KEUKENKASTEN SCHILDEREN

Bereik tot 2879 schilders in Vlaanderen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  Zoek je de juiste vakman voor het schilderen van je keukenkasten?

  Je wil keuken laten schilderen, maar waar vind je de geschikte vakman voor dit schilderwerk? Hoe vind je een professionele en betrouwbare schilder die actief is in jouw regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  Je verstuurt je offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kun je je offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele schildersbedrijven uit jouw regio verstuurd. Zo bespaar je veel tijd en moeite!

 • 3

  Je vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele schilders die geïnteresseerd zijn in je opdracht zullen jou een offerte toesturen, waarna je rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kunt nemen!

2879
SCHILDERS
59
Opdrachten
per maand
162
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor schilderwerken in Vlaanderen

Soort schilderwerken: Schilderwerken binnen - renovatie

Aantal m²: 60m²

Projectbeschrijving: Zo snel mogelijk

Projectbeschrijving:

De zouden graag de kinderkamer volledig laten schilderen.
Arrow
Offerteaanvraag uit Kruibeke

Soort schilderwerken: Schilderwerken buiten

Aantal m²: 55m²

Projectbeschrijving: Zo snel mogelijk

Projectbeschrijving:

Graag had ik een offerte ontvangen om een zijgevel van ongeveer 55 vierkante meter in antraciet te kaleien. De zijgevel heeft maar 1 raam op de beneden verdieping
Arrow
Offerteaanvraag uit Sint-Amands

Vind een geschikte vakman in je buurt

Het vinden van de geschikte vakman, in dit geval een schilder, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer je niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman, waaraan je het schilderen van je keuken wil toevertrouwen. Om de juiste keuze te kunnen maken moet je verschillende offertes kunnen vergelijken, om zo de beste prijs/kwaliteit te vinden dit schilderwerk.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele schilders uit jouw regio. Daarna moet je hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van je project, hopende dat zij jou nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.

Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Keukenkasten lakken: laat een professional je keuken schilderen!

Via ons platform geef je je offerteaanvraag voor je keuken schilderen éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde schilders uit jouw omgeving jou contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor je gekozen schilderwerk techniek snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat je na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. Je ontvangt de offertes, je vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan jou om te beslissen of je tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heb je niets te verliezen, in tegendeel... je kunt er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog je offertes aan bij alle professionele schilders uit je omgeving... Alvast veel succes met je project!

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele vakmensen in Vlaanderen. Wanneer je dus je offerteaanvraag indient voor het schilderen van je keukenkasten, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele schilders die gelegen zijn in jouw regio en de juiste kwalificaties hebben voor deze klus.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we je offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde vakmensen uit je regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven je offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor je schilderwerk en contact met jou opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens je alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven je aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel schilders interesse tonen in je offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk om je keuken schilderen zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben in je opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens je contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die jouw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige je contactgegevens zullen krijgen, en je bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. Je bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden je aan om je opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de vaklui uit je regio. Naast de vooropgestelde vragen, en je contactgegevens, is het belangrijk om de beschrijving van de schilderklus ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Vind een geschikte schilder uit je buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Keuken schilderen: wat zijn de mogelijkheden?

Een keuken behoort tot de meest gebruikte leefruimtes in een woning of appartement. Een aangename, frisse en moderne keuken maakt het koken en de culinaire beleving dan ook een heel pak aangenamer. Een goede solide en duurzame keuken kan ettelijke tientallen jaren meegaan, maar ze verliest na een tijd wel een beetje van haar esthetische waarde omdat de keuken mettertijd een verouderde aanblik krijgt. Toch hoeft dit geen ramp te zijn en hoef je je geen nieuwe keuken aan te schaffen. Je kunt immers je keuken schilderen of laten schilderen door een professionele schilder. Het kost je beduidend minder dan een nieuwe keuken en door je keuken of oude keukenkasten te schilderen met een frisse en trendy kleur, verkrijg je weer het uitzicht van een moderne en hippe keuken. Je kunt daarbij enkel de kasten van je keuken schilderen of de volledige keuken schilderen met inbegrip van de muren en plafonds. Met een professionele vakman overloop je via een stappenplan welke onderdelen je graag van je keuken laat vernieuwen om zo tot een nieuwe keuken te komen. Ontdek de verschillende mogelijkheden die bij een keuken schilderen aan bod komen zoals het schilderen van je muren, plafond, keukenkasten, keuken deuren, werkbladen, spatwanden of kookeilanden. Via www.offertesonline.be kun je vrijblijvend in contact komen met je regionale keuken schilders die je graag zullen voorzien van tips, adviezen en offertes!

