VERFTECHNIEKEN

Bereik tot 2879 schilders in Vlaanderen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  Zoek je de juiste vakman voor verftechnieken?

  Je wil laten schilderen met decoratieve verftechnieken, maar waar vind je de geschikte vakman voor dit schilderwerk? Hoe vind je een professionele en betrouwbare schilder die actief is in jouw regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  Je verstuurt je offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kun je je offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele schildersbedrijven uit jouw regio verstuurd. Zo bespaar je veel tijd en moeite!

 • 3

  Je vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele schilders die geïnteresseerd zijn in je opdracht zullen jou een offerte toesturen, waarna je rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kunt nemen!

2879
SCHILDERS
59
Opdrachten
per maand
162
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor schilderwerken in Vlaanderen

Soort schilderwerken: Schilderwerken binnen - renovatie

Aantal m²: 60m²

Projectbeschrijving: Zo snel mogelijk

Projectbeschrijving:

De zouden graag de kinderkamer volledig laten schilderen.
Arrow
Offerteaanvraag uit Kruibeke

Soort schilderwerken: Schilderwerken buiten

Aantal m²: 55m²

Projectbeschrijving: Zo snel mogelijk

Projectbeschrijving:

Graag had ik een offerte ontvangen om een zijgevel van ongeveer 55 vierkante meter in antraciet te kaleien. De zijgevel heeft maar 1 raam op de beneden verdieping
Arrow
Offerteaanvraag uit Sint-Amands

Vind een geschikte schilder in je buurt

Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval schilder, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer je niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman, waaraan je je decoratieve verftechnieken wilt toevertrouwen. Om de juiste keuze te kunnen maken moet je verschillende offertes kunnen vergelijken, om zo de beste prijs/kwaliteit te vinden dit schilderwerk.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele schilders uit jouw regio. Daarna moet je hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van je project, hopende dat zij jou nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.

Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Verftechnieken: je project met de juiste verftechniek professioneel laten schilderen!

Via ons platform geef je je offerteaanvraag voor je decoratieve verftechnieken éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde schilders uit jouw omgeving jou contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor je gekozen schilderwerk techniek snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat je na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. Je ontvangt de offertes, je vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan jou om te beslissen of je tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heb je niets te verliezen, in tegendeel... je kunt er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog je offertes aan bij alle professionele schilders uit je omgeving... Alvast veel succes met je project!

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele vakmensen in Vlaanderen. Wanneer je dus je offerteaanvraag indient voor het aanbrengen van decoratieve technieken of patronen, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele schilders die gelegen zijn in jouw regio en de juiste kwalificaties hebben voor het speciale techniek schilderen.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we je offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde vakmensen uit je regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven je offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor je schilderwerk en contact met jou opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens je alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven je aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel schilders interesse tonen in je offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk om je schilderen met techniek zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben in je opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens je contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die jouw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige je contactgegevens zullen krijgen, en je bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. Je bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden je aan om je opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de vaklui uit je regio. Naast de vooropgestelde vragen, en je contactgegevens, is het belangrijk om de beschrijving van de klus ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Vind een geschikte schilder uit je buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Waarom kiezen voor unieke verftechnieken?

