GROENDAK

Bereik tot 2841 dakwerkers in Vlaanderen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
Vraag uw offertes aan

Door gebruik te maken van dit formulier ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  Zoek je de juiste vakman voor het aanleggen van je groendak?

  Je wil een groendak als dakbedekking, maar waar vind je de geschikte vakman voor deze dakwerken? Hoe vind je een professionele en betrouwbare dakwerker die actief is in jouw regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  Je verstuurt je offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kun je je offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele dakwerkers uit jouw regio verstuurd. Zo bespaar je veel tijd en moeite!

 • 3

  Je vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele dakwerkers die geïnteresseerd zijn in je opdracht, zullen jou een offerte toesturen, waarna je rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kunt nemen!

2841
DAKWERKERS
107
Opdrachten
per maand
207
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor dakwerken in Vlaanderen

Soort dakwerken: Dak reparatie

Aantal m²: Plat dak

Projectbeschrijving: Rijwoning

Projectbeschrijving:

Nieuwe toplaag
Arrow
Offerteaanvraag uit Deurne

Soort dakwerken: Dakgoot plaatsen

Aantal m²: Hellend dak

Projectbeschrijving: Vrijstaande woning

Projectbeschrijving:

Dakgoot lekt, dichten of nieuwe hangen
Contact via e-mail.
Arrow
Offerteaanvraag uit Balen

Vind een geschikte dakwerker in je buurt

Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval dakwerker, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer je niet over één nacht ijs wilt gaan bij het kiezen van een vakman waaraan je je dakwerken wilt toevertrouwen. Om de juiste keuze te kunnen maken, moet je verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te komen die je de beste prijs/kwaliteit voor je dakwerken garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele dakwerkers uit jouw regio. Daarna moet je hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van je uit te voeren werk, hopende dat zij jou nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.

Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Groendaken: laat je groendak aanleggen door een professionele vakman!

Via ons platform geef je je offerteaanvraag voor je groendak eenmaal in, en laten we de geïnteresseerde dakwerkers uit je omgeving jou contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor je groendak snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat je na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. Je ontvangt de offertes, je vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan jou om te beslissen of je tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heb je niets te verliezen, in tegendeel... je kunt er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog je offertes aan bij alle professionele dakwerkers uit jouw omgeving... Alvast veel succes met je project!

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele dakwerkers in Vlaanderen. Wanneer je dus je offerteaanvraag indient, kunnen wij perfect een selectie maken van de professionele vakmensen die gelegen zijn in je regio en de juiste kwalificaties hebben voor het door jou beschreven werk.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we je offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde vakmensen uit je regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven je offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor je opdracht en contact met je opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens je alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven jouw aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel bedrijven interesse tonen in je offerteaanvraag, zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk om je opdracht of uit te voeren werk zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De dakwerkers die interesse hebben in je opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens jouw contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die je contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid om zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige je contactgegevens zullen krijgen, en je bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. Je bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden je aan om je aanvraag zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse van de dakwerkers uit jouw regio. Naast de vooropgestelde vragen, en je contactgegevens, is het belangrijk om de beschrijving van de dakwerken ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Vind een geschikte dakwerker uit je buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Wat is een groendak?

Groendaken of vegetatiedaken zijn platte of schuine daken met een flora begroeiing. We spreken bij groendaken over een intensieve dakbegroeiing of over een meer extensieve decoratieve dakbegroeiing. Bekende voorbeelden vanuit het verleden zijn de hangende tuinen van Babylon en recenter de vele oude forten in de natuur waarvan de groene dakbedekking met de jaren uitgroeide tot een groene habitat van struiken en bomen. Maar tegenwoordig zien we een groendak ook meer en meer opduiken op de daken in steden of gemeenten en wordt het bezit van een "groen" dak als trendy en modern ervaren. En dit is ook niet onlogisch wanneer we merken dat de groen zones in de steden steeds verminderen in aantal. Vele mensen zoeken daarom naar alternatieven en beginnen inventief meer natuur en groen te integreren in hun leefwereld. In Nederland is er dan ook een echte boost aan groendaken ontstaan waarbij er op korte tijd al meer dan tien miljoen vierkante meter groendaken en daktuinen zijn aangelegd.