KEUKEN MUUR SCHILDEREN

Bij een mooie nieuwe keuken horen bijpassende keuken muren die het effect en de uitstraling van je keuken benadrukken. Het schilderen van je keuken muren zal dan ook steeds gebeuren aan de hand van de gekozen keukenstijl en visa versa. Het is dan ook belangrijk dat je goed kiest welke verf, primer, kleur en verftechniek het best geschikt is voor de muren van je nieuwe of vernieuwde keuken. De muren van je keuken worden immers blootgesteld aan dampen en condensvocht en je verf moet daar tegen bestand zijn. Daarom is het aanbrengen van een grondlaag van belang om een goede hechting te krijgen van je afwerkingslaag met lakverf op de muur ondergrond. De beste verf voor je keuken muren is een watergedragen acrylverf. Deze glansverf heeft zowel waterafstotende als waterdoorlatende eigenschappen. Op die manier wordt het vocht geweerd en kunnen er zich geen schimmels of sporen vormen. Deze kwaliteitsverf op basis van acrylaat, is perfect afwasbaar zodat je het vuil en de vetten op de verf goed kunt verwijderen. Je kunt zelfs je spatwand oppervlak van je keuken schilderen of verven in dezelfde kleur of andere bijpassende kleur voor een homogeen kleurresultaat. Voor spatwanden bestaan er water- en hittebestendige keuken verven die bestand zijn tegen de kookdampen en de hoge temperaturen van het kookvuur. Natuurlijk kun je ook de muren van je keuken schilderen met inbegrip van je oude keukenkasten waarbij de kleuren en vormgeving op elkaar worden afgestemd. Afhankelijk van je wensen en projectvereisten, kun je hiervoor beroep doen op een professionele vakman. Een ervaren schilder levert kwaliteit af en hij zal je keuken schilderen met de juiste verven en materialen. Met een oog voor elk detail zal hij de muren, en eventueel ook de kasten of deuren, van je keuken schilderen op een snelle doordachte en efficiënte manier. Wens je de muren van je keuken te laten schilderen door een echte stielman? Contacteer dan hier enkele professionele schilders uit je regio voor gratis offertes, adviezen en tips!

