VERFTECHNIEKEN

Bereik tot 297 schilders rond Gistel.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  U zoekt de juiste vakman voor verftechnieken?

  U wilt gebruik maken van speciale verftechnieken, maar waar vindt u de geschikte vakman voor deze schilderwerken? Hoe vindt u een professionele en betrouwbare schilder die actief is in Gistel, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  U verstuurt uw offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kan u uw offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele schildersbedrijven uit Gistel verstuurd. Zo bespaart u veel tijd en moeite!

 • 3

  U vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele schilders die geïnteresseerd zijn in uw opdracht, zullen u een offerte toesturen, waarna u rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kunt nemen!

2730
SCHILDERS
62
Opdrachten
per maand
110
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor schilderwerken rond Gistel

Soort schilderwerken: Schilderwerken binnen - renovatie

Aantal m²: +/- 13 m²

Projectbeschrijving: Binnen de 3 maanden

Projectbeschrijving:

We zetten een nieuwe keuken en in maart zou die geplaatst worden.
We zouden je graag de muren, deur raamkozijn en boven de granietplaat (= stukje onder de hangkasten) laten schilderen.
Offerteaanvraag uit Hooglede

Soort schilderwerken: Schilderwerken buiten

Aantal m²: ?

Projectbeschrijving: Binnen het jaar

Projectbeschrijving:

Herstellen van scheuren in de gevel en schilderen
Offerteaanvraag uit Middelkerke

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele schilders in Vlaanderen. Wanneer u dus uw offerteaanvraag indient, kunnen wij perfect een selectie maken van de professionele vakmensen die gelegen zijn in de regio Gistel en de juiste kwalificaties hebben voor het door u beschreven werk.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we uw offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde vakmensen uit Gistel. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor uw opdracht en contact met u opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens u alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel bedrijven interesse tonen in uw offerteaanvraag, zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk om uw opdracht of uit te voeren werk zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De schilders die interesse hebben in uw opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens uw contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die uw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid om zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige uw contactgegevens zullen krijgen, en u bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. U bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden u aan om uw aanvraag zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de schilders in de omgeving van Gistel. Naast de vooropgestelde vragen, en uw contactgegevens, is het belangrijk om uw beschrijving van de schilderwerken ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Zoekt u een specifieke Schilder in de regio Gistel?

Vind een geschikte schilder in uw buurt

Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval schilder, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer u niet over één nacht ijs wilt gaan bij het kiezen van een vakman waaraan u uw verftechnieken wilt toevertrouwen. Om de juiste keuze te kunnen maken moet u verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die u de beste prijs/kwaliteit voor uw schilderwerken garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele schilders in de omgeving van Gistel. Daarna moet u hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van uw uit te voeren werk, hopende dat zij u nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.

Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Verftechnieken: uw project met de juiste verftechniek professioneel laten schilderen!

Via ons platform geeft u uw offerteaanvraag voor muur schilderen eenmaal in, en laten we de geïnteresseerde schilders rond Gistel u contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor uw schilderwerken snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat u na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. U ontvangt de offertes, u vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan u om te beslissen of u tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heeft u niets te verliezen, in tegendeel... u kunt er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog uw offertes aan bij alle professionele schilders uit Gistel en omgeving... Alvast veel succes met uw project!

Vind een geschikte schilder uit Gistel door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Waarom kiezen voor unieke verftechnieken?

