HOUTEN TRAP LATEN PLAATSEN

Bereik tot 3018 trappenmakers in Vlaanderen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  Zoek je de juiste vakman voor je trap?

  Je wilt een trap laten plaatsen, maar waar vind je de geschikte vakman voor je nieuwe trap? Hoe vind je een professionele en betrouwbare trappenmaker die actief is in jouw regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  Je verstuurt je offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kun je je offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele trappenmakers uit je regio verstuurd. Zo bespaar je veel tijd en moeite!

 • 3

  Je vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele trappenmakers die geïnteresseerd zijn in jouw opdracht zullen je een offerte toesturen, waarna je rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kunt nemen!

3018
trappenmakers
16
Opdrachten
per maand
16
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor trappen in Vlaanderen

Soort werken: Nieuwe trap installeren

Vorm van de trap: 2 hoeken

Projectbeschrijving: Trap tegen 1 muur

Projectbeschrijving:

Vorm van de trap: 2 hoeken
Opstelling van de trap: Trap tegen 1 muur
Materiaal van de trap: Hout
Soort trapleuning: Op de trap zelf

Beschrijving:
Wij zijn op zoek naar een houten trap voor in de inkom. Graag een landelijke stijl dus gaat onze voorkeur uit naar iets zoals eik tweede keus.

Afmetingen van vloer tot vloer: 290 cm maar is eerder een schatting.

Oppervlakte inkom: 14, 2 m²

Graag 2 vlakke stukken telkens in de bocht.

Ook een leuning + balustrade
Contact via e-mail.
Arrow
Offerteaanvraag uit Lichtervelde

Soort werken: Nieuwe trap installeren

Vorm van de trap: Recht

Projectbeschrijving: Trap tegen 1 muur

Projectbeschrijving:

Vorm van de trap: Recht
Opstelling van de trap: Trap tegen 1 muur
Materiaal van de trap: Hout
Soort trapleuning: Tegen de muur

Beschrijving:
Beste voor onze nieuwbouw woning zoeken wij een simpele houten trap van de kelder naar de leefruimte. Hoogte van plafond is 254cm, plannen architect zijn ter beschikking.
Arrow
Offerteaanvraag uit Haaltert

Vind een geschikte trappenmaker in je buurt

Het vinden van de geschikte vakman, in dit geval een trappenmaker, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer je niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan je je trap wilt toevertrouwen. Je moet verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die je de beste prijs/kwaliteit voor je nieuwe trap garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele trappenmakers uit je regio. Daarna moet je hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van je project, hopende dat zij jou nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Houten trappen: laat je houten trappen op maat maken door een professional!

Via ons platform geeft je je offerteaanvraag voor de plaatsing van jouw houten trap éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde trappenmakers uit je omgeving jou contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor je nieuwe trap snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat je na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. Je ontvangt de offertes, je vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan jou om te beslissen of je tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heb je niets te verliezen, in tegendeel... je kunt er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog je offertes aan bij alle professionele trappenmakers uit jouw omgeving... Alvast veel succes met je project!

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele trappenmakers in Vlaanderen. Wanneer je dus je offerteaanvraag indient voor je trap, kunnen wij perfect een selectie maken van de professionele trappenmakers die gelegen zijn in jouw regio en de juiste kwalificaties hebben voor het plaatsen van jouw trap uit hout.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we je offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde trappenmakers uit jouw regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven je offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor het plaatsen van je trap en contact met je opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens je alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven je aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel trappenmakers interesse tonen in je offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk om het plaatsen van je nieuwe houten trap zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben voor het plaatsen van jouw trap, betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens je contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die jouw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. Je bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden je aan om je opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de trappenmakers uit je regio. Naast de vooropgestelde vragen, en je contactgegevens, is het belangrijk om de beschrijving van de te plaatsen  nieuwe trap zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Vind een geschikte trappenmaker uit je buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Waarom kiezen voor een trap uit hout?

