Dakherstellingen

Bereik tot 2577 dakwerkers in Vlaanderen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  U zoekt de juiste vakman voor uw dakwerken

  U wilt uw dak laten herstellen, maar waar vindt u de geschikte vakman voor uw dakherstellingen? Hoe vindt u een professionele en betrouwbare dakwerker die actief is in uw regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  U verstuurt uw offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kan u uw offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele dakwerkers uit uw regio verstuurd. Zo bespaart u veel tijd en moeite!

 • 3

  U vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele dakwerkers die geïnteresseerd zijn in uw opdracht zullen u een offerte toesturen, waarna u rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kan nemen!

2577
DAKWERKERS
241
Opdrachten
per maand
311
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor dakwerken in Vlaanderen

Soort werken: Dak reparatie

Type dak: Punt dak

Type woning: Vrijstaande woning

Projectbeschrijving:

De oversteken van het dak aan het huis en aan de garage zijn versleten en moeten vervangen worden
Offerteaanvraag uit Meldert

Soort werken: Dak vervangen

Type dak: Zadel dak

Type woning: Vrijstaande woning

Projectbeschrijving:

Dakrenovatie,verwijderen roofingoversteek plaatsen van dakgoten in zink.
Offerteaanvraag uit Holsbeek

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele dakwerkers in Vlaanderen. Wanneer u dus uw offerteaanvraag indient voor dakherstellingen, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele dakwerkers die gelegen zijn in uw regio en de juiste kwalificaties hebben voor de door u beschreven dakwerken.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we uw offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde dakwerkers uit uw regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor uw dakherstellingen en contact met u opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens u alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel dakwerkers interesse tonen in uw offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk uw dakwerken zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben in uw opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens uw contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die uw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige uw contactgegevens zullen krijgen, en u bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. U bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden u aan om uw opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de dakwerkers uit uw regio. Naast de vooropgestelde vragen, en uw contactgegevens, is het belangrijk om uw beschrijving van de dakwerken ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Zoekt u een specifieke dakwerker?

Vind een geschikte dakwerker in uw buurt

Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval dakwerker, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer u niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan u het herstellen van uw dak wilt toevertrouwen. Om de juiste keuze te kunnen maken moet u verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die u de beste prijs/kwaliteit voor uw dakwerken garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele dakwerkers uit uw regio. Daarna moet u hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van uw project, hopende dat zij u nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

Uw dak professioneel laten herstellen!

Via ons platform geeft u uw offerteaanvraag voor de dakherstellingen éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde dakwerkers uit uw omgeving u contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor uw dakwerken snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat u na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. U ontvangt de offertes, u vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan u om te beslissen of u tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heeft u niets te verliezen, in tegendeel... u kan er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog uw offertes aan bij alle professionele dakwerkers uit uw omgeving... Alvast veel succes met uw project!

Vind een geschikte dakwerker uit uw buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Wat zijn enkele van de mogelijke dakherstellingen?

