KEUKENKASTEN SCHILDEREN

Bereik tot 2831 schilders in Vlaanderen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  U zoekt de juiste vakman voor het schilderen van uw keukenkasten?

  U wilt uw keukenkasten laten schilderen, maar waar vindt u de geschikte vakman voor deze schilderwerken? Hoe vindt u een professionele en betrouwbare schilder die actief is in uw regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  U verstuurt uw offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kan u uw offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele schildersbedrijven uit uw regio verstuurd. Zo bespaart u veel tijd en moeite!

 • 3

  U vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele schilders die geïnteresseerd zijn in uw opdracht, zullen u een offerte toesturen, waarna u rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kunt nemen!

2831
SCHILDERS
45
Opdrachten
per maand
146
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor schilderwerken in Vlaanderen

Soort schilderwerken: Schilderwerken buiten

Aantal m²: 1 voordeur (2m²)

Projectbeschrijving: Binnen de 3 maanden

Projectbeschrijving:

Metalen voordeur met klein rond raam
Spuiten of verven in Ral 9005 mat zwart
Offerteaanvraag uit Gent

Soort schilderwerken: Schilderwerken buiten

Aantal m²: 200

Projectbeschrijving: Binnen de 3 maanden

Projectbeschrijving:

Reiniging en schilderen van de gevels van een vrijstaande woning met 1 verdieping,
Maximale hoogte ongeveer 8 meter
Contact via e-mail.
Offerteaanvraag uit Zwijndrecht

Vind een geschikte schilder in uw buurt

Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval schilder, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer u niet over één nacht ijs wilt gaan bij het kiezen van een vakman waaraan u uw keukenkasten schilderen wilt toevertrouwen. Om de juiste keuze te kunnen maken moet u verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die u de beste prijs/kwaliteit voor uw schilderwerken garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele schilders uit uw regio. Daarna moet u hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van uw uit te voeren werk, hopende dat zij u nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.

Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Keukenkasten schilderen: uw keuken professioneel laten schilderen!

Via ons platform geeft u uw offerteaanvraag voor keukenkasten schilderen eenmaal in, en laten we de geïnteresseerde schilders uit uw omgeving u contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor uw schilderwerken snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat u na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. U ontvangt de offertes, u vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan u om te beslissen of u tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heeft u niets te verliezen, in tegendeel... u kunt er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog uw offertes aan bij alle professionele schilders uit uw omgeving... Alvast veel succes met uw project!

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele schilders in Vlaanderen. Wanneer u dus uw offerteaanvraag indient, kunnen wij perfect een selectie maken van de professionele vakmensen die gelegen zijn in uw regio en de juiste kwalificaties hebben voor het door u beschreven werk.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we uw offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde vakmensen uit uw regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor uw opdracht en contact met u opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens u alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel bedrijven interesse tonen in uw offerteaanvraag, zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk om uw opdracht of uit te voeren werk zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De schilders die interesse hebben in uw opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens uw contactgegevens en emailadres. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die uw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid om zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige uw contactgegevens zullen krijgen, en u bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. U bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden u aan om uw aanvraag zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse van de schilders uit uw regio. Naast de vooropgestelde vragen, en uw contactgegevens, telefoon en/of emailadres, is het belangrijk om uw beschrijving van de schilderwerken ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Vind een geschikte schilder uit uw buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Keuken schilderen: wat zijn de mogelijkheden?

Een keuken behoort tot de meest gebruikte leefruimtes in uw woning of appartement. Een aangename, frisse en moderne keuken maakt het koken en de culinaire beleving dan ook een heel pak aangenamer. Een goede solide en duurzame keuken kan ettelijke tientallen jaren meegaan, maar daarbij verliest na een tijd wel een beetje van haar esthetische waarde omdat de keuken mettertijd een verouderde aanblik krijgt. Toch hoeft dit geen ramp te zijn en hoeft u zich geen nieuwe keuken aan te schaffen. U kunt uw keuken schilderen of laten schilderen door een professionele schilder. Het kost u beduidend minder dan een nieuwe keuken en door uw keuken te schilderen met een frisse en trendy kleur, verkrijgt u weer het uitzicht van een moderne en hippe keuken. U kunt daarbij uw enkel de kasten van uw keuken schilderen of de volledige keuken verven met inbegrip van de muren en plafonds. Met een professionele schilder overloopt u stap per stap welke onderdelen u van uw keuken laat vernieuwen om zo tot een nieuwe keuken te komen. Ontdek de verschillende mogelijkheden die het keuken schilderen u te bieden heeft door het schilderen van uw muren, plafond, keukenkasten, keuken deurtjes, werkbladen, spatwanden of kookeilanden. Via offertesonline.be kunt u vrijblijvend in contact komen met uw regionale keuken schilders die u graag zullen voorzien van tips, adviezen en offertes!