Iedereen droomt ervan om zijn woning of appartement verzorgd, fris en trendy te houden. Maar daarbij komt de verplichting om alles, om de zoveel jaren, terug te schilderen in de gangbare verfkleuren, die op dat moment in de mode zijn. Sommige kijken er naar uit om nieuwe verf te kiezen en om de muren en het interieur weer te kunnen decoreren terwijl anderen het verven echt zien als een opgave. Het maakt daarbij ook niet uit of men zelf gaat schilderen of dat men het schilderwerk overlaat aan een professionele schilder. Evenwel, niet tegenstaande dat iedereen wel kan schilderen, merkt men onmiddellijk op dat het verschil tussen een gelegenheid schilder of een professionele schilder soms sterk kan uiteenlopen. Niemand heeft graag strepen, blokvorming, druppels, oneffenheden of scheve randen in zijn geschilderde kamers. Een mooi geschilderd interieur kan dan ook echt wel een esthetisch verschil maken. Zeker ook op het vlak van verfkleuren en verftechnieken. Vaak kiezen de mensen voor effen neutrale verfkleuren die wel mooi en strak overkomen maar die soms wel een beetje bezieling en durf missen. Dus waarom eens niet kiezen voor een originele insteek door uw muren te verven met een structuur muurverf of een patroon verf? Door het toepassen van verschillende verftechnieken kunt u uw interieur modieus en modern inkleden waardoor het een unieke uitstraling heeft. Het aanbod voor verftechnieken is zeer ruim en divers. Zo kunt u uw binnenmuren laten kaleien, patineren, sjabloneren, craqueleren, sponsen, frotten, antiqueren of verven met een structuurverf. Natuurlijk vragen deze speciale toepassingen de nodige schildertechnieken en vakkundigheid. Een professionele schilder weet hoe hij een structuurverf moet aanbrengen of welke muurverf hij moet gebruiken voor het creëren van de juiste effecten. In overeenstemming met uw interieur, zal hij de juiste verftechnieken en verfkleuren gebruiken om uw woning te schilderen. Hierbij zal hij uiterst nauwkeurig te werk gaan met een oog voor elk detail zodat het resultaat optimaal tegemoet komt aan uw wensen. Maar een professionele schilder kan ook uw plafond, deuren, meubels of interieur accessoires op een originele wijze decoreren door toegepaste verftechnieken. Hij kan dit doen door het aanbrengen van sobere eyecatchers of via een volledige make-over. Een schilder kan u ook helpen en u de juiste tips, trucs en technieken laten zien die worden toegepast voor elke verftechniek. Welke toepassing u ook kiest, de uitstraling van unieke verftechnieken in uw woning of appartement zullen niemand onberoerd laten en u vele complimenten opleveren. Via offertesonline.be kunt u vrijblijvend enkele offertes en adviezen aanvragen voor verftechnieken bij de vele professionele schilders uit de regio Gistel!

Wat zijn de populairste verftechnieken?

KALEIEN

Kaleien is één van de oudste verftechnieken die gebruikt wordt bij schilderwerken. Oorspronkelijk werd deze minerale verf op basis van kalk gebruikt als witte gevelpleister om de gevels van boerderijen en stallingen te beschermen tegen vocht en schimmels. Kaleien wordt tegenwoordig nog vaak gebruikt bij landelijke en klassieke woningen omwille van de authentieke look. Ook in de talrijke witte dorpjes in Frankrijk, Spanje of in Nederland is het kaleien een nog veel toegepaste verftechniek. Maar het kaleien wordt ook steeds meer gebruikt voor het decoreren van binnenmuren. Vooral de authentieke uitstraling en de ecologische milieuvriendelijke eigenschappen van deze minerale verf spreken vele mensen aan. De verf wordt door de schilder met een blokborstel in dikke lagen aangebracht en uw muur hoeft dus niet spiegelglad te zijn. Doordat de verf in meerdere lagen wordt aangebracht, worden kleine scheurtjes of beschadigingen vakkundig gecamoufleerd. En indien u dit wenst, blijft de structuur van uw gemetselde gevel zichtbaar behouden. De verf is vochtbestendig en waterdamp doorlatend maar omwille van de natuurlijke tijdelijke verkleuring door vocht, gebruikt u deze minerale verf best niet in vochtige ruimtes zoals uw keuken of badkamer. De verftechnieken om goed te kaleien vraagt wel enige ervaring om het mooie strepen effect van een gekaleide muur of gevel volledig tot zijn recht te laten komen. Bij moderne woningen kan men naast de witte kleur ook kiezen voor andere kleuren. U kunt ook uw binnenmuren laten schilderen met een alternatieve acrylverf die het kaleien perfect imiteert. Het voordeel van deze acrylverf is dat ze waterafstotend is en dus ook kan gebruikt worden in vochtige ruimtes. Op die manier verkrijgt u een hoogwaardige en decoratieve afwerking. Deze verf is wel duurder omwille van de complexere verfstructuur. Wenst u meer inlichtingen om uw gevel of woning te kaleien? Neem via deze weg contact op met enkele ervaren schilders uit Gistel voor vergelijkende offertes en advies!

