ZWEVENDE TRAP PLAATSEN

Bereik tot 3018 trappenmakers in Vlaanderen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  Zoek je de juiste vakman voor je nieuwe trap?

  Je wilt een zwevende trap laten plaatsen, maar waar vind je de geschikte vakman voor je nieuwe trap? Hoe vind je een professionele en betrouwbare trappenmaker die actief is in jouw regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  Je verstuurt je offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kun je je offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele trappenmakers uit je regio verstuurd. Zo bespaar je veel tijd en moeite!

 • 3

  Je vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele trappenmakers die geïnteresseerd zijn in jouw opdracht zullen je een offerte toesturen, waarna je rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kunt nemen!

3018
trappenmakers
16
Opdrachten
per maand
17
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor trappen in Vlaanderen

Soort werken: Renovatie van bestaande trap

Vorm van de trap: 2 hoeken

Projectbeschrijving: Trap tegen 1 muur

Projectbeschrijving:

Vorm van de trap: 2 hoeken
Opstelling van de trap: Trap tegen 1 muur
Materiaal van de trap: Hout
Soort trapleuning: Op de trap zelf

Beschrijving: Beste,
Wij hebben een oude trap die geschilderd is en die we mss zouden laten luchtgommen. Het is denk ik geen hardhout maar beuk of den. Het zijn 34 trappen. De trap is 80 cm breed en iedere trede is 18cm hoog en 25 cm diep.
Wat zou dit ongeveer kosten?
Vriendelijke groeten
Arrow
Offerteaanvraag uit Parike

Soort werken: Nieuwe trap installeren

Vorm van de trap: 2 hoeken

Projectbeschrijving: Trap tegen 1 muur

Projectbeschrijving:

Vorm van de trap: 2 hoeken
Opstelling van de trap: Trap tegen 1 muur
Materiaal van de trap: Hout
Soort trapleuning: Op de trap zelf

Beschrijving:
Wij zijn op zoek naar een houten trap voor in de inkom. Graag een landelijke stijl dus gaat onze voorkeur uit naar iets zoals eik tweede keus.

Afmetingen van vloer tot vloer: 290 cm maar is eerder een schatting.

Oppervlakte inkom: 14, 2 m²

Graag 2 vlakke stukken telkens in de bocht.

Ook een leuning + balustrade
Contact via e-mail.
Arrow
Offerteaanvraag uit Lichtervelde

Vind een geschikte trappenmaker in je buurt

Het vinden van de geschikte vakman, in dit geval een trappenmaker, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer je niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan je je zwevende trap wilt toevertrouwen. Je moet verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die je de beste prijs/kwaliteit voor je nieuwe trap garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele trappenmakers uit je regio. Daarna moet je hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van je project, hopende dat zij jou nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Zwevende trappen: je zwevende trap professioneel en op maat laten plaatsen!

Via ons platform geeft je je offerteaanvraag voor jouw zwevende trap éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde trappenmakers uit je omgeving jou contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor je nieuwe trap snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat je na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. Je ontvangt de offertes, je vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan jou om te beslissen of je tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heb je niets te verliezen, in tegendeel... je kunt er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog je offertes aan bij alle professionele trappenmakers uit jouw omgeving... Alvast veel succes met je project!

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele trappenmakers in Vlaanderen. Wanneer je dus je offerteaanvraag indient voor je nieuwe trap, kunnen wij perfect een selectie maken van de professionele trappenmakers die gelegen zijn in jouw regio en de juiste kwalificaties hebben voor het plaatsen van jouw zwevende trap.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we je offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde trappenmakers uit jouw regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven je offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor het plaatsen van je nieuwe trap en contact met je opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens je alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven je aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel trappenmakers interesse tonen in je offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk om de plaatsing van je nieuwe trap zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben voor de plaatsing van jouw trap, betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens je contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die jouw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. Je bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden je aan om je opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de trappenmakers uit je regio. Naast de vooropgestelde vragen, en je contactgegevens, is het belangrijk om de beschrijving van de te plaatsen nieuwe trap zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Vind een geschikte trappenmaker uit je buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Waarom kiezen voor een zwevende trap?

