DAKISOLATIE

Bereik tot 2688 dakwerkers in Vlaanderen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
Vraag uw offertes aan

Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  U zoekt de juiste vakman voor dakisolatie?

  U wilt een dakisolatie laten plaatsen, maar waar vindt u de geschikte vakman voor deze dakwerken? Hoe vindt u een professionele en betrouwbare dakwerker die actief is in uw regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  U verstuurt uw offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kan u uw offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele dakwerkers  uit uw regio verstuurd. Zo bespaart u veel tijd en moeite!

 • 3

  U vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele dakwerkers die geïnteresseerd zijn in uw opdracht, zullen u een offerte toesturen, waarna u rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kunt nemen!

2688
DAKWERKERS
235
Opdrachten
per maand
211
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor dakwerken in Vlaanderen

Soort dakwerken: Dak isolatie

Aantal m²: Plat dak

Projectbeschrijving: Rijwoning

Projectbeschrijving:

Dak isolatie verbeteren. Ons dak heeft ongeveer 6 cm isolatie en wij willen dat nog verbeteren
Offerteaanvraag uit Borsbeek

Soort dakwerken: Dakgoot vervangen

Aantal m²: Zadel dak

Projectbeschrijving: Vrijstaande woning

Projectbeschrijving:

Dakgoten nakijken en herstellen waar nodig en roosters in plaatsen tegen de bladeren.
Offerteaanvraag uit Pellenberg

Vind een geschikte dakwerker in uw buurt

Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval dakwerker, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer u niet over één nacht ijs wilt gaan bij het kiezen van een vakman waaraan u uw dakisolatie wilt toevertrouwen. Om de juiste keuze te kunnen maken moet u verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die u de beste prijs/kwaliteit voor uw dakwerken garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele dakwerkers uit uw regio. Daarna moet u hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van uw uit te voeren werk, hopende dat zij u nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.

Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Dakisolatie: laat uw dak professioneel isoleren!

Via ons platform geeft u uw offerteaanvraag voor dakisolatie eenmaal in, en laten we de geïnteresseerde dakwerkers uit uw omgeving u contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor uw dakwerken snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat u na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. U ontvangt de offertes, u vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan u om te beslissen of u tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heeft u niets te verliezen, in tegendeel... u kunt er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog uw offertes aan bij alle professionele dakwerkers uit uw omgeving... Alvast veel succes met uw project!

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele dakwerkers in Vlaanderen. Wanneer u dus uw offerteaanvraag indient, kunnen wij perfect een selectie maken van de professionele vakmensen die gelegen zijn in uw regio en de juiste kwalificaties hebben voor het door u beschreven werk.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we uw offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde vakmensen uit uw regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor uw opdracht en contact met u opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens u alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel bedrijven interesse tonen in uw offerteaanvraag, zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk om uw opdracht of uit te voeren werk zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De dakwerkers die interesse hebben in uw opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens uw contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die uw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid om zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige uw contactgegevens zullen krijgen, en u bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. U bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden u aan om uw aanvraag zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse van de dakwerkers uit uw regio. Naast de vooropgestelde vragen, en uw contactgegevens, is het belangrijk om uw beschrijving van de dakwerken ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Vind een geschikte dakwerker uit uw buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Mogelijke soorten dakisolatie