PATINEREN

Patineren is ook een van de verftechnieken die vaak wordt toegepast om de authenticiteit van meubels of objecten te benadrukken, maar die evengoed wordt gebruikt om muren een verouderd uitzicht te geven. En alhoewel u het patineren vaak aantreft bij landelijke woningen, wordt deze verftechniek toch ook regelmatig toegepast bij moderne woningen. Door te patineren geeft u uw wanden, deuren, lambriseringen of meubels een oude en doorleefde uitstraling. Op die manier verkrijgen uw meubels en objecten een grandeur uitzicht en lijken het erfstukken uit een vorige eeuw die, ondanks hun doorleefd uitzicht, juist zorgen voor een modern en decoratief contrast. Ook uw muur kan door een patine lak de landelijke stijl benadrukken of juist contrasteren in een modern interieur. Met het patineren worden bepaalde details en dieper liggende delen, zoals krassen, putjes, strepen, geschuurde oppervlakken of kleine beschadigingen, geaccentueerd. De verftechnieken bij het patineren kunnen op verschillende wijzen worden uitgevoerd. Bij poreuze ondergronden is een antiekwas zeer doeltreffend. De was dringt zeer goed door in het hout van de meubels en beschermt ze. Voor het patineren van een muur worden verftechnieken gebruikt waarbij een antiekwas wordt aangebracht op de onderliggende krijtverf. Door de antiekwas wordt uw muur verdonkerd en verouderd en de was geeft uw muurverf een verrassende decoratieve antiekwaarde mee. Andere verftechnieken maken voor het verouderen gebruik van een zachte milk paint verf.  Wenst u het iets minder natuurlijk maar onderhoudsvriendelijker, dan kunt u uw muren, deuren of meubels laten schilderen met een verniswas. Een verniswas is vochtbestendig en het legt een beschermende antieke laag op uw muurverf of op de oude verf- of vernislagen van uw deuren en meubels. Op die manier bekomt u dezelfde uitstraling als met de antiekwas. Verder kan de schilder uw muren ook patineren met een glaceerverf. Het voordeel van deze muurverf is dat u er een kleurpigment aan kunt toevoegen waarmee u naderhand uw muren kunt schilderen. De verflaag droogt zeer traag en kan ook op niet-poreuze muren aangebracht worden waardoor ze tevens geschikt is voor het creëren van decoratieve effecten en structuren. Voor meubels of deuren met een zijdeglans verf bestaan er ook kant-en-klare patineerproducten. Deze patine verf kan verdund worden met water en ze bevat authentieke schilderspigmenten. Na het schilderen wordt de verf met een doek verwijderd zodat er een antieke waas achterblijft op uw meubels of deuren. Interesse in de verftechnieken om uw meubels, deuren of muren te verouderen door ze te laten patineren? Contacteer hier de vele professionele schilders uit Gistel of omgeving voor meer informatie!

