Gevel kaleien

Bereik tot 2542 schilders in Vlaanderen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  U zoekt de juiste vakman voor het kaleien van uw gevel

  U wilt uw gevel laten kaleien, maar waar vindt u de geschikte vakman voor deze schilderwerken? Hoe vindt u een professionele en betrouwbare schilder die actief is in uw regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?
 • 2

  U verstuurt uw offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kan u uw offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele schildersbedrijven uit uw regio verstuurd. Zo bespaart u veel tijd en moeite!
 • 3

  U vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele schilders die geïnteresseerd zijn in uw opdracht zullen u een offerte toesturen, waarna u rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kan nemen!
2542
Schilders
76
Opdrachten
per maand
162
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor schilderwerken in Vlaanderen

Soort schilderwerken: Schilderwerken binnen - renovatie

Aantal m²: gang van boven tot beneden schilderen

Projectbeschrijving:

Dit is een aanpassing voor de GRATIS offerte van Mevr. Arlette Leukemans
de straatnaam was verkeerd vermeld.
maar aan telefoon is gezegd dat er op 21/10/2019 iemand komt kijken.
Offerteaanvraag uit Zemst

Soort schilderwerken: Schilderwerken buiten

Aantal m²: 2 m2

Projectbeschrijving:

Graag offerte voor schilderen voordeur.
Offerteaanvraag uit Retie

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele vakmensen in Vlaanderen. Wanneer u dus uw offerteaanvraag indient, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele vakmensen die gelegen zijn in uw regio en de juiste kwalificaties hebben voor de door u beschreven opdracht.
Dit kan zéér snel gaan... van zodra we uw offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde vakmensen uit uw regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kanidaat stellen voor uw opdracht en contact met u opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens u alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw aanvraag bekijken.
Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel bedrijven interesse tonen in uw offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk uw opdracht zo gedetaileerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben in uw opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens uw contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die uw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige uw contactgegevens zullen krijgen, en u bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.
Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. U bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.
We raden u aan om uw aanvraag zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de vakmensen uit uw regio. Naast de vooropgestelde vragen, en uw contactgegevens, is het belangrijk om uw beschrijving van de opdracht ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Zoekt u een specifiek schildersbedrijf?

Vind een geschikte schilder in uw buurt

Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval schilder, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer u niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan u het kaleien van uw gevel wilt toevertrouwen. Om de juiste keuze te kunnen maken moet u verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die u de beste prijs/kwaliteit voor uw schilderwerken garandeerd.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele schilders uit uw regio. Daarna moet u hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van uw project, hopende dat zij u nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

Gevel kaleien: uw gevel professioneel laten kaleien!

Via ons platform geeft u uw offerteaanvraag voor gevel kaleien éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde schilders uit uw omgeving u contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor uw schilderwerken snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat u na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. U ontvangt de offertes, u vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan u om te beslissen of u tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heeft u niets te verliezen, in tegendeel... u kan er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog uw offertes aan bij alle professionele schilders uit uw omgeving... Alvast veel succes met uw project!

Vind een geschikte schilder uit uw buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Uw gevel laten kaleien: waarom en wat zijn de mogelijkheden?

Een renovatie van uw gevel kan uw woning echt doen heropleven. Vele oudere woningen kunnen door een ervaren schilder opgefrist worden zodat uw woning terug een moderne en hippe uitstraling krijgt. Eén van de meest gebruikte manieren om uw gevel te schilderen is om uw gevel te kaleien. Een gevel kaleien is een schilder toepassing die al eeuwen meegaat en die door de boeren werd gebruikt om hun gevels te beschermen tegen schimmels en vocht. Bij het gevel kaleien wordt er een verflaag van minerale kalkpleister geschilderd op uw gevel. Meestal zal men de gevel wit kaleien om de woning een authentieke look te geven. Vooral bij landelijke en klassieke woningen zijn gevels kaleien vaak gebruikte gevelrenovaties. Door de minerale verf met een blokborstel in dikke lagen aan te brengen, wordt met het kaleien uw gevel niet alleen vernieuwd maar ook gerenoveerd. Doordat de verf in meerdere lagen wordt aangebracht, worden kleine scheurtjes of beschadigingen vakkundig gecamoufleerd. Bovendien blijft de structuur van uw gemetselde buitenmuren zichtbaar behouden. De gebruikte verf om een gevel te kaleien is weerbestendig en waterdampdoorlatend. Hou er wel rekening mee dat, wanneer u uw gevel laat kaleien, er tijdelijke vlekken kunnen ontstaan bij vochtig weer. Sommige mensen vinden dit niet storend omdat het de authenticiteit van de woning benadrukt. De techniek om goed te kaleien vraagt wel enige ervaring om het mooie strepen effect van een gekaleide gevel volledig tot zijn recht te laten komen. Op die manier verkrijgt u een hoogwaardige en decoratieve afwerking. Zoals reeds gezegd is wit de kleur die het vaakst wordt gebruikt om gevels te kaleien maar door de toevoeging van kleurpigmenten kan het kaleien ook perfect toegepast worden bij moderne woningen. Sowieso is een gevel kaleien de meest milieuvriendelijkste manier om uw gevel te renoveren. Het beschermt uw gevel tegen regen en wind en het heeft zijn nut als degelijke gevelrenovatie door de jaren heen reeds bewezen. Wenst u geen vlekvorming dan kunt u gaan voor een alternatieve manier om uw gevel te kaleien. Tegenwoordig bestaan er verven met een kaleilook op basis van acrylaat. Op die manier lijkt het alsof u uw gevel hebt laten kaleien maar voorkomt u de vochtvlekken die minerale verven soms geven. Deze verf is wel duurder omwille van de complexere verfstructuur. Wenst u meer inlichtingen over gevel kaleien? Via offertesonline.be kunt u vrijblijvend de regionale schilders uit uw buurt contacteren voor enkele gratis offertes of advies!

