EPDM DAK

Bereik tot 2688 dakwerkers in Vlaanderen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
Vraag uw offertes aan

Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  U zoekt de juiste vakman voor uw EPDM dak?

  U wilt een EPDM dak laten plaatsen, maar waar vindt u de geschikte vakman voor deze dakwerken? Hoe vindt u een professionele en betrouwbare dakwerker die actief is in uw regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  U verstuurt uw offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kan u uw offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele dakwerkers uit uw regio verstuurd. Zo bespaart u veel tijd en moeite!

 • 3

  U vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele dakwerkers die geïnteresseerd zijn in uw opdracht, zullen u een offerte toesturen, waarna u rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kunt nemen!

2688
DAKWERKERS
235
Opdrachten
per maand
211
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor dakwerken in Vlaanderen

Soort dakwerken: Dak isolatie

Aantal m²: Plat dak

Projectbeschrijving: Rijwoning

Projectbeschrijving:

Dak isolatie verbeteren. Ons dak heeft ongeveer 6 cm isolatie en wij willen dat nog verbeteren
Offerteaanvraag uit Borsbeek

Soort dakwerken: Dakgoot vervangen

Aantal m²: Zadel dak

Projectbeschrijving: Vrijstaande woning

Projectbeschrijving:

Dakgoten nakijken en herstellen waar nodig en roosters in plaatsen tegen de bladeren.
Offerteaanvraag uit Pellenberg

Vind een geschikte dakwerker in uw buurt

Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval dakwerker, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer u niet over één nacht ijs wilt gaan bij het kiezen van een vakman waaraan u uw dakwerken wilt toevertrouwen. Om de juiste keuze te kunnen maken moet u verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die u de beste prijs/kwaliteit voor uw dakwerken garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele dakwerkers uit uw regio. Daarna moet u hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van uw uit te voeren werk, hopende dat zij u nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.

Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Dakwerken: laat uw EPDM dak professioneel leggen!

Via ons platform geeft u uw offerteaanvraag voor een EPDM dak eenmaal in, en laten we de geïnteresseerde dakwerkers uit uw omgeving u contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor uw dakwerken snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat u na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. U ontvangt de offertes, u vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan u om te beslissen of u tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heeft u niets te verliezen, in tegendeel... u kunt er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog uw offertes aan bij alle professionele dakwerkers uit uw omgeving... Alvast veel succes met uw project!

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele dakwerkers in Vlaanderen. Wanneer u dus uw offerteaanvraag indient, kunnen wij perfect een selectie maken van de professionele vakmensen die gelegen zijn in uw regio en de juiste kwalificaties hebben voor het door u beschreven werk.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we uw offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde vakmensen uit uw regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor uw opdracht en contact met u opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens u alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel bedrijven interesse tonen in uw offerteaanvraag, zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk om uw opdracht of uit te voeren werk zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De dakwerkers die interesse hebben in uw opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens uw contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die uw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid om zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige uw contactgegevens zullen krijgen, en u bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. U bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden u aan om uw aanvraag zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse van de dakwerkers uit uw regio. Naast de vooropgestelde vragen, en uw contactgegevens, is het belangrijk om uw beschrijving van de dakwerken ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Vind een geschikte dakwerker uit uw buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Wat zijn de voordelen van een EPDM dak?

