DAKRENOVATIE LATEN PLAATSEN

Bereik tot 2837 dakwerkers in Vlaanderen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  Je zoekt de juiste vakman voor je dakrenovatie?

  Je wilt je dak laten renoveren, maar waar vind je de geschikte vakman voor jouw dakrenovatie? Hoe vind je een professionele en betrouwbare dakwerker die actief is in je regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  Je verstuurt je offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kun je je offerteaanvraag voor je dakrenovatie, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele dakwerkers uit jouw regio verstuurd. Zo bespaar je veel tijd en moeite!

 • 3

  Je vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele dakwerkers die geïnteresseerd zijn in je opdracht zullen je een offerte toesturen, waarna je rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kunt nemen!

2837
DAKWERKERS
128
Opdrachten
per maand
253
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor dakwerken in Vlaanderen

Soort werken: Dak vervangen

Type dak: Zadel dak

Type woning: Halfopen bebouwing

Projectbeschrijving:

Bestaande dak uit asbest leisteen vervangen. Ligging Oostende dus best met stormpannen. Aantal Velux te voorzien en uiteraard correct isoleren.
Offerteaanvraag uit Oostende

Soort werken: Dak vervangen

Type dak: Punt dak

Type woning: Vrijstaande woning

Projectbeschrijving:

Nieuw houtwerk + onderdak + dakpannen.
8,5meter x 2.65 x 2 zijden+8,5m nokpannen plaatsen
Offerteaanvraag uit Bever

Vind een geschikte dakwerker in je buurt

Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval dakwerker, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer je niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan je jouw dakrenovatie wilt toevertrouwen. Om de juiste keuze te kunnen maken moet u verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die u de beste prijs/kwaliteit voor het renoveren van jouw dak garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele dakwerkers uit jouw regio. Daarna moet je hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van je project, hopende dat zij je nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Dakrenovatie: jouw dak professioneel laten renoveren!

Via ons platform geeft je je offerteaanvraag voor je dakrenovatie éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde dakwerkers uit je omgeving je contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor het renoveren van jouw dak snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat je na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. Je ontvangt de offertes, je vergelijkt de dakrenovatie prijs, en daarna is de keuze aan jou om te beslissen of je tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heb je niets te verliezen, in tegendeel... je kunt er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog je gratis offerte aan bij alle professionele dakwerkers uit jouw omgeving... Alvast veel succes met je project!

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele dakwerkers in Vlaanderen. Wanneer je dus je offerteaanvraag indient voor je dakrenovatie, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele dakwerkers die gelegen zijn in jouw regio en de juiste kwalificaties hebben voor jouw dakrenovatie.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we je offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde dakwerkers uit je regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven je offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor jouw dakrenovatie en contact met je opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens u alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven je aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel dakwerkers interesse tonen in je offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk je dakrenovatie zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben in je opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens jouw contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die jouw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige je contactgegevens zullen krijgen, en je bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. Je bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden je aan om je opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de dakwerkers uit jouw regio. Naast de vooropgestelde vragen, en je contactgegevens, is het belangrijk om de beschrijving van jouw dakrenovatie ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Vind een geschikte dakwerker uit je buurt door vrijblijvend meerdere offertes voor je dakrenovatie te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Wat wordt er verstaan onder dakrenovatie?