Een groendak is dan ook een bewuste ecologische dakbedekking, het is goed voor het milieu en het geeft het dak van je woning of bedrijf een extra kleurrijke en mooie uitstraling. De invulling van zo’n vegetatiedak kun je daarbij zelf bepalen. Enerzijds kun je gaan voor een extensief groendak, waarbij het groendak meer dienst doet als blikvanger, en anderzijds kun je kiezen voor een intensief groendak, waarbij er veel meer mogelijkheden zijn om je groendak te betreden, te onderhouden of te beplanten met allerhande vegetatie varianten. Het spreekt voor zich dat een groendaken ook een goede structuur nodig hebben, die de nodige ondersteuning geeft aan deze groene dakbedekking. Ook de isolatie van een groendak of daktuin vraagt de nodige aandacht en een groendak opbouw is dan ook werk voor specialisten.

Een groendak aanleggen, laat je dan ook best over aan een gediplomeerde dakwerker die kennis heeft van zaken en die goed weet hoe hij extensieve of intensieve groendaken moet opbouwen. Niet alleen zal de aanleg van uw groendak goed en professioneel worden uitgevoerd, maar je krijgt daarnaast ook nog een garantie op je dakbedekking en mogelijk geeft je gemeente of stad zelfs premies of subsidies. En dit is ook terecht want een groendak biedt vele voordelen en het gaat ook veel langer mee dan een traditioneel dak. Via offertesonline.be kun je de verschillende professionele dakwerkers voor groendaken uit je regio contacteren. Vraag hen gerust naar enkele vrijblijvende offertes zodat je de vele mogelijkheden voor een groendak kunt vergelijken!

Mogelijke soorten groendaken

EXTENSIEF GROENDAK

Een extensief groendak vereist weinig onderhoud, veel minder dan een intensief groendak, en het heeft een opbouw van maximaal 15 cm en een begroeiing van maximaal 50 cm. Meestal wordt een extensief groendak bezaaid met een ecologische stabiele begroeiing zoals een mos-, gras-, kruiden-, of sedumdak. Een sedumdak heeft een dakbegroeiing van kleine vetplanten die in verschillende kleuren kunnen gecombineerd worden. Ook mossen kunnen in een sedum dak geïntegreerd worden omdat ze vaak hetzelfde, weinige onderhoud vragen. Een kruidendak bestaat uit een combinatie van kruiden en grassen. De kruiden hebben ook vaak een basis van sedum waardoor er geen zware ondergrond bedekking nodig is. Ook bij een grasdak is er een natuurlijke bedekking van je groendak, maar omdat het gras een minimale voedingslaag van 12 cm nodig heeft voor een plat dak en 15 cm voor een hellend dak, is een sterke constructie van je dak een bijkomende vereiste. Let op, een grasdak is een niet-beloopbare dakbedekking, terwijl een gazon dak, als intensief groendak, wel een beloopbare dakbedekking is. Sowieso mag de belasting van een extensief groendak het gewicht van 110 kg/m², waterverzadigd, niet overschrijden. Voor een extensief groendak moet deze draagkracht gecontroleerd worden door een bouwkundige, maar is er geen verdere vergunning nodig. Extensieve groendaken vragen zeer weinig onderhoud en ze zijn ook combineerbaar met zonnepanelen. Interesse voor een extensief groendak? Neem hier contact op met enkele professionele dakwerkers uit je regio en vraag naar een paar gratis offertes!

INTENSIEF GROENDAK

Een intensief groendak of daktuin kun je het best vergelijken met een tuin op hoogte. Een intensief groendak aanleggen kan zowel op een bestaand plat dak als op een bestaand terras. In tegenstelling tot extensieve groendaken, zijn intensieve groendaken echte daktuinen waarin je alle aanplantingen kunt doen zoals bij een gewone tuin. Zo kun je struiken, bloemen, planten, kruiden, gazon of zelfs bomen in je groendak aanleggen of integreren. Op die manier creëer je een natuurlijke oase waarin je kunt ontspannen en genieten. Natuurlijk dien je je daktuin dan ook goed te onderhouden zoals als een gewone tuin en moet je bij je intensief groendak evengoed je vegetatie water geven, bemesten, het onkruid wieden, snoeien en maaien. Omdat intensieve groendaken of daktuinen betreedbaar zijn, heeft de tuin een voedingslaag nodig die dikker is dan 20 cm. Omdat er een belasting kan zijn van meer dan 200 kg/m², is er ook een aangepaste constructie van het dak nodig. De aanleg van een intensief groendak kan dan ook niet zonder een controle en afgeleverde vergunning van een bouwkundige. Een daktuin is niet bepaald goedkoop, maar een gazondak of tuin in de hoogte, waar je naar believen in kunt lopen, vertoeven of relaxen, spreekt zeker tot de verbeelding. Het integreert een stukje natuur in je woning en het geeft een extra cachet aan je woning. En het feit dat een ecologische dakbedekking het milieu verbetert, en veel duurzamer is dan andere dakbedekkingen, maakt de aanleg van een groen dak als investering zeker te overwegen valt. Is een groendak iets voor jou? Vraag hier vrijblijvende offertes voor de aanleg van intensieve groendaken aan bij de gespecialiseerde dakwerkers uit jouw regio!