Iedereen droomt ervan om zijn woning of appartement verzorgd, fris en trendy te houden. Maar daarbij komt de verplichting om alles, om de zoveel jaren, terug te schilderen in de gangbare verfkleuren, die op dat moment in de mode zijn. Sommige kijken er naar uit om nieuwe verf te kiezen en de woonkamer, het interieur of een bepaalde muur weer te kunnen decoreren, terwijl anderen het schilderen echt zien als een opgave. Het maakt daarbij ook niet uit of men zelf gaat schilderen of dat men het schilderwerk overlaat aan een professionele schilder. Evenwel, niet tegenstaande dat iedereen wel kan schilderen, merkt men onmiddellijk op dat het verschil tussen een gelegenheid schilder of een professionele schilder soms sterk kan uiteenlopen. Niemand heeft graag strepen, blokvorming, druppels, oneffenheden of scheve randen in zijn geschilderde kamers. Een mooi geschilderde woonkamer, eetkamer, keuken of inkomhal kan dan ook echt wel een esthetisch verschil maken. Zeker ook op het vlak van verfsoorten, verfkleuren en schildertechnieken. Vaak kiezen de mensen voor effen neutrale tinten die wel mooi en strak overkomen, maar die soms wel een beetje bezieling en durf missen. Dus waarom eens niet kiezen voor een originele insteek door je muur of woonkamer te schilderen met een structuur muurverf of een patroon verf? Door het toepassen van verschillende decoratieve verftechnieken, kun je je interieur modieus en modern inkleden waardoor het een unieke uitstraling heeft. Het aanbod aan verschillende soorten verftechnieken is zeer ruim en divers. Zo kun je een muur laten kaleien, patineren, sjabloneren, craqueleren, sponsen, frotten, antiqueren of verven met een structuurverf. Natuurlijk vragen deze speciale toepassingen de nodige schildertechnieken en vakkundigheid. Een professionele schilder weet hoe hij een structuurverf moet aanbrengen of welke muurverf hij moet gebruiken voor het creëren van de juiste effecten. In overeenstemming met je interieur, zal hij de juiste technieken en verfkleuren gebruiken om je woning te schilderen. Hierbij zal hij uiterst nauwkeurig te werk gaan met een oog voor elk detail en het beste resultaat beogen volgens je wensen. Maar een professionele schilder kan ook je buitengevels, plafond, deuren, meubelstukken of interieur accessoires op een originele wijze decoreren door een uitgekozen techniek. Hij kan dit doen door het aanbrengen van sobere eyecatchers of via een volledige make-over. Een schilder kan je ook helpen en jou de juiste tips, trucs en patronen laten zien die worden toegepast voor elke verftechniek. Welke toepassing je ook kiest, de uitstraling van unieke soorten verftechnieken in je woning of appartement zullen niemand onberoerd laten en het zal je vele complimenten opleveren. Via www.offertesonline.be kun je vrijblijvend enkele offertes en adviezen aanvragen voor schildertechnieken bij de vele professionele schilders uit je regio!

Wat zijn de populairste verftechnieken?

KALEIEN

Kaleien is één van de oudste verftechniek die gebruikt wordt bij het schilderen. Oorspronkelijk werd deze minerale verf op basis van kalk gebruikt als witte gevelpleister om de buitengevels van boerderijen en stallingen te beschermen tegen vocht en schimmels. De techniek met natuurlijke materialen wordt tegenwoordig nog vaak gebruikt bij landelijke en klassieke woningen omwille van de authentieke look. Ook in de talrijke witte dorpjes in Frankrijk, Spanje of in Nederland is het kaleien een nog veel toegepaste verftechniek. Maar tegenwoordig wordt deze techniek met de witte eenzelfde kleur ook steeds meer gebruikt voor het decoreren van binnenmuren. Vooral de authentieke uitstraling en de ecologische milieuvriendelijke eigenschappen van deze minerale verf spreken vele mensen aan. De verf wordt door de schilder met een blokborstel in dikke lagen aangebracht, waarbij de muur niet spiegelglad hoeft te zijn en bepaalde imperfecties juist het natuurlijke benadrukken. Doordat de verf in meerdere lagen wordt aangebracht, worden kleine scheurtjes of beschadigingen vakkundig gecamoufleerd. Indien je het wenst, blijft de structuur van je gemetselde gevel zichtbaar behouden. De verf is vochtbestendig en waterdamp doorlatend, maar omwille van de natuurlijke tijdelijke verkleuring door vocht, gebruik je deze minerale verf best niet in vochtige ruimtes zoals je keuken of badkamer. De verftechniek om goed te kaleien vraagt wel enige ervaring om het mooie strepen effect van een gekaleide muur of gevel volledig tot zijn recht te laten komen. Bij moderne woningen kan men naast de witte kleur ook kiezen voor een andere kleur. Anderzijds kun je je binnenmuren ook laten schilderen met een alternatieve acrylverf die het kaleien perfect imiteert. Het voordeel van deze acrylverf is dat ze waterafstotend is en dus ook kan gebruikt worden in vochtige ruimtes. Op die manier verkrijg je een hoogwaardige en decoratieve afwerking. Deze verf is wel duurder omwille van de complexere verfstructuur. Wens je meer inlichtingen om je gevel of woning te kaleien? Neem via deze weg contact op met enkele ervaren schilders uit je regio voor vergelijkende offertes en advies!