GLASWOL

Glaswol heeft doorheen de jaren zijn sporen als goede dakisolatie meer dan verdiend en het blijft nog altijd één van de meest gebruikte isolatiematerialen binnen de soorten dakisolatie. Glaswol wordt vervaardigd uit zand en gerecycleerd glas. Doordat dit isolatiemateriaal niet brandbaar is en ook niet oplost in water, is het zeer geschikt als bouwmateriaal, zowel voor een hellend dak als voor een plat dak. Door de minerale wol structuur heeft het glaswol bovendien zeer goede isolerende eigenschappen. Een dakisolatie met glaswol is zeer eenvoudig aan te brengen omdat het glaswoldeken gemakkelijk te snijden valt met een breekmesje of een grote schaar. Glaswol heeft een open vezelstructuur waarin de lucht wordt ingesloten in het isolatiemateriaal. Hierdoor kan de lucht niet circuleren en gaat er geen opgenomen warmte verloren. De meeste glaswoldekens hebben ook een aluminiumfolie dat tevens dient als dampscherm. Wanneer de warmte stijgt, zal het dampscherm de warmte weerkaatsen maar ook zorgen dat er geen condens in uw dakisolatie komt. Glaswol is zeer licht en het is eenvoudig langs de binnenzijde aan te brengen. Het past gemakkelijk in alle hoeken en kantjes. Het is wel belangrijk om de glaswoldekens bij de plaatsing langs de binnenkant niet te krap tussen de kepers te plaatsen opdat er geen openingen ontstaan. Het nieten van een glaswoldeken gebeurt dan ook aan de onderkant van de balken en niet aan de zijkant. Over het algemeen kiest u voor uw dakisolatie best glaswoldekens die 1 à 2 centimeter breder zijn dan de afstand tussen de kepers. De voordelen van een dakisolatie met glaswol zijn de goede isolatiewaarde, het lichte en gemakkelijk te behandelen isolatiemateriaal en de goedkopere prijs van glaswol in vergelijking met de andere soorten isolatiematerialen. Het nadeel is dat glaswol zijn isolerende eigenschappen verliest indien het nat wordt. Glaswol bestaat ook in een gespoten vorm waarbij de glaswol schuim isolatie tussen het dak wordt aangebracht. Door de siliconen bestanddelen worden vochtinsijpelingen tegengehouden zodat er geen dampscherm nodig is. Het nadeel van een gespoten dakisolatie is dat het moet uitgevoerd worden door professionele dakwerkers. Voor meer informatie over dakisolaties met glaswol kunt u hier terecht bij de vele ervaren regionale dakwerkers uit uw omgeving!

ROTSWOL

Rotswol, ook wel gekend onder de bekende merknaam Rockwool, heeft net als glaswol een minerale structuur en het bestaat uit vezels van gesmolten basalt en diabaas. Door deze gesteenten op hoge temperatuur vloeibaar te maken en ze daarna te verblazen tot draden, ontstaat er een vezelstructuur die kan bewerkt worden met bindingsmiddelen. Op die manier worden er matten van rotswol gemaakt die een zeer hoge isolatiewaarde hebben. Door de toevoeging van hars in het bindmiddel is rotswol als dakisolatie bovendien ook waterkerend waardoor het zijn isolerende eigenschappen behoudt wanneer er vochtproblemen zijn. Rotswol of Rockwool  scoort dus nog beter als isolatiemateriaal dan glaswol en de duurdere prijs en de investering is dus zeker gerechtvaardigd. Rockwool isolatiematerialen kunnen zowel voor hellende daken als voor platte daken gebruikt worden. De rotswol dakisolatie kan zowel als rotswoldeken of als vaste platen verkregen worden. De aangewezen isolatiedikte bedraagt minimum acht centimeter maar hoe dikker het isolatiemateriaal is om uw dak te isoleren, hoe beter het resultaat. De bijkomende voordelen van een dakisolatie met rotswol zijn, naast de hoge isolatiewaarde en de vochtwering, de goede geluidsisolerende en brandwerende eigenschappen. Omwille van al deze voordelen, kunt u met Rockwool niet alleen uw dak isoleren, maar kunt u het isolatiemateriaal ook gebruiken voor het isoleren van binnenmuren, vloeren, plafonds en zolders. Voor meer informatie of offertes kunt u hier vrijblijvend contact opnemen met onze deskundige dakwerkers uit uw regio!