Gevel kaleien als afwerking

Gevel kaleien als afwerking

Vooral bij landelijke en klassieke woningen laat men vaak de gevels schilderen met kalkpleister vanwege de authentieke en natuurlijke uitstraling. Het kaleien van gevels gebeurt met een minerale kalkverf die zich uitstekend leent om uw gevel te renoveren met een decoratieve toevoeging. Eén van de eigenschappen van kaleien is dat de zuigkracht van de gevelsteen mee de kleur bepaalt van de kalei. Alhoewel men het kaleien van een gevel soms ook gebruikt als onderlaag bij een gevelrenovatie, worden de meeste gekaleide gevels authentiek gelaten om het rustieke en natuurlijke karakter te behouden. Een gevel kaleien heeft meerdere voordelen. Door te kaleien kan de schilder kleine oneffenheden of beschadigingen camoufleren omdat de gevelverf in een dikke laag wordt aangebracht op de gevelmuur. Bij het gevel kaleien wordt ook een blokborstel gebruikt en kunnen er grove patronen worden aangebracht op de buitenmuren. Met het kaleien van uw gevel maakt u uw buitenmuren waterdicht en waterdampdoorlatend. Zowel de vele oude Vlaamse boerderijen als de befaamde witte dorpjes, zoals Thorn en Lissewege, vormen het levendig bewijs dat een gevel kaleien zijn degelijkheid als gevelrenovatie meer dan bewezen heeft. Wenst u meer te weten over het kaleien van gevels? Vraag gerust enkele vrijblijvende offertes aan bij de professionele regionale schilders uit uw buurt!

Gevel kaleien als onderlaag

Gevel kaleien als onderlaag

Alhoewel men de meeste gevels zal kaleien met kalkverf als een decoratieve en authentieke afwerking bij een gevelrenovatie, kunt u ook perfect uw gevel laten kaleien als renoverende onderlaag. Door uw gevel te kaleien zorgt u ervoor dat de oneffenheden en de kleine beschadigingen worden weggewerkt. Door gebruik te maken van de kaleiverf legt u een ademende bescherming op uw buitenmuren en voorkomt u schimmels en mosvorming. Op die manier vormt de buitenverf van kalkpleister voor een hechtende en degelijke onderlaag die u nadien kunt afwerken met een acrylaat gevelverf, silicaat gevelverf of met een hybride silicone gevelverf. Deze buitenmuur verven kunnen wit zijn, om de verfstructuur en de kleur van het kaleien te behouden, of ze kunnen geschilderd worden in één van de vele voorziene verfkleuren. Het gevel kaleien maakt hierdoor het gebruik van een primer overbodig en de schilder gebruikt zo de kaleiverf als onderlaag om nadien de gevel af te werken met een hoogwaardige verf. Wenst u uw gekaleide gevel zo natuurlijk mogelijk te houden maar toch waterafstotend te maken, dan kunt u kiezen voor een transparante hydrofobe verf op basis van silaan/siloxaan. Op die manier voorkomt u waterdoorslag en vlekvorming. Natuurlijk ligt het prijskaartje van deze gevelrenovatie hoger dan wanneer u de gevel alleen maar zou kaleien. Maar het geeft u wel veel meer afwerkingsmogelijkheden op het vlak van verfkleuren, glans en verfmaterialen. Voor meer informatie over het kaleien van gevels als onderlaag, verwijzen we u graag door naar onze erkende lokale schilders uit uw regio!