KEUKEN MUUR SCHILDEREN

Bij een mooie nieuwe keuken horen bijpassende keuken muren die het effect en de uitstraling van uw keuken benadrukken. Het schilderen van uw keuken muren zal dan ook steeds gebeuren aan de hand van uw gekozen keukenstijl en visa versa. Het dan ook belangrijk dat u goed kiest welke verf, primer, kleur en verftechniek het best geschikt is voor de muren van uw nieuwe keuken. De muren van uw keuken worden immers blootgesteld aan dampen en condensvocht en uw verf moet daar tegen bestand zijn. Daarom is het aanbrengen van een grondlaag van belang om een goede hechting te krijgen van uw verf op de muur ondergrond. De beste verf voor uw keuken muren is een watergedragen acrylverf. Deze glansverf heeft zowel waterafstotende als waterdoorlatende eigenschappen. Op die manier wordt het vocht geweerd en kunnen er zich geen schimmels of sporen vormen. Een verf voor uw keuken op basis van acrylaat, is perfect afwasbaar zodat u het vuil en de vetten gemakkelijk kunt verwijderen. U kunt zelfs uw spatwand uw keuken schilderen of verven in dezelfde kleur als uw muren of in een andere kleur. Voor spatwanden bestaan er water- en hittebestendige keuken verven die bestand zijn tegen de kookdampen en de hoge temperaturen van het kookvuur. Natuurlijk kunt u de muren van uw keuken schilderen met inbegrip van uw keukenkasten waarbij de kleuren en vormgeving op elkaar worden afgestemd. Afhankelijk van uw wensen en projectvereisten, kunt u hiervoor beroep doen op een professionele schilder. Een ervaren schilder levert kwaliteit af en hij zal uw keuken schilderen met de juiste verven en materialen. Met een oog voor elk detail zal uw schilder de muren van uw keuken schilderen op een snelle doordachte en efficiënte manier. Wenst u uw keuken muren te schilderen? Contacteer enkele professionele schilders uit uw regio voor gratis offertes, adviezen en tips!

KLIK HIER VOOR MEER INFO OVER MUUR SCHILDEREN

KEUKEN PLAFOND SCHILDEREN

Meer dan de andere plafonds in uw woning of appartement, heeft een keuken plafond veel te lijden. Dagelijks wordt er in een keuken gekookt, gebakken of gefrituurd, en de dampen van kookvocht en vetten zetten zich, ondanks de aanwezige dampkappen, vast op uw keuken plafond. Voor wie zijn woning graag fris en modern houdt, weet dat het lastige plafond schilderen om de zoveel jaren noodzakelijk is. Nochtans kunt u, mits het gebruik van de juiste verf of lak, de levensduur van uw keuken plafond verlengen. Er bestaan voor badkamer en keuken plafonds speciale verven die duurzaam zijn en die een goede weerstand bieden tegen vocht- en vetafzettingen. Een satijnglans acrylverf bevat een coating van polyurethaan waardoor het vocht en het vet niet kunnen indringen in de verflaag. De voordelen van deze verven zijn dat ze waterbestendig en waterafstotend zijn en dat u ze ook kunt schrobben om ze goed schoon te maken. Dankzij de beschermende coating blijft uw plafond mooi en intact ondanks de dagelijkse blootstelling aan waterdampen, vocht en vetten. Gladde ondergronden zijn echter wel noodzakelijk voor een goed resultaat. Het vermindert de oneffenheden en voorkomt dat het vuil en de bacteriën zich kunnen nestelen. Een ervaren schilder weet zeer goed hoe hij een keuken plafond moet schilderen. Niet alleen zorgt hij voor de perfecte voorbereiding van de ondergrond van uw keuken plafond, maar hij zal ook de allerbeste verven en primers gebruiken om uw keuken plafond te schilderen. Door gebruik te maken van een hoogwaardige verf, beschermt hij uw keuken plafond tegen het condensvocht of de kookdampen en kan er geen schimmel- of spoorvorming ontstaan. Door zijn professionaliteit zal hij op korte tijd het plafond van uw keuken verven zodat de ongemakken en het tijdverlies worden beperkt tot het minimum. Interesse om uw keuken plafond te schilderen ? Via offertesonline.be kunt u rechtstreeks in contact komen met de professionele schilders uit uw regio of omgeving. Ze zullen u vrijblijvend hun offertes overmaken voor de beste keuze!