DAKISOLATIEPLATEN

Zowel voor plat dak als voor hellend dak bestaan er verschillende soorten dakisolatieplaten die allemaal hun voor- en nadelen hebben. We vatten de soorten dakisolatie daarom kort samen. De meest gekende en gebruikte dakisolatieplaten voor een dakisolatie zijn PIR dakisolatieplaten, EPS dakisolatieplaten, XPS dakisolatieplaten en PUR dakisolatieplaten. De EPS isolatiematerialen kennen we beter als piepschuim of isomo en ze zijn vervaardigd van geëxpandeerd polystyreen. Deze isolatieplaten zijn zeer licht en goed verwerkbaar als dakisolatie zowel binnen als buiten. De isolatiewaarde is echter niet zo hoog en vaak zal men eerder opteren voor andere isolatiematerialen. Een betere variant van de EPS dakisolatieplaten zijn de XPS platen die bestaan uit geëxtrudeerd polystyreen en die een grotere druksterkte en een dichte celstructuur hebben. Hierdoor zijn deze isolatieplaten ook beter bestand tegen vocht en zijn ze ook beter om uw dak te isoleren. De dikte van deze isolatiematerialen varieert tussen van 5 cm tot 8 cm dik. De dakisolatieplaten die het best uw dak isoleren zijn de PUR en PIR isolatieplaten. PUR isolatieplaten zijn vervaardigd uit polyurethaan en ze bieden een zeer goede isolatie aan voor uw dak. Doordat deze isolatiematerialen zeer goede eigenschappen hebben, kunnen er minder dikke platen door de dakwerker gebruikt worden, indien nodig. Ook kunnen deze PUR dakisolatieplaten nog verder worden aangevuld door PUR schuim om zo alle spleten en kantjes te dichten. Zo gaat er geen warmte verloren. PIR dakisolatieplaten beschikken ook over een uitstekende isolatiewaarde en op het gebied van brandwering scoren ze beter dan de andere dakisolatieplaten. PIR dakisolatieplaten bestaan uit polyisocyanuraat, een soort thermo hardende plastic, maar toch is het geen milieuvervuilende stof. Deze dakisolatieplaten hebben een verbeterde dimensionale stabiliteit waardoor hun druksterkte en isolatiewaarde veel beter is. Ze zijn ook zeer eenvoudig te plaatsen, zowel op een hellend dak als op platte daken. Een dakisolatie laten plaatsen met PIR platen is niet de goedkoopste oplossing maar het bespaart u wel veel geld op uw energiefactuur door de hoge isolatiewaarde. Voor alle vrijblijvende offertes of vragen over de soorten dakisolatie, en de bijhorende premies, verwijzen we u graag door naar onze gediplomeerde dakwerkers uit uw regio of omgeving. Ze zullen u graag van dienst zijn!

PUR-SCHUIM DAKISOLATIE

U kunt ook uw dak isoleren met PUR hardschuim. Net zoals de PUR dakisolatieplaten bestaat PUR hardschuim uit polyurethaan waarbij zachte en harde chemische segmenten worden samengevoegd. De harde segmenten van het PUR isolatieschuim zorgen voor een kristallisering en verharding terwijl de zachte segmenten zorgen voor een vloeibare en klevende materie. Hierdoor worden de beste eigenschappen in het isolatiemateriaal verenigd en is PUR zowel soepel, sterk als slijtvast. PUR-schuim als dakisolatie biedt enkele goede voordelen: het PUR isolatieschuim heeft een zeer goede isolatiewaarde, het is drukbestendig, het dringt via het spuitpistool door tot in alle openingen en moeilijk te bereiken plaatsen en het vermijdt kieren of luchtgaten. Het wordt aangebracht tegen uw dak langs binnen en het droogt zeer snel op. Doordat er droge lucht in het isolatiemateriaal wordt vastgehouden heeft het een zeer hoge isolatiewaarde. Dankzij de lage lambdawaarde zit u met een PUR isolatieschuim dakisolatie gebeiteld voor de toekomst en komt u ruimschoots tegemoet aan de strenge energiewetgeving. Het nadeel van een PUR-schuim dakinstallatie is dat het dient uitgevoerd te worden door een professionele dakwerker, maar door de snelle bevestiging van het PUR hardschuim zijn de werkuren voor het dak isoleren met dit isolatiemateriaal beperkt. Een dakisolatie die door de dakwerker wordt uitgevoerd met PUR isolatieschuim geeft u wel een perfect goed geïsoleerd dak en dit zowel voor hellende daken als voor platte daken. Interesse voor een dakisolatie met PUR-schuim? Neem dan hier gratis contact op met de vele professionele dakwerkers uit uw regio voor offertes en advies en laat uw dak isoleren tegen de beste voorwaarden. Het is een investering die altijd loont!