daklekkage opsporen

Daklekkage opsporen

De meeste dakherstellingen hebben tot doel om uw dak volledig waterdicht te houden of om het, bij minder gunstige omstandigheden, terug waterdicht te maken. Regelmatige en periodieke controles kunnen er voor zorgen dat uw dakherstellingen zich beperken tot kleine dakreparaties maar vaak wordt er te lang gewacht of heeft men pech en is het kwaad al geschied. Meestal gaat de alarmbel pas rinkelen als er vochtproblemen of lekkages opduiken of wanneer het hout van de dakconstructie begint te rotten. Het grootste probleem bij lekkages of vochtproblemen is dan ook om de oorzaak te vinden en om de lekkages te lokaliseren. Over het algemeen is een lekkage in een hellend dak veel gemakkelijker op te sporen dan bij een plat dak. Doordat het water steeds de gemakkelijkste weg naar beneden zoekt, kunnen vochtplekken of lekken bij een hellend dak beter gelinkt worden aan de bovenliggende oorzaken. Een kapotte of ontbrekende dakpan, een verstopte dakgoot, een slecht gecementeerde nokpan of een aangetaste of verzakte draagbalk kunnen zorgen voor insijpelend water en uw woning aantasten. Bij een plat dak kan het vocht zich ook horizontaal verspreiden en is de daklekkage moeilijker te lokaliseren. Een professionele dakwerker gaat bij lekkages of vochtproblemen dan ook altijd eerst op zoek naar de oorzaken en hij zal de volledige situatie van uw dak grondig bekijken en analyseren. Zo kunnen, naast de overduidelijke lekkages en vochtplekken, aanwezige schimmels, sporen, houtrot, mossen of zoutafzettingen ook wijzen op verborgen vochtproblemen. Het opsporen van een daklekkage dient dus uiterst zorgvuldig en doordacht uitgevoerd te worden zodat de vochtproblemen en daklekkages definitief kunnen verholpen worden. Het is dan ook zeer belangrijk om bij eventuele vochtproblemen zo snel mogelijk in actie te komen. Zo vermijdt u een verdere insijpeling van het vocht in uw woning of uw dakconstructie. Uw periodiek dakonderhoud is hierbij een goede preventieve waardemeter. Wanneer u het onderhoud van uw dak en uw dakgoten laat uitvoeren door een professionele dakwerker, zal die tevens de algemene staat van uw dak controleren. Op die manier kunt u bepaalde verborgen gebreken of fouten vroegtijdig herkennen en aanpakken. Indien nodig kunt u dan kleine dakherstellingen laten uitvoeren en bespaart u zichzelf veel kosten en miserie. Wenst u meer te weten over het opsporen van daklekkages of over dakherstellingen? Via offertesonline.be kunt u vrijblijvend de professionele dakwerkers uit uw regio contacteren voor verdere adviezen en/of offertes!

daklekkage repareren als dakherstelling

Lekkage dak repareren

Daklekkages kunnen verschillende redenen hebben en in sommige gevallen is het niet altijd even gemakkelijk om het oorzakelijk verband te zoeken waardoor de lekkages ontstaan. Het heeft weinig zin om een daklekkage te herstellen zonder de oorzaak van het probleem aan te pakken. Zo kan een slechte cementering, een slecht afwaterende dakgoot, een poreuze roofing of een aangetaste zinklaag rond de schoorsteen het probleem zijn van uw lekkage zonder dat dit onmiddellijk opvalt. Wanneer u een dakherstelling laat uitvoeren of uw dakgoot laat herstellen is een goede analyse van uw vochtprobleem dan ook essentieel. Een goede dakwerker zal de oorzaken van de lekkage onderzoeken en ze eerst met u overleggen voor hij de dakherstelling zal uitvoeren. Indien het gaat om kleine herstellingen waarbij er geen bijkomende schade is vastgesteld, kan de dakherstelling snel uitgevoerd worden. Kapotte dakpannen vervangen, de dakgoot herstellen, de nokpannen terug cementeren, het zink rond de schoorsteen vervangen: het zijn allemaal relatief kleine herstellingen om uw lekkages te verhelpen. Bij grotere daklekkages die reeds bijkomende schade hebben aangericht, dient er vaak een ingrijpende dakherstelling uitgevoerd te worden. Dit kan gaan van het vervangen van de dakbedekking, het plaatsen van een nieuwe dakgoot, het vervangen van het onderdak tot het volledig vervangen van uw dakconstructie. Een lek in uw dak kan dus soms verstrekkende gevolgen hebben en onvoorziene kosten met zich meebrengen. Een goed en regelmatig onderhoud van uw dak, waarbij de dakconstructie, dakgoten en dakbedekking wordt gecontroleerd, kan het ontstaan van daklekkages voorkomen of vroegtijdig ontdekken. Een professionele dakwerker zal kleine daklekkages ook veel sneller kunnen aanpakken en ze vaak ook al tijdens de dakreiniging of de dakcontrole kunnen aanpakken. Niet alleen verlengt u met enkele kleine, soms preventieve, dakherstellingen de levensduur van uw dak maar het bespaart u ook een hele hoop ellende en kosten achteraf. Voor meer inlichtingen over het dichten van lekkages in daken kunt u hier enkele deskundige dakwerkers uit uw regio contacteren. Ze zullen u vrijblijvend voorzien van offertes en adviezen!

