Je wil bitumen of roofing laten branden, maar waar vind je de geschikte vakman voor het plaatsen van je nieuwe dakbedekking? Hoe vind je een professionele en betrouwbare dakwerker die actief is in de omgeving van Bekkevoort, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?
Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kun je je offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele dakwerkers rond Bekkevoort verstuurd. Zo bespaar je veel tijd en moeite!
Professionele dakwerkers die geïnteresseerd zijn in je opdracht zullen jou een offerte toesturen, waarna je rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kunt nemen!
Soort werken: Dak nieuw aanleggen
Type dak: Plat dak
Type woning: Halfopen bebouwing
Projectbeschrijving:
Soort werken: Dakgoot vervangen
Type dak: Overige
Type woning: Vrijstaande woning
Projectbeschrijving:
Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval dakwerker, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer je niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan je het plaatsen en branden van bitumen of roofing wilt toevertrouwen. Om de juiste keuze te kunnen maken moet je verschillende offertes kunnen vergelijken, om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die je de beste prijs/kwaliteit voor je roofing dakbedekking garandeert.
Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele dakwerkers uit de omgeving van Bekkevoort. Daarna moet je hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van je project, hopende dat zij jou nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.
Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!
Professioneel bitumen/roofing laten branden op je dak!
Via ons platform geef je je offerteaanvraag voor je bitumen of roofing éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde dakwerkers uit de omgeving van Bekkevoort jou contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor je roofing dakbedekking snel en eenvoudig.
En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat je na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. Je ontvangt de offertes, je vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan jou om te beslissen of je tot een samenwerking overgaat.
Met het gebruik van ons platform heb je niets te verliezen, in tegendeel... je kunt er enkel maar bij winnen!
Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog je offertes aan bij alle professionele dakwerkers rond Bekkevoort... Alvast veel succes met je project!
OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele vakmannen in Vlaanderen. Wanneer je dus je offerteaanvraag indient voor het branden van bitumen/roofing, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele dakwerkers die gelegen zijn in de omgeving van Bekkevoort en de juiste kwalificaties hebben voor de door jou beschreven dakwerken.
Dit kan zéér snel gaan... van zodra we je offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde vakmannen uit je regio rond Bekkevoort. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven je offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor het branden van bitumen/roofing voor je nieuw dak en contact met jou opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens je alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven je aanvraag bekijken.
Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel dakwerkers interesse tonen in je offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk je dakwerken zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.
De bedrijven rond Bekkevoort die interesse hebben in je opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens jouw contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die je contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.
Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige jouw contactgegevens zullen krijgen, en je bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.
Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. Je bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.
We raden je aan om je opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de dakwerkers uit je regio rond Bekkevoort. Naast de vooropgestelde vragen, en je contactgegevens, is het belangrijk om de beschrijving van de werken voor dakbedekking ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.
Bitumen, beter gekend onder de naam roofing, is nog steeds één van de dakbedekkingen die het meest wordt gebruikt in Vlaanderen en Nederland. Alhoewel er tegenwoordig goede alternatieven zijn voor een roofing dakbedekking, blijft een bitumen dakafwerking een vaste waarde in de bouwwereld. Over het algemeen wordt bitumen gebruikt voor platte daken, maar ook schuine daken kunnen met bitumen worden bekleed. Bitumen bestaat uit aardolie dat vermengd is met glasvezel of polyester. Sinds enkele jaren, onder andere door de EPDM concurrentie, heeft men roofing elastischer en gebruiksvriendelijker gemaakt, door er kunststofvezels aan toe te voegen. Zo zijn er twee verschillende soorten roofing: APP bitumen en SBS bitumen die elk voordelen en nadelen hebben.
De beste en duurzaamste manier om je bitumen aan te brengen is door de roofing vloeibaar te maken via de vlam van een gasbrander. De dakwerker zal eerst de bitumen in lange banen rollen op je dak en ze op maat versnijden totdat jouw volledige dak is bedekt. Hierna zal de dakwerker de roofing banen terug oprollen en de rollen nadien één voor één terug uitrollen waarbij hij de bitumen stroken verhit met de vlam van de gasbrander. Hierdoor kunnen de roofing rollen gekleefd worden op de toplaag van je dakstructuur en zitten ze, na verharding, vastgehecht op je plat of schuin dak. Het aanbrengen van de roofing vraagt wel enige ervaring en de verhitting van de bitumen lagen dient zorgvuldig te worden uitgevoerd om brandgevaar te voorkomen. Ook de naden moeten zorgvuldig gebrand worden zodat je roofing overal waterdicht is. Kies je voor bitumen dan zit je met je professionele aangelegde roofing dakbedekking gebeiteld voor de komende dertig jaar. Wens je meer informatie over bitumen voor je dak? Via onze site offertesonline.be kun je gratis de professionele dakwerkers uit Bekkevoort of omgeving contacteren. Ze zullen je graag voorzien van vrijblijvende offertes!
