houten trap

Bereik tot 2998 trappenmakers in Vlaanderen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  U zoekt de juiste vakman voor uw trap

  U wilt een houten trap laten plaatsen, maar waar vindt u de geschikte vakman voor uw trap? Hoe vindt u een professionele en betrouwbare trappenmaker die actief is in uw regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  U verstuurt uw offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kan u uw offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele trappenmakers uit uw regio verstuurd. Zo bespaart u veel tijd en moeite!

 • 3

  U vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele trappenmakers die geïnteresseerd zijn in uw opdracht zullen u een offerte toesturen, waarna u rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kan nemen!

2998
trappenmakers
65
Opdrachten
per maand
51
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor trappen in Vlaanderen

Soort werken: Nieuwe trap installeren

Vorm van de trap: Andere vorm

Projectbeschrijving:

Vorm van de trap: Andere vorm
Opstelling van de trap: Andere soort opstelling
Materiaal van de trap: Metaal
Soort trapleuning: Op de trap zelf

Beschrijving:
Geachte

Ik heb een woning gekocht en wil een trap van beneden tot op zolder. Ik wil nagaan wat de mogelijkheden zijn.
Kan vanaf 1/11 in de woning en wens dit snel te realiseren.

mvg
Freddy
Offerteaanvraag uit EVERGEM

Soort werken: Nieuwe trap installeren

Vorm van de trap: 1 hoek

Projectbeschrijving:

Vorm van de trap: 1 hoek
Opstelling van de trap: Trap tegen 1 muur
Materiaal van de trap: Hout
Soort trapleuning: Op de trap zelf

Beschrijving:
Beste ,
Graag hadden we een vrijblijvende offerte bekomen voor het plaatsen van een nieuwe trap naar de zolder, onze huidige trap is wit hout met donkere treden
Offerteaanvraag uit Sint-Niklaas

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele trappenmakers in Vlaanderen. Wanneer u dus uw offerteaanvraag indient voor uw houten trap, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele trappenmakers die gelegen zijn in uw regio en de juiste kwalificaties hebben voor de door u beschreven trap.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we uw offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde trappenmakers uit uw regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor het plaatsen van uw houten trap en contact met u opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens u alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel trappenmakers interesse tonen in uw offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk uw trap zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben in uw opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens uw contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die uw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige uw contactgegevens zullen krijgen, en u bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. U bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden u aan om uw opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de trappenmakers uit uw regio. Naast de vooropgestelde vragen, en uw contactgegevens, is het belangrijk om uw beschrijving van de trap ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Zoekt u een specifieke trappenmaker?

Vind een geschikte trappenmaker in uw buurt

Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval trappenmaker, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer u niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan u uw houten trap wilt toevertrouwen. U moet verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die u de beste prijs/kwaliteit voor uw trap garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele trappenmakers uit uw regio. Daarna moet u hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van uw project, hopende dat zij u nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Houten trappen: uw houten trap professioneel en op maat laten plaatsen!

Via ons platform geeft u uw offerteaanvraag voor uw houten trap éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde trappenmakers uit uw omgeving u contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor de plaatsing van uw houten trap snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat u na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. U ontvangt de offertes, u vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan u om te beslissen of u tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heeft u niets te verliezen, in tegendeel... u kan er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog uw offertes aan bij alle professionele trappenmakers uit uw omgeving... Alvast veel succes met uw project!

Vind een geschikte trappenmaker uit uw buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Waarom een houten trap plaatsen?