KLIK HIER VOOR MEER INFO OVER MUUR SCHILDEREN

KEUKEN PLAFOND SCHILDEREN

Meer dan de andere plafonds in je woning of appartement, heeft een keuken plafond veel te lijden. Dagelijks wordt er in een keuken gekookt, gebakken of gefrituurd; dampen van kookvocht en vetvlekken zetten zich, ondanks de aanwezige dampkappen, vast op je keuken plafond. Wil je je keuken graag fris en modern houden, dan behoort het schilderen van je plafond om de zoveel jaren tot de noodzakelijke maar lastige klus. Je kunt wel, mits het gebruik van de juiste kwaliteitsverf of lakverf, de levensduur van je keuken plafond verlengen. Er bestaan voor badkamer en keuken plafonds speciale duurzame verven die een goede weerstand bieden tegen condenserend vocht en vetvlekken. Een satijnglans acrylverf bevat een coating van polyurethaan waardoor het vocht en het vet niet kunnen indringen in de verflaag. Deze verven zijn waterbestendig en waterafstotend waardoor je het oppervlak ook kunt schrobben en reinigen met aangepaste producten. Dankzij de beschermende coating blijft je plafond ook mooi intact, ondanks de dagelijkse blootstelling aan waterdampen, vocht en vetvlekken. Gladde ondergronden zijn echter wel noodzakelijk voor een goed resultaat. Bovendien zorgt de verf voor een egaal resultaat zonder oneffenheden. Hierdoor kunnen vuil en bacteriën zich minder gemakkelijk nestelen. De ervaren stielman weet zeer goed hoe hij een keuken plafond moet schilderen. Niet alleen zorgt hij voor de perfecte voorbereiding van de ondergrond voor je keuken plafond, maar hij zal ook de allerbeste verven en primer producten gebruiken om je keuken plafond te schilderen. Door gebruik te maken van een hoogwaardige kwaliteitsverf, beschermt hij het oppervlak van je keuken plafond tegen het condensvocht, kookdampen, vuil en vetvlekken en kan er geen schimmel- of spoorvorming ontstaan. Door zijn professionaliteit zal hij op korte tijd het plafond van je keuken schilderen zodat de ongemakken en het tijdverlies worden beperkt tot het minimum. Ongeacht of het een grote of kleinere keuken is, elke keuken wordt op dezelfde manier met de grootste zorg geschilderd zodat je kunt rekenen op een stralend en mooi resultaat. Interesse om je keuken plafond te laten schilderen ? Via www.offertesonline.be kun je rechtstreeks in contact komen met de professionele schilders uit jouw regio of omgeving. Ze zullen je vrijblijvend hun offertes overmaken voor de beste keuze!

KLIK HIER VOOR MEER INFO OVER PLAFOND SCHILDEREN

KEUKENKASTEN VERVEN

Naast het schilderen van je binnenmuren en plafond, kun je je keuken ook nog op andere manieren opfrissen en moderniseren. Eén van de mogelijkheden is om de keukenkasten te vernieuwen of restylen. Door het intensief en dagelijks gebruik van je keuken, verliezen de meeste keukenkasten doorheen de jaren heen hun glans en vertonen ze, ondanks het reinigen, gebruikssporen. De deuren van je kast worden aangetast en de kleuren verbleken of vergrauwen omwille van de veelvuldige blootstelling aan kookdampen, vetten en oliën. Door de keukenkasten en de keuken deurtjes van je keuken te voorzien van een nieuwe afwerkingslaag, in donkere of lichte kleuren, verkrijgt je keuken opnieuw een stralend uitzicht. Een ervaren vakman kan zo van je keuken terug een echte eyecatcher maken en dit voor een prijs die ver onder die van een nieuwe keuken ligt. Uit welk materiaal je keuken ook gemaakt is, MDF, melamine, laminaat of massief hout, voor de uitvoering bezit je schilder voor elke grondlaag en afwerking de juiste  primer en lakverf. De meeste keukenkasten zijn gemaakt van MDF, spaanplaat of een afgeleide en zijn afgewerkt met een laminaat laag, melamine laag of fineer kunststof afwerkingslaag. Al deze materialen kunnen overschilderd worden mits een goede voorbereiding van de grondlaag. De vakman zal hierbij het gemakkelijkst werken door de keukenkasten te strippen zodat hij de fronten en kasten afzonderlijk en volgens een stappenplan stap voor stap kan schilderen. Eerst dienen de meubels grondig geschuurd en ontvet te worden zodat de krasvaste of slijtvaste oppervlaktes verruwd en droog worden. Daarna zal hij een kwaliteitsvolle primer aanbrengen als grondlaag en zo de goede hechting vormen die nodig is voor het verven. Wanneer de primer droog is, zal hij elke kast en deur terug licht opschuren door het gebruik van schuurpapier met een fijne korrel. Voor de afwerkingslaag van je keukenkastjes en keuken deurtjes kies je in overleg met je vakman best een krasvaste acrylverf van zijdeglans of hoogglans die in talloze felle of neutrale kleuren te verkrijgen is. Je keuken schilderen met een matte verf is te vermijden omdat deze afwerkingslaag geen beschermende coating bevat. Maar er bestaan wel zijdeglans verven met een matte uitstraling die een mooi resultaat bieden. Wanneer je je keukenkastjes laat schilderen door een erkende schilder, ben je zeker dat hij de juiste primer en verf producten zal kiezen voor elke ondergrond of materiaalsoort. De schilderspecialist kan je keukenkasten hierbij schilderen met spiegelgladde, rustieke of kleurrijke fronten zodat ze volledig tegemoet komen aan je wensen en aan je interieur. Sommige, weliswaar duurdere, lakverven in het assortiment zijn daarbij volledig water- en hittebestendig waardoor ze een langere duurzaamheid bezitten. Een renovatie van je keuken, waarbij je je oude keukenkastjes laat schilderen, levert dan ook steeds een verbluffend en mooi resultaat op. Overtuig jezelf en bekijk de talrijke kunstzinnige keuken renovaties van de regionale experten uit jouw omgeving. Contacteer hen vrijblijvend voor meer inlichtingen, tips, adviezen en prijsoffertes!

