Traprenovatie Kuurne

Bereik tot 473 trappenmakers rond Kuurne.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  U zoekt de juiste vakman voor de renovatie van uw trap

  U wilt uw trap laten renoveren, maar waar vindt u de geschikte vakman voor uw trap? Hoe vindt u een professionele en betrouwbare trappenmaker die actief is in de regio rond Kuurne, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?
 • 2

  U verstuurt uw offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kan u uw offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele trappenmakers uit de regio rond Kuurne verstuurd. Zo bespaart u veel tijd en moeite!
 • 3

  U vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele trappenmakers die geïnteresseerd zijn in uw opdracht zullen u een offerte toesturen, waarna u rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kan nemen!
2999
Trappenmakers
51
Opdrachten
per maand
115
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor traprenovatie regio Kuurne

Soort trap: Nieuwe trap installeren

Start werken: Binnen de 3 maanden

Projectbeschrijving:

Vorm van de trap: 1 hoek
Opstelling van de trap: Trap tegen 1 muur
Materiaal van de trap: Hout
Soort trapleuning: Tegen de muur

Beschrijving:
Beste,
Dirk Vandaele zei me dat jullie de trap in mijn huis gezet hebben.
Nu zou ik graag een vaste trap voorzien naar de zolder. Dirk zou het gat maken vanuit de slaapkamer en dan zou ik jullie misschien willen inschakelen om de trap te voorzien.
't zou om een houten gesloten trap gaan die aan de linkerzijde open is.
werken zouden begin volgend jaar uitgevoerd moeten worden.
Misschien best hiervoor even een afspraak inplannen? Wanneer zou dit voor jullie lukken?

mvg,
Frank
Offerteaanvraag uit Roeselare

Soort trap: Nieuwe trap installeren

Start werken: Binnen het jaar

Projectbeschrijving:

Vorm van de trap: 1 hoek
Opstelling van de trap: Trap tegen 1 muur
Materiaal van de trap: Hout
Soort trapleuning: Geen trapleuning

Beschrijving:
wij zijn aan het renoveren en hebben een nieuwe trap nodig. graag had ik hier voor eens een offerte ontvangen.
Offerteaanvraag uit Harelbeke

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele bedrijven in de regio Kuurne. Wanneer u dus uw offerteaanvraag indient, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele vakmensen die gelegen zijn in de regio Kuurne en de juiste kwalificaties hebben voor de door u beschreven opdracht.
Dit kan zéér snel gaan... van zodra we uw offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde vakmensen uit de regio Kuurne. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kanidaat stellen voor uw opdracht en contact met u opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens u alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw aanvraag bekijken.
Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel bedrijven interesse tonen in uw offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk uw opdracht zo gedetaileerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven uit de regio Kuurne.

De bedrijven die interesse hebben in uw opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens uw contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die uw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige uw contactgegevens zullen krijgen, en u bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.
Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. U bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.
We raden u aan om uw aanvraag zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de vakmensen uit de regio Kuurne. Naast de vooropgestelde vragen, en uw contactgegevens, is het belangrijk om uw beschrijving van de opdracht ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Zoekt u een specifieke trappenmaker in de regio Kuurne?

Vind een geschikte trappenmaker in de buurt van Kuurne

Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval trappenmaker, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer u niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan u de renovatie uw trap wilt toevertrouwen. Om de juiste keuze te kunnen maken moet u verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die u de beste prijs/kwaliteit voor uw trap garandeerd.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele trappenmakers uit de regio Kuurne. Daarna moet u hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van uw project, hopende dat zij u nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

Traprenovatie: uw trap professioneel en op maat laten renoveren!

Via ons platform geeft u uw offerteaanvraag voor traprenovatie éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde trappenmakers uit de omgeving van Kuurne u contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor uw trap snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat u na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. U ontvangt de offertes, u vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan u om te beslissen of u tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heeft u niets te verliezen, in tegendeel... u kan er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog uw offertes aan bij alle professionele trappenmakers uit de omgeving van Kuurne... Alvast veel succes met uw project!