APP staat voor Atactisch Polypropyleen. APP-gemodificeerd bitumen is een kunststof op basis van plastomeren. Omdat een APP bitumen thermoplastisch is, wordt het soepel en buigzaam en is het beter bestand tegen temperatuurschommelingen. Bitumen op basis van APP geven de roofing een verbeterde weerstand zodat het een zeer goede waterdichtheid heeft en het beter bestand is tegen Uv-stralen. Er bestaan ook hoogwaardige APP-gemodificeerde bitumen die een dubbele wapening van glasvezel en een mat van polyester hebben waardoor ze nog beter beschermd zijn tegen veroudering. De APP roofing is gemakkelijk aan te brengen en kan eventueel nog voorzien worden van een ballast laag. Aangezien een APP-gemodificeerde bitumen minder elastisch is dan een SBS roofing, kun je deze roofing best niet gebruiken op daken die uitzetten of krimpen. Voor meer inlichtingen over de APP-gemodificeerde bitumen verwijzen we je graag door naar onze gediplomeerde dakwerkers uit jouw regio rond Bekkevoort!
Het SBS bitumen staat voor Styreen Butadieen Styreen en het is een rubberachtige elastomeer kunststof die wordt toegevoegd aan het bitumen. Een SBS-gemodificeerd bitumen is hierdoor elastischer en zeer soepel bij temperatuurschommelingen. Ook de hechtkracht van dit type dakbedekking is zeer goed, waardoor er minder kans is op lekkages. Zo kunnen SBS bitumen de onderlaag en draagstructuur, waarvan de materialen kunnen krimpen of uitzetten, beter opvangen en beschermen. In tegenstelling tot APP roofing is SBS bitumen of roofing minder goed bestand tegen Uv-straling. Een roofing dakbedekking met SBS bitumen, wordt dan ook bijna altijd extra beschermd met een ballast toplaag van grind, leisteen of een ander soort steenslag. Een ervaren dakwerker kan je SBS bitumen gebrand aanbrengen of hij kan de lagen kleven. Deze bitumineuze dakbedekking is ook voor de doe-het-zelvers relatief gemakkelijk te leggen. Meer informatie over de voordelen en nadelen van SBS bitumen en het gebruik ervan, kun je bekomen bij enkele van onze regionale specialisten uit de omgeving van Bekkevoort!
Het aanbrengen van bitumen op je dak biedt vele voordelen. Niet alleen heeft bitumen zijn deugdelijkheid al bewezen tijdens de laatste decennia, maar het materiaal is ook mee geëvolueerd en heeft zijn eigenschappen verbeterd op het vlak van draagkracht en elasticiteit. Een nieuw dak met bitumen is waterdicht en duurzaam: dankzij de aangebrachte kunststof toevoegingen, biedt dit type dakbedekking, zowel bij een plat als bij een schuin dak, een lange levensduur tot 40 jaar indien het professioneel geplaatst is door een ervaren dakwerker. Bitumen bestaat hoofdzakelijk uit gerecycleerd materiaal en de dakbedekking kan relatief gemakkelijk en snel hersteld of vervangen worden. Ook om een dak te isoleren kun je nieuwe roofing goed gebruiken. Door platte daken te isoleren bovenop de bestaande dakstructuur, creëer je een warm dak waarbij de warmte van het huis wordt binnengehouden en de warme en koude temperaturen van buiten wordt tegengehouden. Bij een dakrenovatie wordt het bitumen over je isolatie geplaats en wordt je dak weer waterdicht gemaakt. Zo voorkom je niet alleen lekkages, maar wordt je dakconstructie beschermt tegen indringend vocht. Naast deze voordelen is een roofing dak ook voordeliger dan een EPDM dakbedekking. Voor meer informatie over de voordelen en nadelen van een bitumen dak, verwijzen we je graag door naar de vele erkende stielmannen uit jouw regio rond @citu!