Een dakrenovatie kan vele aspecten omvatten, gaande het vervangen van je oude dakbedekking en plaatsen van een nieuwe dakbedekking, tot het volledig vervangen van je plat, hellend of schuin dak door een nieuw dak. Over het algemeen wordt een dakrenovatie uitgevoerd om bepaalde onderdelen van jouw dak te vervangen of te herstellen waardoor ze weer functioneel en duurzaam worden. Soms moeten er enkel wat keramische of betonnen dakpannen vervangen worden of is enkel je oude dakbedekking aan vervanging toe. Maar soms is je dakrenovatie, door het vernieuwen van je plat of schuin dak, ook de beste investering om te besparen op de kosten. Vele verouderde platte of hellende daken zijn immers onvoldoende geïsoleerd. Een goed geïsoleerd en waterdicht dak is één van de grootste factoren die mee het uitzicht, de duurzaamheid en de energiewaarde van je woning bepalen. Maar ook andere factoren kunnen interessant zijn bij een nieuw dak of een dakrenovatie. Vanaf 2020, moet elk dak een dakisolatie hebben die voldoet aan de strengere normen inzake het milieu. Iedere nieuwbouw of te renoveren woning moet dan ook op energetisch gebied en op het vlak van het binnenklimaat voldoen aan de EPC (energieprestatiecertificaten) en de EPB (Energieprestatie binnenklimaat) waarden en eisen. Maar je kunt ook jouw dak met een dakrenovatie vernieuwen om esthetische redenen door een nieuwe dakbedekking te laten plaatsen of door een dakkapel of dakterras te laten plaatsen. Of om ecologische redenen bewust kiezen voor een groendak als dakrenovatie. Vooral bij oudere woningen kan een vakkundige dakrenovatie van je plat of schuin dak, met een nieuwe dakbedekking, dakisolatie, onderdak en/of dampscherm, bijkomende extra opties geven aan je verloren zolderruimtes als extra slaapkamer, hobbykamer, werkruimte of speelruimte. Mogelijks kom je ook in aanmerking voor de overkoepelende renovatiepremie en kun je je dakrenovatie kosten kunt drukken. Met een dakrenovatie kun je ook besparen op de kosten van je energiefactuur, tot wel 40 procent indien je dak nog niet of slecht geïsoleerd is. Is je dak aan vernieuwing of vervanging toe, hou dan de gemiddelde kosten zo laag mogelijk en vergelijk de prijzen voor jouw gewenste dakrenovatie. Via offertesonline.be kun je de verschillende mogelijkheden voor dakrenovaties en dakwerken bekijken en de professionele dakwerkers uit jouw regio contacteren voor een gratis offerte!

Mogelijke dakwerken bij een dakrenovatie

dakconstructie renoveren

Dakconstructie renoveren

Het plaatsen van een nieuwe dakconstructie is één van de meest ingrijpende dakwerken bij een dakrenovatie. Het oude dak van je woning wordt volledig ontmanteld en men gaat het dak van de bestaande woning volledig vernieuwen, tenzij de dakpannen nog goed zijn. In feite spreken we hier bijna van een volledig nieuw dak en deze dakrenovatie wordt dan ook alleen maar uitgevoerd indien de bestaande dakconstructie ernstige gebreken of slijtagesporen vertoont. Meestal gaat het dan over constructiefouten waardoor de houten balken van de dakconstructie beginnen door te buigen. Maar houten gordingen, kepers of muurplaten die door lekkages of vochtinsijpelingen nat worden, kunnen ook gaan rotten waardoor ze hun draagkracht verliezen. Een verzwakt of doorgezakt dakoppervlak is dan ook zeer gevaarlijk waarbij op termijn je dak volledig kan instorten. Bij een dakrenovatie kan de dakwerker in sommige gevallen nog de muurplaat of de gordingen vervangen indien de schade niet te groot is, maar meestal is de plaatsing van een volledig nieuw dak noodzakelijk. Omdat deze grote dakrenovatie vrij ingrijpend is, zowel praktisch als financieel, loont het zeker de moeite om een goede prospectie te maken naar bekwame en ervaren dakwerkers die de beste prijzen en kwaliteit kunnen bieden voor jouw dakrenovatie. Je dak vernieuwen, beperkt zich immers niet tot de draagstructuur alleen en ook je onderdak, isolatie, dampscherm en oude dakbedekking zullen hierbij vernieuwd of vervangen worden. Wens je meer te weten over de mogelijkheden voor een nieuwe dakconstructie of de gemiddelde kosten? Neem contact op met de ervaren dakwerkers uit jouw regio voor enkele vrijblijvende offertes!