Het maken van een juiste trapkeuze bij een nieuwbouw of een woningrenovatie is en blijft een moeilijke opgave. Enerzijds willen we onze woning hedendaags en modern inrichten en anderzijds willen we vermijden dat het interieur van onze woning te koud of te afstandelijk is. Een natuurlijke trap van hout biedt je een oplossing die tegemoet komt aan beide verzuchtingen. Zonder afbreuk te doen aan de mooie strakke metalen trappen, de warme uitstraling van een houten trap zal je woning een stuk gezelliger maken. Hoeft dit negatief te zijn voor je vooropgestelde woningstijl? Helemaal niet, want tegenwoordig zijn houten trappen zo veelzijdig dat ze in elk interieur en in elke woningstijl vlekkeloos kunnen geïntegreerd worden. De variaties van houten trappen zijn onbeperkt, zowel qua vormgeving, materiaalkeuze of kleuren. Of het nu gaat om een houten steektrap, zoldertrap, draaitrap, halfslag trap, zwevende trap of een design trap, met de verschillende soorten trappen uit hout kom je tegemoet aan alle vereisten. Daarbij kun je het warme hout ook combineren met andere materialen, bijvoorbeeld met stijlvol smeedijzer in een landelijke of industriële woningstijl. Bij een hedendaagse woning kun je eventueel kiezen voor een strakke houten trap met zwevende treden of voor glazen traptreden. In tegenstelling tot de andere soorten trappen, voelt een aanraking met je voeten op het hout van je trap steeds warm en aangenaam aan. Hout is ook zeer gemakkelijk door de trappenmaker te bewerken en zo'n trap op maat zal doorgaans minder kosten dan een op maat gemaakte stalen, ijzeren of aluminium trap. Veel zal daarbij afhangen van de gekozen houtsoort. Het spreekt voor zich dat een volledige trap uit duurzaam eik meer zal kosten dan een grenen of beuken trap. Een kwalitatieve trap gaat, mits een goed onderhoud, levenslang mee. Een professionele trappenmaker zal het hout van elk type trap beschermen en verharden. Door het gebruik van een componenten coating, wordt de trap slijt- en krasbestendig. Afhankelijk van het type trap, kun je je trap nadien nog beitsen, vernissen of oliën, waardoor je trap zal blijven stralen door de jaren heen. Met een houten trap kies je voor een hedendaagse en stijlvolle trap met een natuurlijke en warme uitstraling. Laat je inspireren door de vele mooie voorbeelden van de erkende trappenmakers uit jouw regio en vraag naar enkele vrijblijvende offertes voor het plaatsen van je nieuwe trap!

waarom houten trap kiezen

Mogelijke houtsoorten voor je trap

eiken trap

Eiken trappen

Een eiken trap behoort nog steeds tot populairste soorten trappen. Een eiken trap straalt een tijdloze klasse en duurzaamheid uit en deze oerdegelijke trap past zowel in klassieke als in moderne interieurs. Afhankelijk van de eik soort kan dit type trap verschillende tekeningen en kleuren weergeven. De meest gekende eikenbomen zijn de wintereik, de zomereik, de Portugese eik en de Amerikaanse eik, maar er bestaan nog talrijke andere varianten. Een eiken trap is door de homogene houtstructuur van het eikenhout zeer slijtvast. Ondanks de stijfheid van eik is een houten trap van eik toch gemakkelijk door een trappenmaker op hoge maat te bewerken. Een eiken trap wordt onderhouden door de trap te beitsen, te waxen, te vernissen of te oliën. Door te waxen, te beitsen of te oliën, voed je het hout en zorg je ervoor dat je trap er blijvend mooi uitziet. Een vernislaag zal je trap beschermen tegen de slijtage en beschadigingen. Met het plaatsen van een eiken trap kies je resoluut voor een authentieke trap met een uitstekende traditie doorheen de eeuwen. De vele kleurvarianten en de betrouwbare eigenschappen van deze houtsoort maken dat hij in elk interieur het verschil kan maken. Voor meer informatie over eiken trappen, verwijzen we je hier graag door naar de professionele trappenmakers uit jouw regio!

