Dakrenovatie laten uitvoeren

Bereik tot 2577 dakwerkers in Vlaanderen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  U zoekt de juiste vakman voor uw dakwerken

  U wilt uw dak laten renoveren, maar waar vindt u de geschikte vakman voor uw dakrenovatie? Hoe vindt u een professionele en betrouwbare dakwerker die actief is in uw regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  U verstuurt uw offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kan u uw offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele dakwerkers uit uw regio verstuurd. Zo bespaart u veel tijd en moeite!

 • 3

  U vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele dakwerkers die geïnteresseerd zijn in uw opdracht zullen u een offerte toesturen, waarna u rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kan nemen!

2577
DAKWERKERS
241
Opdrachten
per maand
311
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor dakwerken in Vlaanderen

Soort werken: Dakgoot vervangen

Type dak: Punt dak

Type woning: Halfopen bebouwing

Projectbeschrijving:

Hebben buitenmuur geïsoleerd maar de oude dakgoot is nu ingewerkt. Willen een nieuwe over de isolatie plaatsen
Offerteaanvraag uit Brugge

Soort werken: Dak vervangen

Type dak: Zadel dak

Type woning: Rijwoning

Projectbeschrijving:

Dak volledig vernieuwen uitgezonderd de draag balken.De breedte van het dak is 6 meter.
8700 Tielt
Offerteaanvraag uit Tielt

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele dakwerkers in Vlaanderen. Wanneer u dus uw offerteaanvraag indient voor uw dakrenovatie, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele dakwerkers die gelegen zijn in uw regio en de juiste kwalificaties hebben voor de door u beschreven dakwerken.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we uw offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde dakwerkers uit uw regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor uw dakrenovatie en contact met u opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens u alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel dakwerkers interesse tonen in uw offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk uw dakwerken zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben in uw opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens uw contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die uw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige uw contactgegevens zullen krijgen, en u bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. U bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden u aan om uw opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de dakwerkers uit uw regio. Naast de vooropgestelde vragen, en uw contactgegevens, is het belangrijk om uw beschrijving van de dakwerken ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Zoekt u een specifieke dakwerker?

Vind een geschikte dakwerker in uw buurt

Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval dakwerker, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer u niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan u uw dakrenovatie wilt toevertrouwen. Om de juiste keuze te kunnen maken moet u verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die u de beste prijs/kwaliteit voor uw dakwerken garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele dakwerkers uit uw regio. Daarna moet u hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van uw project, hopende dat zij u nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

Dakrenovatie: uw dak laten renoveren!

Via ons platform geeft u uw offerteaanvraag voor uw dakrenovatie éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde dakwerkers uit uw omgeving u contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor uw dakwerken snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat u na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. U ontvangt de offertes, u vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan u om te beslissen of u tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heeft u niets te verliezen, in tegendeel... u kan er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog uw offertes aan bij alle professionele dakwerkers uit uw omgeving... Alvast veel succes met uw project!

Vind een geschikte dakwerker uit uw buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Wat wordt er verstaan onder dakrenovatie?

Een dakrenovatie kan vele aspecten omvatten, gaande van het vervangen van uw dakbedekking tot het volledig vervangen van uw hellend of plat dak. Over het algemeen wordt een dakrenovatie uitgevoerd om bepaalde onderdelen van uw dak te herstellen waardoor ze weer functioneel en duurzaam worden. Een goed geïsoleerd en waterdicht dak is immers één van de grootste factoren die mee het uitzicht, de duurzaamheid en de energiewaarde van uw woning bepalen. Maar ook andere redenen kunnen bepalend of interessant zijn bij een dakrenovatie. Zo heeft de Vlaamse regering een wet goedgekeurd waarbij, vanaf 2020, ieder dak een dakisolatie moet hebben die voldoet aan de strengere normen inzake het milieu. Iedere nieuwbouw of te renoveren woning moet dan ook op energetisch gebied en op het vlak van het binnenklimaat voldoen aan de EPC (energieprestatiecertificaten) en de EPB (Energieprestatie binnenklimaat) waarden en eisen. Maar u kunt ook een dakrenovatie om esthetische redenen doorvoeren door een nieuwe dakbedekking te laten plaatsen of door een dakkapel of dakterras te laten plaatsen. Of om ecologische redenen bewust kiezen voor een groendak als dakrenovatie. Vooral bij oudere woningen kan een vakkundige dakrenovatie, met een nieuwe dakconstructie, dakisolatie, onderdak en/of dampscherm, een nieuwe invullingen geven aan uw verloren zolderruimtes als extra slaapkamer, hobbykamer, werkruimte of speelruimte. Met een dakrenovatie kunt u dus vele kanten op om uw woning te verbeteren op alle mogelijke vlakken. Via offertesonline.be kunt u de verschillende mogelijkheden voor dakrenovaties en dakwerken bekijken en de professionele dakwerkers uit uw regio contacteren voor enkele vrijblijvende offertes!