Indien je houdt van modern en trendy, dan komt een zwevende trap ongetwijfeld in aanmerking bij je trapkeuze. Zwevende trappen worden vaak geplaatst in een open of modern interieur omdat deze trappen het ruimtelijk gevoel van een open ruimte benadrukken en uitvergroten. Toch wil dit niet zeggen dat men een zwevende trap uitsluitend kan monteren in moderne of ruime woningen. De open en decoratieve uitstraling van een zwevende trap past bij elk interieur en bij elke woningstijl. De materiaalkeuze voor een zwevende trap is zeer groot waarbij de trappenmaker de traptreden kan vervaardigen uit hout, composiet, metaal, staal, natuursteen, glas of beton. Je kunt ook kiezen of je je zwevende trap wil laten plaatsen met een leuning of een bijhorende balustrade. Een zwevende trap kan daarbij op twee manieren verankerd worden op de muren. Enerzijds kan de trappenmaker je zwevende trap plaatsen door middel van onzichtbare metalen beugels die geschroefd worden in je muren, of door een stalen frame dat in de muur als een dragende constructie wordt verankerd en nadien wordt bepleisterd. De trappenmaker creëert zo een onzichtbare constructie waarbij het zwevend effect van je trap optimaal wordt weergegeven en je de illusie krijgt dat je traptreden letterlijk lijken te zweven. Het hoeft geen betoog dat deze hippe trap je bezoekers aangenaam zal verrassen en verwonderen. Anderzijds kan een zwevende trap ook geplaatst worden tussen twee muren. Daarbij worden, net als bij de open zwevende trap, de treden langs beide kanten onzichtbaar in je muren verwerkt. Het voordeel van een zwevende trap tussen twee muren is dat de er een grote draagkracht is en er dus minder ondersteuning vereist is. Sowieso spreken alle zwevende trappen, in tegenstelling tot sommige traditionele trappen, tot de verbeelding en de zwevende traptreden in je living of woonkamer zullen je blijven fascineren. Een professionele trappenmaker biedt je daarbij een waaier aan verschillende materialen en kleuren aan. Hij kan je zwevende trap monteren als een rechte trap, als een kwartdraai trap, een spiltrap, een trapboom, of als een wenteltrap. Ontdek de vele mogelijkheden voor zwevende trappen bij de regionale vakmannen uit je buurt. Via offertesonline.be kun je deze professionele vakmensen contacteren voor enkele vrijblijvende adviezen of offertes!  

kiezen voor een zwevende trap

Mogelijke zwevende trappen

open zwevende trap

Open zwevende trappen

De meest tot de verbeelding sprekende zwevende trappen zijn de open zwevende trappen waarbij de traptreden slechts langs één zijde worden verankerd in de muur en je aan de andere kant een open zijde hebt. De verankering van een open trap is niet zichtbaar en de trappenmaker kan je open trap plaatsen via twee verschillende verankeringsmethodes. Bij de eerste methode wordt elke trede van je open trap afzonderlijk ondersteund door één of meerdere onzichtbare metalen beugels die worden bevestigd en geschroefd in je muur. De meeste materialen voor je traptreden worden daarbij ook nog eens ondersteund door stalen dragers voor een sterke grote draagkracht. Voor een goede verankering en stevigheid van je zwevende trap is er wel een minimum dikte van veertien centimeter nodig van de muur die dient als draagmuur. Het is noodzakelijk om de constructie uit te voeren op de juiste muren. Betonsteen, cellenbeton, snelbouw of massief beton zijn daarbij de bouwstenen die voor het bevestigen van de onzichtbare metalen beugels in aanmerking komen. Dikwijls worden de beugels nog bijkomend ondersteund met een chemische verankering. Een ander manier om je zwevende open trap te bevestigen, is om te werken met een stalen of aluminium trapboom. Deze trapboom, waarop al de dragers voor je treden worden vastgelast, kan volledig onzichtbaar worden weggewerkt achter de bepleistering of zichtbaar geplaatst worden met de treden. Bij een zwevende trap met open zijde is een bijhorende leuning of trap balustrade geen overbodige luxe. Zeker als je nog kleine kinderen in huis hebt. Een trap balustrade kan daarbij door de trappenmaker doorzichtig, en vast of los, van de zwevende trap geplaatst worden, zodat het effect van de zwevende trap met open zijde behouden blijft. Bij een zwevende trap met open zijde is een minieme vering van de treden heel normaal en het heeft totaal geen invloed op de verankeringen of de verschillende materialen van je treden. Het resultaat is steeds verbluffend wanneer je de trap ziet waarvan de treden lijken te zweven in de open ruimte. Contacteer hier de professionele trappen installateurs uit jouw regio voor verdere inlichtingen, adviezen en prijsoffertes!