beuken trap

Beuken trappen

Een beuken trap behoort ook tot de vaste waarden tussen de kwaliteitsvolle houten trappen. In tegenstelling tot andere soorten heeft deze Europese houtsoort een zeer egale structuur. Een beuken trap vertoont weinig nerven of tekening waardoor je beuken trap een zeer homogene houtstructuur vertoont. Het harde hout heeft een lichte kleur en het hout splintert niet wanneer het wordt behandeld. Beuk kan ook gestoomd worden waardoor je trap een lichtrode tot rozige uitstraling krijgt. Een beuken trap oogt strak en modern en de houtsoort wordt dan ook veel gebruikt bij hedendaagse of moderne woningen. Net als bij een eiken trap kun je je beuken trap beitsen, waxen, oliën of vernissen, maar niet alle producten worden door beuk even goed verdragen. Het is dan ook aangeraden om hier alleen maar de specifieke producten, die voor een beuken trap nodig zijn, te gebruiken. Een beuken trap wordt door de trappenmaker ook behandeld met een verhardende vernis waardoor je trap beschermd wordt tegen de dagelijkse slijtage invloeden en beschadigingen. Heb je interesse in een beuken trap? Contacteer hier de erkende trappenmakers uit jouw regio of buurt voor enkele vrijblijvende offertes!

rubberwood trap

Rubberwood trappen

De goedkoopste optie is Grenen hout. Grenen hout oogt zeer mooi, heeft een warme uitstraling, en het wordt veel gebruikt voor meubels en bekistingen, of voor het bekleden van ruimtes. Grenen behoort echter tot de zachtere soorten hout waardoor het minder geschikt is voor vaste houten trappen, zelfs als het wordt behandeld. Voor een steektrap naar zolder kun je Grenen wel gebruiken. Als alternatief voor je hoofdtrap kun je beter kiezen voor een rubberwood trap. Rubberwood is een houtsoort die afkomstig is van de Braziliaanse rubberboom, die oorspronkelijk alleen maar voorkwam in het Amazonewoud. Tegenwoordig wordt rubberwood ecologisch gekweekt in plantages die zich in Zuidoost-Azië bevinden. Een rubberwood trap heeft nagenoeg hetzelfde uitzicht als een grenen trap en is licht crèmig van kleur. Rubberwood is zeer slijt- en vormvast en het hout is zeer gemakkelijk te bewerken. Door de stabiele eigenschappen zal het hout van je rubberwood trap nauwelijks uitzetten of krimpen na de afwerking. Een rubberwood trap laten plaatsen is goedkoper dan de meeste andere hardhout trappen en door de lichte kleur kan je trap in verschillende kleurvarianten worden afgewerkt. Zo kun je je rubberwood trap zelfs het uitzicht meegeven van een eiken of beuken trap. Ook in moderne woningen komt de strakke vorm en de witte natuurlijke kleur van een rubberwood trap goed tot uiting, zowel bij een trap met open als bij een trap met gesloten traptreden. Ook leuningen kunnen perfect van rubberwood worden vervaardigd. Ontdek de rubberwood trappen bij de regionale vakmannen uit je omgeving en vraag hen naar enkele vrijblijvende offertes!

houten trap

Andere soorten houten trappen

Naast eiken trappen, beuken trappen en een rubberwood trappen, bestaan er nog verschillende andere hardhoutsoorten die gebruikt worden voor het vervaardigen van een houten trappen. Zo kun je kiezen voor een trap van duurzame Europese hardhouten, zoals es of esdoorn. Deze lichtgele tot okerkleurige hardhouten hebben een mooie egale houtstructuur en het hout wordt ook nog gebruikt voor het plaatsen van meubels en keukens die op maat gemaakt worden. Verder bestaan er nog verscheidene Afrikaanse en Aziatische hardhouten zoals merbau, meranti, wengé, ovangkol of movingui. De kleuren van deze exotische houtsoorten variëren van lichtgeel, goudbruin, roodbruin tot donkerbruin. Het kiezen van de juiste houtsoort hangt een beetje af van je eigen eisen en voorkeuren. Hou er wel rekening mee dat sommige van deze houtsoorten door hun specifieke eigenschappen niet geschikt zijn voor elk interieur in huis zodat het zeker de moeite loont om je vooraf goed te laten informeren. Voor meer inlichtingen over de verschillende geschikte hardhoutsoorten voor een  nieuwe trap, verwijzen we je graag door naar de ervaren trappenmakers uit jouw regio!