PATINEREN

Patineren is een verftechniek die vaak wordt toegepast om de authenticiteit van meubeltukken of objecten te benadrukken, maar die evengoed wordt gebruikt om muren een doorleefd effect te geven. En alhoewel je de patineertechniek vaak aantreft bij landelijke woningen, wordt ze toch ook regelmatig toegepast bij moderne woningen. Door te patineren, geef je je wanden, deuren, lambriseringen of meubelstukken een oude en doorleefde uitstraling. Hierdoor krijgt je gemeubelde woonkamer, eetkamer, hal of slaapkamer een grandeur uitzicht en lijken het erfstukken uit een vorige eeuw die, ondanks hun doorleefd uitzicht, juist zorgen voor een modern en decoratief contrast. Maar ook je muur kan door een patine lak een landelijke stijl benadrukken of juist contrasteren met een modern interieur. Met het patineren worden bepaalde details en dieper liggende delen, zoals krassen, putjes, strepen, geschuurde oppervlakken of kleine beschadigingen, geaccentueerd. De verftechnieken bij het patineren kunnen op verschillende wijzen worden uitgevoerd. Bij poreuze ondergronden is een antiekwas zeer doeltreffend. De was dringt zeer goed door in het hout van de meubelstukken en zal ze beschermen. Voor het patineren van een muur zal de schilder combineren en eerst een krijtverf gebruiken waarop hij dan de antiekwas zal aanbrengen. Door de antiekwas wordt de muur verdonkerd en verouderd en het geeft je muur een verrassende decoratieve antiekwaarde mee. Andere soorten verftechnieken maken voor het verouderen gebruik van een zachte milk paint verf.  Indien je het iets minder natuurlijk maar onderhoudsvriendelijker wenst, dan kun je je muren, deuren of meubelen laten schilderen met een verniswas. Een verniswas is vochtbestendig en het legt een beschermende antieke laag op je muurverf of op de oude verf- of vernislagen van je deuren en meubelstukken. Zo bekom je dezelfde uitstraling als met de antiekwas. Verder kan de schilder je muren ook patineren met een glaceerverf. Het voordeel van deze muurverf is dat je er een kleurpigment aan kunt toevoegen waarmee je je muren kunt schilderen. Deze laag verf droogt zeer traag en ze kan ook op niet-poreuze muren aangebracht worden waardoor ze tevens geschikt is voor het creëren van decoratieve figuren, effecten en structuren. Voor meubelen of deuren met een zijdeglans verf bestaan er ook kant-en-klare patineerproducten. Deze patine verf kan verdund worden met water en ze bevat authentieke schilderspigmenten. Na het schilderen wordt de verf met een doek verwijderd zodat er een antieke waas achterblijft op je kasten of deuren. Interesse in de decoratieve verftechnieken om je meubelstukken, deuren of muren te verouderen door ze te laten patineren? Contacteer hier de vele erkende schilders uit je regio of omgeving voor meer informatie!