Vind een geschikte trappenmaker uit Kuurne door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Uw trap laten renoveren

Bij de meeste traprenovaties ligt de keuze om een trap te renoveren voor de hand. Uw trap heeft zijn beste tijd gehad en is versleten en vervuild. Of u bent aan het verbouwen of moderniseren en daarbij wenst u uw trap een prominente plaats te geven bij de renovatie. Een traprenovatie ligt dus voor de hand en alhoewel een trap in de eerste plaats functioneel moet zijn, biedt een traprenovatie u voldoende mogelijkheden om tegelijk te kiezen voor een gedurfde en trendy make-over. Zo kan u verschillende materialen en stijlen combineren bij uw traprenovatie zodat uw trap een klasvolle, esthetische en moderne uitstraling krijgt. De keuze om uw trap te schilderen, te zandstralen, te vernissen en te beitsen, te laten renoveren met een overzettrap of hem te laten bekleden door gebruik te maken van hout, rubber, glas of kunststofelementen, is een beslissing die u zelf dient te maken. Afhankelijk van uw wensen, kunt u uw trap renoveren met of zonder behoud van het oorspronkelijk karakter van uw trap. In samenspraak met uw regionale trappenmaker bepaalt u welke traprenovatie het best geschikt is voor uw trap. Is uw bestaande trap een draaitrap, wenteltrap, trap met onder- of bovenkwart of een zwevende trap, dan zal de trappenmaker hier rekening mee houden. Ook het renoveren van trapleuningen of trapbalustrades in een moderne of klassieke uitvoering kan besproken worden zodat uw traprenovatie volledig tegemoet komt aan de stijl van uw woning. Voor al deze vragen kunt u het best terecht bij een professionele trappenmaker die u met raad en daad kan bijstaan bij de verwezenlijking van uw droom. Een erkende trappenmaker aanhoort uw wensen en adviseert u bij al uw plannen voor uw traprenovatie. Natuurlijk kunt u ook voor nieuwe houten, metalen of kunststof trappen terecht bij uw trappenmaker. Twijfel daarom niet en stel uw project voor aan enkele trappenmakers uit Kuurne. Ze zullen u adviseren en u verschillende offertes overmaken. Zo kunt u een degelijke en prijsbewuste keuze maken voor uw traprenovatie!

Wat kan u verstaan onder traprenovatie?

Traprenovatie: trap schilderen

Trap schilderen

Een houten trap renoveren hoeft niet altijd even moeilijk of complex te zijn. Zo kan u uw trap laten schilderen en hem voorzien van een fris en eigentijds kleurtje. Toch vraagt een trap schilderen enige voorbereiding en een gediplomeerde trappenmaker zal enkel de beste materialen en verven gebruiken om de levensduur uw trap optimaal in te vullen. De keuze van de verf is dus belangrijk. Uw trappenmaker zal alleen kwaliteitsverf gebruiken want op een houten trap wordt dagelijks gelopen en het is dus van primordiaal belang om duurzame, slijtvaste en sneldrogende verf te gebruiken. En vooraleer u uw trap laat schilderen, moet deze eerst proper gemaakt worden, ontvet en opgeschuurd worden. Zo wordt de trap ontdaan van alle oneffenheden en vuilrestanten en kunnen alle gaatjes ook opgevuld worden. Na de laatste schuurbeurt zal de trappenmaker eerst uw trap behandelen met een hoogwaardige primer om zo een perfecte dekking te garanderen. De trap schilderen met de gekozen kleurverf is dan de laatste stap van uw traprenovatie. Omdat een trap schilderen is één van de meest goedkoopste traprenovaties is bij houten trappen, krijgen professionele trappenmakers vele schildersaanvragen binnen. U wil uw trap schilderen en u zoekt een professionele trappenmaker om uw trap te renoveren? Vraag hier een offerte aan de vakmensen uit Kuurne!

