ZOLDERTRAP PLAATSEN

Bereik tot 3018 trappenmakers in Vlaanderen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  Zoek je de juiste vakman voor je zoldertrap?

  Je wilt een zoldertrap laten plaatsen, maar waar vind je de geschikte vakman voor je nieuwe trap? Hoe vind je een professionele en betrouwbare trappenmaker die actief is in jouw regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  Je verstuurt je offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kun je je offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele trappenmakers uit je regio verstuurd. Zo bespaar je veel tijd en moeite!

 • 3

  Je vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele trappenmakers die geïnteresseerd zijn in jouw opdracht zullen je een offerte toesturen, waarna je rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kunt nemen!

3018
trappenmakers
15
Opdrachten
per maand
13
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor trappen in Vlaanderen

Soort werken: Nieuwe trap installeren

Vorm van de trap: 1 hoek

Projectbeschrijving: Trap tussen 2 muren

Projectbeschrijving:

Vorm van de trap: 1 hoek
Opstelling van de trap: Trap tussen 2 muren
Materiaal van de trap: Hout
Soort trapleuning: Tegen de muur

Beschrijving:
Voor ogenblik zeer steile trap hoogte 3.25 m, over een lengte van 2.05 m, er zou gebruik kunnen gemaakt worden van 3.00 en een kwartdraai naar links beginnend in de eetruimte.
Arrow
Offerteaanvraag uit Ieper

Soort werken: Nieuwe trap installeren

Vorm van de trap: Zoldertrap

Projectbeschrijving: Trap tegen 1 muur

Projectbeschrijving:

Vorm van de trap: Zoldertrap
Opstelling van de trap: Trap tegen 1 muur
Materiaal van de trap: Hout
Soort trapleuning: Op de trap zelf

Beschrijving:
Beste, Ik wens een vaste trap te plaatsen van het eerste verdiep naar de zolder. Dit betreft het gedeelte trappenhal met hoog plafond, waarbij een zoldertrapgat moet worden aangemaakt ( houten constructie ). Hoogte van de kleine hal op het eerste verdiep tot plafond bedraagt ongeveer 3 a 3,5 m. De trap die moet worden geplaatst zal dus moeten zweven richting de buitenmuur achteraan met een kwartdraai om in de zolderruimte te komen. De trap moet tevens tegen de rechtermuur worden geplaatst ter ondersteuning met balustrade op de linkerkant van de trap. Het dak van de zolder betreft een puntdak. Dit is de reden waarom er een kwartslag in de trap moet komen. Breedte van de hal is +- 1,50 m. Breedte van de trap is +- 68 cm. De offerte komt dus neer op het plaatsen en installeren van trap met zoldergat.
Arrow
Offerteaanvraag uit Schoten

Vind een geschikte trappenmaker in je buurt

Het vinden van de geschikte vakman, in dit geval een trappenmaker, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer je niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan je je zoldertrap wilt toevertrouwen. Je moet verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die je de beste prijs/kwaliteit voor je nieuwe trap garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele trappenmakers uit je regio. Daarna moet je hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van je project, hopende dat zij jou nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Zoldertrappen: je zoldertrap professioneel laten plaatsen!

Via ons platform geeft je je offerteaanvraag voor de plaatsing van jouw zoldertrap éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde trappenmakers uit je omgeving jou contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor je nieuwe trap snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat je na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. Je ontvangt de offertes, je vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan jou om te beslissen of je tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heb je niets te verliezen, in tegendeel... je kunt er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog je offertes aan bij alle professionele trappenmakers uit jouw omgeving... Alvast veel succes met je project!

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele trappenmakers in Vlaanderen. Wanneer je dus je offerteaanvraag indient voor je trap, kunnen wij perfect een selectie maken van de professionele trappenmakers die gelegen zijn in jouw regio en de juiste kwalificaties hebben voor het plaatsen van jouw zoldertrap.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we je offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde trappenmakers uit jouw regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven je offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor het monteren van je zoldertrap en contact met je opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens je alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven je aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel trappenmakers interesse tonen in je offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk om het plaatsen van je zoldertrap zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben voor het monteren van jouw trap, betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens je contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die jouw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. Je bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden je aan om je opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de trappenmakers uit je regio. Naast de vooropgestelde vragen, en je contactgegevens, is het belangrijk om de beschrijving van de te monteren zoldertrap zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Vind een geschikte trappenmaker uit je buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Waarom een zoldertrap plaatsen?