Mogelijke dakwerken bij een dakrenovatie

dakconstructie renoveren

Dakconstructie renoveren

Het plaatsen van een nieuwe dakconstructie, ter vervanging van uw oude dakconstructie, is één van de meest ingrijpende dakwerken bij een dakrenovatie. Het oude dak van uw woning wordt volledig ontmanteld en er wordt een nieuwe dakconstructie geplaatst op de bestaande woning. In feite spreken we hier bijna van een volledig nieuw dak. Geen eenvoudige opdracht dus en een nieuwe dakconstructie wordt dan ook vaak alleen maar uitgevoerd indien de bestaande dakconstructie ernstige gebreken of slijtagesporen vertoont. Meestal gaat het dan over constructiefouten waardoor de houten balken van de dakconstructie beginnen door te buigen. Maar houten gordingen, kepers of muurplaten die door lekkages of vochtinsijpeling nat worden, kunnen ook gaan rotten waardoor ze hun draagkracht verliezen. Dit kan voorkomen wanneer het hout is aangetast door houtrot. Een verzwakte of aangetaste dakconstructie is dan ook zeer gevaarlijk waarbij op termijn uw dak volledig kan instorten. In sommige gevallen kan een professionele dakwerker de muurplaat of de gordingen vervangen indien de schade niet te groot is maar meestal is de plaatsing van een volledig nieuwe dakconstructie noodzakelijk. Omdat deze dakwerken vrij ingrijpend zijn, zowel op renovatie als op financieel gebied, loont het zeker de moeite om een goede prospectie te maken naar bekwame en ervaren dakwerkers die de beste prijs-kwaliteit kunnen bieden voor uw dakwerken. Een nieuwe dakconstructie beperkt zich immers niet tot de draagstructuur alleen en ook uw onderdak, isolatie, dampscherm en dakbedekking zullen hierbij vernieuwd moeten worden. Wenst u meer te weten over de mogelijkheden voor een nieuwe dakconstructie? Neem contact op met de ervaren dakwerkers uit uw regio voor enkele vrijblijvende offertes!

isolatie hellend dak renoveren

Hellend dak isoleren

Het isoleren van een hellend dak kan op twee manieren uitgevoerd worden: door een dakisolatie aan de binnenzijde of door een dakisolatie aan de buitenzijde. Bij dakwerken met een dakisolatie aan de binnenzijde is het noodzakelijk dat u beschikt over een goed waterdicht onderdak. Het onderdak beschermt niet alleen uw dakconstructie en uw dakisolatie maar het zorgt ook reeds voor een buffer tussen uw dakpannen of leien en uw dakstructuur. Het onderdak houdt niet alleen uw dak droog maar het houdt ook de warmte binnen en de koude buiten. De meeste gebruikte isolatiematerialen voor binnen zijn glaswol, rockwool, natuurisolatie, isolatieplaten of een gespoten dakisolatie waarbij de materialen verschillen in isolatiewaarden en prijs. Bij isolatierollen worden de rollen of dekens, via de folie, vastgeniet of genageld aan de onderkant van de kepers zodat er een maximale opvulling is van de tussenruimtes. Isolatieplaten worden op maat gesneden of gezaagd en vaak zal  men extra materiaal, zoals gipsplaten, houten latten of kleeflinten aanbrengen om uw isolatieplaten op hun plaats te houden. De dakisolatie wordt nog afgesloten met een dampscherm. Het dampscherm zal het condensvocht dat vanuit de woning opstijgt, tegenhouden zodat uw isolatie vochtvrij blijft. Bij dakwerken met een dakisolatie langs buiten spreekt men van een sarkingdak. Bij een sarkingdak worden er isolatieplaten geplaatst aan de buitenzijde van uw dakconstructie waarbij de platen door de dakwerker doorlopend op de kepers worden aangebracht. De kans op koudebruggen wordt hierdoor ook sterk verminderd. Op de dakisolatie wordt dan een waterdichte en dampdoorlatende folie aangebracht ter vervollediging van uw onderdak. Zo worden zowel uw dakconstructie als uw dakisolatie beschermd tegen het vocht en de temperatuurschommelingen. Het grote voordeel van een dakisolatie langs buiten is dat u binnenin geen veranderingen hoeft aan te brengen hetgeen handig kan zijn wanneer er leefruimtes zijn onder het dak. Ook hoeft u hierbij geen nuttige ruimte op te geven. Het prijskaartje van een sarkingdak is stevig maar dankzij de duurzame dakisolatie verlengt u de levensduur van uw dakconstructie aanzienlijk. Voor alle informatie over dakwerken en het isoleren van hellende daken, kunt u hier vrijblijvend de vele ervaren dakwerkers uit uw regio of onmiddellijke omgeving contacteren!