isolatie hellend dak renoveren

Hellend of schuin dak isoleren

Het isoleren van een hellend of schuin dak kan op twee manieren uitgevoerd worden: door een dakisolatie aan de binnenzijde of door een dakisolatie aan de buitenzijde. Een renovatie met een dakisolatie aan de binnenzijde, vereist dat je beschikt over een goed waterdicht onderdak. Het onderdak beschermt niet alleen de constructie en je dakisolatie, maar het gaat ook zorgen voor een buffer tussen je dakpannen en je dakstructuur. Je onderdak houdt niet alleen jouw dak droog, maar het houdt ook de warmte binnen en de koude buiten. De meeste gebruikte isolatiematerialen voor binnen zijn glaswol, Rockwool, natuurisolatie, isolatieplaten of een gespoten dakisolatie, waarbij de materialen verschillen in isolatiewaarden en prijzen. Isolatierollen worden vastgeniet of genageld aan de onderkant van de kepers, isolatieplaten worden op maat gesneden of gezaagd. Isolatieplaten hangen nergens aan vast en bij het plaatsen, worden de platen doormiddel van gipsplaten, houten latten of kleeflinten, op hun plaats gehouden. Het beste is om je dakisolatie nog af te sluiten met een dampscherm. Het dampscherm zal het condensvocht dat vanuit de woning opstijgt, tegenhouden zodat uw isolatie vochtvrij blijft. Bij een dakrenovatie met een dakisolatie langs buiten spreekt men van een sarkingdak. Bij een sarkingdak zal men de isolatieplaten plaatsen aan de buitenzijde van je dakconstructie juist onder je dakoppervlak. Door de platen doorlopend op de kepers te plaatsen, wordt de kans op koudebruggen sterk verminderd. Op de dakisolatie wordt dan een waterdichte en dampdoorlatende folie aangebracht op je onderdak en onder je dakpannen. Zo worden zowel je dakconstructie als je dakisolatie beschermd tegen het vocht en de temperatuurschommelingen. Het grote voordeel van een dakisolatie langs buiten is dat je binnenin geen kleine of grote veranderingen hoeft aan te brengen, hetgeen handig kan zijn wanneer er leefruimtes zijn onder het dak. Ook hoef je geen nuttige ruimte op te geven. De gemiddelde prijs voor een sarkingdak is stevig, maar dankzij de duurzame dakisolatie is je schuin dak tot wel 40 jaar gevrijwaard van bijkomende kosten en bespaar je ook op je totale kosten van je energie. Er zijn ook premies waar je voor in aanmerking kunt komen zoals de overkoepelende renovatiepremie. Voor alle informatie over een dakrenovatie en het isoleren van een hellend of schuin dak, kun je hier vrijblijvend de vele ervaren dakwerkers uit je regio of onmiddellijke omgeving contacteren!

plat dak renovatie

Plat dak isoleren

Het aanbrengen of vernieuwen van de isolatie voor een plat dak, wordt altijd het beste boven de dakconstructie uitgevoerd. Men noemt deze dak opbouw met buitenisolatie een warm dak. Het grote voordeel van dakrenovatie met een warm dak, is dat je dakstructuur beschermd en geïsoleerd wordt. Doordat er geen vocht of wind kan spelen onder je nieuw dak en je dakisolatie de temperatuurschommelingen opvangt, zal de houten dakstructuur veel minder uitzetten of krimpen. De kans op scheuren of barsten in de dakbedekking van je dakoppervlak wordt met een buiten dakisolatie zo aanzienlijk verkleind. Om een warm plat dak te isoleren, zal de dakwerker drukbestendige XPS (geëxtrudeerd polystyreen hardschuim) dakisolatieplaten of PIR (polyisocyanuraat) dakisolatieplaten plaatsen, waarbij een soort thermohardende plastic wordt gebruikt. Deze isolatieplaten bieden niet alleen een goede ondersteuning voor je dakbedekking, maar meestal zijn ze ook vochtbestendig. Bij een dakrenovatie met een warm dak wordt er eerst een dampscherm en/of waterdichte folie geplaatst, waarop men dan de dakisolatie zal plaatsen via een verlijming of via een mechanisch systeem. Bovenop de dakisolatie komt dan de dakbedekking van EPDM, roofing of PVC. Naast het warm dak, dat veruit de beste garanties biedt, heb je ook nog de mogelijkheid tot een omgekeerd dak of koud dak renovatie. Mogelijk zijn er premies waar je voor in aanmerking kunt komen zoals de premie voor dakisolatie of de renovatiepremie. Bij een omgekeerd dak zal de dakwerker de isolatiepanelen op het dakoppervlak van de oude dakbedekking plaatsen en de platen verankeren met een beschermende ballast laag. Een omgekeerd dak vraagt wel een zeer goede afwatering zodat er geen water kan blijven staan op je dak. Alhoewel er bij een dakrenovatie voor een omgekeerd dak uitsluitend vochtbestendige XPS platen worden gebruikt, kunnen deze bij een langdurige blootstelling aan stilstaand water hun beste isolatiewaarden verliezen. Een omgekeerd dak wordt meestal gebruikt als goedkope oplossing en je oude dakbedekking vervangen is in dit geval niet nodig. Bij een dakrenovatie met een koud dak tenslotte, wordt je plat dak langs de binnenkant geïsoleerd. Alle soorten dakisolatie kunnen hiervoor gebruikt worden, maar hou er rekening mee dat deze dakrenovatie met een binnenisolatie nog zeer weinig wordt uitgevoerd. Je dakconstructie wordt niet beschermd tegen barre weersomstandigheden waardoor het hout van uw dak sterk kan krimpen of uitzetten. De kans dat je dakbedekking hierbij gaat scheuren of lossen is dus vele malen groter dan bij een warm dak, en dit kan zorgen voor bijkomende dakrenovatie kosten. Voor meer informatie over de verschillende  dakisolaties voor platte daken en de gemiddelde kosten, kun je hier vrijblijvend de erkende dakwerkers uit jouw regio contacteren!