roofing herstellen bij plat dak

Plat dak: roofing herstellen

De meest gebruikte dakbedekkingen voor platte daken zijn roofing (bitumen) of EPDM. Roofing heeft doorgaans genomen een levensduur van dertig jaar. Op termijn kan een roofing dakbedekking poreus en broos worden door de UV-straling en door de jarenlange blootstelling aan de koude en warme temperaturen. Indien de houdbaarheidsdatum wordt overschreden, moet de roofing volledig vervangen worden. Maar soms kan de roofing, door een slechte hechting aan het dakbeschot of de chape, ook al eerder los komen of kunnen er blazen ontstaan. Daarnaast kan het belopen van een roofing dakbedekking eveneens schade toebrengen aan de structuur van uw dakbedekking. Indien de blazen dan beginnen te scheuren ontstaat er vochtinsijpeling en komen er lekkages in uw roofing met alle bijkomende gevolgen voor uw isolatie, dakstructuur en leefruimtes. Vaak zijn hoeken en bogen aan de rand van uw plat dak of uw afvoeren gevoelig voor lekkages. Indien u er op tijd bij bent dan kunt u de roofing herstellen of laten herstellen door een ervaren dakwerker. Kleine scheurtjes kunnen hersteld worden met een dikke vloeibare coating die de scheurtjes terug waterdicht maakt en beschermt. Vaak wordt er ook een elastisch wapeningsvlies onder de coating geplaatst om verder scheurvorming tegen te gaan en om de coating nog te verstevigen. Bij grotere scheuren of beschadigde roofing stukken wordt er een nieuwe roofing laag aangebracht over de bestaande roofing. Dit kan door middel van koudlijm of door de roofing te branden. Ook hier is het gebruik van een wapeningsvlies of een glaslinnen band aangeraden voor een betere versteviging van de herstelling. Met een vloeibare coating kunt u ook uw roofing volledig opwaarderen maar het grote nadeel van deze coating is dat het niet beloopbaar is. Het correct plaatsen of het correct herstellen van roofing is het moeilijkste onderdeel van een bitumen dak. Meestal ligt een slechte plaatsing of herstelling aan de basis van latere daklekkages. Indien u niet vertrouwd bent met het juist aanbrengen van roofing op uw plat dak, laat u dit best over aan een professionele dakwerker. Wenst u meer te weten over roofing herstellen bij platte daken? Neem contact op met enkele regionale dakwerkers uit uw buurt voor een paar gratis offertes!

EPDM herstellen bij plat dak

Plat dak: EPDM herstellen

Een plat dak met een EPDM dakbedekking heeft een levensduur van gemiddeld vijftig jaar wat zeer goed is in vergelijking met de meeste andere dakbedekkingen. In principe kunnen er geen gaatjes ontstaan in uw EPDM dakbedekking en moet men geen EPDM herstellen. Door de hoge elasticiteit en ponsweerstand, zelfs bij een dikte van slechts 1,15 millimeter, heeft het EPDM een grote drukweerstand en waterdichtheid. Daardoor is de EPDM dakbedekking ook perfect beloopbaar en uiterst geschikt voor het onderhoud van uw zonnepanelen of airco’s. Toch kan er altijd een beschadiging optreden indien er puntige of zware voorwerpen zouden vallen op het EPDM. Op zich is dit geen probleem en kunt u uw EPDM herstellen met een nieuw laagje EPDM. Via een semi-gevulkaniseerde kleeflaag wordt de EPDM laag aangebracht over het gaatje waarbij het, via een chemische reactie, een homogene verbinding maakt met uw onderliggende EPDM laag. Het resultaat is een volledige waterdichte afsluiting. U kunt EPDM ook gebruiken om andere dakbedekkingen mee te bekleden en het kan ook perfect over een bestaand roofing dak gelegd worden. Is het een koud plat dak dat enkel van binnenuit geïsoleerd is dan moet er eerst nog bijkomende isolatie en een dampscherm voorzien worden onder de EPDM bekleding. Heeft u vragen over het herstellen van een EPDM dak of wenst u meer informatie? Via offertesonline.be kunt u de lokale dakwerkers uit uw regio gratis contacteren voor adviezen en/of offertes!