Ben je op zoek naar een professionele dakwerker uit je regio om een vrijblijvende offerte te maken voor je groendak?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Wat zijn de voordelen en nadelen van een groendak?

DE VOORDELEN VAN EEN GROENDAK

De voordelen van een groendak zijn zeer ruim en invulbaar aan de hand van wat voor jou belangrijk is of niet. Vooreerst maak je met  een groendak een bewuste ecologische en milieuvriendelijke keuze. Een groendak, of het nu een extensief of intensief groendak is, zuivert de lucht, reduceert het fijn stof en zet CO2 om in zuurstof. In vele gemeenten en steden worden er dan ook subsidies of premies voor groendaken uitgereikt. Bijkomend kunnen groendaken de afgave van opgeslagen warmte van woningen en bedrijven beperken, waardoor er minder kans is voor de opwarming van de temperatuur. Verder heeft een groendak ook goede isolerende eigenschappen en houdt het in de winter de warmte binnen en in de zomer de hitte buiten. Daarnaast werkt een groendak ook geluidsisolerend en brandwerend. Op het vlak van duurzaamheid is een daktuin of een sedumdak eveneens een goede investering. Groendaken gaan veel langer mee dan de traditionele daken en met een groene dakbedekking zit je veilig voor de komende zestig jaar. Doordat de dakbedekking van je plat dak, of schuin dak, door de natuurlijke bovenlaag wordt beschermd tegen de schadelijke Uv-stralen, zijn er minder directe schadelijke invloeden. Ook je afvoerbuizen onder je dak zullen minder te lijden hebben bij hevige regenval. Het regenwater wordt door de natuurlijke bovenlaag geabsorbeerd en stelselmatig terug afgegeven. Heb je groene vingers, dan zal je zeker je gading kunnen vinden in je daktuin, maar kies je eerder voor een onderhoudsvriendelijke oplossing, dan biedt een extensief sedum groendak van vetplanten een goed alternatief. Sedum vetplanten vragen immers zeer weinig onderhoud. En last, but not least, zorgt een groendak voor een decoratieve natuurlijke en klassevolle uitstraling en kleurt het elk seizoen!

DE NADELEN VAN EEN GROENDAK

Naast de zeer vele voordelen kan een groendak ook nadelen ondervinden. Zo kan er onkruid ontstaan tussen je vegetatie zoals je dat ook zou tegenkomen bij een gewone tuin. Bij extensieve groene daken zal je dit minder tegenkomen, zeker niet bij een sedumdak, maar dit hangt voornamelijk af van samenstelling van je groendak. Bij een daktuin of intensief groendak zal je wel aan onkruidbestrijding moeten doen. Verder zullen bloemen of planten van groene daken ook bepaalde dieren, insecten en vogels aantrekken en, afhankelijk van je perceptie, wordt dit soms ook als een nadeel ervaren. De grootste hindernis voor een groen dak blijft echter het prijskaartje. Valt dit voor een extensief groendak, of een dak met een sedum dakbedekking met vetplanten, nog relatief mee, dan is dit voor een volwaardige daktuin toch een niet te onderschatten investering. Door het verstevigen van de dakconstructie en de rijke en dikke voedingslaag die moet worden aangebracht op je plat dak of terras, kunnen deze kosten toch vrij hoog oplopen. Bij lekkages aan het dak, ook al komen ze bijna niet voor, is het zeer moeilijk om deze op te sporen en te verhelpen. Maar desondanks deze vernoemde nadelen blijven de vele voordelen op het vlak van isolatie, ecologie, milieu, bescherming, afvoer, natuur beleving en uitstraling veruit in de meerderheid. Een groendak blijft hoedanook een mooie bewuste en aangename investering. Voor alle voordelen en nadelen kun je onze ervaren lokale dakwerkers uit jouw buurt contacteren!