Een juiste trapkeuze maken bij een nieuwbouw of een woningrenovatie is en blijft een moeilijke opgave. Enerzijds willen we onze woning hedendaags en modern inrichten en anderzijds willen we vermijden dat het interieur van onze woning te koud of te afstandelijk is. Een warme natuurlijke houten trap biedt u een oplossing die tegemoet komt aan beide verzuchtingen. Zonder afbreuk te doen aan de mooie strakke metalen trappen, met een houten trap zal uw woning een stuk gezelliger en warmer aanvoelen. Hoeft dit een afbreuk te doen aan uw vooropgestelde woningstijl? Helemaal niet want tegenwoordig is een houten trap zo veelzijdig dat hij in elk interieur en in elke woningstijl vlekkeloos kan geïntegreerd worden. De houten trap variaties zijn onbeperkt zowel qua vormgeving, materiaalkeuze of kleuren. Of het nu gaat om een houten steektrap, zoldertrap, draaitrap, kwartdraai trap, zwevende trap of een design trap, met een houten trap komt u tegemoet aan alle vereisten. Zo kunt u een stijlvolle houten trap met smeedijzer perfect inpassen in een landelijke of industriële woningstijl of kunt u bij een hedendaagse woningstijl kiezen voor een strakke houten trap met zwevende treden of voor een houten trap met glazen treden. In tegenstelling tot de andere trappen voelt een aanraking met het hout van uw trap steeds warm en aangenaam aan. Hout is ook zeer gemakkelijk door de trappenmaker te bewerken en een houten trap op maat zal doorgaans minder kosten dan een op maat gemaakte stalen, ijzeren of aluminium trap. Veel zal daarbij afhangen van de gekozen houtsoort. Het spreekt voor zich dat een volledige houten trap uit duurzaam eik meer zal kosten dan een grenen of beuken trap. Een kwalitatieve houten trap gaat, mits een goed onderhoud, levenslang mee. Een professionele trappenmaker zal uw houten trap beschermen en verharden met een componenten coating waardoor uw trap slijt- en krasbestendig zal zijn. Afhankelijk van de houtsoort en uw wensen kunt u de trap nadien beitsen, vernissen of oliën waardoor uw trap zal blijven stralen door de jaren heen. Met een houten trap kiest u voor een hedendaagse warme en stijlvolle trap met een natuurlijke uitstraling. Laat u inspireren door de vele mooie voorbeelden van de erkende trappenmakers uit uw regio en vraag naar enkele vrijblijvende offertes voor uw houten trap!

waarom houten trap kiezen

Mogelijke houtsoorten voor uw houten trap

eiken trap

Eiken trap

Een eiken trap behoort nog steeds tot populairste houtsoorten voor een houten trap. Een eiken trap straalt een tijdloze klasse en duurzaamheid uit en deze houten trap past zowel in klassieke als in moderne interieurs. Afhankelijk van de eik soort kan uw trap verschillende tekeningen en kleuren weergeven. De meest gekende eikenbomen zijn de wintereik, de zomereik, de Portugese eik en de Amerikaanse eik maar er bestaan nog talrijke andere varianten. Een eiken trap is door de homogene houtstructuur van het eikenhout zeer slijtvast. Ondanks de stijfheid van eik is een houten trap van eik toch gemakkelijk door een trappenmaker te bewerken. Een eiken trap wordt onderhouden door de trap te beitsen, te waxen, te vernissen of te oliën. Door te waxen, te beitsen of te oliën voedt u het hout van uw eiken trap terwijl een vernislaag uw trap zal beschermen tegen de slijtage. Met een eiken trap kiest u resoluut voor een houten trap met een uitstekende traditie doorheen de eeuwen. De vele kleurvarianten en de betrouwbare eigenschappen van deze houtsoort maken dat hij in elk interieur het verschil kan maken! Voor meer informatie over eiken trappen, verwijzen we u graag door naar de professionele trappenmakers uit uw regio!

beuken trap

Beuken trap

Een beuken trap behoort ook tot de vaste waarden tussen de kwaliteitsvolle houten trappen. In tegenstelling tot andere houtsoorten heeft deze Europese houtsoort een zeer egale structuur. Een beuken trap vertoont weinig nerven of tekening waardoor uw beuken trap een zeer homogene houtstructuur vertoont. Het harde hout heeft een lichte kleur en het hout splintert niet wanneer het wordt behandeld. Beuk kan ook gestoomd worden waardoor uw houten trap een lichtrode tot rozige uitstraling krijgt. Een beuken trap oogt strak en modern en de houtsoort wordt dan ook veel gebruikt bij hedendaagse of moderne woningen. Net als bij een eiken trap kunt u uw beuken trap beitsen, waxen, oliën of vernissen maar niet alle producten worden door beuk even goed verdragen en het is aangeraden om hier alleen maar de specifieke producten voor beuken trappen te gebruiken. Een beuken trap wordt door de trappenmaker behandeld met een verhardende vernis waardoor uw houten trap beschermd wordt tegen de dagelijkse slijtage invloeden. Heeft u interesse in een beuken trap? Contacteer hier de erkende trappenmakers uit uw regio of buurt voor enkele vrijblijvende offertes!