EPDM heeft zich qua dakbedekking op korte tijd opgewerkt als de onbetwiste vervanger van roofing. Daar waar er vroeger voornamelijk roofing of bitumen werd gebruikt als dakbedekking voor platte daken, gebruikt men nu in de meeste gevallen EPDM als dakbedekking. Het polyvalente EPDM rubber heeft die eerste positie als dakbedekking voor platte daken dan ook verworven dankzij de vele voordelen die het kan aanbieden. EPDM, voluit Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer, is een waterdichte rubbersoort die is samengesteld uit synthetische elastomeren die worden vermengd met zwavel en roet. Hierdoor bezit het EPDM rubber of de EPDM folie zeer elastische eigenschappen, tot 400%, en kan het temperaturen aan van -35 tot + 120° aan. EPDM folie is dan ook bestand tegen de meest extreme weersomstandigheden waardoor een dakbedekking met EPDM rubber scheurvrij is en niet onderhevig is aan krimp- of uitzetspanningen. Een dak met EPDM folie is ook UV- en ozon bestendig en het wordt niet aangetast door zuren en zouten zoals bijvoorbeeld zure regen. Het EPDM rubber is ook bestand tegen wortelvorming waardoor het ook geschikt is als  ideale dakbedekking is voor een groendak. EPDM folie is daarnaast ook nog beloopbaar waardoor u zonder problemen op uw dak kunt voor het onderhouden van uw dakgoten en afvoerbuizen. Door al deze uitzonderlijke eigenschappen krijgt een EPDM dak een duurzame levensgarantie mee van 50 jaar. De plaatsing van EPDM rubber of van een EPDM folie kan zeer gemakkelijk door een professionele dakwerker uitgevoerd worden. Het dakrubber kan niet alleen op platte daken geplaatst worden, maar ook op andere daken. Bovendien kan de dakwerker in de meeste gevallen het EPDM rubber plaatsen over bestaande dakbedekkingen. Kortom, EPDM biedt alleen maar voordelen en vele mensen kiezen voor de plaatsing van het EPDM rubber omdat het geen noemenswaardige nadelen heeft. Het iets duurdere prijskaartje per m² van een EPDM dak wordt immers ruimschoots gecompenseerd door de vele voordelen van EPDM. Indien u kiest voor duurzaamheid, kwaliteit en betrouwbaarheid dan kiest u voor de plaatsing van een EPDM dakbedekking. Zo bent voor de komende 50 jaar verzekerd van een onderhoudsvriendelijk en waterdicht dak. Via offertesonline.be kunt u vrijblijvend enkele gediplomeerde dakwerkers uit uw regio contacteren voor offertes en adviezen!

EPDM of roofing?

Jarenlang was een bitumen dakbedekking, beter bekend als roofing, de standaard dakbedekking voor platte daken. Een dak bedekken zonder roofing leek haast niet mogelijk en overal zag je dakwerkers op in de weer met hun branders bij het plaatsen van de bitumen rollen. Maar met de komst van het elastische EPDM folie, heeft roofing de fakkel moeten overdragen als populairste dakbedekking. De snelle opmars van het EPDM rubber is dan ook niet moeilijk te verklaren: op zowat alle vlakken scoort het EPDM beter dan een roofing dakbedekking. EPDM heeft een veel langere levensduur tot 50 jaar, het is beloopbaar, ozon- en UV-bestendig, heeft geen onderhoud nodig en de EPDM naden zijn na de plaatsing even sterk als de rest van de dakbedekking. Dankzij de enorme elasticiteit van dit dakrubber, heeft een EPDM dak alleen maar voordelen en eigenlijk geen nadelen. Natuurlijk blijft een dak met roofing nog een zeer geschikte dakbedekking, maar in tegenstelling tot een EPDM dak heeft het ook nadelen. Roofing heeft een gemiddelde levensduur van 25 jaar, terwijl je bij EPDM folie kunt rekenen op een levensduur van 50 jaar. Roofing moet men plaatsen in meerdere lagen  en daarbij zijn de naden van de roofing overlappingen altijd een verzwakking voor eventuele lekken. Een roofing dak moet ook regelmatig onderhouden worden, maar dit is niet altijd zo handig als u weet dat u best zo min mogelijk op uw roofing loopt om schade te vermijden. Bovendien blijven platte daken met roofing gevoelig voor UV-stralen. Het materiaal heeft dus niet dezelfde lange levensduur als EPDM folie. Hoewel de EPDM prijs per m² hoger ligt dan de prijs per m² van roofing, heeft u veel minder EPDM folie nodig om uw dak te kunnen bedekken. Door de grote duurzame levensduur van EPDM folie wordt uw EPDM dak dan ook een investering die al snel een hoger rendement oplevert. Bent u overtuigd van de vele voordelen van een EPDM dakbedekking? Vraag hier vrijblijvend enkele vergelijkende offertes aan bij de vele professionele dakwerkers uit uw regio of buurt!

Hoe wordt een EPDM dakbedekking geplaatst?