SJABLONEREN

Bij de meeste verftechnieken wordt de muur volledig overschilderd maar bij het sjabloneren hoeft dit niet te gebeuren. Het grote voordeel van sjabloneren is dat u een decoratieve toevoeging aanbrengt op uw bestaande muurverf. Het gebruik van sjablonen om muren te verfraaien, bestaat dan ook al zeer lang. Met een sjabloon of stencil brengt u decoratieve motieven, teksten of tekeningen aan op uw wanden zonder dat u hiervoor enige tekenervaring moet hebben. Sjablonen kunt u zelf maken maar evengoed kunt u kant-en-klare sjablonen kiezen bij uw regionale schilder. Vaak bevatten deze sjablonen sierlijke tekeningen met brocante of art deco motieven. U kunt uw sjablonen schilderen door te tamponneren, te spuiten of te rollen waarbij u best een sneldrogende lakverf gebruikt. Wanneer u teksten gebruikt is het vooral belangrijk dat er verbindingen zijn met de open letters zoals bij een ‘e’, ‘o’ of ‘d’. Naast de vele retro sjablonen bestaan er ook kindvriendelijke sjablonen met dieren- of sprookjesmotieven waardoor uw kinderkamer een thematische beleving krijgt. De verftechnieken met sjablonen kunnen evengoed toegepast worden op meubels, deuren, canvas, lampenkappen, kussens of andere objecten. Het geeft hen een authentiek karakter en een stukje persoonlijkheid mee waardoor u een gezellige vintage en shabby chic sfeer creëert. Indien u uw sjablonen professioneel wilt laten aanbrengen, kunt u best een ervaren schilder onder de arm nemen. Niet alleen beschikt de schilder over een ruim aanbod van sjablonen en motieven, maar hij weet ook perfect welke kleuren en verven het best te combineren zijn met uw muren, meubels of decoratieve bijhorigheden. Ontdek de verschillende mogelijke verftechnieken van het sjabloneren waarmee u uw interieur kunt verfraaien en schilderen. Vraag naar enkele vrijblijvende offertes en/of inlichtingen bij uw lokale schilders uit Gistel. Ze zullen u graag van dienst zijn!

CRAQUELEREN

Een andere populaire verftechniek is het craqueleren van muren, meubels of andere accessoires. Vooral bij het muur verven is dit een gewaagde en gedurfde verftechniek die onmiddellijk in het oog springt. Met een craquelé of het craqueleren creëert de schilder een effect van een gebarsten verf- of vernislaag. De uitvoering van deze verftechnieken kunnen verfijnd of grof uitgevoerd worden. Naargelang het gewenste effect, zal de schilder zeer nauwkeurig meerder verven aanbrengen waarbij hij bepaalde droogtijden en schildertechnieken in acht moet nemen. Enerzijds kan de schilder de muur schilderen met een effect van gebarsten vernis. Bij deze craquelé gebruikt de schilder twee laksoorten, bestaande uit een basislaag en een toplaag. Door bepaalde droogtijden toe te passen zal de schilder op het juiste moment de deels opgedroogde basislaag overschilderen met de toplaag. Doordat de twee lagen verschillende droogtijden hebben, beginnen de verven op elkaar in te werken en ontstaan er scheurtjes en barstjes. Door de muren daarna af te werken met een beschermende en verouderende vernislaag, worden deze scheurtjes en barstjes geaccentueerd net zoals bij een oud schilderij. Indien u het ruwer wenst, kunt u kiezen voor verftechnieken die het effect creëren van gebladderde verf. Hiervoor gebruikt de schilder ook twee verven waarbij de basislaag de kleur van de barsten zal weergeven en de toplaag de gebladderde muurverf weergeeft. Voor een witte muur met grijze barsten moet men dus eerst de grijze verf schilderen. Voor de basislaag gebruikt men best een watergedragen verf zoals een acrylverf of een krijtverf. Wanneer de basislaag is opgedroogd, zal de schilder vervolgens een craquelé vernis aanbrengen. Deze vernis zal dienen om de barstjes van de toplaag te activeren. Nadat de vernis is opgedroogd brengt de schilder de toplaag aan. Dit moet zeer doordacht gebeuren en de verf moet in één richting en éénmalig worden aangebracht. Tijdens het drogen zullen er zich al zeer vlug barstjes vormen in de muurverf. Houdt er rekening mee dat craqueleren geen eenvoudige toepassing is en dat het uiterst nauwgezette verftechnieken vraagt om het juiste effect te bekomen. Meestal wordt deze techniek dan ook eerder toegepast op kleine meubels of oude objecten die men decoratief wilt upgraden. Voor verdere inlichtingen over het craqueleren verwijzen we u door naar onze ervaren decoratieve schilders uit de regio Gistel!