Tegenwoordig is een zolder veel meer dan alleen maar een bergruimte en dankzij de huidige isolatievoorzieningen krijgt een zolder steeds meer een nuttige invulling als bijkomende leefruimte. Indien je beschikt over voldoende ruimte voor een comfortabele vaste trap, dan kun je met je zolder alle kanten uit, maar vaak is dit niet het geval. Om budgettaire redenen wordt een zolder aanvankelijk niet meegerekend als nuttige woonst en bijgevolg worden er zelden vaste zoldertrappen geplaatst. Maar toch kan een zolder nuttig zijn als opslagruimte waarop je al je extra spullen kunt stockeren. Een compacte zoldertrap is dan een mogelijkheid. Via een vaste steektrap of vlizotrap kun je een beperkte ruimte optimaal benutten waardoor de ruimte op je zolder niet verloren gaat. Een vaste molenaarstrap of steektrap is een steile open trap die vaak via het plafond van de traphal verbinding maakt met je zolder. Deze trappen worden niet alleen gebruikt voor zolders, maar ook bij een open mansarde in een slaapkamer of als verticale trap in bibliotheken of voor stapelbedden. Deze steektrap kan in verschillende soorten materialen verkregen worden en hij is een stuk goedkoper dan een gewone vaste trap. Indien je liever geen ruimte opoffert aan een vaste trap, dan kun je kiezen voor een opvouwbare of uitschuifbare trap. Deze vlizotrappen zijn zeer licht en ze worden als het ware mee opgeborgen op je zolder. Zowel de uitschuifbare versie als de op te vouwen versie zijn met of zonder leuning te verkrijgen en er bestaan verschillende soorten materialen en trappen in het assortiment. Een zoldertrap laten plaatsen hoeft dus niet altijd ingrijpend te zijn. Indien je het, ondanks de beperkte ruimte, toch iets decoratiever en veiliger wilt, dan biedt een spiltrap of draaitrap misschien een oplossing. Een spiltrap neemt geplaatst minder dan één vierkante meter oppervlakte in en deze volwaardige trap geeft een extra elegante toegang tot je zolder. Bovendien biedt de trap een betere bescherming om op een veilige manier je zolder te betreden. Een spiltrap kost weliswaar iets duurder, maar qua veiligheid, materiaalkeuze en comfort maak je een zeer goede keuze. Een trap voor je zolder hoeft ook niet saai te zijn. Er bestaan op de markt verschillende design steektrappen die een uniek en speels karakter hebben. Onder andere bij de Scandinavische trappen vinden we vele spitsvondige en praktische houten zoldertrappen die je interieur aangenaam opvrolijken. Ontdek zelf de vele mogelijkheden die er zijn om een mooie trap naar je zolder te plaatsen. Via offertesonline.be kun je vrijblijvend de professionele trappenmakers uit jouw regio contacteren voor adviezen en offertes!