Vind een geschikte dakwerker uit je buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Mogelijke opbouw van een groendak

EENLAGIGE GROENDAK OPBOUW

Een groendak opbouw bestaat uit verschillende lagen en afhankelijk van de gebruikte lagen spreken we van een eenlagig, tweelagig of drielagig systeem. Bij een eenlagige groendak opbouw wordt er een goede drainerende grondlaag aangebracht op de bedekking van je dak, waarbij we er steeds vanuit gaan dat deze dakbedekking zowel waterdicht als wortelbestendig is. Indien de bedekking mechanisch op je dak werd vastgezet, dient er eerst nog een bijkomende beschermingslaag geplaatst te worden om insijpeling te voorkomen. Meestal kiest een professionele dakwerker hier voor een EPDM dakbedekking. Een EPDM folie voor je dak is zowel waterdicht als wortelbestendig en het EPDM kan los of verlijmd op verschillende soorten daken aangebracht worden. Bovendien biedt een EPDM dakbedekking door zijn elasticiteit en drukbestendigheid de beste garanties voor groendaken. Bij een eenlagig groendak groeien de planten dus rechtstreeks in de voedingslaag. Het nadeel is dat de grondlaag na verloop van tijd zal verzadigd raken door de wortels en de vegetatie waardoor de grondlaag niet meer draineert. De keuze voor je vegetatie is hierdoor meestal beperkt tot een groendak met een sedum vegetatie van vetplanten en mossen. Wens je een rijkere groen bedekking voor je schuin of plat dak, dan kies je best voor een twee- of drielagig groendak. Voor meer informatie over een eenlagig groendak, verwijzen we je graag door naar de vele gespecialiseerde dakwerkers uit jouw regio!

TWEELAGIGE GROENDAK OPBOUW

Bij een tweelagige groendak opbouw wordt er eerst onder de grondlaag een bijkomende drainagelaag en een filterlaag aangebracht bovenop de dakbedekking. Zoals bij elke groendak opbouw, biedt een EPDM bedekking op je dak hiervoor de beste waterdichte en beschermende basis onderlaag. De bijkomende drainagelaag wordt dan op de EPDM dakbedekking gelegd. Deze drainagelaag kan bestaan uit flexibele of stijve drainagematten of uit een laag van mineralen gesteentes. Sommige drainagesystemen bestaan op zich nog eens uit samengestelde (kunststof)lagen met een wortelwerende beschermingslaag, die dienst doet als filterlaag. Is er geen filterlaag aanwezig dan wordt er boven de drainagelaag nog een filterdoek geplaatst om te vermijden dat er substraat in de drainage terecht zou komen. Daarna wordt de substraatlaag op de filterlaag gelegd waarbij die als voedende en groeibevorderende basis zal dienen voor de vegetatielaag. Als laatste wordt dan de groene vegetatie los of in matvorm op de substraatlaag geplaatst. Door de goede drainage biedt een tweelagige groendak opbouw een veel beter garantie voor je daktuin of extensief groendak en zal je voedingslaag niet verzadigd raken. Voor meer info over tweelagige groendaken, kun je hier onze regionale dakwerkers contacteren. Vraag gerust naar enkele vrijblijvende offertes of advies.

DRIELAGIGE GROENDAK OPBOUW

Een drielagige groendak opbouw heeft dezelfde samenstelling als de tweelagige opbouw, ervan uitgaande dat de onderliggende bedekking van je dak een betrouwbare basis is van waterdicht en sterk elastisch EPDM rubber. Bij een drielagig groendak wordt er een bijkomend waterreservoir voorzien, waardoor er bij langdurige periodes van droogte toch nog een vochttoevoer naar de planten of het groen van je dak kan voorzien worden. Doordat de drainagelaag het overtollige water van je dak goed afvoert naar het reservoir, wordt er zo een reserve aan regenwater opgeslagen, dat nadien bij droogte kan gebruikt worden. Het waterreservoir kan geïntegreerd zijn in de drainage of apart aangehecht zijn. Natuurlijk hoort bij deze uitgebreide groendak opbouw ook een nodige meerkost waar je rekening moet mee houden. Voor meer informatie over een drielagige groendak opbouw verwijzen we je graag door naar onze lokale dakwerker specialisten die je graag zullen verder helpen.

Ben je op zoek naar een professionele dakwerker uit je regio om een vrijblijvende offerte te maken voor je groendak?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Mogelijke vegetatie op een groendak

