BITUMEN / ROOFING BRANDEN

Bereik tot 2577 dakwerkers in Vlaanderen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  U zoekt de juiste vakman voor uw dakwerken

  U wilt bitumen of roofing laten branden, maar waar vindt u de geschikte vakman voor uw dakwerken? Hoe vindt u een professionele en betrouwbare dakwerker die actief is in uw regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  U verstuurt uw offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kan u uw offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele dakwerkers uit uw regio verstuurd. Zo bespaart u veel tijd en moeite!

 • 3

  U vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele dakwerkers die geïnteresseerd zijn in uw opdracht zullen u een offerte toesturen, waarna u rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kan nemen!

2577
DAKWERKERS
241
Opdrachten
per maand
311
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor dakwerken in Vlaanderen

Soort werken: Dak reparatie

Type dak: Punt dak

Type woning: Vrijstaande woning

Projectbeschrijving:

De oversteken van het dak aan het huis en aan de garage zijn versleten en moeten vervangen worden
Offerteaanvraag uit Meldert

Soort werken: Dak vervangen

Type dak: Zadel dak

Type woning: Vrijstaande woning

Projectbeschrijving:

Dakrenovatie,verwijderen roofingoversteek plaatsen van dakgoten in zink.
Offerteaanvraag uit Holsbeek

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele dakwerkers in Vlaanderen. Wanneer u dus uw offerteaanvraag indient voor het branden van bitumen/roofing, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele dakwerkers die gelegen zijn in uw regio en de juiste kwalificaties hebben voor de door u beschreven dakwerken.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we uw offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde dakwerkers uit uw regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor het branden van bitumen/roofing voor uw dak en contact met u opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens u alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel dakwerkers interesse tonen in uw offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk uw dakwerken zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben in uw opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens uw contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die uw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige uw contactgegevens zullen krijgen, en u bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. U bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden u aan om uw opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de dakwerkers uit uw regio. Naast de vooropgestelde vragen, en uw contactgegevens, is het belangrijk om uw beschrijving van de dakwerken ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Zoekt u een specifieke dakwerker?

Vind een geschikte dakwerker in uw buurt

Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval dakwerker, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer u niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan u het branden van bitumen of roofing wilt toevertrouwen. Om de juiste keuze te kunnen maken moet u verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die u de beste prijs/kwaliteit voor uw dakwerken garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele dakwerkers uit uw regio. Daarna moet u hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van uw project, hopende dat zij u nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

Professioneel bitumen / roofing laten branden op uw dak!

Via ons platform geeft u uw offerteaanvraag voor het branden van bitumen of roofing éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde dakwerkers uit uw omgeving u contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor uw dakwerken snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat u na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. U ontvangt de offertes, u vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan u om te beslissen of u tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heeft u niets te verliezen, in tegendeel... u kan er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog uw offertes aan bij alle professionele dakwerkers uit uw omgeving... Alvast veel succes met uw project!

Vind een geschikte dakwerker uit uw buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Wat is roofing?