Traprenovatie: trap zandstralen

Trap zandstralen

Een sterke stijger bij traprenovaties is het laten zandsstralen van uw houten of metalen trap. Bij authentieke retro houten trappen is het aangeraden om deze prachtige trappen te herstellen in hun oorspronkelijk staat. Zeker wanneer het over volle eiken trappen gaat of over trappen met een gelijkwaardige houtsoort. U zult werkelijk versteld staan hoe een trappenmaker, door uw trap te zandstralen, uw trap weer de uitstraling kan geven van twintig of dertig jaar geleden. Een trap zandstralen is dan ook een verfijnd proces waarbij er gebruik wordt gemaakt van ultrafijne ronde micro zandkorreltjes die uw houten of metalen trap zandstralen met een uiterst zachte aanpak. Net zoals bij het stralen van oude en antieke meubels, zit het zandstralen van trappen in de lift en geeft het uw trap een kwaliteitsvol tweede leven. Omdat elke houtsoort of metaalsoort een andere korrel nodig heeft, maakt uw lokale trappenmaker gebruik van verschillende luchtgommen. Uw trap wordt met hoge precisie gezandstraald tot in de kleinste hoekjes en kantjes. Wenst u daarna de houten trap te vernissen of te beitsen dan kan dat natuurlijk ook. Deze traprenovatie heeft dan ook één van de hoogst tevreden klanten garantie. Kortom, wenst u een professioneel topresultaat voor uw traprenovatie, kies er dan voor om uw trap te laten zandstralen door een regio vakman trappenmaker!

Traprenovatie: overzettrap

Overzettrap

Met een overzettrap kiest u voor een oplossing waarbij u uw oude trap niet hoeft af te breken. U renoveert uw trap door hem te laten bekleden met overzettreden. Deze traprenovatie bespaart u een volledig nieuwe trap en het resultaat van een overzettrap met overzettreden heeft dezelfde uitstraling als een nieuwe trap. Een overzettrap, die ook wel trap over trap wordt genoemd, maakt gebruik van overzettreden die door uw trappenmaker worden verlijmd op uw bestaande treden. Deze treden, al dan niet met stootborden worden meestal in hout uitgevoerd maar ook tegels, laminaat of kunststof kunnen hiervoor gebruikt worden. Vooraleer de nieuwe overzettreden worden geplaatst, zal de erkende trappenmaker eerst een nauwkeurige opmeting doen van uw te renoveren trap. Vertrekkende van een solide basis zal hij daarna de overzettrap met overzettreden op maat verankeren op uw bestaande trap. De afwerking van de overzettrap gebeurt met een beschermende en verharde vernislaag zodat uw trap weer tientallen jaren kan stralen. Goedkoop en toch verbluffend! Voor meer info en offertes kunt u terecht bij uw gediplomeerde regionale trappenmaker!

Traprenovatie: trapbekleding

Trapbekleding

U kunt uw trap een moderne make-over geven door te kiezen voor een trapbekleding. Dit kan verbazende resultaten geven en de mogelijke materialen om een trap te bekleden zijn dan ook talrijk. Zo kunt u uw bestaande trap bijvoorbeeld laten bekleden door hout, tapijt, laminaat, vynil, kunststof, (plexi) glas, kurk of natuursteen. De toepassingsmogelijkheden verschillen naargelang het gaat over een open trap of een gesloten trap. Een traprenovatie van een open trap wordt meer uitgevoerd met hout, laminaat of natuursteen omdat deze materialen gemakkelijk op de bestaande treden kunnen worden bevestigd. Zo wordt er dikwijls hout, kurk of rubber gebruikt bij metalen trappen om het geluid te dempen. Bovendien geeft u moderne of industriële trappen met een natuurlijke trapbekleding meer warmte en gezelligheid mee. Een traprenovatie van vaste trappen kan uitgevoerd worden met een bekleding van tapijt, vynil, marmoleum, tegels of natuursteen. Natuurlijk heeft een trapbekleding een uiteenlopend prijskaartje, afhankelijk van de materiaalkeuze, maar een traprenovatie blijft aanzienlijk goedkoper dan een nieuwe trap. Met een juiste traprenovatie kan u uw trap trendy, modern, stijlvol en onderhoudsvriendelijk laten bekleden. Uw trappenmaker uit de regio Kuurne zal u met alle plezier begeleiden bij de juiste keuze voor uw trapbekleding.