onderdak vernieuwen dakrenovatie

Onderdak vernieuwen of plaatsen

Zowel bij dakwerken voor een nieuwbouw of een renovatie, vormt het onderdak een essentieel onderdeel voor een goede dakisolatie. De voorwaarde voor het efficiënt plaatsen van een onderdak, is dat de draagstructuur van je dak nog intact en onbeschadigd is. Bij een dakrenovatie van een schuin dak of hellend dak wordt het onderdak door je dakwerker rechtstreeks op de kepers aangebracht, indien de dakisolatie zich bevindt tussen de houten draagconstructie. Maar de dakwerker kan ook bijkomend vaste XPS of PIR isolatieplaten plaatsen bovenop de kepers. Een buitenisolatie is immers veel rendabeler dan een binnenisolatie waardoor je de gemiddelde kosten van uw energieverbruik tot wel 20 of 30 procent kunt verminderen. Het onderdak wordt dan op de isolatieplaten bevestigd zodat er een meerlagige constructie ontstaat. Onder de isolatieplaten wordt ook nog een dampscherm geplaatst tegen het condensvocht. Zo wordt het onderdak een extra betrouwbare dakbedekking onder je buitenste dakoppervlak van dakpannen, leien, riet of tegelpannen. Een verbeterd onderdak houdt zowel vocht, neerslag, wind, koude en hitte tegen en het biedt je dak een langere garantieduur aan. Een totale dakrenovatie door het plaatsen van een sarking dak op je bestaande dakstructuur, met een onderdak en een buitenisolatie, staat garant voor een optimale bescherming tot wel 40 jaar. Extra opties om je dak bijkomend te isoleren langs de binnenzijde of om de binnenkant van je schuin dak te renoveren, blijven steeds mogelijk. Een betere bescherming kun je je dak niet geven! Ook bij een dakrenovatie voor platte daken zal men dampschermen en waterdichte folies plaatsen tegen de isolatieplaten. Meestal wordt er een onderdak aangebracht bij een roofing dak of bij een PVC dakbedekking terwijl dit voor een EPDM dakbedekking niet nodig is. Wens je meer te weten over het plaatsen van een nieuw onderdak of je dakrenovatie kosten? Via offertesonline.be kun je de erkende regionale dakwerkers uit je omgeving contacteren voor vragen, adviezen en prijzen!

