Maatkast: vind de beste offerte!

Vergelijk 2649 meubelmakers in Vlaanderen.

 • Snel de beste prijs
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  U zoekt de juiste vakman voor uw maatkast

  U wilt een maatkast laten maken, maar waar vindt u de geschikte vakman voor dit maatwerk? Hoe vindt u een professionele en betrouwbare meubelmaker die actief is in uw regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?
 • 2

  U verstuurt uw offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kan u uw offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele meubelmakers uit uw regio verstuurd. Zo bespaart u veel tijd en moeite!
 • 3

  U vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele meubelmakers die geïnteresseerd zijn in uw opdracht zullen u een offerte toesturen, waarna u rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kan nemen!
2649
Maatkastmakers
aangesloten
91
Opdrachten
per maand
224
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor kasten op maat in Vlaanderen

Soort kast: Boekenkast op maat

Materiaalkeuze: Melamine

Start werken: Binnen de 3 maanden

Projectbeschrijving:

hoogte : 2.95m
lenge : 3.16m
onderaan : +/- 5 rolladen, hoogte ongeveer 55
Offerteaanvraag uit Aartselaar

Soort kast: Wandkast op maat

Materiaalkeuze: Fineer

Start werken: Zo snel mogelijk

Projectbeschrijving:

Modulaire moderne wandkast.
Ongeveer 130 cm breed, kamerhoog = ongeveer 3m), minimum 50 cm diep.
Offerteaanvraag uit Kruibeke

Ervaringen van gebruikers

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be werkt samen met meer dan 90% van de professionele meubelmakers in Vlaanderen. Wanneer u dus uw offerteaanvraag indient voor maatkast, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele meubelmakers die gelegen zijn in uw regio en de juiste kwalificaties hebben voor de door u beschreven meubel.
Dit kan zéér snel gaan... van zodra we uw offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde meubelmakers uit uw regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kanidaat stellen voor uw maatkast en contact met u opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens u alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw aanvraag bekijken.
Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel meubelmakers interesse tonen in uw offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk uw aanvraag zo gedetaileerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.
Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. U bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.
We raden u aan om uw offerteaanvraag voor een maatkast zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de meubelmakers uit uw regio. Naast de vooropgestelde vragen, en uw contactgegevens, is het belangrijk om uw beschrijving van de opdracht ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Zoekt u een specifieke meubelmaker?

Vind een geschikte meubelmaker in uw buurt

Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval meubelmaker, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer u niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan u uw maatkast wilt toevertrouwen. Om de juiste keuze te kunnen maken moet u verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die u de beste prijs/kwaliteit voor uw maatkast garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele meubelmakers uit uw regio. Daarna moet u hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van uw project, hopende dat zij u nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

Maatkasten: uw kast professioneel en op maat laten maken!

Via ons platform geeft u uw offerteaanvraag voor uw maatkast éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde meubelmakers uit uw omgeving u contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor uw maatkast snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat u na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. U ontvangt de offertes, u vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan u om te beslissen of u tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heeft u niets te verliezen, in tegendeel... u kan er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog uw offertes aan bij alle professionele meubelmakers uit uw omgeving... Alvast veel succes met uw project!

Vind een geschikte meubelmaker uit uw buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Snel de beste offerte
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Waarom zou u kiezen voor een maatkast?

Wanneer we over een maatkast spreken, dan hebben we het over een kast die op maat gemaakt wordt door een meubelmaker en die tot op de millimeter voldoet aan alle afmetingen, opbergruimtes, functionaliteiten en stijlelementen waarvoor ze wordt ontworpen. Een maatkast of opbergkast op maat is dan ook uniek en ze is het resultaat van een uiterst zorgvuldige planning, een gedetailleerde tekening, een goede materiaalkeuze en van de vakkundige afwerking door uw meubelmaker. Een maatkast kent vele vormen en toepassingen. Als maatkasten hebben we bijvoorbeeld boekenkasten op maat, kleerkasten op maat, TV kasten op maat, badkamerkasten op maat, dressings op maat of wandkasten en halkasten op maat. Maar ook alle vormen van opbergkasten op maat zoals inbouwkasten of ingemaakte kasten op maat in slaapkamers, onder trappen of onder schuine daken behoren tot de term maatkasten. Een maatkast is dus nooit een pregefabriceerd product maar een opbergkast die tegemoet komt aan de wensen van de klant. Naargelang uw wensen kunt u uw maatkast laten maken als gesloten opbergkast of eerder als een moderne en decoratieve open maatkast. Ook alle mogelijke materialen zoals massief hout, MDF, laminaat, melamine of composiet kunt u overlopen met uw regionale meubelmaker. Hij zal u via een digitaal tekenprogramma of via een 3D weergave een goed beeld kunnen geven van uw toekomstige maatkast. U kunt u hier verder informeren over de vele toepassingen van maatkasten of een offerte aanvragen bij een erkende vakman uit uw regio!