SJABLONEREN

Bij de meeste verftechnieken wordt de muur volledig overschilderd, maar bij het sjabloneren hoeft dit niet te gebeuren. Het grote verschil is dat je bij het sjabloneren een decoratieve toevoeging aanbrengt op je bestaande muurverf. Het gebruik van sjablonen om muren te verfraaien, bestaat dan ook al zeer lang. Met een sjabloon of stencil breng je hierbij decoratieve figuren, motieven, patronen, teksten of tekeningen aan op je wanden zonder dat je hiervoor enige tekenervaring moet hebben. Sjablonen kun je zelf maken, maar evengoed kun je kant-en-klare sjablonen kiezen bij je regionale schilder of winkel. Vaak bevatten deze sjablonen sierlijke tekeningen met brocante of Art Deco motieven. Je kunt je sjablonen schilderen door te tamponneren, te spuiten of te rollen. Gebruik hiervoor best een sneldrogende lakverf en voorzie de juiste materialen. Wanneer je teksten gebruikt is het vooral belangrijk dat er verbindingen zijn met de open letters zoals bij een ‘e’, ‘o’ of ‘d’. Naast de vele retro sjablonen bestaan er ook kindvriendelijke sjablonen met dieren- of sprookjesmotieven waardoor je in je kinderkamer een thematische beleving kunt creëren. Sjabloontechnieken kunnen evengoed worden toegepast op meubels, deuren, canvas, lampenkappen, kussens of andere objecten. Het geeft hen een authentiek karakter en een stukje persoonlijkheid mee waardoor je een gezellige vintage en shabby chic sfeer creëert. Indien je je sjablonen professioneel wilt laten aanbrengen, kun je best een ervaren schilder onder de arm nemen. Niet alleen beschikt de schilder over een ruim aanbod van sjablonen en motieven, maar hij weet ook perfect welke kleuren en verven het best te combineren zijn met je muren, meubels of decoratieve bijhorigheden. Ontdek de verschillende mogelijke decoratieve verftechnieken van het sjabloneren waarmee je je interieur kunt verfraaien. Vraag naar enkele vrijblijvende offertes en/of inlichtingen bij de lokale schilders uit je buurt. Ze zullen je graag van dienst zijn!

CRAQUELEREN

Een andere populaire verftechniek is het craqueleren van muren, meubels of andere accessoires. Vooral bij het muur verven is dit een gewaagde en gedurfde verftechniek die onmiddellijk in het oog springt. Met een craquelé of het craqueleren zal de schilder een gebarsten effect creëren in de verf- of vernislaag. De uitvoering van deze techniek kan verfijnd of grof uitgevoerd worden. Naargelang het gewenste effect, zal de schilder zeer nauwkeurig meerdere verven in eenzelfde kleur of een andere kleur aanbrengen waarbij hij bepaalde droogtijden en schildertechnieken in acht moet nemen. De schilder kan de muur schilderen met een effect van gebarsten vernis. Bij deze craquelé gebruikt de schilder twee laksoorten, bestaande uit een basislaag en een toplaag. Door bepaalde droogtijden toe te passen, zal de schilder op het juiste moment de deels opgedroogde basislaag overschilderen met de toplaag. Doordat de twee lagen verschillende droogtijden hebben, beginnen de verven op elkaar in te werken en ontstaan er imperfecties met scheurtjes en barstjes. Door de muren daarna te beschermen met een verouderende vernislaag, worden deze scheurtjes en barstjes geaccentueerd net zoals bij een oud schilderij. Indien je het ruwer wenst, kun je een verftechniek kiezen die het effect zal creëren van gebladderde verf. Hiervoor gebruikt de schilder ook twee verven waarbij de basislaag de kleur van de barsten zal weergeven en de toplaag, met een andere kleur, de gebladderde muurverf weergeeft. Voor een witte muur met grijze barsten moet men dus eerst de grijze verf schilderen. Voor de basislaag gebruikt men best een watergedragen verf zoals een acrylverf of een krijtverf. Wanneer de basislaag is opgedroogd, zal de schilder vervolgens een craquelé vernis aanbrengen. Deze vernis zal dienen om de barstjes van de toplaag te activeren. Nadat de vernis is opgedroogd brengt de schilder de toplaag aan. Dit moet zeer doordacht gebeuren en de verf moet in één richting en éénmalig worden aangebracht. Tijdens het drogen zullen er zich al zeer vlug barstjes vormen in de muurverf. Houd er rekening mee dat craqueleren geen eenvoudige toepassing is en dat het een goede voorbereiding en uiterst nauwgezette verftechnieken vraagt om het juiste effect te bekomen. Meestal wordt deze techniek dan ook eerder toegepast op kleine meubels of oude objecten die men decoratief wilt upgraden. Voor verdere inlichtingen over het craqueleren verwijzen we je door naar onze ervaren decoratieve schilders uit je regio!

