zwevende trap

Bereik tot 2998 trappenmakers in Vlaanderen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  U zoekt de juiste vakman voor uw trap

  U wilt een zwevende trap laten plaatsen, maar waar vindt u de geschikte vakman voor uw trap? Hoe vindt u een professionele en betrouwbare trappenmaker die actief is in uw regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  U verstuurt uw offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kan u uw offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele trappenmakers uit uw regio verstuurd. Zo bespaart u veel tijd en moeite!

 • 3

  U vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele trappenmakers die geïnteresseerd zijn in uw opdracht zullen u een offerte toesturen, waarna u rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kan nemen!

2998
trappenmakers
65
Opdrachten
per maand
51
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor trappen in Vlaanderen

Soort werken: Nieuwe trap installeren

Vorm van de trap: Andere vorm

Projectbeschrijving:

Vorm van de trap: Andere vorm
Opstelling van de trap: Andere soort opstelling
Materiaal van de trap: Metaal
Soort trapleuning: Op de trap zelf

Beschrijving:
Geachte

Ik heb een woning gekocht en wil een trap van beneden tot op zolder. Ik wil nagaan wat de mogelijkheden zijn.
Kan vanaf 1/11 in de woning en wens dit snel te realiseren.

mvg
Freddy
Offerteaanvraag uit EVERGEM

Soort werken: Nieuwe trap installeren

Vorm van de trap: 1 hoek

Projectbeschrijving:

Vorm van de trap: 1 hoek
Opstelling van de trap: Trap tegen 1 muur
Materiaal van de trap: Hout
Soort trapleuning: Op de trap zelf

Beschrijving:
Beste ,
Graag hadden we een vrijblijvende offerte bekomen voor het plaatsen van een nieuwe trap naar de zolder, onze huidige trap is wit hout met donkere treden
Offerteaanvraag uit Sint-Niklaas

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele trappenmakers in Vlaanderen. Wanneer u dus uw offerteaanvraag indient voor uw zwevende trap, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele trappenmakers die gelegen zijn in uw regio en de juiste kwalificaties hebben voor de door u beschreven trap.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we uw offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde trappenmakers uit uw regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor het plaatsen van uw zwevende trap en contact met u opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens u alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel trappenmakers interesse tonen in uw offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk uw trap zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben in uw opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens uw contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die uw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige uw contactgegevens zullen krijgen, en u bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. U bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden u aan om uw opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de trappenmakers uit uw regio. Naast de vooropgestelde vragen, en uw contactgegevens, is het belangrijk om uw beschrijving van de trap ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Zoekt u een specifieke trappenmaker?

Vind een geschikte trappenmaker in uw buurt

Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval trappenmaker, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer u niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan u uw zwevende trap wilt toevertrouwen. U moet verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die u de beste prijs/kwaliteit voor uw trap garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele trappenmakers uit uw regio. Daarna moet u hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van uw project, hopende dat zij u nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Zwevende trappen: uw zwevende trap professioneel en op maat laten plaatsen!

Via ons platform geeft u uw offerteaanvraag voor uw zwevende trap éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde trappenmakers uit uw omgeving u contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor de plaatsing van uw zwevende trap snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat u na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. U ontvangt de offertes, u vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan u om te beslissen of u tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heeft u niets te verliezen, in tegendeel... u kan er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog uw offertes aan bij alle professionele trappenmakers uit uw omgeving... Alvast veel succes met uw project!