isolatie plat dak renoveren

Plat dak isoleren

Isolatie dakwerken voor een plat dak worden bij voorkeur altijd boven de dakconstructie uitgevoerd. Men noemt deze plat dak opbouw met buitenisolatie een warm dak. Het grote voordeel van een warm dak is dat uw dakstructuur beschermd en geïsoleerd wordt. Doordat er geen vocht of wind kan spelen onder uw dak en uw dakisolatie de temperatuurschommelingen opvangt, zal de houten dakstructuur veel minder uitzetten of krimpen. De kans op scheuren of barsten in uw dakbedekking wordt met een buiten dakisolatie zo aanzienlijk verkleind. Om een warm plat dak te isoleren, gebruikt de dakwerker drukbestendige XPS (geëxtrudeerd polystyreen hardschuim) dakisolatieplaten of PIR (polyisocyanuraat) dakisolatieplaten waarbij een soort thermohardende plastic wordt gebruikt. Deze isolatieplaten bieden niet alleen een goede ondersteuning voor uw dakbedekking maar meestal zijn ze ook vochtbestendig. Bij dakwerken voor een warm dak wordt er eerst een dampscherm en/of waterdichte folie geplaatst waarop dan de dakisolatie wordt aangebracht via een verlijming of via een mechanisch systeem. Bovenop de dakisolatie komt dan de dakbedekking van EPDM, roofing of PVC. Naast het warm dak dat veruit de beste garanties biedt, hebben we bij de dakwerken voor platte daken ook nog het omgekeerd dak en het koud dak. Bij een omgekeerd dak zal de dakwerker de isolatiepanelen op de bestaande dakbedekking leggen en de platen voorzien van een beschermende ballastlaag. Een omgekeerd dak vraagt wel een zeer goede afwatering zodat er geen water kan blijven staan op uw dak. Alhoewel er bij dakwerken voor een omgekeerd dak uitsluitend vochtbestendige XPS platen worden gebruikt, kunnen deze bij een langdurige blootstelling aan stilstaand water hun isolatiewaarden verliezen. Een omgekeerd dak wordt meestal gebruikt als goedkope oplossing waarbij de dakbedekking niet moet verwijderd worden. Bij een koud dak tenslotte wordt uw plat dak langs de binnenkant geïsoleerd. Alle soorten dakisolatie kunnen hiervoor gebruikt worden maar in de praktijk worden dakwerken met een binnenisolatie zeer weinig uitgevoerd. Uw dakconstructie wordt niet beschermd tegen barre weersomstandigheden waardoor het hout van uw dak sterk kan krimpen of uitzetten. De kans dat uw dakbedekking hierbij gaat scheuren of lossen is dus vele malen groter dan bij een warm dak. Voor meer informatie over dakwerken of over de verschillende  dakisolaties voor platte daken, kunt u hier vrijblijvend de erkende dakwerkers uit uw regio contacteren!