Een EPDM dakbedekking kunt u op drie manieren laten plaatsen. De EPDM folie kan verlijmd worden met EPDM lijm of met een zelfklevende EPDM, het kan los gelegd worden met een bovenlaag van grind of het kan via een mechanisch systeem verankerd worden op uw dak. Welke methode u ook verkiest, eerst zult u er voor moeten zorgen dat de ondergrond volledig stof- en vuilvrij is. Bij een oude dakbedekking kunt u , indien nodig, de bedekking verwijderen of u kunt rechtstreeks werken op de oude dakbedekking indien er geen al te grote oneffenheden zijn. Daarna wordt de EPDM folie uitgerold en laat u het rubber dertig minuten rusten. Bij een plat dak gaat uw vakman de EPDM folie bij voorkeur verlijmen. De ondergrond van uw dak moet wel geschikt zijn voor de lijm. Sommige isolatieplaten dienen daarbij behandeld te worden met een kleefbare bovenlaag zodat de EPDM folie goed kan hechten op het onderliggend materiaal. De folie wordt dan ontrold op het dak gelegd waarna de EPDM folie tot in de helft wordt teruggeplooid. Vervolgens wordt de EPDM lijm aangebracht op de EPDM folie en op uw dak. Een ervaren vakman zal de lijm dan eerst vijf minuten laten drogen en zal dan het EPDM folie langzaam afrollen. Met een zachte borstel en een speciale roller wordt de EPDM folie dan uitgeveegd en aangerold. Ook de dakranden worden met een speciale EPDM lijm of met een zelfklevende folie aangebracht. De lijm voor de opzetranden is meestal wel direct sterk klevend en er kunnen dus geen verbeteringen meer aangebracht worden. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de EPDM folie goed wordt aangedrukt in de kim en op de randen en hoeken. De hoeken van de EPDM folie worden meestal geplooid zonder te snijden, maar u kunt de hoeken ook met op maat gemaakte EPDM stukken laten afwerken. Ook de openingen voor de afvoerbuizen worden zorgvuldig uitgesneden en nadat de vergaarbak is geplaatst, worden de overgangen verder afgewerkt met EPDM folie. Bij een dakbedekking met een bovenliggende ballast laag van grind, een groendak of van tegels, wordt de EPDM folie los gelegd en via de dakranden vastgezet. De EPDM folie kan ook mechanisch, via een onder -of bovenbevestiging, aangebracht worden met behulp van kleefranden of schroef rozetten.
Een ervaren dakwerker zal uw EPDM folie op uw dak steeds met de grootste zorg afwerken en alle noodzakelijke naden extra behandelen en beschermen. Voor meer informatie over de plaatsing van EPDM, kunt u hier enkele van onze professionele dakwerkers uit uw regio contacteren!

Bent u op zoek naar een professionele dakwerker uit uw regio om een vrijblijvende offerte te maken voor uw dakwerken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Hoe ziet de opbouw van een plat dak eruit?

WARM DAK

Bij het leggen van EPDM folie op  platte daken gaat de voorkeur altijd uit naar een dakisolatie langs buiten. Men spreekt dan over een warm dak waarbij de dakisolatie bovenop de dakconstructie komt te liggen en onder de EPDM folie. Voor deze dakisolatie gebruikt men meestal XPS of PIR dakisolatieplaten omwille van hun goede dragende eigenschappen. De afwerkingslaag met een EPDM folie kan men hierdoor rechtstreeks op het isolerende materiaal plaatsen. Doordat de isolatie langs buiten wordt aangebracht, is er veel minder kans op scheuren of barsten door temperatuursveranderingen, hetgeen zorgt voor een langere levensduur van uw dak. In combinatie met het elastische en duurzame EPDM krijgt uw plat dak zo de best mogelijke bescherming. De opbouw van een warm dak begint met het aanbrengen van een, al dan niet zelfklevend, dampscherm bovenop de OSB platen. Het is wel belangrijk dat het dampscherm aan de opkanten boven het materiaal van de isolatie komt. Daarna worden de isolatieplaten op maat aangebracht door middel van lijm of een mechanisch systeem. Op sommige isolatiepanelen kan er rechtstreeks EPDM folie gelijmd worden, is dit niet het geval dan moet er nog een tussenlaag geplaatst worden. Tenslotte zal de dakwerker het dak afwerken met de EPDM folie en alle details mooi afwerken. Met een warm dak zorgt de isolatie onder de EPDM folie voor een goede bescherming en worden zowel het dak als de ruimte eronder mee opgewarmd. Interesse in een warm dak met een EPDM dakbedekking? Contacteer onze ervaren dakwerkers uit uw regio voor gratis adviezen en offertes!