waarom zoldertrap plaatsen

Mogelijke uitvoeringen voor je zoldertrap

vaste zoldertrap plaatsen

Vaste zoldertrap

Doorgaans wordt er voor een vaste zoldertrap gekozen indien er een beperkte maar voldoende ruimte is waarbij de aanwezigheid van de trap niet als storend wordt ervaren, zelfs integendeel. Een mooie houten steektrap misstaat zeker niet in landelijke of moderne interieurs. Vaste trappen benadrukken daarnaast ook dat je zolder beschouwd wordt als een volwaardige leefruimte. Soms hebben vaste trappen ook een bijkomende decoratieve functie. Waarom kies je bijvoorbeeld niet voor een vaste zoldertrap met zwevende houten treden die verankerd zijn op een stalen middenbalk of wang. Of voor een speelse houten ganzentrap of dubbele houten laddertrap met ongelijke treden. Maar ook in andere soorten materialen bestaan er vele mooie decoratieve op maat gemaakte zoldertrappen. Een opvallende spiltrap in zwart smeedijzer of een draaiende trap in modern rood staal? Een gecombineerde design zoldertrap gemaakt van inox en hout? Het kan allemaal en de erkende trappenmakers uit je regio zullen je ongetwijfeld vele mooie realisaties van de verschillende soorten zoldertrappen kunnen voorleggen. Wens je voor je veiligheid een bijkomende balustrade of trapleuning, dan kan dit zonder problemen aangepast worden. Ook de keuze voor een open of een gesloten vaste zoldertrap, met of zonder stootborden, wordt hierbij gerespecteerd. De professionele vakmannen zullen je zoldertrap met de grootste zorg en vakkennis plaatsen, volledig uitgevoerd zoals jij dit wenst. Laat je inspireren en stuur via offertesonline.be een e-mail naar de lokale trappenmakers uit jouw regio voor enkele gratis offertes!

opvouwbare zoldertrap plaatsen

Opvouwbare zoldertrap

Indien je onvoldoende ruimte hebt om een vaste zoldertrap te plaatsen, je de zolder maar sporadisch gebruikt, of indien je verkiest om geen zichtbare trap naar de zolder te hebben, dan biedt een opvouwbare zoldertrap een meer aangewezen oplossing. Een zoldertrap die je kunt vouwen wordt, net als een uitschuifbare versie of schaartrap ook wel een vlizotrap genoemd. De meeste op te vouwen trappen worden als bouwpakket aangeboden, maar evengoed kies je voor een zoldertrap op maat. Het spreekt voor zich dat een zelf geplaatste standaard opvouwbare zoldertrap een stuk voordeliger is dan een op maat gemaakte en geplaatste zoldertrap. De populairste materialen voor opvouwbare trappen zijn aluminium en grenen hout omdat deze materialen zeer licht zijn. Afhankelijk van de opening en de grootte van je raveelbak, wordt de zoldertrap in twee of drie delen opgevouwd. Zowel de raveelbak als het luik worden mooi geïntegreerd en geïsoleerd langs de binnenkant met een gewaarborgde dichtheid. Sommige opvouwbare vlizotrappen zijn, ondanks dat ze zeer licht zijn, toch zeer stevig en de antislip treden kunnen een gewicht tot tweehonderd kilogram dragen. Een opvouwbare zoldertrap wordt meestal manueel bediend met een stok, maar voor een meerprijs kun je de vlizotrap ook elektrisch verkrijgen. Voor meer informatie over de verschillende opvouwbare zoldertrappen, verwijzen we je graag door naar de erkende vakmannen uit je regio!

uitschuifbare zoldertrap plaatsen

Uitschuifbare zoldertrap

Net zoals een opvouwbare zoldertrap, is een uitschuifbare zoldertrap een praktisch alternatief bij plaatsgebrek of wanneer je je zolder bijna niet gebruikt. Een bijkomend voordeel van een uitschuifbare zoldertrap is dat je minder manoeuvreerruimte nodig heeft dan bij een opvouwbare zoldertrap. Over het algemeen bestaat een uitschuifbare zoldertrap uit twee delen waarbij het onderste deel op het tweede deel van je zoldertrap wordt geschoven. Via een speciale veiligheidsbeugel worden de delen op elkaar verankerd zodat er op een veilige manier kan gehandeld worden. Ook bij een uitschuifbare zoldertrap behoren slipvaste treden meestal tot de standaard uitvoering. Als optie kun je een bijkomende reling of trapleuning voor je vlizotrap verkrijgen. Een uitschuifbare zoldertrap wordt gemaakt van hout, inox of aluminium en ook voorzien van een veiligheidsbeugel. Heb je voldoende ruimte op je zolder, dan kun je ook voor een zoldertrap met één uitschuifbaar element kiezen. Een andere optie die mensen vaak kiezen, is de telescopische zoldertrap waarvan de aluminium treden in elkaar schuiven. Een telescopische trap is extra licht en door de treden in elkaar te schuiven kunnen lengtes tot drie meter verkleind worden tot één meter. Een uitschuifbare zoldertrap kan onzichtbaar afgesloten worden en ook op het gebied van isolatie wordt deze zoldertrap goed ondersteund. Net als bij de opvouwbare zoldertrap, kun je een zoldertrap manueel bedienen of kiezen voor een elektrische zoldertrap. Meer info over een uitschuifbare zoldertrap vind je bij de regionale trappenmakers uit je buurt. Ze zullen je graag van dienst zijn en jou voorzien van vrijblijvende adviezen of offertes!

