DRAAITRAP LATEN PLAATSEN

Bereik tot 3018 trappenmakers in Vlaanderen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  Zoek je de juiste vakman voor je nieuwe trap?

  Je wilt een draaitrap laten plaatsen, maar waar vind je de geschikte vakman voor je nieuwe trap? Hoe vind je een professionele en betrouwbare trappenmaker die actief is in jouw regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  Je verstuurt je offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kun je je offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele trappenmakers uit je regio verstuurd. Zo bespaar je veel tijd en moeite!

 • 3

  Je vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele trappenmakers die geïnteresseerd zijn in jouw opdracht zullen je een offerte toesturen, waarna je rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kunt nemen!

3018
trappenmakers
15
Opdrachten
per maand
13
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor trappen in Vlaanderen

Soort werken: Nieuwe trap installeren

Vorm van de trap: 1 hoek

Projectbeschrijving: Trap tussen 2 muren

Projectbeschrijving:

Vorm van de trap: 1 hoek
Opstelling van de trap: Trap tussen 2 muren
Materiaal van de trap: Hout
Soort trapleuning: Tegen de muur

Beschrijving:
Voor ogenblik zeer steile trap hoogte 3.25 m, over een lengte van 2.05 m, er zou gebruik kunnen gemaakt worden van 3.00 en een kwartdraai naar links beginnend in de eetruimte.
Arrow
Offerteaanvraag uit Ieper

Soort werken: Nieuwe trap installeren

Vorm van de trap: Zoldertrap

Projectbeschrijving: Trap tegen 1 muur

Projectbeschrijving:

Vorm van de trap: Zoldertrap
Opstelling van de trap: Trap tegen 1 muur
Materiaal van de trap: Hout
Soort trapleuning: Op de trap zelf

Beschrijving:
Beste, Ik wens een vaste trap te plaatsen van het eerste verdiep naar de zolder. Dit betreft het gedeelte trappenhal met hoog plafond, waarbij een zoldertrapgat moet worden aangemaakt ( houten constructie ). Hoogte van de kleine hal op het eerste verdiep tot plafond bedraagt ongeveer 3 a 3,5 m. De trap die moet worden geplaatst zal dus moeten zweven richting de buitenmuur achteraan met een kwartdraai om in de zolderruimte te komen. De trap moet tevens tegen de rechtermuur worden geplaatst ter ondersteuning met balustrade op de linkerkant van de trap. Het dak van de zolder betreft een puntdak. Dit is de reden waarom er een kwartslag in de trap moet komen. Breedte van de hal is +- 1,50 m. Breedte van de trap is +- 68 cm. De offerte komt dus neer op het plaatsen en installeren van trap met zoldergat.
Arrow
Offerteaanvraag uit Schoten

Vind een geschikte trappenmaker in je buurt

Het vinden van de geschikte vakman, in dit geval een trappenmaker, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer je niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan je je draaitrap wilt toevertrouwen. Je moet verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die je de beste prijs/kwaliteit voor je nieuwe trap garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele trappenmakers uit je regio. Daarna moet je hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van je project, hopende dat zij jou nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Draaitrappen: je draaitrap professioneel en op maat laten plaatsen!

Via ons platform geeft je je offerteaanvraag voor de plaatsing van jouw draaitrap éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde trappenmakers uit je omgeving jou contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor je nieuwe trap snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat je na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. Je ontvangt de offertes, je vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan jou om te beslissen of je tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heb je niets te verliezen, in tegendeel... je kunt er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog je offertes aan bij alle professionele trappenmakers uit jouw omgeving... Alvast veel succes met je project!

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele trappenmakers in Vlaanderen. Wanneer je dus je offerteaanvraag indient voor je nieuwe trap, kunnen wij perfect een selectie maken van de professionele trappenmakers die gelegen zijn in jouw regio en de juiste kwalificaties hebben voor het plaatsen van jouw draaitrap.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we je offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde trappenmakers uit jouw regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven je offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor het plaatsen van je draaitrap en contact met je opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens je alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven je aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel trappenmakers interesse tonen in je offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk om het plaatsen van je nieuwe trap zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben voor de plaatsing van jouw trap, betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens je contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die jouw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. Je bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden je aan om je opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de trappenmakers uit je regio. Naast de vooropgestelde vragen, en je contactgegevens, is het belangrijk om de beschrijving van de te plaatsen nieuwe trap zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Vind een geschikte trappenmaker uit je buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Waarom kiezen voor een draaitrap?