KLIK HIER VOOR MEER INFO OVER PLAFOND SCHILDEREN

KEUKENKASTEN SCHILDEREN

Niet allen door uw binnenmuren en plafond te laten schilderen, kunt u uw keuken heropfrissen en moderniseren. U kunt uw keuken ook vernieuwen en restylen door uw keukenkasten te schilderen. Door het intensief en dagelijks gebruik van uw keuken, verliezen de meeste keukenkasten doorheen de jaren heen hun glans en vertonen ze, ondanks het reinigen, gebruikssporen. Vaak zijn ze aangetast en zijn de kleuren verbleekt of grauw omwille van de veelvuldige blootstelling aan kookdampen, vetten en oliën. Door de keukenkasten en de keuken deurtjes van uw keuken te laten schilderen door een ervaren schilder, verkrijgt u opnieuw een mooie keuken die ver onder de prijs van een nieuwe keuken ligt. Uit welk materiaal uw keuken ook gemaakt is, MDF, melamine, laminaat of massief hout, voor elke uitvoering bezit uw schilder de juiste verf en primer. De meeste keukenkasten zijn gemaakt van MDF, spaanplaat of een afgeleide en zijn afgewerkt met een laminaat laag, melamine laag of fineer kunststof laag. Al deze materialen kunnen overschilderd worden mits een goede voorbereiding van de grondlaag. De schilder zal hierbij het gemakkelijkst werken door de keukenkasten te strippen zodat hij de fronten en kasten afzonderlijk en stap voor stap kan schilderen. Hiervoor dienen de meubels eerst grondig geschuurd en ontvet te worden zodat de krasvaste of slijtvaste oppervlaktes verruwd en droog worden. Daarna zal de schilder een kwaliteitsvolle primer aanbrengen als grondlaag en zo de goede hechting vormen die nodig is voor het verven. De beste verf om keukenkastjes en keuken deurtjes te schilderen, is een krasvaste acrylverf van zijdeglans of hoogglans die in talloze kleuren te verkrijgen is. Een keuken schilderen met een matte verf is te vermijden omdat ze geen beschermende coating bevat. Maar er bestaan wel zijdeglans verven die een goed resultaat bieden met een matte uitstraling. Indien u uw keukenkastjes laat schilderen door een erkende schilder, dan zal hij de juiste primer en verf kiezen voor elke ondergrond of materiaalsoort. Uw schilder kan uw keukenkasten schilderen met spiegelgladde, rustieke of kleurrijke fronten zodat ze volledig tegemoet komen aan uw wensen en aan uw interieur. Sommige, weliswaar duurdere, lakverven zijn daarbij volledig water- en hittebestendig waardoor ze een langere duurzaamheid bezitten. Een renovatie van uw keuken, waarbij u uw oude keukenkastjes laat schilderen, geeft dan ook een verbluffend en mooi resultaat. Overtuig uzelf en bekijk de talrijke kunstzinnige renovaties van uw regionale schilder experten. Contacteer hen vrijblijvend voor meer inlichtingen, tips, adviezen en prijsoffertes!

KEUKEN WERKBLAD SCHILDEREN

Een werkblad van een keuken schilderen lijkt niet meteen voor de hand liggende stap maar in de meeste gevallen kan het. De redenen om een werkblad te schilderen kunnen uiteenlopend zijn: het werkblad is beschadigd door verhitte potten, het is verkleurd, het blad vertoont barstjes en putjes of de gekozen kleur is passé en verouderd. Een werkblad van uw keuken verven, begint dan ook met uw oorspronkelijk keukenblad. Is het een werkblad van MDF, laminaat, keramiek, natuursteen, metaal of composiet? Elke ondergrond kun je behandelen, maar de ene ondergrond zal meer schuurwerk vragen dan de andere ondergrond. Het belangrijkste werk van de schilder is dan ook de voorbereiding. Indien er beschadigingen zijn dan moeten die eerst hersteld worden waarna de schilder het werkblad zal schuren, reinigen en ontvetten. Op die manier wordt het werkblad verruwd. Het zorgt voor een goede hechting van de grondlaag of primer, hetgeen onontbeerlijk is voor een goed resultaat. Een goede primer verf als grondlaag zorgt ervoor dat het grondmateriaal perfect kan liëren met de dekkende verf. Nadat de primer is opgedroogd zal de schilder het werkblad van uw keuken verven met een slijt- en krasvaste acrylverf met een polyurethaan bescherming. Eventueel kun je hierover nog een waterafstotende vernis lak coating aanbrengen. Er bestaan ook hittebestendige en waterdichte acryl verven die een nog beter wapening en bescherming bieden, maar die wel een duurder prijskaartje hebben. Deze verven worden ook gebruikt voor vloeren met een vloerverwarming. Indien u geen nieuw werkblad wenst, maar alleen uw huidige werkblad te wenst vernieuwen, dan is het professioneel schilderen van uw werkblad een waardige en esthetische oplossing. Voor meer informatie of tips over het schilderen van werkbladen kunt u hier terecht bij de vele lokale schilders uit uw regio!