Mogelijke soorten materialen voor uw maatkast

MDF als materiaal voor een maatkast

MDF

De goedkoopste materiaalsoort om maatkasten te laten maken is MDF. MDF zijn gedroogde houtvezels die door middel van hars geperst en verbonden worden. Het voordeel MDF, naast de prijs, is dat het zeer goed te bewerken is en dat het in allerlei vormen kan gefreesd worden. MDF heeft een goede stabiliteit en door de fijne vezelstructuur versplintert het niet. Maatkasten met MDF panelen zijn zeer gemakkelijk te schilderen en vooral MDF met lakdraagfolie lenen zich uitstekend om afgewerkt te worden met hoogglans of zijdeglans. Het nadeel van MDF is dat de planken onder hoog gewicht na verloop van tijd kunnen gaan doorhangen, bijvoorbeeld bij een boekenkast. Soms kunt u MDF ook combineren met massief hout of melamine. Meer informatie over maatkasten in MDF kunt u hier vinden bij enkele regionale meubelmakers.

Laminaat als materiaal voor een maatkast

Laminaat

Bij laminaat denken we in de eerste plaats aan vloeren met een laminaat vloer als alternatief voor een parket vloer. Maar ook bij maatkasten wordt er gebruik gemaakt van laminaat. Zo kan uw maatkast vervaardigd worden uit gelamineerd hout waarvoor verschillende houtsoorten zoals Grenen, Meranti, Douglas, Ceder of Lariks kunnen gebruikt worden. Laminaat is als kunststof goed bestand tegen brand en vocht omdat de buitenlaag wordt voorzien van een isolerende laag. Soms wordt laminaat daardoor ook bij buitenconstructies toegepast. Laminaat lijkt qua uiterlijk op massief hout en het heeft ook goede constructie draageigenschappen. Laminaat is verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren en uw maatkasten kunnen een perfecte nabootsing zijn van massieve houten maatkasten. Bovendien is laminaat zeer onderhoudsvriendelijk omdat het vuil niet kan doordringen. Het nadeel van laminaat is dat het iets gevoeliger is voor krassen. Toch is laminaat een zeer goede en voordelige keuze voor uw maatkasten. Laat u overtuigen over de mogelijkheden van laminaat en vraag enkele offertes bij één van uw regionale meubelmakers!

Melamine als materiaal voor een maatkast

Melamine

Melamine is een basisgrondstof die wordt gebruikt voor melaminehars of melamine coatings. Bij een maatkast kan melamine gebruikt worden voor zowel de deurpanelen en legplanken als voor de wandafwerking. Net als laminaat is melamine een kunststoflaag die met hars wordt geperst op een MDF of spaanplaat. De dikte van melamine is dunner dan laminaat maar qua afwerking en uitzicht zien ze er eigenlijk exact hetzelfde uit. Bij maatkasten wordt melamine vaak gebruikt bij keukenkasten op maat of bij wandkasten en badkamerkasten op maat vanwege de grote toepassingsmogelijkheden op het gebied van kleur, gladheid en hoogglans. Het is zeer onderhoudsvriendelijk en het biedt een zeer moderne look. Bij een beperkt budget is de combinatie van een maatkast van MDF voor de binnenruimte en melamine voor de buitenafwerking de beste oplossing. U kunt hier enkele van de meubelmakers in uw regio contacteren voor meer informatie.

Massief hout als materiaal voor een maatkast

Massief hout

Met massief hout kiest u voor de duurste oplossing maar tevens voor een tijdloze en duurzame oplossing voor uw maatkasten op maat. De meest gebruikte houtsoort bij massieve maatkasten is eik in al zijn vormen en kleuren. Maar ook beuk, noten, olmen, teak of hardhout kan gebruikt worden voor het vervaardigen van uw maatkasten. Massief hout kan, naargelang uw wensen, geolied gebeitst of geborsteld worden om een meer specifieker effect weer te geven. Een ander voordeel van massief hout is dat u niet gebonden bent aan diktes of bewerkingen zodat u ook allerhande reliëfmotieven kan verwerken in uw maatkasten. Met massief hout wordt er nauwgezet gekozen voor de mooiste stukken hout van de boom en deze zuivere materialen stralen dan ook klasse uit. De meeste professionele meubelmakers werken bewust met massief hout dat gewonnen wordt uit duurzaam bosbeheer. Stel gerust uw vraag naar meer informatie of naar een offerte aan de lokale meubelmakers uit uw regio!