gesloten zwevende trap

Gesloten trappen

Een gesloten zwevende trap kun je het best vergelijken met de open rechte traditionele trappen. In tegenstelling tot de open zwevende trap zitten de treden van een gesloten zwevende trap langs beide zijden met onzichtbare metalen beugels of een trapboom verankerd in de twee muren. Het fascinerend beeld dat de treden uit de muur lijken te komen, blijft zo behouden, terwijl er bij een open rechte trap, of steektrap, gebruik wordt gemaakt van een kader of frame met dragende steunbalken op de muren. Het grote voordeel van een gesloten zwevende trap is dat je treden een betere ondersteuning hebben dan de trap met open zijde, waardoor er minder dikte van de muur vereist is voor de verankering van de trap. De minimum dikte van veertien centimeter voor je dragende muur bij een open zwevende trap is hier dus niet noodzakelijk. Ook het licht verende gevoel dat je met een open zwevende trap ervaart, zal je met een gesloten zwevende trap niet hebben. Dit geeft je ook de mogelijkheid om te opteren voor een strak design met dunnere treden en/of voor treden uit glas of kunststof. Vooral bij een minimalistisch interieur of een modern interieur is een constructie met glas een gedurfde keuze, maar je hebt dan ook een echte blikvanger in je woonkamer, hal of ruimte Een ander voordeel is dat je geen balustrade of leuning nodig hebt aan je muren alhoewel een decoratieve of ondersteunende leuning zeker kan. Vaak worden gesloten zwevende trappen boven een andere trap of een hal geplaatst zodat je door de etages kan kijken. Behoort een gesloten zwevende trap tot jouw interesses? Contacteer dan de lokale trappenmakers uit je regio voor enkele vrijblijvende offertes!

Mogelijke materialen voor zwevende trappen

houten zwevende trap

Zwevende trappen van hout

Een zwevende trap van hout komt zeer vaak voor wanneer we de houten treden van een zwevende trap als norm nemen. Zo kan een houten zwevende trap alleen loshangende treden bevatten die in de muur langs één kant verankerd zitten, waarbij we dan enkel de houten treden van onze trap zien met een open zijde. Maar natuurlijk kan een zwevende trap ook houten treden hebben met metalen of stalen dragers, of kan je houten trap gecombineerd worden met andere materialen zoals glas, inox of aluminium in de trap balustrade. Met een houten zwevende trap koppel je de natuurlijke warmte van je hout aan de moderne fascinerende elegantie van je zwevende trap. De houtsoort voor je treden kun je hierbij zelf bepalen, maar meestal wordt er gekozen voor harde houtsoorten zoals eik, walnoot, beuk, wengé, esdoorn, afzelia of Thermowood. Deze houtsoorten zijn duurzaam en goed te onderhouden. De houten treden worden zowel bij een open zwevende trap als bij een zwevende trap tussen twee muren ondersteund door stalen dragers en beugels die worden verankerd in je muren. Ook de plaatsing van een trapboom in de muur is een veelgebruikte constructie omwille van de stevigheid. Bij een trap met open zijde moet de dikte van de muur wel minimum 14 cm bedragen. Verschillende materialen zoals staal, baksteen, beton, cellenbeton of zelfs houtskeletbouw kunnen dienen voor een muur met voldoende draagkracht. Soms wordt er nog een glazen balustrade geplaatst naast je houten zwevende trap die vast of los tegen de treden wordt aangebracht. Met een houten zwevende trap kun je qua interieur alle kanten op en de warme houttinten passen zowel in een modern interieur als in een meer klassieke of landelijke woning. Ontdek de mooie voorbeelden van een houten zwevende trap bij de regionale trappenmakers uit jouw omgeving!