Een draaitrap of spiltrap onderscheidt zich van de andere trappen door zijn specifieke vorm. Een spiltrap is een ronde trap die, zoals de naam het zegt, volledig in een verticale spiraal draait rond één centrale as. De draaicirkel kan hierbij gaan van een halve cirkel tot een volledige cirkel of meer, waarbij de diameter kan verschillen. Een keuze voor een draaitrap is meestal ook een bewuste en gemotiveerde keuze. Zo heeft een draaitrap maar een zeer beperkte ruimte nodig waardoor je meer nuttige ruimte over hebt voor je binnenmuren. Bij een rechte trap, kwartdraai trap, wenteltrap of rechte steektrap is dit vaak niet het geval. Maar een draaitrap kan ook een decoratieve en sierlijke toevoeging zijn voor je interieur. Een mooie esthetisch geïntegreerde spiltrap of draaitrap past bij elke woningstijl en de kunstzinnige draaitrap zal niemand onberoerd laten. Afhankelijk van je keuze en je woningstijl, kun je je draaitrap laten vervaardigen in hout, ijzer of staal. De meeste draaitrappen worden op maat gemaakt, maar soms zijn ze in prijs goedkoper dan de op maat gemaakte rechte trappen, zwevende trappen of wenteltrappen. Je kunt je draaitrap ook over meerdere niveaus laten doorlopen waarbij er rustplaatsen of bordessen geplaatst worden in je ronde trap op de verschillende verdiepingen. Een draaitrap kan zowel met vaste treden als met zwevende treden uitgevoerd worden, maar een losstaande ronde trap zal bijna altijd voorzien zijn van een buiten balustrade of leuning. Deze balustrade verhoogt niet alleen de uitstraling van je draaitrap, maar ze zorgt ook voor een verhoogd veiligheidsgevoel wanneer je de spiltrap betreedt. De diameter van je trap ten opzichte van de centrale as, bepaalt ook hoe steil je draaitrap is. Een draaitrap wordt omwille van zijn beperkte oppervlakte ook vaak gebruikt als een zoldertrap of als een brandtrap naast de woning. Vooral bij een zolder met beperkte toegang, biedt een draaitrap een gepaste oplossing. Ondanks dat de trap steil is, heb je met de balustrade of leuning toch nog een grote veiligheid en houvast. Bij een steektrap is dit minder het geval. Kortom, een draaitrap is een multifunctionele trap die zowel praktisch als esthetisch het verschil kan maken en die altijd in het oog springt. Een romantische houten trap in de woonkamer van een landelijke woning, of een industriële zwarte stalen draaitrap doorheen een moderne woning of loft rond één centrale as? Met een decoratieve spiltrap kun je alle kanten uit en de professionele trappenmakers uit jouw regio kunnen je een uitgebreid gamma aanbieden van draaitrappen in allerlei vormen en materialen. Denk dus uit de box en kies niet automatisch voor een klassieke rechte trap of wenteltrap. Laat je inspireren of neem contact op met de lokale trappenmakers uit je buurt voor enkele adviezen, voorbeelden of vrijblijvende prijsvoorstellen! 

kiezen voor een draaitrap

Mogelijke materialen voor een draaitrap

houten draaitrap

Draaitrap van hout

Een houten trap wordt meestal op maat gemaakt, alhoewel er ook standaard draaitrappen of draaitrap bouwpakketten bestaan van goedkopere houtsoorten die voor de doe het zelvers gratis geleverd worden onder bepaalde voorwaarden. De meeste moderne houten draaitrappen worden gemaakt uit een frame van metaal, staal of RVS die dan bekleed worden met houten treden. Maar ook een volledige houten trap die in een halve cirkel of hele cirkel rond de massief houten centrale as loopt, is nog steeds erg populair. Een houten trap heeft een natuurlijke look en straalt altijd warmte en romantiek uit, ongeacht of het nu gaat om een draaitrap, rechte trap, wenteltrap of steektrap. Een houten draaitrap of spiltrap past ook in nagenoeg elk interieur en de trappen bouwers zullen je trap ontwerpen naar jouw smaak en stijl. Zo valt een woonkamer met een modern en minimalistisch Scandinavisch interieur perfect te combineren met een warme houten draaitrap. Er bestaan verschillende houtsoorten en kleurvariaties die je bij je trappenmaker kunt kiezen. De meeste gebruikte duurzame houtsoorten voor trappen zijn eik, beuk, wengé, afzelia, esdoorn, notelaar of Thermowood. De houten trappen worden door de trappenmaker ook afgewerkt met een beschermende en verhardende coating die jaren meegaat. Door deze bescherming zijn de houten treden en bordessen van de trappen slijtvast en krasbestendig. Daarnaast kun je ook kiezen voor een gladde en moderne uitvoering van jouw draaitrap of eerder gaan voor een grovere en rustieke uitvoering van de trap. Kies je voor een draaitrap met gecombineerde materialen, dan worden de treden en de leuning van hout mee aangepast en verwerkt volgens de stijl van je trap. De prijs voor een houten draaitrap zal voornamelijk afhangen van de materialen, de gebruikte houtsoort en de werkuren. Via offertesonline.be kun je gratis de regionale trappenmakers uit je buurt contacteren voor enkele vrijblijvende prijsvoorstellen!