Op zoek naar een trappenmaker om een vrijblijvende offerte te maken voor je houten trap?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Mogelijke soorten houten trappen

open houten trap plaatsen

Open houten trappen

Een nieuwe trap uit hout kun je verkrijgen in verschillende vormen, soorten en maten. Zo hebben we onder andere een rechte houten trap, een kwartdraai of halfslag trap, een molenaarstrap of steektrap, een wenteltrap, een spiltrap, een zwevende trap of een zoldertrap. Bij bijna alle houten trappen kun je hierbij kiezen voor een open of een gesloten trap. We spreken van een open trap installatie indien er geen gesloten stootboorden zijn zodat men tussen de treden kan doorkijken. Een open trap zal je doorgaans vaker aantreffen bij moderne en hedendaagse trappen en minder bij landelijke woningen of smalle rijhuizen. Behalve bij een zwevende trap zitten de treden van een open houten trap gekaderd tussen de twee zichtbare houten zijbalken aan de wand. De meeste open trappen worden ook voorzien van een trap balustrades of leuningen omdat de open treden bij sommige mensen een onveiligheidsgevoel zouden kunnen creëren. Zeker bij trappen naar een verdieping in een open hal geeft dit vaak een veiliger gevoel. Vaak wordt de ruimte onder de treden van een open trap nuttig ingevuld door meubilair of losse stijlelementen zodat deze te bezichtigen zijn door de treden. Een open trap zal je over het algemeen vaker aantreffen bij metalen of stalen trapconstructies en minder bij houten trap installaties, tenzij het gaat om een zwevende trap.

gesloten houten trap plaatsen

Gesloten houten trappen

In tegenstelling tot open houten trappen, kun je bij een gesloten of dichte trap niet tussen de treden doorkijken. De gesloten of dichte trap heeft tussen de treden stootborden die uit hetzelfde hout zijn vervaardigd als de treden. Daardoor is een gesloten trap meestal iets robuuster en heeft de trap meestal een leuning aan de tegenovergestelde zijde van de muur waartegen men de trap zal laten plaatsen. Bij losstaande gesloten trappen zal de trappenmaker altijd aan beide zijden van de trap een leuning of trap balustrade plaatsen. Een trappenmaker zal meestal kiezen voor een gesloten trap  bij landelijke woningen, rijhuizen of appartementen, en voor binnentrappen bij bedrijfsgebouwen. Daarmee wil hij niet alleen dat de trap er mooi uitziet, maar tevens weet hij uit ervaring dat een gesloten trap veiliger is dan een niet gesloten trap. Een gesloten trap is daarom steeds vriendelijker voor kinderen of voor personen met een (visuele) handicap, vooral bij een trap in de hal. Doordat er bij een gesloten houten trap bijna twee keer meer hout wordt gebruikt, is de prijs van deze trap hoger dan die voor een open trap.

rechte houten trap plaatsen

Rechte houten trappen

De meest gebruikte houten trappen zijn de rechte trappen. Een rechte houten trap heeft geen kromming of draaihoek waardoor hij zeer eenvoudig door de trappenmaker op maat gemaakt wordt. Door de eenvormigheid en de duidelijke looplijn, geeft deze rechte  trap aan jong en oud een veilig en comfortabel gevoel. In de meeste gevallen is een rechte trap een gesloten trap met stootborden. Een open rechte trap zal je meer aantreffen bij de metalen of aluminium trappen, of bij een houten zwevende trap of steektrap. Omwille van zijn eenvoud, zonder draaiingen en bijkomende ondersteuningen, kun je een rechte houten trap over het algemeen goedkoper laten plaatsen dan een andere stijltrap. Alleen vraagt een rechte trap onderaan en bovenaan bij het trapgat genoeg ruimte als aan- en afloop. Dit biedt niet alleen voordelen qua veiligheid, maar het is ook handig bij het verhuizen van je meubels en je huisraad. Je kunt een rechte houten trap ook voorzien van een leuning of balustrade. Vaak vormen die met je houten rechte trap één geheel, maar een combinatie met andere materialen zoals metaal of inox kan ook. Voor al de mogelijke varianten voor rechte houten trappen kun je je laten informeren bij de erkende trappenmakers uit jouw regio en hen vrijblijvend vragen naar enkele offertes!