Een bitumen dakbedekking kan op twee manieren aangebracht worden: je kunt de roofing lijmen of branden. Alhoewel het lijmen van de verschillende soorten roofing gemakkelijker en veiliger is, geniet het niet de voorkeur van de meeste professionele dak bewerkers. Niet alleen is het roofing kleven duurder dan het branden, maar daarnaast zijn niet alle dakdekkers ervan overtuigd dat het lijmen even efficiënt en duurzaam is als het branden van de roofing. In de meeste gevallen zal een dakwerker de bitumen dan ook aanbrengen op het dak met een roofingbrander. Hierbij zal de erkende dakwerker eerst alle bitumen uitrollen over de oppervlakte van het dak en deze op maat bijsnijden. Nadat gans je plat dak is bedekt wordt de roofing terug opgerold en zal de dakwerker de rollen nadien één voor één terug uitrollen, waarbij hij de stroken verhit met een roofingbrander. De bitumen zullen door de vlam licht vloeibaar worden waardoor de stroken vast geplakt kunnen worden. Nadat de eerste strook is bevestigd, zal de dakwerker de tweede strook bitumen branden waarbij die enkele centimeters boven de eerste laag blijft liggen. Het branden van de roofing dient op de correcte temperatuur te gebeuren om blaasvorming te vermijden. In tegenstelling tot elk type dakbedekking dat zelfklevend geplaatst kan worden, vereist het branden van roofing best enige vakkennis en laat je dit beter over aan een erkende dakwerker. Op die manier voorkom je blaasvorming en ben je zeker van de beste waarborg voor een lange waterdichtheid van je dak. Indien je dak is gebrand met de correcte temperaturen, dan zal je nieuw dak tientallen jaren meegaan en loop je geen risico's. Via offertesonline.be kun je een offerte aanvragen. Maak gebruik van onze site en ontvang enkele gratis offertes van de dak specialisten uit jouw buurt rond Bekkevoort!
Jarenlang had een bitumen dakbedekking voor platte daken amper concurrentie. Overal zag je dakwerkers op platte daken in de weer met hun roofingbranders bij het aanbrengen van de bitumen rollen. En ook nu nog worden nieuwe bitumen dakbedekkingen gebruikt bij dakwerken voor platte daken. Maar sinds enkele jaren is EPDM een belangrijke kaper op de markt geworden. EPDM, voluit Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer, is een waterdichte rubbersoort die is samengesteld uit synthetische elastomeren die worden vermengd met zwavel en roet. Hierdoor bezit het EPDM rubber zeer elastische eigenschappen, tot 400%, en kan het lage en hoge temperaturen aan van -35 tot + 120° aan. EPDM is dan ook bestand tegen de meest extreme weersomstandigheden waardoor de EPDM dakbedekking scheurvrij is en niet onderhevig is aan krimp- of uitzetspanningen. Daar waar roofing in meerdere lagen moet worden aangebracht, wordt het EPDM folie in één stuk als toplaag over je dak gelegd waardoor er geen naden zijn in je dakbedekking. Daarnaast is een EPDM dakbedekking zo goed als onderhoudsvrij, vrij beloopbaar en is dit type dakbedekking goed bestand tegen Uv-straling. Wanneer daar nog een levensgarantie van 50 jaar aan wordt toegevoegd, dan weegt de balans voor een nieuw dak toch voornamelijk in het voordeel van EPDM. Het voordeel van roofing is de relatief lage prijs en dat het zeer goed te herstellen is. Maar wanneer een betere duurzaamheid, het elastisch loopoppervlak, het onderhoud, de grote waterdichtheid en de drukkracht als eigenschappen voor jou een hogere prijs waard zijn, dan kies je best voor de EPDM dakbedekking. De meeste professionele bedrijven bieden het beste van beide systemen aan en ze kunnen je ook alle voor- en nadelen uitleggen van elk type dakbedekking. Via offertesonline.be kun je vrijblijvend een ervaren dakwerker rond Bekkevoort contacteren voor meer informatie, adviezen of offertes!
Bij een dakisolatie voor platte daken zal de voorkeur altijd gaan naar een dakisolatie langs buiten. Men spreekt dan over een warm dak waarbij de dakisolatie bovenop de dakconstructie komt te liggen. Voor deze dakisolatie gebruikt men meestal XPS of PIR dakisolatieplaten omwille van hun goede dragende eigenschappen. De afwerkingslaag met bitumen of EPDM komt dan over de dakisolatie. Doordat de isolatie langs buiten wordt aangebracht, is er veel minder kans op scheuren of barsten omwille van de temperatuursveranderingen, waardoor je dak kan rekenen op een langere levensgarantie. De opbouw van een warm dak begint met het aanbrengen van een, al dan niet zelfklevend, dampscherm bovenop de OSB platen. Het is wel belangrijk dat het dampscherm aan de opkanten boven de isolatie komt. Daarna worden de isolatieplaten aangebracht door middel van lijm of een mechanisch systeem. Op sommige isolatiepanelen kan er rechtstreeks bitumen aangebracht worden op de onderlaag, is dit niet het geval dan moet er nog een tussenlaag geplaatst worden. Tenslotte zal de dakwerker het dak afwerken met de roofing dakbedekking en alle details mooi afwerken. Met een warm dak zorgt de isolatie onder de bitumen of EPDM toplaag voor een goede bescherming en worden zowel het dak als de ruimte eronder mee opgewarmd. Interesse in een warm dak met een bitumen dakbedekking? Contacteer onze ervaren dakwerkers uit jouw regio rond Bekkevoort voor gratis adviezen en offertes!