dakbedekking plat dak renoveren

Dakbedekking plat dak renoveren of vervangen

Een dakbedekking van een plat dak gaat niet eeuwig mee en afhankelijk van het soort dakbedekking, zal je het het om de zoveel jaren moeten vernieuwen of vervangen. In de meeste gevallen zal de dakwerker bij deze dakrenovatie alleen je oude dakbedekking vervangen, maar mogelijk kun je van de gelegenheid gebruik maken om ineens je dakisolatie te renoveren. Afhankelijk van je nieuwe dakbedekking, kun je je dak isoleren met verbeterde en aangepaste isolatieplaten. Je dakrenovatie kosten gaan dan wel iets hoger zijn, maar de gemiddelde kosten voor je energie zullen dalen terwijl je EPC waarde zal stijgen. Natuurlijk moet de structuur van je plat dak nog in goede staat zijn wanneer je je dakbedekking wilt renoveren. Indien de dakconstructie en/of de dakisolatie door lekkages of vochtinsijpelingen is aangetast, zal de renovatie van je dakbedekking maar een gedeeltelijke oplossing aanbieden. De twee meest voorkomende dakbedekkingen voor een renovatie van een plat dak zijn bitumen (roofing) en EPDM. Beide dakbedekkingen hebben hun deugdelijkheid en waarde bij dakrenovaties al bewezen en bijna alle professionele dakwerkers bieden de twee materialen aan. Doorheen de jaren heeft een roofing dakbedekking enkele goede verbeteringen ondergaan waardoor het duurzamer en bestendiger is geworden tegen Uv-stralen en tegen het krimpen en uitzetten van de dakconstructie. Zo bestaan er APP bitumen en SBS bitumen die beide gebruik maken van elastische toevoegingen. Roofing wordt meestal via rollen gebrand of gelijmd aangebracht. Bij sommige dakrenovaties kan de nieuwe roofing over de oude roofing geplaatst worden. De gemiddelde dakrenovatie prijs voor roofing zal je ook minder kosten. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer EPDM gebruikt voor een dakrenovatie. EPDM is een elastische folie met een grote dichtheid en weerstand waardoor het niet gevoelig is voor scheuren of barsten. Bij de renovatie van een plat dak wordt de EPDM dakbedekking in één stuk geplaatst door de dakwerker. Een EPDM dakrenovatie is dan ook erg populair en gaat tot vijftig jaar mee, al is de gemiddelde prijs iets duurder. Ontdek de voor- en nadelen van een dakrenovatie met roofing of EPDM en vraag een gratis offerte aan bij de professionele dakwerkers uit je regio!

dakbedekking hellend dak renoveren

Dakbedekking hellend dak renoveren

Elke dakbedekking heeft zijn houdbaarheidsdatum en ooit zal je een noodzakelijke dakrenovatie moeten uitvoeren om je dak te renoveren of te vernieuwen. Afhankelijk van het soort dakbedekking neemt deze dakrenovatie weinig of veel tijd in beslag. In sommige gevallen kan je dakrenovatie zich beperken tot het herstellen of reinigen van je dak, maar wanneer je oude dakbedekking zijn beschermende eigenschappen niet meer kan waarmaken, is je oude dakbedekking best aan vervanging toe. Uiteraard heeft het renoveren van je dakbedekking daarbij maar nut indien het onderdak en de dakconstructie nog in goede staat zijn. Is dit het geval, dan kan een ervaren dakwerker je betonnen dakpannen, keramische dakpannen of andere dakpannen, al dan niet met verwijderen oude dakbedekking, zeer snel leggen en renoveren. De levensduur van de verschillende soorten dakpannen is zeer uiteenlopend en kan variëren. Sommige dakpannen gaan maar vijftien jaar mee, de betere dakpannen gaan 25 jaar, 30 jaar of wel 40 jaar mee. Kies dus de beste dakpannen aan de beste prijs wanneer je je oude dakpannen moet vervangen. Voor een leien dak vraagt een dakrenovatie iets meer tijd en kan de vervanging van je dakbedekking meerdere dagen bedragen. Een leien dakbedekking heeft een nagenoeg onbeperkte levensduur en vaak beperkt een dakrenovatie zich tot het onderhouden en reinigen van de natuurlijke leien. In tegenstelling tot de natuurleien, moeten kunststof leien  gemiddeld na 25 jaar tot 30 jaar vervangen worden. Rieten daken tenslotte hebben ook een levensduur van zo’n 25 jaar tot 30 jaar indien ze goed onderhouden worden. Voor een rieten dakrenovatie dien je beroep te doen op een professionele rietdekker die het riet komt vervangen en/of renoveren. Natuurlijk kun je je dak ook renoveren met een andere dakbedekking dan jouw oorspronkelijke dakbedekking. Zo kun je om esthetische of om ecologische redenen kiezen voor een totale andere vorm van dakbedekking. Groendaken zitten momenteel in de lift als dakbedekking en ze kunnen een zeer goed alternatief zijn als een milieubewuste dakrenovatie. Alle groendaken isoleren uitstekend, ze zijn waterdicht en een groendak heeft een minimale levensduur vanaf 50 jaar tot zelfs ver over de zestig jaar. Met een  groendak renovatie help je niet alleen het milieu, maar verdien je je dakrenovatie kosten dankzij de isolatiewaarden en de duurzaamheid zeker terug. Bovendien kom je mogelijk ook in aanmerking voor de renovatiepremie, de dakisolatie premie of een verlaagd BTW tarief. Wens je meer informatie over de verschillende dakrenovaties voor je dakbedekking? Contacteer hier de regionale dakwerkers uit je buurt voor een gratis offerte en bespaar door de beste offertes te vergelijken!