schaartrap plaatsen

Schaartrap

Een schaartrap valt het best te vergelijken met een uitschuifbare zoldertrap. Deze aluminium schaartrap is voorzien van verstelbare zijarmen, trekveren en looprails en door het veersysteem is deze lichte en sterke zoldertrap zeer eenvoudig te bedienen. Een schaartrap heeft geen extra manoeuvreerruimte nodig en de gegoten aluminium treden hebben een slipvaste grip. Zowel de opening van het luik in het plafond als de raveelbak worden geïsoleerd en winddicht gemaakt zodat er geen warmteverlies kan optreden. De schaartrap heeft een industriële look en deze zoldertrap kan ook geleverd worden met bijhorende telescopische leuningen. Een schaartrap van aluminium is duurder dan een gewone uitschuifbare zoldertrap omwille van de technische onderdelen. Optioneel kan de trap en het luik ook elektrisch bediend worden. Een schaartrap wordt ook vaak gebruikt als noodladder voor platte daken wanneer deze op een veilige manier onderhouden of hersteld moeten worden. In dit geval wordt de schaartrap bijkomend voorzien van een inbraakbeveiliging. Schaartrappen hebben verschillende standaardmaten met smalle of brede treden en ze kunnen tot drie meter overbruggen. Voor meer informatie over een schaartrap verwijzen we je graag door naar de ervaren trappenmakers uit jouw regio!

Op zoek naar een trappenmaker om een vrijblijvende offerte te maken voor je zoldertrap?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Mogelijke materialen voor je zoldertrap

houten zoldertrap plaatsen

Houten zoldertrappen

In vele gevallen wordt een trap naar een zolder van hout gemaakt. Vaste houten zoldertrappen zijn daarbij steeds zichtbaar aanwezig en ze en maken deel uit van het interieur. Daar waar er voor de meeste opvouwbare of uitschuifbare zoldertrappen gebruik wordt gemaakt van grenen houtsoorten, of andere lichte houtsoorten, kun je bij een vaste houten zoldertrap ook kiezen voor hoogwaardige en duurzame houtsoorten zoals beuk, eik, wengé of Thermowood. Ook qua kleuren en afmetingen kun je alle kanten uit wanneer je je zoldertrap laat plaatsen. Zo kun je kiezen voor een rechte houten zoldertrap met open treden of voor een gesloten houten trap naar je zolder. Of waarom kies je niet, indien het wat origineler en decoratiever mag zijn, voor een houten ganzentrap of voor een unieke design trap? Het grote voordeel van een vaste trap is dat je je trap na enkele jaren bij een traprenovatie terug kunt laten schilderen, vernissen of zandstralen. Sowieso zal een vaste houten zoldertrap meer kosten dan een houten vlizotrap die je kunt uitschuiven of opvouwen. Omdat uitschuifbare of opvouwbare zoldertrappen vooral licht en praktisch moeten zijn, ligt hun prijs meestal een stuk lager. Een opvouwbare houten zoldertrap, gemaakt van hout, heeft meestal twee of drie trapdelen. Bij een uitschuifbare houten zoldertrap gaat het meestal om één of twee elementen. Een houten vlizotrap wordt zeer vaak als bouwpakket aangeboden wat uiteraard de prijs ten goede komt. Wens je toch liever een houten zoldertrap op maat of hulp bij het maken van de opening in je plafond, dan kun je natuurlijk beroep doen op een ervaren trappenmaker uit jouw regio!