houten kwartdraai trap plaatsen

Houten kwartdraai trappen

Een houten kwartdraai trap maakt boven- of onderaan gebruik van een kwartdraai wanneer de trap boven of onder tegen een muur aanloopt. Men spreekt hier dan van een houten kwartdraai of halfslag trap met onderkwart of van een trap met bovenkwart. Indien beide traptoegangen door muren worden omsloten, spreekt men van een trap met twee kwarten. De meeste houten trappen met één of meerdere kwartdraaien zijn gesloten of dichte trappen en hebben dus stootborden tussen de treden, maar ook open houten trappen komen vaak voor als kwart trap. Verder kan een houten kwartdraai trap ook gebruikt worden om, ergens halverwege, een hoek te maken in de kamer. Deze uitvoering is vrij modern en ze wordt vooral toegepast bij grote open woningen omdat het veel plaats vraagt. Doordat je de trap in meer dan één muur moet bevestigen, wordt de nuttige ruimte aanzienlijk verkleind. Heb je interesse voor een houten kwartdraai trap? Neem dan contact op met de lokale ervaren trappenmakers uit je buurt voor enkele prijsoffertes!

houten wenteltrap plaatsen

Houten wenteltrappen

Een houten wenteltrap of Engelse trap is een trap die volgens een bepaalde kromming naar boven draait. Het is één van de meest in het oog springende trappen die meestal een plaats centraal in het huis heeft of die toch op zijn minst opmerkelijk zichtbaar aanwezig is. Bij de keuze voor een houten wenteltrap, geef je je lokale trappenmaker meestal een project dat hij op maat moet tekenen, maken en plaatsen. Tevens moet de wenteltrap overeenkomen met de nieuwe of de bestaande bouwvoorschriften of bouwplannen. Los van deze beperkingen zijn de mogelijkheden voor de trappenmaker zeer ruim. Een houten wenteltrap imponeert de ruimte en bij moderne en hedendaagse woningen wordt een wenteltrap vaak gebruikt als blikvanger of als pronkstuk in een hal of leefruimte. Bij een houten wenteltrap hoort ook een al even imposante trap balustrade die van hout, staal, ijzer of glas kan zijn. Met een houten wenteltrap kies je  voor een mooie en boeiende uitdaging. Het is aangeraden om je hierbij vooraf goed te laten informeren, en om de bestaande professionele trappenmakers uit je regio met elkaar te vergelijken op het vlak van aanbod en prijsoffertes.

houten spiltrap plaatsen

Houten spiltrappen

Een houten spiltrap is een trap die rond een centrale as verticaal de hoogte indraait en waarbij de treden bevestigd zijn in de as. Vaak wordt de trap van massief hout gemaakt en worden er voor de spiltrap duurzame houtsoorten zoals eik, beuk, esdoorn of notelaar gebruikt. Maar er bestaan ook vele moderne houten spiltrappen waarvan de as en de balustrade gemaakt zijn van RVS of metaal. Bij een losstaande houten spiltrap zal er om veiligheidsredenen steeds een balustrade of leuning aanwezig zijn. Een houten spiltrap geeft je woning een warme en natuurlijke uitstraling en een houten spiltrap past in nagenoeg elk interieur. Weet wel dat grote meubelstukken niet via deze trap zullen kunnen verhuisd worden. De prijs voor een houten draaitrap zal voornamelijk afhangen van de materialen, de gebruikte houtsoort en de werkuren. Laat je daarom verder informeren door de ervaren trappenmakers uit je regio die je perfect alle voor- en nadelen kunnen uitleggen!

zwevende houten trap plaatsen

Zwevende houten trappen

Met een houten zwevende trap kies je voor een moderne, gedurfde en in het oog springende trapcreatie. Het illusionaire beeld van een houten trap die letterlijk lijkt te zweven, geeft je gasten steeds weer een beeld van verwondering en verrassing. Een zwevende houten trap wordt door middel van stalen dragers en beugels waterpas verankerd in je muur die daarvoor een minimum dikte moet hebben van veertien centimeter. De treden kunnen volledig uit massief hout bestaan of je kunt de treden van beton of staal laten bekleden met hout. Naast een volledig open zwevende trap bestaat er ook nog een zwevende houten trap tussen twee muren waarbij de houten treden worden vastgezet langs beide zijden. Het voordeel van een zwevende houten trap tussen twee muren is dat er een grotere draagkracht is waardoor de dikte van je muren minder van belang is. Soms wordt een zwevende houten trap ook voorzien van een trap balustrade die los of vast tegen je zwevende treden wordt aangebracht. Met een houten zwevende trap koppel je de natuurlijke warmte van je hout aan de moderne fascinerende elegantie van ruimtelijke beeldvorming. Ontdek de mooie voorbeelden van een houten zwevende trap bij de regionale trappenmakers uit je omgeving!