dakpannen vervangen als dakherstelling

Dakpannen vervangen

Zoals elke dakbedekking hebben ook dakpannen een houdbaarheidsdatum en moeten ze na een bepaalde tijd vervangen worden. Het tijdstip om uw dakpannen te vervangen hangt af van het soort dakpannen waarbij de levensduur van de dakpan kan variëren van vijftien tot vijftig jaar. Vele kwalitatieve keramische dakpannen zoals de koramic dakpannen, Wienerberger dakpannen, of Pottelberg dakpannen zullen langer meegaan dan de gewone dakpannen, tegelpannen of betonnen dakpannen. Natuurlijk speelt ook het onderhoud een rol: dakpannen waarop mossen en schimmels vrij spel hebben, zullen sneller aan efficiëntie inboeten dan goed onderhouden dakpannen. Ook de manier waarop de dakpannen voorafgaandelijk werden behandeld, door ze te engoberen of te verglazen, heeft zijn invloed op de levensduur. Wilt u uw dakpannen vervangen dan loont het dus zeker de moeite om eerst te kijken welke dakpannen de beste garantie bieden op een duurzame dakbedekking. Op zich is het vervangen van dakpannen geen groot werk indien de dakconstructie en het onderdak nog in goede staat zijn. Indien de vervanging toch moet gecombineerd worden met een nieuwe isolatie dan wordt de klus iets complexer en duurder. Worden enkel de dakpannen vervangen dan is vooral de staat van de tengellatten en panlatten belangrijk. Door de veranderende en soms barre weersomstandigheden krijgen ze heel wat te verduren en kan het nodig zijn om de latten bijkomend te vervangen. Maar op zich kan een professionele dakwerker de tengel- en panlatten ook vrij snel vervangen. Zonder bijkomende voorzieningen kan een bekwame en erkende dakwerker uw platte of golvende dakpannen vervangen binnen het tijdsbestek van een dag. Voor tegelpannen of natuurlijke leien neemt dit aanzienlijk meer tijd in beslag. Via offertesonline.be kunt u vrijblijvend enkele vergelijkende offertes opvragen bij de regionale dakwerkers uit uw onmiddellijke omgeving. Ze zullen u graag van dienst zijn!

nokpannen cementeren als dakherstelling

Nokpannen cementeren

Nokpannen vormen de afsluiting van uw dakpannen en uw dak. Deze speciale halfronde dakpannen dekken het pannendak af en ze steunen op de bovenste balk van uw dakconstructie die de ruiter wordt genoemd. Nokpannen worden door middel van overlapping bevestigd op het pannendak en vaak vernageld via een spijkergat op de ruiter. Meestal worden ze dan nog bijkomend vastgemetseld op de eerste rij dakpannen. Door de weersomstandigheden kunnen de nokpannen na verloop van tijd echter loskomen door de werking van het hout waardoor het nodig is om de nokpannen te cementeren. Tegenwoordig kiezen vele erkende dakwerkers er voor om een elastische kunststof dakmortel te gebruiken die het krimpen en het uitzetten van het hout mee opvangt. Over het algemeen worden nokpannen gelijktijdig met de dakpannen vervangen en wordt er esthetisch voor dezelfde soort dakpan gekozen. Het cementeren van uw nokpannen kan door een professionele dakwerker op enkele uren uitgevoerd worden indien er geen vorsten beschadigd zijn. Voor meer informatie over het cementeren of vervangen van uw nokpannen verwijzen we u graag door naar onze deskundige dakwerkers uit uw regio. Ze zullen u graag verder adviseren over de mogelijkheden en de prijs!