KOUD DAK

Bij een koud dak wordt de isolatie niet op de dragende dakconstructie geplaatst maar eronder. Hierdoor wordt het dak zelf niet geïsoleerd omdat de draagconstructie zich bevindt aan de koude zijde van de isolatie. Het spreekt voor zich dat dit niet ideaal is want op die manier is uw dak minder bestand tegen extreme temperatuurschommelingen en de vorming van condens waarbij de constructie kan uitzetten of krimpen. Doordat het vocht ook nog eens vrij spel heeft via het hout van uw plat dak, riskeert u een snellere aantasting van uw hout door bacteriën en schimmels waardoor het gaat rotten. De dampremmende laag van een koud dak wordt ook vaak beschadigd door de elektrische leidingen. Bij moderne woningen of bij renovaties wordt een koud dak dan ook zo goed als niet meer toegepast. Vaak treft men een koud plat dak nog wel aan bij oudere woningen. Wilt u hier uw dak renoveren dan kunt u, zonder dat u uw koud dak hoeft af te breken, perfect een nieuw warm dak met EPDM folie laten plaatsen bovenop uw bestaande dakisolatie, op voorwaarde dat er binnen geen condensatieproblemen aanwezig zijn. Voor meer informatie over de mogelijkheden voor EPDM renovaties van koude daken kunt u hier vrijblijvend uw regionale dakwerkers contacteren.

OMGEKEERD DAK

Bij de meeste platte daken zal er bij een renovatie of een nieuwbouw gekozen worden voor een warm dak. Er bestaat echter nog een andere vorm van een warm dak waarbij de isolatie wordt aangebracht op de bestaande dakbedekking. De isolatielaag komt hierbij op de waterkerende laag te liggen. We spreken hier dan van een omgekeerd dak. Omdat de isolatieplaten bovenop uw dak komen te liggen, moeten ze nog voorzien worden van een beschermende ballast laag. Dit kan een groendak of een laag grind zijn. Meestal zal de dakwerker XPS (geëxtrudeerd polystyreen hardschuim) isolatieplaten gebruiken omdat ze bestendig zijn tegen het externe vocht. Aangezien het dampscherm en de dakbedekking samenvallen, is er weinig gevaar voor inwendige condensatie problemen. Het is belangrijk dat bij de plaatsing van omgekeerd dak de EPDM folie niet beschadigd wordt en dat het dak het gewicht van de ballast laag kan dragen. Een goede afwatering is ook noodzakelijk opdat er geen blijvende vochtophoping is in de isolatiepanelen want anders worden de isolatiewaarden op termijn ontoereikend. Met een omgekeerd plat dak isoleert u minder goed dan met een EPDM warm plat dak, maar omdat er geen nieuwe dakbedekking hoeft gelegd te worden, is een omgekeerd dak een stuk goedkoper. Meer info over omgekeerde daken kunt u bekomen bij enkele deskundige dakwerkers uit uw regio of omgeving. Ze zullen u vrijblijvend voorzien van advies en offertes!

Vind een geschikte dakwerker uit uw buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