houten zoldertrap plaatsen

Houten zoldertrappen

De keuze voor een zoldertrap hangt af van bepaalde factoren. Heb je genoeg ruimte en/of wenst je aan je zolder een invulling te geven als bijkomende dagelijkse leefruimte, dan is een vaste houten zoldertrap de beste keuze. Wanneer je echter slechts zeer sporadisch je zolder gebruikt, of wanneer er geen ruimte is voor het plaatsen van een vaste houten zoldertrap, dan kun je beter kiezen voor een verborgen opvouwbare of uitschuifbare zoldertrap. De meest voorkomende vaste houten zoldertrappen zijn een houten molenaarstrap of steektrap, een houten spiltrap of een decoratieve moderne houten trap waarvan de treden bevestigd zijn op een dragende middenbalk. Bij de houten vlizotrappen heb je de keuze tussen een opvouwbare houten trap met twee tot vier ladder elementen of voor een uitschuifbare houten trap uit één tot drie elementen. Een houten vlizotrap kun je als bouwpakket zelf in elkaar steken of je kan hem op maat laten plaatsen door je trappenmaker. Een opvouwbare of uitschuifbare houten zoldertrap wordt meestal manueel bediend, maar voor een meerprijs kun je de houten vlizotrap ook elektrisch verkrijgen. Ook een molenaarstrap of steektrap wordt als bouwpakket aangeboden. Meestal is de steektrap in zijn ruwe vorm vrij eenvoudig te plaatsen en kun je hem na de klus nog afwerken met vernis of schilderwerk. Voor meer informatie over de verschillende houten zoldertrappen, verwijzen we je graag door naar de erkende trappenmakers uit jouw regio!

Vind een geschikte trappenmaker uit je buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Houten trap laten renoveren

houten trap schilderen

Houten trap schilderen

In plaats van een nieuwe trap te plaatsen, kun je je houten trap moderniseren of nieuw leven inblazen door je trap te laten schilderen. Eén van de allerbelangrijkste factoren is de keuze van je verf. Aangezien je houten trap dagelijks gebruikt en belopen wordt, is een slijtvaste, duurzame en kwaliteitsvolle verf zeker noodzakelijk. Je trap moet eerst ook goed voorbereid worden voor je hem kunt laten schilderen. Zo moet je houten trap ontvet worden, moeten de gaatjes of scheurtjes opgevuld of hersteld worden en dienen je houten treden, gesloten stootborden en trap balustrades opgeschuurd te worden. Vervolgens wordt er een hechtende en voedende primer aangebracht die de goede dekking van je verf zal garanderen. Tenslotte zal de schilder of trappenmaker je trap schilderen met een hoogwaardige kras-en stootbestendige lakverf die voorzien is op een intensief beloop. Door je trap te laten schilderen, krijg je een mooie gerenoveerde en moderne trap voor een zeer voordelige prijs. Via offertesonline.be kun je de professionele trappenmakers uit je regio contacteren voor enkele vrijblijvende offertes!

houten trap vernissen

Houten trap vernissen

Je kunt je houten trap ook in ere herstellen door de originele kleur van je trap te behouden en die te vernissen. De trappenmaker zal je houten trap dan verven met een licht gekleurde of kleurloze twee componenten vernis waardoor je trap een duurzame en verhardende bescherming krijgt. Net zoals bij een traprenovatie waarbij je trap geschilderd wordt, zal de trappenmaker je houten trap eerst voorbereiden. Zo zal hij je trap volledig strippen en ontvetten, waarna hij alle oneffenheden zal wegwerken en/of opvullen. Daarna zal hij alle treden en gesloten stootborden van je houten trap opschuren en ook de houten delen van je trap balustrade of trapleuning bewerken. Naargelang de staat van je trap kan het hout nog bijkomend gevoed worden door het te beitsen, te waxen of te oliën. Tenslotte zal de trappenmaker de lagen vernis vakkundig aanbrengen zonder dat je hoeft te vrezen voor verflijnen of druppelvorming. Je houten trap zal zo op een goedkope manier weer stralen als vanouds, net zoals een nieuwe trap! Interesse in een traprenovatie door je houten trap te laten vernissen? Neem dan hier contact op met de ervaren trappenmakers uit jouw regio of buurt voor enkele vergelijkende offertes!