Gevel kaleien met een alternatieve acrylaatverf

Gevel kaleien met een alternatieve acrylaatverf

In plaats van uw gevel te kaleien, kunt u uw gevel laten schilderen met een acrylaatverf op basis van kalk. Deze verf is een gekorrelde gevelverf met kalei-uitzicht en de verf wordt, net zoals een kaleiverf, aangebracht met een blokkwast om de structuur van het kaleien weer te geven. Acrylaat heeft als gevelverf waterdichte en ademende eigenschappen. Door de aanwezige kunstharsen in de verf kan er geen vocht in de muren doordringen en blijven de druppels parelen op de geschilderde gevel. Zo zorgen deze verven ervoor dat er geen water van buiten naar binnen kan maar het vocht wel van binnen naar buiten kan. Een goede ademende buitenmuurverf voorkomt vochtproblemen en vooral bij een geïsoleerde spouwmuur is dit zeer belangrijk. De gekorrelde acrylaat gevelverf kunt u verkrijgen in verschillende korreldiktes zodat er meer of minder structuur zit in de streepvorming. En natuurlijk is het gamma aan acrylaat verfkleuren groter dan bij de minerale kalkverven. Op die manier heeft u een dubbele bescherming van uw buitenmuren van zowel de kaleiverf als van de acrylaat gevelverf. Interesse om uw gevel te kaleien met een dampopen gevelverf op basis van acrylaat? Contacteer onze ervaren lokale schilders uit uw buurt voor meer informatie.

Bent u op zoek naar een professionele schilder uit uw regio om een vrijblijvende offerte te maken voor uw schilderwerken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Hoe gaat een schilder te werk bij het kaleien?

Voorbereiding gevel kaleien

1. Voorbereiding gevel kaleien

Voor hij uw gevel gaat kaleien, zal een professionele schilder eerst de staat van uw buitenmuren onderzoeken. U kunt bijna alle gevels kaleien maar wanneer de vochtigheidsgraad van uw gevel hoger is dan vijf procent loont het om eerst de vochtigheid van uw gevel aan te pakken voor u uw gevel laat kaleien. In dit geval is uw muur te verzadigd en heeft het gevel kaleien weinig baat. Daarna zal de schilder de eventuele verpoederde of losse voegen bijwerken. Is dit gebeurd dan wordt de gevel schoongemaakt door zoutaanslagen en mosvorming te verwijderen. Sommige professionele schilders maken hiervoor gebruik van stoom om de gevel te reinigen. Ook oude verflagen dienen eerst te worden verwijderd. Tenslotte zal de schilder de gevel stofvrij maken voor hij zal starten met het gevel kaleien.

Kaleien met minerale kalkverf

2. Kaleien met minerale kalkverf

Na het herstellen en reinigen van de gevel, kan de schilder beginnen met de buitenmuren te kaleien. Eerst zal de schilder de gevel kaleien met een eerste laag waarbij de voegen goed worden ingekleurd. Hoe poreuzer de muren zijn, hoe dikker het mengsel voor het kaleien moet zijn. De korreldikte van de matte kaleiverf bedraagt maximum 0,75 mm zodat een goede uitstrijk mogelijk blijft. Daarna zal de schilder de gevel kaleien met de tweede laag. Deze laag verf wordt snel en efficiënt aangebracht zodat er geen blokvorming kan ontstaan en er een doorlopende structuur zichtbaar is in de gevelverf. Bij sommige gevels met kleine beschadigingen kan er eventueel twee keer gekaleid worden voor men de decoratieve afwerkingslaag aanbrengt. Indien u wenst, kunt u hierbij uw kaleiverf laten voorzien van een kleurpigment. Houdt er wel rekening mee dat een gevel kaleien de nodige tijd vraagt omdat elke verflaag eerst moet drogen voordat de schilder kan beginnen aan de volgende verflaag. De meeste kalei gevels worden vanuit esthetisch standpunt niet verder behandeld om de authenticiteit van de gevel te accentueren. Zo behoren verkleuringen tot de natuurlijke evolutie van uw gevelaanzicht en wordt het karakter van de minerale en milieuvriendelijke kalkverf benadrukt. De mogelijkheid bestaat echter om het kaleien van uw gevel te beschermen met een hydrofoob transparant impregneermiddel waardoor uw gevel waterafstotend wordt. Voor verdere inlichtingen over gevels kaleien kunt u hier enkele deskundige schilders uit uw regio contacteren voor vrijblijvende inlichtingen of offertes!