KEUKEN WERKBLAD SCHILDEREN

Een werkblad van een keuken schilderen lijkt niet meteen een voor de hand liggende stap, maar in de meeste gevallen kan het. De redenen om een werkblad te schilderen kunnen uiteenlopend zijn: het werkblad is beschadigd door verhitte potten, het is verkleurd, het blad vertoont barstjes en putjes of de gekozen kleur is passé en verouderd. Een werkblad van je keuken verven, begint dan ook met je oorspronkelijk keukenblad. Is het een werkblad van MDF, melamine, laminaat, keramiek, natuursteen, metaal of composiet? Elke ondergrond kun je behandelen, maar de ene ondergrond zal meer schuurwerk vragen dan de andere ondergrond. Het belangrijkste werk van de schilder is dan ook de voorbereiding. Indien er beschadigingen zijn dan moeten die eerst hersteld worden waarna de vakman het oppervlak van het werkblad zal schuren, reinigen en ontvetten. Op die manier wordt het werkblad verruwd. Het zorgt ervoor dat de grondlaag of primer goed zal hechten, hetgeen onontbeerlijk is voor een goed resultaat. Een goede primer verf als grondlaag zorgt ervoor dat het grondmateriaal perfect kan liëren met de dekkende lakverf. Nadat de grondlaag of primer droog is, zal de schilder het werkblad eerst licht opschuren met een fijne korrel en daarna het stof met een zachte borstel verwijderen. Daarna wordt je keuken geverfd met een slijt- en krasvaste acrylverf met een polyurethaan bescherming. Eventueel kun je hierover nog een waterafstotende vernis lak coating aanbrengen. Er bestaan ook hittebestendige en waterdichte acryl verven als afwerkingslaag in het assortiment die een nog beter wapening en bescherming bieden, maar die wel een duurder prijskaartje hebben. Deze verfproducten worden ook gebruikt voor vloeren met een vloerverwarming. Door je werkblad professioneel te laten schilderen, kies je voor een waardige en esthetische oplossing. Bovendien is het een pak goedkoper dan wanneer je een nieuw werkblad moet aanschaffen. Voor meer informatie of tips over het schilderen van werkbladen kun je hier terecht bij de vele lokale schilders uit je regio!