stalen draaitrap

Draaitrap van staal

Een stalen draaitrap straalt een bepaalde klasse uit, ongeacht of het nu gaat om een volledige stalen draaitrap of om een een stalen spiltrap met houten, glazen of natuurstenen treden. Je kunt hierbij opteren voor een decoratieve sierlijke versie of eerder voor een minimalistische moderne versie, waarbij ook de kleur van het staal kan aangepast worden aan je interieur. Zo kan een zwarte stalen draaitrap zeer mooi contrasteren tegen een witte achtergrond waarbij je het staal van je spiltrap in zijn ruwe vorm kunt laten. Maar je kunt je stalen draaitrap ook laten poedercoaten of lakken in een eigentijdse kleur waardoor je het effect van je draaitrap als eyecatcher nog vergroot. Een gelakte stalen draaitrap oogt decoratief zeer mooi, maar zal iets krasgevoeliger zijn bij het belopen en de trappen vragen na enkele jaren een opfrissing. Stalen draaitrappen zijn niet zo goedkoop omwille van het materiaal en de werkuren, maar ze zijn zeer duurzaam en tijdloos. Ook qua onderhoud heb je weinig werk. Bij een stalen draaitrap gebruikt men vaak ook geluiddempende materialen zoals kunststof, rubber of kurk wanneer de treden ook uit staal zijn. Indien de treden of bordessen uit hout, rubberwood of glas zijn, hoeft dit niet. Bij een traprenovatie van bestaande stalen trappen kan men ook een ander materiaalsoort plaatsen op de treden, waardoor de trap een nieuwe uitstraling en bescherming krijgt. En ook voor de trapleuning of de balustrade wordt er vaak gekozen voor een stijlvolle materiaal combinatie. Het maakt dat een stalen draaitrap, ondanks de prijs, nog steeds de populairste draaitrap is van alle draaiende trappen. Een Inox trap vormt een goed alternatief en dit roestvrije staal wordt zeer vaak gebruikt in combinatie met andere materialen. Een Inox draaitrap vraagt weinig tot geen onderhoud en het zilverkleurig staal laat zich zeer goed integreren. Het strakke uiterlijk van inox gecombineerd met treden van hout, glas of natuursteen geeft vaak verbluffende en stijlvolle creaties. Inox trappen zijn ook erg populair in kantoren en bedrijven. Met een stalen of inox spiltrap kies je voor een kwalitatieve designvolle en duurzame draaitrap waarvan je levenslang kunt genieten. Ontdek de troeven van een stalen draaitrap bij de lokale trappenmakers uit je regio en ontvang vrijblijvend enkele prijsoffertes op aanvraag!

ijzeren draaitrap

Draaitrap van ijzer

Wanneer je echt een authentieke, ambachtelijke en unieke draaitrap wenst, kun je misschien opteren voor een draaitrap uit smeedijzer. Deze ijzeren op maat gemaakte trap is zeker niet de goedkoopste onder de draaitrappen, maar de decoratieve sierlijkheid van een smeedijzeren draaitrap zal je moeilijk kunnen evenaren. Bij een smeedijzeren draaitrap of spiltrap draait het om uitstraling, kunstzinnigheid en distinctie. Vaak heeft een smeedijzeren draaitrap een rijk versierde balustrade met ingewerkte figuren, bloemmotieven, medaillons of sierlijke krullen en bogen. De treden van een smeedijzeren spiltrap kunnen daarbij vol zijn, maar meestal zal men hier ook kiezen voor gerasterde treden met wederkerende sierpatronen. Het ontwerpen van een smeedijzeren trap is ingewikkelder en het vraagt dan ook een grote vakkundigheid, waarbij de trappenmaker met verschillende factoren moet rekening houden. Ter bescherming tegen de slijtage kan de trappenmaker je draaitrap nog metalliseren, verzinken of poederlakken. Het onderhoud van je draaitrap zal waarschijnlijk iets meer inzet vragen, maar voor deze vorstelijke trap zal je er dit graag bijnemen. Met een smeedijzeren draaitrap kies je voor een eyecatcher van formaat die in je huis onmiddellijk de aandacht zal trekken van elke bezoeker. Met een ambachtelijk vervaardigde smeedijzeren draaitrap verrijk je je interieur op een onnavolgbare wijze en zal je blijvend gefascineerd worden door de gracieuze aanwezigheid van jouw trap. Bekijk de vele kunstzinnige voorbeelden van smeedijzeren draaitrappen bij de erkende trappenmakers uit je regio!  