aluminium zoldertrap plaatsen

Aluminium zoldertrappen

Een aluminium zoldertrap scoort vooral bij de uitschuifbare en de opvouwbare zoldertrappen. Door de sterke en lichte eigenschappen van aluminium, is dit materiaal uiterst geschikt om te dienen als stevige en betrouwbare basis voor de trap naar je zolder. De meeste aluminium trappen kun je verkrijgen in verschillende standaardmaten en vaak zijn ze ook reeds voorzien van een trapleuning en antislip treden. Door het lichte materiaal kunnen de meeste aluminium zoldertrappen manueel bediend worden met een bedieningsstok, maar een automatisatie behoort zeker ook tot de mogelijkheden. Als alternatief voor een uitschuifbare zoldertrap, kun je ook kiezen voor een schaartrap uit aluminium, die je in diverse uitvoeringen kunt verkrijgen. Natuurlijk beperkt het assortiment aluminium zoldertrappen zich niet tot de verborgen zoldertrappen. Er bestaan mooie vaste zoldertrappen uit aluminium die, al dan niet gecombineerd met een houten afwerking of bescherming, zeer decoratief en elegant staan in elk interieur. Een aluminium zoldertrap kun je in diverse kleuren en materialen laten maken en je kunt de aluminium treden puur laten, of ze laten bekleden met hout, kurk, glas of laminaat. Ontdek de vele mogelijkheden van een aluminium zoldertrap en contacteer enkele lokale trappenmakers uit je regio voor enkele vrijblijvende offertes!

metalen zoldertrap plaatsen

Metalen zoldertrappen

Voor een vaste zoldertrap kunnen er, naast hout en aluminium, ook andere materialen gebruikt worden zoals metaal of kunststof. Bij metalen zoldertrappen gaat het dan voornamelijk om inox of smeedijzer. Vooral met RVS of inox zijn er vele mogelijkheden: een sobere rechte trap naar je zolder, een stijlvolle trap met zwevende treden op een enkele middenbalk, een spiltrap met glazen treden of een unieke design trap; alle producten kunnen door een professionele trappenmaker verwerkt worden in je trap. Vaak wordt het koele en stijlvolle staal gecombineerd met warme houtsoorten in de treden en de trapleuningen. Je kunt voor het betreden van je zolder ook kiezen voor een smeedijzeren draaiende trap. Het voordeel van een ijzeren spiltrap is dat je trap weinig ruimte inneemt, maar dat hij toch een grote decoratieve meerwaarde biedt aan je interieur. Het nadeel van een smeedijzeren zoldertrap is het prijskaartje, want de handgemaakte trap heeft vele frivole en artistieke toevoegingen. De aangebrachte krullen, bogen, rozetten, bloemmotieven of heraldische ornamenten vragen veel tijd en precisie waardoor de prijs verhoogd wordt. Anderzijds heb je met een smeedijzeren zoldertrap een unieke en fascinerende trap die tijdloos en authentiek is. En je kunt ook op geen veiligere manier je zolder betreden. Wens je meer te weten over de mogelijkheden en de prijzen voor een metalen zoldertrap? Via offertesonline.be kun je vrijblijvend een e-mail sturen naar de erkende trappenmakers uit jouw regio!

elektrische zoldertrap plaatsen

Elektrische zoldertrappen

De meeste verborgen zoldertrappen kunnen voorzien worden van een elektrische bediening. Zowel bij een opvouwbare zoldertrap, een uitschuifbare zoldertrap of een schaartrap, kan een automatische bediening je vele manuele handelingen besparen. Het loont dus de moeite om af te wegen of een elektrische zoldertrap je meer comfort en tijd oplevert. Wanneer je je zolder maar één of twee keer per jaar gebruikt, lijkt dit niet echt noodzakelijk, maar vaak moet men een zolder meer betreden dan men lief is. Zeker wanneer je weer één van je spullen nodig hebt van je extra opslagruimte. Sowieso is een elektrische zoldertrap een gemak wanneer je je zolder wilt betreden. Via een veersysteem en een elektrische motor wordt je opvouwbare of uitschuifbare zoldertrap vlekkeloos bediend. Een elektrische zoldertrap wordt met een afstandsbediening geleverd en/of met een schakelaar en bij een stroomuitval kun je je zoldertrap nog steeds manueel bedienen. Ook een bediening via een smartphone app behoort tot de mogelijkheden. Een kwaliteitsvolle elektrische zoldertrap is tevens uitgerust met een objectdetectie en heeft een bescherming met een magneetsluiting. Voor meer informatie over een elektrische zoldertrap, verwijzen we je graag door naar de professionele vakmannen uit jouw regio!