Bij een koud dak wordt de isolatie niet op de dragende dakconstructie geplaatst maar eronder. Hierdoor wordt het dak zelf niet geïsoleerd omdat de draagconstructie zich bevindt aan de koude zijde van de isolatie. Het spreekt voor zich dat dit niet ideaal is want op die manier is jouw dak onderhevig aan de lage of hoge temperatuurschommelingen en condens, waarbij de constructie kan uitzetten of krimpen. Doordat het vocht ook nog eens vrij spel heeft op het hout van je plat dak, riskeer je een snellere aantasting van schimmels en bacteriën aan je hout waardoor het gaat rotten. De dampremmende onderlaag van een koud dak wordt ook vaak beschadigd door de elektrische leidingen. Bij moderne woningen of bij renovaties wordt een koud dak dan ook zo goed als niet meer gebruikt. Vaak treft men een koud plat dak nog wel aan bij oudere woningen. Wil je toch je plat dak renoveren, dan kun je, zonder dat je je koud dak hoeft af te breken, perfect een nieuw warm bitumen dak laten plaatsen bovenop je bestaande dakisolatie, op voorwaarde dat er binnen geen condensatieproblemen aanwezig zijn. Voor meer informatie over de mogelijkheden voor bitumen renovaties van koude daken kun je hier vrijblijvend jouw regionale dakwerkers uit Bekkevoort contacteren.
Bij de meeste platte daken zal er bij een renovatie of een nieuwbouw gekozen worden voor een warm dak. Er bestaat echter nog een andere vorm van een warm dak waarbij de isolatie wordt aangebracht op de bestaande dakbedekking. De isolatielaag komt zo op de waterkerende toplaag te liggen. We spreken hier dan van een omgekeerd dak. Omdat de isolatieplaten bovenop je dak komen te liggen, moeten ze nog voorzien worden van een beschermende ballast laag. Deze ballast laag bestaat uit grind of tegels van beton. Meestal zal de dakwerker XPS (geëxtrudeerd polystyreen hardschuim) isolatieplaten gebruiken omdat ze het best bestendig zijn tegen het externe vocht. Aangezien het dampscherm en de dakbedekking samenvallen, is er weinig gevaar voor inwendige condensatie problemen. Het is belangrijk bij een omgekeerd dak dat de toplaag van je dakbedekking niet beschadigd is en dat het dak het gewicht van de ballast laag kan dragen. Een goede afwatering is ook noodzakelijk opdat er geen blijvende vochtophoping is in de isolatiepanelen, want anders worden de isolatiewaarden op termijn ontoereikend. Met een omgekeerd plat dak isoleer je minder goed dan met een bitumen of EPDM warm plat dak, maar omdat er geen nieuwe dakbedekking hoeft gelegd te worden, is een omgekeerd dak een stuk goedkoper. Meer info over omgekeerde daken kun je bekomen bij enkele deskundige dak specialisten uit Bekkevoort of omgeving. Ze zullen je vrijblijvend voorzien van advies en offertes!
Meestal wordt de prijs voor een bitumen dakbedekking gerekend per m². Kies je om bijkomend je dak te isoleren dan is de beste keuze, maar tevens de duurste keuze, een warm plat dak. Indien je enkel de toplaag van je dak wilt vernieuwen of herstellen, dan kan het bitumen eventueel gebrand of gelijmd worden op de bestaande toplaag. Kies je voor SBS bitumen, dan moet je ook de prijs van de ballast laag incalculeren, want SBS is minder goed bestand tegen Uv-straling. Anderzijds zijn de elastische en waterdichte eigenschappen van SBS bitumen dan weer beter dan de APP roofing. Andere bijkomende kosten, zoals isolatiematerialen, transport, hoogwerkers, of afbraakwerken kunnen nog bijkomend aangerekend worden.
Vraag aan de erkende bedrijven rond Bekkevoort meerdere vrijblijvende offertes aan zodat je de prijs per m² kunt vergelijken. Zo kies je zelf de dakwerker die jou de beste prijs/kwaliteit kan garanderen!
Alle dakrenovaties met isolatie komen in aanmerking voor de verbouwpremie van de Vlaamse Overheid, indien ze de energie-efficiëntie van je woning verbeteren. Via het online loket kun je "Mijn Verbouwpremie" bekijken en invullen, en je treft er de voorwaarden aan tot het bekomen van de premie. Deze premie vervangt alle voorgaande premies die vroeger van toepassing waren. Via de onderstaande link kun je de toepassingsmodaliteiten voor de premie bekijken.