KEUKENTEGELS SCHILDEREN

Wanneer je je keuken wilt renoveren door te schilderen, dan is het niet ongebruikelijk dat er ook keukentegels moeten behandeld worden in je renovatieplannen. Ofwel kun je deze tegels, indien ze onbeschadigd zijn en esthetisch passen in je interieur, behouden ofwel kun je ze mee met je keuken schilderen volgens de gekozen renovatie in de bijpassend kleuren. In de meeste nieuwe keukens komen keukentegels alleen voor op de spatwanden, maar bij oudere keukens vindt men ze vaak ook terug in grotere oppervlakken aan de muren. In plaats van je tegels te moeten verwijderen, kun je de tegels mee schilderen in bijpassende donkere of lichte kleuren of juist kiezen voor contrasterende kleuren. Het resultaat is vaak verbazend: je keuken krijgt door de frisse kleur een vernieuwde en moderne uitstraling zonder dat je er veel kosten moet aan besteden. De schilderspecialist zal de tegels zorgvuldig licht opschuren met een fijne korrel, zonder dat er krassen worden veroorzaakt. Of als alternatief kan hij de tegels behandelen met glans afbrekende producten, waarbij de tegels dof worden. Daarna zal hij de tegels vet- en stofvrij maken en zal hij een primer of grondlaag aanbrengen op de tegels zodat de afwerkingslaag zich nadien goed kan hechten. De primer heeft dezelfde kwalitatieve eigenschappen als de verf die hij zal gebruiken voor de afwerking. Voor de spatwand zal de schilder gebruik maken van water- en hittebestendige verfsoorten bij het schilderen. Deze keuken verven zijn perfect afwasbaar zodat je ze kunt reinigen en alle vuil en vetten op de verf goed kunt verwijderen. De hoogwaardige verf beschermt zo niet alleen je keuken, maar door de mooie witte, zwarte, kleur of metallic verf, maak je van je tegels weer een echte eyecatcher. Voor meer info of tips over het schilderen van keukentegels verwijzen we je door naar de professionele schilders uit je regio!

Ben je op zoek naar een professionele schilder uit je regio om een vrijblijvende offerte te krijgen voor je schilderwerken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Keukenkasten schilderen: hoe gaat een vakman te werk?

STAP 1: VOORBEREIDING VAN DE KEUKENKASTEN

Bij een eerste afspraak zal je professionele vakman komen kijken naar je keukenkasten en inschatten welke verven, materialen en producten hij moet gebruiken om je keukenkastjes te schilderen. Daarna zal de schilder starten met de voorbereiding. Hiervoor zal de hij de vloeren en de aanwezige objecten en meubels goed beschermen met plastic folie of schilderdoeken. Om je keukenkasten optimaal te kunnen schilderen, worden de keukenkasten volledig gedemonteerd en worden alle knoppen, handvaten en scharnieren van de kasten verwijderd. Hierna zal de schilderexpert beginnen met het schuren van de kasten. Dit kan met de hand of hij kan gebruik maken van een schuurmachine. Kleine oneffenheden, zoals gaatjes, scheuren of kleine beschadigingen, worden daarbij ook opgevuld met een goed vulmiddel en daarna terug opgeschuurd voor een egaal resultaat. Na het schuren zal hij de keukenkasten stofzuigen en reinigen zodat er geen vuil kan terechtkomen in de verf. Een erkende schilder zal de voorbereiding nauwgezet uitvoeren want ze vormt de basis voor een duurzame en perfecte afwerking.

STAP 2: KEUKENKASTEN VERVEN MET EEN HECHTENDE PRIMER

Na stap 1 en het voorbereidend werk, kan de schilder de kasten van de keuken schilderen met een grondlaag. Eerst zal hij een primer aanbrengen die er voor zorgt dat de lak zich goed kan hechten. De schilderspecialist zal steeds een primer kiezen die overeenstemt met de gekozen keukenkast lakverf. Voor een water- en hittebestendige acrylverf maakt hij gebruik van een primer die dezelfde eigenschappen heeft als de acrylverf. De fronten van de keukenkasten kunnen daarbij een andere primer krijgen als grondlaag omdat ze mogelijk een andere glansverf krijgen. Voor design keukens met hoogglans fronten worden er dus verschillende primers en verven gebruikt. Dikwijls verschillen de kleuren ook tussen de kasten en de deuren. Zo nodig brengt de schilder eerst nog een extra laag aan zolang het resultaat van de grondlaag niet voor een volledige dekking zorgt en hij zal de vorige laag een laatste maal zachtjes schuren. De schilder kan ook, indien nodig, de tegels, handvaten of zelfs de ijskast van je keuken verven en deze eerst mee schuren en primeren. Vraag naar alle mogelijkheden bij je regionale schilders.