glazen draaitrap

Draaitrap van glas

Bij een draaitrap van glas wordt er gebruik gemaakt van een stalen, aluminium of inox frame waarop de treden van glas worden bevestigd. De glazen treden van een draaitrap kunnen daarbij volledig doorzichtig zijn of mat zijn. In tegenstelling tot een zwevende trap of rechte trap, zijn de doorschijnende glazen treden bij een spiltrap minder angstaanjagend en is er, dankzij de doorlopende balustrade, een goede houvast voor het belopen van je trap. Ook de diameter bepaalt hierbij de breedte van je treden. Naast de glazen treden wordt ook de balustrade van je draaitrap vaak gemaakt uit glas, al dan niet gecombineerd met een houten of metalen trapleuning. Een glazen draaitrap wordt doorgaans meer gebruikt bij moderne en ruimtelijke woningen en we treffen ze vaak aan bij villa’s, lofts en kantoorruimtes. Het prijskaartje van een glazen draaitrap is redelijk duur en het is niet aan iedereen gegeven om deze trap te plaatsen. Een glazen draaitrap straalt dan ook klasse en durf uit. Het feit dat het vuil en het stof sneller zichtbaar zal zijn dan bij andere trappen, zal de bewonderaars van deze draaitrap niet weerhouden van hun keuze. En bij een glazen draaitrap met matte treden valt dit heus wel mee. Indien je dus houdt van een innovatieve stijlvolle en chique draaitrap, dan zit je met een draaitrap van glas zeker gebeiteld. Laat je overtuigen door de regionale trappenmakers uit jouw regio en bekijk de vele mooie realisaties van hun draaitrappen met glas. Ze zullen je graag vrijblijvend voorzien van adviezen en/of offertes!

Op zoek naar een trappenmaker om een vrijblijvende offerte te maken voor je draaitrap?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor een draaitrap?

HOE WORDT DE PRIJS VOOR HET PLAATSEN VAN EEN DRAAITRAP BEPAALD?

Een draaitrap hoeft niet altijd duurder te zijn dan een rechte trap. Zowel voor een draaitrap, wenteltrap, steektrap, kwartdraai trap als rechte trap zijn er verschillende factoren die de prijs van je trap zullen bepalen. Bij een draaitrap is de diameter en de hoogte van de trap één van de belangrijkste factoren. Er bestaan standaard trappen, maar vaak wordt een draaitrap toch op maat gemaakt, zeker als het gaat om een trap in een living of woonkamer. Ook het materiaal speelt mee in het kostenplaatje. Trappen van smeedijzer, staal of glas kosten aanzienlijk meer en ook tussen de houten trappen is er een prijsverschil naargelang de gebruikte houtsoort. Een draaitrap kun je ook combineren met verschillende materialen, zodat je de prijs kunt drukken, zonder dat dit afbreuk doet aan de uitstraling van je draaitrap. Tot slot zullen ook de werkuren meegerekend moeten worden. Aan de hand van al deze factoren kun je een draaitrap kiezen die overeenkomt met je wensen en je budget. Laat je op voorhand goed informeren en vraag zeker ook een paar prijsoffertes aan zodat je kunt vergelijken. Ook kun je de reviews bekijken van de trappenmakers uit jouw regio zodat je betrouwbare info krijgt over de prijs-kwaliteit. 

Prijs draaitrap

Soort draaitrap
Gemiddelde prijs
Draaitrap hout
Vanaf € 4000
Draaitrap staal
Vanaf € 5500
Draaitrap smeedijzer
Vanaf € 7000
Draaitrap glas
Vanaf € 6000
Draaitrap aluminium
Vanaf € 3000
Op zoek naar een trappenmaker uit jouw regio om de prijs voor je draaitrap te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
3018 trappenmakers in uw regio!