STRUCTUUR VERVEN

De manier waarop je je verf laat schilderen of aanbrengen, bepaalt voor een groot deel het uitzicht van je interieur. Je kunt op verschillende manieren structuur in een verf creëren door het toepassen van specifieke schildertechnieken. Eén van die manieren is om gebruik te maken van een structuurverf. Zoals de naam van de verf het al zegt, is de verf specifiek samengesteld om je muur te schilderen met een bepaalde structuurweergave. Door korrels toe te voegen, in een fijne of grove vorm, verkrijgt je een korrelige verf die een bepaalde structuur zal weergeven tijdens het schilderen. De korrelige verf kan ook geschilderd worden door gebruik van speciale verfrollen, blokkwasten, sponzen of andere structuurbepalers, waardoor de schilder je muren kan decoreren met een effect patroon. Naargelang de gekozen korrelige verf, verftechniek en structuur, geef je op die manier je muren een verfijnd of grof esthetisch effect mee. Een ander voordeel van sommige grove structuurverven, is dat de muur niet volledig egaal glad of sausklaar moet zijn. Door je muur te laten schilderen met een structuur muurverf, camoufleer je de aanwezige kleine oneffenheden en imperfecties. Het nadeel van een gekorrelde structuurverf is dat er weinig ruimte is tot verandering nadien. Je kunt de muren makkelijk overschilderen, maar als je een terug een effen muur wilt, of je muur wilt behangen, dan moet de verf eerst verwijderd worden. Bij een gesponste of geveegde muurverf behoud je wel je gladde bepleistering. Interesse om je muren te laten schilderen met structuurverf? Vraag hier naar enkele offertes bij jouw regionale schilders!

Ben je op zoek naar een schilder uit je regio om een vrijblijvende offerte te maken voor je schilderwensen?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Verftechnieken met de Abbondanza krijtverf

DE ZACHTE MATTE KLEUREN VAN EEN ABBONDANZA KRIJTVERF

De zeer populaire Abbondanza krijtverf wordt veel gebruikt om meubels en houtwerk te vernieuwen. Dankzij het grote aanbod aan mooie matte kleuren, kun je met deze krijtverf je meubels en houtwerk nieuw leven inblazen. Het resultaat is vaak verbluffend en het matte en decoratieve effect van de krijtverf zorgt zo voor een zachte en moderne uitstraling. De Abbondanza krijtverf is een watergedragen krijtverf die door de toevoeging van extra krijt en pigmenten zorgt voor intense matte kleuren in verschillende tinten. De ambachtelijke krijtverf is milieuvriendelijk en goed voor het woonklimaat. Dankzij de goede dekking, de rijke kleuren en de vochtregulerende eigenschappen is deze kwalitatieve krijtverf geschikt voor al je muren, meubels en houtwerk. De Abbondanza krijtverf kan ook gebruikt worden wanneer je met verftechnieken een effect wilt toevoegen aan je meubels. Zo kun je een geschuurd effect meegeven of je meubels bijkomend behandelen met een decoratieve antiekwas of kalkwas in een bijhorende of andere kleur. Maar er zijn ook verschillende manieren om een betonlook of een roest effect te creëren. Tips, trucs en foto's over deze verschillende verftechnieken, kun je vinden op de verschillende websites van je regionale schilders. Laat je inspireren en vraag naar enkele vrijblijvende offertes of adviezen voor schildercreaties met krijtverf. 