MILEUVRIENDELIJKE DAKISOLATIE

Tenslotte kunt u uw dak isoleren met milieuvriendelijke isolatiematerialen. Deze alternatieve soorten dakisolatie vinden meer en meer aanhangers die minder geïnteresseerd zijn in de klassieke en minder milieubewuste materialen. Milieuvriendelijke dakisolaties zijn onder andere dakisolaties met natuurlijke materialen zoals schapenwol, houtwol of cellulose. Deze dakisolaties kunnen meestal als bulk, als panelen of als rollen verkregen worden. Schapenwol isolatie wordt langs de binnenzijde aangebracht en het heeft een hoog warmtebehoud. Het behoudt ook bij vocht zijn isolerende eigenschappen zodat er binnen geen warmte verloren gaat. Bovendien heeft het ook luchtzuiverende eigenschappen en heeft het niet de irriterende ongemakken zoals bij glaswol of rotswol bij de plaatsing. Ook een houtwol dakisolatie heeft dezelfde thermisch eigenschappen en een groot behoud van de warmte. Bij houtwol platen worden er houtkrullen vermengd met cement of magnesiet waardoor ze een goede isolatiewaarde bereiken. Houtwol isolatie gebruikt men ook vaak bij het plaatsen van binnenmuren of zolders. Een derde milieuvriendelijke dakisolatie is een cellulose dakisolatie. Hierbij gebruikt men gerecycleerd krantenpapier dat verwerkt wordt tot isolatiemateriaal. Platen van cellulose noemt men ook wel eens presspaan isolatieplaten. De isolatiewaarde van een dakisolatie met cellulose is vergelijkbaar met deze van glaswol en rotswol. Op de markt zijn er ook nog milieuvriendelijke dakisolaties met kurk of hennep te vinden. Milieuvriendelijke dakisolaties bevatten geen schadelijke stoffen en ze bieden een natuurlijke en zuivere isolatie aan. De meeste materialen worden met een bijhorende dampscherm via de binnenzijde  van uw hellend dak of plat dak geplaatst Het nadeel van deze milieuvriendelijke isolaties is wel dat ze minder brandbestendig zijn dan de andere dakisolaties. Wenst u meer te weten over de mogelijkheden voor het plaatsen van milieuvriendelijke dakisolaties? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met enkele van de vele regionale dakwerkers uit uw buurt voor meer inlichtingen of prijzen!

Bent u op zoek naar een professionele dakwerker uit uw regio om een vrijblijvende offerte te maken voor uw dakwerken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Uw dak isoleren: wat zijn de mogelijkheden?

DAK ISOLEREN LANGS BINNEN

Een goede dakisolatie met een plaatsing langs de binnenzijde kan slechts optimaal zijn nut hebben, indien er een goed onderdak en een beschermend dampscherm aanwezig zijn. Het onderdak houdt, als tweede dakbedekking, het vocht en de regen buiten en het dampscherm houdt aan de binnenzijde het condensvocht tegen. Op die manier wordt uw dakisolatie gevrijwaard van kwaliteitsverlies en heeft het vocht door het onderdak geen toegang tot uw isolatiematerialen. Bij de meeste hellende daken gebeurt de plaatsing van de dakisolatie aan de binnenzijde, tussen de kepers. Bij isolatierollen worden deze rollen of dekens vastgeniet of genageld aan de onderkant van de kepers zodat er een maximale opvulling is van de tussenruimtes. Bij de isolatieplaten zal men vaak extra materiaal, zoals gipsplaten, houten latten of kleeflinten, tegen het dak langs de binnenzijde aanbrengen om de isolatieplaten op hun plaats te houden. Bij een gespoten dakisolatie worden de uitspringende isolatiestukken nadien verwijderd zodat men het dampscherm makkelijk kan plaatsen. Soms wordt er geen extra materiaal voorzien en werkt men rechtstreeks  onder daken met de binnen afwerking op de kepers door het gebruik van houten en kunststof latten of gipsplaten indien de kepers mooi waterpas zijn. Een ervaren dakwerker zal deze belangrijke voorwaarden eerst altijd bekijken en opmeten voor hij aan het werk zal gaan. Een goede voorbereiding en controle van de dakisolatie kan u hier heel wat tijd besparen. Als goed alternatief kunt u uw hellend dak isoleren langs de buitenzijde. De afwerking aan de binnenzijde kunt u dan vervolledigen met een dampscherm en afwerking materialen naar keuze. Bij een plat dak wordt er minder geïsoleerd van binnenuit omdat de isolatie constructie meer onderhevig is aan de verschillende temperatuursveranderingen. Men spreekt bij platte daken over een koud dak terwijl men bij een boven isolatie van een plat dak spreekt over een warm dak. Voor alle mogelijke toepassingen om uw dak te laten isoleren, voorzien we u graag van advies en offertes via onze ervaren dakwerkers uit uw regio die u hier vrijblijvend kan contacteren!