rubberwood trap

Rubberwood trap

Grenen hout oogt zeer mooi en warm en het wordt veel gebruikt voor meubels en bekistingen of voor de bekleding van ruimtes . Grenen behoort echter tot de zachtere houtsoorten waardoor het minder geschikt is voor vaste houten trappen, zelfs als hout het wordt behandeld. Als alternatief voor een grenen trap kunt u beter kiezen voor een rubberwood trap. Rubberwood is een houtsoort die afkomstig is van de Braziliaanse rubberboom die oorspronkelijk alleen maar voorkwam in het Amazonewoud. Tegenwoordig wordt rubberwood ecologisch gekweekt in plantages die zich in Zuidoost-Azië bevinden. Een rubberwood trap heeft nagenoeg hetzelfde uitzicht als een grenen trap en is lichtcrèmig van kleur. Rubberwood is zeer slijt- en vormvast en het hout is zeer gemakkelijk te bewerken. Door de stabiele eigenschappen zal het hout van uw rubberwood trap nauwelijks uitzetten of krimpen. Een rubberwood trap is goedkoper dan de meeste andere hardhout trappen en door de lichte kleur kan uw houten trap in verschillende kleurvarianten worden afgewerkt. Zo kunt u uw rubberwood trap het uitzicht meegeven van een eiken of beuken trap. Ook in moderne woningen komt de strakke vorm en de witte natuurlijke kleur van een rubberwood trap goed tot uiting. Ontdek de rubberwood trappen bij de regionale trappenmakers uit uw omgeving en vraag hen naar enkele vrijblijvende offertes!

houten trap

Andere houtsoorten

Naast een eiken trap, beuken trap en een rubberwood trap bestaan er nog verschillende andere hardhoutsoorten die gebruikt worden voor het vervaardigen van een houten trap. Zo kunt u kiezen voor een houten trap van duurzame Europese hardhouten zoals es of esdoorn. Deze lichtgele tot okerkleurige hardhouten hebben een mooie egale houtstructuur en het hout wordt ook nog gebruikt voor het maken van meubels en keukens op maat. Verder bestaan er nog verscheidene Afrikaanse en Aziatische hardhouten zoals merbau, meranti, wengé, ovangkol of movingui. De kleuren van deze exotische houtsoorten variëren van lichtgeel, goudbruin, roodbruin tot donkerbruin. Het kiezen van de juiste houtsoort hangt een beetje af van uw eisen en voorkeuren. Hou er wel rekening mee dat sommige van deze houtsoorten door hun specifieke eigenschappen niet geschikt zijn voor elk interieur en het loont zeker de moeite om u vooraf goed te laten informeren. Voor meer inlichtingen over de verschillende geschikte hardhoutsoorten voor een houten trap, verwijzen we u graag door naar de ervaren trappenmakers uit uw regio!

Op zoek naar een trappenmaker om een vrijblijvende offerte te maken voor uw houten trap?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Mogelijke soorten houten trappen

open houten trap plaatsen

Open houten trap

Een houten trap kunt u verkrijgen in verschillende vormen, soorten en maten. Zo hebben we onder andere een rechte houten trap, een kwartdraai trap, een molenaarstrap, een wenteltrap, een spiltrap, een zwevende trap of een houten zoldertrap. Bij bijna alle houten trappen kunt u hierbij kiezen voor een open of een gesloten trap. We spreken van een open trap installatie indien er geen stootboorden zijn zodat men tussen de treden kan doorkijken. Een open trap zult u doorgaans vaker aantreffen bij moderne en hedendaagse trappen en minder bij landelijke woningen of smalle rijhuizen. Behalve bij een zwevende trap zitten de treden van een open houten trap gekaderd tussen de twee zichtbare houten zijbalken. De meeste open trap installaties worden ook voorzien van een trap balustrade of trapleuning omdat de open treden bij sommige mensen een onveiligheidsgevoel zouden kunnen creëren. Vaak wordt de ruimte onder een open trap nuttig ingevuld door meubilair of losse stijlelementen zodat deze te bezichtigen zijn door de treden. Een open trap zult u over het algemeen vaker aantreffen bij metalen of stalen trapconstructies en minder bij houten trap installaties.

gesloten houten trap plaatsen

Gesloten houten trap

In tegenstelling tot een open houten trap kunt bij een gesloten of dichte houten trap niet tussen de treden doorkijken. De gesloten trap heeft tussen de treden stootborden die uit hetzelfde hout zijn vervaardigd als de treden. Daardoor is een gesloten trap installatie meestal iets robuuster en heeft de trap meestal een trapleuning aan de tegenovergestelde zijde van een muur. Bij losstaande gesloten trappen wordt er altijd aan beide zijden van de trap een trapleuning of trap balustrade geplaatst. Een trappenmaker zal meestal kiezen voor een gesloten trap installatie bij landelijke woningen, rijhuizen, appartementen en voor binnentrappen bij bedrijfsgebouwen. Een gesloten trap is veiliger dan een open trap en vriendelijker voor kinderen of voor personen met een (visuele) handicap. Doordat er voor een gesloten houten trap meer hout wordt gebruikt, is de prijs van deze trap hoger dan die voor een open houten trap.

