draaitrap laten plaatsen

Bereik tot 2998 trappenmakers in Vlaanderen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  U zoekt de juiste vakman voor uw trap

  U wilt een draaitrap laten plaatsen, maar waar vindt u de geschikte vakman voor uw trap? Hoe vindt u een professionele en betrouwbare trappenmaker die actief is in uw regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  U verstuurt uw offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kan u uw offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele trappenmakers uit uw regio verstuurd. Zo bespaart u veel tijd en moeite!

 • 3

  U vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele trappenmakers die geïnteresseerd zijn in uw opdracht zullen u een offerte toesturen, waarna u rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kan nemen!

2998
trappenmakers
65
Opdrachten
per maand
51
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor trappen in Vlaanderen

Soort werken: Nieuwe trap installeren

Vorm van de trap: Andere vorm

Projectbeschrijving:

Vorm van de trap: Andere vorm
Opstelling van de trap: Andere soort opstelling
Materiaal van de trap: Metaal
Soort trapleuning: Op de trap zelf

Beschrijving:
Geachte

Ik heb een woning gekocht en wil een trap van beneden tot op zolder. Ik wil nagaan wat de mogelijkheden zijn.
Kan vanaf 1/11 in de woning en wens dit snel te realiseren.

mvg
Freddy
Offerteaanvraag uit EVERGEM

Soort werken: Nieuwe trap installeren

Vorm van de trap: 1 hoek

Projectbeschrijving:

Vorm van de trap: 1 hoek
Opstelling van de trap: Trap tegen 1 muur
Materiaal van de trap: Hout
Soort trapleuning: Op de trap zelf

Beschrijving:
Beste ,
Graag hadden we een vrijblijvende offerte bekomen voor het plaatsen van een nieuwe trap naar de zolder, onze huidige trap is wit hout met donkere treden
Offerteaanvraag uit Sint-Niklaas

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele trappenmakers in Vlaanderen. Wanneer u dus uw offerteaanvraag indient voor uw draaitrap, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele trappenmakers die gelegen zijn in uw regio en de juiste kwalificaties hebben voor de door u beschreven trap.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we uw offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde trappenmakers uit uw regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor het plaatsen van uw draaitrap en contact met u opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens u alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel trappenmakers interesse tonen in uw offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk uw trap zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben in uw opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens uw contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die uw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige uw contactgegevens zullen krijgen, en u bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. U bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden u aan om uw opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de trappenmakers uit uw regio. Naast de vooropgestelde vragen, en uw contactgegevens, is het belangrijk om uw beschrijving van de trap ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Zoekt u een specifieke trappenmaker?

Vind een geschikte trappenmaker in uw buurt

Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval trappenmaker, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer u niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan u uw draaitrap wilt toevertrouwen. U moet verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die u de beste prijs/kwaliteit voor uw trap garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele trappenmakers uit uw regio. Daarna moet u hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van uw project, hopende dat zij u nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Draaitrappen: uw draaitrap professioneel en op maat laten plaatsen!

Via ons platform geeft u uw offerteaanvraag voor uw draaitrap éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde trappenmakers uit uw omgeving u contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor de plaatsing van uw draaitrap snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat u na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. U ontvangt de offertes, u vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan u om te beslissen of u tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heeft u niets te verliezen, in tegendeel... u kan er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog uw offertes aan bij alle professionele trappenmakers uit uw omgeving... Alvast veel succes met uw project!

Vind een geschikte trappenmaker uit uw buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Waarom kiezen voor een draaitrap

Een draaitrap of spiltrap onderscheidt zich van de andere trappen door zijn specifieke vorm. Een spiltrap draait, zoals de naam het zegt, volledig in een verticale spiraal rond een centrale as. Een keuze voor een draaitrap is daardoor meestal ook een bewuste en gemotiveerde keuze. Zo heeft een draaitrap maar een zeer beperkte ruimte nodig waardoor u meer nuttige ruimte over heeft voor uw binnenmuren. Bij een rechte trap of wenteltrap is dit vaak niet het geval. Maar een draaitrap kan ook een decoratieve en sierlijke toevoeging zijn voor uw interieur. Een mooie esthetisch geïntegreerde spiltrap of draaitrap past bij elke woningstijl en een kunstzinnige draaitrap zal niemand onberoerd laten. Afhankelijk van uw keuze en woningstijl kunt u uw draaitrap laten vervaardigen in hout, ijzer of staal. De meeste draaitrappen worden op maat gemaakt maar soms zijn ze in prijs goedkoper dan de op maat gemaakte rechte trappen, zwevende trappen of wenteltrappen. Verder kunt u uw draaitrap ook over meerdere niveaus laten doorlopen waarbij er rustplaatsen of bordessen geplaatst worden op de verschillende verdiepingen. Een draaitrap kan zowel met vaste treden als met zwevende treden uitgevoerd worden maar een losstaande draaitrap zal bijna altijd voorzien zijn van een buiten balustrade. Deze balustrade verhoogt niet alleen de uitstraling van uw draaitrap maar ze zorgt ook voor een verhoogd veiligheidsgevoel wanneer u de spiltrap betreedt. Een draaitrap wordt omwille van zijn beperkte oppervlakte ook vaak gebruikt als een zoldertrap of als een brandtrap naast de woning. Kortom, een draaitrap is een multifunctionele trap die zowel praktisch als esthetisch het verschil kan maken. Een romantische houten draaitrap in een landelijke woning of een industriële zwarte stalen draaitrap in een moderne woning of loft? Met een decoratieve spiltrap kunt u alle kanten uit en de professionele trappenmakers uit uw regio kunnen u een uitgebreid gamma aanbieden van draaitrappen in allerlei vormen en materialen. Laat u inspireren of neem contact op met de lokale trappenmakers uit uw buurt voor enkele vrijblijvende adviezen, voorbeelden en/of prijsoffertes! 