DAK ISOLEREN LANGS BUITEN

Een dakisolatie kunt u ook langs buiten laten plaatsen door uw dakwerker. Bij deze manier van dak isoleren spreken we bij een hellend dak over het aanleggen van een sarkingdak. Het grote voordeel van het isoleren van uw dak langs buiten is dat u binnenin geen veranderingen hoeft aan te brengen, hetgeen handig kan zijn wanneer er leefruimtes zijn onder het dak. Ook hoeft u hierbij minder nuttige ruimte op te geven. Bij een hellend dak wordt het sarkingdak aangebracht bovenop de kepers in plaats van er tussen. De dakwerker zal doorlopend de dakisolatieplaten leggen op de kepers of spanten en zo uw hellend dak isoleren. Doordat de platen tegen elkaar aansluiten worden de kansen op koudebruggen geminimaliseerd. Bovenop het sarkingdak worden dan de tengellatten en de panlatten geplaatst. Uw hellend dak isoleren met een sarkingdak, geeft u ook het voordeel dat uw houten draagconstructie van uw dak beschermd is tegen het vocht en de temperatuurschommelingen. Zo krijgt uw dak met deze dakbedekking een langere levensduur en wordt uw investering op termijn zeer lonend. Een dampscherm is hierbij niet nodig indien de isolatieplaten correct zijn gelegd door de dakwerker. In de meeste gevallen wordt een sarkingdak, als dakisolatie op een dak langs buiten, toegepast bij renovaties wanneer de binnen constructie of afwerking niet dient of hoeft aangepast te worden. De prijzen voor een sarkingdak zijn redelijk stevig, maar u krijgt er wel een snelle plaatsing en een duurzame dakisolatie voor uw hellend dak voor terug. Bij een dakisolatie voor platte daken zal de voorkeur altijd gaan naar een isolatie van uw dak langs buiten. Men spreekt dan bij platte daken over een warm dak waarbij de dakisolatie bovenop de dakconstructie komt te liggen. Voor deze dakisolatie gebruikt men meestal XPS of PIR dakisolatieplaten omwille van hun goede dragende eigenschappen. De dikte van de isolatie op uw plat dak zorgt niet alleen voor de stabiliteit, maar bij een grotere dikte is er ook een betere isolatiewaarde. De afwerking van het plat dak langs buiten, met bitumen (roofing), EPDM of PVC, komt dan over de dakisolatie. Doordat de isolatie langs buiten wordt aangebracht, is er veel minder kans op scheuren of barsten door temperatuursveranderingen waardoor uw plat dak kan rekenen op een langere levensgarantie. Voor meer informatie over een buiten dakisolatie voor hellende of platte daken en hun prijzen, kunt u hier vrijblijvend de vele erkende dakwerkers uit uw regio contacteren!