Laat je bijstaan voor het maken van het trapgat

In principe kun je een trapgat naar je zolder zelf maken, maar bij een betonnen zoldervloer is dit niet zo vanzelfsprekend. Eerst moet je bepalen welk soort opening je nodig hebt voor het plaatsen van je trap. De grootte van het luik bij een opvouwbare zoldertrap is niet hetzelfde als bij een uitschuifbare trap. Bovendien moet het gat zeer nauwkeurig gemaakt worden zodat de raveelijzers perfect ingepast en verankerd kunnen worden. Door een vakkundige waterpas plaatsing, voorkom je ook luchtspleten of warmteverlies. Natuurlijk kan een trapgat ook open zijn indien je kiest voor een vaste zoldertrap of een spiltrap. Vooral bij de ronde spiltrap is het creëren van het cirkelvormige trapgat in het plafond of vloer geen sinecure. Voorzie op het vlak van veiligheid best bijkomende extra balustrades of trapleuningen rond de opening om ongelukken te voorkomen. Ongeacht of je nu een vaste zoldertrap wilt plaatsen of een verborgen zoldertrap, het vraagt toch een zekere vakkundigheid om een trapgat professioneel en stijlvol te installeren. Rekening houdend met de draagkracht van je welfsels of balken, de dikte van je betonnen vloer, de isolatienormen, de koudebruggen, de afdichting, en de veiligheid van je zoldertrap, is het daarom soms raadzaam om de hulp in te roepen van een professionele trappenmaker. Een ervaren trappenmaker zal je trapgat zeer snel en vakkundig plaatsen waarna je, indien gewenst, zelf nog je zoldertrap kunt plaatsen. Bespaar jezelf tijd en moeite en vermijdt het risico op bijkomende kosten. Via offertesonline.be kun je de lokale trappenmakers uit jouw regio contacteren voor vrijblijvende adviezen en offertes!

trapgat maken voor zoldertrap

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor een zoldertrap?

HOE WORDT DE PRIJS VOOR HET PLAATSEN VAN EEN ZOLDERTRAP BEPAALD?

De prijzen voor zoldertrappen kunnen zeer uiteenlopend zijn. Vaste trappen zullen altijd duurder zijn dan wanneer je kiest voor een beweegbare trap in hetzelfde materiaal. Steektrappen, opvouwbare trappen en uitschuifbare trappen van hout zijn vrij goedkoop omdat er lichte houtsoorten worden gebruikt, en de bijhorende producten ook betaalbaar zijn. Kies je voor een vaste houten trap, dan bepaalt de hardheid en de duurzaamheid van het hout de prijs. Trappen van aluminium zijn ook betaalbaar en ze worden voornamelijk gebruikt voor opvouwbare en uitschuifbare zoldertrappen omwille van het lichte en sterke materiaal. Kies je voor een authentieke spiltrap van staal, inox of smeedijzer, dan zal je de geldbeugel flink mogen aanspreken. Zeker als er handgemaakte bewerkingen aan te pas komen, want dan zal de prijs voor de vakmannen ook hoger oplopen. Anderzijds krijg je waar voor je geld en krijg je met een decoratieve spiltrap een echte eyecatcher in je woning. Informeer op voorhand naar de mogelijkheden en de prijzen. Contacteer de gespecialiseerde trappenmakers uit je omgeving en vraag hen naar enkele gratis offertes.

Prijzen zoldertrap

Soort zoldertrap
Gemiddelde prijs
Opvouwbare zoldertrap
Vanaf € 140
Uitschuifbare zoldertrap
Vanaf € 170
Schaartrap
Vanaf € 380
Telescopische zoldertrap
Vanaf € 230
Vaste houten zoldertrap
Vanaf € 400
Vaste zoldertrap hardhout
Vanaf € 1800
Vaste metalen zoldertrap
Vanaf € 1500
Draaitrap hout
Vanaf € 4000
Draaitrap staal
Vanaf € 5500
Draaitrap smeedijzer
Vanaf € 7000
Op zoek naar een trappenmaker uit je regio om de prijs voor je zoldertrap te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
3018 trappenmakers in uw regio!