schoorsteen herstellen

Schoorsteen herstellen

Een derde van de woningbranden ontstaat door een slecht werkende schouw of schoorsteen. Vaak wordt de schouw ook overzien wanneer het gaat over een dakonderhoud of een dakherstelling. Nochtans is een goed werkende en beschermende schouw zeer belangrijk. Voegen of bakstenen die poreus zijn kunnen lekkages veroorzaken in uw schouw waardoor er vocht in de gas- of houtkachel terecht komt. Dit kan levensgevaarlijk zijn, zeker wanneer het rookkanaal slecht doortrekt en er bijkomend koolmonoxide kan gevormd worden in de woning. Een schoorsteen herstellen mag dus niet licht opgevat worden temeer omdat het ook geen grote breekwerken vraagt voor een erkende dakwerker. Indien het enkel gaat over losse of poreuze voegen, kunnen die zeer gemakkelijk door de dakwerker uitgefreesd en vervangen worden. De dakwerker kan de schoorsteen ook herstellen door losse of aangetaste bakstenen te vervangen en in te metselen. Naderhand zal de dakwerker de herstelde schoorsteen behandelen met een waterdichte coating die de voegen en bakstenen zal beschermen tegen neerslag en wind. Als alternatief kunt u de schoorsteen ook laten bezetten met een waterdichte pleister wanneer bijvoorbeeld ook de gevel reeds op die manier bezet is geweest. Bijkomend kunt u de herstelling van uw schoorsteen nog uitbreiden met een nieuwe dakplaat en een vogelwerend gaas waardoor uw schouw een volledig afgewerkte bescherming geniet. Sommige gespecialiseerde dakwerkers bieden ook een bijkomende  tubering aan voor uw binnenschouw. Wenst u meer te weten over het herstellen van schoorstenen of schouwen. Vraag naar enkele gratis vergelijkende prijsoffertes bij de erkende dakwerkers uit uw onmiddellijke omgeving of regio!

dakgoot herstellen

Dakgoot herstellen

Goed werkende dakgoten zijn zeer belangrijk voor de levensduur van uw dak en woning. Een dakgoot zorgt ervoor dat het water snel zijn weg vindt naar de afvoerbuizen zodat het geen schade kan aanrichten aan uw dakstructuur en uw gevels. Een goed en regelmatig onderhoud van uw dakgoten vormt daarbij de eerste prioriteit. Niet alleen vrijwaart u zo de goede afwatering maar daarnaast controleert u ook op regelmatige tijdstippen de staat van uw dakgoten. Door deze controles zult u verstoppingen van uw afvoerbuizen, stilstaand water in uw dakgoot of kleine scheurtjes sneller opmerken. Bij een tijdige vaststelling van deze gebreken verkleint u zo het gevaar op lekkages, scheurvorming, houtrot of vochtinsijpeling en kunt u de dakgoot herstellen zonder al te veel kosten of grote werken. Bijkomend voordeel is dat kleine dakgoot herstellingen door een ervaren dakwerker gemakkelijk uitgevoerd kunnen worden. Zo kan hij onder andere scheurtjes in uw zinken dakgoot vakkundig herstellen, het hout van uw bakgoot onderhouden, een nieuwe dakgootbekleding aanbrengen, uw EPDM of bitumen dakgoot repareren of uw afvoerbuizen vrij maken. Preventief zal een erkende dakwerker ook de staat en de levensduur van uw dakgoot controleren. Zo zal hij bij een houten dakgoot kijken of de houten bakgoot nog in goede staat is en of de dakgootbekleding geen gebreken vertoont. Met gepast stijl- en regelwerk kan hij zo uw houten dakgoot herstellen, behandelen of verstevigen. Ook bij zinken dakgoten kunnen beschadigde of gescheurde stukken hersteld worden indien de scheuren niet te groot zijn. Bepaalde stukken zoals de expansiebanden, kopschotten of binnen- en buitenhoeken kunnen hierbij ook vervangen worden. Een professionele dakwerker heeft daarvoor een speciale reparatiekit om uw dakgoot te herstellen. Het belangrijkste bij een zinken dakgoot herstelling is dat het water vlekkeloos kan afvloeien omdat stilstaand water de corrosie van het zink in de hand werkt. Zinken en koperen dakgoten herstellen zijn niet bepaald goedkoop en een snelle dakgoot reparatie kan u ook hier vele kosten besparen. Voor PVC dakgoten zijn de mogelijkheden voor een herstelling minimaal en wilt u gebarsten of gebroken PVC dakgoten herstellen dan zult u meestal de volledige dakgoot moeten vervangen. Voor meer info over de mogelijkheden voor het herstellen van dakgoten, kunt u hier enkele regionale dakwerkers uit uw buurt contacteren voor vrijblijvende adviezen of offertes!