metalen zwevende trap

Zwevende trappen van metaal of staal

Alhoewel een volledige zwevende trap van metaal minder vaak voorkomt, bestaan er talrijke mooie voorbeelden van zwevende trappen in aluminium, inox of staal. Een metalen zwevende trap is slijtvast, duurzaam en goed te onderhouden. Niet alleen oogt een metalen trap modern en elegant, de trap straalt ook een bepaalde klasse en grandeur uit. Een echte blikvanger dus. Zo kan een zwevende trap met zwarte stalen treden een zeer mooi minimalistisch en strak contrast geven tegen een witte open ruimte. Het uiterlijk van het ruwe zwarte staal geeft je interieur een industriële en trendy look die past bij zowel een moderne als een landelijke woning. Een stalen zwevende trap kun je daarbij lakken of onbehandeld laten. Onbehandeld staal oogt iets ruwer en het verkrijgt na een tijdje een natuurlijke patina die het unieke karakter van je zwevende trap benadrukt. Gelakte stalen treden ogen decoratiever, maar ze zijn gevoeliger voor krassen en ze moeten om de vijf à tien jaar terug behandeld worden. Als alternatief kun je ook kiezen voor een zwevende trap van inox of aluminium. Inox is lichter en zeer sterk, is strak van vormgeving, maar past misschien niet bij elke stijl. Een zwevende trap die gebruik maakt van inox treden komt minder voor omdat inox veel geluid maakt bij het stappen en gevoelig is voor krassen. Vandaar dat inox meestal gebruikt wordt als balustrade, trapwang of trapleuning, in combinatie met een zwevende trap van houten treden. Een aluminium zwevende trap is een goedkoper alternatief voor een inox trap. Aluminium is nog lichter, sterk en het kan zowel voor de treden als voor de balustrade gekleurd of ongekleurd verkregen worden. Een afwerking met aluminium heeft wel het nadeel dat het na een bepaalde tijd een deel van zijn glans verliest en ook het oppervlak geluid is niet optimaal. Voor meer informatie over de voor- en nadelen van de verschillende zwevende trappen uit metaal, verwijzen we je graag door naar de professionele trappenmakers uit je regio!