onderdak vernieuwen dakrenovatie

Onderdak vernieuwen of plaatsen

Zowel bij dakwerken voor een nieuwbouw of een renovatie, vormt het onderdak een essentieel onderdeel voor een goede dakisolatie. De voorwaarde voor het efficiënt plaatsen van een onderdak, is dat de draagstructuur van uw dak nog intact en onbeschadigd is. Bij dakwerken voor een hellend dak wordt het onderdak door uw dakwerker rechtstreeks op de kepers aangebracht indien de dakisolatie zich bevindt tussen de houten draagconstructie. Maar de dakwerker kan ook werken met vaste XPS of PIR isolatieplaten die bovenop de kepers worden aangebracht. Het onderdak wordt dan op de isolatieplaten bevestigd zodat er een meerlagige constructie ontstaat. Onder de isolatieplaten wordt ook nog een dampscherm geplaatst tegen het condensvocht.  Zo wordt het onderdak een extra betrouwbare dakbedekking onder uw buitenste dakbedekking van dakpannen, leien, riet of tegelpannen. De verbeterde onderdaken houden zowel vocht, neerslag, wind, koude en hitte tegen en ze bieden uw dak een langere levensduur aan. De mogelijkheid om uw dak bijkomend te isoleren langs de binnenzijde is een extra optie. Een betere bescherming kunt u uw dak niet geven! Ook bij dakwerken voor platte daken worden er dampschermen en waterdichte folies geplaatst rond de isolatieplaten. Meestal wordt er een onderdak aangebracht bij een roofing dak of bij een PVC dakbedekking terwijl dit voor een EPDM dakbedekking niet nodig is. Wenst u meer te weten over de mogelijke dakwerken voor een nieuw onderdak? Via offertesonline.be kunt u de erkende regionale dakwerkers uit uw omgeving contacteren voor vragen, adviezen en prijsoffertes!

dakbedekking plat dak renoveren

Dakbedekking plat dak renoveren

Een dakbedekking van een plat dak gaat niet eeuwig mee en afhankelijk van het soort dakbedekking moet het om de zoveel jaren vernieuwd of gerenoveerd worden. In de meeste gevallen volstaat het om bij deze dakwerken alleen de dakbedekking te vervangen maar mogelijk kunt u van de gelegenheid gebruik maken om uw dakisolatie eveneens te renoveren. Afhankelijk van uw nieuwe dakbedekking kunt u zo uw dak isoleren met verbeterde en aangepaste isolatieplaten die de levensduur van uw dakbedekking aanzienlijk kunnen verlengen. Natuurlijk moet de onderstructuur van uw plat dak nog in goede staat zijn wanneer u uw dakbedekking wilt renoveren. Indien de dakconstructie en/of de dakisolatie door lekkages of vochtinsijpeling is aangetast, zal de renovatie van uw dakbedekking maar een gedeeltelijke oplossing aanbieden. De twee meest voorkomende dakbedekkingen voor een renovatie van een plat dak zijn bitumen (roofing) en EPDM. Beide dakbedekkingen hebben hun deugdelijkheid en waarde bij dakrenovaties al bewezen en de meeste professionele dakwerkers bieden de twee materialen aan voor uw dakwerken. Doorheen de jaren heeft een roofing dakbedekking enkele goede verbeteringen ondergaan waardoor het duurzamer en bestendiger is geworden tegen UV-stralen en tegen het krimpen en uitzetten van de dakconstructie. Zo bestaan er APP bitumen en SBS bitumen die beide gebruik maken van elastische toevoegingen. Roofing wordt meestal via rollen gebrand of gelijmd aangebracht. Bij sommige dakrenovaties kan daarbij de nieuwe roofing over de oude roofing geplaatst worden. Tegenwoordig wordt er ook veel EPDM gebruikt voor dakrenovaties. EPDM is een elastische folie met een grote dichtheid en weerstand waardoor het niet gevoelig is voor scheuren of barsten. Bij de renovatie van een plat dak wordt de EPDM dakbedekking in één stuk geplaatst door de dakwerker. Een EPDM dakrenovatie biedt een levensduur van vijftig jaar aan. Wenst u meer te weten over de voor- en nadelen van roofing en EPDM voor uw dakrenovatie? Contacteer hier enkele professionele dakwerkers uit uw regio voor offertes en adviezen!