STRUCTUUR VERVEN

Verftechnieken brengen een bepaalde structuur aan in uw verf en ook de manier waarop u uw verf laat schilderen, bepaalt voor een groot deel het uitzicht van uw interieur. Een structuur aanbrengen in uw verf kan dus op verschillende manieren door het toepassen van specifieke schildertechnieken. Eén van die manieren is om gebruik te maken van een structuurverf. Zoals de naam van de verf het al zegt, is de verf specifiek samengesteld om uw muur te schilderen met een bepaalde structuurweergave. Door korrels toe te voegen, in een fijne of grove vorm, verkrijgt u verf een bepaalde structuur tijdens het schilderen. Een structuurverf kan ook worden aangebracht door speciale verfrollen, blokkwasten, sponzen of andere structuurbepalers, waardoor de schilder uw muren zal decoreren met een effect patroon. Naargelang de gekozen verftechnieken en structuren geeft u op die manier uw muren een verfijnd of grof esthetisch effect mee. Een ander voordeel van sommige grove structuurverven, is dat de muur niet volledig egaal glad of sausklaar moet zijn. Door uw muur te laten schilderen met een structuur muurverf, camoufleert u de aanwezige kleine oneffenheden. Het nadeel van een gekorrelde structuurverf is dat er weinig ruimte is tot verandering nadien. U kunt de muren overschilderen maar als u een terug een effen muur wilt of u muur wilt behangen, dan moet de verf eerst verwijderd worden. Bij een gesponste of geveegde muurverf behoudt u wel uw gladde bepleistering. Interesse om uw muren te laten schilderen met structuurverf? Vraag hier naar enkele offertes bij uw regionale schilders in de omgeving van Gistel!

Bent u op zoek naar een professionele schilder uit Gistel om een vrijblijvende offerte te maken voor uw schilderwerken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Verftechnieken met de Abbondanza krijtverf

DE ZACHTE MATTE KLEUREN VAN EEN ABBONDANZA KRIJTVERF

De zeer populaire Abbondanza krijtverf wordt veel gebruikt om meubels en houtwerk te vernieuwen. Dankzij het grote aanbod aan mooie matte kleuren, kunt u met deze krijtverf uw meubels en houtwerk nieuw leven inblazen. Het resultaat is vaak verbluffend en het matte en decoratieve effect van de krijtverf zorgt zo voor een zachte en moderne uitstraling. De Abbondanza krijtverf is een watergedragen krijtverf die door de toevoeging van extra krijt en pigmenten zorgt voor intense matte kleuren. De ambachtelijke krijtverf is milieuvriendelijk en goed voor het woonklimaat. Dankzij de goede dekking, de rijke kleuren en de vochtregulerende eigenschappen is deze kwalitatieve krijtverf geschikt voor al uw muren, meubels en houtwerk. De Abbondanza krijtverf kan ook gebruikt worden wanneer u met verftechnieken een effect wilt toevoegen aan uw meubels. Zo kunt u de meubels een geschuurd effect meegeven of uw meubels bijkomend behandelen met een decoratieve antiekwas of kalkwas in een bijhorende kleur. Maar ook een betonlook of een roest effect behoren tot de mogelijke verftechnieken. Tips, trucs en foto's over deze verschillende verftechnieken, kunt u vinden op de verschillende websites van uw regionale schilders uit de omgeving van Gistel. Laat u inspireren en vraag naar enkele vrijblijvende offertes of adviezen voor schilderwerken met krijtverf. 