rechte houten trap plaatsen

Rechte houten trap

De meest gebruikte houten trap is de rechte trap. Een rechte houten trap heeft geen kromming of draaihoek waardoor hij zeer eenvoudig door de trappenmaker kan gemaakt worden. Door de eenvormigheid en de duidelijke looplijn, geeft deze rechte houten trap aan jong en oud een veilig en comfortabel gevoel. In de meeste gevallen is een rechte houten trap een gesloten trap met stootborden. Een open rechte trap zult u meer aantreffen bij de metalen of aluminium trappen. Omwille van zijn eenvoud, zonder draaiingen en bijkomende ondersteuningen, is een rechte houten trap over het algemeen minder kostelijk dan een andere stijltrap. Alleen vraagt een rechte trap onderaan en bovenaan genoeg ruimte als aan- en afloop. Dit biedt niet alleen voordelen qua veiligheid maar het is ook handig bij het verhuizen van uw meubels en uw huisraad. U kunt een rechte houten trap ook voorzien van een trapleuning of balustrade. Vaak vormen die met uw houten rechte trap één geheel maar een combinatie met andere materialen zoals metaal of inox kan ook. Voor al de mogelijke varianten van rechte houten trappen kunt u zich laten informeren bij de erkende trappenmakers uit uw regio en u kunt hen vrijblijvend vragen naar enkele offertes!

houten kwartdraai trap plaatsen

Houten kwartdraai trap

Een houten kwartdraai trap maakt boven- of onderaan gebruik van een kwartdraai wanneer de trap boven of onder tegen een muur aanloopt. Men spreekt hier dan van een houten kwartdraai trap met onderkwart of van een houten trap met bovenkwart. Indien beide traptoegangen door muren worden omsloten, kiest men voor een houten trap met twee kwarten. De meeste houten trappen met één of meerdere kwartdraaien zijn gesloten of dichte trappen en hebben dus stootborden tussen de treden maar ook open houten trappen komen vaak voor als kwart trap. Verder kan een houten kwartdraai trap ook gebruikt om, ergens halverwege, een hoek te maken in de kamer. Deze uitvoering is vrij modern en ze wordt vooral toegepast bij grote open woningen omdat het veel plaats vraagt en het de nuttige ruimte aanzienlijk verkleint. Heeft u interesse voor een houten kwartdraai trap? Neem dan contact op met de lokale ervaren trappenmakers uit uw buurt voor enkele prijsoffertes!

houten wenteltrap plaatsen

Houten wenteltrap

Een houten wenteltrap of Engelse trap is een trap die volgens een bepaalde kromming naar boven draait. Het is één van de meest in het oog springende trappen die meestal een plaats centraal in het huis heeft of die toch op zijn minst opmerkelijk zichtbaar aanwezig is. Bij de keuze voor een houten wenteltrap, geeft u uw lokale trappenmaker meestal een project op maat mee en moet de wenteltrap een overeenstemming hebben met de nieuwe of de bestaande bouwvoorschriften of bouwplannen. Los van deze beperkingen zijn de mogelijkheden voor de trappenmaker zeer ruim. Een houten wenteltrap imponeert de ruimte en bij moderne en hedendaagse woningen wordt een wenteltrap vaak gebruikt als blikvanger of als pronkstuk. Bij een houten wenteltrap hoort ook een al even imposante trap balustrade die van hout, staal, ijzer of glas kan zijn. Met een houten wenteltrap kiest u voor een mooie en boeiende uitdaging. Het is aangeraden om u vooraf goed te laten informeren en om de bestaande professionele trappenmakers uit uw regio met elkaar te vergelijken op het vlak van aanbod en prijsoffertes.