Soft silk lak

Indien je een krijtverf wilt die krasvast en vlekbestendig is, dan is de Abbondanza Soft Silk lak de oplossing. Soft Silk lak is een watergedragen lak met een licht glanzend mat effect. Alhoewel de Soft Silk lak een toegevoegde verharder bevat, is ze toch milieuvriendelijk en bijzonder geschikt voor intensief gebruikte ruimtes zoals livings en keukens. Maar je kunt de Soft Silk lak ook gebruiken voor al je binnen -en buitenmuren, meubels, deuren, keukenkasten, tegels en houtwerk. Dankzij de goede uitvloeiing kun je de Soft Silk lak op zowat alle ondergronden aanbrengen. Soms dien je hiervoor de bijpassende Soft Silk primer te gebruiken voor een goede hechting. Voor de kleur heb je een ruime keuze want het aanbod aan Soft Silk lakken bevat bijna tweehonderd kleuren. Leuk en ideaal om de juiste Soft Silk kleur voor je project te kunnen kiezen. Het beste resultaat bekom je als je je Soft Silk lak volledig laat drogen en uitharden. Volg daarom goed de instructies en de tips, trucs en aanbevelingen die bij elke Soft Silk verfsoort worden vermeld. Met een Soft Silk lak haal je een duurzame en kwalitatieve lak in huis die met de juiste verftechnieken een meerwaarde zal geven aan je woning. Wens je meer te weten over Soft Silk verftechnieken, vraag dan vrijblijvend bijkomend advies aan enkele vakmannen uit je regio.

DIY: VERFTECHNIEKEN MET EFFECT

Met de Abbondanza krijtverf kun je op verschillende manieren bepaalde technieken zelf, DIY (do it yourself), toepassen. De meest gekende DIY verftechnieken zijn technieken waarbij je een roest effect, een betonlook, metaal look of grijseffect creëert. We geven een kort overzicht op onze pagina, voor DIY foto's, tips en trucs verwijzen we je graag door naar onze professionele schilders.

Betonlook

Een betonlook vinden we vaak terug in moderne of industriële woningen. Met een DIY betonlook verfpakket kun je zelf de stoere look in je woning weergeven door bepaalde elementen van je woonkamer of interieur te accentueren met een beton kleur. Dit kunnen wanden met een betonlook zijn, maar meestal zijn het woonaccessoires die in de kijker springen, zoals potten, beelden, schalen, kaders, kruiken of decoratieve tegels. Met een DIY betonlook pakket bepaal je zelf het uitzicht van je beton effect door er meer of minder witte en grijze kleuren aan toe te voegen. De verftechnieken kun je raadplegen op de DIY pagina van Abbondanza waarbij de effect foto's leuk staan afgebeeld.

Roest effect

Helemaal in zijn de accessoires die een roest look hebben. De gepatineerde tafels, ijzeren meubels, lampen, kapstokken, metalen kaarsenhouders, hangrekken, trapleuningen of deurklinken met roest effect, stralen een tijdloze robuustheid uit. Met de DIY roest verf geef je je interieur een authentieke uitstraling, ongeacht of je nu een moderne, klassieke, mediterrane of industriële woningstijl hebt. Het aanbrengen van een DIY roest effect gebeurt in verschillende stappen. Eerst schuur je de oude verflaag of vernis weg waarna je het meubel of object verder reinigt met een ontvetter. Hierna breng je een een krijtverf met een donkere kleur aan als onderlaag. Vervolgens brengt u de roest effectverf al deppend aan zodat er een korrelige verf structuur ontstaat. Het bijgeleverde roest poeder van je DIY pakket wordt dan in de nog natte verf gestrooid of gedept zodat er ongelijkmatige kleuren worden gecreëerd. Meer info vind je op de DIY pagina van Abbondanza.