Vind een geschikte trappenmaker uit uw buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Waarom kiezen voor een zwevende trap

Indien u houdt van een moderne en trendy trap dan komt een zwevende trap ongetwijfeld in aanmerking bij uw trapkeuze. Een zwevende trap plaatsen wordt vaak toegepast in moderne en open interieurs omdat de zwevende trap het ruimtelijk gevoel benadrukt en uitvergroot. Toch wil dit niet zeggen dat een zwevende trap uitsluitend is voorbehouden voor moderne of ruime woningen. De open en decoratieve uitstraling van een zwevende trap past bij elk interieur en bij elke woningstijl. De materiaalkeuze voor een zwevende trap is dan ook zeer groot waarbij de trappenmaker de treden kan vervaardigen uit hout, composiet, metaal, staal, natuursteen, glas of beton. Verder kunt u kiezen of u uw zwevende trap laat plaatsen met een trapleuning of een bijhorende balustrade. Een zwevende trap kan op twee manieren verankerd worden op uw muur. Enerzijds kan de trappenmaker uw zwevende trap plaatsen door middel van onzichtbare metalen beugels of door een stalen frame dat in de muur wordt verankerd en bepleisterd. De trappenmaker creëert zo een onzichtbare verankering waarbij het zwevend effect van uw trap optimaal wordt weergegeven en u de illusie krijgt dat uw traptreden letterlijk lijken te zweven. Het hoeft geen betoog dat deze hippe trap uw bezoekers aangenaam zal verrassen en verwonderen. Anderzijds kan een zwevende trap ook geplaatst worden tussen twee muren. Daarbij worden, net als bij de open zwevende trap, de treden langs beide kanten onzichtbaar in uw muren verwerkt. Het voordeel van een zwevende trap tussen twee muren is dat de draaglast verdeeld wordt en er dus minder ondersteuning vereist is. Sowieso spreekt eender welke zwevende trap tot de verbeelding en de zwevende treden in uw living of woonkamer zullen u blijven fascineren. Een professionele trappenmaker biedt u daarbij een waaier aan kleuren en materialen aan en hij kan uw zwevende trap plaatsen als een rechte trap, als een kwartdraai trap, een spiltrap of als een wenteltrap. Ontdek de vele mogelijkheden voor een zwevende trap bij de regionale trappenmakers uit uw buurt. Via offertesonline.be kunt u deze professionele vakmensen contacteren voor enkele vrijblijvende adviezen of offertes!  

kiezen voor een zwevende trap

Zwevende trap plaatsen

open zwevende trap

Open zwevende trap

De meest tot de verbeelding sprekende zwevende trap is de open zwevende trap waarbij de treden slechts langs één zijde worden verankerd in uw muur. Deze verankering is niet zichtbaar en de trappenmaker kan uw zwevende trap plaatsen via twee verschillende verankeringsmethodes. Bij de eerste methode wordt elke trede van uw zwevende trap afzonderlijk ondersteund door één of meerdere metalen beugels die worden bevestigd in uw muur. De meeste materialen voor uw treden worden daarbij ook nog eens ondersteund door stalen dragers. Voor een goede verankering van uw zwevende trap is er wel een minimum dikte van veertien centimeter nodig van uw draagmuur. Betonsteen, snelbouw of massief beton zijn daarbij de bouwstenen die hiervoor in aanmerking komen. Dikwijls worden de beugels nog bijkomend ondersteund met een chemische verankering. Een ander manier om uw zwevende trap te bevestigen, is om te werken met een stalen of aluminium trapboom. Deze trapboom, waarop al de dragers voor uw treden worden vastgelast, kan volledig onzichtbaar worden weggewerkt achter de bepleistering of zichtbaar geplaatst worden met de treden. Bij een open zwevende trap is een bijhorende trapleuning of trap balustrade geen overbodige luxe. Een trap balustrade kan daarbij door de trappenmaker doorzichtig en vast of los van de zwevende trap geplaatst worden zodat het effect van de zwevende trap behouden blijft. Bij een open zwevende trap is een minieme vering van de treden heel normaal en het heeft totaal geen invloed op de verankeringen of de materialen van uw treden. Contacteer hier de professionele trappenmakers uit uw regio voor verdere inlichtingen, adviezen en prijsoffertes!