houten spiltrap plaatsen

Houten spiltrap

Een houten spiltrap is een trap die rond een centrale as verticaal de hoogte indraait en waarbij de treden bevestigd zijn in de as. Vaak gaat het om een op maat gemaakte houten spiltrap van massief hout en worden er duurzame houtsoorten zoals eik, beuk, esdoorn of notelaar gebruikt. Maar er bestaan ook vele moderne houten spiltrappen waarvan de as en de balustrade gemaakt zijn van RVS of metaal. Bij een losstaande houten spiltrap zal er om veiligheidsredenen steeds een balustrade of trapleuning aanwezig zijn. Een houten spiltrap geeft uw woning een warme en natuurlijke uitstraling en een houten draaitrap past in nagenoeg elk interieur. Het nadeel van een houten spiltrap is dat grote meubelstukken niet via de trap zullen kunnen verhuisd worden. De prijs voor een houten draaitrap zal voornamelijk afhangen van de materialen, de gebruikte houtsoort en de werkuren. Laat u daarom verder informeren door de ervaren trappenmakers uit uw regio die u perfect alle voor- en nadelen kunnen uitleggen!

zwevende houten trap plaatsen

Zwevende houten trap

Met een houten zwevende trap kiest u voor een moderne, gedurfde en in het oog springende trapcreatie. Het illusionaire beeld van een houten trap die letterlijk lijkt te zweven, geeft uw gasten steeds weer een beeld van verwondering en verrassing. Een zwevende houten trap wordt door middel van stalen dragers en beugels verankerd in uw muur die daarvoor een minimum dikte moet hebben van veertien centimeter. Naast een volledig open zwevende houten trap bestaat er ook nog een zwevende houten trap tussen twee muren waarbij de houten treden worden vastgezet langs beide zijden. Het voordeel van een zwevende houten trap tussen twee muren is dat er een grotere draagkracht is waardoor de dikte van uw muren minder van belang is. Soms wordt een zwevende houten trap ook voorzien van een trap balustrade die los of vast tegen uw zwevende treden door de trappenmaker wordt aangebracht. Met een houten zwevende trap koppelt u de natuurlijke warmte van uw hout aan de moderne fascinerende elegantie van uw zwevende trap. Ontdek de mooie voorbeelden van een houten zwevende trap bij de regionale trappenmakers uit uw omgeving!

houten zoldertrap plaatsen

Houten zoldertrap

De keuze voor een zoldertrap hangt af van bepaalde factoren. Heeft u de ruimte en/of wenst u aan uw zolder een invulling te geven als bijkomende dagelijkse leefruimte dan is een vaste houten zoldertrap de beste keuze. Wanneer u slechts zeer sporadisch uw zolder gebruikt of wanneer er geen ruimte is voor het plaatsen van een vaste houten zoldertrap dan kunt u beter kiezen voor een verborgen opvouwbare of uitschuifbare houten zoldertrap. De meest voorkomende vaste houten zoldertrappen zijn een houten molenaarstrap, een houten spiltrap of een decoratieve moderne houten trap waarvan de treden bevestigd zijn op een dragende middenbalk. Bij de houten vlizotrappen heeft u de keuze tussen een opvouwbare houten trap met twee tot vier ladder elementen of voor een uitschuifbare houten trap uit één tot drie elementen. Een houten vlizotrap kunt u als bouwpakket zelf in elkaar steken of u kunt hem op maat laten plaatsen door uw trappenmaker. Een opvouwbare of uitschuifbare houten zoldertrap wordt meestal manueel bediend maar voor een meerprijs kunt u de houten vlizotrap ook elektrisch verkrijgen. Voor meer informatie over de verschillende houten zoldertrappen, verwijzen we u graag door naar de erkende trappenmakers uit uw regio!

Vind een geschikte trappenmaker uit uw buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Houten trap laten renoveren

houten trap schilderen

Houten trap schilderen

U kunt een houten trap moderniseren of nieuw leven inblazen door uw trap te laten schilderen. Het allerbelangrijkste hierbij is de keuze van uw verf. Aangezien uw houten trap dagelijks gebruikt en belopen wordt, is een slijtvaste, duurzame en kwaliteitsvolle verf zeker noodzakelijk. Uw trap moet eerst ook goed voorbereid worden voor u hem kunt laten schilderen. Zo moet uw houten trap ontvet worden, moeten de gaatjes of scheurtjes opgevuld of hersteld worden en dienen uw houten treden, stootborden en trap balustrades opgeschuurd te worden. Vervolgens wordt er een hechtende en voedende primer aangebracht die de goede dekking van uw verf zal garanderen. Tenslotte zal de schilder of trappenmaker uw trap schilderen met een hoogwaardige kras-en stootbestendige lakverf die voorzien is op een intensief beloop. Door uw trap te laten schilderen krijgt u een mooie gerenoveerde en moderne trap voor een zeer voordelige prijs. Via offertesonline.be kunt u de professionele trappenmakers uit uw regio contacteren voor enkele vrijblijvende offertes!