Traprenovatie: trap stofferen

Trap stofferen

Een zeer typische vorm van trapbekleding is het trap stofferen. Bij een trap stoffering wordt er gebruik gemaakt van tapijt of karpet om uw trap te bekleden. Meestal is dit ook een goedkope oplossing om de slijtage en de versleten treden te camoufleren. Men kan de trap stofferen door gebruik te maken van een loper waarbij alleen het middelste trapgedeelte wordt bekleed of gaan voor een volledige trap stoffering. Bij een trap stoffering wordt het tapijt of de stof bevestigd door middel van lijm, nieten of spijkerlatten. Spijkerlatten worden vooral gebruikt wanneer men een trap strak wil stofferen. Aan kleuren en soorten tapijt is er geen gebrek om uw trap te stofferen. U kunt uw trap stofferen in perfecte overeenstemming met het interieur en de kleuren van uw woning. Een trapbekleding mat tapijt geeft uw trap letterlijk een warm gevoel en beschermt uw trap tegen beschadiging. Voor verdere informatie en prijzen kunt u hier terecht bij een trappenmaker uit de regio Kuurne!

Traprenovatie: trap vernissen

Trap vernissen

Bij de meeste traprenovaties behoort het vernissen van uw houten trap mee tot het takenpakket. Zowel bij een traprenovatie met gebruik van zandstralen, een overzettrap met overzettreden, een trap met hout bekleden of uw traprenovatie met schilderen, zal het vernissen van de trap een vast onderdeel zijn. Maar het is ook mogelijkdat u gewoon uw trap renoveert door de bestaande vernislaag te vernieuwen. Een houten trap zal na verloop afslijten indien hij niet goed onderhouden wordt en aangezien hout een natuurlijk product is, vormt de bescherming van uw trap een essentieel onderdeel. Daarom dat ook nieuwe trappen gevernist worden. Een kwaliteitsvolle vernis maakt uw trap bestendiger tegen vocht, wrijving, kleurverandering en vuil. Bovendien kunt u uw houten trap ook renoveren door hem te laten verharden met een componenten vernis. Het verzekert de lange levensduur van uw trap. Bij een traprenovatie met vernis zal een trappenmaker uit uw buurt uw oude trap eerst reinigen en ontvetten. Daarna zal hij gans de trap opschuren en de gaatjes of oneffenheden in de trap wegwerken. Het is van belang om alle oude restanten van verf en vernis te verwijderen zodat de nieuwe vernis optimaal in het hout kan doordrenken. Daarna brengt de trappenmaker de transparante of gekleurde vernis aan volgens de door u gekozen optie. Een mooie opgeschuurde trap met een nieuw vernislaagje is één van de eenvoudigste traprenovaties. Door uw trap te vernissen met hoogwaardige materialen geeft dit onmiddellijk een prachtig resultaat voor weinig geld. Wenst u uw trap te renoveren en uw trap te laten vernissen? Vraag naar de mogelijkheden bij de trappenmaker in uw omgeving!

Op zoek naar een professionele trappenmaker uit Kuurne om een vrijblijvende offerte te maken voor uw traprenovatie?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Mogelijke soorten trappen

Trappen: voorbeeld van een open trap

Open trap

Bij een open trap renovatie zijn er geen stootboorden en kan men tussen de treden doorkijken. Een open trap zul je vaker aantreffen bij moderne en hedendaagse trappen en minder bij landelijke woningen of smalle rijhuizen. Bij een open trap renovatie dienen meestal enkel de treden gerenoveerd te worden. Dit kan met of zonder een renovatie van de trapleuningen of balustrades. Voor een open houten trap renovatie kan men de trap zandstralen, de trap bekleden met overzettreden of de trap schilderen of vernissen. Bij een metalen of stenen traprenovatie kan er voor een trapbekleding worden gekozen met hout, rubber, glas, kunststof of kurk. Een traprenovatie van een open zwevende trap beperkt zich meestal tot een volledige bekleding van de zwevende treden. Een trappenmaker uit Kuurne kan u de verschillende opties en toepassingen toelichten. U kunt hem vrijblijvend contacteren via deze weg!