Soft silk lak

Wenst u een krijtverf die krasvast en vlekbestendig is, dan is de Abbondanza Soft Silk lak de oplossing. Soft Silk lak is een watergedragen lak met een licht glanzend mat effect. Alhoewel de Soft Silk lak een toegevoegde verharder bevat, is ze toch milieuvriendelijk en bijzonder geschikt voor intensief gebruikte ruimtes zoals livings en keukens. Maar u kunt de Soft Silk lak ook gebruiken voor al uw binnen -en buitenmuren, meubels, deuren, keukenkasten, tegels en houtwerk. Dankzij de goede uitvloeiing kun je de Soft Silk lak op zowat alle ondergronden aanbrengen. Soms dient u hiervoor de bijpassende Soft Silk primer te gebruiken voor een goede hechting. Voor de kleur heeft u een ruime keuze want het aanbod aan Soft Silk lakken bevat bijna tweehonderd kleuren. Leuk en ideaal om de juiste Soft Silk kleur voor uw project te kunnen kiezen. Het beste resultaat bekomt u als u uw Soft Silk lak volledig laat drogen en uitharden. Volg daarom goed de instructies en de tips, trucs en aanbevelingen die bij elke Soft Silk verfsoort worden vermeld. Met een Soft Silk lak haalt u een duurzame en kwalitatieve lak in huis die met de juiste verftechnieken een meerwaarde zal geven aan uw woning. Wenst u meer te weten over Soft Silk verftechnieken, vraag dan vrijblijvend bijkomend advies aan enkele vakmannen uit de omgeving van Gistel.

DIY: VERFTECHNIEKEN MET EFFECT

Met de Abbondanza krijtverf kunt u verschillende verftechnieken zelf, DIY (do it yourself), toepassen. De meest gekende DIY verftechnieken zijn technieken waarbij u een roest effect, een betonlook, metaal look of grijseffect creëert. We geven een kort overzicht op onze pagina, voor DIY foto's, tips en trucs verwijzen we u graag door naar onze professionele schilders rond Gistel.

Betonlook

Een betonlook vinden we vaak terug in moderne of industriële woningen. Met een DIY betonlook verfpakket kunt u zelf de stoere look in uw woning weergeven door bepaalde elementen van uw interieur te accentueren met een beton kleur. Dit kunnen wanden met een betonlook zijn, maar meestal zijn het woonaccessoires die in de kijker springen, zoals potten, beelden, schalen, kaders, kruiken of decoratieve tegels. Met een DIY betonlook pakket bepaalt u zelf het uitzicht van uw beton effect door er meer of minder witte en grijze kleuren aan toe te voegen. De verftechnieken kunt u raadplegen op de DIY pagina van Abbondanza waarbij de effect foto's leuk staan afgebeeld.

Roest effect

Helemaal in zijn de accessoires die een roest look hebben. De gepatineerde tafels, ijzeren meubels, lampen, kapstokken, metalen kaarsenhouders, hangrekken, trapleuningen of deurklinken met roest effect, stralen een tijdloze robuustheid uit. Met de DIY roest verftechnieken geeft u uw interieur een authentieke uitstraling, ongeacht of u nu een moderne, klassieke, mediterrane of industriële woningstijl heeft. Het aanbrengen van een DIY roest effect gebeurt in verschillende stappen. Eerst schuurt u de oude verflaag of vernis weg waarna u het meubel of object verder reinigt met een ontvetter. Hierna brengt u een een krijtverf met een donkere kleur aan als onderlaag. Vervolgens brengt u de roest effectverf al deppend aan zodat er een korrelige structuur ontstaat. Het bijgeleverde roest poeder van uw DIY pakket wordt dan in de nog natte verf gestrooid of gedept zodat er ongelijkmatige kleuren worden gecreëerd. Meer info vindt u op de DIY pagina van Abbondanza.