ZOLDERVLOER ONDER UW DAK ISOLEREN

Indien u geen gebruik maakt van de ruimte onder uw hellend dak, dan de plaatsing van een goede isolatie op uw zoldervloer onontbeerlijk. De isolatie van uw zoldervloer zorgt ervoor dat de aanwezige warmte van uw woning wordt vastgehouden en niet verloren gaat via uw hellend dak. Bij de isolatie van uw zoldervloer zal de vloerisolatie afhangen van het type vloer. Beschikt u over een betonnen zoldervloer dan gebruikt u best dakisolatieplaten of kunt u er een laag PUR-schuim van een bepaalde dikte op laten aanbrengen door uw dakwerker. Voor de dakisolatieplaten heeft u de keuze tussen EPS, XPS, PUR of PIR platen. Bij een houten zoldervloer kunt u gebruik maken van glaswol, rotswol, dakisolatieplaten of milieuvriendelijke materialen. Wenst u nadien nog een afwerking met OSB-platen en een bijkomende toplaag, dan kan dit nog altijd wanneer u uw zolderruimte nuttig wilt gebruiken. Anderzijds kunt u, wanneer u de zolder onder uw hellend dak gebruikt als leefruimte, uw zoldervloer bijkomend isoleren naast. Met een dakisolatie van u hellend dak en de vloerisolatie van uw zolder, heeft u dan een maximale isolatie van uw woning. Maar ook als geluidswerende of trilling werende afwerking heeft dit zijn voordelen wanneer de zolder gebruikt wordt als effectieve leefruimte. De resultaten van deze isolatienormen hangen uiteraard af van de dikte en het type isolatiemateriaal dat u gebruikt. U kunt onze regionale dakwerkers vrijblijvend contacteren voor alle informatie met betrekking tot het isoleren van de zoldervloer onder uw hellend dak.

Vind een geschikte dakwerker uit uw buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Wettelijke verplichtingen en premies

WETTELIJKE VERPLICHTINGEN VOOR DAKISOLATIE

De meeste warmte van uw huis ontsnapt via het dak en dit met zo’n twintig tot dertig procent. Een goede dakisolatie kan u dus een enorme besparing opleveren. De Vlaamse regering heeft hierdoor beslist om vanaf 2020 strengere normen in te voeren voor dakisolaties en dit niet alleen voor de nieuwbouw maar ook voor de bestaande woningen. Zo wil de regering zowel de isolatiewaarden als de milieuvriendelijkheid van de woningen verbeteren. Concreet betekent dit dat de dakisolatie vanaf 2020 verplicht is voor alle hellende en platte daken van woningen en huurwoningen die voor 1 januari 2006 zijn aangesloten op het elektriciteitsnet. De isolatie van uw hellend dak of plat dak moet voldoen aan een warmteweerstandscoëfficiënt (R-waarde) van minimaal 0,75 m² K/W en een warmtegeleidingscoëfficiënt (lambdawaarde) van 0,10 W/mK. Voor een niet leefbare zolder volstaat het dat de zoldervloerisolatie laat plaatsen die aan dezelfde voorwaarden voldoet. De prijzen voor een dakisolatie zijn niet goedkoop maar u bespaart wel een aanzienlijke hoeveelheid energie. Via de energiewinstcalculator van de Vlaamse regering kunt u berekenen hoe snel u uw investering voor de plaatsing van een dakisolatie kunt terugverdienen. Om te weten of uw dakisolatie of zoldervloerisolatie voldoet aan de normen kunt u best een isolatiespecialist raadplegen. Maar ook enkele eenvoudige waarnemingen voor uw hellend of plat dak kunnen u reeds verder helpen. Smelt de sneeuw op uw dak sneller dan bij andere daken? Voelt u een koude op zolder terwijl de verwarming toch aanstaat? Zijn er vochtige plekken op zolder? Indien het antwoord positief is dan, mag u er vanuit gaan dat uw dakisolatie ontoereikend is om te voldoen aan de vooropgestelde wetgeving. Laat u vakkundig informeren en neem gratis contact op via enkele professionele dakwerkers uit uw buurt of regio!