Op zoek naar een professionele meubelmaker uit uw regio om een vrijblijvende offerte te maken voor uw maatkast?
 • Snel de beste offerte
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Welke factoren bepalen de prijs van een maatkast?

Afmetingen

Los van de materiaalkeuze voor massief hout, MDF, laminaat of melamine, zal de grootte van uw gewenste maatkast voor een belangrijke prijsfactor zorgen. Hoe hoger, breder of dieper uw maatkast zal zijn, hoe duurder het prijskaartje. Ook de indeling, de vormgeving en het aantal compartimenten speelt mee in de prijs. Rechte gelijkvormige vakken zijn nu eenmaal gemakkelijker te vervaardigen en te plaatsen dan maatkasten met ongelijke, in- of uitspringende of meer gedetailleerde vakken. De prijs zal dus vooral ook afhangen van de hoeveel materiaal er nodig is om uw maatkast te maken. Maar met de juiste afmetingen zet u wel de eerste stap voor een juiste prijsberekening door de meubelmaker en kunt u daarna de andere invullingen met elkaar vergelijken.

Materiaalkeuze

Ook de materiaalkeuze zal zeker meespelen bij de prijsberekening van uw maatkasten. Alhoewel sommige materiaalprijzen vergelijkbaar zijn, gaan we er toch vanuit dat MDF en melamine, of een combinatie hiervan, goedkoper zullen zijn dan bijvoorbeeld laminaat of massief hout. Bij massief hout heb je dan weer het soort hout dat doorslaggevend zal zijn voor de prijs. Een massief grenen maatkast zal aanzienlijk goedkoper zijn dan een maatkast in Franse eik. Ook de afwerking van het materiaal zal de prijs van een maatkast mee bepalen. Vooral bij meer decoratieve maatkasten kunnen de bijkomende materialen zoals glas, metaal, inox of spiegels de prijs opdrijven. Indien u kiest voor kwaliteit en duurzaamheid dan zal dit zich ook weerspiegelen in de prijs. De prijzen van de verschillende materialen voor uw maatkasten op maat kunt u hier aanvragen bij een erkende meubelmaker bij u in de regio of buurt.

Indeling

Niet alleen de afmetingen en de materiaalkeuze zijn prijsbepalend maar ook de indeling van uw maatkasten. Het spreekt voor zich dat een recht op recht maatmeubel met een aantal gelijke deelvakken veel minder werk, materiaal en precisie vraagt dan een volledige uitgewerkte maatkast waarbij er talloze gedetailleerde opbergruimtes, legplanken, lades of andere speciale voorzieningen aanwezig moeten zijn. Hoe meer afwijkend of origineler uw indeling zal zijn, hoe hoger de kostprijs van uw maatkast zal zijn. Het komt er dus op aan om uw indeling van uw maatkast zo functioneel en prijsbewust mogelijk te plannen of te laten ontwerpen door uw meubelmaker. Maar de meeste erkende meubelmakers kunnen u met een digitaal tekenprogramma of een 3D weergave, een perfecte simulatie geven van de prijs indien u uw indeling van uw maatkast op maat op enkele punten aanpast. Ga dus niet te overhaast te werk en laat u goed inlichten door uw lokale meubelmaker die u hierbij graag zal helpen!

Op zoek naar een professionele meubelmaker uit uw regio om een vrijblijvende offerte te maken voor uw maatkast?
 • Snel de beste offerte
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor maatkast?

Hoe wordt de prijs voor maatkast bepaald?

Wanneer u maatkast laat maken dan moet u rekening houden met 2 variabelen binnen de kostprijs. Enerzijds is er de kostprijs van de materialen die gebruikt zullen worden voor uw maatkast, en anderzijds is er de arbeidskost van de meubelmaker(s) zelf.

Gezien de arbeidskost een groot deel van de totaalprijs bepaald, is het belangrijk dat u meerdere offertes opvraagt bij verschillende professionele meubelmakers uit uw regio.

Wat de arbeidskosten betreft mag u rekenen op een kost van ongeveer € 40-60 per uur.

Kasten op maat

Soort maatkast
Gemiddelde prijs
Wandkast
€ 1500 - € 6000
Inbouwkast
€ 1500 - € 4000
Halkast
€ 400 - € 3000
Buffetkast
€ 800 - € 4500
TV kast
€ 350 - € 3000
Dressing
€ 700 - € 6000
Kledingkast
€ 500 - € 4500
Schuifdeurkast
€ 1000 - € 4500
Op zoek naar een professionele meubelmaker uit uw regio om de prijs voor uw maatkast te ontdekken?
 • Snel de beste offerte
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
2649 meubelmakers in uw regio!

Vind de beste offerte voor uw Kasten op maat

Na het ontvangen van deze offertes bent u tot niets verplicht, enkel beter ingelicht.

U heeft dus niets te verliezen...