KEUKENTEGELS SCHILDEREN

Wanneer u uw keuken wilt renoveren door te schilderen dan is het niet ongebruikelijk dat er ook keukentegels moeten behandeld worden in uw renovatieplannen. Ofwel kunt u deze tegels behouden, indien ze onbeschadigd zijn en esthetisch passen in uw interieur, ofwel kunt u ze mee met uw keuken schilderen volgens de gekozen renovatie in de bijpassend kleuren. In de meeste nieuwe keukens komen keukentegels alleen voor op de spatwanden, maar bij oudere keukens vindt men ze vaak ook terug in grotere oppervlakken aan de muren. In plaats van uw tegels te verwijderen, kunt u de tegels van uw keuken schilderen. Het resultaat is vaak verbazend, en het geeft uw keuken een vernieuwde en moderne uitstraling in een frisse kleur zonder dat u er veel kosten moet aan besteden. Een professionele schilder zal hierbij eerst de tegels zorgvuldig fijn schuren, zonder dat er krassen worden veroorzaakt, of hij kan de tegels behandelen met glans afbrekende producten, waarbij de tegels dof worden. Daarna zal hij de tegels vet- en stofvrij maken en zal hij een primer aanbrengen als grondlaag op de tegels voor een goede hechting. Deze primer heeft dezelfde kwalitatieve eigenschappen als de verf die hij zal gebruiken voor de afwerking. Voor de spatwand zal de schilder gebruik maken van water- en hittebestendige verfsoorten bij het schilderen. Deze keuken verven zijn perfect afwasbaar zodat u ze kunt reinigen en alle vuil en vetten zonder problemen kunt verwijderen. De hoogwaardige verf beschermt zo niet alleen uw keuken, maar door de mooie witte, zwarte, kleur of metallic verf, maakt u van uw tegels weer een trendy blikvanger. Voor meer info of tips over het schilderen van keukentegels verwijzen we u door naar onze professionele schilders uit uw regio!

Bent u op zoek naar een professionele schilder uit uw regio om een vrijblijvende offerte te maken voor uw schilderwerken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Keukenkasten schilderen: hoe gaat een schilder te werk?

STAP 1: VOORBEREIDING VAN DE KEUKENKASTEN

Bij een eerste afspraak zal uw professionele schilder komen kijken naar uw keukenkasten en inschatten welke verven en materialen hij moet gebruiken om uw keukenkastjes te schilderen. Daarna zal de schilder starten met de voorbereidende werken. Hiervoor zal de schilder de vloeren en de aanwezige objecten en meubels goed beschermen met plastic folie of schilderdoeken. Om uw keukenkasten  optimaal te kunnen schilderen, demonteert de schilder uw keukenkasten volledig en hij verwijdert alle knoppen, handvatten en scharnieren van de kasten. Hierna zal de professionele schilder beginnen met het schuren van de kasten. Dit kan met de hand of hij kan gebruik maken van een schuurmachine. Kleine oneffenheden, zoals gaatjes, scheuren of kleine beschadigingen, worden daarbij ook opgevuld met een goed vulmiddel. Na het schuren zal hij de keukenkasten stofzuigen zodat er geen vuil kan terechtkomen in de verf. Een erkende schilder zal het voorbereidend werk nauwgezet uitvoeren want ze vormen de basis voor een duurzame en perfecte afwerking.