DAKISOLATIE PREMIES

Alhoewel de Vlaamse regering de premies voor renovaties wil afbouwen, in de hoop dat meer mensen sneller zullen renoveren, zijn er voor dakisolaties nog premies voorzien. Indien je de plaatsing van een dakisolatie uitvoert of laat uitvoeren moeten de materialen om te isoleren een minimum Rd-waarde hebben van 0,75 m² K/W. Naargelang het gebruik van de soorten dakisolatie komt dit gemiddeld neer op een isolatie die zo'n 4 tot 5 cm dik is. De warmtegeleidingscoëfficiënt van het isolatiemateriaal, uitgedrukt in W/mK, bepaalt hierbij de dikte van uw materialen. Let wel op, bestaande isolatiematerialen worden hierbij niet in aanmerking genomen en het moet dus gaan om nieuwe isolatiematerialen. Voldoet u aan deze voorwaarden dan kunt u in aanmerking komen voor het ontvangen van een premie. Is uw privé woning ouder dan tien jaar dan komt u ook in aanmerking voor een verlaagd BTW-tarief van zes procent in plaats van eenentwintig procent. Doet u meerdere renovaties dan kunt u mogelijk ook genieten van de totaalrenovatiebonus premie. Daarnaast bieden sommige gemeenten en provincies ook nog een bijkomende premie aan. U kunt zich best vooraf goed laten informeren welke premies voor u haalbaar en wenselijk zijn. U kunt hiervoor contact opnemen met enkele deskundige dakwerkers uit uw regio: ze hebben de nodige kennis en ervaring om u te adviseren en bij te staan. Of u kunt de website raadplegen van de overheid voor een accurate stand van zaken.

Premies Vlaamse overheid

Subsidies Rijksoverheid Nederland

Gemiddelde kostprijs dakisolatie

HOE WORDT DE PRIJS VOOR DAKISOLATIE BEPAALD?

Wanneer u uw dak laat isoleren dan moet u rekening houden met 2 variabelen binnen de prijzen voor dakwerken. Enerzijds is er de kostprijs van de materialen die gebruikt zullen worden voor uw dakisolatie, en anderzijds is er de arbeidskost van de dakwerker(s) zelf. De prijzen voor het materiaal hangen grotendeels af van isolatiewaarde, de duurzaamheid en de brandveiligheid van de materialen. Hoe hoger het rendement en de veiligheid, hoe hoger de prijs per materiaal zal kosten. Wanneer we gaan kijken naar de verdeling tussen de beide dan zien we echter dat de materiaalkost voor uw dakisolatie gemiddeld 40% van de totaalprijs uitmaakt, de overige 60% bestaat uit arbeidskosten en kosten voor het aanleveren van de nodige materialen.

Gezien de arbeidskost een groot deel van de totaalprijs bepaald, is het belangrijk dat u meerdere offertes opvraagt bij verschillende professionele dakwerkers uit uw regio.

DAKISOLATIE PRIJZEN

Soort isolatie
Prijs per m²
Glaswol
€ 10 per m²
Gespoten glaswol
€ 25 - € 30 per m²
Rotswol
€ 20 per m²
Isolatieplaten EPS
€ 15 - € 20 per m²
Isolatieplaten XPS
€ 20 - € 25 per m²
Isolatieplaten PUR
€ 20 - € 28 per m²
Isolatieplaten PIR
€ 25 - € 35 per m²
PUR schuim
€ 18 - € 30 per m²
Cellulose
€ 15 - € 20 per m²
Houtwol
€ 20 - € 25 per m²
Schapenwol
€ 20 - € 25 per m²
Sarkingdak (buiten)
€ 35 - € 60 per m²
Isolatie plat dak (buiten)
€ 50 - € 80 per m²
Zoldervloer isolatie
€ 25 - € 40 per m²
Bent u op zoek naar een professionele dakwerker uit uw regio om de prijs voor uw dakwerken te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Zoekt u een specifieke Dakwerker?

2688 in uw regio!

Vergelijk offertes voor uw Dakwerken

Na het ontvangen van deze offertes bent u tot niets verplicht, enkel beter ingelicht.

U heeft dus niets te verliezen...