kunststof zwevende trap

Zwevende trappen van kunststof

Zwevende trappen met treden uit kunststof kunnen zowel voor een nieuwbouw als voor een traprenovatie geïnstalleerd worden. Er bestaan zwevende kunststof trappen met traptreden uit composiet, granulaatsteen, Corian, laminaat of epoxy. De meeste kunststof zwevende trappen maken gebruik van kunsthars gebonden materialen. Zo wordt er bij moderne woningen dikwijls witte Corian treden gekozen bij de constructie van een zwevende trap. Corian is een acrylpolymeer mengsel met toegevoegde mineralen en pigmenten dat door DuPont de Nemour werd ontwikkeld. Het is een zeer duurzaam, niet-poreus en goed te onderhouden strak kunststof materiaal dat ook vaak wordt gebruikt voor de afwerking van keukens en badkamers. Een Corian trap heeft door de lichtende glans een grote aantrekkingskracht en een iets of wat futuristische uitstraling. De glanzende treden lijken te zweven en ze zijn een echte blikvanger in elk modern interieur. Net zoals de meeste andere kunststof materialen is een zwevende Corian trap verkrijgbaar in verschillende kleuren en diktes. Natuurlijk kunnen deze trappen ook geschroefd worden tussen twee muren. Composiet en epoxy kunnen ook gebruikt worden voor een zwevende trap en ze bieden meestal een levenslange duurzaamheid. Deze trappen zijn ook zeer strak van uiterlijk en goed te onderhouden. Het nadeel is dat deze materialen vrij duur zijn in vergelijking met de andere materialen. Indien je een goedkopere oplossing zoekt voor de afwerking van je trap, dan kun je je zwevende trap ook laten bekleden met laminaat of met kunsthars gebonden kurk. Deze trappen hebben een geluidsarm oppervlak, geven geen krassen, en ze hebben een warme en natuurlijke uitstraling. Ideaal ook voor een houtskeletbouw. Bekijk de verschillende opties voor een zwevende trap uit kunststof bij de erkende trappenmakers uit jouw regio of buurt. Ze zullen je graag vrijblijvend voorzien van vrijblijvende offertes wanneer je onderstaand formulier invult!

betonnen zwevende trap

Zwevende trappen van beton of natuursteen

Heb je graag een industrieel en modern interieur, dan kan een zwevende trap van beton jou misschien bekoren. Net zoals een zwevende trap van ruw staal, creëert een zwevende trap van beton een uniek en apart aanzien. Gedurfd, authentiek, strak en eigenwijs, zo zou je de keuze voor een zwevende trap van betonsteen kunnen omschrijven. De treden een zwevende trap van beton worden  door de trappenmaker gepolierd of gepolijst waardoor ze een uniek en decoratief oppervlak krijgen. De trap is goed bestand tegen slijtage en er is weinig onderhoud nodig. Een zwevende trap van beton heeft een uitstekende draagkracht en stevigheid en hij is meestal goedkoper dan de traditionele trappen. Bovendien kun je je trap nadien nog altijd bekleden met andere materialen, indien je dit na een bepaalde tijd zou wensen. Een zwevende trap met treden van natuursteen vormt een meer complexe en dure uitvoering dan de andere trap uitvoeringen. Het aanbrengen van de natuurlijke steen rond de stalen dragers dient zeer nauwkeurig uitgevoerd te worden opdat de steen niet zou barsten. Sommige natuurstenen zijn daar gevoeliger voor dan andere. Ook het gewicht van sommige natuurstenen vereist een degelijke ondersteuning, stevigheid en een grotere draagkracht. Het is van groot belang dat het bevestigen van de trap met beugels of een trapboom, deskundig moet worden uitgevoerd. Daartegenover staat dat je met een zwevende natuurstenen trap een topper van formaat in huis haalt, die qua natuurlijke authenticiteit moeilijk kan geëvenaard worden. Is je muur sterk genoeg, dan heb je een prachtige blikvanger in je woonkamer die zijn plaats in de open ruimte duidelijk opeist. Voor je treden kun je kiezen voor marmer, basalt, graniet, blauwe steen of kalksteen. Afhankelijk van de porositeit van de stenen kun je ze bijkomend nog laten polijsten, boucheren, vlammen, verzoeten of impregneren. De slijtage bij een zwevende trap uit natuursteen zal minder opvallen omdat de stenen op een natuurlijke wijze vol gekleurd zijn. De stenen zijn ook bestand tegen krassen en er is weinig onderhoud nodig. Na verloop van tijd kan er slijtage zichtbaar zijn in de patina, maar dit behoort juist tot de unieke charmes van natuurlijke steensoorten. Het nadeel van een stenen trap is dat je meer geluid hoort als je met je schoenen de trap betreedt. Met een zwevende trap van natuursteen kies je voor een tijdloze klasse waarmee je vele bezoekers zult verrassen en verbazen. Heb je interesse voor een zwevende trap van beton of natuursteen? Contacteer dan de ervaren trappenmakers uit je regio voor enkele vrijblijvende offertes of adviezen!