Afhankelijk van je keuze voor een intensief of extensief groendak, bestaan er verscheidene vegetatie mogelijkheden. De meest gebruikte vegetatie voor een extensief groendak is sedum of vetkruid. Er bestaan meer dan vierhonderd soorten sedum of vetplanten waarvan de meeste soorten voorkomen op het noordelijk halfrond. In de Benelux treffen we in de natuur voornamelijk hemelsleutel, muurpeper, tripmadam en roze, witte en zachte vetkruiden aan. Omwille van de geringe worteldiepte zijn sedum planten een ideale bodembedekker. Sedum heeft weinig onderhoud nodig en de vetplantjes hebben een aantrekkelijk en kleurrijk uiterlijk. Niet alle sedum planten zijn echter voor alle seizoenen geschikt, dus het is belangrijk om de juiste planten te kiezen voor je sedumdak. Bij een sedumdak wordt sedum planten ook vaak gecombineerd met mossen. Andere extensieve groendaken kunnen een vegetatie hebben van kruiden, heide, turf, duin of gras. Ook een natuur dak, waarbij de biodiversiteit van de omgeving via bloemen en grassen wordt weergegeven, behoort tot de mogelijkheden. Bij een intensief groendak kun je nagenoeg bijna alles planten wat je in je tuin kunt planten. Natuurlijk is het aanbod van bomen hier beperkt omdat de wortels van de bomen voldoende plaats moeten krijgen op je dak of tuin. Zowel voor intensieve als de extensieve groendaken bestaan er op de markt vele voorgevormde vegetatiematten die snel en eenvoudig kunnen worden aangebracht. Heb je nog vragen over de vegetatie mogelijkheden voor je sedumdak, daktuin of groendak? Doe vrijblijvend een aanvraag voor enkele offertes bij de ervaren dakwerkers uit je regio of vraag hen om advies!

Premies voor een groendak

Een groendak biedt vele voordelen. Zo is het goed voor het milieu en heeft het een luchtzuiverend en klimaatzuiverend effect. Een "groen" dak maakt ook de omgeving mooier en brengt een stukje natuur in je woning. Maar er zijn nog andere voordelen. Zo draagt een groendak bij tot een betere waterhuishouding en het geeft jouw dak een langere levensduur dan bij de dakbedekking van andere daken. Bovendien zorgt het voor een betere isolatie en verhoogt het de brandveiligheid. Dit is ook de reden waarom sommige steden en gemeenten subsidies gegeven voor het aanleggen van groene daken. De voorwaarden om voor deze daken subsidies te krijgen, kunnen verschillen, dus vraag zeker om inlichtingen bij je gemeente of stad. Bij geplande nieuwbouwwoningen zijn extensieve groendaken soms een deel van de bouwplannen en worden er geen premies toegekend, terwijl dit voor intensieve groendaken wel wordt aanvaard. Je kunt ook zien voor welke groene daken er een bouwvergunning verplicht is. Verder komt een groendak bij renovaties ook in aanmerking voor de verbouwpremie van de Vlaamse Overheid. Alle voorwaarden en modaliteiten vind je terug in de onderstaande link. Je regionale dakwerker kan je hier ook bij adviseren en hij kent ook de gangbare subsidies en premies van je stad of gemeente. Via offertesonline.be kunt u hen gratis contacteren voor inlichtingen en adviezen!

Premie groendaken


Gemiddelde kostprijs groendak

HOE WORDT DE PRIJS VOOR EEN GROENDAK BEPAALD?

Bij een de aanleg van jouw groendak heb je enerzijds de prijs van de materialen en anderzijds de arbeidskost. Kwalitatieve materialen die jouw dak beter beschermen en isoleren, kosten doorgaans meer dan de doorsnee materialen. Daarnaast speelt ook het soort groendak een rol. Extensieve daken, met enkel sedum planten en mossen vragen een minder zware draagstructuur of meerlagige opbouw. Bij intensieve groene daken zijn er meer kosten om de structuur van het dak en bijhorende tuin veilig en goed te ondersteunen. Toch is investeren in een groen dak zowel een milieubewuste als energiebesparende keuze. Dankzij jouw bijdrage verbeter je niet alleen de natuur en het klimaat, maar verbeter je ook de rekening van jouw energiefactuur. De lange levensduur van groene daken tegenover andere daken is een bijkomende troef.

Wanneer we gaan kijken naar de verdeling van de kosten, dan zien we dat de materiaalkost voor jouw groendak gemiddeld 40% van de totaalprijs uitmaakt, de overige 60% bestaat uit arbeidskosten en kosten voor het aanleveren van de nodige materialen.

Gezien de arbeidskost een groot deel van de totaalprijs bepaalt, is het daarom belangrijk dat je meerdere offertes opvraagt bij verschillende professionele dakwerkers uit jouw regio.

GROENDAK

Soort groendak
Prijs per m²
Extensief groendak
€ 30 - € 75 per m²
Intensief groendak
€ 120 - € 200 per m²
EPDM dak
€ 30 - € 75 per m²
Ben je op zoek naar een professionele dakwerker uit je regio om de prijs voor je groendak te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
2841 in uw regio!