STAP 2: KEUKENKASTEN SCHILDEREN MET EEN HECHTENDE PRIMER

Na stap 1  en het voorbereidend werk, kan de schilder de kasten van de keuken verven met een grondlaag. Eerst zal hij een primer aanbrengen die zorgt voor een goede hechting van de lak. De professionele schilder zal steeds een primer kiezen die overeenstemt met de gekozen keukenkast verven. Voor een water- en hittebestendige acrylverf maakt hij gebruik van een primer die dezelfde eigenschappen heeft als de acrylverf. De fronten van de keukenkasten kunnen daarbij een andere primer krijgen als grondlaag dan de keukenkasten zelf omdat ze mogelijk een andere glansverf krijgen. Voor design keukens met hoogglans fronten worden er dus verschillende primers en verven gebruikt. Dikwijls verschillen de kleuren ook tussen de kasten en de keuken fronten. Zo nodig brengt de schilder eerst nog een extra laag aan zolang het resultaat van de grondlaag niet voor een volledige dekking zorgt. De schilder kan ook, indien nodig,  de tegels, handvatten of zelfs de ijskast van uw keuken verven en deze eerst mee schuren en primeren. Vraag naar de mogelijkheden bij uw regionale schilders.

STAP 3: KEUKENKASTEN SCHILDEREN MET DE AFWERKINGSVERF

Na het aanbrengen en het drogen van de primer, zal de schilder de kasten van uw keuken schilderen met de gekozen verf. Afhankelijk van uw gekozen nieuwe keukenstijl, landelijk, modern, design of klassiek en de gekozen kleuren, zal de schilder uw keukenkasten schilderen met een zijdeglans, glans of hoogglans verf of lak. Voor uw keuken zal uw professionele schilder ook altijd gebruik maken van een waterbestendige verf. Meestal is dit een acrylverf met een waterafstotende polyurethaan coating, maar soms komt ook een vinylverf in aanmerking. Beide verven zijn afwasbaar en goed te reinigen. Indien het iets meer mag kosten dan kan de schilder uw keukenkasten schilderen met een water- en hittebestendige acrylverf. Op die manier worden uw keukenkasten optimaal beschermd tegen vetten, oliën en dampen. Het egaal en perfect aanbrengen van de verf op uw keukenkasten vraagt een goede vakbekwaamheid en een professionele schilder zal dan ook elk detail tot in de puntjes afwerken. Dankzij zijn ervaring en toewijding werkt hij uw keuken stap voor stap af en staat hij garant voor uw moderne en duurzame keukenrenovatie! Voor offertes, tips en/of advies kunt u hier enkele van uw regionale schilders contacteren!

Vind een geschikte schilder uit uw buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

DIY: Zelf je keukenkasten schilderen

Indien je een beetje handig bent en je hebt kennis van verf en lak, dan kun je zelf jouw keuken schilderen. We leggen stap voor stap wat je moet doen. Zo kun je de kasten van jouw keuken schilderen aan de hand van enkele nuttige en praktische tips. Voor de keuze van de juiste primer, lak en kleuren, vraag je best vooraf advies bij een professionele schilder uit je regio.

STAP 1: DEMONTEREN VAN DE KEUKENKASTEN

Wil je gemakkelijk werken, dan verwijder je best eerst alle kasten en fronten van de keukenmuren. Demonteer alle handvaten en scharnieren en verwijder de fronten van de kasten. Dit zal je helpen bij het schilderen van jouw keukenkasten en het levert ook een veel beter resultaat. Reinig daarna je keukenkasten eerst goed met een reiniging product zodat alle vetaanslag wordt verwijderd. Doe je dit niet, dan riskeer je om de vetten mee in je grondlaag te schuren. Gebruik voor het reinigen een ontvetter of ammoniak en droog vervolgens je meubels goed af met een vod. Na dit voorbereidend werk zijn jouw keukenkasten klaar en kun je beginnen met het schuren van de kasten om de gladde ondergronden te verwijderen.

STAP 2: SCHUREN

Voor het schuren kun je zowel schuurpapier als een schuurmachine gebruiken. De grote oppervlakken van je meubels zijn gemakkelijker te schuren met de machine, de randen, hoeken en kantjes schuur je best met schuurpapier. Schuur alle gladde ondergronden weg, maar gebruik geen te grove korrel want dan schuur je groeven in je hout. Een tip is om hiervoor best een korreldikte van 220-240 te nemen. Vooral de gladde ondergronden van melamine of laminaat moeten goed geschuurd zijn om een goede hechting te hebben. Na het schuren moet je de keukenkasten terug reinigen. Doe daarna eerst nog de kleine herstellingen zoals het opvullen van de gaatjes of groeven met een houtpasta en schuur zo nodig lichtjes bij voor een egaal resultaat.