houten trap zandstralen

Houten trap zandstralen

Wil je je trap herstellen in zijn oorspronkelijke grandeur, dan kan dit door je houten trap te laten zandstralen. Het zandstralen van trappen is op korte tijd zeer populair geworden omdat het zonder extra verfmiddelen van je oude trap weer een nieuwe trap maakt. Een trap zandstralen of luchtgommen is een verfijnd proces waarbij er gebruik wordt gemaakt van ultrafijne ronde micro zandkorreltjes die je houten trap zandstralen met een uiterst zachte aanpak. Het resultaat van een gezandstraalde houten trap is werkelijk verbluffend. Je trap zal er weer net zo nieuw uitzien als twintig of dertig jaar geleden inclusief met de originele kleur en nerfstructuur. Door het zandstralen krijgt je houten trap zo een tweede leven en zit je weer gebeiteld voor de volgende decennia. De belangrijkste factor bij het zandstralen of luchtgommen is dat de juiste zandkorrel gebruikt wordt want bij elke houtsoort hoort een specifieke korreldikte. Een professionele trappenmaker weet perfect hoe hij je houten trap vakkundig en nauwkeurig moet luchtgommen. Daarna is het aan jou om je trap verder af te werken door hem te laten waxen, vernissen, beitsen of te oliën. Hou je van een zacht tapijt onder je voeten, dan kun je je trap ook laten bekleden met een design tapijt. Wens je een traprenovatie met een topresultaat, kies er dan voor om je trap te laten zandstralen door een erkende trappenmaker uit jouw regio!

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor een houten trap?

HOE WORDT DE PRIJS VOOR HET PLAATSEN VAN EEN HOUTEN TRAP BEPAALD?

Er zijn verschillende factoren die mee spelen in de prijs bij het plaatsen van een nieuwe trap. In vergelijking met een trap van beton, natuursteen, ijzer of metaal, is hout doorgaans een goedkopere oplossing. Hout is gemakkelijk te bewerken en hierdoor is het behandelen en het plaatsen van een op maat gemaakte trap een minder intensieve klus. Weet dat de prijs van alle soorten trappen in hout in de eerste plaats afhangt van het soort hout. Hardhout is duurzaam, slijtvast en onderhoudsvriendelijk, maar kost een pak duurder dan goedkoop grenen hout. Voor een zoldertrap is een goedkope oplossing vaak aangeraden, zeker als je je zolder maar sporadisch gebruikt. Voor het plaatsen van een nieuwe trap in je living of hal, maak je eerst best een vergelijking door je houtkeuze af te toetsen aan de prijs. Een eiken trap is authentiek en tijdloos, maar voor deze trap mag je dan ook behoorlijk wat geld neertellen. Ook het type trap speelt mee in de prijs. Heb je voldoende ruimte op de vloer onder en boven, dan is een rechte trap altijd het voordeligst. Spiltrappen, draaitrappen of zwevende trappen vragen meer arbeid om ze te plaatsen en te bewerken. Een andere optie is om niet te kiezen voor een nieuwe trap, maar om je trap te laten renoveren. Zeker indien het hout van je trap nog degelijk is, heb je met een traprenovatie heel wat mogelijkheden. Vraag zeker enkele offertes aan bij de erkende vakmannen uit jouw regio. Zo heb je een idee van de prijzen en kun je de beste keuze maken voor je nieuwe trap!

Prijzen houten trap

Soort trap
Gemiddelde prijs
Rechte houten trap Grenen
Vanaf € 1000
Rechte houten trap Beuk
Vanaf € 2000
Rechte houten trap Eik
Vanaf € 3000
Rechte houten tropisch hardhout
Vanaf € 4000
Rechte houten Rubberwood
Vanaf € 1300
Houten kwartdraai trap
Vanaf € 2000
Houten draaitrap
Vanaf € 4000
Houten wenteltrap
Vanaf € 3000
Zwevende houten trap
Vanaf € 4000
Vaste houten zoldertrap
Vanaf € 1000
Houten vlizotrap
Vanaf € 250
Op zoek naar een trappenmaker uit je regio om de prijs voor je nieuwe trap te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
3018 trappenmakers in uw regio!