STAP 3: KEUKENKASTEN LAKKEN MET DE AFWERKINGSVERF

Na het aanbrengen en het drogen van de primer, worden de kasten van je keuken geschilderd met de gekozen verf. Afhankelijk van de gekozen nieuwe keukenstijl, landelijk, modern, design of klassiek, en de gekozen kleuren, zal de schilder je keukenkasten lakken met een zijdeglans, glans of hoogglans verf of lak. Voor je keuken zal hij ook altijd gebruik maken van een waterbestendige verf. Meestal is dit een acrylverf met een waterafstotende polyurethaan coating, maar soms komt ook een vinylverf in aanmerking. Beide verven zijn afwasbaar en goed te reinigen. Indien het iets meer mag kosten dan kunnen de  keukenkasten ook geschilderd worden met een water- en hittebestendige acrylverf. Op die manier worden je keukenkasten optimaal beschermd tegen vetten, oliën en dampen. Het egaal en perfect aanbrengen van de verf op je keukenkasten vraagt een goede vakbekwaamheid. De specialist zorgt daarbij voor een homogeen kleurresultaat zonder verticale strepen of druppelvorming. Hij zal dan ook elk detail volgens jouw voorkeur tot in de puntjes afwerken. Dankzij zijn ervaring en toewijding werkt hij je keuken stap voor stap af en staat hij garant voor een moderne en duurzame keukenrenovatie! Voor offertes, tips en/of advies kun je hier enkele van jouw regionale schilders contacteren!

Vind een geschikte schilder uit je buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

DIY: Zelf je keukenkasten schilderen

Indien je een beetje handig bent en je hebt kennis van verf en lak, dan kun je zelf je keuken schilderen. We leggen stap voor stap wat je moet doen. Zo kun je de kasten van jouw keuken verven aan de hand van enkele nuttige en praktische tips. Voor de keuze van de juiste primer, lak en kleuren, vraag je best vooraf advies bij een professionele vakman uit je regio.

STAP 1: DEMONTEREN VAN DE KEUKENKASTEN

Wil je gemakkelijk werken, dan verwijder je best eerst alle kasten en fronten van de keukenmuren. Demonteer alle handvaten en scharnieren en verwijder de fronten van de kasten. Dit zal je helpen bij het schilderen van jouw keukenkasten en het levert ook een veel beter resultaat. Reinig daarna je keukenkasten eerst goed met de aangewezen producten zodat alle vetaanslag wordt verwijderd. Doe je dit niet, dan riskeer je om de vetten mee in je grondlaag te schuren. Gebruik voor het reinigen een ontvetter of ammoniak en droog vervolgens je meubels goed af met een vod. Na dit voorbereidend werk zijn jouw keukenkasten klaar en kun je beginnen met het opschuren van de kasten om de gladde ondergronden te verwijderen.

STAP 2: SCHUREN

Voor het schuren kun je zowel schuurpapier als een schuurmachine gebruiken. De grote oppervlakken van je meubels zijn gemakkelijker te schuren met de machine, de randen, hoeken en kantjes schuur je best met schuurpapier. Schuur alle gladde ondergronden weg, maar gebruik geen te grove korrel want dan schuur je groeven in je hout. Een tip is om hiervoor best een korreldikte van 220-240 te nemen. Vooral de gladde ondergronden van melamine of laminaat moeten goed geschuurd zijn opdat de lak zich goed kan hechten. Na het opschuren moet je het stof van de keukenkasten met een zachte borstel verwijderen en de kasten terug reinigen. Doe daarna eerst nog de kleine herstellingen zoals het opvullen van de gaatjes of groeven met een houtpasta en schuur zo nodig nog een laatste maal zachtjes bij voor een egaal resultaat.