glazen zwevende trap

Zwevende trappen uit glas

Heb je geen hoogtevrees? Dan kan een zwevende trap met glazen treden eventueel ook in aanmerking komen voor jouw nieuwbouw of traprenovatie. Bij een glazen zwevende trap kun je niet alleen tussen de treden kijken, maar ook door de treden kijken. Dit optisch gegeven spreekt sowieso tot de verbeelding van iedereen. Je kunt hierbij kiezen om de treden slechts tegen één muur te bevestigen, waardoor de trap lijkt te zweven, of je kunt de glazen trap plaatsen tussen twee muren. Zelfs bij een zwevende trap tussen twee muren blijft de verwondering en het groot ruimtelijk gevoel aanwezig. Een bijhorende leuning kan bij de afwerking voorzien worden als extra houvast. Ben je toch zo geen fan van doorkijk treden, dan kun je de treden ook verkrijgen in een matte kleurvariant. Vaak wordt er bij een zwevende trap die geschroefd wordt op één muur ook een glazen balustrade voorzien met inox of hout. Alhoewel het gebruikte glas voor de zwevende treden zeer sterke eigenschappen heeft, vraagt het toch een goede stevigheid en verankering van de beugels of van de ingebouwde trapboom. Gelukkig kun je voor die kennis rekenen op de vakkundigheid en de ervaring van de professionele trappenmaker. Een zwevende trap van glas is zeer goed te reinigen en te onderhouden. Bij een matte uitvoering zal het eventueel aanwezige vuil ook niet direct opvallen. Het nadeel van een zwevende trap uit glas is dat er een redelijk prijskaartje aan gekoppeld is waarvoor je een stevig budget moet voorzien. Voor meer inlichtingen over een zwevende trap van glas verwijzen we je graag door naar de vele ervaren trappenmakers uit jouw regio voor prijzen en/of adviezen!

Op zoek naar een trappenmaker om een vrijblijvende offerte te maken voor je zwevende trap?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor een zwevende trap?

HOE WORDT DE PRIJS VOOR HET PLAATSEN VAN EEN ZWEVENDE TRAP BEPAALD?

Een zwevende trap oogt indrukwekkend en als vrije trap, wenteltrap, rechte trap of steektrap, zal deze trap steeds merkbaar aanwezig zijn in de ruimte. Afhankelijk van het soort zwevende trap en de gebruikte materialen, kunnen de prijzen zeer uiteenlopend zijn. Voor sommige materialen moet de muur sterk genoeg zijn en voldoende draagkracht hebben om de verankering van de beugels of balken te kunnen garanderen. Hou hier zeker rekening mee, ook bij een traprenovatie. Hoe ook rekening met het onderhoud, het geluid, en de krasbestendigheid. En test zeker eerst uit of een zwevende trap voor iedereen even comfortabel is. Niet iedereen voelt zich kiplekker op een glazen zwevende trap. Toch biedt een zwevende trap een meerwaarde aan je woning en ook al is deze trap duurder dan de traditionele trappen, het geld is zijn investering waard. Bovendien kun je besparen door meerdere gratis offertes aan te vragen. Zo kun je de verschillende prijzen vergelijken en kijken welke trappenmaker uit jouw regio het beste voldoet aan jouw wensen. Via onderstaand formulier kun je de offertes aanvragen.

Prijzen zwevende trap

Soort zwevende trap
Gemiddelde prijs
Zwevende trap hout
Vanaf € 4000
Zwevende trap aluminium
Vanaf € 5000
Zwevende trap staal
Vanaf € 7000
Zwevende trap kunststof
Vanaf € 6000
Zwevende trap beton
Vanaf € 6000
Zwevende trap glas
Vanaf € 8000
Zwevende trap natuursteen
Vanaf € 8000
Op zoek naar een trappenmaker uit jouw regio om de prijs voor je zwevende trap te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
3018 trappenmakers in uw regio!