Bitumen, beter gekend onder de naam roofing, is nog steeds één van de meest gebruikte dakbedekking in Vlaanderen en Nederland. Alhoewel er tegenwoordig goede alternatieven zijn voor roofing, blijft een bitumen dakafwerking een vaste waarde in de bouwwereld. Over het algemeen wordt bitumen gebruikt voor platte daken maar ook schuine daken kunnen met bitumen worden bekleed. Bitumen bestaat uit aardolie dat vermengd is met glasvezel of polyester. Sinds enkele jaren, onder andere door de EPDM concurrentie, heeft men roofing elastischer en gebruiksvriendelijker gemaakt door er kunststofvezels aan toe te voegen. De beste en duurzaamste manier om uw bitumen aan te brengen is door de roofing vloeibaar te maken via een brander. De dakwerker zal eerst de bitumen rollen op uw dak uitrollen en ze op maat versnijden totdat uw volledige dak is bedekt. Hierna zal de dakwerker de roofing terug oprollen en de rollen nadien één voor één terug uitrollen waarbij hij de bitumen stroken verhit met een brander. Hierdoor kunnen de roofing rollen gekleefd worden op de bovenlaag van uw dakstructuur en zitten ze, na verharding, vastgehecht op uw plat of schuin dak. Het aanbrengen van de roofing vraagt wel enige ervaring en de verhitting van de bitumen rollen dient zorgvuldig te worden uitgevoerd om brandgevaar te voorkomen. Ook de afwerking van de naden bij het roofing branden vraagt de nodige aandacht en vakkundigheid. Kiest u voor bitumen dan zit u met uw professionele aangelegde roofing dakbedekking gebeiteld voor de komende dertig jaar. Wenst u meer informatie over bitumen voor uw plat dak? Via offertesonline.be kunt u gratis de professionele dakwerkers uit uw regio contacteren. Ze zullen u graag voorzien van vrijblijvende offertes!

app roofing branden

APP roofing

APP staat voor Atactisch PolyPropyleen. APP-gemodificeerd bitumen is een kunststof op basis van plastomeren. Omdat een APP bitumen thermoplastisch is, wordt het soepel en buigzaam en is het beter bestand tegen temperatuurschommelingen. Bitumen op basis van APP geven de roofing een verbeterde weerstand zodat het een zeer goede waterdichtheid heeft en het beter bestand is tegen UV-stralen. Er bestaan ook hoogwaardige APP-gemodificeerde bitumen die een dubbele wapening van glasvezel en een mat van polyester hebben waardoor ze nog beter beschermd zijn tegen veroudering. De APP roofing is gemakkelijk aan te brengen en kan eventueel nog voorzien worden van een ballastlaag. Aangezien een APP-gemodificeerde bitumen minder elastisch is dan een SBS roofing kunt u deze roofing best niet gebruiken op daken die uitzetten of krimpen. Voor meer inlichtingen over de APP-gemodificeerde bitumen verwijzen we u graag door naar onze gediplomeerde dakwerkers uit uw buurt of regio!

sbs roofing

SBS roofing

SBS staat voor Styreen Butadieen Styreen en het is een rubberachtige elastomeer kunststof die wordt toegevoegd aan het bitumen. Een SBS-gemodificeerd bitumen is hierdoor elastischer en zeer soepel bij temperatuurschommelingen. Ook de hechtkracht is zeer goed waardoor er minder kans is voor een lekkage. Zo kunnen SBS-gemodificeerde bitumen onderstructuren, waarvan de materialen kunnen krimpen of uitzetten, beter opvangen en beschermen. In tegenstelling tot APP roofing is SBS roofing minder bestand tegen de UV-stralen. Een SBS roofing wordt dan ook bijna altijd extra beschermd met een ballastlaag van grind, leisteen of een ander soort steenslag. Men kan de SBS roofing branden, lijmen of mechanisch bevestigen. Meer informatie over SBS roofing en het gebruik ervan kunt u bekomen bij enkele van onze regionale dakwerker specialisten uit uw omgeving!

Wat zijn de voordelen van roofing?

Het aanbrengen van bitumen op uw plat dak biedt vele voordelen. Niet alleen heeft bitumen zijn deugdelijkheid al bewezen tijdens de laatste decennia maar het materiaal is ook mee geëvolueerd en verbeterd op het vlak van draagkracht en elasticiteit. Een bitumen dak is waterdicht en duurzaam: dankzij de aangebrachte kunststof toevoegingen biedt een bitumen dak, zowel bij een plat dak als een schuin dak, een levensgarantie aan tot 35 jaar indien het professioneel is geplaatst. Bitumen bestaat hoofdzakelijk uit gerecycleerd materiaal en de dakbedekking kan gemakkelijk en snel hersteld of vervangen worden. Ook om een plat dak te isoleren kunt u roofing goed gebruiken. Door platte daken te isoleren bovenop de bestaande dakstructuur creëert u een warm dak waarbij de warmte van het huis wordt binnengehouden en de warmte en koude van buiten wordt tegengehouden. Bitumen kan hierbij zeer goed over uw isolatie worden aangebracht en het roofing dak beschermt zo uw dakconstructie. Naast deze voordelen is een bitumen dak ook voordeliger dan een EPDM dakbedekking. Voor meer informatie over de voor- en nadelen van een bitumen plat dak, verwijzen we u graag door naar de vele erkende dakwerkers uit uw regio!