dakbedekking hellend dak renoveren

Dakbedekking hellend dak renoveren

Elke dakbedekking heeft zijn houdbaarheidsdatum waardoor er uiteindelijk noodzakelijke dakwerken moeten uitgevoerd worden om uw dak te renoveren. Afhankelijk van het soort dakbedekking nemen deze dakwerken weinig of veel tijd in beslag. In sommige gevallen kan een dak renoveren zich beperken tot het herstellen of reinigen van uw dak maar wanneer de dakbedekking zijn beschermende eigenschappen niet meer kan waarmaken, dient u uw volledige dakbedekking te renoveren. Uiteraard heeft het renoveren van uw dakbedekking daarbij maar nut indien het onderdak en de dakconstructie nog in goede staat zijn. Is dit het geval dan kan een ervaren dakwerker uw betonnen of keramische dakpannen zeer snel leggen en renoveren zelfs indien de tengel- en panlatten moeten vervangen worden. De levensduur van de verschillende soorten dakpannen is zeer uiteenlopend en kan variëren van vijftien tot vijftig jaar. Een belangrijk gegeven wanneer u uw keuze moet maken hoe u uw dak wilt renoveren. Voor een leien dak vraagt een dak renoveren iets meer tijd en kunnen de dakwerken meerdere dagen bedragen. Een leien dakbedekking heeft een nagenoeg onbeperkte levensduur en vaak beperkt een dakrenovatie zich tot het onderhouden en reinigen van de natuurlijke leien. In tegenstelling tot de natuurleien hebben  kunststof leien wel een beperkte levensduur en dienen ze na een tijd vervangen te worden. Rieten daken tenslotte hebben een levensduur van zo’n vijfentwintig tot dertig jaar indien ze goed onderhouden worden. Voor rieten dakwerken dient u beroep te doen op een professionele rietdekker die het riet komt vervangen en/of renoveren. Natuurlijk kunt u uw dak ook renoveren met een andere dakbedekking dan uw oorspronkelijke dakbedekking. Zo kunt u om esthetische of om ecologische redenen kiezen voor een andere vorm van dakbedekking. Groendaken zitten momenteel in de lift als dakbedekking en ze kunnen een zeer goed alternatief zijn als een milieubewuste dakrenovatie. Een groendak isoleert uitstekend, is waterdicht en het heeft een levensduur van meer dan zestig jaar. Als u daarmee nog het milieu kunt verbeteren dan is een groendak renovatie zeker het overwegen waard. Wenst u meer informatie over de verschillende renovatie dakwerken voor uw dakbedekking? Contacteer hier de regionale dakwerkers uit uw buurt voor enkele gratis offertes en ontwerpen!

Op zoek naar een dakwerker uit uw regio om een vrijblijvende offerte te maken voor uw dakrenovatie?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Mogelijke soorten dakbedekkingen bij een plat dak renovatie

dakbedekking bitumen bij plat dak renovatie

BITUMEN OF ROOFING

Een bitumen of roofing dakbedekking is nog steeds de meest gebruikte dakbedekking ook wanneer u uw dak wilt renoveren. De kwaliteit van het bitumen is sterk verbeterd en u kunt voor uw dak kiezen tussen een APP bitumen of een SBS bitumen afwerking. APP bitumen wordt voornamelijk gebruikt bij renovaties van daken die weinig of niet uitzetten of krimpen. De roofing heeft een goede elasticiteit en het is zeer goed bestand tegen de UV-straling. SBS bitumen heeft een nog grotere elasticiteit dan het APP bitumen maar het is minder UV-bestendig. Hierdoor wordt deze roofing bij een dakrenovatie steeds voorzien van een ballastlaag van grind of leislag. Bitumen wordt door een ervaren dakwerker bij voorkeur gebrand maar het kan ook verlijmd worden aangebracht.

EPDM dakbedekking bij plat dak renovatie

EPDM

EPDM wordt bij vele dakwerken gebruikt om een bestaand plat dak te renoveren. EPDM heeft zeer elastische en sterke eigenschappen en het heeft een levensduur van meer dan vijftig jaar. Een gerenoveerd plat dak met een EPDM dakbedekking is beloopbaar en slijtvast. Het is scheurvrij en het is niet onderhevig aan het krimpen en uitzetten van uw dakconstructie. Een EPDM dakbedekking wordt in één laag over uw plat dak aangelegd waardoor er geen naden zijn. Een dakrenovatie met EPDM is ook uiterst geschikt voor een bijkomende ballastlaag of voor het aanleggen van een bovenliggend groendak.