Trappen: voorbeeld van een gesloten trap

Gesloten trap

Een gesloten trap of dichte trap heeft tussen de traptreden stootborden zodat er geen doorkijk is tussen de treden. Een gesloten traprenovatie biedt dan ook tal van mogelijkheden om uw trap te vernieuwen of om van uw open trap een gesloten trap te maken. Naast het klassieke trap schilderen of trap vernissen kan er bij een gesloten trap renovatie ook gekozen worden voor een overzettrap met overzettreden waarbij zowel de treden als de stootborden van uw bestaande trap worden vernieuwd. Zo krijgt u, zonder dat u uw trap moet afbreken, weer het uitzicht van een compleet nieuwe trap. Maar ook een trapbekleding kan perfect bij een gesloten trap renovatie. U kunt hierbij alleen de treden laten bekleden of de ganse trap en kiezen voor materialen zoals kurk, vynil, laminaat, kusntstof, natuursteen of rubber. Of u kunt uw bestaande houten trap door uw trappenmaker laten zandstralen voor een verbluffend resultaat waarbij de trap in zijn oorspronkelijke staat wordt hersteld. Traprenovaties voor uw gesloten trap zijn voordeliger dan nieuwe trappen. Uw bestaande trap wordt gepimpt en gerestyled voor een lager bedrag dan een nieuwprijs. Laat u informeren over de prijs en de mogelijkheden en neem gratis contact op met één van de lokale trappenmakers uit uw buurt!

Op zoek naar een professionele trappenmaker uit Kuurne om een vrijblijvende offerte te maken voor uw traprenovatie?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Renovatie van uw trapleuning of trapbalustrade

Naast de trap zelf kan u ook uw trapleuning of trapbalustrade laten renoveren. Soms kan een moderne of eigentijdse trapleuning of trapbalustrade het uitzicht van uw bestaande trap aanzienlijk verbeteren. Dit kan door middel van een nieuwe trapleuning of door een renovatie van uw bestaande trapleuning of trapbalustrade. Moderne trapleuningen en trapbalustrades voldoen aan alle veiligheidseisen en ze vormen een mooie esthetische opwaardering van uw trap. Zo kan u bijvoorbeeld kiezen voor een zijwand uit glas, voor een sierbalustrade uit smeedijzer of voor een minimalistische traprenovatie met natuurlijke decoratieve trapleuningen zoals scheepstouw of hardhouten takleuningen. Ook door verschillende materialen te combineren, kunt u uw trap renoveren en hem een bijzonder stijlcachet meegeven. Een houten trap renoveren met een hedendaagse inox balustrade is vandaag een veel voorkomende traprenovatie. Maar ook persoonlijke toetsen kunnen mee verwerkt worden in uw renovatieproject. Leg uw ontwerp en uw ideeën voor aan een trappenmaker uit de regio Kuurne, hij zal u verwonderen met de verschillende mogelijkheden!

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor traprenovatie?

Hoe wordt de prijs voor trap bepaald?

Wanneer u uw trap laat renoveren dan moet u rekening houden met 2 variabelen binnen de kostprijs. Enerzijds is er de kostprijs van de materialen die gebruikt zullen worden voor uw trap, en anderzijds is er de arbeidskost van de trappenmaker(s) zelf.

Gezien de arbeidskost een groot deel van de totaalprijs bepaald, is het belangrijk dat u meerdere offertes opvraagt bij verschillende professionele trappenmakers uit de regio Kuurne.

Wat de arbeidskosten betreft mag u rekenen op een kost van ongeveer € 30-50 per uur.

Traprenovatie

Soort renovatie
Gemiddelde prijs
Overzettreden
€ 80 - € 160 per trede
Schilderen of vernissen
€ 15 - € 30 per trede
Zandstralen
€ 20 - € 50 per m²
Op zoek naar een professionele trappenmaker uit Kuurne om de prijs voor uw traprenovatie te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
473 trappenmakers rond Kuurne!

Vergelijk offertes voor uw Trappen

Na het ontvangen van deze offertes bent u tot niets verplicht, enkel beter ingelicht.

U heeft dus niets te verliezen...