kiezen voor een draaitrap

Mogelijke materialen voor een draaitrap

houten draaitrap

Draaitrap van hout

Een houten draaitrap wordt meestal op maat gemaakt alhoewel er ook standaard draaitrappen of draaitrap bouwpakketten bestaan van goedkopere houtsoorten. De meeste moderne houten draaitrappen worden gemaakt uit een frame van metaal, staal of RVS die dan bekleed worden met houten treden. Maar ook een volledige houten draaitrap is nog steeds gegeerd, zeker wanneer de natuurlijke warmte en de romantiek van het hout de voorkeur geniet. Een houten draaitrap of spiltrap past dan ook in nagenoeg elk interieur. Zo valt een modern en minimalistisch Scandinavisch interieur perfect te combineren met een warme houten draaitrap. Er bestaan dan ook verschillende houtsoorten en kleurvariaties die u bij uw trappenmaker kunt kiezen. De meeste gebruikte duurzame houtsoorten voor trappen zijn eik, beuk, wengé, afzelia, esdoorn, notelaar of thermowood. Voor de afwerking en de slijtvastheid wordt een houten draaitrap door de trappenmaker voorzien van een beschermende en verhardende coating die jaren meegaat. Daarnaast kunt u ook kiezen voor een gladde en moderne uitvoering van uw draaitrap of eerder gaan voor een grovere en rustieke uitvoering van de trap. Bij een keuze voor een draaitrap met gecombineerde materialen worden de treden en de trapleuning van hout mee aangepast en verwerkt volgens de stijl van uw trap. De prijs voor een houten draaitrap zal voornamelijk afhangen van de materialen, de gebruikte houtsoort en de werkuren. Via offertesonline.be kunt u gratis de regionale trappenmakers uit uw buurt contacteren voor enkele offertes van houten spiltrappen!

stalen draaitrap

Draaitrap van staal

Een stalen draaitrap straalt een bepaalde klasse uit ongeacht of het nu gaat om een volledige stalen draaitrap of om een een stalen spiltrap met houten, glazen of natuurstenen treden. Een stalen draaitrap kunt u verkrijgen in een decoratieve sierlijke versie of in een minimalistische moderne versie waarbij ook de kleur van het staal kan aangepast worden aan uw interieur. Zo kan een zwarte stalen draaitrap zeer mooi contrasteren tegen een witte achtergrond waarbij u het staal van uw spiltrap in zijn ruwe vorm kunt laten. Een stalen draaitrap kunt u ook laten poedercoaten of lakken in een eigentijdse kleur waardoor u het effect van uw draaitrap als eyecatcher nog vergroot. Een gelakte stalen draaitrap oogt decoratief zeer mooi maar zal iets krasgevoeliger zijn en de trappen vragen na enkele jaren een opfrissing. Een Inox trap vormt een goed alternatief en dit roestvrije staal wordt zeer vaak gebruikt in combinatie met andere materialen. Een Inox draaitrap vraagt weinig tot geen onderhoud en het zilverkleurig staal laat zich zeer goed integreren. Het strakke uiterlijk van inox gecombineerd met treden van hout, glas of natuursteen geeft vaak verbluffende en stijlvolle creaties. Stalen draaitrappen zijn niet zo goedkoop maar ze zijn zeer duurzaam en tijdloos. Ook qua onderhoud heeft u weinig werk. Een stalen draaitrap wordt vaak voorzien van geluiddempende materialen zoals kunststof, rubber of kurk wanneer de treden ook uit staal zijn terwijl dit bij treden uit hout, rubberwood of glas niet hoeft. En ook in de trapleuning of de balustrade wordt er vaak gekozen voor een stijlvolle materiaal combinatie. Het maakt dat een stalen draaitrap, ondanks de prijs, nog steeds de populairste draaitrap is. Met een stalen spiltrap kiest u voor een kwalitatieve designvolle en duurzame draaitrap waarvan u levenslang kunt genieten. Ontdek de troeven van een stalen draaitrap bij de lokale trappenmakers uit uw regio en vraag hen naar enkele vrijblijvende prijsoffertes!

