esthetische redenen. De uitvoering van deze dakwerken, indien de draagstructuur van het dak nog in goede staat is, kan meestal ook snel door de dakwerker uitgevoerd worden. Kleinere aanpassingen zoals het vastzetten of vervangen van de draagbeugels of het connecteren van nieuwe afvoerbuizen kunnen eveneens efficiënt en vakkundig uitgevoerd worden. PVC dakgoten zijn vrij goedkoop en snel monteerbaar, maar ze zijn minder geschikt voor het plaatsen van een ladder tegen de goot omdat de naden van de goot dan dreigen te scheuren. Meestal treft men PVC dakgoten vooral aan bij tuinhuizen en bijgebouwen. Voor meer info over PVC dakgoot herstellingen, kun je onze regionale dakwerkers gratis contacteren!

Vind een geschikte dakwerker uit je buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Gemiddelde prijs dakgoot vervangen of repareren

HOE WORDT DE PRIJS VOOR EEN DAKGOOT BEPAALD?

Wanneer je een dakgoot laat plaatsen, herstellen of vervangen, dan moet je rekening houden met 2 variabelen binnen de kostprijs. Enerzijds is er de kost voor het soort dakgoot en de bijhorende materialen. Een PVC dakgoot kost per lopende meter heel wat minder dan een dakgoot van zink of koper. Een bakgoot is steviger en stabieler dan een hanggoot, maar kost meer per meter en het vraagt ook meer installatietijd. Daarnaast vormt de duurzaamheid van het soort dakgoot ook een rol. Aluminium en koper hebben een zeer lange levensduur en ook zink kan, mits een goed onderhoud, een lange tijd meegaan. Laat je daarom zeker eerst informeren en vraag naar de voor -en nadelen van elke soort dakgoot.

Anderzijds is er de arbeidskost van de dakwerker(s) zelf. Wanneer we gaan kijken naar de verdeling tussen de beide dan zien we dat de materiaalkost voor je dakgoot gemiddeld 40% van de totaalprijs uitmaakt, en de overige 60% bestaat uit arbeidskosten en kosten voor het aanleveren van de nodige materialen.


Gezien de arbeidskost een groot deel van de totaalprijs bepaald, is het belangrijk dat je meerdere offertes opvraagt bij verschillende professionele dakwerkers uit je regio.

DAKGOOT PRIJZEN

Soort dakgoot werken
Gemiddelde prijs
Dakgoot Zink
€ 35 - € 50 per meter
Dakgoot PVC
€ 30 - € 40 per meter
Dakgoot Aluminium
€ 35 - € 50 per meter
Dakgoot Koper
€ 45 - € 70 per meter
Dakgoot RVS
€ 70 - € 90 per meter
Kleine dakgoot herstellingen
€ 30 - € 60 per uur
Afvoerbuizen Zink
€ 35 - € 50 per meter
Afvoerbuizen PVC
€ 10 - € 20 per meter
Afvoerbuizen Aluminium
€ 25 - € 40 per meter
Afvoerbuizen Koper
€ 45 - € 70 per meter
Ben je op zoek naar een professionele dakwerker uit je regio om de prijs voor je dakgoot te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
2843 in uw regio!