isoleren dak bij branden roofing

Bitumen dak plaatsen: branden of verlijmen?

Een bitumen dakbedekking kan op twee manieren aangebracht worden: u kunt de roofing branden of de roofing lijmen. Alhoewel het lijmen van bitumen gemakkelijker en veiliger is, geniet het niet de voorkeur van de meeste professionele dakwerkers. Niet alleen is het roofing lijmen duurder dan het roofing branden maar daarnaast zijn niet alle dakwerkers ervan overtuigd dat het lijmen even efficiënt en duurzaam is als het roofing branden. In de meeste gevallen zal een dakwerker de bitumen dan ook aanbrengen met een roofingbrander. Hierbij zal de erkende dakwerker eerst alle bitumen uitrollen over het dak en deze op maat bijsnijden. Nadat gans uw plat dak is bedekt wordt de roofing terug opgerold en zal de dakwerker de rollen nadien één voor één terug uitrollen waarbij hij de stroken verhit met een roofingbrander. De bitumen zullen licht vloeibaar worden waardoor de stroken vast geplakt kunnen worden. Nadat de eerste strook is bevestigd, zal de dakwerker de tweede strook roofing branden waarbij die enkele centimeters boven de eerste laag komt te liggen. Het roofing branden dient op de juiste temperatuur te gebeuren om blaasvorming te voorkomen. In tegenstelling tot zelfklevende roofing vereist roofing branden de nodige vakkennis en laat u dit beter over aan een erkende dakwerker. Op die manier heeft u een gewaarborgde goede waterdichte afwerking voor uw plat dak. Indien u uw plat dak wenst te voorzien van een bitumen dakbedekking kunt u hier enkele regionale dakwerkers uit uw buurt contacteren voor gratis offertes, inlichtingen of adviezen!

bitumen/roofing branden

EPDM of roofing?

Jarenlang had een bitumen dakbedekking voor platte daken amper concurrentie. Overal zag je dakwerkers op platte daken in de weer met hun roofingbranders bij het aanbrengen van de bitumen rollen. En ook nu nog vormen de nieuwe bitumen dakbedekkingen een goede keuze voor uw platte daken. Maar sinds enkele jaren is EPDM een belangrijke kaper op de kust geworden. EPDM, voluit Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer, is een waterdichte rubbersoort die is samengesteld uit synthetische elastomeren die worden vermengd met zwavel en roet. Hierdoor bezit het EPDM rubber zeer elastische eigenschappen, tot 400%, en kan het temperaturen aan van -35 tot + 120° aan. EPDM is dan ook bestand tegen de meest extreme weersomstandigheden waardoor de EPDM dakbedekking scheurvrij is en niet onderhevig is aan krimp- of uitzetspanningen. Daar waar roofing in meerder lagen moet worden aangebracht, wordt het EPDM folie in één stuk over uw plat dak gelegd waardoor er geen naden zijn in uw dakbedekking. Daarnaast is een EPDM dakbedekking zo goed als onderhoudsvrij, goed beloopbaar en bestand tegen UV-stralen. Wanneer daar nog een levensgarantie van vijftig jaar aan wordt toegevoegd dan weegt de balans toch voornamelijk in het voordeel van EPDM. Het voordeel van roofing is dat het goedkoper is en dat het zeer goed te herstellen is. Maar wanneer een betere duurzaamheid, onderhoud en drukkracht u de duurdere prijs waard zijn, kiest u best voor de EPDM dakbedekking. De meeste professionele dakwerkers bieden beide systemen aan en ze kunnen u ook alle voor- en nadelen uitleggen van EPDM en bitumen. Via offertesonline.be kunt u vrijblijvend enkele ervaren dakwerkers uit uw regio contacteren voor meer informatie, adviezen of offertes!