houten trap vernissen

Houten trap vernissen

U kunt uw houten trap ook in ere herstellen door de originele kleur van uw trap te behouden en te vernissen. De trappenmaker zal uw houten trap dan verven met een licht gekleurde of kleurloze twee componenten vernis waardoor uw trap een duurzame en verhardende bescherming krijgt. Net zoals bij een traprenovatie waarbij uw trap geschilderd wordt, zal de trappenmaker uw houten trap eerst voorbereiden. Zo zal hij uw trap volledig strippen en ontvetten waarna hij alle oneffenheden zal wegwerken en/of opvullen. Daarna zal hij alle treden en stootborden van uw houten trap opschuren en ook de houten delen van uw trap balustrade of trapleuning bewerken. Naargelang de staat van uw trap kan het hout nog bijkomend gevoed worden door het te beitsen, te waxen of te oliën. Tenslotte zal de trappenmaker de lagen vernis vakkundig aanbrengen zonder dat u hoeft te vrezen voor verflijnen of druppelvorming. Uw houten trap zal zo op een goedkope manier weer stralen als vanouds! Heeft u interesse in een traprenovatie door uw houten trap te laten vernissen? Neem dan hier contact op met de ervaren trappenmakers uit uw regio of buurt voor enkele vergelijkende offertes!

houten trap zandstralen

Houten trap zandstralen

Wanneer u uw houten trap weer wilt herstellen in zijn oorspronkelijke grandeur dan kan dit door uw houten trap te laten zandstralen. Een trap zandstralen of luchtgommen is een verfijnd proces waarbij er gebruik wordt gemaakt van ultrafijne ronde micro zandkorreltjes die uw houten trap zandstralen met een uiterst zachte aanpak. Het resultaat van een gezandstraalde houten trap is werkelijk verbluffend. Uw trap zal er weer net zo nieuw uitzien als twintig of dertig jaar geleden inclusief met de originele kleur en nerfstructuur. Door het zandstralen krijgt uw houten trap zo een tweede leven en zit u weer gebeiteld voor de volgende decennia. De belangrijkste factor bij het zandstralen of luchtgommen is dat de juiste zandkorrel gebruikt wordt want bij elke houtsoort hoort een specifieke korreldikte. Een professionele trappenmaker weet perfect hoe hij uw houten trap vakkundig en nauwkeurig moet luchtgommen. Daarna is het aan u om uw trap verder af te werken door hem te laten waxen, vernissen, beitsen of te oliën. Wenst u een traprenovatie met een topresultaat, kies er dan voor om uw trap te laten zandstralen door een erkende trappenmaker uit uw regio!

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor een houten trap?

HOE WORDT DE PRIJS VOOR het plaatsen van een houten trap BEPAALD?

Wanneer u een houten trap laat plaatsen, dan moet u rekening houden met 2 variabelen binnen de kostprijs. Enerzijds is er de kostprijs van de materialen die gebruikt zullen worden voor uw trap, en anderzijds is er de arbeidskost van de trappenmaker(s) zelf.

Gezien de arbeidskost een groot deel van de totaalprijs bepaald, is het belangrijk dat u meerdere offertes opvraagt bij verschillende professionele trappenmakers uit uw regio.

Wat de arbeidskosten betreft mag u rekenen op een kost van ongeveer € 30-50 per uur.

Prijzen houten trap

Soort trap
Gemiddelde prijs
Rechte houten trap Grenen
Vanaf € 1000
Rechte houten trap Beuk
Vanaf € 2000
Rechte houten trap Eik
Vanaf € 3000
Rechte houten tropisch hardhout
Vanaf € 4000
Rechte houten Rubberwood
Vanaf € 1300
Houten kwartdraai trap
Vanaf € 2000
Houten draaitrap
Vanaf € 4000
Houten wenteltrap
Vanaf € 3000
Zwevende houten trap
Vanaf € 4000
Vaste houten zoldertrap
Vanaf € 1000
Houten vlizotrap
Vanaf € 250
Op zoek naar een trappenmaker uit uw regio om de prijs voor uw houten trap te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
2998 trappenmakers in uw regio!

Vergelijk offertes voor uw Trappen

Na het ontvangen van deze offertes bent u tot niets verplicht, enkel beter ingelicht.

U heeft dus niets te verliezen...