EPDM dak isoleren

EPDM folie of rubber kan gecombineerd worden met vele isolatiematerialen. Meestal zal de dakwerker gebruik maken van isolatieplaten. De meest gekende en gebruikte dakisolatieplaten voor een EPDM dak zijn PIR dakisolatieplaten, EPS dakisolatieplaten, XPS dakisolatieplaten en PUR dakisolatieplaten. De EPS isolatieplaten kennen we beter als piepschuim of isomo en het materiaal is vervaardigd van geëxpandeerd polystyreen. Deze isolatieplaten zijn zeer licht en goed verwerkbaar als dakisolatie onder een EPDM dakbedekking. Een betere variant van de EPS dakisolatieplaten zijn de XPS isolatieplaten die bestaan uit geëxtrudeerd polystyreen en die een grotere druksterkte en een dichte celstructuur hebben. Hierdoor zijn deze isolatieplaten ook beter bestand tegen vocht en isoleren ze ook beter. Doorgaans worden ze gebruikt bij een omgekeerd dat waarbij de isolatie op de EPDM folie of rubber wordt gelegd. De beste dakisolatieplaten zijn echter de PUR en PIR isolatieplaten. Z e bieden de meeste voordelen in vergelijking met de andere materialen, al zijn ze iets duurder in prijs. PUR isolatieplaten zijn vervaardigd uit polyurethaan en ze bieden een zeer geschikt als isolatie voor uw dak. Door deze goede isolatie eigenschappen kunnen er minder dikke platen door de dakwerker gebruikt worden, indien nodig. Ook kunnen deze PUR dakisolatieplaten nog verder worden aangevuld met PUR schuim om zo alle spleten en kantjes te dichten. PIR dakisolatieplaten beschikken eveneens over uitstekende isolatiewaarden en op het gebied van brandwering scoren ze beter dan de andere dakisolatieplaten. Deze dakisolatieplaten hebben een verbeterde dimensionale stabiliteit waardoor hun druksterkte en isolatiewaarde veel beter is. Op die manier kunt u zonder problemen rondlopen op de EPDM folie van uw dak. Een dakisolatie met PIR platen is qua prijs niet de goedkoopste oplossing, maar het bespaart u wel veel geld op uw energiefactuur. Neem gerust contact op met onze gediplomeerde dakwerkers uit uw regio of omgeving voor verdere offertes, adviezen of vragen. Ze zullen u graag van dienst zijn!

Gemiddelde kostprijs van een EPDM dak

HOE WORDT DE PRIJS VOOR EEN EPDM DAK BEPAALD?

EPDM folie of rubber is in prijs iets duurder dan de klassieke roofing per m² maar het biedt dan ook vele voordelen. EPDM folie is, door de hoge elasticiteit van de folie, veel beter bestand tegen extreme temperaturen. Hierdoor is het minder gevoelig aan scheuren of barsten en biedt het een levensgarantie aan van 50 jaar. Een dakbedekking met EPDM folie wordt op maat gemaakt en dankzij de grote waterdichtheid en drukweerstand, kunt u er ook op lopen. In combinatie met PUR of PIR isolatieplaten bespaart u tevens tot 30 % op de prijs van uw energiefactuur per jaar.  

Ook de arbeidskosten, die meestal sterk doorwegen in de prijzen voor een dakbedekking, worden door de snelle manier van installeren gereduceerd. Een ervaren vakman berekent eerst de maat van jouw dak waarna de EPDM folie kant en klaar wordt geleverd voor installatie. Hij zal het dakrubber secuur en vakkundig aanbrengen en uw dakbedekking zorgvuldig afwerken. 

Een goed waterdicht en duurzaam dak is een investering die je niet elke dag maakt. Naast de prijs speelt de kwaliteit en de garantieduur een belangrijke rol bij het kiezen van de juiste vakman. Vraag daarom meerdere offertes op bij de verschillende professionele dakwerkers uit uw regio.

EPDM DAK PRIJZEN

Soort dakwerken
Gemiddelde prijs
EPDM dak
€ 30 - € 75 per m²
EPDM rol
€ 10 - € 15 per m²
Warm plat dak
€ 70 - € 120 per m²
Koud plat dak
€ 25 - € 40 per m²
Omgekeerd plat dak
€ 40 - € 55 per m²
Isolatieplaten EPS
€ 15 - € 20 per m²
Isolatieplaten XPS
€ 20 - € 25 per m²
Isolatieplaten PUR
€ 20 - € 28 per m²
Isolatieplaten PIR
€ 25 - € 35 per m²
Bent u op zoek naar een professionele dakwerker uit uw regio om de prijs voor uw dakwerken te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Zoekt u een specifieke Dakwerker?

2688 in uw regio!

Vergelijk offertes voor uw Dakwerken

Na het ontvangen van deze offertes bent u tot niets verplicht, enkel beter ingelicht.

U heeft dus niets te verliezen...