Op zoek naar een dakwerker uit je regio om een vrijblijvende offerte te maken voor jouw dakrenovatie?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Mogelijke soorten dakbedekkingen bij een dakrenovatie voor platte daken

renovatie dakbedekking bitumen

BITUMEN OF ROOFING

Een bitumen of roofing dakbedekking is nog steeds het meest gebruikt voor een renovatie van platte daken. De kwaliteit van het bitumen is sterk verbeterd en je hebt de keuze tussen een APP bitumen of een SBS bitumen afwerking. APP bitumen kies je voornamelijk voor de renovatie van daken die weinig of niet uitzetten of krimpen. De roofing heeft een goede elasticiteit en het is zeer goed bestand tegen de Uv-straling. Kies je voor SBS bitumen, dan kies je voor een nog grotere elasticiteit dan het APP bitumen. Maar SBS bitumen is minder Uv-bestendig en daarom zal deze roofing bij een dakrenovatie steeds voorzien worden van een ballast laag van grind of leislag. Bitumen wordt door een ervaren dakwerker bij voorkeur gebrand maar het kan ook verlijmd worden aangebracht. Doorgaans wordt de gemiddelde prijs per m² weergegeven.

EPDM dakbedekking bij plat dak renovatie

EPDM

EPDM wordt voornamelijk gebruikt om een bestaand plat dak te renoveren. Deze rubbersoort heeft zeer elastische en sterke eigenschappen en het heeft een duurzaamheid vanaf 50 jaar tot zelfs 60 jaar. Een gerenoveerd plat dak met een EPDM dakbedekking is beloopbaar en slijtvast. Het is scheurvrij en het is niet onderhevig aan het krimpen en uitzetten van uw dakconstructie. De dakbedekking wordt in één laag over je plat dak aangelegd waardoor er geen naden zijn. Een dakrenovatie met EPDM is ook uiterst geschikt voor een bijkomende ballast laag of voor het aanleggen van een bovenliggend groendak. Alhoewel de prijs duurder is dan bitumen, is EPDM omwille van de vele voordelen en de duurzaamheid erg populair.

groendak dakbedekking bij plat dak renovatie

Groendak

Een nieuwe trend om een dak te renoveren, zijn de groendaken. Zowel voor hellende daken als voor platte daken kunnen groendaken dienen als dakrenovatie en bieden ze extra opties aan. Bij een dakrenovatie van een plat dak kun je zowel een extensief groendak als een intensief groendak plaatsen. Een extensief groendak maakt gebruik van een groene vegetatie die weinig onderhoud nodig heeft. Zo wordt een extensief groendak bezaaid met een ecologische stabiele begroeiing door onder andere een mos-, gras-, kruiden-, of sedumdak. In tegenstelling tot een extensief groendak is een intensief groendak een echte daktuin waarin je alle aanplantingen kunt doen zoals bij een gewone tuin. Zo kun je struiken, bloemen, planten, gazon of zelfs bomen in je groendak aanleggen en integreren en creëer je een natuurlijke oase. Hou er rekening mee dat bij een dakrenovatie voor een intensief groendak er wel aanpassingen dienen te gebeuren aan je dakconstructie vanwege de grote belasting. Bij een hellend of schuin dak is alleen een extensief groendak mogelijk bij een dakrenovatie. De gemiddeld prijs per m² ligt hoger dan bij de andere dakrenovaties. Een groendak biedt echter, naast de ecologische en milieuvriendelijke voordelen, de beste waarden op isolatie van je woning en heeft een gemiddelde duurzaamheid van 60 jaar.