ijzeren draaitrap

Draaitrap van ijzer

Wanneer u echt een authentieke, ambachtelijke en unieke draaitrap wenst, kunt u misschien opteren voor een draaitrap uit smeedijzer. Deze ijzeren op maat gemaakte trap is zeker niet de goedkoopste onder de draaitrappen maar de decoratieve sierlijkheid van een smeedijzeren draaitrap zult u moeilijk kunnen evenaren. Bij een smeedijzeren draaitrap of spiltrap draait het om uitstraling, kunstzinnigheid en distinctie. Vaak heeft een smeedijzeren draaitrap een rijk versierde balustrade met ingewerkte figuren, bloemmotieven, medaillons of sierlijke krullen en bogen. De treden van een smeedijzeren spiltrap kunnen daarbij vol zijn maar meestal zal men hier ook kiezen voor gerasterde treden met wederkerende sierpatronen. Met een smeedijzeren draaitrap haalt u een eyecatcher van formaat in huis die onmiddellijk de aandacht zal trekken van elke bezoeker in uw huis. Ter bescherming tegen de slijtage kan de trappenmaker uw draaitrap nog metalliseren, verzinken of poederlakken. Het onderhoud van uw draaitrap zal waarschijnlijk iets meer inzet vragen maar voor deze vorstelijke trap zult u dit er graag bijnemen. Met een ambachtelijk vervaardigde smeedijzeren draaitrap verrijkt u uw interieur op een onnavolgbare wijze en zult u blijvend gefascineerd worden door de gracieuze aanwezigheid van uw trap. Bekijk de vele kunstzinnige voorbeelden van smeedijzeren draaitrappen bij de erkende trappenmakers uit uw regio!  

glazen draaitrap

Draaitrap van glas

Bij een draaitrap van glas wordt er gebruik gemaakt van een stalen, aluminium of inox frame waarop de treden van glas worden bevestigd. De glazen treden van een draaitrap kunnen daarbij volledig doorzichtig zijn of mat zijn. In tegenstelling tot een zwevende trap of rechte trap zijn de doorschijnende glazen treden bij een spiltrap minder angstaanjagend en is er, dankzij de doorlopende balustrade, een goede houvast voor uw trap. Naast de glazen treden wordt ook de balustrade van uw draaitrap vaak gemaakt uit glas, al dan niet gecombineerd met een houten of metalen trapleuning. Een glazen draaitrap wordt doorgaans meer gebruikt bij moderne en ruimtelijke woningen en we treffen ze vaak aan bij villa’s, lofts en kantoorruimtes. Het prijskaartje van een glazen draaitrap is redelijk duur en niet aan iedereen gegeven. Een glazen draaitrap straalt dan ook klasse en durf uit. Het feit dat het vuil en het stof sneller zichtbaar zal zijn dan bij andere trappen, zal de bewonderaars van deze draaitrap niet weerhouden van hun keuze. En bij een glazen draaitrap met matte treden valt dit heus wel mee. Indien u dus houdt van een innovatieve stijlvolle en chique draaitrap dan zit u met een draaitrap van glas zeker gebeiteld. Laat u overtuigen door de regionale trappenmakers uit uw regio en bekijk de vele mooie realisaties van hun draaitrappen met glas. Ze zullen u graag vrijblijvend voorzien van adviezen en/of offertes!

Op zoek naar een trappenmaker om een vrijblijvende offerte te maken voor uw draaitrap?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor een draaitrap?

HOE WORDT DE PRIJS VOOR het plaatsen van een draaitrap BEPAALD?

Wanneer u een draaitrap laat plaatsen, dan moet u rekening houden met 2 variabelen binnen de kostprijs. Enerzijds is er de kostprijs van de materialen die gebruikt zullen worden voor uw trap, en anderzijds is er de arbeidskost van de trappenmaker(s) zelf.

Gezien de arbeidskost een groot deel van de totaalprijs bepaald, is het belangrijk dat u meerdere offertes opvraagt bij verschillende professionele trappenmakers uit uw regio.

Wat de arbeidskosten betreft mag u rekenen op een kost van ongeveer € 30-50 per uur.

Prijzen draaitrap

Soort draaitrap
Gemiddelde prijs
Draaitrap hout
Vanaf € 4000
Draaitrap staal
Vanaf € 5500
Draaitrap smeedijzer
Vanaf € 7000
Draaitrap glas
Vanaf € 6000
Draaitrap aluminium
Vanaf € 3000
Op zoek naar een trappenmaker uit uw regio om de prijs voor uw draaitrap te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
2998 trappenmakers in uw regio!

Vergelijk offertes voor uw Trappen

Na het ontvangen van deze offertes bent u tot niets verplicht, enkel beter ingelicht.

U heeft dus niets te verliezen...