gesloten zwevende trap

Gesloten zwevende trap

Een gesloten zwevende trap kunt u het best vergelijken met een open rechte trap. In tegenstelling tot de open zwevende trap zitten de treden van een gesloten zwevende trap langs beide zijden onzichtbaar verankerd in uw muren. Het fascinerend beeld dat de treden uit de muur lijken te komen, blijft zo behouden terwijl er bij een open rechte trap gebruik wordt gemaakt van een kader of frame met dragende steunbalken. Het grote voordeel van een gesloten zwevende trap is dat uw treden een betere ondersteuning hebben waardoor er minder muurdikte vereist is voor de verankering van de trap. De minimum dikte van veertien centimeter van uw dragende muur bij een open zwevende trap is hier dus niet van toepassing. Ook het licht verende gevoel dat u met een open zwevende trap ervaart, zult u met een gesloten zwevende trap niet hebben. Dit geeft u ook de mogelijkheid om te opteren voor dunnere treden en/of voor treden uit glas of kunststof. Een ander voordeel is dat u geen balustrade nodig heeft en u nog kan kiezen of een bijhorende trapleuning een meerwaarde biedt. Vaak worden gesloten zwevende trappen boven een andere trap of een gang geplaatst zodat u door de etages kan kijken. Behoort een gesloten zwevende trap plaatsen tot uw interesses? Contacteer dan de lokale trappenmakers uit uw regio voor enkele vrijblijvende offertes!

Mogelijke materialen voor een zwevende trap

houten zwevende trap

Zwevende trap van hout

Een zwevende trap van hout komt zeer vaak voor wanneer we de houten treden van een zwevende trap als norm nemen. Zo kan een zwevende trap alleen loshangende treden bevatten die in de muur langs één kant verankerd zitten waarbij we dan enkel de houten treden van onze trap zien. Maar natuurlijk kan een zwevende trap ook houten treden hebben met metalen of stalen dragers of kan uw houten trap gecombineerd worden met andere materialen zoals glas, inox of aluminium in de trap balustrade. Met een houten zwevende trap koppelt u de natuurlijke warmte van uw hout aan de moderne fascinerende elegantie van uw zwevende trap. De houtsoort voor uw treden kunt u hierbij zelf bepalen maar meestal wordt er gekozen voor harde houtsoorten zoals eik, walnoot, beuk, wengé, esdoorn, afzelia of Thermowood. De houten treden worden zowel bij een open zwevende trap als bij een zwevende trap tussen twee muren ondersteund door stalen dragers en beugels die worden verankerd in uw muren. Soms wordt er nog een glazen balustrade geplaatst naast uw houten zwevende trap die vast of los tegen de treden wordt aangebracht. Met een houten zwevende trap kunt u qua interieur alle kanten op en de warme houttinten passen zowel in een moderne woning als in een meer klassieke of landelijke woning. Ontdek de mooie voorbeelden van een houten zwevende trap bij de regionale trappenmakers uit uw omgeving!

metalen zwevende trap

Zwevende trap van metaal of staal

Alhoewel een volledige zwevende trap van metaal minder vaak voorkomt, bestaan er talrijke mooie voorbeelden van zwevende trappen in aluminium, inox of staal. Een metalen zwevende trap is slijtvast, duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Niet alleen oogt een metalen trap modern en elegant, de trap straalt ook een bepaalde klasse en grandeur uit. Zo kan een zwevende trap met zwarte stalen treden een zeer mooi minimalistisch en strak contrast geven tegen een witte achtergrond. Het ruwe zwarte staal geeft uw interieur een industriële en trendy look die past bij zowel een moderne als een landelijke woning. Een stalen zwevende trap kunt u daarbij lakken of onbehandeld laten. Onbehandeld staal oogt iets ruwer en het verkrijgt na een tijdje een natuurlijke patina die het unieke karakter van uw zwevende trap benadrukt. Gelakte stalen treden ogen decoratiever maar ze zijn krasgevoeliger en ze moeten om de vijf à tien jaar terug behandeld worden. Als alternatief kunt u ook kiezen voor een zwevende trap van inox of aluminium. Inox is zeer sterk en licht en het heeft een zeer strakke vormgeving die misschien niet past bij elke stijl. Een zwevende trap die gebruik maakt van inox treden komt minder voor omdat inox nogal lawaaierig en gevoelig voor krassen is. Vandaar dat inox meestal gebruikt wordt als balustrade, trapwang of trapleuning in combinatie met een zwevende trap van houten treden. Een aluminium zwevende trap is een goedkoper alternatief voor een inox trap. Aluminium is zeer licht en sterk en het kan zowel voor de treden als voor de balustrade gekleurd of ongekleurd verkregen worden. Aluminium heeft wel het nadeel dat het na een bepaalde tijd een deel van zijn glans verliest. Voor meer informatie over de voor- en nadelen van de verschillende zwevende trappen uit metaal, verwijzen we u graag door naar de professionele trappenmakers uit uw regio!