onderhoud dak om dakherstellingen te voorkomen

Onderhoud dak

Vele dakherstellingen kunnen voorkomen worden door een goed en periodiek dakonderhoud. Indien u geen hoogtevrees heeft, kunt u dit zelf uitvoeren maar u kan hiervoor ook een professionele dakwerker inschakelen. Een erkende dakwerker onderhoudt niet alleen uw dak, uw dakbedekking, dakgoot en afvoerbuizen maar hij voert tegelijkertijd een algemene dakcontrole uit. Zo onderschept hij al snel toekomstige of ontluikende lekkages en voorkomt hij grotere dakreparaties. Verder kan een dakwerker uw dakbedekking ontmossen en reinigen. Door de invloeden van pollutie, zure regen, allergenen, stof en bladeren wordt uw dakbedekking aangetast waardoor er voedingsbodems ontstaan voor bacteriën en schimmels en uw dak al vlug zijn glans en bescherming verliest. Bij een onderhoud zal de dakwerker ook uw dakgoten reinigen en onderhouden en de afwatering van uw dak controleren op de goede werking. Ook de zinken aanhechtingen rond uw dakkapellen of uw velux ramen worden mee gecontroleerd. De meeste dakwerkers bieden ook periodieke dakonderhoudcontracten aan met verschillende formules waarbij ze uw dak controleren, reinigen, ontmossen en/of hercoaten. Voor meer info over een dakonderhoud of een dakreiniging kunt u uw regionale dakwerkers rechtstreeks contacteren via offertesonline.be voor vrijblijvende offertes!

Gemiddelde kostprijs dakherstellingen

HOE WORDT DE PRIJS VOOR het herstellen van een dak BEPAALD?

Wanneer u uw dak laat herstellen dan moet u rekening houden met 2 variabelen binnen de kostprijs. Enerzijds is er de kostprijs van de materialen die gebruikt zullen worden voor uw dakherstellingen, en anderzijds is er de arbeidskost van de dakwerker(s) zelf. Wanneer we gaan kijken naar de verdeling tussen de beide dan zien we dat de materiaalkost voor dakherstellingen gemiddeld 40% van de totaalprijs uitmaakt, en de overige 60% bestaat uit arbeidskosten en kosten voor het aanleveren van de nodige materialen.

Gezien de arbeidskost een groot deel van de totaalprijs bepaald, is het belangrijk dat u meerdere offertes opvraagt bij verschillende professionele dakwerkers uit uw regio.

prijs dakwerken

Prijzen dakherstellingen

Soort werken
Prijs per m²
Prijs dakwerker
€ 35 - 50
Bitumen/roofing dak
€ 40 - 55
EPDM dak
€ 30 - 75
Nokvorsten vervangen en cementeren
vanaf € 40 per lopende meter
Keramische dakpannen
€ 30 - 55
Betonnen dakpannen
€ 25 - 40
Kleine dakgoot herstellingen
€ 30 - € 60 per uur
Dak ontmossen
€ 10 - 15
Dakreiniging
€ 10 - 20
Dakreiniging + coating
€ 25 - 45

premies & subsidies

Momenteel kan u profiteren van verschillende subsidies en premies waardoor de dakwerken prijzen fors lager kunnen uitkomen. De Vlaamse regering probeert zich in te zetten voor het milieu en een goed geïsoleerd dak draagt daar uiteraard aan bij. We raden u daarom aan om u te verdiepen in de volgende premies:

 • De Vlaamse verbeteringspremie
 • De Vlaamse renovatiepremie
 • De premie voor dakisolatie
 • De premie voor groendaken
 • Verlaagd BTW tarief (6%)

Wanneer u wilt weten op welke premies u mogelijks recht heeft kan u altijd de premiezoeker van de Vlaamse Overheid raadplegen:

www.premiezoeker.be

Op zoek naar een dakwerker uit uw regio om een vrijblijvende offerte te maken voor uw dakherstellingen?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
2577 dakwerkers in uw regio!

Vergelijk offertes voor uw Dakwerken

Na het ontvangen van deze offertes bent u tot niets verplicht, enkel beter ingelicht.

U heeft dus niets te verliezen...