Metaal look

In het gamma van Abbondanza zijn er ook verschillende DIY metaal pakketten waarmee u de stukken, meubels en accessoires van uw interieur mee kunt decoreren. De voorradige kleuren van goud, koper, tin en zilver variëren zodat u vrij kunt kiezen tussen een moderne glanzende metaal kleur of eerder gaat voor de gepatineerde en verouderde kleuren. Voor menig DIY hobbyist is dit de oplossing om oude fotokaders, lijsten of lampen te pimpen zodat ze een blikvanger worden in de woning. Niet alleen kunt u zo uw interieur vernieuwen met nieuwe tijdloze kleuren, het is daarnaast ook nog eens voordeliger dan wanneer u alles nieuw zou moeten gaan kopen. 

Gebleekte look

Een van de meest gebruikte decoratieve verftechnieken is het verouderen of het verbleken van meubels. Vaak verliezen uw meubels doorheen de jaren hun glans of zijn ze qua kleuren en uitstraling gedateerd. U kunt dan uw meubels nieuw leven inblazen door ze te behandelen met een DIY greywash of whitewash krijtverf of wax. Een grijze krijtverf of wax zorgt ervoor dat uw meubels een verweerde en authentieke uitstraling krijgen zoals bij steigerhout dat tegenwoordig ook vaak binnen gebruikt wordt in woningen en kantoren. De kleuren die u bekomt door de verbleking hangen voor een groot deel af van de kleuren en de houtsoort van uw meubels. Donkere meubels zullen daarom ook minder verbleken dan lichtgekleurde meubels. Met een DIY whitewash krijtverf of wax worden uw meubels nog meer verbleekt waarbij de houtstructuur nog licht zichtbaar blijft onder de witte kleur. Hier wordt er meer rekening gehouden met de houtsoort kleuren van de meubels en voor de meeste houtsoorten bestaat er een specifieke aangepaste whitewash toepassing. 

Gemiddelde kosten voor schilderen met verftechnieken

HOE WORDT DE PRIJS VOOR VERFTECHNIEKEN BEPAALD?

Schilderwerken waarbij speciale verftechnieken worden gebruikt, zijn doorgaans duurder dan de gewone schilderwerken. Niet alleen is het toepassen van de verschillende verftechnieken arbeidsintensiever, maar niet elke schilder beheerst deze speciale technieken. Een schilder die gespecialiseerd is in een bepaalde unieke schildertechniek, levert prachtige en betrouwbare resultaten, maar hij zal ook meer uren presteren dan een gewone schilder.

Voor sommige verftechnieken worden speciale verven, lakken, wax of vernissen gebruikt die nodig zijn om de gewenste structuur te bekomen. Een aantal van die materialen kunnen duurder zijn naargelang de gekozen verftechniek. Bij sommige verftechnieken moeten er ook meerdere verflagen worden aangebracht om het gewenste effect weer te geven. Wenst u zelf te schilderen, dan zullen kwalitatieve en duurzame verven vaak duurder zijn dan doorsnee verven.

Gezien de arbeidskost een groot deel van de totaalprijs bepaald, is het belangrijk dat u een advies en eventueel meerdere offertes opvraagt bij verschillende professionele schilders uit rond Gistel.

Wat de arbeidskosten betreft mag u rekenen op een kost van ongeveer € 35-60 per uur

PRIJZEN SCHILDEREN MET VERFTECHNIEKEN

Soort verftechniek
Gemiddelde prijs
Minerale kaleiverf
€ 10 - € 15 per m²
Acrylaat kaleiverf
€ 12 - € 20 per m²
Structuurverf latex
€ 15 - € 25 per liter
Patineren met antiekwas
€ 25 - € 35 per liter
Patineren met glaceerverf
€ 30 - € 45 per liter
Kant-en-klare patine
€ 40 - € 60 per liter
Sjablonen
€ 5 - € 40 per sjabloon
Craquelé vernis
€ 30 - € 45 per liter
Bent u op zoek naar een professionele schilder uit Gistel om de prijs voor uw schilderwerken te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
297 Schilders rond Gistel!

Vergelijk offertes voor uw Schilderwerken

Na het ontvangen van deze offertes bent u tot niets verplicht, enkel beter ingelicht.

U heeft dus niets te verliezen...