kunststof zwevende trap

Zwevende trap van kunststof

Er bestaan ook zwevende trappen met treden uit kunststof. Zo bestaan er zwevende trappen met treden uit composiet, granulaatsteen, Corian, laminaat of epoxy. De meeste kunststof zwevende trappen maken gebruik van kunstharsgebonden materialen. Zo wordt er bij moderne woningen dikwijls gekozen voor witte Corian treden bij een zwevende trap. Corian is een acrylpolymeer mengsel met toegevoegde mineralen en pigmenten dat door DuPont de Nemour werd ontwikkeld. Het is een zeer duurzaam, niet-poreus en goed te onderhouden kunststof materiaal dat ook vaak wordt gebruikt in keukens en badkamers. Een Corian zwevende trap heeft door de lichtende glans een grote aantrekkingskracht en een iets of wat futuristische uitstraling. Net zoals de meeste andere kunststof materialen is een zwevende Corian trap verkrijgbaar in verschillende kleuren en diktes. Composiet en epoxy kunnen ook gebruikt worden voor een zwevende trap en ze bieden meestal een levenslange duurzaamheid. Het nadeel is dat deze materialen vrij duur zijn in vergelijking met de andere materialen. Een goedkopere manier is om uw zwevende trap te laten bekleden met laminaat of met kunstharsgebonden kurk. Deze materialen zijn geluidsarm en ze geven een warme en natuurlijke uitstraling aan uw zwevende trap. U kunt de verschillende opties voor een zwevende trap uit kunststof bekijken bij de erkende trappenmakers uit uw regio of buurt. Ze zullen u graag vrijblijvend voorzien van verdere inlichtingen, adviezen en/of offertes!

betonnen zwevende trap

Zwevende trap van beton of natuursteen

Houdt u graag van een industriële en moderne look dan kan een zwevende trap van beton u misschien bekoren. Net als een zwevende trap van ruw staal, creëert een zwevende trap van beton een uniek en apart aanzien. Gedurfd, authentiek en eigenwijs, zo zou u de keuze voor een zwevende trap van beton kunnen omschrijven. Bij een zwevende trap van beton worden de treden door de trappenmaker gepolierd of gepolijst waardoor ze een unieke en decoratieve weergave krijgen. Ook qua onderhoud en slijtage biedt een zwevende trap van beton uitstekende resultaten. Een zwevende trap van beton is meestal goedkoper en hij kan desgevallend nadien nog altijd bekleed worden met andere materialen indien u dit na een bepaalde tijd zou wensen. Een zwevende trap met treden van natuursteen vormt een meer complexe en dure uitvoering dan de andere trap uitvoeringen. Het aanbrengen van de natuursteen rond de stalen dragers dient zeer nauwkeurig uitgevoerd te worden opdat de steen niet zou barsten. Sommige natuurstenen zijn daar gevoeliger voor dan andere. Ook het gewicht van sommige natuurstenen vereist een degelijke ondersteuning en verankering. Daartegenover staat dat u met een zwevende natuurstenen trap een topper van formaat in huis haalt die qua natuurlijke authenticiteit moeilijk kan geëvenaard worden. Ook op het vlak van keuze biedt een natuurstenen trap verschillende mogelijkheden waarbij u voor uw treden kunt kiezen voor marmer, basalt, graniet, blauwe steen of kalsteen. Afhankelijk van de porositeit van de stenen kunt u ze bijkomend nog laten polijsten, boucheren, vlammen, verzoeten of impregneren. De slijtage bij een zwevende trap uit natuursteen zal minder opvallen omdat de stenen op een natuurlijke wijze vol gekleurd zijn. Na verloop van tijd kan er slijtage zichtbaar zijn in de patina maar dit behoort juist tot de unieke charmes van een natuursteen. Met een zwevende trap van natuursteen kiest u voor een tijdloze klasse waarmee u vele bezoekers zult verrassen en verbazen. Heeft u interesse voor een zwevende trap van beton of natuursteen? Contacteer dan de ervaren trappenmakers uit uw regio voor enkele vrijblijvende offertes of adviezen!