Metaal look

In het gamma van Abbondanza zijn er ook verschillende DIY metaal pakketten waarmee je de stukken, meubels en accessoires van je woonkamer of interieur mee kunt decoreren. De voorradige verschillende tinten van goud, koper, tin en zilver variëren zodat je vrij kunt kiezen tussen een moderne glanzende metaal kleur of eerder gaat voor de gepatineerde en verouderde kleuren. Voor menig DIY hobbyist is dit de oplossing om oude fotokaders, lijsten of lampen te pimpen zodat ze een blikvanger worden in de woning. Niet alleen kun je zo je interieur vernieuwen met nieuwe tijdloze kleuren, het is daarnaast ook nog eens voordeliger dan wanneer je alles nieuw zou moeten gaan kopen. 

Gebleekte look

Een van de meest gebruikte decoratieve verftechnieken is het verouderen of het verbleken van meubels. Vaak verliezen je meubels doorheen de jaren hun glans of zijn ze qua kleuren en uitstraling gedateerd. Je kunt dan je meubels nieuw leven inblazen door ze te behandelen met een DIY greywash of whitewash krijtverf of wax. Een grijze krijtverf of wax zorgt ervoor dat je meubels een verweerde en authentieke uitstraling krijgen zoals bij steigerhout dat tegenwoordig ook vaak binnen gebruikt wordt in woningen en kantoren. De kleuren die je bekomt door de verbleking hangen voor een groot deel af van de kleuren en de houtsoort van je meubels. Donkere meubelstukken zullen daarom ook minder verbleken dan lichtgekleurde meubels. Met een DIY whitewash krijtverf of wax worden je meubels nog meer verbleekt waarbij de houtstructuur nog licht zichtbaar blijft onder de witte kleur. Hier wordt er meer rekening gehouden met de houtsoort kleuren van de meubels en voor de meeste houtsoorten bestaat er een specifieke aangepaste whitewash toepassing. 

Gemiddelde kosten voor schilderen met verftechnieken

HOE WORDT DE PRIJS VOOR VERFTECHNIEKEN BEPAALD?

Schilderwerk waarbij speciale verftechnieken worden gebruikt, is doorgaans duurder dan de gewoon schilderwerk. Niet alleen is het toepassen van de verschillende verftechnieken arbeidsintensiever, ook worden de speciale technieken niet door elke schilder beheerst. Daarom dat een schilder die gespecialiseerd is in een bepaalde unieke schildertechniek, prachtige en betrouwbare resultaten levert waarvoor hij wel meer uren zal presteren dan een gewone schilder.

Voor sommige verftechnieken worden speciale verven, lakken, wax of vernissen gebruikt die nodig zijn om de gewenste structuur te bekomen. Een aantal van die materialen kunnen duurder zijn naargelang de gekozen verftechniek. Bij sommige verftechnieken moeten er ook meerdere verflagen worden aangebracht om het gewenste effect weer te geven. Wens je zelf te schilderen, dan zullen kwalitatieve en duurzame verven vaak duurder zijn dan doorsnee verven.

Gezien de arbeidskost een groot deel van de totaalprijs bepaalt, is het belangrijk dat je een advies en eventueel meerdere offertes opvraagt bij verschillende professionele schilders uit je regio. Zo kun je een goede beoordeling maken ten aanzien van de prijs en de geleverde kwaliteit.

PRIJZEN SCHILDEREN MET VERFTECHNIEKEN

Soort verftechniek
Gemiddelde prijs
Minerale kaleiverf
€ 10 - € 15 per m²
Acrylaat kaleiverf
€ 12 - € 20 per m²
Structuurverf latex
€ 15 - € 25 per liter
Patineren met antiekwas
€ 25 - € 35 per liter
Patineren met glaceerverf
€ 30 - € 45 per liter
Kant-en-klare patine
€ 40 - € 60 per liter
Sjablonen
€ 5 - € 40 per sjabloon
Craquelé vernis
€ 30 - € 45 per liter
Ben je op zoek naar een ervaren schilder uit je regio om de prijs voor je schilderopdracht te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
2879 Schilders in uw regio!