EPDM roofing
Op zoek naar een dakwerker uit uw regio om een vrijblijvende offerte te maken voor uw dak?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Hoe ziet de opbouw van een plat dak eruit?

opbouw warm dak

Warm dak opbouw

Bij een dakisolatie voor platte daken zal de voorkeur altijd gaan naar een dakisolatie langs buiten. Men spreekt dan over een warm dak waarbij de dakisolatie bovenop de dakconstructie komt te liggen. Voor deze dakisolatie gebruikt men meestal XPS of PIR dakisolatieplaten omwille van hun goede dragende eigenschappen. De afwerkingslaag met bitumen komt dan over de dakisolatie. Doordat de isolatie langs buiten wordt aangebracht, is er veel minder kans op scheuren of barsten omwille van de temperatuursveranderingen waardoor uw plat dak kan rekenen op een langere levensgarantie. De opbouw van een warm dak begint met het aanbrengen van een, al dan niet zelfklevend, dampscherm bovenop de OSB platen. Het is wel belangrijk dat het dampscherm aan de opkanten boven de isolatie komt. Daarna worden de isolatieplaten aangebracht door middel van lijm of een mechanisch systeem. Op sommige isolatiepanelen kan er rechtstreeks bitumen aangebracht worden, is dit niet het geval dan moet er nog een tussenlaag geplaatst worden. Tenslotte zal de dakwerker het dak afwerken met de roofing dakbedekking en alle details mooi afwerken. Met een warm dak zorgt de isolatie onder de bitumen voor een goede bescherming en worden zowel het dak als de ruimte eronder mee opgewarmd. Interesse in een warm dak met een bitumen dakbedekking? Contacteer onze ervaren dakwerkers uit uw regio voor gratis adviezen en offertes!

opbouw koud dak

Koud dak opbouw

Bij een koud dak wordt de isolatie niet op de dragende dakconstructie geplaatst maar eronder. Hierdoor wordt het dak zelf niet geïsoleerd omdat de draagconstructie zich bevindt aan de koude zijde van de isolatie. Het spreekt voor zich dat dit niet ideaal is want op die manier is uw dak onderhevig aan temperatuurschommelingen en condens waarbij de constructie kan uitzetten of krimpen. Doordat het vocht ook nog eens vrij spel heeft op het hout van uw plat dak, riskeert u een snellere aantasting van schimmels en bacteriën aan uw hout waardoor het gaat rotten. De dampremmende laag van een koud dak wordt ook vaak beschadigd door de elektrische leidingen. Bij moderne woningen of bij renovaties wordt een koud dak dan ook zo goed als niet meer toegepast. Vaak treft men een koud plat dak nog wel aan bij oudere woningen. Wilt u hier uw plat dak renoveren dan kunt u, zonder dat u uw koud dak hoeft af te breken, perfect een nieuw warm bitumen dak laten plaatsen bovenop uw bestaande dakisolatie op voorwaarde dat er binnen geen condensatieproblemen aanwezig zijn. Voor meer informatie over de mogelijkheden voor bitumen renovaties van koude daken kunt u hier vrijblijvend uw regionale dakwerkers contacteren.