glazen zwevende trap

Zwevende trap uit glas

Wanneer u geen hoogtevrees heeft dan komt een zwevende trap met glazen treden eventueel ook in aanmerking. Een zwevende trap waarbij u niet alleen tussen de treden maar ook door de treden kan kijken, spreekt sowieso tot de verbeelding van iedereen. Zelfs bij een zwevende trap tussen twee muren blijft de verwondering en het groot ruimtelijk gevoel aanwezig. Bent u toch zo geen fan van doorkijk treden dan kunt u de treden ook verkrijgen in een matte kleurvariant. Vaak wordt er ook een glazen balustrade voorzien met inox of hout zodat er toch een houvast is voor de betreders. Alhoewel het gebruikte glas voor de zwevende treden zeer sterke eigenschappen heeft, vraagt het toch een goede ondersteuning en verankering maar voor die kennis kunt u rekenen op de vakkundigheid en de ervaring van uw professionele trappenmaker. Een zwevende trap van glas is zeer goed te reinigen en bij een matte uitvoering zal het eventueel aanwezige vuil niet direct opvallen. Het nadeel van een zwevende trap uit glas is dat er een redelijk prijskaartje aan gekoppeld is waarvoor u een stevig budget moet voorzien. Voor meer inlichtingen over een zwevende trap van glas verwijzen we u graag door naar de vele ervaren trappenmakers uit uw regio voor prijzen en/of adviezen!

Op zoek naar een trappenmaker om een vrijblijvende offerte te maken voor uw zwevende trap?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor een zwevende trap?

HOE WORDT DE PRIJS VOOR het plaatsen van een zwevende trap BEPAALD?

Wanneer u een zwevende trap laat plaatsen, dan moet u rekening houden met 2 variabelen binnen de kostprijs. Enerzijds is er de kostprijs van de materialen die gebruikt zullen worden voor uw trap, en anderzijds is er de arbeidskost van de trappenmaker(s) zelf.

Gezien de arbeidskost een groot deel van de totaalprijs bepaald, is het belangrijk dat u meerdere offertes opvraagt bij verschillende professionele trappenmakers uit uw regio.

Wat de arbeidskosten betreft mag u rekenen op een kost van ongeveer € 30-50 per uur.

Prijzen zwevende trap

Soort zwevende trap
Gemiddelde prijs
Zwevende trap hout
Vanaf € 4000
Zwevende trap aluminium
Vanaf € 5000
Zwevende trap staal
Vanaf € 7000
Zwevende trap kunststof
Vanaf € 6000
Zwevende trap beton
Vanaf € 6000
Zwevende trap glas
Vanaf € 8000
Zwevende trap natuursteen
Vanaf € 8000
Op zoek naar een trappenmaker uit uw regio om de prijs voor uw zwevende trap te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
2998 trappenmakers in uw regio!

Vergelijk offertes voor uw Trappen

Na het ontvangen van deze offertes bent u tot niets verplicht, enkel beter ingelicht.

U heeft dus niets te verliezen...