STAP 3: GRONDLAAG AANBRENGEN

Voor een goede hechting van de lak breng je eerst een grondlaag aan. Gladde ondergronden zoals melamine of laminaat vragen een sterkere primer als eerste laag terwijl dit voor minder gladde ondergronden niet echt nodig is. Kies bij de afwerking van een watergedragen lak  ook best een watergedragen primer. De kleuren van de primers kun je daarbij ook al in een bijpassende tint kiezen zodat er geen al te grote verschillen zijn tussen de eerste laag en de afwerkingslagen. Het aanbrengen van de grondlaag doe je best met een roller voor de grote oppervlakken. Werk hierbij in twee richtingen door de verf horizontaal aan te brengen en ze dan verticaal uit te rollen of omgedraaid. Daarna rol je nog zachtjes uit voor een glad resultaat. Voor de hoeken, randen en kleinere oppervlakken gebruik je een borstel of kwast.

STAP 4: AFWERKEN MET DE TOPLAAG

Net zoals bij een primer, kun je de lak voor de afwerking aanbrengen met een roller, voor een groot oppervlak, of met een borstel voor een klein oppervlak. De fronten hebben meestal een andere afwerkingslaag dan de kasten zelf, dus het is belangrijk dat je eerst kijkt met welk lak je jouw kasten en fronten gaat afwerken. Naast het kiezen van de kleuren is ook het type lak immers belangrijk. Zo kun je kiezen tussen een glans, zijdeglans of hoogglans acrylverf en of je voor een solventgedragen lak kiest of voor een watergedragen lak. Indien je dit niet zeker weet, vraag dan om enkele tips of advies bij je verfhandelaar. Fronten met een kunstharslaag zoals melamine, laminaat of formica vragen een andere lak dan gewone houten fronten omdat deze lakken een verharder bevatten. Hierdoor is de lak meer kras -en slijtvast. Er bestaat een zeer ruim en divers assortiment aan kleuren waaruit je kunt kiezen. Voor een goed resultaat breng je best twee afwerkingslagen aan. De tweede laag geeft je een nog beter dekking en bescherming.

Gemiddelde kosten voor keukenkasten schilderen

HOE WORDT DE PRIJS VOOR HET SCHILDEREN VAN JE KEUKENKASTEN BEPAALD?

Wanneer je je keuken laat schilderen dan moet je rekening houden met 2 variabelen binnen de kostprijs van het uit te voeren werk. Enerzijds is er de kostprijs van de materialen en producten die gebruikt zullen worden voor de klus, en anderzijds is er de arbeidskost van de vakman zelf.

Verder speelt de grootte en de complexiteit van de opdracht of het werk een belangrijke rol. Grote oppervlakken, zoals muren of plafonds, zijn makkelijker te schilderen met een rol zonder al teveel tijdsverlies. Het schilderen van keukenkasten is dan weer een meer intensiever werk.

De kwaliteit en de duurzaamheid van de verf kan de prijs ook bepalen. Een kwalitatieve verf die water -en hittebestendig is, is duurzamer maar ook duurder. Een verf met een kleur kost doorgaans ook iets meer dan een witte verf. Indien je zelf de verf wilt aankopen, bekijk dan eerst goed wat je nodig hebt en laat je op voorhand goed informeren over de verf, primer en de kleuren die je wenst te gebruiken. 

Gezien de arbeidskost een groot deel van de totaalprijs bepaald, is het belangrijk dat je eventueel meerdere offertes opvraagt bij verschillende professionele schilders uit je regio. Niet alleen heb je dan een idee van de prijs, maar kun je ook de prijzen vergelijken naargelang de aangeboden kwaliteit en garanties.

PRIJZEN KEUKENKASTEN SCHILDEREN

Soort schilderwerken
Gemiddelde prijs
Fronten
€ 25 - € 70 per front
Hoekkast
€ 50 - € 80
Apothekerskast
€ 55 - € 90
Koelkastdeur
€ 60 - € 90
Keuken muren schilderen
€ 10 - € 15 per m²
Keuken plafond schilderen
€ 10 - € 15 per m²
Keukentegels schilderen
€ 20 - € 40 per m²
Ben je op zoek naar een professionele vakman uit je regio om de prijs voor je schilderwerk te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
2879 Schilders in uw regio!