groendak dakbedekking bij plat dak renovatie

Groendak

Een nieuwe trend onder de dakwerken is om uw dak te renoveren met een groendak. Zowel voor hellende daken als voor platte daken kunnen groendaken dienen als dakrenovatie. Een plat dak kunt u renoveren met zowel een extensief groendak als met een intensief groendak. Een extensief groendak maakt gebruik van een groene vegetatie die weinig onderhoud nodig heeft. Zo wordt een extensief groendak bezaaid met een ecologische stabiele begroeiing door onder andere een mos-, gras-, kruiden-, of sedumdak. In tegenstelling tot een extensief groendak is een intensief groendak een echte daktuin waarin u alle aanplantingen kunt doen zoals bij een gewone tuin. Zo kunt u struiken, bloemen, planten, gazon of zelfs bomen in uw groendak aanleggen en integreren. Op die manier creëert u een natuurlijke oase waarin u kunt ontspannen en genieten. Bij een dakrenovatie voor een intensief groendak dienen er wel aanpassingen te gebeuren aan de dakconstructie vanwege de grote belasting.

Het belang van een goede dakisolatie

De meeste warmte van uw huis ontsnapt via het dak en dit met zo’n twintig tot dertig procent. Een goede dakisolatie kan u dus een enorme besparing opleveren. Daarom wil de Vlaamse regering zowel de isolatiewaarden als de milieuvriendelijkheid van de woningen verbeteren. Concreet betekent dit dat de dakisolatie vanaf 2020 moet voldoen aan een warmteweerstandscoëfficiënt (R-waarde) van minimaal 0,75 m²K/W en een warmtegeleidingscoëfficiënt (lambdawaarde) van 0,10 Wm/K. Om te weten of uw dakrenovatie en uw dakisolatie voldoen aan deze normen kunt u best een isolatiespecialist raadplegen. Voor sommige dakrenovaties bestaan er tegemoetkomingen indien uw woning een bepaalde ouderdom heeft.  Laat u vakkundig informeren of neem gratis contact op met enkele professionele dakwerkers uit uw buurt of regio!

Gemiddelde kostprijs voor dakrenovatie

HOE WORDT DE PRIJS VOOR DAKrenovatie BEPAALD?

Wanneer u uw dak laat renoveren dan moet u rekening houden met 2 variabelen binnen de kostprijs. Enerzijds is er de kostprijs van de materialen die gebruikt zullen worden voor uw dakrenovatie, en anderzijds is er de arbeidskost van de dakwerker(s) zelf. Wanneer we gaan kijken naar de verdeling tussen de beide dan zien we dat de materiaalkost voor uw dakrenovatie gemiddeld 40% van de totaalprijs uitmaakt, en de overige 60% bestaat uit arbeidskosten en kosten voor het aanleveren van de nodige materialen.

Gezien de arbeidskost een groot deel van de totaalprijs bepaald, is het belangrijk dat u meerdere offertes opvraagt bij verschillende professionele dakwerkers uit uw regio.

prijs dakwerken

Prijzen dakrenovatie

Soort dak
Prijs per m²
Volledig nieuw dak
Vanaf € 160
Nieuw onderdak en nieuwe dakbedekking
Vanaf € 90
Nieuwe buitenisolatie en dakbedekking
Vanaf € 70
Buiten isolatie plat dak
€ 50 - 80
Bitumen/roofing dak
€ 40 - 55
Keramische dakpannen
€ 30 - 55
Betonnen dakpannen
€ 25 - 40
Tegelpannen
€ 85 - 100
Leien dak
€ 70 - 120
EPDM dak
€ 30 - 75
Rieten dak
€ 85 - 100
extensief groendak
€ 30 - 75
Intensief groendak
€ 120 - 200

premies & subsidies

Momenteel kan u profiteren van verschillende subsidies en premies waardoor de dakwerken prijzen fors lager kunnen uitkomen. De Vlaamse regering probeert zich in te zetten voor het milieu en een goed geïsoleerd dak draagt daar uiteraard aan bij. We raden u daarom aan om u te verdiepen in de volgende premies:

 • De Vlaamse verbeteringspremie
 • De Vlaamse renovatiepremie
 • De premie voor dakisolatie
 • De premie voor groendaken
 • Verlaagd BTW tarief (6%)

Wanneer u wilt weten op welke premies u mogelijks recht heeft kan u altijd de premiezoeker van de Vlaamse Overheid raadplegen:

www.premiezoeker.be

Op zoek naar een dakwerker uit uw regio om de prijs voor uw dakrenovatie te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
2577 dakwerkers in uw regio!

Vergelijk offertes voor uw Dakwerken

Na het ontvangen van deze offertes bent u tot niets verplicht, enkel beter ingelicht.

U heeft dus niets te verliezen...