Het belang van een goede dakisolatie

De meeste warmte van je huis ontsnapt via het dak en dit met zo’n twintig tot dertig procent. Een goede dakisolatie bij een dakrenovatie kan je dus een enorme besparing opleveren. Daarom wil de Vlaamse regering zowel de isolatiewaarden als de milieuvriendelijkheid van de woningen verbeteren. Concreet betekent dit dat de dakisolatie sedert 2020 moet voldoen aan een warmteweerstandscoëfficiënt (R-waarde) van minimaal 0,75 m²K/W en een warmtegeleidingscoëfficiënt (lambdawaarde) van 0,10 Wm/K. Om te weten of je dakrenovatie en je dakisolatie voldoen aan deze normen kun je best een isolatiespecialist raadplegen. Voor sommige dakrenovatie kosten bestaan er tegemoetkomingen indien je woning een bepaalde ouderdom heeft.  Laat je vooraf vakkundig informeren en bespaar tot 40 procent op de kosten voor je energieverbruik. Ook de  waarde van je woning zal met een goede dakisolatie stijgen. Vraag via offertesonline.be een gratis offerte en bespaar door te vergelijken.

Gemiddelde kosten voor een dakrenovatie

HOE WORDT DE PRIJS VOOR DAKRENOVATIE BEPAALD?

De prijzen en kosten voor een dakrenovatie hangen zeer nauw samen met de grootte van de renovatiewerken. Indien je je bitumen dak door een herstelling kunt renoveren, dan zal dit aanzienlijk minder kosten dan bij een volledig nieuwe dakbedekking. Bij een volledig nieuw dak of bij het plaatsen van een nieuwe dakstructuur of dakisolatie zullen de gemiddelde kosten per m² nog hoger liggen. Natuurlijk speelt ook je type dakbedekking mee. Een groendak of een leien dak zijn de kampioenen van de duurzaamheid maar de prijzen liggen een stuk hoger dan voor een dakbedekking met dakpannen, bitumen, EPDM of kunstleien. 

Kosten dakrenovatie versus besparingen:

Vooral bij oudere woningen kun je met een dakrenovatie heel wat besparen op je energie kosten. Vaak zijn oudere woningen slecht of niet geïsoleerd en gaat er zeer veel warmte verloren via het dak. Met een dakrenovatie kun je de isolatiewaarden van je woning sterk verbeteren en bespaar je op je energie prijzen. Bovendien zal de prijs van je woning ook stijgen door de verbeterde EPC waarde. Kies daarom voor een dakrenovatie die het beste voordeel oplevert. Weeg je kosten dakrenovatie af tegen de isolatie en energie opbrengst en kies de dakrenovatie die het beste bij jou past. Vergelijk ook zeker de prijzen van de verschillende dakwerkers uit je omgeving door enkele gratis offertes aan te vragen.

prijs dakwerken

Gemiddelde prijzen en kosten dakrenovatie

Soort dak
Gemiddelde prijs per m²
Volledig nieuw dak
Vanaf € 160
Nieuw onderdak en nieuwe dakbedekking
Vanaf € 90
Nieuwe buitenisolatie en dakbedekking
Vanaf € 70
Buiten isolatie plat dak
€ 50 - 80
Bitumen/roofing dak
€ 40 - 55
Keramische dakpannen
€ 30 - 55
Betonnen dakpannen
€ 25 - 40
Tegelpannen
€ 85 - 100
Leien dak
€ 70 - 120
EPDM dak
€ 30 - 75
Rieten dak
€ 85 - 100
extensief groendak
€ 30 - 75
Intensief groendak
€ 120 - 200

premies & subsidies

Alle dakrenovaties met isolatie komen in aanmerking voor de verbouwpremie van de Vlaamse Overheid, indien ze de energie-efficiëntie van je woning verbeteren. Tevens verlaag je het energieprestatiecertificaat (EPC) waardoor de waarde van je wonong stijgt. Via het online loket kun je "Mijn Verbouwpremie" bekijken en invullen, en je treft er de voorwaarden aan tot het bekomen van de verbouwpremie. Deze premie vervangt alle voorgaande premies die vroeger van toepassing waren. Via de onderstaande link kun je de toepassingsmodaliteiten voor de premie bekijken.

Premies dakrenovaties

Op zoek naar een dakwerker uit je regio om de prijs voor je dakrenovatie te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Zoekt u een specifieke dakwerker?

2837 dakwerkers in uw regio!

Vergelijk offertes voor uw Dakwerken

Na het ontvangen van deze offertes bent u tot niets verplicht, enkel beter ingelicht.

U heeft dus niets te verliezen...