Bent u op zoek naar een professionele schilder uit uw regio om een vrijblijvende offerte te maken voor uw schilderwerken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Hoe gaat een schilder te werk bij het schilderen met een kalei acrylaatverf?

Voorbereiding gevel kaleien

1. Voorbereiding gevel kaleien

Net zoals bij het kaleien zal de professionele schilder eerst kijken naar de staat van de buitenmuren. Blijven ze onder de vochtigheidsgraad van vijf procent, dan kan hij aan het werk. Is dit niet het geval dan dient eerst de oorzaak van het vochtprobleem, door opstijgend vocht, waterinsijpeling of spouwvocht, aangepakt te worden. In tegenstelling tot het natuurlijke gevel kaleien, waarbij kleine oneffenheden worden weggewerkt met de dikke kalkverf, dienen de muren voor een acrylaatverf met kalei uitzicht ook eerst hersteld te worden. Concreet betekent dit dat de schilder alle scheurtjes en gaatjes zal herstellen en ook de losse of verpoederde voegen zal vervangen. Ook zoutaanslagen en mossen dienen te worden verwijderd. De meeste schilders beschikken hiervoor over stoomreinigers die op een efficiënte manier de gevel kunnen reinigen. Daarna wordt de gevel stofvrij gemaakt en kan de schilder de buitenmuren schilderen met de kaleiverf op basis van acrylaat.

Kaleien acrylaatverf

2. Gevel schilderen

Na het herstellen en reinigen van de gevel, kan de schilder beginnen met de buitenmuren te schilderen met de kalei acrylaatverf. Hiervoor zal hij eerst de gevel schilderen met een grondverf of primer. Deze primer zorgt ervoor dat er een goede hechting is op uw buitenmuren en het is dan ook belangrijk om hiervoor de meest geschikte primer te gebruiken. Poreuze buitenmuren hebben een andere primer nodig als grondlaag dan compactere buitenmuren. Een goed hechtend fixeermiddel in de primer behoort dan ook tot de basisvoorwaarden om de levensduur van uw gevel te verhogen. Het aanbrengen van een primer voorkomt ook de kans op spanningen in uw gevelverf. Afhankelijk van uw buitenmuren zal de schilder uw gevel schilderen met één of twee onderlagen. Na het opdrogen van de primer, en naargelang de primer, zal de schilder dan de gekorrelde kaleiverf op basis van acrylaat in één of twee lagen aanbrengen. De schilder gebruikt hiervoor een blokkwast en gebruikt dezelfde schildertechnieken als bij het gevel kaleien. Door de verf horizontaal of in verschillende richtingen aan te brengen, bepaalt hij het uitzicht van uw gevel. Een ervaren schilder zal zo uw gevel schilderen in de gewenste structuur zodat het net lijkt of u uw gevel hebt laten kaleien. De waterkerende acrylaatverf, die in verschillende verfkleuren verkrijgbaar is, verzekert het egale en blijvende uitzicht van uw “natuurlijke” gevel en het geeft een verbluffend resultaat aan uw woning. Interesse om uw gevel te kaleien met een kalei acrylaatverf? Neem hier vrijblijvend contact op met onze ervaren schilders uit uw regio!

Bent u op zoek naar een professionele schilder uit uw regio om een vrijblijvende offerte te maken voor uw schilderwerken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Gemiddelde prijs gevel kaleien

Hoe wordt de kost voor gevel kaleien bepaald?

Wanneer u uw gevel laat kaleien dan moet u rekening houden met 2 variabelen binnen de kostprijs. Enerzijds is er de kostprijs van de materialen die gebruikt zullen worden voor uw schilderwerken, en anderzijds is er de arbeidskost van de schilder(s) zelf.

Gezien de arbeidskost een groot deel van de totaalprijs bepaald, is het belangrijk dat u meerdere offertes opvraagt bij verschillende professionele schilders uit uw regio.

Wat de arbeidskosten betreft mag u rekenen op een kost van ongeveer € 40-80 per uur.

Prijzen gevel kaleien

Soort materialen
Gemiddelde prijs
Minerale kaleiverf
€ 10 - € 15 per m²
Acrylaat kaleiverf
€ 12 - € 20 per m²
Gevel primer
€ 15 - € 30 per m²
Gevel impregneren
€ 10 - € 15 per m²
Bent u op zoek naar een professionele schilder uit uw regio om de prijs voor uw schilderwerken te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
2542 schilders in uw regio!

Vergelijk offertes voor uw Schilderwerken

Na het ontvangen van deze offertes bent u tot niets verplicht, enkel beter ingelicht.

U heeft dus niets te verliezen...