opbouw omgekeerd dak

Omgekeerd dak opbouw

Bij de meeste platte daken zal er bij een renovatie of een nieuwbouw gekozen worden voor een warm dak. Er bestaat echter nog een andere vorm van een warm dak waarbij de isolatie wordt aangebracht op de bestaande dakbedekking. De isolatielaag komt zo op de waterkerende laag te liggen. We spreken hier dan van een omgekeerd dak. Omdat de isolatieplaten bovenop uw dak komen te liggen, moeten ze nog voorzien worden van een beschermende ballastlaag. Deze ballastlaag bestaat uit grind of betontegels. Meestal zal de dakwerker XPS (geëxtrudeerd polystyreen hardschuim) isolatieplaten gebruiken omdat ze bestendig zijn tegen het externe vocht. Aangezien het dampscherm en de dakbedekking samenvallen, is er weinig gevaar voor inwendige condensatie problemen. Het is belangrijk bij een omgekeerd dak dat de dakbedekking niet beschadigd is en dat het dak het gewicht van de ballastlaag kan dragen. Een goede afwatering is ook noodzakelijk opdat er geen blijvende vochtophoping is in de isolatiepanelen want anders worden de isolatiewaarden op termijn ontoereikend. Met een omgekeerd plat dak isoleert u minder goed dan met een bitumen of EPDM warm plat dak maar omdat er geen nieuwe dakbedekking hoeft gelegd te worden, is een omgekeerd dak een stuk goedkoper. Meer info over omgekeerde daken kunt u bekomen bij enkele deskundige dakwerkers uit uw regio of omgeving. Ze zullen u vrijblijvend voorzien van advies en offertes!

Gemiddelde kostprijs bitumen / roofing branden

HOE WORDT DE PRIJS VOOR het branden van bitumen of roofing BEPAALD?

Wanneer u bitumen of roofing wil laten branden dan moet u rekening houden met 2 variabelen binnen de kostprijs. Enerzijds is er de kostprijs van de materialen die gebruikt zullen worden voor het branden van de bitumen / roofing, en anderzijds is er de arbeidskost van de dakwerker(s) zelf. Wanneer we gaan kijken naar de verdeling tussen de beide dan zien we dat de materiaalkost gemiddeld 40% van de totaalprijs uitmaakt, en de overige 60% bestaat uit arbeidskosten en kosten voor het aanleveren van de nodige materialen.

Gezien de arbeidskost een groot deel van de totaalprijs bepaald, is het belangrijk dat u meerdere offertes opvraagt bij verschillende professionele dakwerkers uit uw regio.

prijs dakwerken

Prijzen bitumen/roofing branden

Soort werken
Prijs per m²
Bitumen/roofing dak
€ 40 - 55
Bitumen/roofing rol
€ 40 - 60 per rol
Warm plat dak
€ 70 - 120
Koud plat dak
€ 25 - 40
Omgekeerd plat dak
€ 40 - 55
Isolatieplaten EPS
€ 15 - 20
Isolatieplaten XPS
€ 20 - 25
Isolatieplaten PUR
€ 20 - 28
Isolatieplaten PIR
€ 25 - 35

premies & subsidies

Momenteel kan u profiteren van verschillende subsidies en premies waardoor de dakwerken prijzen fors lager kunnen uitkomen. De Vlaamse regering probeert zich in te zetten voor het milieu en een goed geïsoleerd dak draagt daar uiteraard aan bij. We raden u daarom aan om u te verdiepen in de volgende premies:

 • De Vlaamse verbeteringspremie
 • De Vlaamse renovatiepremie
 • De premie voor dakisolatie
 • De premie voor groendaken
 • Verlaagd BTW tarief (6%)

Wanneer u wilt weten op welke premies u mogelijks recht heeft kan u altijd de premiezoeker van de Vlaamse Overheid raadplegen:

www.premiezoeker.be

Op zoek naar een dakwerker uit uw regio om de prijs voor uw dakwerken te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
2577 dakwerkers in uw regio!

Vergelijk offertes voor uw Dakwerken

Na het ontvangen van deze offertes bent u tot niets verplicht, enkel beter ingelicht.

U heeft dus niets te verliezen...