STAP 3: GRONDLAAG AANBRENGEN

Voor een goede hechting van de lak breng je eerst een grondlaag aan. Gladde ondergronden zoals melamine of laminaat vragen een sterkere primer als eerste laag terwijl dit voor minder gladde ondergronden minder nodig is. Gebruik je voor de afwerking een watergedragen lak, dan neem je best ook een watergedragen primer. De kleuren van de primers kun je daarbij ook al in een bijpassende tint kiezen zodat er geen al te grote verschillen zijn tussen de eerste laag en de afwerkingslagen. Het aanbrengen van de grondlaag doe je best met een roller voor de grote oppervlakken. Werk hierbij in twee richtingen door de verf horizontaal aan te brengen en ze dan verticaal uit te rollen of omgedraaid. Daarna rol je nog zachtjes uit voor een glad resultaat. Voor de hoeken, randen en kleinere oppervlakken gebruik je een borstel.

STAP 4: AFWERKEN MET DE TOPLAAG

Net zoals bij een primer, kun je de lak voor de afwerking aanbrengen met een rol, voor grotere oppervlakken, of met een borstel voor kleinere oppervlakken. De fronten hebben meestal een andere afwerkingslaag dan de kasten zelf, dus het is belangrijk dat je eerst kijkt met welk lak je jouw kasten en fronten gaat afwerken. Naast het kiezen van de kleuren is ook het type lak immers belangrijk. Zo kun je kiezen tussen een glans, zijdeglans of hoogglans acrylverf en of je voor een solventgedragen lak kiest of voor een watergedragen lak. Indien je dit niet zeker weet, vraag dan om enkele tips of advies bij je verfhandelaar. Fronten met een kunstharslaag zoals melamine, laminaat of formica vragen een andere lak dan gewone houten fronten omdat deze lakken een verharder bevatten. Hierdoor is de lak meer kras -en slijtvast. Er bestaat een zeer ruim en divers aanbod aan kleuren waaruit je kunt kiezen. Voor een goed resultaat brengt u best twee afwerkingslagen aan.  De tweede laag geeft u een nog beter dekking en bescherming.

Gemiddelde kosten voor keukenkasten schilderen

HOE WORDT DE PRIJS VOOR HET SCHILDEREN VAN UW KEUKENKASTEN BEPAALD?

Wanneer u uw keuken laat schilderen dan moet u rekening houden met 2 variabelen binnen de kostprijs van het uit te voeren werk. Enerzijds is er de kostprijs van de materialen die gebruikt zullen worden voor uw schilderwerken, en anderzijds is er de arbeidskost van de schilder(s) zelf.

Natuurlijk speelt de grootte en de complexiteit van de opdracht of het werk een belangrijke rol. Grote oppervlakken, zoals muren of plafonds, zijn makkelijker te schilderen met een rol zonder al teveel tijdsverlies. Het schilderen van keukenkasten is dan weer een meer intensiever werk.

De kwaliteit en de duurzaamheid van de verf kan de prijs ook bepalen. Een kwalitatieve verf die water -en hittebestendig is, is duurzamer maar ook duurder. Een verf met een kleur kost doorgaans ook iets meer dan een witte verf. Indien je zelf de verf wilt aankopen, bekijk dan eerst goed wat je nodig hebt en laat je op voorhand goed informeren over de verf, primer en de kleuren die je wenst te gebruiken. 

Gezien de arbeidskost een groot deel van de totaalprijs bepaald, is het belangrijk dat u een advies en eventueel meerdere offertes opvraagt bij verschillende professionele schilders uit uw regio.

Wat de arbeidskosten betreft mag u rekenen op een kost van ongeveer € 35-60 per uur

PRIJZEN KEUKENKASTEN SCHILDEREN

Soort schilderwerken
Gemiddelde prijs
Fronten
€ 25 - € 70 per front
Hoekkast
€ 50 - € 80
Apothekerskast
€ 55 - € 90
Koelkastdeur
€ 60 - € 90
Keuken muren schilderen
€ 10 - € 15 per m²
Keuken plafond schilderen
€ 10 - € 15 per m²
Keukentegels schilderen
€ 20 - € 40 per m²
Bent u op zoek naar een professionele schilder uit uw regio om de prijs voor uw schilderwerken te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Zoekt u een specifieke Schilder?

2831 Schilders in uw regio!

Vergelijk offertes voor uw Schilderwerken

Na het ontvangen van deze offertes bent u tot niets verplicht, enkel beter ingelicht.

U heeft dus niets te verliezen...